2022-06-27 118 瀏覽
渝味曉宇嘅重慶火鍋相當出名,唔止佢個辣湯底正,我覺得佢個大骨滋補鍋都好正!之前喺荃灣分店第一次食,我哋連湯都要飲埋,但係之後喺尖沙咀分店食,可能個湯比較稀,就覺得冇咁吸引,不過都唔錯。每次去都見到唔少內地人喺度用餐,我估即係佢都算做得好地道掛。一坐低,餐廳會比碗糖水你潤下喉,同埋提供即棄圍裙,以免湯底彈污糟你件衫,都幾貼心。鵝腸、肉丸、嫩牛肉都好食,蟶子都幾好。雖然餐廳定價比一般港式火鍋貴,但係食物質素唔錯,對得住個價錢。渝味曉宇係好食,不過唔可以成日食,如果唔係會好容易食厭😝都係少食多滋味!💰: HK$300 pp (Dinner)💝: 8/10

💰: HK$300 pp (Dinner)
💝: 8/10
2022-06-26 72 瀏覽
平時打邊爐都會覺得食完有種肥膩感!第一次接觸到由生酮飲食達人唐貝詩跟「渝味曉宇」合作,首創生酮火鍋🍲唔怕肥之餘,仲係會令人健康既一餐😍店員服務十分好又主動,除了枱上提供了低鹽低卡生酮豉油外,餐牌很多食物也可以叫半份,咁樣就可以同姊妹試多幾款啦🫶🏻1️⃣鴛鴦鍋湯底$58/位養生花膠雞鍋:選用三黃雞、蟲草花、杞子及花膠,雞湯用老雞加埋雞腳煲6小時,雞皮爽肉嫩,湯底鮮味又滋補。皮蛋香草鍋:皮蛋加埋香草一齊滾,湯味十分清爽。2️⃣海帶麵半份$38: 由海帶製成,口感好爽口,纖維感滿滿,最重要係接近零卡🥰3️⃣嫩雞肉半份$38: 記得跟指示滾1分鐘就可以,肉質嫩又多汁。4️⃣鮮龍躉片半份$78: 魚皮膠質比較豐富,魚肉棉棉的,沒有刺唔腥👍🏻5️⃣鮮滑魚麵半份$38: 滾2分鐘就可以,很有嚼勁,爽滑彈牙!6️⃣黑豚腩肉一份$88: 選用半肥瘦豬肉,肉味濃厚,入口爽口。仲有其他配料都唔錯,不能盡錄🤣講埋先,我地仲有order2杯生酮特飲(每款 $48):青檸梳打及生酮雜莓梳打 ,用咗生酮糖作為代用糖,因此均是無糖飲料,主要飲到青檸及雜莓嘅鮮甜原味道✨

1️⃣鴛鴦鍋湯底$58/位

皮蛋香草鍋:皮蛋加埋香草一齊滾,湯味十分清爽。

仲有其他配料都唔錯,不能盡錄🤣

打邊爐都可以愈食愈瘦架🎈渝味曉宇 X 生酮飲食達人 唐貝詩🌟首創生酮火鍋🍲我哋揀咗生酮鴛鴦鍋底!🥘養生花膠雞鍋同埋皮蛋香菜!😍養生花膠雞鍋用左三黃雞加入花膠、新鮮蟲草花、杞子同埋鶏湯等餚製!🌟三黃雞肉質嫩滑,湯底鮮味十足!最開心嘅就係啲花膠大大嚿勁厚身!份量仲好多添!飲品我哋都係配埋生酮飲品🥤生酮雜莓梳打🫐🍓同埋青檸梳打🍋甜味來自生酮糖,酸酸甜甜好開胃💓💁🏻‍♀️必食推介海帶麵:淥 2分鐘就食得啦!由海帶製造丨高纖維低卡路里!健康又好味最驚喜就係呢度大部分火鍋配料都可以選擇要半份!咁就可以食到好多唔同款式啦😍我哋仲叫咗美國牛小排、精品羊肉卷、鵪鶉蛋、蟹柳、串鮮蝦、黑豚腩肉、油條、咩菜都有嘅田園菜籃!仲有好多好多😆每樣都食到少少但係又唔會好濟!超級滿足😍

