好少食串燒,感覺得雞牛豬太普通。不過呢間有燒蠔😍,又有好多海鮮。鋪頭係即叫即燒,保證嚟到熱辣辣🔥。店內環境熱鬧,好多熟客,店員推介餃子。都驚淨食串燒唔夠飽,叫碗打底都好😆。🥢千味餃子(十隻) 4款口味 $53食到有韮菜餃,泡菜餃,芹菜餃。每個味都唔錯,肉唔肥,即叫即煮👍🏻。🥢惹味烤汁豬腩肉 $17食落完全唔肥,有啲啲脆,肉汁豐富。🥢鹽燒頂級牛脷心 $35面頭燒得香,入面好淋,好好食,唔韌易咬冇渣。🥢秘製醬汁燒白鱔 $48新鮮,肉質彈牙,皮脆,自製醬汁好味😋。🥢秘製蒜蓉燒蟶子王 $49蟶子王好大隻,啖啖肉。🥢秘製蒜蓉燒大扇貝 $49果然係大扇貝,燒完都唔縮水,肉厚。🥢秘製蒜蓉燒茄子 $32略鹽鹹咗少少,超級多蒜蓉。🥢辣椒蒜蓉烤生蠔2隻(走辣) $59最期待嘅燒蠔果然冇失望,蠔殼接近手掌咁大,蠔肉肥厚鮮甜,燒完仲好大隻,好回味。🥢紅豆捲餅 $25🍹椰青水 $18🍹可樂 $10

🥢千味餃子(十隻) 4款口味 $53

🥢惹味烤汁豬腩肉 $17
食落完全唔肥,有啲啲脆,肉汁豐富。

🥢鹽燒頂級牛脷心 $35
面頭燒得香,入面好淋,好好食,唔韌易咬冇渣。

🥢秘製醬汁燒白鱔 $48
新鮮,肉質彈牙,皮脆,自製醬汁好味😋。

🥢秘製蒜蓉燒蟶子王 $49
蟶子王好大隻,啖啖肉。

🥢秘製蒜蓉燒大扇貝 $49
果然係大扇貝,燒完都唔縮水,肉厚。

🥢秘製蒜蓉燒茄子 $32
略鹽鹹咗少少,超級多蒜蓉。

🥢辣椒蒜蓉烤生蠔2隻(走辣) $59

🥢紅豆捲餅 $25
🍹椰青水 $18
🍹可樂 $10

2024-03-12
  • 燒大扇貝
  • 燒蟶子王
  • 燒蠔
大角咀算是小店比較多的地方,而今天吃的這間是這裡最近新開的,主打是餃子和串燒,店內都是即叫即燒的,所以等的時間可能會有點久!韭菜餃/栗米餃(10隻)(43元)餃子都皮薄餡靚,肉餡非常多,韭菜餃的肉味香濃又有韭菜香,栗米餃的味道會甜一點,亦加上了紅蘿蔔,所以更健康。辛辣麵(10元)我們都加了麵底,所以湯底都變成了辛辣麵湯,麵煮得剛好,爽滑彈牙。美國CAB牛仔骨(88元)吃起來挺有牛味,肉汁挺多,亦有油香。秘製孜然粉燒羊肉串(32元/對)是肥瘦相間的,吃起來比較結實,但羊肉味濃,亦有羊油香。手打黑椒牛筋丸(19元)口感爽滑彈牙!鹽燒豬大腸(17元)肥的部位基本上都去除了,所以吃起來不會很油膩,口感比較彈牙。燒汁肥牛金菇卷(21元)口感焦焦嫩嫩的,加了金菇特別香甜。惹味燒汁燒全翼(19元)全翼挺大隻的,燒得外焦裡嫩的!脆皮原條司華力腸(22元)燒烤必點的香腸,外脆內軟!蒜泥白肉(25元)這裡用的是蒜蓉辣椒醬,味道會比較香,有點辣味,豬腩肉爽滑!

韭菜餃/栗米餃(10隻)(43元)

辛辣麵(10元)

美國CAB牛仔骨(88元)

吃起來挺有牛味,肉汁挺多,亦有油香。

秘製孜然粉燒羊肉串(32元/對)

是肥瘦相間的,吃起來比較結實,但羊肉味濃,亦有羊油香。

手打黑椒牛筋丸(19元)

口感爽滑彈牙!

