2022-09-21 780 瀏覽
於2021年5月28日晚上7時30分到銅鑼灣駱克道459-461號The L Square 9樓,商號為燒鬼用膳。該餐廳為任食放題類別的餐廳。當晚完成安心出行登記後,職員便安排本人與友人一同入座。及後食肆職員提供餐牌,並表示可揀選$228或$348的套餐,兩個套餐所提供的食物種類不同。最終,我們揀選了$348的套餐。職員表示由於當晚是星期五,故額外需徵收每人$20費用,我們亦同意相關收費。隨後,職員表示由於該食肆採用顧客自助點餐服務,他們提供二維碼給食客,由食客在手機上掃描二維碼自行點餐。在開始點餐時,由於我們曾光顧這間食肆,所以我們發現有數款食品並沒有點餐的應用程式內,故詢問職員為何有數款食品並沒有在內,是不是需要通知職員替食客點餐的? 及後職員表示今天並沒有提供這數款食品。我們便向職員表示如果沒有這些食品種類,我們不會選擇$348的套餐,而且這些食品,當中包括兩款牛肉,這是足以影響消費者選擇合適的套餐。待一會兒,該食肆的經理向我們解釋今天是沒有提供這數款食品。我們便向經理查詢,如沒有這些食品供應,為何不在食客落單前說明今天有那些食物是售罄,又或者可以在餐牌貼上黑色膠紙遮蓋所售罄的食
星期五,故額外需徵收每人$20費用,我們亦同意相關收費。

食品,當中包括兩款牛肉,這是足以影響消費者選擇合適的套餐。

可以在餐牌貼上黑色膠紙遮蓋所售罄的食品,那食客便可自行考慮選擇那一個合適的
套餐。而該食肆經理表示由於人手不足,故未能向每一枱客人解釋有哪些食品是沒有
提供,及未能安排人手去更改餐牌。

最終,該名經理表示我們可以選擇另一項套餐,又或者離開餐廳。最終我們選擇離開
該餐廳。在餐廳門口我們也沒有看到餐廳有列明有哪些食品今天是沒有提供的。

就此,我們對於該餐廳員工的服務態度不予置評。但本人欲透過此投訴信,希望 貴
部門可正視上述問題。由於現時許多餐廳均以掃描二維碼在手機上點菜,故有機會不
少商家在落單前的餐牌,與實際手機上可點菜的食物種類是有所不同的。由於該商家
在揀選套餐後便會即時收走餐牌,如果不是我們這些曾經光顧這間食肆的食客,其他
食客可能忘記實際所點的套餐是包括了那些食物種類,他們不一定會發現手機上所點
的食品,與最初所見的餐牌食品是不一樣的。希望 貴部門可留意上述問題,及給予
這些商家警告並提醒食客小心這些餐店以不實的方法招徠生意。
午市定量燒肉套餐!午市仲有7折優惠!銅鑼灣燒肉餐廳 燒鬼 室內裝修以暗黑系和風為主,紅黑設計十分突出,充滿日本玩味!大滿足:泡菜豆腐、鹿兒島A4和牛拼盤(A4牛小排、A4牛橫膈肌、A4牛腹、A4牛胸腹)、牛舌、海鮮船(越南虎蝦,帆立具、鮑魚、青龍蝦半隻 )、三點刺身(三文魚,帶子、甜蝦)、三文魚味噌湯、燒鬼飯極上和和牛盛合:泡菜豆腐、鹿兒島A4和牛拼盤(A4牛小排、A4牛橫膈肌、A4牛腹、A4牛胸腹)、牛舌、海鮮拼盤(越南虎蝦,帆立具)、三點刺身(三文魚,帶子、甜蝦)、三文魚味噌湯、燒鬼飯其實兩個套餐只係差$100,食物上嘅分別係海鮮多了鮑魚、青龍蝦半隻,所以大家可以自行選擇不同套餐!我自己個人覺得極上和和牛盛合已經好夠食,折扣後$200頭已經可以食到和牛真係幾吸引!鹿兒島A4和牛拼盤件件都肉色粉嫩,雪花分布平均,入口柔軟,鮮嫩多汁!另外,我幾鐘意佢個燒鬼飯,面層和牛、紫菜,加入生蛋拌飯,超好食!
午市定量燒肉套餐!午市仲有7折優惠!

