2023-11-09 107 瀏覽
正呀喂!朋友仔話一齊去任食打邊爐,食牛摩喎!好,坐低睇下要咩餐先。原來呢度一人一鍋,我地可以互試兩個湯底,叫左港式特濃沙嗲湯和麻辣鴨血湯。我比較喜歡沙嗲湯,因為個沙嗲味真係超濃郁。岀去行一圈,冷盤、壽司丸類好多選擇,仲有爆谷添呀!SRF美國和牛餐,已經好豐富,淨係牛都有4款,啲牛紅潤光澤,任食黎講質素真係唔錯。雞肉啖啖肉,烚完都仲係好滑溜,肉質食落都結實彈滑。炸物都炸得幾靚仔,尤其個雞軟骨咬落索索聲。食到太飽飽,但都要食少少甜品埋尾。
正呀喂!朋友仔話一齊去任食打邊爐,食牛摩喎!

岀去行一圈,冷盤、壽司丸類好多選擇,仲有爆谷添呀!

雞肉啖啖肉,烚完都仲係好滑溜,肉質食落都結實彈滑。

炸物都炸得幾靚仔,尤其個雞軟骨咬落索索聲。

食到太飽飽,但都要食少少甜品埋尾。

2023-10-16 1638 瀏覽
屯門牛摩主打一人任食邊爐,可以去治治邊爐癮簡左特選美國牛肩胛套餐,肉類都夠,有豬、牛、羊菜、丸、麵類都係自己自取🥢港式蕃茄薯仔湯味道鮮甜而濃郁,蕃茄的酸甜與薯仔的濃郁口感相互融合🥢蟲草花雞白湯湯底清潤鮮美,湯底清亮,仲有絲絲既蟲草係湯到,飲到雞肉的鮮美和蟲草花的滋味🥢特選美國牛肩胛牛肉質鮮嫩多汁,每一片牛肉都帶著濃郁的牛肉香氣,咀嚼時能感受到肉質的細軟鮮美豚肉肉質嫩滑細膩,吸收了湯汁的香氣和風味,保持著肉質的嫩滑和鮮嫩的口感 🥢牛摩飯米飯香潤而口感綿密,蓋上一層紫菜同牛肉,搭配上牛肉的鮮美,肉質濕潤,咸中略帶甜味,口感一流呢到有好多唔同既甜品,除左甜品櫃,仲有爆谷、雞蛋仔同乳酪🥢焦糖爆谷外層酥脆,內裡鬆軟,焦糖裹滿焦糖,好香口!🥢北海道乳酪口感濃郁滑順,乳酪的香氣和質地細膩,有唔同配料可以自由配搭飲品任飲,罐裝汽水同支裝茶都應有盡有
屯門牛摩主打一人任食邊爐,可以去治治邊爐癮

簡左特選美國牛肩胛套餐,肉類都夠,有豬、牛、羊

菜、丸、麵類都係自己自取

🥢港式蕃茄薯仔湯

味道鮮甜而濃郁,蕃茄的酸甜與薯仔的濃郁口感相互融合

🥢蟲草花雞白湯

🥢特選美國牛肩胛

豚肉

🥢牛摩飯

呢到有好多唔同既甜品,除左甜品櫃,仲有爆谷、雞蛋仔同乳酪

🥢焦糖爆谷
外層酥脆,內裡鬆軟,焦糖裹滿焦糖,好香口!

🥢北海道乳酪
口感濃郁滑順,乳酪的香氣和質地細膩,有唔同配料可以自由配搭

飲品任飲,罐裝汽水同支裝茶都應有盡有
2023-10-12
2023-10-03 92 瀏覽
餐廳環境:呢間餐廳裝潢日式風格,燈光明亮,環境整潔,座位舒適,唔會擠迫。我幾鍾意佢個留意版同埋啲赤鬼真係好得意,所以再加分。醬汁同飲品:醬汁方面,有好多選擇,唔單止有傳統嘅港式三寶:碎蔥、辣椒同蒜茸,仲有芝麻醬同柚子醬等日式醬料。如果湯底冇揀壽喜燒,而又想撈蛋汁食嘅話,可以自己叫個蛋撈。至於飲品,選擇都幾標準,有汽水同茶,我最推薦冬瓜茶,甜而不膩。仲有果汁可以揀,可惜唔可以加冰,略嫌唔夠凍。火鍋:美國和牛質感同色澤好吸引,入口鮮嫩,色澤鮮豔。豬肉嫩而唔油膩,羊肉都幾唔錯,冇咩怪味。至於海鮮,我哋揀咗蝦同青口,非常新鮮同甜美。蔬菜方面,可以自己揀,我揀咗娃娃菜,味道普通,唔會過黃或者老。最出色嘅係沙嗲湯底,真係忍唔住飲咗兩碗,非常濃郁。用嚟配拉麵簡直係perfect match。甜品:有雪糕同爆谷,我揀咗雪糕,非常啱做refreshing,口感唔算太重,啱啱食過咁多肉可以降降火。Brownies 亦都好好食,有啲咬口但唔會太硬,好啱配埋雪糕。店員服務:店員會主動問你需唔需要加湯,亦會及時收走唔需要嘅碟。加湯嘅時候仲會用手擋住,唔會彈到湯係你身上,好貼心。
餐廳環境:

醬汁同飲品:

火鍋

店員服務:
2023-09-27
2023-09-18 183 瀏覽
久不久就想打邊爐,不論春夏秋冬都想。晏晝食放題就最好,有大把時間消化。鐘意一人一鍋,湯底揀左蟲草花雞白湯,港式特濃沙嗲湯。今日揀左經濟嘅$139特選美國牛肩胛,除左牛仲有雞肉,豚肉,羊肉卷。牛切得好薄,但都有牛味;雞肉唔好煮太耐都滑;豚肉正常厚度,唔錯;羊肉卷就太酥和肥,麻麻地。蔬菜區選擇不算好多,一個櫃,但新鮮補充快。丸類都係大同小異,主力都係食牛肩胛,只試左幾粒。呢間嘅雪糕好食,有朱古力味同乳酪味,仲有爆谷機,爆谷係焦糖味,放係雪糕面或淨食都好脆。蛋糕都係日式口味,可以嘅,都係一口泡芙好食啲。可惜枱比較細,想放多啲野都冇位。

蟲草花雞白湯

港式香濃沙嗲湯

豚肉

牛肩胛

甜品

可惜枱比較細,想放多啲野都冇位。

2023-09-13
好似第2次食牛摩,正正常常冇咩特別🫣當普通打餐邊爐食晚餐都ok的~不過自助區都豐富,有壽司食👍🏻同埋有爆谷🍿️食都幾正😂😂-我地嗌左美國🇺🇸和牛餐,但覺得其他牛好似好食d😳牛頸脊牛味重,係我比較中意既一隻其他就都冇咩特別🙈真係中規中矩~~-配料方面都冇太特別,都係一般打邊爐有既配料😋勝在大部分都可以自己出去拎,唔洗等人比&份量可以自己控制👍🏻-雪糕好值得讚🍧!朱古力味十分濃郁,而且自助配料好多選擇,好滿足😌
不過自助區都豐富,有壽司
👍🏻同埋有爆谷🍿️食都幾正😂😂
我地嗌左美國🇺🇸和牛餐,
但覺得其他牛好似好食d😳牛頸脊牛味重,係我比較中意既一隻
其他就都冇咩特別🙈真係中規中矩~~
配料方面都冇太特別,都係一般打邊爐有既配料😋
2023-09-07
2023-09-10 71 瀏覽
平平地打邊爐,牛摩一直係我心水🫰🏻之前見到圍咗板裝修,今日行過見到開返又好耐冇打邊爐,今晚一於食佢啦!裝修後更加企理,多咗罐裝飲品雪櫃仲有爆谷😍😍😍🍿嘢食未到之前食下爆谷先~~晚市特選美國牛肩胛放題199冇特別想食靚牛肉,所以叫咗個平嘅套餐湯底叫咗一個麻辣鴨血湯,一個蕃茄薯仔湯麻辣湯唔算好辣,有需要就自己加辣椒落去🤣牛肉每碟質素平均!冇話開頭嗰碟最靚,之後無咁好食😂成日食嘅話一定要join會員!
平平地打邊爐,牛摩一直係我心水🫰🏻
之前見到圍咗板裝修,今日行過見到開返
又好耐冇打邊爐,今晚一於食佢啦!