我哋揀咗生酮鴛鴦鍋底!🥘養生花膠雞鍋同埋皮蛋香菜!😍

💁🏻‍♀️必食推介

2022-06-20
  • 紐西蘭精品羊肉卷
2022-06-20 946 瀏覽
🌸荃灣火鍋🌸渝味曉宇🍲想打吃火鍋而不怕肥?近日連鎖火鍋店「渝味曉宇」破天荒與生酮達人聯乘合作推出生酮系列火鍋,讓客人實踐火鍋吃食住瘦!而今天我便相約好友到了位於荃灣的半鍋分店 -「 渝味曉宇」品嚐一頓食住瘦的生酮午餐❗除了多款生酮火鍋湯底外,菜單亦有多款符合生酮飲食的葷菜及素菜,例如稻田毛肚、大刀豬腰肝、功夫萵筍片、海帶苗等。還有低鹽低卡的生酮火鍋醬油!📅渝味曉宇生酮火鍋菜單於 2022 年 6 月 1 日至 2022 年 8 月 31 日於全線分店提供。餐廳鋪面寬敞,裝修簡約精美,座位寬敞舒適❗店員十分親切殷勤有禮,不時收拾碗碟以保持枱面潔淨。火鍋店使用二維碼掃描點菜,方便快捷。我們一行2人點了以下餐點:1️⃣🌟湯底 - 鴛鴦鍋今次點了鴛鴦鍋,同時間品嚐2款口味的湯底:🐓養生花膠雞鍋湯底選用三黃雞加入花膠、新鮮蟲草花、杞子及鶏湯等餚製。三黃雞肉質嫩滑,皮脆骨軟,味道鮮味。鶏湯採用老雞、鶏腳餚製 足6 小時,皮及膠質也充份溶於湯中。🥦皮蛋香草鍋皮蛋香草同樣是生銅湯底,湯鍋含有彈牙香軟皮蛋及清新香草,味道清新❗2️⃣🌟配菜🍜海帶麵(半份)使用海帶製成的麵條,主要是纖維,接近零卡,比一般麵質爽脆。
🌸荃灣火鍋🌸渝味曉宇🍲

我們一行2人點了以下餐點:

1️⃣🌟湯底 - 鴛鴦鍋
今次點了鴛鴦鍋,同時間品嚐2款口味的湯底:
鴛鴦鍋

🐓養生花膠雞鍋

🥦皮蛋香草鍋

2️⃣🌟配菜

🍜海帶麵(半份)
使用海帶製成的麵條,主要是纖維,接近零卡,比一般麵質爽脆。
海帶麵

🥩嫩牛肉(一份)
嫩牛肉肉質嫩滑,口感完全不會韌,非常鮮香美味。
嫩牛肉

🍄鮮竹笙(半份)
鮮竹笙質感軟綿,能充份吸收湯底精華。

🐸牛蛙(一隻)
牛蛙肉質香滑鮮嫩,淥煮後相當有風味。
牛蛙

🐟鮮龍躉片(半份)
鮮龍躉片肉質香滑,魚肉鮮嫩。

🦆鴨血(半份)
鴨血質感非常香滑,味道香濃,充滿鐵質。

🍢黑松露墨魚滑(半份)
黑松露墨魚滑質感彈牙,充滿濃郁黑松露香味。

🌱功夫萵筍片(一份)
萵荀片擺盤精美,清新翠綠,質感爽口,味道清甜。

🦐手打蝦滑(半份)
手打蝦滑質感彈牙,充滿濃郁鮮蝦滋味。

🍢稻田毛肚(半份)
稻田毛肚爽口Q彈,能吸收湯底精華。

3️⃣🌟生酮飲品 - 青檸梳打 $48
採用了生酮糖作代用糖,為無糖飲料,以新鮮青檸檬汁、梳打製成,味道酸酸甜甜,相當醒胃❗️
生酮青檸梳打

4️⃣🌟生酮飲品 - 雜莓梳打 $48
同樣採用了生酮糖作代用糖,為無糖飲料,以新鮮雜莓配合開胃無糖梳打製成,消暑解膩一流❗️
生酮雜莓梳打

🌟為是次餐廳用膳的推薦菜色❗

🔖整體評分
美味指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️
賣相指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️
抵食指數:⭕⭕⭕⭕️
5⭕️為滿分

