2022-11-25 260 瀏覽
我已多次在這裡吃午餐火鍋!每次都很滿意,雖然現在份量比以前少了點,但是其食物水準和服務質數極好!而且午餐只需$99元包火鍋料丶湯底可鴛鴦窩(每人一窩)另外一種飲品!絕對抵的!因為晚餐湯底和火鍋料丶飲料樣樣收費!相對午餐極之便宜!火鍋料包(肉:羊肉丶牛肉丶猪肉任選一樣,兩款丸丶腸仔丶蟹柳丶餐肉丶菜丶菌丶冰豆腐丶粟米,另外主食烏冬丶公仔麵丶濶粉...任選一樣)對食量不大絕對夠食!但食量大的可加一份就夠!或者同人夾其他沒有品種火鍋料加入進食絕對足夠和抵!也有消費足夠可免費泊車!
這兩個月幾乎每星期都要食一次,午市有鍋底免費真係好抵。份量唔算多,兩人食差唔多都要450-500除個人必點肉類同蝦滑,推介功夫萵筍同鮮腐竹。之前夏日限定蟶子也是好評!老闆考慮開個會員積分制度嗎?會支持的哦,哈哈
老闆考慮開個會員積分制度嗎?會支持的哦,哈哈
2022-08-19 149 瀏覽
去了這麼多間分店,感覺最深刻係荃灣,因為員工合作性好好、有禮貌⋯尤其是有一位員工叫恆仔,非常親切、極度友善及有礼貌、對工作熱誠~~可以的話某食材份量多5%就最好100个赞。
份量多5%就最好

100个赞。

想打邊爐又想食得健康,咁就要去食生酮火鍋喇,近排發現左一間連鎖火鍋店最近同生酮達人唐貝詩合作,做緊生酮火鍋餐單,除左有生酮湯底外,仲有生酮火鍋醬油,生酮飲品及海帶麵,適合想食住瘦嘅朋友仔過黎食首先火鍋店會黎左餐前雪耳糖水先,味道清甜養顏,仲可以用黎解辣生酮鴛鴦鍋養生花膠雞鍋(每位+$20)湯底裏面有嫩滑雞件,杞子蟲草花,骨膠原豐富嘅花膠,所以雞湯味道濃郁而且十分足料蕃茄湯蕃茄湯底好香濃,感覺用左好多蕃茄,十分開胃鮮竹笙(半份$28)可以吸收哂湯精華,非常入味手打蝦滑(半份$48)口感彈牙,鮮蝦味突出千絲牛柏葉(半份$38)牛柏葉爽脆,容易咬開香鹵豬大腸(半份$38)口感煙韌,有嚼勁美國Prime牛小排(半份$128)牛小排色澤亮麗,食落有牛肉味,而且油脂分佈平均滕椒牛舌(半份$68)牛舌口感軟淋,食落十分惹味韭菜豬肉水餃(半份$29)餡料滿滿,韭菜味道香口桂花蚌(半份$78)滾一滾就食得,味道鮮甜現炸豆皮(半份$38)食落香脆,口感似腐皮海帶麵(半份$38)賣相晶瑩剔透,食落爽口又低卡,而且有飽腹感生酮雜莓梳打$48因飲品用左代糖,味道唔會好甜,雜莓同梳打好搭配,感覺清新青檸梳打$48

生酮鴛鴦鍋
養生花膠雞鍋(每位+$20)

