趁週末 小馬帶咗我嚟食燒肉lunch set我哋被安排坐卡位想講個環境都唔錯 我覺得佈置得幾簡單幾靚點完餐 首先會安排醬汁分別係海鹽檸檬 黑椒蒜蓉醋 燒汁 同 刺身豉油最欣賞係海鹽檸檬🍋 酸酸鹹鹹 同啲牛好夾再嚟係燒汁 調配適中而黑椒蒜蓉醋比較適合重口味人士大滿足 $398泡菜豆腐、鹿兒島A4和牛拼盤 (A4牛小排、A4牛横膈肌、A4牛腹脅、A4牛胸腹)、牛舌、海鮮船 (越南虎蝦、帆立貝、鮑魚,青龍蝦半隻)、三點刺身 (三文魚、帶子、甜蝦)、三文魚味噌湯、燒鬼飯泡菜豆腐 💁🏿‍♀️泡菜唔係辣嗰款 有少少酸而泡菜醬汁少鹹 但配凍豆腐中和返重口味人士一啖啪落口啱晒鹿兒島A4和牛拼盤 🙆🏿‍♀️排序由上至下 左至右牛舌 - 1塊厚切少少1塊大片少少 兩者我較鍾意厚切 有口感得嚟又唔難咬 軟嫩鮮脆 推!胸腹肉 - 油脂細緻且豐厚 肥美嘅肉質令到更易入口 繼而湧出濃郁嘅肉味 大推!上小排肉 - 入口即溶咁濟 柔韌多汁 又重肉味 齒頰留香 大推!腹脅 - 相對比較有嚼勁 筋肉油花集於一身橫膈肌 - 睇落油脂分布唔錯 略帶油脂亦較有咬口海鮮船 🙆🏿‍♀️越南虎蝦 - 鮮甜爽口 燒完啲蝦肉嘅焦香味好重 完全
趁週末 小馬帶咗我嚟食燒肉lunch set

排序由上至下 左至右
腹脅 - 相對比較有嚼勁 筋肉油花集於一身
橫膈肌 - 睇落油脂分布唔錯 略帶油脂亦較有咬口

海鮮船 🙆🏿‍♀️
越南虎蝦 - 鮮甜爽口 燒完啲蝦肉嘅焦香味好重 完全入晒味 唔點醬汁都好食
帆立貝 - 已經起好肉 處理好 燒到收晒水就食得 好Q彈 好好味
鮑魚 - 同樣去晒腸 好貼心 燒完好彈牙 鮮味十足 推!
青龍蝦半隻 - 開邊龍蝦🦞 仲有少少黃膏😍 燒到佢啲肉變實色 已經食得 食落去好爽脆 啲肉夠彈證明夠鮮👍🏿

三點刺身

未燒晒啲肉同海鮮已經食晒個飯😂

Btw同極上和牛盛合係爭咗隻鮑魚同埋半隻青龍蝦🦞

五品燒肉盛合
五品燒肉盛合 $198
泡菜豆腐、美國牛肉拼盤 (牛小排、封門柳、牛肩胛肉眼、牛板鍵、牛舌)、越南虎蝦、三文魚刺身、三文魚味噌湯、燒鬼飯

美國牛肉拼盤 🙆🏿‍♀️
牛小排 - 因為有油筋 燒完好焦脆 食落好香
封門柳 - 牛味夠晒濃 雖然冇乜脂肪 但入口都夠滑溜
牛肩胛肉眼 - 好嫩 加埋少少油花 唔錯
牛板鍵 - 因為係活動量夠多嘅位置 肉質較結實 而且多筋

其中一樣令我覺得食完覺得好滿足係….
2個sets竟然成枱都係嘢食

⭕️ 主動斟水
⭕️ 無煙燒肉 食完頭髮都冇吸味

✅ 加一服務費
2022-07-30
$327.8 (午餐)
大滿足
鹿兒島A4和牛拼盤