2020-12-08 153 瀏覽
渝味曉宇天氣凍咗又係打邊爐嘅時間啦,今次揀咗位於灣仔嘅渝味曉宇,貪佢位置比較闊落,枱與枱之間都有一定空間。今次叫左一個鴛鴦鍋,一邊係重慶普通辣另一邊係山珍菌湯。其實本身都好想試下九宮格辣鍋, 不過都驚太辣, 所以放棄咗! 重慶麻辣湯上枱已經見到有一堆辣椒同紅油, 因為叫左普通辣, 所以都食到。好辣嘅朋友可以揀返大辣。而個山珍菌湯, 非常清甜,裏面有幾款菇包括猴頭菇,茶樹菇,冬菇等等。野食方面我地叫左, 安格斯肥牛,黑毛肚,桂花蚌, 耗兒魚, 萵筍片,蔬菜籃,鮮龍躉片,麻辣牛肉同埋苕粉。安格斯肥牛嘅油花紋均勻, 好有牛味。黑毛肚爽脆,龍躉片鮮甜。餐廳推介嘅耗兒魚有咸香, 肉質結實。 萵筍片賣相極佳,上碟個樣成朵花咁,食落爽甜。而麻辣牛肉真係要推介比好麻嘅朋友, 食落去個口麻麻嘅感覺真係好正! 不過最最最貼心嘅係佢每一碟餸都會有個小牌子講返水滾要淥幾耐就食得,枱上仲有個計時器俾你用添!另外,我哋仲叫咗羅漢果水。佢甜甜地最岩食完辣野, 清潤番個喉嚨。總括黎講, 今餐無論係個環境定食物質素, 我都好滿意,下次再去食先!
渝味曉宇

2020-12-06 103 瀏覽
同女朋友都鐘意麻辣打邊爐,見呢返天氣涷涷地,一於試試呢間幾有名氣既重慶火鍋入到去攞位 店員服務好,又好有禮貌👍🏻 介紹返呢到係用電話Apps落單,夠曬快捷方便啊 ,坐底之後 每俾咗碗冰糖雪耳紅棗水。提提大家,如果怕辣既朋友 糖水可以解辣我哋點咗 雙拼重慶麻辣&珍菌湯鴛鴦鍋 珍菌湯: 草菇、茶樹菇、香菇猴頭菇 建議 打邊爐前可以飲一碗湯 清甜👍🏻重慶麻辣湯底:嗌咗普通辣,至鐘意就係佢落咗牛油🧈,夠香濃主要叫咗幾款我鐘意食既配料手打蝦滑、鮮鵝腸、鮮黃喉、鴨血、萵筍片、曉宇嫩牛肉、稻田毛肚、桂花蚝、曉宇苕粉、手工粗麵線值得讚既 係佢既牛肉真係好嫩滑肉味濃,鵝腸夠爽滑彈牙,桂花蚝鮮甜嫩滑👍🏻👍🏻👍🏻

我哋點咗 雙拼重慶麻辣&珍菌湯鴛鴦鍋

重慶麻辣湯底:嗌咗普通辣,至鐘意就係佢落咗牛油🧈,夠香濃

主要叫咗幾款我鐘意食既配料

2020-12-05 82 瀏覽
今日同男朋友食麻辣火鍋我哋叫咗個鴛鴦湯底辣嗰邊非常之香 而姑嗰邊呢都非常之夠味之後我哋叫咗唔少配料我都覺得10分出色佢哋嘅嫩牛肉真係好嫩滑 而且好入味之後仲有桂花蚌 超級爽口而且鮮味十足仲有麻辣火鍋唔少得嘅黃喉同埋黑柏葉超級爽口彈牙呢度嘅鵝腸仲要帶着少少肥膏超級正 充滿着油香之後仲有鴨血啊好鮮滑之後我哋仲嗌左萵筍佢薄薄一片勁快熟 但係我吸晒麻辣火鍋嘅精華真係好正最後我哋仲叫咗苕粉作今晚嘅結尾真係好正啊 好彈牙有吸晒啲湯
今日同男朋友食麻辣火鍋