蕃茄湯
蕃茄湯底好香濃,感覺用左好多蕃茄,十分開胃

鮮竹笙(半份$28)
可以吸收哂湯精華,非常入味

手打蝦滑(半份$48)
口感彈牙,鮮蝦味突出

千絲牛柏葉(半份$38)
牛柏葉爽脆,容易咬開

香鹵豬大腸(半份$38)
口感煙韌,有嚼勁

美國Prime牛小排(半份$128)
牛小排色澤亮麗,食落有牛肉味,而且油脂分佈平均

滕椒牛舌(半份$68)
牛舌口感軟淋,食落十分惹味

韭菜豬肉水餃(半份$29)
餡料滿滿,韭菜味道香口

桂花蚌(半份$78)
滾一滾就食得,味道鮮甜

現炸豆皮(半份$38)
食落香脆,口感似腐皮

海帶麵(半份$38)
賣相晶瑩剔透,食落爽口又低卡,而且有飽腹感

生酮雜莓梳打$48
因飲品用左代糖,味道唔會好甜,雜莓同梳打好搭配,感覺清新

青檸梳打$48
味道酸酸甜甜感覺清爽又解渴

最後食埋油麥菜,娃娃菜,蘿蔔等菜類,就已經非常滿足了
2022-07-25 183 瀏覽
//🍲邊個話打邊爐一定會肥!!!而家出咗隻生酮火鍋 減肥都唔洗戒口😎鴛鴦生酮湯底揀咗養生花膠雞鍋同皮蛋香菜鍋我呢個茜怪仲特登嗌多份芫荽 湯底勁香芫荽味!!鮮龍躉片呢個係極度推薦大家一定要嗌!!!肉厚嫩滑 魚皮勁厚勁膠質 食完皮膚一定會好好嘅感覺肉方面揀咗羊肉卷同埋黑豚腩肉👀食肉最食得出呢間火鍋店嘅食材質素羊肉好夠羶味又大又厚一塊 唔係紙咁薄嘅碎肉麵揀咗海帶麵同鮮滑魚麵 都係出面好少見嘅以為海帶麵係深綠色 但原來係好似蒟蒻麵咁透明質地好似蒟蒻麵 彈牙爽口 好得意😎推薦!!!而魚麵建議大家去到最後先淥 如果唔係會好腥!油條係我私心想叫 估唔到有驚喜😨😍超級脆!!又唔油膩!!食完一口又一口❤️‍🔥嘢飲揀咗生酮雜莓梳打同生酮雜莓汁雞尾酒🍹佢哋有專屬一隻生酮飲品專用嘅糖漿!!!好講究!📍渝味曉宇重慶老火鍋荃灣楊屋道8號如心廣場一期3樓305號舖@xiaoyu_hotpot @tongbest#重慶 #火鍋 #渝味曉宇 #麻辣火鍋 #打邊爐#首創生酮火鍋 #生酮火鍋 #Keto #Ketohotpot
//🍲
邊個話打邊爐一定會肥!!!
而家出咗隻生酮火鍋 減肥都唔洗戒口😎

鴛鴦生酮湯底揀咗養生花膠雞鍋同皮蛋香菜鍋
我呢個茜怪仲特登嗌多份芫荽 湯底勁香芫荽味!!

鮮龍躉片呢個係極度推薦大家一定要嗌!!!
肉厚嫩滑 魚皮勁厚勁膠質 食完皮膚一定會好好嘅感覺

肉方面揀咗羊肉卷同埋黑豚腩肉👀
食肉最食得出呢間火鍋店嘅食材質素
羊肉好夠羶味又大又厚一塊 唔係紙咁薄嘅碎肉

麵揀咗海帶麵同鮮滑魚麵 都係出面好少見嘅
以為海帶麵係深綠色 但原來係好似蒟蒻麵咁透明
質地好似蒟蒻麵 彈牙爽口 好得意😎推薦!!!
而魚麵建議大家去到最後先淥 如果唔係會好腥!

油條係我私心想叫 估唔到有驚喜😨😍
超級脆!!又唔油膩!!食完一口又一口❤️‍🔥

嘢飲揀咗生酮雜莓梳打同生酮雜莓汁雞尾酒🍹
佢哋有專屬一隻生酮飲品專用嘅糖漿!!!好講究!

📍渝味曉宇重慶老火鍋
荃灣楊屋道8號如心廣場一期3樓305號舖

@xiaoyu_hotpot @tongbest
#重慶 #火鍋 #渝味曉宇 #麻辣火鍋 #打邊爐
渝味曉宇 x 生酮飲食達人唐貝詩合作設計既生酮火鍋,由湯底 醬油 到係keto diet 緊可以食,見到可以食住瘦咁幸福,即刻試試😂❤️生酮火鍋湯底 鴛鴦鍋分別有花膠雞鍋~入面有肉質嫩滑既三黃雞,同埋好多件花膠!! 山珍菌湯鍋~菇菌味超香🧡美國Prime 牛小排 雪花均勻,肉質好嫩,牛肉味濃郁~💛嫩牛肉嫩雞肉 嫩牛肉超滑滑,好值得encore!!雞肉淥1分鐘岩岩好熟做又仲好滑💚千絲柏葉 切到一條條幼身長條,好爽口💙四寶丸 分別有新鮮蝦丸+黑松露墨魚丸+豬肉貢菜丸+香菜牛肉丸~蝦丸好新鮮彈牙,黑松露墨魚丸超香黑松露味,質地好Q彈,超中意食所以立即再追加左黑松露墨滑!!💜海帶麵 質感好爽口,接近零卡路,零負擔🤎生酮特飲 雜莓梳打 酸酸甜甜既莓味,青檸梳打 青新青檸味食材大部分都係原形食物,健康得黎又好味,打邊爐真係唔一定會好heavy!!

