2021-07-16 912 瀏覽
太耐無番大陸食麻辣火鍋,所以比依間餐廳吸引左入去如心廣場人流唔多泊車唔洗等唔係pet friendly,所以老豆老母自己去食,無帶我一人一鍋lunch set 最抵食叫左番茄湯,麻辣,同野菌除左野菌,其他都會再叫d 料都係果d,特別一提嘅係鮮牛肉真係好滑,同平時打邊爐嘅肥牛,牛頸椎果d 肉質唔同一個set 包好多野,張相嘅係叫左兩個一人set好飽總結,環境衛生服務唔錯,可能因為唔多人嘅關係一人lunch set 最抵,鐘意食辣嘅不妨一試
太耐無番大陸食麻辣火鍋,所以比依間餐廳吸引左入去

如心廣場人流唔多
泊車唔洗等

唔係pet friendly,所以老豆老母自己去食,無帶我

一人一鍋lunch set 最抵食
叫左番茄湯,麻辣,同野菌
除左野菌,其他都會再叫

d 料都係果d,特別一提嘅係鮮牛肉
真係好滑,同平時打邊爐嘅肥牛,牛頸椎果d 肉質唔同

一個set 包好多野,張相嘅係叫左兩個一人set

好飽

麻辣一人一鍋

總結,環境衛生服務唔錯,可能因為唔多人嘅關係
一人lunch set 最抵,鐘意食辣嘅不妨一試

2021-05-16
  • 鴛鴦麻辣鍋
2021-07-03 1020 瀏覽
唔夠辣,唔夠濃,好失望,如果你真係係大陸食過,再食埋呢度,就真係會食到反白眼,食物係算新鮮既,不過湯底先係靈魂,個靈魂冇咗,你俾龍肉我食都唔甜啦,飯後甜品、服務態度okay既
2021-06-12 1276 瀏覽
靚湯底、配料選擇多、QR code輕鬆落單、環境舒服 👍🏻牛肉同埋牛舌厚薄剛剛好,真係好好味!豬肉片都驚喜地好味。煮完再放羹蒜泥一次過放入口,輕鬆自製蒜泥白肉。推介!同朋友唔太食得辣,會係牛骨湯底煮完先放落辣湯底再食。一樣食得咁開心。
靚湯底、配料選擇多、QR code輕鬆落單、環境舒服 👍🏻

牛肉同埋牛舌厚薄剛剛好,真係好好味!

鴛鴦湯底
鴛鴦湯底
2021-06-10 1072 瀏覽
路過行街見到好似幾多人食,就試試,無坐滿即時有位唔洗等。坐底就送左每人一碗雪耳糖水,不過唔熱唔凍得個甜字,講真唔送好過送🙄枱面一早準備左一樽茶一樽湯等你自己斟,但啲係凍嘅仲要油面,叫人點飲!!之後2個人就叫左幾樣都係半份嘅食物,諗住可以試多幾樣,揀左兩款湯底,普通辣同骨湯,但都無乜味,尤其個辣只有少少麻味,乜味都無,見到枱紙寫住要點豉油碟食?唔係掛,點得豉油點會唔得,之後點左係好食好多,不過打邊爐要點豉油嘅目的為乜,即刻覺得無下次,啲食材都算新鮮,但無亮點,另外啲職員一味係外面,完全無諗住留個人負責入面嘅客人,想埋單都要等人岀現。總括嚟講,無驚喜,好一般價錢又唔係抵,所以都唔會有下次。
路過行街見到好似幾多人食,就試試,無坐滿即時有位唔洗等。
總括嚟講,無驚喜,好一般價錢又唔係抵,所以都唔會有下次。
即炸腐皮
2021-06-08
2021-06-09 939 瀏覽
冇太多相,簡單寫下。兩個人雖然都食咗八百蚊,不過係值得。除咗牛 :印象好深。半份6片,$110! 真心肉痛!不過其他嘢半份半份都係幾十蚊,什至十幾蚊都有窩心的,食之前俾個雪耳糖水,先潤一潤腸胃再開始食辣!冇叫九工格因為九個格都係辣其實冇乜謂!芫茜皮蛋當然正常,麻辣食落口未至於好辣,不過D煙反而十分「工鼻」因為叫咗好多野,真係影唔切咁多,脆肉,小臘腸,滑牛,就真係好食!仲有因為半份價錢唔貴,所以.連平日唔會叫嘅午餐肉都有食! 仲有一定要食鴨血,一開始6,中段開始食已經好入味!仲有冰豆腐,炸腐皮,蝦滑⋯.··! 總結: 一定貴過放題,但以正常火煱,除咗牛肉真係唔抵,其他嘢都抵食,亦都叫做性價比高! Eatable
冇太多相,簡單寫下。
兩個人雖然都食咗八百蚊,不過係值得。
除咗牛 :
印象好深。半份6片,$110! 真心肉痛!
不過其他嘢半份半份都係幾十蚊,什至十幾蚊都有
窩心的,食之前俾個雪耳糖水,先潤一潤腸胃再開始食辣!
冇叫九工格因為九個格都係辣其實冇乜謂!