大滿足:

極上和和牛盛合:
三文魚味噌湯
泡菜豆腐
2022-08-07
三文魚味噌湯
泡菜豆腐
銅鑼灣一向好多美食心血來潮冇朋友想吃燒肉就梗係揀一啲坐得舒服嘅燒肉店今次我哋就去到大玩暗黑系玩味和風 #日本燒肉放題餐廳「 #燒鬼 」 @yakioni.hk 去享受晚市放題套餐【 #牛海姬之放題套餐 】#任飲任食任燒都 只係價值 $398一位第一下入到餐廳都覺得好有氣派燈光昏暗嘅格調配上一些與別不同的特色位例如窗台附近的火焰效果實屬令人食得滋味之餘仲可以打卡影相添鍾意點餐嘅方法係掃描QR code下單喺疫情反反覆覆嘅時期可以減少人與人嘅接觸❣️⊰⊹════════════════⊹⊱💬 ✎ 食後感 :✨❤️ #刺身刺身方面一共有八款選擇當中有我最鍾意嘅帶子及甜蝦刺身甜蝦刺身每一隻都好大隻可以說是有我手板咁長食落去新鮮嘅蝦肉爽口鮮甜所以我encore左幾次啊🧡 #壽司估唔到放題有刺身食亦都有壽司食九款嘅壽司裏面我就偏愛明太子醬三文魚炙燒壽司經過炙燒嘅三文魚能夠逼出魚油食落去特別香特別Creamy💛 #和牛招牌菜和牛關東煮煮得好入味裏面嘅和牛是一小件一啖裏面夾雜半肥瘦和牛而且牛味香濃呢💚 #海鮮海鮮方面包括有青口、帆立貝及多春魚等當中仲有我最鍾意嘅海蝦只需要燒幾分鐘就食得同樣地啖啖爽口彈牙我
銅鑼灣一向好多美食

裏面嘅和牛是一小件
一啖裏面夾雜半肥瘦和牛
而且牛味香濃呢

💚 #海鮮
海鮮方面包括有青口、帆立貝及多春魚等
當中仲有我最鍾意嘅海蝦
只需要燒幾分鐘就食得
同樣地啖啖爽口彈牙
我同朋友都大贊好Fresh

💙 #頂級美國牛
裏面有七款頂級美國牛翼板
當中包括有牛胸腹、牛小排、牛板鍵及封門柳等
不同部位的牛肉有着不同的質感
話咁快燒一燒就食得
每一款牛肉牛味濃郁而且好鮮嫩
而醬汁亦有三款提供
包括燒汁、原味及仙台味噌
點少少一齊食更加滋味呢

最後飲番杯蘋果汁爽一爽喉嚨
食返杯比利時焦糖餅雪糕
肚仔都飽晒了❣️
好耐冇試過午餐時段食燒肉啦 今次撞啱weekend又相食好啲 就決定去The L Square上面嘅「燒鬼」👻!Lunch Set性價比超高呢🤩◍「五品燒肉盛合」🐮 $198先要個簡單啲嘅盛合 份量已經有好多 牛肉拼盤已經有晒牛嘅唔同部位🙊仲包埋前菜泡菜豆腐、海鮮虎蝦、三文魚刺身同燒鬼飯🍙一個基本set已經飽到上心口 以lunch嚟講好抵食!◍「極上和牛盛合」🐄 $298跟住叫多咗個再高級啲嘅和牛盛合 牛嘅質素更高🤩全部都係A4級 款款都係靚牛!而海鮮同刺身都會有更多選擇 啱晒放假想食得再豪啲嘅你🤓📍燒鬼 (銅鑼灣) #lala_foodie_causewaybay 銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square9樓