總括而言,此餐廳的食物質素高,火鍋配料多元化,還有生酮系列湯底及配菜,座位寬敞,餐廳地點鄰近荃灣西站,絕對是荃灣一帶高質生酮火鍋之選❗

📍渝味曉宇重慶老火鍋 (如心廣場) (荃灣):荃灣楊屋道8號如心廣場一期3樓305號舖

2022-06-19
鴛鴦鍋
嫩牛肉
牛蛙
生酮青檸梳打
生酮雜莓梳打
2022-06-17 106 瀏覽
生酮飲食大行其道😍而家荃灣都有生酮火鍋🥳去咗渝味曉宇食鴛鴦鍋- 養生花膠雞同傳統大紅重慶麻辣湯🌶好體貼照顧埋生酮人同非生酮朋友一齊打邊爐❤️花膠雞由三黃雞加入花膠、新鮮蟲草花、杞子及鶏湯等餚製而成,味道清甜🐓叫咗桶蠔、海蟶、嫩牛肉、牛小排、墨魚滑、蝦滑等等🦪渝味曉宇好貼心咁知道大家寧願食多啲唔同野食,全部都可以叫半分😋特別試咗海帶麵🍜用海帶做嘅麵條,主要係纖維,接近零卡,比一般麵爽脆🆒枱上仲有生酮調味料!包括生酮雞粉、生酮醬油、生酮糖✨飲埋生酮特飲- 青檸梳打🍋用咗生酮糖作為代用糖,所以係無糖飲品💯羅漢果茶就用 15 粒羅漢果加水煲45 分鐘,甜味係無添加嘅羅漢果糖,生津解渴!🈵今次食到好飽都冇罪惡感,正!
生酮飲食大行其道😍
而家荃灣都有生酮火鍋🥳
去咗渝味曉宇食鴛鴦鍋- 養生花膠雞同傳統大紅重慶麻辣湯🌶

好體貼照顧埋生酮人同非生酮朋友一齊打邊爐❤️
叫咗桶蠔、海蟶、嫩牛肉、牛小排、墨魚滑、蝦滑等等🦪

特別試咗海帶麵🍜
用海帶做嘅麵條,主要係纖維,接近零卡,比一般麵爽脆🆒
枱上仲有生酮調味料!包括生酮雞粉、生酮醬油、生酮糖✨

飲埋生酮特飲- 青檸梳打🍋
用咗生酮糖作為代用糖,所以係無糖飲品💯
今次食到好飽都冇罪惡感,正!
2022-06-07
潮流興生酮,但無諗過生酮同打邊爐扯得上關係~黎到渝味曉宇 見到餐廳與生酮達人唐貝詩合作 首創生酮火鍋菜單,打破打邊爐就會肥嘅舊觀念,對貪吃又要減肥嘅吃貨黎講,真係好消息另外獨立一張生酮火鍋菜單食得更放心,再配合埋生酮醬油就fit晒喇!養生花膠雞鍋 $58/位 用上皮爽飲嫩滑嘅三黃雞,加上花膠、蟲草花、杞子及雞湯熬煮而成,滿滿骨膠原都唔怕肥海帶麵 半份 $38用海帶製成麵條,成份以纖維為主,接近零卡路里最岩取代平時粉絲、薯粉類~餐廳更用生酮糖調配左4款生酮特飲今次我就點左青檸梳打,生酮雜莓汁雞尾酒除左味道無甘甜外,味道還原度都好高!絕大部分火鍋配料均可選半份,可以食到好多唔同款式,大滿足方叔叔推薦:美國prime 牛小排 (半份)$128脂肪紋理平均,肉質軟稔有牛味~黑豚腩肉 $48口感好爽彈牛骨髓 $48 (半份)竹笙 $38鱔 $58 (半份)皮QQ, 肉質爽彈蝦滑/黑松露墨魚滑蝦滑有蝦肉粒粒鮮味有口感,墨魚滑黑松露超濃郁
潮流興生酮,但無諗過生酮同打邊爐扯得上關係~

養生花膠雞鍋
$58/位

海帶麵
半份 $38

餐廳更用生酮糖調配左4款生酮特飲
今次我就點左青檸梳打,生酮雜莓汁雞尾酒
除左味道無甘甜外,味道還原度都好高!

