2020-11-25 1000 瀏覽
先講鍋, 呢到鍋湯底必定要選麻辣既, 可以再另外加一個唔辣, 方便有D唔太食得辣既人.因為到既麻辣鍋好痴身, 所以會越食越辣, 尤其水份越黎越少時, 更加辣.曉宇嫩牛肉 (82$HKD) 必點菜式黎, 基本上我係為左食佢先黎, 牛肉好軟,好爽口, 大件, 唔洗點任何醬, 就咁食已經十分好食,牛肉本身好滑底, 有時你直頭夾唔起佢上來都會! 主要係嫩滑. 一定要試!angus 半份 (119$ hkd) 呢個angus 其實我覺得牛味係重, 但爽口程度好似差dd, 同我平時出面食既angus 有點不同,如果同嫩牛肉比起上來, 我覺得嫩牛肉出色D.新菜式黎, 小臘腸(26$ HKD) 似係新菜式, 份量小小地, 要煮熟的, 味道係好似食空心管咁, 中間係爽口, 味道唔算太重煙燻味,當小食, 食數條幾好味的.食火鍋我中意叫D烏冬Balance 下d肉, 建議唔係特別食得辣既話唔好放麻辣到煮,因為呢到烏冬好吸油, 你會吸晒d麻辣油, 驚你好痴喉嚨. 如果真係好中意食辣, 可以煮熟後放麻辣湯過一過即可.整體服務 體驗都無咩問題, 食物質素都同價錢合理.

曉宇嫩牛肉 (82$HKD)
angus 半份 (119$ hkd)
如果同嫩牛肉比起上來, 我覺得嫩牛肉出色D.

新菜式黎, 小臘腸(26$ HKD)
當小食, 食數條幾好味的.
因為呢到烏冬好吸油, 你會吸晒d麻辣油, 驚你好痴喉嚨.
如果真係好中意食辣, 可以煮熟後放麻辣湯過一過即可.

整體服務 體驗都無咩問題, 食物質素都同價錢合理.
2020-11-16