◍「五品燒肉盛合」🐮 $198

◍「極上和牛盛合」🐄 $298

銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square9樓
趁週末 小馬帶咗我嚟食燒肉lunch set我哋被安排坐卡位想講個環境都唔錯 我覺得佈置得幾簡單幾靚點完餐 首先會安排醬汁分別係海鹽檸檬 黑椒蒜蓉醋 燒汁 同 刺身豉油最欣賞係海鹽檸檬🍋 酸酸鹹鹹 同啲牛好夾再嚟係燒汁 調配適中而黑椒蒜蓉醋比較適合重口味人士大滿足 $398泡菜豆腐、鹿兒島A4和牛拼盤 (A4牛小排、A4牛横膈肌、A4牛腹脅、A4牛胸腹)、牛舌、海鮮船 (越南虎蝦、帆立貝、鮑魚,青龍蝦半隻)、三點刺身 (三文魚、帶子、甜蝦)、三文魚味噌湯、燒鬼飯泡菜豆腐 💁🏿‍♀️泡菜唔係辣嗰款 有少少酸而泡菜醬汁少鹹 但配凍豆腐中和返重口味人士一啖啪落口啱晒鹿兒島A4和牛拼盤 🙆🏿‍♀️排序由上至下 左至右牛舌 - 1塊厚切少少1塊大片少少 兩者我較鍾意厚切 有口感得嚟又唔難咬 軟嫩鮮脆 推!胸腹肉 - 油脂細緻且豐厚 肥美嘅肉質令到更易入口 繼而湧出濃郁嘅肉味 大推!上小排肉 - 入口即溶咁濟 柔韌多汁 又重肉味 齒頰留香 大推!腹脅 - 相對比較有嚼勁 筋肉油花集於一身橫膈肌 - 睇落油脂分布唔錯 略帶油脂亦較有咬口海鮮船 🙆🏿‍♀️越南虎蝦 - 鮮甜爽口 燒完啲蝦肉嘅焦香味好重 完全
趁週末 小馬帶咗我嚟食燒肉lunch set

排序由上至下 左至右
腹脅 - 相對比較有嚼勁 筋肉油花集於一身
橫膈肌 - 睇落油脂分布唔錯 略帶油脂亦較有咬口

海鮮船 🙆🏿‍♀️
越南虎蝦 - 鮮甜爽口 燒完啲蝦肉嘅焦香味好重 完全入晒味 唔點醬汁都好食
帆立貝 - 已經起好肉 處理好 燒到收晒水就食得 好Q彈 好好味
鮑魚 - 同樣去晒腸 好貼心 燒完好彈牙 鮮味十足 推!
青龍蝦半隻 - 開邊龍蝦🦞 仲有少少黃膏😍 燒到佢啲肉變實色 已經食得 食落去好爽脆 啲肉夠彈證明夠鮮👍🏿

三點刺身 🙆🏿‍♀️

未燒晒啲肉同海鮮已經食晒個飯😂

Btw同極上和牛盛合係爭咗隻鮑魚同埋半隻青龍蝦🦞

五品燒肉盛合
五品燒肉盛合 $198
泡菜豆腐、美國牛肉拼盤 (牛小排、封門柳、牛肩胛肉眼、牛板鍵、牛舌)、越南虎蝦、三文魚刺身、三文魚味噌湯、燒鬼飯

美國牛肉拼盤 🙆🏿‍♀️
牛小排 - 因為有油筋 燒完好焦脆 食落好香
封門柳 - 牛味夠晒濃 雖然冇乜脂肪 但入口都夠滑溜
牛肩胛肉眼 - 好嫩 加埋少少油花 唔錯
牛板鍵 - 因為係活動量夠多嘅位置 肉質較結實 而且多筋