🧡美國Prime 牛小排 雪花均勻,肉質好嫩,牛肉味濃郁~

💚千絲柏葉 切到一條條幼身長條,好爽口

💜海帶麵 質感好爽口,接近零卡路,零負擔

🤎生酮特飲 雜莓梳打 酸酸甜甜既莓味,青檸梳打 青新青檸味

2022-07-23 92 瀏覽
入到餐廳一坐低就有得食💗一碗紅棗雪耳糖水😋呢碗糖水完全安慰了我炎炎夏日既心情使用手機📱落單好方便,我哋點選生酮鴛鴦湯底✨養生花膠鷄鍋都幾多花膠,有蟲草花、杞子及鶏湯等餚製✨大骨滋補鍋-清甜豬骨味⁡有些配菜寫上滾熟時間,提供計時器,方便計算滾熟程度,令口感達到最佳狀態👍🏻還有生酮豉油作調味,生酮豉味道油幾特別⁡🥩美國Prime牛小排雪花分布好平均,高質素牛肉,新鮮紅潤,一半肉一半脂肪,口感好軟腍,肉汁香濃,充滿牛脂既香🍜海帶麵口感好似粉絲,透明幼條狀既纖維麵,接近零卡,好爽口,配花膠雞湯底超好食😋淮山條 紫色比較軟身口感 白色口感比較爽口!鮮鵝腸(半份) 新鮮肥美,彈牙爽口還有少不了鴨血(半份)超juicy青檸梳打 好fresh好喜愛💗🍹生酮雜莓雞尾酒 採用了生酮糖作為代用糖,無糖飲料,好清甜,健康消暑呢餐生酮火鍋好豐富好滿足多蛋白質同埋少碳水化合物,今餐真係食住瘦呀💗

使用手機📱落單好方便,我哋點選生酮鴛鴦湯底

✨養生花膠鷄鍋
都幾多花膠,有蟲草花、杞子及鶏湯等餚製

✨大骨滋補鍋
-清甜豬骨味

還有生酮豉油作調味,生酮豉味道油幾特別

🥩美國Prime牛小排

🍜海帶麵

淮山條

紫色比較軟身口感 白色口感比較爽口!

鮮鵝腸(半份)

新鮮肥美,彈牙爽口

還有少不了鴨血(半份)超juicy

青檸梳打 好fresh
好喜愛💗🍹生酮雜莓雞尾酒
採用了生酮糖作為代用糖,無糖飲料,好清甜,健康消暑

呢餐生酮火鍋好豐富好滿足
多蛋白質同埋少碳水化合物,今餐真係食住瘦呀💗
2022-07-21 1346 瀏覽
📍最近一路諗緊去邊打邊爐好🙈見到渝味曉宇重慶老火鍋環境好闊落同幾靚 入到去竟然見到有生酮火鍋 可以食住減肥 冇理由唔試下啦😂雖然話係生酮餐單 但食物選擇超多🤗除咗生酮火鍋湯底之外 仲有大量符合生酮飲食嘅葷菜同素菜連調味料 飲品都貫徹KETO原則 好surprise!🌀生酮鴛鴦湯底🍲: 揀咗養生花膠雞鍋 + 蕃茄湯花膠雞湯非常足料 用上三黃雞🐤餚製6個鐘 湯底雞味濃郁仲加入咗花膠 新鮮蟲草花 同杞子 中和咗雞湯嘅燥熱 更加滋補!花膠膠質重 好入味 大推😻😻蕃茄湯味道酸甜 好開胃 唔會食到好飽滯🌀 火鍋配料全部配料都可以叫半份 可以試多幾款又幾好wor! 大刀豬腰片:好爽口 ∣桂花蚌: 雖然份量比較少 但超新鮮爽口∣黑豚腩肉: 豬肉片有一定厚度 油脂分佈平均∣黑松露墨魚滑: 黑松露味幾濃 口感彈牙打邊爐都要食多啲d菜🌿 唐生菜 娃娃菜都好新鮮 凍豆腐超索湯 吸曬花膠雞湯火鍋嘅精華😻主食俾新品海帶麵吸引咗 因為係纖維製成 接近零卡路里 好似食緊粉絲咁!叫咗杯生酮雜莓梳打🍇同羅漢果茶羅漢果茶甜味黎自羅漢果糖 清熱解渴 仲好滋潤而雜莓梳打就用咗生酮糖 無糖成份 飲落好清新好解膩 好啱打邊爐飲整體
📍

最近一路諗緊去邊打邊爐好🙈
見到渝味曉宇重慶老火鍋環境好闊落同幾靚
入到去竟然見到有生酮火鍋 可以食住減肥 冇理由唔試下啦😂

雖然話係生酮餐單 但食物選擇超多🤗
除咗生酮火鍋湯底之外 仲有大量符合生酮飲食嘅葷菜同素菜
連調味料 飲品都貫徹KETO原則 好surprise!