絕大部分火鍋配料均可選半份,可以食到好多唔同款式,大滿足

方叔叔推薦:美國prime 牛小排 (半份)
脂肪紋理平均,肉質軟稔有牛味~

黑豚腩肉 $48
口感好爽彈

牛骨髓 $48 (半份)

竹笙 $38

鱔 $58 (半份)
皮QQ, 肉質爽彈

蝦滑/黑松露墨魚滑
蝦滑有蝦肉粒粒鮮味有口感,墨魚滑黑松露超濃郁
2022-06-12
2022-06-12 160 瀏覽
近年老公話要keep住健康先睇到小朋友成長所以佢好積極生酮同斷食減咗30磅我決定完成母乳使命之後都會陪佢一齊keep fit 😆/同佢一齊食嘢 就book咗渝味曉宇 X 生酮達人唐貝詩Lydia Tong佢就係生酮飲食 KOL😍🔥首創生酮火鍋套餐 有一系列生酮火鍋菜單可以點老公嘅生酮食物我又點得我食嘅嘢一舉兩得/究竟生酮火鍋有幾生酮?有生酮豉油提供,咸咸地都幾易入口打邊爐🍲最重要係湯底「渝味曉宇重慶老火鍋」有鴛鴦鍋底今次我哋點咗兩個生酮湯底❤️養生花膠雞同皮蛋香草🌿因為兩個我哋都鍾意食養生花膠雞原來係選用三黃雞加入花膠、新鮮蟲草花、杞子及鶏湯等餚製💜其餘都有一款生酮湯底就係山珍菌湯鍋如果想同朋友嚟佢又唔係生酮人士都有其他非生酮湯底 例如係重慶辣大鍋/另外飲品都係唔少得生酮飲品有生酮雜莓梳打、生酮雜莓汁雞尾酒味道酸酸哋同埋一種清新嘅味道生酮糖作 為代用糖,因此均是無糖飲料。我就最鍾意海帶麵,唔係麵粉做主要是纖維,接近零卡口感似粉絲但爽口,淥兩淥就食得啦!
近年老公話要keep住健康先睇到小朋友成長
有一系列生酮火鍋菜單
可以點老公嘅生酮食物
我又點得我食嘅嘢
一舉兩得
究竟生酮火鍋有幾生酮?
有生酮豉油提供,咸咸地都幾易入口
打邊爐🍲最重要係湯底
「渝味曉宇重慶老火鍋」有鴛鴦鍋底
今次我哋點咗兩個生酮湯底
❤️養生花膠雞同皮蛋香草🌿
因為兩個我哋都鍾意食養生花膠雞
原來係選用三黃雞加入花膠、新鮮蟲草花、杞子及鶏湯等餚製