其中一樣令我覺得食完覺得好滿足係….
2個sets竟然成枱都係嘢食

⭕️ 主動斟水
⭕️ 無煙燒肉 食完頭髮都冇吸味

✅ 加一服務費
2022-07-30
$327.8 (午餐)
大滿足
五品燒肉盛合
2022-08-03 209 瀏覽
場內環境:乾淨整齊,有位放袋食物:新鮮,打卡靚服務:唔錯,後生仔女反應快,態度良好價錢:咁岩做緊優惠,第二位半價,埋單700幾, 性價比唔錯整體:值得一試,慶祝生日或節日係唔錯嘅選擇
場內環境:乾淨整齊,有位放袋
食物:新鮮,打卡靚
服務:唔錯,後生仔女反應快,態度良好
價錢:咁岩做緊優惠,第二位半價,埋單700幾, 性價比唔錯

整體:值得一試,慶祝生日或節日係唔錯嘅選擇
2022-06-12
生日
  • 牛鬼和牛拼盤
  • 牛鬼拼盤
2022-08-01 169 瀏覽
今次同朋友黎到呢間銅鑼灣燒肉店🔥🔥餐廳以日本鬼怪為主題👹,主打高品質和牛燒肉放題~~唔想食放題既話可以試下佢地既午市定食😋😋🍱Set A 五品燒肉盛合 $198✨包括泡菜豆腐、美國牛肉拼盤 (牛小排➕封門柳➕牛肩胛肉眼➕牛板腱➕牛舌)、越南虎蝦、三文魚刺身、三文魚味噌湯、燒鬼飯美國牛肉質素唔錯~重牛味,比較有咬口😋😋佢地既燒鬼飯都好好食!面頭鋪滿牛肉粒同紫菜,下面仲有隻流心蛋🥚~撈勻後好惹味🤩🤩🍱Set C 大滿足 $398✨包括泡菜豆腐、鹿兒島A4和牛拼盤(A4牛小排➕A4牛横隔肌➕A4牛腹脅➕A4牛胸腹➕牛舌)、海鮮船(越南虎蝦、帆立貝、鮑魚、青龍蝦)、三點刺身 (三文魚、帶子、甜蝦)、三文魚味噌湯、燒鬼飯A4和牛色澤好靚!燒一燒就食得,仲要入口即溶、啖啖油脂香🤤🤤刺身都好新鮮!甜蝦、帶子爽口彈牙~三文魚好厚身,鮮甜肥美❤️❤️海鮮有越南虎蝦、帆立貝、鮑魚同青龍蝦,好豐富!食完超滿足🥰🥰
今次同朋友黎到呢間銅鑼灣燒肉店🔥🔥
餐廳以日本鬼怪為主題👹,主打高品質和牛燒肉放題~~
唔想食放題既話可以試下佢地既午市定食😋😋

🍱Set A 五品燒肉盛合 $198✨

美國牛肉質素唔錯~重牛味,比較有咬口😋😋

🍱Set C 大滿足 $398✨

2022-07-30 246 瀏覽
上網見到呢間燒肉裝修幾特別,價錢正常,一於去試吓啦,點知中左個大伏!一入到去,好浪漫,成層都係煙,可能佢想學日本啲小店,有住家味道,不過呢陣燒肉味返到屋企沖兩次涼都仲係到,有潔癖既就真係要諗諗啦!點了$588 的燒肉放題,餐廳應該唔係集團式經營,質素真係有啲參差!刺身好快上台,不過可能天氣太熱,餐廳啲冰用得好快,比左好少冰震住,第二次仲無比冰,食放題真係第一次見😂重點燒肉,比得5百幾蚊食燒肉有少少期望都好合理,點知食到一肚肥肉!大家睇下呢啲和牛,肉紋同油脂真係靚到我唔識欣賞,仲有啲發黑,反映咗幾次都係比啲咁靚嘅頭頭尾尾既牛肉,餐廳真係正!漏單既問題唔算嚴重,不過每次都會拖好耐先出,仲要出好少,120分鐘等都等左90分鐘,和牛每次出少少,支豆就出一大堆,餐廳都幾識做生意。食完120分鐘都好似無乜嘢落肚,最後仲要去食糖水,真係幾難忘的體驗!近期見到食評全部都食同一樣嘢,都幾得意😎