🌀生酮鴛鴦湯底🍲: 揀咗養生花膠雞鍋 + 蕃茄湯
花膠雞湯非常足料 用上三黃雞🐤餚製6個鐘 湯底雞味濃郁
花膠膠質重 好入味 大推😻😻
蕃茄湯味道酸甜 好開胃 唔會食到好飽滯

🌀 火鍋配料
全部配料都可以叫半份 可以試多幾款又幾好wor!

叫咗杯生酮雜莓梳打🍇同羅漢果茶
羅漢果茶甜味黎自羅漢果糖 清熱解渴 仲好滋潤

整體食物夠新鮮 而且餐廳好貼心❤️
食品上面都加上指示牌 表明煮食時間 以確保食物唔會overcook!🙋🏻‍♀️
2022-07-16
  • 桂花蚌
  • 黑豚腩肉
  • 鴛鴦湯底
2022-07-19 76 瀏覽
湯底係鴛鴦鍋🍲我哋揀咗兩款生酮湯底「養生花膠雞鍋」& 「皮蛋香菜湯」!向店員了解過,原來普通火鍋湯底都會用傳統含糖份高的雞粉吊味,而渝味曉宇使用的雞粉就❌無添加糖和味精👍🏻試完覺得足料之餘味道偏淡,但食到最後再倒碗花膠雞湯試吓,🤩居然味道仲好鮮甜(中途已多次加湯)重點推介🌟「美國Prime牛小排」油脂均勻,味鮮肉香!🥓「美國桶蠔」哇~🖐🏻手掌咁大隻蠔🦪~好鮮味😍「手打蝦滑」🦐用竹筒上,仲配埋蟹籽,彈牙爽口!「鴨血」口感嫩滑,耐煮,夾不散🥢大推!👍🏻「海帶麵」由海帶制成,低碳低卡路里⬇️口感類似粉絲,是較健康的主食之選!🍜「爽滑魚麵」魚肉打成麵條,入哂味又非常彈牙,小朋友好鍾意!😙「生酮雜莓梳打&生酮雜莓汁雞尾酒&青檸梳打」🍸🍹🥂生酮飲品比較清淡,但果味好香,酸甜度剛好!有酒精果款亦唔會太濃,易入口!加分位💯每碟食材旁邊都有個小紙牌,提示該食材要煮幾秒/幾分鐘最合適,每枱仲附設一個⏰計時器,超級貼心!連豉油都有生酮&普通可選貫徹生酮飲食主題!👏🏻落單係自行掃描QR code,用手機自選食材,好方便!👍🏻喜歡火鍋的朋友🍲真心可以去試吓!

湯底係鴛鴦鍋🍲我哋揀咗兩款生酮湯底
「養生花膠雞鍋」& 「皮蛋香菜湯」!

重點推介🌟
「美國Prime牛小排」油脂均勻,味鮮肉香!🥓
「美國桶蠔」哇~🖐🏻手掌咁大隻蠔🦪~好鮮味😍
「手打蝦滑」🦐用竹筒上,仲配埋蟹籽,彈牙爽口!
「鴨血」口感嫩滑,耐煮,夾不散🥢大推!👍🏻