鹽燒豬大腸(17元)

燒汁肥牛金菇卷(21元)

口感焦焦嫩嫩的,加了金菇特別香甜。

惹味燒汁燒全翼(19元)

全翼挺大隻的,燒得外焦裡嫩的!

脆皮原條司華力腸(22元)

燒烤必點的香腸,外脆內軟!

蒜泥白肉(25元)

這裡用的是蒜蓉辣椒醬,味道會比較香,有點辣味,豬腩肉爽滑!
2024-02-01
2024-01-17 112 瀏覽
千味燒大角咀大全街38號地舖味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨☄️藤椒魚皮 $48我第一次食,屬於冷盤,佢口感爽脆,加上佢有少少麻辣,係一個令人胃口大開的涼拌前菜🤤平時好少見依道菜式,值得一試🌻☄️千味餃子 10隻 $53(煎餃+$5)☀️辣椒蒜蓉生蠔 $59/對生蠔肥美,燒得啱啱好⭐️有少少蒜蓉辣椒點綴,味道更惹味👍🏻🌤️秘製蒜蓉燒原條茄子 $32/條首先要讚$32好抵食!好大條,可以share食🙆🏻‍♀️味道方式我覺得可以入味少少🥹☀️鹽燒頂級牛脷心 $35/串好中意食厚身的牛脷😗一啖食落去好滿足,外脆中間就會軟腍腍😝☀️秘製孜然粉燒羊肉串 $32/對有少少羊肉的so味😋我自己都算接受到☀️爆漿芝心丸 $19/串流心的!同打邊爐食嘅口感完全不同!要食!☀️惹味烤汁豬腩肉 $17/串真係幾惹味!甜甜地~❤️‍🔥晚市人均消費滿200有任飲優惠❤️‍🔥店員突然話覺得上一串燒得唔好所以送多串比我地食xd❤️‍🔥環境乾淨企理❤️‍🔥天花板仲有好多燈膽做裝飾添💡
千味燒
大角咀大全街38號地舖

味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨
藤椒魚皮
☄️藤椒魚皮 $48
千味餃子
☄️千味餃子 10隻 $53(煎餃+$5)
[芫茜蝦、韮菜、白菜、粟米]
大推‼️4款味道一次過試曬!餃子煎到啱啱好,外皮脆卜卜,內層的肉饀都非常入味,仲好juicy添💓
辣椒蒜蓉生蠔
☀️辣椒蒜蓉生蠔 $59/對
生蠔肥美,燒得啱啱好⭐️有少少蒜蓉辣椒點綴,味道更惹味👍🏻
秘製蒜蓉燒原條茄子
🌤️秘製蒜蓉燒原條茄子 $32/條
☀️鹽燒頂級牛脷心 $35/串
好中意食厚身的牛脷😗一啖食落去好滿足,外脆中間就會軟腍腍😝
☀️秘製孜然粉燒羊肉串 $32/對
有少少羊肉的so味😋我自己都算接受到
☀️爆漿芝心丸 $19/串
流心的!同打邊爐食嘅口感完全不同!要食!
☀️惹味烤汁豬腩肉 $17/串
真係幾惹味!甜甜地~