近期見到食評全部都食同一樣嘢,都幾得意😎
星期日去銅鑼灣行街街,到lunch時間找到這間燒肉店,睇個餐牌已經吸引左我同朋友入去🤤🤤 套餐既肉類全都係牛呀🐮亦有刺身、海鮮、三文魚味噌湯及燒鬼飯店内空間挺寬廣,每張枱都設有獨立既抽煙系統,盡量避免油煙過多既情況。食飽飽後都唔覺好大油煙呀!由右至左:燒肉醬、海鹽醬、檸檬汁、刺身豉油果海鹽醬同檸檬汁好特別,檸檬味🍋好出🔸Set A 五品燒肉盛合 $198►泡菜豆腐、美國牛肉拼盤🐮(牛小排、封門柳、牛肩胛肉眼、牛板腱、牛舌)、越南虎蝦、三文魚刺身、三文魚味噌湯及燒鬼飯牛肉雖然不是和牛,但也很好味牛味也很濃烈🐮而且也有5個牛🐮既位置,個牛舌勁咬口好好味呀😆三文魚色澤好新鮮,有5塊!🔸Set C 大滿足 $398 ►泡菜豆腐、鹿兒島A4和牛拼盤(A4牛小排+A4牛横隔肌+A4牛腹脅+A4牛胸腹+牛舌)、海鮮船🦞(越南虎蝦、帆立貝、鮑魚、青龍蝦)、三點刺身🍣(三文魚、帶子、甜蝦)、三文魚味噌湯及燒鬼飯呢個係鹿兒島A4和牛套餐🤩 和牛不愧為和牛呀,個油脂分佈平均,色澤好粉嫩,肉質鮮甜而牛味也慢慢湧出來。會有張紙仔寫咗是牛那一個位置,可以令我知道係咩位。海鮮船既海鮮每件都好新鮮,好彈呀!刺身

由右至左:燒肉醬、海鹽醬、檸檬汁、刺身豉油
果海鹽醬同檸檬汁好特別,檸檬味🍋好出

🔸Set A 五品燒肉盛合 $198

三文魚色澤好新鮮,有5塊!

🔸Set C 大滿足 $398

海鮮船既海鮮每件都好新鮮,好彈呀!

刺身既帶子好肥美,好肥美同有三文魚子😆

►三文魚味噌湯
呢個味噌湯唔會好咸,入面有三文魚、白蘿蔔和一些蔬菜👍🏽

►燒鬼飯
呢個並唔係一般嘅紫菜飯😏 係有埋牛柳粒🐮以為得依兩樣嘢太天真啦🙈 紫菜既下面原來係有一隻温泉蛋🥚好驚喜呀🤩
2022-07-26 1016 瀏覽
天氣太熱不想入廚房煮食.亦不想返工特意 為自己放假一天同小朋友一齊去行街親子活動兩兄妹最愛行銅鑼灣台灣書店一看幾小時,所以一定食午飯先哥哥之前同朋友仔來過燒鬼因為午餐抵食店內裝潢簡潔, 座位都不少午飯時段都不會太逼感叫左3個午餐照燒鹿兒島A4和牛定食吞拿魚蓉雜錦刺身飯蒲燒鰻魚飯午餐先來沙律及湯看似好普通的湯和沙律原來暗藏估不到的誠意沙律配芥末油醋有Wasabi 味道但又醋的酸甜味配上爽脆沙律菜層次分明.比一般沙律醬更清新另一驚喜: 餐湯一般麵豉湯沒有想過,內藏不少配料主菜應該更驚喜囡囡照燒鹿兒島A4和牛定食更本不相信雖然不是好多件數厚度及賣相相當吸引不會煎過火,入味之餘仲有少少肥膏油份令肉質更幼嫩甘香, 囡囡最愛牛吃不停.而哥哥愛鰻魚大大塊鰻魚佔了餐盒3分2位置仲有不少配菜有菇, 豆同車利子蕃茄我就愛海鮮吞拿魚蓉雜錦刺身飯吞拿魚蓉量不會太多.反而碗內所有海鮮都係我最愛的數量都不少.配少少醬油.已經開懷盡食加小食自家制山葵餃子雖然英文寫上Wasabi Dumpling完全沒有Wasabi 的味道.怕Wasabi 朋友, 可以 大膽咬落去.3個午餐. 在優惠時段仲有折扣優惠.食飽飽, 去看
天氣太熱
不想入廚房煮食.
亦不想返工