加分位💯

連豉油都有生酮&普通可選
貫徹生酮飲食主題!👏🏻

2022-07-13 89 瀏覽
原來打邊爐都可以食住瘦!😲近幾年好興生酮飲食,網上見到著名生酮飲食達人唐貝詩聯同「渝味曉宇」首創別開生面的生酮火鍋菜單~呢個生酮火鍋菜單由即日起至8月31號喺全線分店提供,包括有生酮湯底、多種火鍋配料、生酮醬料,連豉油都可以係生酮,啱晒我呢啲成日話要減肥嘅人😆坐低會送上一碗紅棗雪耳糖水,清甜微帶花香,美顏潤膚☺️✨|湯底|❇️養生花膠雞鍋(生酮)+ 普通辣大紅鍋🌶「渝味曉宇重慶老火鍋」特設鴛鴦鍋底,除咗生酮湯底外,另一邊就可以揀麻辣湯底🌶滿足大家嘅口味🤤花膠雞鍋選用三黃雞加入花膠、新鮮蟲草花、杞子及鶏湯等餚製。三黃雞肉質嫩滑,皮脆骨軟,味道鮮美。鶏湯選用老雞、鶏腳餚製 6 小時,餚至皮散膠質溶於湯中~另一邊想刺激啲揀咗普通麻辣鍋,嚟到超級香噴噴,見到紅卜卜湯底勁興奮,加鴨血簡直絕配🤤✨|火鍋料|非常正的火鍋料可以選擇半份或全份👍🏻❇️美國Prime牛小排(半份)肉質鮮美,油花分佈均勻,質地柔軟,有甘甜肥嫩柔軟的特性~❇️功夫萵筍片(半份)鮮嫩無比, 透着一種青澀的甜味,好爽口~❇️美國桶蠔(半份)蠔好新鮮好大隻,洗得乾淨,沒有多餘嘅腥味,肉質肥美鮮味,值得一試!❇️現炸豆皮(半份)未見過就試吓,有

坐低會送上一碗紅棗雪耳糖水,清甜微帶花香,美顏潤膚☺️

✨|湯底|
❇️養生花膠雞鍋(生酮)+ 普通辣大紅鍋🌶

✨|火鍋料|
非常正的火鍋料可以選擇半份或全份👍🏻
❇️美國Prime牛小排(半份)
肉質鮮美,油花分佈均勻,質地柔軟,有甘甜肥嫩柔軟的特性~

❇️功夫萵筍片(半份)
鮮嫩無比, 透着一種青澀的甜味,好爽口~
❇️美國桶蠔(半份)

❇️現炸豆皮(半份)
未見過就試吓,有啲似響鈴,比饗鈴硬身多少少,仲要吸收到湯底好正~

❇️手打蝦滑(半份)
蝦肉粒粒鮮味口感彈牙,仲食到有魚籽~
❇️稻田毛肚(半份)
上枱時以冰鎮保持新鮮,吸盡麻辣湯汁,質感爽脆又不失韌度~

❇️鮮活海蟶(半份)
好鮮美,口感很脆爽

❇️鮮鵝腸(半份)
爽脆,帶有一點油脂的香嫩~

✨|生酮飲料|
❇️生酮雜莓梳打
有雜莓幽幽清香加上梳打的碳酸氣泡好清新,飲品採用了生酮糖作為代用糖,因此均是無糖飲料👍🏻
2022-07-11 819 瀏覽
最近行街見到渝味曉宇宣傳生酮火鍋,身為曾經生酮,而家仍然低碳嘅我,一定要去會一會佢。🪑店舖環境非常光猛企理,枱與枱之間距離亦非常足夠,整體感覺舒服。📒菜單有清楚寫明邊幾種係生酮湯底,豉油都有另一樽酮學專用豉油(睇宣傳係用萬字醬酒)。飲品中嘅糖除咗羅漢果茶係靠原個羅漢果外,梳打或雞尾酒係用allulose + 羅漢果糖製成的糖漿,所以飲落去完全無怪味或aftertaste,非常凡人。🫙店員有特別提醒桌上提供的醋係凡人醋,送的紅棗雪耳糖水都唔適合酮學,呢間餐廳啲員工培訓做得幾好,起碼具備基本生酮知識,唔會老點。🍲生酮鴛鴦湯底(‼️午市普通湯底免費‼️)因為我低碳,朋友唔係酮學,所以一邊叫咗「養生花膠雞鍋」(+$20/位),一邊叫咗普通辣大紅鍋。🐓花膠雞鍋超足料,花膠有6-7條而且有少少厚度,食落去有花膠味,唔係cheap嘢,而且唔覺得同凡人湯底有咩分別。🌶普通辣大紅鍋係非酮湯底,唔算太辣,我都可以食到,但上面啲辣椒真係好嚇人🫣🍝海帶麵(半份) $38我多數食烘乾蒟蒻麵,未食過海帶麵,IHerb自己買又要浸梳打粉又盛,呢度有就試吓,餐廳幫手處理埋乾手淨腳。照指示淥一分鐘的話口感幾爽,隻爽感似粗海

🍲生酮鴛鴦湯底(‼️午市普通湯底免費‼️)

🍝海帶麵(半份) $38
我多數食烘乾蒟蒻麵,未食過海帶麵,IHerb自己買又要浸梳打粉又盛,呢度有就試吓,餐廳幫手處理埋乾手淨腳。照指示淥一分鐘的話口感幾爽,隻爽感似粗海帶一咬即斷嘅感覺,但無蒟蒻回彈嘅膠感。淥耐少少就會比較軟身,更似麵。

🍋青檸梳打 $48
偏酸,不過酮人一般耐甜度會下降,呢個酸度都幾好。無aftertaste 。

🫐生酮雜莓汁雞尾酒 $48
好多莓好足料,而且呢杯真係有白酒果種香味,但飲落又唔覺有酒精,幾易入口。無aftertaste 。

以上係比較有生酮特色嘅食物,以下係火鍋料:

🐠鮮魚膘(半份) $38
呢個超好食,爽脆而且一啲都唔腥!