💜其餘都有一款生酮湯底就係山珍菌湯鍋
如果想同朋友嚟佢又唔係生酮人士
都有其他非生酮湯底 例如係重慶辣大鍋
另外飲品都係唔少得生酮飲品
有生酮雜莓梳打、生酮雜莓汁雞尾酒
味道酸酸哋同埋一種清新嘅味道
生酮糖作 為代用糖,因此均是無糖飲料。
我就最鍾意海帶麵,唔係麵粉做
主要是纖維,接近零卡
口感似粉絲但爽口,淥兩淥就食得啦!
2022-06-06 818 瀏覽
Keto終於殺到入火鍋界🤭❤️好驚喜! 火鍋有生酮,由湯底、豉油、主菜,去到飲品都係keto,今次真係可以開心狂食😋🥢大推keto cocktail🍹✨一坐低職員就會比冰糖雪耳糖水我哋解定辣,之後就可以坐定定慢慢揀嘢食☺️❁ 生酮湯底 (鴛鴦湯底)入面有幾款可以揀,養生花膠//山珍菌湯//皮蛋香菜,我揀咗養生花膠鍋🍲入面有幾件鮮雞件、蟲草花,感覺好補🤭 同行嘅朋友仔話嚟到呢度一定要食麻辣湯底,所以另一款揀咗普通辣大紅鍋,入面有好多、金陽青花椒,辛香味十足😋❁ 美國Prime牛小排 $248 (一份)肥牛嘅紋路清晰,睇落去係雪花狀,油脂分佈平均。每一片都好靚,肉質軟嫩唔會痴牙,牛肉味香濃🤤賣相好靚好吸引🧡❁ 桂花蚌 $78 (半份)第一次食🥘爽脆彈牙😋🥢桂花蚌比較粗身, 口感比珊瑚蚌更為爽口,而且冇膽固醇和脂肪✨鮮甜海水味。❁ 珊瑚蚌 $128 (一份)口感爽脆,高膠原蛋白、低脂、低膽固醇😉❁ 白鱔 $58 (半份)份量比我想像多🐟大大件,肉質結實,咁嗰條白鱔應該好大條,靚。❁ 手打蝦滑 $48 (半份)蝦肉冇完全打碎晒,有少少粒粒蝦肉,食落去有口感,而且蝦肉結實,新鮮🦐❁ 鮮竹笙 $28

❁ 生酮湯底 (鴛鴦湯底)

❁ 美國Prime牛小排 $248 (一份)

❁ 桂花蚌 $78 (半份)

❁ 珊瑚蚌 $128 (一份)
口感爽脆,高膠原蛋白、低脂、低膽固醇😉

❁ 白鱔 $58 (半份)

❁ 手打蝦滑 $48 (半份)

❁ 鮮竹笙 $28 (半份)
白雪雪好靚仔,配上麻辣湯底好正。

❁ 海帶麵 $38 (半份)
大推生酮海帶麵❤️❤️❤️最重要係佢極低碳水,keto朋友可以過口癮,同芋絲有啲唔同,海帶麵相對有咬口好多,少少爽脆感覺。

❁ 生酮雜莓汁雞尾酒 $48 (大推✨✨✨)
勁勁勁抵飲,平時keto普遍都比較貴,今次cocktail竟然平到咁🫣仲要味道一啲都唔差,香甜雜莓味。大家唔使擔心杯嘢飲好似果汁無料到,我實測返到屋企之後我即刻瞓咗一個鐘🙈堅野黎

❁ 生酮雜莓梳打 $48
味道同cocktail個杯接近,但係冇酒精☺️飲落去清新,帶少少莓嘅酸甜,而且底部有好多雜莓果肉可以食。

2022-06-05
  • 生酮湯底
  • 桂花蚌
  • 美國Prime牛小排
  • 手打蝦滑
2022-05-29 339 瀏覽
放假一個人有咩做? 想食麻辣火鍋呢個係一個唔錯選擇!人少好難去呢種火鍋店食,因為點唔到好多款式。中午有定量一人火鍋,仲可以鴛鴦湯底,百蚊鬆d,有幾片肉;蝦;幾粒丸腸;蔬菜;茗粉等,仲有飲品同糖水。抵食就未必,但勝在試到個麻辣湯底,若然配料可以更改變得有獨特性會更好,因為丸腸太普通唔夠吸引,襯唔起個湯底。
之前係糧尾既時候又想同朋友打邊爐,格下價之後搵到呢間評論唔錯既火鍋店試試,一人午市火鍋套餐都只係$98,即刻同朋友Book位黎試下😝◦ 糖水一點完菜店員就送上兩碗暖笠笠既雪耳紅棗湯水,話可以比我地潤下喉,都幾窩心❤️◦ 鍋底 - 麻辣湯+蕃茄湯$98都可以揀鴛鴦鍋都幾抵食,即使係單點既午市湯底都係免費🤣麻辣湯底冇得選擇辣度,見到用左唔少花椒同埋辣椒,食落都幾香同辣,但又唔係好麻,鍾意食辣既朋友可以試下呢個🥰!蕃茄湯都唔錯,都幾香😋◦ 主料 - 嫩牛肉+ 紐西蘭精品羊肉卷肉既份量比較少,不過呢個價錢係咁上下;味道方面我個人鍾意羊肉多d😍,羊肉味都幾重同時唔覺得騷;嫩牛肉都真係幾淋,但肉質既感覺係醃到咁淋而唔係真係靚到咁淋,牛味亦比較淡◦ 配料每人都有兩隻蝦🦐,食落係新鮮,肉質實淨都幾好食😋;蔬菜類包括娃娃菜、生菜、芋頭、萵筍、金菇、粟米等;丸就有芝心丸、芝士腸、午餐肉、牛丸同埋蟹柳。當中我覺得蔬菜類比較好,都新鮮,份量都幾多;丸類就係普普通通💁🏻‍♀️◦ 主食 - 武隆苕粉+鮮滑魚麵武隆苕粉呢個名咁得意,其實係薯粉,食落都煙韌既,一人只有5-6條,感覺份量太少,不過食埋其他配菜都夠飽,只係唔