一看幾小時,
所以一定食午飯先
哥哥之前同朋友仔來過燒鬼
因為午餐抵食
店內裝潢簡潔, 座位都不少

午飯時段都不會太逼感

囡囡照燒鹿兒島A4和牛定食

更本不相信
雖然不是好多件數
厚度及賣相相當吸引
不會煎過火,入味之餘
仲有少少肥膏
油份令肉質更幼嫩甘香,
囡囡最愛牛
吃不停.

而哥哥愛鰻魚
大大塊鰻魚
佔了餐盒3分2位置
仲有不少配菜
有菇, 豆同車利子蕃茄

我就愛海鮮
吞拿魚蓉雜錦刺身
吞拿魚蓉量不會太多.
反而碗內所有海鮮都係我最愛的
數量都不少.
配少少醬油.
已經開懷盡食

加小食自家制山葵餃子
雖然英文寫上Wasabi Dumpling
完全沒有Wasabi 的味道.
怕Wasabi 朋友, 可以 大膽咬落去.
3個午餐. 在優惠時段仲有折扣優惠.
食飽飽, 去看書
2022-07-20
今日心郁郁想食日式燒肉,就試下呢間用日本民間妖怪傳說為主題嘅餐廳啦👻 裝潢玩味十足,而且有卡位同唔算多人,坐得好舒服🥰!食物亦好高CP值,不論係魚生定牛肉都好新鮮~食物份量非常多,叫兩個餐都夠曬3個人食。👍🏻五品燒肉盛合 $198 ☞泡菜豆腐、美國牛小排拼盤(牛小排、封門柳、牛肩胛肉眼、牛板腱、牛舌)、越南虎蝦、三文魚刺身、三文魚味噌湯、燒鬼飯雖然唔係和牛,但都好好味,肉夠腍😍 最鍾意牛肩胛肉眼同牛舌!三文魚刺身好肥美好新鮮,好開心食燒肉有埋刺身!另外,三文魚味噌湯好足料,有啖啖三文魚肉同豆腐粒😋 燒鬼飯就係有紫菜、牛柳粒同温泉蛋嘅飯,好大碗好豐富。🤰🏻大滿足 $398 ☞泡菜豆腐 、鹿兒島和牛拼盤(A4牛小排、A4牛木橫膈肌、A4牛腹脅、A4牛胸腹、牛舌)、海鮮船(越南虎蝦、帆立貝、鮑魚、青龍蝦)、三點刺身(三文魚、帶子、甜蝦)、三文魚味噌湯、燒鬼飯呢嘅價錢可以食到鹿兒島A4和牛都算係咁啦~😆 和牛油脂分佈平均,肉質鮮甜好香牛味。叫呢個套餐可以試到唔同部位,好滿足😛 海鮮船最深刻就係帆立貝同鮑魚,一啲都唔靭!三點刺身又可以一次滿足曬我三個願望,因為我最鍾意呢三款刺身。😬 Overal