🐟鰻魚(白鱔)(半份)$58
有鱔魚嘅軟滑鮮甜。

🐂美國Prime牛小排(半份) $128
油花超靚,有牛味同牛油香,而且切得有厚度,保留到口感,推薦👍

🐸牛蛙(一隻) $38
幾大隻,多肉,肉質嫩滑。

🐮稻田毛肚(半份) $78
一份都有四五塊,好大塊,職員教「七上八下」咁淥,或者跟指示淥10秒。口感比較結實,爽,而且好吸汁,唔食得太辣唔好放入辣湯😂

🥗田園菜籃(半份) $48
足夠兩個人食,菜洗得乾淨,而且好新鮮。

🐟鮮龍躉片(半份) $78
勁厚切喎個龍躉片,而且半份份量都唔少,表面有新鮮魚嘅光澤,味道都有魚味,有口感。

🦴牛骨髓(半份) $48
呢個好少食所以點嚟試下,感覺似比較結實嘅豆腐,本身無乜味,適合配濃郁嘅湯底。

🍵茶位+醬料 $20/位

總括而言,呢間係認真做生酮餐嘅餐廳,火鍋材料新鮮有質素,酮學要同凡人聚餐的話十分推薦,絕對可以賓主盡歡。
2022-07-11
2022-07-09 111 瀏覽
想瘦身又想打邊爐,得知這間火鍋店最近和生酮飲食達人唐貝詩合作,推出了一系列特色又健康的生酮火鍋餐點♨️ 第一次食生酮火鍋,可以食住💃🏼瘦又健康,真係好吸引。.餐廳亦好貼心,還提供適合生酮人士嘅🧂調味料。除了正常菜單之外,重有適合生酮飲食的多款葷菜、素菜俾客人選擇👍🏻💕.🥣餐前小食係雪耳紅棗糖水,夠晒滋補養顏,味道清甜,重有護胃功效。.鴛鴦鍋 $38/位🐥養生花膠雞鍋-生酮(+$20/位) 🍖大骨滋補湯-非生酮養生花膠雞鍋用上🐔三黃雞、花膠、蟲草花、杞子、雞湯等煮成,鷄湯煮足6小時,湯底鮮甜,充滿膠質;而入面的雞肉肉質嫩滑,味道鮮甜。大骨滋補湯用上原個豬骨,再加入粟米、紅棗、蘿蔔等一齊煲,好足料又滋補。.🐮美國Prime 牛小排(半份)$128牛小排牛味香濃,油脂均勻,食落肉質鮮嫩,有咬口。.🦑黑松露墨魚滑(半份)$58墨魚滑食落爽口彈牙,加上香氣十足的黑松露,更美味。.🐂潮汕手打牛筋丸(半份) $28粒粒都好彈牙,食落有香濃牛味又多汁。.🐷韭菜豬肉水餃(半份)$29皮薄餡靚,肉同菜的份量都好平均。.💕手打四寶丸(一份)$108一客有齊4款口味:🐖豬肉貢菜丸、🐂手打香菜牛肉丸、🦑黑松露墨魚
🥣餐前小食
係雪耳紅棗糖水,夠晒滋補養顏,味道清甜,重有護胃功效。
鴛鴦鍋 $38/位
🐥養生花膠雞鍋-生酮(+$20/位)
🍖大骨滋補湯-非生酮

🐮美國Prime 牛小排(半份)$128
牛小排牛味香濃,油脂均勻,食落肉質鮮嫩,有咬口。

🦑黑松露墨魚滑(半份)$58
墨魚滑食落爽口彈牙,加上香氣十足的黑松露,更美味。

🐂潮汕手打牛筋丸(半份) $28
粒粒都好彈牙,食落有香濃牛味又多汁。
🐷韭菜豬肉水餃(半份)$29
皮薄餡靚,肉同菜的份量都好平均。

💕手打四寶丸(一份)$108
一客有齊4款口味:🐖豬肉貢菜丸、🐂手打香菜牛肉丸、🦑黑松露墨魚丸、🦐手打蝦丸。四款都大大粒,而且各具特色。

✨現炸豆皮(半份) $38
有點似響鈴,浸1分鐘就可以食,好香脆美味。
🥬油麥菜(半份)$18
🌽甜玉米(半份)$28
油麥菜新鮮又翠綠,甜玉米香甜又多汁。
🍜海帶麵 (半份) $38
這個有驚喜,食落口感爽脆,感覺好特別,而且接近零卡路里,食完都唔怕肥。