❤️‍🔥晚市人均消費滿200有任飲優惠
❤️‍🔥店員突然話覺得上一串燒得唔好所以送多串比我地食xd
❤️‍🔥環境乾淨企理
❤️‍🔥天花板仲有好多燈膽做裝飾添💡

藤椒魚皮
千味餃子
辣椒蒜蓉生蠔
2023-12-13 193 瀏覽
#fafafoodblog大角咀 #fafafoodblog串燒🍴烤豬手4 件 48 蚊🐖豬手烤得好香脆 孜然味香 骨膠原夠彈牙🍴香燒脆肉鯇魚鰭 39 蚊🐟鯇魚好多魚油 食落爽口 加 d辣粉蓋過香魚既味 正🍴秘製蒜蓉燒原條茄子 32 蚊🍆茄子大隻爽口 熱辣辣 加 d辣椒同葱花就好好味🍴燒汁豬頸肉兩串 34 蚊🐷豬頸肉夠爽彈 夠肥味 帶 d甜香🍴鹽燒頂級牛脷心 兩串70 蚊🐂牛舌夠厚切爽口 點 d辣粉就好正🍴芫茜蝦餃10 隻 53 蚊🦐餃皮好爽入面 d蝦肉整碎左 好爽彈 麻辣汁入味 夠惹味🍴加上海幼麵10 蚊🍜🍴鵪鶉蛋 19 蚊🍴雞軟骨兩串21 蚊🐥#雞軟骨 #牛脷 #豬頸肉 #茄子 #豬手Score 平均分< 7.3/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#千味燒大角咀大全街38 號鋪~~~~~~~~~~~~#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog大角咀=
🍴烤豬手4 件 48 蚊🐖
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#千味燒
大角咀大全街38 號鋪
~~~~~~~~~~~~
====================

2023-12-13
2023-11-25 92 瀏覽
依一晚過咗嚟大角咀睇樓盤, 揀咗幾個心水嘅樓盤, 行到攰攰哋又肚餓真係要搵間靚靚餐廳 醫下自己過五臟六腑!行到落大全街見到有一間好有特色好有節日氣氛嘅串燒餐廳, 門面感覺有啲似四川麻辣感覺, 小弟同朋友都好鍾意食串燒之後行咗入去, 一入到餐廳就畀到我有一種好有傳統氣色同埋有啲覺得似聖誕嘅氣氛嘅feeling. 我哋一坐低就急不及待問店員攞餐牌拿拿林叫嘢食, 因為行咗3個鐘頭實在太肚餓啦, 最鍾意食海鮮嘅我梗係要叫返幾樣有海鮮嘅嘢食啦! 有我最鍾意嘅蒜蓉大扇貝同埋辣椒炭燒蒜蓉生蠔, 諗起都流曬口水, 仲有見到有嘢味烤汁豬腩肉, 我朋友鍾意食燒蕃薯仔同埋鵪鶉蛋、墨魚丸同埋燒豬手, 當然唔少得我另外嘅至愛韭菜同埋雞髀菇啦, 芫茜燒蝦真係未試過, 夠啦夠啦快咗咁多.店員知道我哋好肚餓, 一嚟到就畀咗碟韭菜同埋墨魚丸我食住先, 即叫即整嘅味道真係好唔錯, 豬腩肉餃子同豬手都大大隻, 真係第一時間醫咗我個肚仔先, 現場仲有孜然粉同辣椒粉畀我做調味, 店員仲專登畀個膠兜我哋審落去點嚟食真係好細心抵讚!最後嚟埋兩隻燒生蠔同埋兩隻大隻扇貝, 隻生蠔差唔多有我手掌咁大, 隻扇貝仲好大粒好好肉 兩樣都好有鮮

最後嚟埋兩隻燒生蠔同埋兩隻大隻扇貝, 隻生蠔差唔多有我手掌咁大, 隻扇貝仲好大粒好好肉 兩樣都好有鮮味, 對嘢食嚟講我個人都好有要求, 呢間餐廳真係啱曬我口味, 下次一定會再帶朋友過嚟食下試下!
