2023-05-01 281 瀏覽
服務同食物質素愈做愈差 店內重有強仔行緊 睇到都無乜胃口,張台又吾夠位擺野 ,沙化又有蹟未抹 ,咁既質素真係…… 不了款式來來去去都係個幾款 ,無啲新意 😪出個消費卷計劃 問下詳情點知 係到搵人笨 不如吾好出啦 🤷‍♂️🤷‍♂️ 相比其他火鍋店黎講,呢間真係可一不可再,附近商場 幾間火鍋店都吾會咁差 無心做不如執左佢啦

款式來來去去都係個幾款 ,無啲新意 😪

2023-03-27 646 瀏覽
📍牛摩+ (屯門時代廣場) (屯門)屯門屯隆街2號屯門時代廣場南翼3樓21號舖第一次食牛摩🤤,選左個中間價位既牛肉,有牛板腱同牛肩胛等等,仲有豬羊雞都係任食,5點前入座都係計lunch既價錢,入座前會問定你要咩湯底,選邊款牛個d,入到去坐低好快就上湯底👍🏻,其他上菜速度都快👏,之後會上一轉指定牛豬雞,其他同一般放題一樣自己出去任取,唔算話有好特別既野食…..放題都係差唔多,有小食區,凍飲熱飲,茶🍵,雪糕🍦,甜品區🍮等等….5點前入去食呢個牛板腱放題都算抵食,加埋一人頭$200蚊有找😎
📍牛摩+ (屯門時代廣場) (屯門)
屯門屯隆街2號屯門時代廣場南翼3樓21號舖

2023-03-24 399 瀏覽
又到暴食時間,最岩食火鍋收題。每次經過牛摩都覺得好香, 終於一試!點咗期間限定嘅博多美人骨膠原啫喱雞白湯,補一補。湯底有驚喜,係見過最有趣嘅湯,啫喱被整成笑哈哈形狀。朋友就點咗沙嗲湯底。兩款湯底各有千秋,前者清淡,帶有雞鮮味。後者好濃郁,重花生味。作為牛魔王,瘋狂encore牛小排。厚切大大片,食落好滿足。同一時間,肉質軟腍,唔會鞋口,肉汁四溢配埋溫泉蛋食好嫩滑。牛舌又係必食,食落爽口牛丸都有兩款,分別醬爆瀨尿牛丸同牛仔濃汁牛丸。其他配料都高質。美國黑豚肉口感細膩另一賣點係海鮮,種類極多。點咗每樣兩件,形成個海鮮拼盤。最愛廣島蠔上下肥厚,鮮甜。仲有好多唔同香口小食。最後唔少得甜品。除咗自助幾款小蛋糕,仲有必食乳酪雪糕,酸酸甜甜,就算飽死都繼續食。
配埋溫泉蛋食好嫩滑。牛舌又係必食,食落爽口
美國黑豚肉口感細膩

最後唔少得甜品
2023-03-13
  • 牛小排
2023-03-17 392 瀏覽
屯門一人一鍋牛摩晚市極品美國牛小排盛放題 $349有六個餐同八個湯底選擇我哋揀咗壽喜燒(附鮮雞蛋一隻)同沙爹湯一人一鍋可以試吓更多唔同口味,沙嗲湯底真係好濃郁夠晒香,壽喜燒甜度適中混埋雞蛋一流!極上美國牛小排呢個係一定要叫推介,牛小排好濃厚牛味,雖然大大件,但係入口即化,同時肉汁豐富,口感層次滿分!美國極上黑豚肉,肉質相對下偏向口感好煙韌,對於湯底比較入味,以豚肉嚟計性價比都高!另外仲會上埋雞肉同牛舌比你一次過試晒各款肉類選擇,比較多款揀可以就番個人口味選擇!海鮮方面都有好多種類,半殼扇貝/廣島蠔/魷魚仔/墨魚滑,呢幾款都試晒夠新鮮大隻,扇貝都大大粒冇砂好乾淨,廣島蠔都件頭都有番咁上下!熟食方面一定要試下溫泉蛋牛摩飯,用咗細碗俾你好似小食咁,唔會令你食飯都飽咗,微微香辣肉醬加上溫泉蛋,撈勻每啖飯真心好味,加上紫菜嘅口感不錯!仲有其他好味嘅一口芝士同番薯仔都可以再叫,熟食種類都唔少,自助區仲有壽司可以拎,真係可以話包羅萬有!自助蔬菜及飲品甜品區牛摩+ (屯門時代廣場) (屯門)屯門屯隆街2號屯門時代廣場南翼3樓21號舖
屯門一人一鍋牛摩