2021-06-08
2021-06-05 673 瀏覽
終於有機會黎試下 拎左飛等左一個鐘(有電話通知)先入到位 湯底就緊係普通辣+大骨湯 辣個個當然惹味d 不過真係愈食愈刺激 去到後面要筆返d辣椒麻子出黎由於兩個人食 份量都係叫一半 👇🏼柱花蚌 超級爽口 30秒就食得 仲encho叫多半份👇🏼四寶丸 好有咬口👇🏼娃娃菜 冇特別唔多講👇🏼海蟶 一樣鮮甜👇🏼安格斯牛 雪花都算幾多 冇咩雪味 👇🏼苕粉 好似大條既水晶粉 索曬d汁好正👇🏼抄手 好鐘意佢個皮夠薄又多餡👇🏼百香果雞尾酒 好清新 不過俾我唔小心倒瀉左😢野食質素真係唔錯 但係就覺得份量細左d 唔係太抵食 兩個人埋單6xx (只係岩岩夠飽)
終於有機會黎試下 拎左飛等左一個鐘(有電話通知)先入到位

👇🏼苕粉 好似大條既水晶粉 索曬d汁好正

👇🏼抄手 好鐘意佢個皮夠薄又多餡

👇🏼百香果雞尾酒 好清新 不過俾我唔小心倒瀉左😢

2021-05-15 624 瀏覽
對小宇的期待會比較高因為感覺是正宗的川味火鍋,但吃了以後頗感失望,湯底只是辣完全沒有香氣,說不出來的味道,肉類食物放進去煮出來都沒有香氣,只是辣,不知道放了什麼,辣的詭異,所有的肉類食物燙出來都不好吃,好像原味一樣,其他湯底我就沒有試,不知道啥情況,我就只點了辣鍋,因為吃他家就是想吃到正宗四川味的,但可惜還差了幾百條街。吃完一次不想再吃第二次了,就死辣,吃得也不舒服,感覺腸胃會抗議,我曾經幻想的麻也沒有,在香港想吃個麻辣鮮香的火鍋太難了
2021-05-13 552 瀏覽
因為食中午關係,book左2點其實入到去都無乜人諗住坐窗口位佢話俾人book左wo(其實我都有book位)點知走果刻張檯都未見有人黎坐🤔🤔🤔員工come熄個邊爐時亦無乜危機意呀個火著住係我面前拎出黎如果錯手既話一定會整親我😰
因為食中午關係,book左2點
其實入到去都無乜人
諗住坐窗口位
佢話俾人book左wo(其實我都有book位)
點知走果刻張檯都未見有人黎坐🤔🤔🤔
員工come熄個邊爐時亦無乜危機意呀
個火著住係我面前拎出黎
如果錯手既話一定會整親我😰

2021-04-10 1148 瀏覽
知道中午湯底可以免費,所以預早book左中午食。揀咗鴛鴦鍋,本身唔食麻辣,因為成日蓋左食物本身既味,但黎得呢間,所以試一試,揀左麻辣同豬骨補湯底。坐低後,即刻有糖水飲,之後工作人員推薦食2人餐,未加一$390幾,不過配料唔太岩食,所以決定散叫。叫左最想食既燕肉餃,仲有鵝腸、淮山、凍豆腐、手工萵筍、鮮竹山、羊肉片、黑豚肉片、鮮滑牛片、鱔片、貴妃蚌、薯粉。呢度有一個好處係叫野可以半份半份叫,兩個人食都可以試多啲👍🏻去相!佢既麻辣湯底唔算好麻又夠辣,所以我幾鍾意。豬骨湯底都好好,更鍾意,我連豬骨都食埋🤪。侍應提醒,可以唔駛用鼓油,因為湯底已經夠味,的確無錯,仲要夠味得黎食完都唔口渴👍🏻配菜黎講,桂花蚌淮山牛肉豬肉片都好味😋
知道中午湯底可以免費,所以預早book左中午食。