《📍千味燒食評分享 》 by@ihungry.hk夜晚飲完酒想同班朋友食宵夜🦑 ?今日小編同大家介紹一間超有港式風味嘅千味燒,餐廳主打多款式叫即燒嘅串燒,超過20款串燒任你選擇,而且價錢用非常地道,店員仲超夠人情味添!想知係咪真係咁正?千祈唔好再學過以下分享❤️!🔸【蒜蓉燒原條茄子 - $32】大大條笳子🍆原條送上,淋上特製醬汁,酸酸辣辣,非常之惹味,仲要非常之夠鑊氣,值得一試!🔸【惹味燒烤汁翠肉瓜 - $13】小編本身以為只係一個普通嘅燒翠肉瓜,點知原來係咁出色!火燒後嘅翠肉瓜口感啱啱好,帶有陣陣燒烤🍖香氣,加埋咬落口爆晒醬汁,感覺更加之新鮮😍!🔸【籐椒魚皮 - $48】籐椒魚皮Q彈入味,淋上籐椒醬汁,魚皮帶有微辣籐椒風味,而魚皮鮮嫩同籐椒刺激相互融合,夠晒重口味之餘,又夠清爽,亦都唔會太嗆口,值得一試😎🔸『串燒 - $15-21』串燒種類非常之多,由蔬菜、丸類至肉類,超過20款任你選擇!而小編重點想推介燒汁肥牛京蔥卷串燒,燒過嘅肥牛啱啱好,唔會太過乾身,咬落去爆曬肉汁,加埋超惹味嘅香蔥卷同埋超重口味醬汁,令味道更上一層樓🍢!🤪iHungry開心指數:8/10
《📍千味燒食評分享 》 by@ihungry.hk

🔸【蒜蓉燒原條茄子 - $32】

🔸【惹味燒烤汁翠肉瓜 - $13】

🔸【籐椒魚皮 - $48】

🔸『串燒 - $15-21』

🤪iHungry開心指數:8/10
成日都聽到人講大角咀好多好嘢食,今次經開附近,又諗唔到食咩好,就隨便入咗一間串燒店,估唔到都幾有驚喜錫紙蒜蓉牛油金菇 $32推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟蒜蓉牛油超多,確保金菇吸到蒜蓉牛油嘅香味,咁樣食落先惹味,而且又唔會太重口味燒新鮮菠蘿 $22推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟燒菠蘿又係冇得輸,食落冇揸,而且超級甜,但又唔係死甜,唔會食完覺得喉嚨唔舒服惹味燒汁韭菜 $13推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟平時我比較少食韭菜,因為成日都覺得好重草青味,依個食落就冇呢個問題,燒汁可以蓋過啲草青味,食多多都可以鹽燒頂級牛脷心 $35推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟食落彈牙,而且食材好新鮮,用普通嘅鹽調味已經好好食😋煙鴨胸 $17推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟食落鴨胸的油脂會在你口腔入面爆發出嚟,香味撲鼻,但又唔會食到滿口油感燒汁肥牛金菇卷 $21推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟唔會燒得太乾,燒汁肥牛味道調得剛剛好,唔會太過重口味,個大小也剛好一啖一個✨辣椒蒜蓉烤生蠔 $59推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟生蠔超大隻(有我手掌咁大嘅)超級新鮮,食落一啲都唔腥,而配埋辣椒蒜蓉就更加惹味,不過食嘅時候要小心啲,因為即燒嘅關係,不論係蠔本身定係佢流出嚟嘅湯汁都超級熱千味燒

錫紙蒜蓉牛油金菇 $32

燒新鮮菠蘿 $22

惹味燒汁韭菜 $13

鹽燒頂級牛脷心 $35
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟

食落彈牙,而且食材好新鮮,用普通嘅鹽調味已經好好食😋

煙鴨胸 $17

燒汁肥牛金菇卷 $21

辣椒蒜蓉烤生蠔 $59