五品燒肉盛合 $198

大滿足 $398

Overall rating ⭐️: 8.5/10
2022-07-24 143 瀏覽
在香港,和牛套餐總是被想像成$500以上,非常矜貴的食品,不過燒鬼的和牛套餐就比較抵吃,$298已經非常豐盛燒鬼的環境略帶漆黑,但沒有油煙,因為下拉式抽油煙機相當不錯服務貼心,縱使只有一個侍應還是沒有令上菜變慢,亦相當勤快套餐 汁燒肉汁 甜中帶鹹 蒜蓉醋 濃度充足 蒜味惹味檸檬鹽 稀身而解膩套餐 味噌湯 清甜!少有地下了三文魚塊的味噌湯,甜而不膩不太鹹,好喝!燒鬼飯烤雞肉 紫菜 味素 溫泉蛋 白飯 無投訴!吃下去蛋味濃厚,雞肉爽脆有嚼勁, 再加入味素跟紫菜的白飯吃多幾碗都不會膩五品燒肉盛合$198刺身:三文魚肥美!無論是生吃還是烤熟都甜,完全不會腥烤物:越南虎蝦大隻,肉質爽彈,蝦頭的尖刺已去除,是鮮味的美國牛肉拼盤牛板腱 肉質爽脆 入口肉味最濃封門柳 肉質稔軟 入口不帶絲毫筋腱 好吃!牛肩胛肉眼 略肥美 肉味仍濃牛舌 超厚!口感最爽脆彈牙,好好吃牛小排 較肥美,油脂香濃極上和牛盛合$298刺身:三文魚 帆立貝 甜蝦都是相當鮮甜,稍為烤一烤也很不錯吃烤物:越南虎蝦 牛油帆立貝加入牛油燉煮的帆立貝非常惹味,熟食也出色A4和牛牛胸腹 牛腹脅 比較瘦一些的部位 能吃到一點牛味,但還是油脂濃富,

燒鬼的環境略帶漆黑,但沒有油煙,因為下拉式抽油煙機相當不錯

服務貼心,縱使只有一個侍應還是沒有令上菜變慢,亦相當勤快

套餐 汁
燒肉汁 甜中帶鹹
蒜蓉醋 濃度充足 蒜味惹味
檸檬鹽 稀身而解膩

套餐

烤雞肉 紫菜 味素 溫泉蛋 白飯

五品燒肉盛合$198
三文魚
肥美!無論是生吃還是烤熟都甜,完全不會腥

烤物:
越南虎蝦
大隻,肉質爽彈,蝦頭的尖刺已去除,是鮮味的

美國牛肉拼盤
牛板腱 肉質爽脆 入口肉味最濃
封門柳 肉質稔軟 入口不帶絲毫筋腱 好吃!
牛肩胛肉眼 略肥美 肉味仍濃
牛舌 超厚!口感最爽脆彈牙,好好吃
牛小排 較肥美,油脂香濃

極上和牛盛合$298
三文魚 帆立貝 甜蝦
都是相當鮮甜,稍為烤一烤也很不錯吃

烤物:
越南虎蝦 牛油帆立貝
加入牛油燉煮的帆立貝非常惹味,熟食也出色

A4和牛
牛胸腹 牛腹脅 比較瘦一些的部位 能吃到一點牛味,但還是油脂濃富,入口即溶

牛橫隔
肉味最濃!脂肪也豐富,超愛這部分!

牛舌
比美國版咁肥美多油一些,所以更加爽脆

牛小排( 油脂太豐富,要小心不要燒太久)
非常頂級的油花!完全地入口即溶,一咬下去油脂四濺, 牛油香在口腔內暴發, 無法形容的美味!