配菜黎講,桂花蚌淮山牛肉豬肉片都好味😋

• 桂花蚌
  • 鴛鴦麻辣鍋
2021-04-05 709 瀏覽
品嚐九宮格的重慶老火鍋,湯頭的麻香味道,真是非常正宗。在店供應的食品種類並不算多,但食物可以讓客人一嚐重慶老火鍋湯頭就一流。服務員細心照顧客人所需,介紹食物如何處理,如何品嚐重慶火鍋。
2021-02-23
2021-03-11 822 瀏覽
依家真係多咗外賣返屋企食嘢,因為出街多人又要排隊真係好麻煩,依家外賣有折同可以舒服係屋企,真係方便好多,用openrice 個點餐app 真係好平,我地三個人,先700左右,叫咗個鴛鴦湯底,仲叫咗成堆火鍋配料。牛肉都叫咗三種,嫩牛肉,麻辣牛肉,安格斯牛肉片,真係每種牛肉都可以試到,半份價錢唔貴,嫩牛肉最好食,肉嫩入口吸滿辣湯味。麻辣牛肉沾滿辣椒片辣椒粉,但是入口比較嗆喉,唔太鐘意哩個牛肉。另外個苕粉,煙韌有嚼勁。

另外個苕粉,煙韌有嚼勁。
難得老公平日放假,去試吓佢鐘意嘅麻辣火鍋。第一次光顧這間食店,感覺是:服務好,質素高,會再食。點了午市2人套餐,要了重慶辣及大骨鴛鴦湯底。對我來說,重慶辣太辣了,但老公極之欣賞。而我亦十分欣賞大骨湯底,好甜好夠味,原以為好重味精,但食完後也不覺口渴。對比海底撈,這間更適合不嗜麻辣的人,因為海底撈除咗麻辣湯之外,其他湯底都唔得。食材方面,樣樣都高質新鮮,尤其喜歡滑牛,好滑好好味。另外,蝦滑、萵筍、腐皮、珊瑚蚌、毛肚都好味,仲有餐前碗紅棗雪耳糖水都好好食。

題外話/補充資料: 個人覺得這間無論湯底及食材都比海底撈好,服務又好,價錢又差不多咁貴,以後應該不會再食海底撈了。不過要試埋晚市才能最終決定。
2021-03-04
  • 滑牛、蝦滑
2021-02-23 458 瀏覽
好鍾意幫襯呢間餐廳👍👍環境好好,食物質素又高。蝦質素極高,極之爽口彈牙👍 牛肉十分 嫩滑,呢間餐廳已經encore咗五六次,無論係散叫定係lunch一人一鍋質數都好好。
好鍾意幫襯呢間餐廳👍👍環境好好,食物質素又高。
  • 現炸豆皮
2021-02-21 393 瀏覽
等咗咁耐,終於可以出街打邊爐,今日去咗如心廣場渝味曉宇,即刻搵返去重慶食麻辣火鍋的感覺,裝修就是間間也差不多,但地方非常乾淨企理亦都好闊落。今日叫了個鴛鴦湯底,一邊是麻辣湯底,一邊是豬骨滋補湯底,夠豬骨好大舊啲豬肉好好味,点了牛柏葉,黄喉,鮮鵝腸,手打蝦滑,滷豬大腸,萵筍片,乾贡菜,蔬菜籃,再加一個紅糖冰粉。食物保持一貫水準,樣樣都好新鮮,麻辣火鍋配乾贡菜簡直係一絕。想回味重慶麻辣火鍋的朋友真的可以一試。
2021-02-19 501 瀏覽
今日放寬堂食時間,帶我舌尖去朝聖#鴛鴦湯底 麻辣+豬骨 正正正,好大的豬骨,還有好多骨髓😻😻,麻辣普通辣,舌尖已好麻😻😻,湯底香#麻油 #醋 必要試,麻油好好香😻😻#蝦滑 好清甜,彈口👍👍👍#鮮黃喉 這個必要試,口感好特別👍👍👍#鵝腸新鮮 肥膏不夠,但都不錯👍👍👍#豬腰太薄 有壓味,不爽👎🏻,「知道豬腰要有壓味先正,但本人不識欣賞😿」#桂花蚌 新鮮、爽口、大隻👍👍👍#美國安格斯 同街市買的無分別,又鞋又勒👎🏻#稻田毛肚 都還可以👍👍但唔好滾太耐#現炸酥肉 未試過可試下,當小吃,送酒👍👍#㧌兒魚 無咩特別,新鮮,魚肉實👍👍
今日放寬堂食時間,帶我舌尖去朝聖
#麻油 #醋 必要試,麻油好好香😻😻
#蝦滑 好清甜,彈口👍👍👍
#鮮黃喉 這個必要試,口感好特別👍👍👍
#鵝腸新鮮 肥膏不夠,但都不錯👍👍👍
#桂花蚌 新鮮、爽口、大隻👍👍👍
#美國安格斯 同街市買的無分別,又鞋又勒👎🏻
#稻田毛肚 都還可以👍👍但唔好滾太耐
#現炸酥肉 未試過可試下,當小吃,送酒👍👍
#㧌兒魚 無咩特別,新鮮,魚肉實👍👍