佢薄薄一片勁快熟 但係我吸晒麻辣火鍋嘅精華真係好正

最後我哋仲叫咗苕粉作今晚嘅結尾
真係好正啊 好彈牙有吸晒啲湯
2020-11-29 79 瀏覽
今晚想吃火鍋,就來了最近挺火的火鍋店渝味曉宇。短短時間已經在香港開了好幾家分店,實力不容小覷。電梯門一打開,其實就聞到濃濃的麻辣味,喜歡麻辣的朋友應該會很興奮。坐下後不久店員就奉上冰糖紅棗雪耳糖水,微甜很滋潤的感覺。然後就選湯鍋,如果不吃辣的朋友就得選鴛鴦鍋,一邊規定是麻辣,另一邊就有數款不辣的湯可以選。 我們選的是番茄湯。醬料方面選擇就比較小,只有提供蔥蒜,麻油,醋和醬油,不過我覺得已經足夠了,因為麻油特別香,能帶起食物的美味。火鍋最愛有牛,我們點了曉宇嫩牛肉和安格斯牛。他們各有特色,別看嫩牛肉厚厚的,吃起來是很嫩帶點爽口的感覺,夾起來也滑滑的,而安格斯牛雪花均勻漂亮,兩者煮完後都有濃濃的牛香。這裏的份量很貼心,東西可以選半份,讓人數少的朋友過來也能多嚐不同的東西。另外要提的是廣味小臘腸,我是第一次在火鍋吃臘腸,煮好以後會稍微發漲,臘香味很重,口感挺特別,建議喜歡新鮮感的朋友去試試。總的來說,服務和環境也是很好的,座位很寬,服務員服務態度很好,食物也很鮮,讓我們有愉快的一個晚上。

坐下後不久店員就奉上冰糖紅棗雪耳糖水,微甜很滋潤的感覺。

2020-11-25 1000 瀏覽
先講鍋, 呢到鍋湯底必定要選麻辣既, 可以再另外加一個唔辣, 方便有D唔太食得辣既人.因為到既麻辣鍋好痴身, 所以會越食越辣, 尤其水份越黎越少時, 更加辣.曉宇嫩牛肉 (82$HKD) 必點菜式黎, 基本上我係為左食佢先黎, 牛肉好軟,好爽口, 大件, 唔洗點任何醬, 就咁食已經十分好食,牛肉本身好滑底, 有時你直頭夾唔起佢上來都會! 主要係嫩滑. 一定要試!angus 半份 (119$ hkd) 呢個angus 其實我覺得牛味係重, 但爽口程度好似差dd, 同我平時出面食既angus 有點不同,如果同嫩牛肉比起上來, 我覺得嫩牛肉出色D.新菜式黎, 小臘腸(26$ HKD) 似係新菜式, 份量小小地, 要煮熟的, 味道係好似食空心管咁, 中間係爽口, 味道唔算太重煙燻味,當小食, 食數條幾好味的.食火鍋我中意叫D烏冬Balance 下d肉, 建議唔係特別食得辣既話唔好放麻辣到煮,因為呢到烏冬好吸油, 你會吸晒d麻辣油, 驚你好痴喉嚨. 如果真係好中意食辣, 可以煮熟後放麻辣湯過一過即可.整體服務 體驗都無咩問題, 食物質素都同價錢合理.

曉宇嫩牛肉 (82$HKD)
angus 半份 (119$ hkd)
如果同嫩牛肉比起上來, 我覺得嫩牛肉出色D.

新菜式黎, 小臘腸(26$ HKD)
當小食, 食數條幾好味的.
因為呢到烏冬好吸油, 你會吸晒d麻辣油, 驚你好痴喉嚨.
如果真係好中意食辣, 可以煮熟後放麻辣湯過一過即可.

整體服務 體驗都無咩問題, 食物質素都同價錢合理.
2020-11-16
2020-11-12 92 瀏覽
經朋友介紹得知呢間麻辣火鍋幾出名,今日就揀咗呢間。大約7:30到差唔多滿座!餐廳職員會示意用手機落單,然後奉上雪耳紅棗糖水潤喉,仲有醬料。醬料包括麻辣邊爐必有嘅香油、香蔥同蒜蓉,再加少少豉油就正!麻辣湯底配普通辣,仲有大骨滋補湯,真係有一舊大骨係湯底,好足料! 鵪鶉蛋,平時好少叫鵪鶉蛋做火鍋配料,見呢度價錢幾平就叫咗,不過唔係好索湯,食落就好飽肚。重慶炸酥肉,炸得好酥脆,好香口,熱辣辣。午餐肉、皇帝菜,打邊爐必點嘅配料,好掛湯!鮮鵝腸、鮮黃喉,兩樣都係必點菜式!仲有指示話你知淥幾耐,確保唔會老唔會韌!食落好爽口,放落麻辣湯底好夾!毛肚,呢度嘅毛肚唔係白色,食落放心D!最後叫咗紅糖糍粑,解辣一流,仲可以做飯後甜品添!