裝修後更加企理,多咗罐裝飲品雪櫃
仲有爆谷😍😍😍🍿
嘢食未到之前食下爆谷先~~

晚市特選美國牛肩胛放題199
冇特別想食靚牛肉,所以叫咗個平嘅套餐
湯底叫咗一個麻辣鴨血湯,一個蕃茄薯仔湯
麻辣湯唔算好辣,有需要就自己加辣椒落去🤣

牛肉每碟質素平均!
冇話開頭嗰碟最靚,之後無咁好食😂
成日食嘅話一定要join會員!
2023-09-09 52 瀏覽
衣度一人一鍋🍲,比較衛生,仲可以各有各點唔同的湯底,任飲任食,我就覺得幾款牛來講,最好食是牛板鍵😋,唔會太鞋,有牛舌食,切得很簿👍🏻👍🏻👍🏻仲有鴨血同扇貝都好食😌,不過衣度上菜就真係好慢,菜款唔多,無我想食既皇帝菜,飲品又無咩選擇,杯乳酪就太差了,裡面有好多冰水咁🙈
牛舌

牛板鍵

枝豆

乳酪雪糕

牛舌
牛板鍵
2023-08-22 99 瀏覽
之前已經食過幾次,都覺得好抵食,裝修之後的第一次食。整體比起之前都有進步今次揀左 每位$239 的SRF美國和牛,跟尼個餐仲包左牛板腱、牛肩胛、極上黑豚肉,每一塊肉都係好薄切 🤤海底揀左港式蕃茄薯-味道好濃郁,唔洗沾其他醬汁都好夠味和蟲草花雞白湯-比較清淡。火鍋配料一如以往有唔少的蔬菜,都新增左唔同既款式。按住套餐的等級仲有得追加額外的材料,我試左芝士牛肉貢丸、醬爆瀨尿牛丸、蟹籽墨魚滑都係好值得試😋😋亦有少量海鮮可以食到,海蝦、墨魚🦑仔等等,都係好彈牙。除左火鍋配料,仲有一些小食-雞軟骨好鬆脆,需要自己額外出去加七味粉,比其他放題炸得好食,唔錯!甜品都有5款可以揀,正常發揮,仲有好吸晴的爆谷🍿機和必食的乳酪雪糕,每次黎都係唔同的味道,今日係抹茶和原味乳酪,可以自己添加一些棉花糖、朱古力🍫…滿足的完結😆

亦有少量海鮮可以食到,海蝦、墨魚🦑仔等等,都係好彈牙。

2023-08-17 1317 瀏覽
平時都好鐘意去打邊爐貪佢烚吓烚吓夠方便今次同朋友嚟屯門巿廣場「牛摩」🐮試一試佢嘅安格斯牛頸脊海鮮放題😋呢個套餐用膳時間為90 分鐘超過20款食材任叫任食一定食到飽😆我哋一行二人揀咗兩款湯底分別港式蕃茄薯仔湯及博多美人骨膠原啫喱雞白湯蕃茄湯清甜好啱蔬菜類食物而雞白湯鮮濃啱晒肉類食物有骨膠原感覺好滋補👍🏻⭐️美國安格斯牛頸脊套餐主打呢款牛果然唔錯🤤一碟大約有十塊牛嘅油花均勻切到薄一薄淥幾秒就啱啱好啱晒一班牛魔王⭐️豬豚肉豬都好好食好有咬口夠鮮味😊⭐️海鮮分別有青口、魷魚及帆立貝好開心有咁多海鮮揀😍每樣食材都好新鮮⭐️丸類及蔬菜類丸類及蔬菜係以自助形式供應包括有獅子狗、芝士腸、墨魚丸、芝士丸、年糕、冬菇、蕃茄、生菜、蘿蔔、薯仔、翠玉瓜等等特別推介係年糕同墨魚丸好好味夠彈牙😃⭐️飲品一般茶類及汽水都有仲有提供唔同嘅果汁及有咖啡機😙⭐️甜品甜品方面種類都幾多包括有爆谷、甜點及雪糕特別推介綠茶味雪糕可以自己揀配料😁食完熱辣辣嘅火鍋再食一杯雪糕簡直透心涼🫶🏻好開心屯門終於有唔錯的日式放題火鍋🤩❤️值得推介
平時都好鐘意去打邊爐