🐷重慶炸酥肉(半份)$38
炸酥肉新鮮炸起好香脆,肉質夠嫩滑,肥而不膩。

🍡紅糖糍粑(半份)$38
外皮感覺微酥,入面的糍粑口感軟糯,又帶有甜甜的味道。

🍹生酮雜莓梳打 $48 & 青檸梳打 $48
選了兩杯生酮飲品,生酮雜莓梳打味道酸酸甜甜,配上梳打,十分清新;而青檸梳打的青檸味,加上梳打,夏日透心涼之選。
2022-07-08 103 瀏覽
我點左養生花膠雞鍋拼麻辣湯底,花膠雞湯底用料充足,麻辣湯底我點嘅只係普通辣,仲有一款係重慶味道,更加刺激,等食得辣嘅朋友嚟挑戰。生酮雜莓梳打利用生酮糖製成,味道清新,微微甜度更健康。黑松露墨魚滑(半份)淡淡的黑松露香,墨魚滑新鮮爽口彈牙。麻辣牛肉(半份)肉質嫩滑,外層粿上厚厚的辣粉,刺激味蕾。功夫萵筍片(半份)利用廚師切功將萵筍片設成薄片,掛上更多湯汁,咬落脆脆地。鮮黃喉(半份)本身沒什麼味道,主要係吃口感,脆卜卜爽口。美國Prime牛小排(半份)推薦!肥瘦適中,雪花分布均勻,肉質嫩。海帶麵使用海帶製成的麵條,主要是纖維,接近零卡,比一般麵質爽脆。鴨血、牛骨髓是打邊爐必點的吧,好味😋大部份款菜式都附上燙煮時間,利用桌上的計時器可以準確識到最佳味道口感,服務親切,環境通風不錯,食完會成身味。

生酮雜莓梳打
利用生酮糖製成,味道清新,微微甜度更健康。

黑松露墨魚滑(半份)
淡淡的黑松露香,墨魚滑新鮮爽口彈牙。

麻辣牛肉(半份)
肉質嫩滑,外層粿上厚厚的辣粉,刺激味蕾。

功夫萵筍片(半份)
利用廚師切功將萵筍片設成薄片,掛上更多湯汁,咬落脆脆地。

鮮黃喉(半份)
本身沒什麼味道,主要係吃口感,脆卜卜爽口。

美國Prime牛小排(半份)
推薦!肥瘦適中,雪花分布均勻,肉質嫩。

海帶麵
使用海帶製成的麵條,主要是纖維,接近零卡,比一般麵質爽脆。

鴨血、牛骨髓是打邊爐必點的吧,好味😋

2022-07-03 138 瀏覽
近期大流行的生酮飲食法,絕對是愛吃又想減肥的一大喜訊。渝味曉宇就跟香港著名生酮飲食達人唐貝詩,設計出健康的生酮火鍋菜單,邊吃火鍋邊減肥絕不是夢!渝味曉宇 X 生酮達人唐貝詩 Keto火鍋有三款生酮湯底,當中最吸引一定是養生花膠雞鍋,裡面有數件嫩滑的三黃雞,又有花膠、蟲草花和杞子等等,長時間熬製的雞湯超鮮味;也可選擇鴛鴦鍋選擇傳統的非生酮湯底,最出名的重慶辣大紅鍋,呈現最正宗的重慶味道。餐前小食,會送上雪耳紅棗糖水一碗,入口微甜開胃,又有保護胃部作用,非常細心;就連火鍋醬油也有生酮版本。美國Prime牛小排(半份) - $128每一片肥牛有著豐富的油花且分佈平均,有好濃郁的牛味,入口軟嫩不黏牙。鰻魚(白鱔)(一份) - $108比一般的大份,入口有微脆爽口的感覺,富濃香魚脂且沒有半點腥味。美國桶蠔(半份) - $108很大隻的桶蠔有啖啖肉的感覺,肉質結實飽滿,蠔味好濃郁鮮甜。滕椒牛舌(半份) - $68爽脆的牛舌充滿椒麻味道,好惹味刺激。潮汕手打牛筋丸(一份) - $48每一粒也飽滿彈牙,咬開有著濃厚的牛味和鮮甜的肉汁。重慶炸酥肉(半份) - $38酥脆香口的炸酥肉,咬開嫩滑軟腍的豬肉,
重慶辣大紅鍋&養生花膠雞鍋