重慶炸酥肉,炸得好酥脆,好香口,熱辣辣。

午餐肉、皇帝菜,打邊爐必點嘅配料,好掛湯!

毛肚,呢度嘅毛肚唔係白色,食落放心D!

最後叫咗紅糖糍粑,解辣一流,仲可以做飯後甜品添!

2020-11-12 90 瀏覽
天氣開始凍,最啱就係打邊爐!而家越嚟越鍾意食辣,渝味曉宇就係一個好好嘅選擇!鴛鴦麻辣鍋配大骨滋補鍋必定要落嘅配料三寶!蒜蓉香蔥麻油,簡直係麻辣火鍋嘅精髓~邊爐前會送雪耳糖水潤一潤喉嚨!清甜潤喉!曉宇必點: 鵝腸,爽口唔韌,掛湯黃喉,爽!嫩牛肉,好嫩,不過略嫌醃得有啲鹹。珊瑚蚌,甜得來爽,正!現炸豆皮,即叫即炸,一客份量都有好多,因為每塊都好大塊,重豆香。凍豆腐,超索湯,夠哂入味!皇帝菜,一啲都唔老,冇渣!羊肉卷,唔算太蘇,唔鍾意食羊肉嘅人都接受到。冰凍啤酒,解辣一流!

鴛鴦麻辣鍋配大骨滋補鍋

必定要落嘅配料三寶!蒜蓉香蔥麻油,簡直係麻辣火鍋嘅精髓~

邊爐前會送雪耳糖水潤一潤喉嚨!清甜潤喉!

曉宇必點:
鵝腸,爽口唔韌,掛湯
黃喉,爽!
嫩牛肉,好嫩,不過略嫌醃得有啲鹹。
珊瑚蚌,甜得來爽,正!

凍豆腐,超索湯,夠哂入味!
皇帝菜,一啲都唔老,冇渣!

羊肉卷,唔算太蘇,唔鍾意食羊肉嘅人都接受到。

冰凍啤酒,解辣一流!
2020-11-10 79 瀏覽
天氣開始凍 最啱就係打邊爐啦openrice 見到呢間火鍋都好多分店咁就一於試吓佢啦因為有人萬歲所以都嗌咗好多嘢食有啲平時都唔捨得食哈哈 幾中式 有杯茶飲九格格麻辣大紅鍋係咪見到個樣都覺得辣呢但係食落又辣得好過癮鮮魚標真係唔係度度有我本人就好鍾意食 超級爽滑 一啖吞咗佢仲有鮮牛肉 又係好滑一碟安格斯肥牛,一碟黑豚腩肉,肥牛好重牛味 而且肥瘦適中黑豚腩肉呢就爽口啲 最緊要唔會太肥八頭鮑魚 爽口彈牙 仲要價錢都唔太貴好味!牛百葉,毛肚 一個字 爽好快就畀我清哂仲教埋你淥幾耐!唔好淥咁耐呀總括嚟講呢間火鍋真係唔錯好多出面冇嘅呢度都有同埋食材真係新鮮過任食嗰啲好多倍
天氣開始凍 最啱就係打邊爐啦

肥牛好重牛味 而且肥瘦適中
黑豚腩肉呢就爽口啲 最緊要唔會太肥

八頭鮑魚 爽口彈牙 仲要價錢都唔太貴
好味!

