2024-02-05 9 瀏覽
老細真係好鍾意食串燒,上次同媽咪過嚟大角咀食飯,見到有間串燒店响對面,望落都幾骨子~今日帶老細嚟試下!!終於畀佢讚我有好介紹啦!!呢間店店面光鮮乾淨,同一般串燒店好唔同,唔會一陣味~而且最重要嘅係……佢原來主打餃子㗎!!🥟唔想全晚都淨係食熱氣嘢就啱晒!佢有煎餃同湯餃畀你揀,原來佢餃子先至係午市主打,一於要試下!!千味餃子(個湯底都幾好味)(有四款味道:韭菜、白菜、粟米、芫茜)每樣兩隻👍🏻👍🏻果然皮薄餡靚~😋😋個人最愛芫茜餃~非常之香(唔鍾意就冇計啦😂🫣)嚟串燒店一定要食串燒,但係佢個豬手又真係好吸引!!🤤口味係有啲Q彈,好咬口~絕對唔會腍patpat~所以一人兩嚿都唔會覺得膩~再嚟兩隻燒生蠔🦪~嘩!!!漲卜卜…勁新鮮!加蒜蓉辣椒~微辣~好juicy 又惹味!!食親串燒老細實要燒大蝦,🦐你睇隻虎蝦大隻到呢~仲高過罐王老吉咁多😂😂👍🏻~最重要係燒得好好味!!原來老闆親自燒㗎!叫咗兩隻雞全翼,都燒得外脆內嫩~個手打墨魚丸簡直係全晚MVP😋🥰👍🏻彈牙不特止,仲要有粒粒墨魚肉!🍡仲有汁燒安格斯牛柳粒🍢,另外叫咗涼拌牛舌同埋蒜泥白肉~全部都醃得好好味!完全唔會覺得好鹹好膩~食串燒當然要食返D蔬菜:

食串燒當然要食返D蔬菜:韭菜、娃娃菜、蒜心、翠玉瓜……全部都調味調得啱啱好,唔會太鹹~佢都提供咗孜然粉同辣椒粉畀你自己再加~店內仲有好多飲品選擇!
我覺得簡直係一間隱世寶藏店!!🥰👍🏻相信好快我哋又會再嚟幫襯啦👍🏻👍🏻

2024-02-05