晚市極品美國牛小排盛放題 $349
有六個餐同八個湯底選擇
我哋揀咗壽喜燒(附鮮雞蛋一隻)同沙爹湯

極上美國牛小排

自助蔬菜及飲品甜品

牛摩+ (屯門時代廣場) (屯門)
屯門屯隆街2號屯門時代廣場南翼3樓21號舖
2023-02-19 444 瀏覽
好耐冇嚟過發現轉左新餐牌新加左多咗好多小食 同唔同類型海鮮另外轉咗做Q R手機落單 方便好多今次揀咗牛板腱貴貴第一級$30 但就多咗熟食同海鮮仲有個溫泉蛋牛摩飯 甜辣肉醬加埋紫菜碎幾好食忍唔住encore多一碗冇咗部沙冰機但係多咗部果汁機果汁味道都可以對於唔飲汽水嘅人多一個選擇我自己就鍾意果汁加梳打水晏晝有沙律吧 有啲日式小食同沙律 減輕罪惡感甜品有啲西餅同日式甜品 仲有乳酪雪糕機 食幾多整幾多出餐速度都唔錯 服務員態度友善 整體用餐感覺幾好可以多啲再過嚟食
好耐冇嚟過發現轉左新餐牌

可以多啲再過嚟食
2023-02-15
  • IBP牛板腱
2023-02-08 367 瀏覽
我們2人於2月8日大約3pm光顧貴店,已過繁忙時段,在場只有幾枱客人用餐。為何我們要求1張近窗4人枱也未拒絕?這位男服務生回覆,這幾張窗邊的4人枱需留作他們的員工用餐。是否生意太好,唔憂做?員工用餐比來花錢的客人更重要,真可笑!我們沒幫襯,生了一肚子的氣!屯門區不是只有你們1間日式火鍋店!!!
2022-12-23 640 瀏覽
3:30入座,去到4: 15已經唔出牛肉。點咗兩次半個鐘都唔出。查詢時就話無晒貨。半個鐘都冇人講一聲真係離譜。咁樣做生意重成世界嘅。做唔到就唔好做放題啦。出埋啲咁下三流嘅手腳。
2022-12-23
2022-10-19 1194 瀏覽
以前食開,安入出行做曬,見到入面勁多吉位,去到要攞飛,但等係得我哋 ,唔緊要等一下,一位員工係咁督機搞單,搞左勁耐,我哋都入唔到去,入面咁多空位,但點解唔俾我哋入左先?貴公司冇分配工作崗位?搞咁耐都係話要等佢哋搞好張單先,咁多吉位,冇一個人可以安排我哋入座?
依度除咗配菜之外,食客仲可以喺自助區攞前菜、壽司、甜品,飲品方面亦有好多唔同選擇!唯一唔方便嘅位係主菜要向侍應落單,但小編鍾意慢慢淥所以都還好~晚市特級牛肉放題 每人$219 (平日)晚市開返堂食當然要捧下場~放題種類都有好多款,價錢越貴就越多主菜選擇,今次介紹嘅依個係第二平🤓湯底:小編同朋友分別揀咗麻辣鴨血湯同埋數量有限嘅博多美人骨膠原啫喱雞白湯。麻辣湯底一滾咗就聞到勁香嘅花椒八角味!食落就比想像中辣,小編自問都算ok食得辣,但係食無幾耐都feel到好麻,所以建議唔太食得辣嘅朋友唔好亂試🤣鴨血有三大舊,每舊都𠝹開咗一半,所以都方便夾嚟食。雞白湯就相對較清同養生,啱哂唔鍾意重口味嘅人士,嘢食擺喺入面滾完之後食落都清清甜甜,所以都值得一試。餸菜:依款放題除咗有特級同精選牛肉之外,仲有雞肉同豬肉👍個人感覺雞肉唔太入湯底味,所以嚟咗第一輪之後都無加嗌。其他肉片都切得幾薄,所以唔會話好滯!值得一提嘅係可以見到開放式廚房入面有職員用機器新鮮切割牛肉片,都幾特別~ 其他配菜就可以向右滑睇圖🤓小食:日式火鍋放題唔少得各種壽司、中華沙律同埋蒜味螺肉。壽司會定時fill所以都唔怕唔新鮮~依度仲提供埋泡菜
依度除咗配菜之外,食客仲可以喺自助區攞前菜、壽司甜品,飲品方面亦有好多唔同選擇!唯一唔方便嘅位係主菜要向侍應落單,但小編鍾意慢慢淥所以都還好~