糖水

◦ 鍋底 - 麻辣湯+蕃茄湯

◦ 主料 - 嫩牛肉+ 紐西蘭精品羊肉卷

◦ 配料

◦ 主食 - 武隆苕粉+鮮滑魚麵
武隆苕粉呢個名咁得意,其實係薯粉,食落都煙韌既,一人只有5-6條,感覺份量太少,不過食埋其他配菜都夠飽,只係唔係咁夠喉😂 魚麵就有D奇怪,食落就係魚蛋既味道,但就係麵既外型😅

◦ 飲品 - 蕎麥茶+無糖可樂
蕎麥茶都幾香,我同朋友都係飲完一杯又一杯😙

環境方面一入到黎覺得通風都唔錯,冇咩邊爐味,同埋裝修都係以木色為主,感覺都幾舒服

總括而言$98有咁多款式,食材質素唔差,又有鴛鴦湯底,算係幾合理既定價。想平平地打邊爐既朋友可以試試呢個一人午市套餐😋

**注意⚠️只有銅鑼灣、尖沙咀同荃灣分店有午市一人鍋供應

📍渝味曉宇重慶老火鍋
荃灣楊屋道8號如心廣場一期3樓305號舖(到訪分店)
西環堅尼地城卑路乍街163號聚賢逸居1樓
銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心8樓
灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 6樓
尖沙咀北京道12A號太子集團中心19樓
觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)5樓L5-2號舖
沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓709號舖
將軍澳唐德街9號POPCORN2 地下G49號舖

如果你鍾意我既分享,希望你可以Like❤️、Share和Follow @ourfoodstephk
2022-03-17 918 瀏覽
第一次食呢間,午市98蚊一人鍋,免湯底費,有汔水,但要收醬油錢,有加一,一人大約百三蚊左右。食物方面,鍋有幾款揀,仲可以揀怨鴦鍋。我怕辣,所以選了皮蛋湯。未上鍋,先上糖水,雪耳紅棗糖水,幾好味。個鍋有好多皮蛋,哈哈,火鍋料,菜的分量足,只要牛肉約五片,有d 少,其他配料有兩片午餐肉,兩條蟹柳,金菇,生菜,娃娃菜,腐皮,及主食,份量係夠一個女飽,如果是食量大嘅,就一定要加菜。服務值得一讚,服務員勤快,又樂於助人,臉上沒有嫌棄目光,你知啦,食個98蚊午市鍋,有d 餐廳會chep 客人嘅,反而佢地無,真心覺得服務不錯!環境超舒服,可以望到海景,坐得舒服,張枱夠大,空間足
未上鍋,先上糖水,雪耳紅棗糖水,幾好味。
環境超舒服,可以望到海景,坐得舒服,張枱夠大,空間足
2022-02-12 929 瀏覽
呢個冬天第二次嚟食呢度嘅午市一人鍋,食材新鮮,種類都夠多,唔使煩唔使諗食乜,覺得幾抵食!! 主食、肉類、湯底同飲品有得揀,一人鍋可以揀鴛鴦湯底非常好,寫低有咩食先:最推薦-》大蝦、嫩牛肉、魚麵丸類-》 蟹柳、牛丸、芝士腸、芝心丸、餐肉蔬菜-》娃娃菜、生菜、芋頭、萵筍、凍豆腐、腐皮、金菇、粟米雖然每款份量都好少,但整體食落好滿足亦都夠飽,最後order半份紅糖糍粑,外脆內軟糯,每次來必點!! 食完出去睇返個menu先發現只有三間分店(銅鑼灣、尖沙咀同荃灣提供一人午市火鍋!!