豬都好好食
好有咬口
夠鮮味😊

⭐️海鮮
分別有青口、魷魚及帆立貝
好開心有咁多海鮮揀😍

一般茶類及汽水都有
仲有提供唔同嘅果汁及有咖啡機😙

⭐️甜品
甜品方面種類都幾多
包括有爆谷、甜點及雪糕
特別推介綠茶味雪糕
可以自己揀配料😁
食完熱辣辣嘅火鍋
再食一杯雪糕簡直透心涼🫶🏻

好開心屯門終於有唔錯的日式放題火鍋🤩❤️
值得推介
2023-08-15
><特選美國牛肩胛 晚市90分鐘放題(199)星期一至五 7點前入座減$10要自己scan qr code落單嘅肉類方面有牛肩胛/羊卷肉/豚肉/雞肉Refill幾次 d肉嘅質素都穩定另外有牛摩飯同黃金花枝棗適逢韓國祭仲有小食 脆脆無骨炸雞同紫菜粉絲卷出面自助區各款丸類 蔬菜瓜類 粉麵供應而飲品都有好多汽水同茶選擇甜品有泡芙 和菓子 低脂乳酪 仲有焦糖爆谷><><><><><><><><><><牛摩 屯門屯隆街2號屯門時代廣場南翼3樓21號舖
特選美國牛肩胛 晚市90分鐘放題(199)
星期一至五 7點前入座減$10
><><><><><><><><><><
牛摩
屯門屯隆街2號屯門時代廣場南翼3樓21號舖
2023-08-09 95 瀏覽
和朋友一起到屯門牛摩食牛肉shabu shabu放題,點了美國iIBP 牛板腱放題,性價比高,每個人一個湯底,我們選了養生雞湯和沙嗲湯底,首先是牛板腱薄薄的多片,滾耐了也很爽口,再點牛舌、羊肉、豬肉和牛肩胛等等!各有特色!而最值得一讚嘅係羊肉片,爽口彈牙勁騷味!係我嘅至愛!飲品可以隨便於雪櫃中自取,我哋當然飲最愛嘅解茶!自選食物方面有壽司,幾款菜和肉圓,更加有雪糕同埋爆谷、溫泉蛋、響鈴等等!接近應有盡有,而分量亦都不停添加;餐點中嘅牛肉亦都好快送到,絕無冷場,食得很盡興!雖然只有90分鐘嘅進食時間,但係已經食得超飽!而最後嘅甜品,亦都有多款選擇,質量亦都有水準之上,可以說係盡興而歸!
養生雞湯

雪糕
爆谷
帆立貝
蕎麥麵
今日同家姐黎屯門食牛摩呀😍 揀左安格斯牛肩脊套餐 $ 188 ,呢個套餐真係物超所值! 鴛鴦湯底揀左咗壽喜燒同豚骨湯👍🏻鍾意食牛嘅,我今日又要對啲牛大開食戒喇😹牛肩脊啲牛肉味道非常濃郁 🫶🏻重牛味亦好香!肉類仲選擇左·極上黑豚肉·IBP牛板·美國特選牛肩胛·羊卷片,好味道👅食完一碟又追加一碟。食完一碟又追加一碟。火鍋配料半自助式 鐘意食咩自己夾🤌🏻我鍾意黎牛摩食既原因,係因為佢啲菜類有好多款選擇! 咩菜都有… 總共都二、三十款蔬菜類選擇,非常豐富。而且存放蔬菜嘅冷藏櫃溫度調校得好,蔬菜保存得好新鮮!同埋呢度都有,我鍾意食嘅乳酪雪糕🍦呢款係北海道低脂乳酪,今日好放肆 食左五杯😂😂😂😂除咗乳酪雪糕之外,都仲有好多其他款式嘅甜品,例如:泡芙、綠茶糕、多款蛋糕。牛摩- 令人滿意嘅放題火鍋餐廳。無論係牛肉味道、菜類選擇定係甜品種類,都可以滿足到你嘅味蕾。鍾意任食、火鍋同甜品,真係唔好錯過呢個地方👍🏻👍🏻任食放題火鍋·牛摩 (屯門)📍屯門屯隆街2號屯門時代廣場南翼3樓21號舖 #牛摩 #放題 #任食 #打邊爐 #牛肩脊 #優惠 #火鍋 #wagyumore #wagyumoreplus

