2024-02-08 7 瀏覽
自家熬製豬骨湯底粟米餃子呢度嘅餃子都非常飽滿,而且皮簿餡料足!點解話佢一定係自家製呢,因為呢隻粟米餃子同市面上係非常之唔同,呢度嘅粟米餃除左粟米,仲有蘿蔔同埋豬肉,口感係更加豐富。佢個豬骨湯底又係不得了!湯底非常之香,食完亦都唔會口渴,結果小編飲晒成碗😅煎千味餃子千味餃子有4款唔同嘅餃子,包括有芫荽蝦餃、韭菜餃、白菜餃同埋粟米餃👍🏼一次過可以試晒四款餃子🥟呢度嘅煎餃子俾我印象真係好好,因為小編最怕見到煎餃子變咗炸餃子,而呢度嘅煎嗰啲真係煎架,好開心😝簡單講吓另外嗰三款餃,芫荽蝦餃,咬落去充滿芫荽嘅味道,配上彈口嘅蝦,正!韭菜餃韭菜同豬肉嘅比例啱啱好,唔可以淨係食到韭菜嘅味道,係好好嘅balance🤩白菜餃,由於小編係食完韭菜餃先食白菜餃,小編就略嫌佢清淡咗少少涼拌牛舌涼拌牛舌嘅配料,主要有蒜粒同青瓜絲,小編就鍾意用一片牛舌包住蒜粒同青瓜絲,成啖放入口🤗夠晒惹味燒雞翼我估唔到午餐時間嗌雞翼食,佢竟然唔係氣炸或者油炸,而真係好似串燒咁慢慢燒😝😝所以佢真係皮脆肉嫩又多汁,好好食😏唯一可惜嘅係小編試唔到,佢哋嘅自家製飲品,因為佢自家製飲品,只係星期一至五先至供應,小編問過老闆冬天就主要以豆漿為

自家熬製豬骨湯底粟米餃子

煎千味餃子

涼拌牛舌

燒雞翼

唯一可惜嘅係小編試唔到,佢哋嘅自家製飲品,因為佢自家製飲品,只係星期一至五先至供應,小編問過老闆冬天就主要以豆漿為主,有時就會有芝麻味,豆漿或者紅豆味豆漿;夏天就以花茶為主!老闆仲話自家製飲品供應有限,尤其是冬天嘅豆漿特別快賣晒😂😂