千味燒餃 $30
推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌚

佢哋除咗串燒之外,佢哋仲會有餃子,有四種口味,分別係好味韭菜餃、健康粟米餃、清香白菜餃和芫荽蝦餃;每一隻都燒到外脆內軟,個人最鍾意芫荽蝦餃,不過唔鐘意芫荽就會覺得芫荽味太濃

✨整體來講,雖然店內環境唔算好大,但都唔會坐到好迫;食物水準完全係合格水準以上,幾適合收工或者宵夜食

2024-03-23 2 瀏覽
朋友帶我黎大角咀附近搵食,呢度有間串燒店入面有浪漫既燈光,仲有好大部電視播放住懷舊金曲,呢度所有食物都係QR CODE落單,即叫即燒,日頭仲有餃子食,我地叫左一份2隻既秘制蒜蓉蒸大扇貝,扇貝熱辣辣大大隻仲要好似手咁大,扇貝彈牙大大粒蒜蓉醬好入味,另外,叫左一串翠肉瓜,烤菇,仲有一份娃娃菜,娃娃菜好多,翠肉瓜外面少少焦香內面好軟身,仲有燒全翼有烤汁既美味,雞翼好香口必食推介。秋刀魚燒到大大條好多肉好鮮味。

秋刀魚燒到大大條好多肉好鮮味。

2024-03-23 5 瀏覽
夜晚要去大角咀嗰邊house warming早啲出去搵吓嘢食 行吓呢間餐廳主打食串燒同餃子 lunch time就得餃子餐 超抵 55蚊有8隻餃 一款小食同嘢飲我哋由於太肚餓 所以加5蚊變10隻餃每粒餃子都漲卜卜 皮薄 餡超豐富🔹️千味煎餃 配秘製烤雞翼有選擇困難可以叫呢個有齊4隻口味 煎到外皮脆卜卜熱辣辣出晒煙特別一提係芫荽餃嘅話啲芫荽味幾出雞翼有3隻 煎得好香 配埋孜然粉 🤤🔹️健康粟米湯餃 配手打特製墨魚丸湯底係豬骨湯餃子除咗粟米仲有好多紅蘿蔔喺入面口感好爽墨魚丸同皮有3粒 仲要大大粒每粒都食到有墨魚喺入邊 ❗️所有餃子都係全人手包㗎😉
夜晚要去大角咀嗰邊house warming

口感好爽
墨魚丸同皮有3粒 仲要大大粒
每粒都食到有墨魚喺入邊

❗️所有餃子都係全人手包㗎😉
朋友成日話大角咀多野食,今次就試下呢間即叫即燒既燒烤店🍖-我地叫左好多野試下,有燒全翼、孜然燒蒙古羊架、蒜蓉燒大扇貝、雞軟骨、鹽燒雞皮、頂級牛脷心、燒汁雞腎同肥牛蘆筍卷等等😎每樣野都熱辣辣,好juicy😋最surprise既係鹽燒頂級牛脷心,燒得好香,非常好食🤩除左串燒之外,原來呢到既燒餃子都好出名,我地叫左千味煎餃,有哂四種口味,分別係芫荽蝦、韭菜、白菜同粟米,餃子煎得好香,值得一試😝
朋友成日話大角咀多野食,今次就試下呢間即叫即燒既燒烤店🍖

2024-03-10 2 瀏覽
今日去平時少去嘅地區大角咀搵朋友,朋友帶我黎先知原來大角咀大全街成條街都係野食,我哋揀咗食串燒。📍大角咀 千味燒我哋食左:🌟必食推薦: 燒生蠔🦪(一對)💰59生蠔超低食💰59一對,好大隻,成隻手掌✋🏻咁大。仲要好鮮甜,平時好少食蠔嘅老公都話正,係台山蠔。🌟聖子王💰49大大隻聖子王,秘製蒜蓉燒聖子好惹味,好肥美。🌟翠玉瓜💰13翠玉瓜好鮮甜,唔乾身,燒完仲保留到翠玉瓜嘅鮮味。🌟雞軟骨(2串)💰21雞軟骨好爽脆,唔會痴牙同唔會痴竹簽。🌟燒菠蘿💰22燒菠蘿🍍個賣相好靚,岩晒打卡。🌟粉絲花甲💰58我覺得個花甲加左青椒好特別,感覺好清新又辣辣哋,好開胃,食個不停。🌟大扇貝💰49超級大個扇貝,扇貝好新鮮肥味。🌟韭菜煙肉卷💰17煙肉好香卷包埋韭菜食落口好多層次。🌟韭菜💰13韭菜係串燒必食,正正常常中規中矩。總括:千味燒嘅海鮮好鮮甜,好新鮮,特別推薦燒生蠔。鐘意食生蠔呢間一定唔好錯過啦。晚市有任飲優惠🥤