安格斯牛肩脊套餐 $ 188-

安格斯牛肩脊

火鍋配料半自助式 鐘意食咩自己夾🤌🏻

牛摩- 令人滿意嘅放題火鍋餐廳。無論係牛肉味道、菜類選擇定係甜品種類,都可以滿足到你嘅味蕾。鍾意任食、火鍋甜品,真係唔好錯過呢個地方👍🏻👍🏻

任食放題火鍋·牛摩 (屯門)
📍屯門屯隆街2號屯門時代廣場南翼3樓21號舖

安格斯牛肩脊套餐 $ 188-
安格斯牛肩脊
2023-08-04 65 瀏覽
屯門牛摩一直都是屯門人打邊爐的好選擇,最近新裝修完,身為屯門人的我當然要去跟他見一見面。 新裝修後的牛摩+環境舒適度都有提升,價錢上跟以前差不多。這次我們點了美國IBP牛板腱套餐,限時90分鐘內任飲任食,都只是$239一位。 這次和朋友點了港式蕃茄薯仔湯以及麻辣鴨血鍋。蕃茄湯非常清甜可以吃得出肉類的鮮甜味,而麻辣鍋非常香濃,辣味十足。套餐上包括了IBP牛板腱,美國牛肩胛,牛舌,除了牛肉之外,還有羊肉豚肉和雞肉選擇。火鍋配料方面,可以在外面自行選擇不同種類的蔬菜和丸子。除了以上提及的,可以用QR code order炸物,炸物方面10分有驚喜,吃得出是即叫即炸熱辣辣的。飲品選擇非常多,足足有三個大雪櫃任君選擇,另外還提供一部果汁機。大人小朋友都最愛的甜品,雞蛋仔、乳酪雪糕、泡芙、Brownie等等甜品,牛魔亦提供相當充足的選擇。#牛摩 #放題 #任食 #打邊爐 #優惠 #火鍋 #wagyumore #wagyumoreplus

新裝修後的牛摩+環境舒適度都有提升,價錢上跟以前差不多。

火鍋配料方面,可以在外面自行選擇不同種類的蔬菜和丸子。

2023-08-03
2023-08-04 37 瀏覽
牛摩屯門屯隆街2號屯門時代廣場南翼3樓21號舖屯門呢間分店最近新裝修 和風味道濃厚咗 一人火鍋 食肉獸----即係我準備走位湯底選擇多 湯底分為麻辣、清湯、番茄 沙嗲⋯⋯ 另外有雪糕食 北海道低脂乳酪雪糕,綠茶味雪糕可以自己出去凍櫃拎配料 海鮮肉類就QR code落單 安格斯牛頸肉、特選牛肩胛、1BP牛板腱都好食!90分鐘火鍋放題美國安格斯牛頸脊 +海鮮放題肉味濃厚,鮮嫩之選 任食通21+美食連自助放題區安格斯牛頸肉、特選牛肩胛、1BP牛板腱、黑豚肉、豚肉、雞肉、羊卷肉、半殼青口、魷魚仔、帆立貝、鴨血、溫泉蛋、溫泉蛋牛摩飯、技豆、味噌青瓜、迷你甜警、炸日式餃子、炸雞塊、炸薯角
牛摩
屯門屯隆街2號屯門時代廣場南翼3樓21號舖

屯門呢間分店最近新裝修 和風味道濃厚咗
一人火鍋 食肉獸----即係我準備走位
湯底選擇多 湯底分為麻辣、清湯、番茄 沙嗲⋯⋯
另外有雪糕食 北海道低脂乳酪雪糕,綠茶味雪糕
可以自己出去凍櫃拎配料 海鮮肉類就QR code落單
安格斯牛頸肉、特選牛肩胛、1BP牛板腱都好食!

90分鐘火鍋放題
美國安格斯牛頸脊 +海鮮放題
肉味濃厚,鮮嫩之選
任食通21+美食連自助放題

2023-08-01 828 瀏覽
牛摩推出了牛頸脊放題,晚上兩個人去試一下,平日七點多已座無虛席。湯底有好幾款選擇,一人一鍋可選不同口味,分別選了豚肉和雞白湯。點了三款牛肉,套餐主打的牛頸脊是肉味最濃的一款,紋路分布均勻,帶有適量的油脂,肉質柔嫩,愛吃牛的不可錯過。左邊的是牛肩胛,這種部位的牛肉比較有筋,但口感也非常滑順,嫩中帶爽口。牛板腱比起另外兩款,肉味較清淡,富有彈性,肥瘦適中,怕牛羶味太重的話可點這款。一整晚加了幾次單,肉質都能保持水準,也沒有漏單,值得一讚。手機點菜還可選擇豚肉和海鮮,豚肉質素不錯,久煮也不會韌,青口飽滿,帶子沒有雪味。凍櫃放有多款配料可自由配搭,保證吃到飽,打邊爐蔬菜和丸類必不可少。推介芝士海鮮豆腐和芙蓉卷,芝士海鮮豆腐裡面有濃厚芝士餡料,滋味濃郁。芙蓉卷是第一次吃,帶魚肉味之餘口感不會太厚實。飲品除了各式汽水凍飲,也有比較健康的果汁。巨峰提子和橙汁甜度適中,酸酸甜甜令人更開胃。甜品方面有蛋糕和泡芙等糕點,另外也有北海道乳酪雪糕和綠茶雪糕。乳酪雪糕香滑酸甜,味道清新,加上各款配料更增添口感。

乳酪雪糕香滑酸甜,味道清新,加上各款配料更增添口感。
2023-07-31