晚市特級牛肉放題 每人$219 (平日)

小食:日式火鍋放題唔少得各種壽司、中華沙律同埋蒜味螺肉。壽司會定時fill所以都唔怕唔新鮮~依度仲提供埋泡菜🤣另外都有啲蔬菜粒,如果食到有啲滯,都可以攞啲食。

甜品/飲品:最推薦嘅係乳酪雪糕🤤之前食嘅放題鋪有啲質地係好水嘅,但係呢間嘅乳酪雪糕就無依個問題!如果嫌齋乳酪雪糕太dry,仲可以試吓混合其他雪糕一齊唧~當晚提供嘅係芋頭味,但係就略嫌無咩味喇。第二推薦係朱古力味泡芙,啲cream rich得嚟又唔會好heavy,食多幾粒都唔怕滯。飲品就自己添飲,個人認為蘋果綠茶就咁飲有啲太甜,所以就溝咗啲梳打水,咁樣飲落就會易入口啲!沙冰就唔太建議唔嗜甜嘅朋友試,因為真係十分甜🤣
飲品
  • 麻辣鴨血湯底,
  • 精選牛肉,
  • 特級牛肉
2022-08-21 916 瀏覽
這間火鍋店主打一人一鍋,可以選擇自己喜歡的味道,一般麻辣、豬骨湯底都有。而今次選擇了價錢比較便宜的美國特級牛肉放題。此套價錢比較便宜,雖然沒有和牛的質素,但是牛肉的質素沒有下降到超市級數。而除了牛肉外,還可以點豚肉和雞肉,自助吧亦有其他丸類、蔬菜、烏冬等。甜品則有我最愛的乳酪雪糕,我一個人都吃了三杯,真的非常好味。除此之外,還加了錢點了BEER,BEER則要每位另加$38,不是全枱每人都要加,可以自選人數而加BEER。仲要係藍妹啤酒,加了會給你一套的EDAN CARD (但不知道現在還有沒有,因為派完即止)。
2022-08-20
2022-08-16 680 瀏覽
星期日 一於黎一個午市打邊爐放題揀左 美國極品牛小排海鮮四點盛 $27990分鐘 一人一鍋,順便可以試唔同湯底壽喜燒湯底 永遠都係甜甜地博多豚骨濃湯 就濃烈D 打邊爐 都唔多要落調味料未點野已經即上海鮮類別有埋手打蝦滑,夠鮮味,都叫左3-4轉牛小排果然正,食落口好香牛肉味,岩晒食肉獸嘅我地,叫左N咁多碟,碟碟都好靚,回本之選蔬菜吧夠乾淨沙律都好新鮮甜品類都有好多選擇,眼闊肚窄,最鍾意食都係泡芙飲品類正常CP值高,今次真係一次過食埋午餐晚餐,下次一定會再試
星期日 一於黎一個午市打邊爐放題

未點野已經即上海鮮類別
有埋手打蝦滑,夠鮮味,都叫左3-4轉

蔬菜吧夠乾淨

沙律都好新鮮

甜品類都有好多選擇,眼闊肚窄,最鍾意食都係泡芙

飲品類正常

CP值高,今次真係一次過食埋午餐晚餐,下次一定會再試
  • 精選牛肉
2022-06-15 1207 瀏覽
話說今日因為見客去咗屯門,順手食埋晚飯先返屋企,所以就叫埋老婆出嚟實行兩公婆去撐枱腳,去到屯市牛摩做緊一人火鍋,實行去試試佢沙嗲湯底佢個沙嗲湯底簡直冇得輸,味道夠濃,就算打邊爐唔需要落調味料都得我哋叫呢個餐,係食佢嘅三筋肉,聽講呢個部位非常少,所以都比較矜貴食完比較有咬口,牛味都好濃,油脂分布剛剛好,值得推介仲有推介佢既和牛炒飯,飯香十足,和牛味道亦唔錯,我老婆仲話驚會伏,估唔到食落有驚喜仲有唔同種類嘅海鮮任意選擇,仲要係任食,所以話非常之抵,出邊仲有唔同嘅沙冰,壽司吧,唔同嘅菜,不過唯一缺點就係暫時仲未有QR code點餐,不過經理講話遲吓都會裝