📍大角咀 千味燒
我哋食左:
🌟必食推薦: 燒生蠔🦪(一對)💰59

🌟聖子王💰49
大大隻聖子王,秘製蒜蓉燒聖子好惹味,好肥美。

🌟翠玉瓜💰13
翠玉瓜好鮮甜,唔乾身,燒完仲保留到翠玉瓜嘅鮮味。

🌟雞軟骨(2串)💰21
雞軟骨好爽脆,唔會痴牙同唔會痴竹簽。

🌟燒菠蘿💰22
燒菠蘿🍍個賣相好靚,岩晒打卡。

🌟粉絲花甲💰58
🌟大扇貝💰49
超級大個扇貝,扇貝好新鮮肥味。

🌟韭菜煙肉卷💰17
煙肉好香卷包埋韭菜食落口好多層次。

🌟韭菜💰13
韭菜係串燒必食,正正常常中規中矩。

晚市有任飲優惠🥤
2024-03-06 1 瀏覽
千味燒地址: 大角咀大全街38號地舖今日同你分享我最近去嘅一間小店食嘢,真係好正啊🤤。千味煎餃(好味韭菜餃; 清香白菜餃; 健康粟米餃; 皇牌芫茜蝦餃)🥟$53每一個餃子都包住好多餡料,啖啖都會有驚喜嘅味道爆發!韭菜餃真係好香口😜,白菜餃清新爽口,粟米餃又健康又好味,芫茜蝦餃真係好香芫茜味🤣,口感不錯CP值幾高。惹味燒汁韭菜🌿$13韭菜嘅香氣同燒汁嘅滋味完美結合,每一口都帶嚟滿滿嘅滿足感😏,真係食到停唔到口!燒汁豬頸肉🐷$17即叫即燒豬頸肉,燒到岩岩好而且個皮仲帶有少少焦香😚,配埋椒鹽醬更惹味😍。惹味烤汁脆肉瓜🥒$13呢個惹味烤汁脆肉瓜串,烤汁同脆肉瓜嘅結合真係絕配😋,一咬落去,口感鮮嫩多汁,同時又有份脆爽嘅食感!真係好過癮啊😚!燒汁雞軟骨🍖$21雞軟骨一塊都烤得香嫩多汁,一入口即化🥳,食到停唔到手!401 燒汁肥牛金菇卷🥩$21鮮嫩嘅肥牛包住美味嘅金菇,每一啖都帶嚟滿滿嘅肉汁同香氣😉!真係好好味啊🤪!辣椒蒜蓉烤生蠔🦪$59大隻生蠔清爽得黎又有少少辣椒蒜蓉味,真係好鮮好入味🤩,味蕾超享受超滿足。烤豬手🐷$48肉食愛好者絕對唔可以錯過烤豬手😗!外皮烤得酥脆,入面肉質鮮嫩多汁,每一口都令人
千味燒
地址: 大角咀大全街38號地舖

今日同你分享我最近去嘅一間小店食嘢,真係好正啊🤤。

惹味燒汁韭菜🌿$13

燒汁豬頸肉🐷$17

惹味烤汁脆肉瓜🥒$13

燒汁雞軟骨🍖$21
雞軟骨一塊都烤得香嫩多汁,一入口即化🥳,食到停唔到手!

401 燒汁肥牛金菇卷🥩$21

辣椒蒜蓉烤生蠔🦪$59

烤豬手🐷$48
肉食愛好者絕對唔可以錯過烤豬手😗!外皮烤得酥脆,入面肉質鮮嫩多汁,每一口都令人滿足!真係好好味啊🥰!

手打墨魚丸🍢$19
粒粒都係真材實料手打丸,軟硬適中超有嚼勁,爽口彈牙😚,而且鮮香味濃,連醬都唔洗點都夠味道🥳。

惹味烤汁燒中翼🍗$38
隻隻燒中翼都烤得香氣四溢,口感鮮嫩😄,再配上燒汁嘅調味😎,絕對係美味嘅代表!
2024-02-09 13 瀏覽
藏在大角咀街道裡嘅寶藏燒烤店燒烤種類幾多,有海鮮同埋肉類都幾全,裝修都很有feel,適合幾個friend一齊來,睇電視,傾嘢小菜有涼拌牛舌、烤魚干適合作為餐前小菜,牛舌脆爽!魚干越嚼越有滋味我哋叫做烤生蠔 蒜蓉花甲烤生蠔好似一個手咁大,很新鮮個種,幾肥美蒜蓉花甲蒜蓉味道做嘅好香,有小小辣,幾開胃底下鋪滿一疊娃娃菜同埋粉絲,粉絲吸塞花甲嘅鮮味同埋蒜蓉的香味,超好食😋韭菜湯餃🥟一個個都好飽滿,韭菜味好濃,必叫的主食之一👍也有煎餃可以選擇,不過我哋比較鍾意湯嘅雞全翼全翼和中翼我次次都會選擇一種烤的很香很入味!!!盲叫唔會出錯嘅選擇😋花枝丸一口咬下去好香!!!不過最鍾意嘅烤物必須是烤🍍!一口爆汁!超級甜!很解膩!靚女姐姐服務態度都好好,特別親切🥰
藏在大角咀街道裡嘅寶藏燒烤店