牛百葉,毛肚 一個字 爽
好快就畀我清哂
仲教埋你淥幾耐!唔好淥咁耐呀

總括嚟講呢間火鍋真係唔錯
好多出面冇嘅呢度都有
同埋食材真係新鮮過任食嗰啲好多倍

♨️One of my favourite Hot Pot Restaurant🌶🌶🌶 Spicy &Yummy🥢..四川麻辣,最近我吃多左,真係會愛上左❤️。辣味🌶🌶🌶 真係會愈食愈上癮,其中一間我認為性價比高,質素不差又有水準的火鍋店,非渝味莫屬。食材新鮮、火鍋足料夠味道、服務又好、環境座位寬敞又舒服,靜靜地吃個火鍋♨️ 就是渡過週末的好時光。.♨️ll $76
鴛鴦湯底:重慶普通辣 & 大骨滋補,一邊享受麻辣、一邊補身之選。花椒八角🌶 味道徐徐滲出,仲可因應自己口味選擇辣角;大骨湯底亦濃郁呢。.✨火鍋配
🐟ll $72🐚ll $18
🐚ll $116🐚ll$136
🐮ll $119🥬ll $42🥬ll $82.
樣樣食材都很新鮮,海鮮都吃出鮮味:鮑魚、龍躉、桶蠔,這裡都有提供😍,別以為價錢實惠,質素不好❓錯了‼️ 同樣吃出應有既海鮮鮮味。肥牛🐮 亦滿有油花,吃出牛脂香,同樣質素不錯,這個價錢非常可以。.蔬菜方面:萵筍片💚,刀功真的非常精細又精緻。除了食物質素,視覺亦同樣享受,灼一灼已經吃到爽脆。..這裡還明碼實價,茶位/醬料 每位都係$20,仲有滋潤雪耳糖水吃,吃火鍋同時亦潤一潤,照顧周到

♨️l[鴛鴦麻辣鍋]l $76

🐚l[美國桶肥蠔 (一份)]l$136

🐮l[美國安格斯優質肥牛(半份)]l $119

🥬l[功夫萵筍片(一份)]l $42

🥬l[田園菜籃(一份)]l $82

這裡還明碼實價,茶位/醬料 每位都係$20,仲有滋潤雪耳糖水吃,吃火鍋同時亦潤一潤,照顧周到🥰,這家火鍋店我愛定了❤️ 你呢。
×××[渝味曉宇重慶老火鍋 -Xiao Yu Hotport Restaurant]×××
©灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 6樓
2020-10-30 90 瀏覽
喺灣仔食飯,朋友話想食麻辣火鍋,所以就揀咗呢間出名質素好嘅重慶麻辣火鍋店。朋友唔太食得辣,幫佢揀咗鴛鴦麻辣鍋,一邊小辣麻辣湯,一邊豬骨湯,怕辣都食得。放工好肚餓,我哋點左好多嘢食。先送上清潤的雪耳紅棗糖水,食麻辣火鍋前打底,唔怕傷腸胃。打邊爐肥牛當然唔少得,美國雪花肥牛肥瘦均勻配上麻辣湯底,味道香麻又有牛香。淨食一款牛當然不足夠,另叫了曉宇嫩牛肉和手打香菜牛肉滑,嫩牛肉都非常滑嫩有牛味,加入了香菜的牛肉滑則爽口而且有一種獨特的香氣😉另外點了手打四寶丸,龍躉片,白鱔等。我最愛係手打四寶丸,比起機打嘅更加精緻,爽彈。菜單上一些較特別嘅款式係稻田毛肚和現炸豆皮,比較少喺其他火鍋店見到。毛肚輕輕一煮就可以食,爽脆彈牙,非常掛湯,同麻辣湯好夾👍另外推薦炸豆皮,同響鈴一樣,輕輕灼一灼,保留脆度又吸滿湯汁,正!值得一提,這裏嘅服務質素真係好,店員殷勤有禮,細心教我地點用手機落單。環境又闊落,適合同朋友傾偈食飯,非常推薦!

2020-10-28 1140 瀏覽
之前食過佢地lunch既湯麵覺得幾好食,一直都想試下佢地既火鍋,呢排天氣轉涼即刻約朋友黎食!.我地都算早到,餐廳未有好多人,所以可以坐到卡位座位。如果有得揀記住要坐卡位,會食得舒服D😊餐廳有提供圍裙、口罩袋同衣物除味噴霧,十分貼心。我地叫左鴛鴦麻辣鍋,一邊係重慶普通辣,一邊係皮蛋香菜,味道各有特色。我唔算食得太辣,所以普通辣對我黎講已經好足夠! 呢到既麻辣湯好香,麻度、辣度同咸度都啱啱好,好食。皮蛋香菜湯都有驚喜wor! 個湯底清得黎好夠味,仲有好多塊皮蛋食,用黎烚菜食,食得健康D haha落完單,店員會先上每人碗紅棗雪耳冰糖糖水,唔算太甜,幾好食。我食淨左一半,留番之後解辣用,解完辣又可以再食過😎因為我地得2個人食,所以都怕每樣野食太多食唔晒,但呢到好好,基本上全部野食都有半份叫,所以我地可以試到好多野食😋- 美國安格斯優質肥牛、紐西蘭精品羊肉卷兩碟肉都食得出好新鮮,值得一讚。肥牛比起平時出面食既厚切D,但因為油份分佈平均,所以烚完唔會軔,牛味都算幾濃,好食。羊肉卷就係正常薄切,涮一涮就食得,肉質嫩而唔羶👍- 手打蝦滑、特色迷你燕餃、牛筋丸蝦滑打得夠時間有起膠,味道鮮味,質地夠爽口彈
我地都算早到,餐廳未有好多人,所以可以坐到卡位座位。
如果有得揀記住要坐卡位,會食得舒服D😊
餐廳有提供圍裙、口罩袋同衣物除味噴霧,十分貼心。