沙嗲湯底

食完比較有咬口,牛味都好濃,油脂分布剛剛好,
值得推介

2022-05-10
2022-05-05 947 瀏覽
即興同friend約食飯聚一聚見到牛摩個三筋肉日式火鍋放題幾正咁258蚊有牛肉、豬肉、雞仲有海鮮就決定係到醫肚疫情之下幾欣賞佢一人一個煲我自己揀左沙嗲湯底 湯底幾濃味但又唔會好咸Friend揀左蟲草花雞白湯夠曬養生 滾埋雞肉仲正不停encore嘅美國三筋肉滾兩滾入口即溶 牛肉味濃郁特級牛肉 雪花油脂密密分佈入口嫩滑多肉汁牛舌肉質鮮嫩 口感彈牙黑豚肉肉質細嫩 纖維幼細易咬斷口感軟滑甘美鴨血係打邊爐必食!墨魚滑口感爽口彈牙用少許蟹籽做裝飾 豐富口感同時添加鹹鮮墨魚仔都唔會嚴重縮水食落好有鮮味海蝦帶有鹹鮮香氣 肉質好新鮮自助壽司專區 新鮮不停refill 每次去攞食物都見到有即整即出食完肉洽下菜balance返甜品都有水準最後食埋個北海道牛乳雪糕就滿足曬
即興同friend約食飯聚一聚

牛舌肉質鮮嫩 口感彈牙

黑豚肉
肉質細嫩 纖維幼細易咬斷
口感軟滑甘美
鴨血係打邊爐必食!
墨魚滑口感爽口彈牙
新鮮不停refill 每次去攞食物都見到有即整即出
食完肉洽下菜balance返

甜品都有水準

最後食埋個北海道牛乳雪糕就滿足曬

第5波疫情,大家有無得work from home呢?慳左交通時間可以去買外賣火鍋返屋企慢慢嘆。因為堂食晚市被禁之下,超抵外賣套餐又重現江湖啦~我今次試了牛摩+的超值Fun享火鍋套餐(美國牛小排)($258),人寫就2-3人份量,實質份量挺足的,係絕對足夠3人食,很適合小家庭!人均$86,淨係準備個煲同碗筷就得,真係好抵呀!!回頭率高!套餐有3款肉,美國極品牛小排、豚肉 及雞肉,各200g,牛小排品質有驚喜哦!雪花均勻,牛肉味濃;雞肉嫩滑。滋味火鍋配料拼盤有大量蔬菜墊底,除了娃娃菜及生菜,又有金菇、冬菇、南瓜、蘿蔔、芋頭,種類多兼洗切乾淨,真的很不錯!丸類都有6款每款3粒,種類及品質都滿意,芝士魚餅特吃好吃🥰🥰口感軟滑。最後要讚嘅係壽喜燒湯底,用帶蓋袋裝非常方便,調味也得到一致好評,味道剛剛好,唔會太咸太甜,我地自己加左隻日本生食用雞蛋落碗,配壽喜燒湯底淥的牛肉真是ichiban!
第5波疫情,大家有無得work from home呢?
慳左交通時間可以去買外賣火鍋返屋企慢慢嘆。
因為堂食晚市被禁之下,超抵外賣套餐又重現江湖啦~

2022-01-30 619 瀏覽
🐳原來火鍋都可以外賣帶回家,輕鬆又方便,不用洗洗切切,正!🐳 外賣自取火鍋套餐美國極品牛小排套餐💰258食物包括:美國極品小牛排200g豚肉200g雞肉200g+滋味火鍋配料拼盤對於兩個人來說,份量挺大的,有三種肉類,雞牛豬,全部採用高級材料,非常新鮮又好味。豬肉和牛都是薄切,烚幾秒就可以食,方便快捷。另外可以選擇豬骨湯底,蕃茄湯底和壽喜燒湯底,而今次我就選擇了壽喜燒湯底,甜甜的,非常好味😋!剩下的湯底,隔天再煮一個烏冬吃,又不浪費又好味!
🐳原來火鍋都可以外賣帶回家,輕鬆又方便,不用洗洗切切,正!

🐳 外賣自取火鍋套餐
美國極品牛小排套餐💰258