小菜有涼拌牛舌、烤魚干
適合作為餐前小菜,牛舌脆爽!魚干越嚼越有滋味

我哋叫做烤生蠔 蒜蓉花甲
烤生蠔好似一個手咁大,很新鮮個種,幾肥美

蒜蓉花甲

韭菜湯餃🥟

雞全翼
全翼和中翼我次次都會選擇一種
烤的很香很入味!!!盲叫唔會出錯嘅選擇😋

靚女姐姐服務態度都好好,特別親切🥰
2024-02-08 7 瀏覽
自家熬製豬骨湯底粟米餃子呢度嘅餃子都非常飽滿,而且皮簿餡料足!點解話佢一定係自家製呢,因為呢隻粟米餃子同市面上係非常之唔同,呢度嘅粟米餃除左粟米,仲有蘿蔔同埋豬肉,口感係更加豐富。佢個豬骨湯底又係不得了!湯底非常之香,食完亦都唔會口渴,結果小編飲晒成碗😅煎千味餃子千味餃子有4款唔同嘅餃子,包括有芫荽蝦餃、韭菜餃、白菜餃同埋粟米餃👍🏼一次過可以試晒四款餃子🥟呢度嘅煎餃子俾我印象真係好好,因為小編最怕見到煎餃子變咗炸餃子,而呢度嘅煎嗰啲真係煎架,好開心😝簡單講吓另外嗰三款餃,芫荽蝦餃,咬落去充滿芫荽嘅味道,配上彈口嘅蝦,正!韭菜餃韭菜同豬肉嘅比例啱啱好,唔可以淨係食到韭菜嘅味道,係好好嘅balance🤩白菜餃,由於小編係食完韭菜餃先食白菜餃,小編就略嫌佢清淡咗少少涼拌牛舌涼拌牛舌嘅配料,主要有蒜粒同青瓜絲,小編就鍾意用一片牛舌包住蒜粒同青瓜絲,成啖放入口🤗夠晒惹味燒雞翼我估唔到午餐時間嗌雞翼食,佢竟然唔係氣炸或者油炸,而真係好似串燒咁慢慢燒😝😝所以佢真係皮脆肉嫩又多汁,好好食😏唯一可惜嘅係小編試唔到,佢哋嘅自家製飲品,因為佢自家製飲品,只係星期一至五先至供應,小編問過老闆冬天就主要以豆漿為

自家熬製豬骨湯底粟米餃子

煎千味餃子

涼拌牛舌

燒雞翼

唯一可惜嘅係小編試唔到,佢哋嘅自家製飲品,因為佢自家製飲品,只係星期一至五先至供應,小編問過老闆冬天就主要以豆漿為主,有時就會有芝麻味,豆漿或者紅豆味豆漿;夏天就以花茶為主!老闆仲話自家製飲品供應有限,尤其是冬天嘅豆漿特別快賣晒😂😂
2024-02-05 9 瀏覽
老細真係好鍾意食串燒,上次同媽咪過嚟大角咀食飯,見到有間串燒店响對面,望落都幾骨子~今日帶老細嚟試下!!終於畀佢讚我有好介紹啦!!呢間店店面光鮮乾淨,同一般串燒店好唔同,唔會一陣味~而且最重要嘅係……佢原來主打餃子㗎!!🥟唔想全晚都淨係食熱氣嘢就啱晒!佢有煎餃同湯餃畀你揀,原來佢餃子先至係午市主打,一於要試下!!千味餃子(個湯底都幾好味)(有四款味道:韭菜、白菜、粟米、芫茜)每樣兩隻👍🏻👍🏻果然皮薄餡靚~😋😋個人最愛芫茜餃~非常之香(唔鍾意就冇計啦😂🫣)嚟串燒店一定要食串燒,但係佢個豬手又真係好吸引!!🤤口味係有啲Q彈,好咬口~絕對唔會腍patpat~所以一人兩嚿都唔會覺得膩~再嚟兩隻燒生蠔🦪~嘩!!!漲卜卜…勁新鮮!加蒜蓉辣椒~微辣~好juicy 又惹味!!食親串燒老細實要燒大蝦,🦐你睇隻虎蝦大隻到呢~仲高過罐王老吉咁多😂😂👍🏻~最重要係燒得好好味!!原來老闆親自燒㗎!叫咗兩隻雞全翼,都燒得外脆內嫩~個手打墨魚丸簡直係全晚MVP😋🥰👍🏻彈牙不特止,仲要有粒粒墨魚肉!🍡仲有汁燒安格斯牛柳粒🍢,另外叫咗涼拌牛舌同埋蒜泥白肉~全部都醃得好好味!完全唔會覺得好鹹好膩~食串燒當然要食返D蔬菜:

食串燒當然要食返D蔬菜:韭菜、娃娃菜、蒜心、翠玉瓜……全部都調味調得啱啱好,唔會太鹹~佢都提供咗孜然粉同辣椒粉畀你自己再加~店內仲有好多飲品選擇!
我覺得簡直係一間隱世寶藏店!!🥰👍🏻相信好快我哋又會再嚟幫襯啦👍🏻👍🏻

2024-02-05