- 美國安格斯優質肥牛、紐西蘭精品羊肉卷

- 手打蝦滑、特色迷你燕餃、牛筋丸

蝦滑打得夠時間有起膠,味道鮮味,質地夠爽口彈牙,唯一美中不足係蟹籽放左係面,落蝦膠既時候要自己平均D分番D蟹籽,唔係就會好似我地今次咁有D有蟹籽,有D無😂

特色迷你燕餃我覺得係必叫既,好好食,迷你size一啖一隻,燕皮嫩滑,都算有幾多餡,我覺得餡料帶甜味,幾好食。餐廳會俾個專門涮燕餃既撈勺大家,咁就唔洗擔心搵唔番D燕餃啦 haha

牛筋丸我都覺得係必叫,牛筋丸入面都有湯汁,食落彈形夠juicy!

- 田園菜籃、重慶炸酥肉
田園菜籃入面有生菜、娃娃菜、金菇同西洋菜,半份份量兩個人食,啱啱好。重慶炸酥肉係熟既,可以即食/用黎點一點辣湯食,口感有D似平時既炸肉排。我覺得點辣湯食會濃味D好食D。

- 鴨血、曉宇苕粉
食麻辣點可以無鴨血! 鴨血夠大塊容易夾起,質地都算嫩滑,吸晒麻辣湯之後好惹味。曉宇苕粉係平時食開既寬粉,都係食麻辣必叫既! 不過,記住唔好煮太耐,煮太耐會開始溶,好難夾起同口感無咁好。

- 曉宇手打四寶丸
四寶丸分別係蝦丸、牛肉丸、墨魚丸同豬肉丸,四粒都好彈牙。

- 大刀牛肝
呢個比想像中好食,牛肝無腥味,加左蛋黃口感更嫩滑,食落口感粉粉的,幾好食。
2020-10-21
  • 特色迷你燕餃
  • 美國安格斯優質肥牛
  • 牛筋丸
  • 手打蝦滑
2020-10-28 65 瀏覽
好耐都無打邊爐,最近又有少少凍,上網見到呢家做自選湯底免費,就試一試。安格斯優質肥牛,油脂肥瘦適中不過不失,今次灼係蕃茄湯底內,食下去有肥牛既香味外仲可以令湯底味道更香濃和豐富。嫩牛肉調味夠香,就算煮得耐都唔會老,食落又滑又淋而且份量都足夠2人食用。豬肉貢菜滑有喜出望外的驚喜,嫩滑豬肉內加入軟軟豬骨 ,煮熟後咬下去有脆脆的口感,而且更彈牙更爽口,半份份量不太多,所以推介叫一份食多點點,最私心推介之一。食麻辣湯點小得食鴨血呢,本身就無咩味道,配上辣湯夠爽囗又唔會太辣。本身鍾意食鴨血既一定要叫。環境夠廣寛選擇又有很多,呢家仲可以係手機下單方便又快捷。入座後仲有糖水送呢。

2020-10-27 810 瀏覽
新冠肺炎關係, 好耐都冇打過邊爐了近排見疫情有稍為緩和嘅跡象即約frd一齊去過返個邊爐癮今次我地選擇左渝味曉宇位於灣仔QRE Plaze(即合和中心對面)嘅分店由於朋友事先有book位所以我地馬上就被安排入座然後侍應就為我地送上紅棗雪耳糖水, 滋潤胃部枱上有即棄圍裙, 枱底又有籃提供俾客人放隨身物品剩係貼心程度, 已值得一讚湯底方面,我地選擇左鴛鴦鍋蕃茄湯底配麻辣鍋中辣湯底配合我同朋友唔同嘅口味湯底味道濃郁, 用料十足隨住蒸氣飄來嘅香味令我地急不及待想馬上開餐食物方面, 我地選擇左美國安格斯優質肥牛, 鴨血, 黑豚腩肉,手打墨魚滑, 白鱔, 萵筍片,苕粉, 淮山條, 炸豆皮同凍豆腐。當中肥牛, 鴨血, 墨魚滑同苕粉係我當晚嘅至愛, 每樣都好有水準。肥牛鮮嫩,鴨血一D腥味都冇,非常易入口, 墨魚滑爽口彈牙, 苕粉口感特別, 食落似薯粉但更加煙韌,值得一試。最後, 我地點左一份紅糖糍粑做甜品, 甜甜糯糯嘅口感, 中和返火鍋嘅辣味。強烈推薦大家黎打完邊爐後, 都可以點一份黎試下。
新冠肺炎關係, 好耐都冇打過邊爐了
近排見疫情有稍為緩和嘅跡象
即約frd一齊去過返個邊爐癮