一頓超飽足的午餐!和牛非常非常好吃
2022-07-23 147 瀏覽
又嚟食燒肉啦,今次嚟到銅鑼灣呢間燒鬼試吓,佢晚市係燒肉放題(。・ω・。)ノ餐廳坐位好寛敞,我哋揀咗嘅係牛海姫放題佢放題有三等我哋揀中間嗰個肉類選擇都好多,而且有唔同醬料配搭刺身壽司平時食開嘅都有齊哂㗎重點推吓佢哋幾款嘢食先烤牛肉必點封門柳同肩胂肉眼肉質鬆化牛味夠濃呢款我哋都來回點咗幾次食醬汁配搭我主打揀咗仙台味噌烤完味噌味唔會太咸,同肉味平衡得好好海鮮嘅話帆立貝係好好好正個蒜蓉牛油係無敵絕配嚟㗎!
又嚟食燒肉啦,今次嚟到銅鑼灣呢間燒鬼試吓,
佢晚市係燒肉放題(。・ω・。)ノ
餐廳坐位好寛敞,
我哋揀咗嘅係牛海姫放題
放題有三等
我哋揀中間嗰個
肉類選擇都好多,而且有唔同醬料配搭
刺身壽司平時食開嘅都有齊哂㗎
重點推吓佢哋幾款嘢食先
烤牛肉必點封門柳同肩胂肉眼
肉質鬆化牛味夠濃
呢款我哋都來回點咗幾次食
醬汁配搭我主打揀咗仙台味噌
烤完味噌味唔會太咸,同肉味平衡得好好
海鮮嘅話帆立貝係好好好正
個蒜蓉牛油係無敵絕配嚟㗎!
2022-06-29
2022-07-22 152 瀏覽
放工後良朋相聚來到位銅鑼灣的燒鬼要吃得盡興放題乃不二之選於是我倆選了每位$398的牛海姬套餐除了無限的燒肉還有任點的燒海鮮蔬菜刺身壽司等前菜每位一碗炆牛肉煮得頗為入味牛肉軟爛易入口湯底清甜肉香味濃率先出場有主角燒肉印象較深的有封門柳其牛味較為濃郁肉質鬆軟煎得熟透亦不太會變韌另外牛板鍵油脂分布剛好薄薄一塊燒一會兒即可此外還有牛舌牛胸腹肩胛肉眼各種牛肉部位提供可根據個人口感喜好任君選擇鹿兒島薩摩赤雞雞柳是另一亮點肉質嫩滑而且非常有彈性沒有肥肉之餘雞味也濃郁日本產雞肉果然名不虛傳刺身方面三文魚油脂分布平均甜蝦帶子北寄貝等亦很新鮮嘗過刺身後再追加了明太子醬三文魚炙燒壽司三文魚處理得不錯燒過後油脂更豐富總體而言燒肉的質素不錯而且價錢也相宜
放工後良朋相聚來到位銅鑼灣的燒鬼
豬腩肉
天婦羅
烏冬
2022-07-22 100 瀏覽
燒鬼地址:銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square 9樓我男朋友好好架, 有時間會專登過來的工作架地點搵我一起食LUNCH, 同埋都會BOOK 比較體面的餐廳同我食飯, 務求坐得舒舒服服又食得開心。男朋友話之前同FRIEND 食過呢度架晚市燒肉放題, 覺得OVERALL 質素味道都唔錯, 專登揀中午再來食飯。公司行過場去L. Square 8分鐘, 午市來講, 定食由$69元起, 想豪華點刺身飯都只係一百多定食會包沙律同麵豉湯麵豉湯入面仲落了海帶同嫩豆腐, 一點都唔會單調, 飲得出唔係就咁用麵豉開水煮開咁無誠意。$108 鰻魚飯, 珍珠米同鰻魚汁, 綿綿的熱米飯, 蒲燒汁那是由小食到大習慣了的味道, 鰻魚好滑無細碎骨。$128 剌身飯好岩夏天食, 吞拿魚蓉雜錦刺身飯,吞拿魚切細碎入口好綿柔,還有油香肥美三文魚,蝦,帶子,擺得美美食慾大增。一出街烈陽照射身上, 熱得又汗流浹背二, 趕快行回公司再集中工作,盡快完成手上TASKS 不用再開OT。
燒鬼

定食會包沙律同麵豉湯