最推薦-》大蝦、嫩牛肉、魚麵
丸類-》 蟹柳、牛丸、芝士腸、芝心丸、餐肉
蔬菜-》娃娃菜、生菜、芋頭、萵筍、凍豆腐、腐皮、金菇、粟米

呢間渝味曉宇環境舒適,食物高質!之前食過佢嘅午市套餐$98好食!不過疫情關係,盡量都避免出街食嘢,好耐都冇去食。原來餐廳有做外賣,OpenRice 外賣自取有八折,折完鴛鴦鍋$72.4。今次叫咗蝦滑、萵筍、手打魚麵,其他配料另外自己買。喺屋企用個細煲仔,一個鍋分兩次食,勁抵!如心廣場自11/1起五點後外賣自取$100送$100,$200送$200 ,計埋OpenRice $200 -20優惠,呢餐飯唔使錢仲要有錢賺!

山珍菌湯鍋
麻辣鍋普通辣
手打蝦滑
鮮滑魚麵(半份)
萵筍條
山珍菌湯鍋
麻辣鍋普通辣
手打蝦滑
鮮滑魚麵(半份)
萵筍條
  • 鴛鴦麻辣鍋
2022-01-11 583 瀏覽
一入門口就聞到一股濃烈嘅重慶麻辣火鍋味道!個個都忍唔住講一句,好香呀呀!好掛住呢個味道啊!今次嚟食午餐,一大盤有菜有肉有丸,加咗幾個餸每人都唔洗150!抵食又好食!
2021-12-21 860 瀏覽
Hello. 大家好!今次記錄一吓位於荃灣-如心廣場嘅渝味曉宇重慶老火鍋。💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️2人聚餐。。。因唔係任叫任食,所以我地就住就住個銀包嚟叫嘢食。一入座就上2碗糖水俾我地潤喉。好窩心。🥰因第一次嚟,所以睇完一輪食物後,就先order個鴛鴦煲。一邊普通重慶辣度,另一邊就皮蛋清湯。但湯煲一上枱就一陣強烈嘅羊so味。雖然服務員講明無羊脂或羊肉於重慶湯煲度,只有牛脂於湯煲內。所以果陣so味係牛脂so嚟。已order嘅食物一一上枱。個鴨血好正,下次我會order 2份(全份)。太好食啦~🥰🥰🥰牛骨髓。。。勁正。好耐無食過啦!愛不釋“口”。😆😆😆鵝腸我本人好喜歡食。但因為非任食,所以叫只咗半份。😆😆😆牛舌很不錯。唔知點解食嚟食去都仲有。哈哈。😋😋😋蝦滑同牛肉就普普通通。無咩特別。門口仲有糖果任攞。哈哈。😏😏😏😏食物質素很不錯的食品。可encore再encore。以上乃本人之個人意見及觀點。不代表Open Rice之立場。
Hello. 大家好!

2人聚餐。。。
因唔係任叫任食,所以我地就住就住個銀包嚟叫嘢食。

一入座就上2碗糖水俾我地潤喉。好窩心。🥰
因第一次嚟,所以睇完一輪食物後,就先order個鴛鴦煲。
一邊普通重慶辣度,另一邊就皮蛋清湯。
但湯煲一上枱就一陣強烈嘅羊so味。

已order嘅食物一一上枱。
個鴨血好正,下次我會order 2份(全份)。
太好食啦~🥰🥰🥰

牛骨髓。。。勁正。
好耐無食過啦!愛不釋“口”。😆😆😆

鵝腸我本人好喜歡食。但因為非任食,所以叫只咗半份。😆😆😆

牛舌很不錯。唔知點解食嚟食去都仲有。哈哈。😋😋😋

蝦滑同牛肉就普普通通。無咩特別。

門口仲有糖果任攞。哈哈。😏😏😏😏

食物質素很不錯的食品。可encore再encore。

2021-12-08
  • 鴨血