由於朋友事先有book位
所以我地馬上就被安排入座
然後侍應就為我地送上紅棗雪耳糖水, 滋潤胃部
枱上有即棄圍裙, 枱底又有籃提供俾客人放隨身物品
剩係貼心程度, 已值得一讚

湯底方面,我地選擇左鴛鴦鍋
蕃茄湯底配麻辣鍋中辣湯底
配合我同朋友唔同嘅口味
湯底味道濃郁, 用料十足
隨住蒸氣飄來嘅香味令我地急不及待想馬上開餐

2020-10-26 65 瀏覽
朋友鐘意食辣,又係灣仔返工,呢間火鍋店係佢飯堂,今日就跟佢黎試下。地方寬躺,坐得舒服又鬆動😃 服務細心,一坐底,店員就耐心介紹點餐流程,送上圍巾防止湯汁彈到衣服。之後再送上冰糖紅棗雪耳糖水作前菜,清甜可口😍餐廳採用手機點餐,有圖片對照,直接方便。我唔太食得辣,所以選了鴛鴦麻辣鍋,一邊係小辣小麻湯,另一邊係豬骨湯。湯底唔算貴,$38一位,價錢幾合理。另外值得一提,食物可以選一份或半份,岩哂兩個人黎,怕飽又想試多幾款。打邊鍋,肥牛當然唔少得,點了半份美國安格斯優質肥牛 $119。我鐘意食海鮮,另外叫了半份鰻魚 $48,半份鮮龍躉片。海鮮質素不錯,新鮮。呢度的肉類同海鮮選材都特別,有好多其他火鍋店見唔到嘅款式,例如大刀牛肝,牛骨髓,牛心椗,鮮黃喉,秏兒魚等。除此之外,我地都點了些配菜,如四寶丸,牛肉滑。全部都可以,新鮮彈牙👍總括嚟講,用餐體驗良好,坐得舒服質素又唔錯,最鍾意係個麻辣鍋,又麻又香,但唔會太辣😉啱晒我呢啲想食又怕辣嘅人🙃

2020-10-24 61 瀏覽
呢家做緊免費送湯底優惠,怕太辣的我就同朋友點左鴛鴦鍋,普通辣同蕃茄湯底。由於好耐無食過鵝腸,而且唔係每個地方都有得食,今次決定試一試。店員好細心,題示煮十秒就食得,食落去脆身夠爽口,加上用辣湯煮過 食下去特別入味,而且唔鵝腸唔會太肥上枱仲有冰去保持新鮮。黃喉食下去好q好彈而且片片去好厚灼一灼十秒就食得。由於本身無味道的所以灼係麻辣湯係不二之選,從未試過既都十分推介品嘗一下今期麻辣鴨血大熱,點少得叫佢先!鴨血半份都有六大片,食落爽口又唔會。之後加入苕粉唔洗煮好耐就食得,食落夠淋又唔會爛,仲吸入左湯汁所以味濃又有口感。有加工的毛肚是白色,而呢到的毛肚就無加入化學加工,保持天然。本身毛肚就無味道的,加入麻辣湯作小小調味就足夠了。灼大約十秒,爽口既毛肚令人食過番尋味。食物質素高,環境不錯不會嘈店員仲會自動幫手加湯,而且依家又有優惠值得一試

店員好細心,題示煮十秒就食得,
食落去脆身夠爽口,加上用辣湯煮過
食下去特別入味,而且唔鵝腸唔會太肥
上枱仲有冰去保持新鮮。

黃喉食下去好q好彈
而且片片去好厚灼一灼十秒就食得。
由於本身無味道的
所以灼係麻辣湯係不二之選,
從未試過既都十分推介品嘗一下

今期麻辣鴨血大熱,點少得叫佢先!
鴨血半份都有六大片,食落爽口又唔會。

食物質素高,環境不錯不會嘈
店員仲會自動幫手加湯,
而且依家又有優惠
值得一試