渝味曉宇 X 生酮達人唐貝詩 Keto火鍋
餐前小食
生酮醬油

美國Prime牛小排(半份)

美國Prime牛小排(半份) - $128
鰻魚(白鱔)(一份)

鰻魚(白鱔)(一份) - $108
美國桶蠔(半份)

美國桶蠔(半份) - $108
很大隻的桶蠔有啖啖肉的感覺,肉質結實飽滿,蠔味好濃郁鮮甜。
滕椒牛舌(半份)

滕椒牛舌(半份) - $68
爽脆的牛舌充滿椒麻味道,好惹味刺激。
潮汕手打牛筋丸(一份)

潮汕手打牛筋丸(一份) - $48
每一粒也飽滿彈牙,咬開有著濃厚的牛味和鮮甜的肉汁。
重慶炸酥肉(半份)

重慶炸酥肉(半份) - $38
酥脆香口的炸酥肉,咬開嫩滑軟腍的豬肉,肥而不膩。
紅糖糍粑(半份)

紅糖糍粑(半份) - $38
起初入口有些微酥脆感,但隨之而來的就是糍粑軟糯香甜的口感。
乾貢菜(半份)

乾貢菜(半份) - $28
一條條色澤鮮綠,口感超爽脆。
海帶麵(半份)

海帶麵(半份) - $38
晶瑩剔透的麵條由海帶製成,只有纖維,卡路里接近零,入口爽脆。
青檸梳打 & 生酮雜莓汁雞尾酒

生酮雜莓汁雞尾酒 - $48
使用生酮糖的無糖飲料,底部有一粒粒的雜莓,也充滿酸甜的雜莓味。
青檸梳打 - $48

同樣使用生酮糖,充滿酸甜清香的青檸檬味道,加上梳打的碳酸氣泡好清新。
2022-07-03
2022-06-29 119 瀏覽
香港人越嚟越注重健康,生酮飲食係其中一個新興潮流~ 可以見到有啲餐廳都有生酮菜式~ 而呢一間最近就聯同生酮達人 @tongbest 推出咗別開新面嘅生酮火鍋!即刻約埋酮學仔一齊去試下🙆‍♀️🍭生酮鴛鴦湯底-養生花膠鍋(每位+$20)-大骨滋補湯如果想生酮,而朋友又未必想,鴛鴦湯底啱晒🙆‍♀️ 我地就揀咗呢2款~ 養生花膠鍋係選用三黃雞加入花膠、新鮮蟲草花、杞子及雞湯等餚製~ 味道鮮甜可口~ 另一款都係比較滋補清淡~ 有大大舊豬骨喺入面!除咗有多款生酮火鍋湯底外,菜單亦精挑細選多款符合生酮飲食的葷菜及素菜,供食客選擇,例如: 稻田毛肚、大刀豬腰肝、鮮黃喉、鮮鵝腸、功夫萵筍片、海帶苗、乾貢菜等。佢嘅海帶麵真係有驚喜!爽滑有咬口~ 另外仲有生酮飲品!所有飲品都係生酮糖作為代用糖,因此均是無糖飲料🙆‍♀️ 🍭美國Prime牛小排(半份,$128)🍭黑豚腩肉(半份,$48)🍭鮮鵝腸(半份,$68)🍭手打蝦滑(半份,$48)🍭珊球蚌(半份,$68)🍭手打四寶丸(半份,$58)🍭海帶麵(半份,$38)🍭田園菜籃(半份,$48)🍭油麥菜(一份,$28)🍭生酮雜莓梳打($48)🍭青檸梳打($48)

🍭生酮鴛鴦湯底
-養生花膠鍋(每位+$20)
-大骨滋補湯

🍭美國Prime牛小排(半份,$128)
🍭黑豚腩肉(半份,$48)
🍭鮮鵝腸(半份,$68)
🍭手打蝦滑(半份,$48)
🍭珊球蚌(半份,$68)
🍭手打四寶丸(半份,$58)
🍭海帶麵(半份,$38)
🍭田園菜籃(半份,$48)
🍭油麥菜(一份,$28)
🍭生酮雜莓梳打($48)
🍭青檸梳打($48)