2020-05-09 102 瀏覽
早兩日食完日本嘢 欲罷不能 今晩去觀塘安哥 食好西-🍣北寄貝壽司 (兩件 $30)坐樓上餐廳 有專人送到埋枱 每件盛惠$15 CP值相當高 北寄貝啖啖爽口 點啲豉油wasabi 暖胃加開胃-🍣鰻魚壽司 (兩件 $30)本身麻麻地食鰻魚 食壽司就唔同 一啖一件 鰻魚汁微甜 壽司飯粒分明 食唔到魚嘅腥味 係一個唔錯嘅前菜-🥠三文魚拖羅刺身 (每枱心意送贈)魚生厚度適中 肉質肥美 油脂豐腴 -🐓明太子雞翼 ($46)燒雞翼 我鍾意食 明太子雞翼 我一樣喜歡 炸雞翼本身夠哂香口 釀入明太子 佢特有嘅鹹香 令雞翼更加味美 雞翼拆埋骨 啖啖肉 唔使用手食 超方便-🧄🥘雞髀湯烏冬 ($108)賣相唔起眼 實則個烏冬湯底 落咗勁多香蒜香油 蒜香蒜油豬骨味 滲入烏冬 唔會寡口無味 蒜迷一定like-🍆原條茄子 ($27)將巨型茄子燒好 切成小塊 再鋪天蓋地咁加上大量木魚絲 咁大份手工小食 $30有找 抵到呢-🦐燒大頭蝦 ($50)餐廳有個大魚缸 放滿隻隻生猛嘅大頭蝦 蝦膏勁多 蝦肉爽口 唔點醬油食 一樣鮮味-🦐🍠🍆雜錦天婦羅 ($78)雖然炸蝦天婦羅先至係主角
早兩日食完日本嘢 欲罷不能 今晩去觀塘安哥 食好西

🍣北寄貝壽司 (兩件 $30)

🍣鰻魚壽司 (兩件 $30)
🥠三文魚拖羅刺身 (每枱心意送贈)

魚生厚度適中 肉質肥美 油脂豐腴
🐓明太子雞翼 ($46)

🧄🥘雞髀湯烏冬 ($108)

🍆原條茄子 ($27)

🦐燒大頭蝦 ($50)

🦐🍠🍆雜錦天婦羅 ($78)

雖然炸蝦天婦羅先至係主角 我最心儀嘅 反而係野菜天婦羅 南瓜紫薯鮮菇茄子 炸得件件鬆脆可口 好食到唔停得口
📍觀塘巧明街109號榮昌工業大廈5樓A室 丼瀛
2020-05-08 101 瀏覽
{💛丼瀛🍣}黃到金💫CP值好高嘅爆丼😍晚市openrice book位有指定餐牌7折,非常抵食🤩 見到午市仲要只係$50左右😱😱.#松葉蟹肉甲羅燒 🦀痴L線成個蟹蓋滿滿的都是蟹膏🤩 味道好香好濃郁,每食一啖都覺得好幸福呀🤤除左蟹膏仲有一堆🦀蟹肉,蟹鉗,蟹籽,玉子同鵪𪂹蛋🐣,好豐富好滿足🙉🙉.#北海道海膽三文魚爆丼 🐠一心想食海膽,點知今個星期無貨😭唯有轉咗做珍寶帶子~好彩都好鮮甜肥美😆三文魚都好新鮮,食落去陣油香好正!而且厚切又大塊,足料👍🏻.#金龍卷 🐉上面係三文魚籽同火炙三文魚,中間包住天婦羅蝦同青瓜絲~好豐富!一啖係咬唔晒架🤣中間個炸蝦炸得勁香但竟然唔油 😍👍🏻.#明太子雞翼 🐥呢個就不推薦喇~雖然雞翼都炸得香,但完全食唔到明太子味🙉🤔
{💛丼瀛🍣}
#松葉蟹肉甲羅燒 🦀
#北海道海膽三文魚爆丼 🐠
#金龍卷 🐉
#明太子雞翼 🐥
呢個就不推薦喇~雖然雞翼都炸得香,但完全食唔到明太子味🙉🤔
呢間黃店有文宣、歌同連儂牆!當日都幾多人💛(Yellow restaurant)-1️⃣「明太子醬玉子燒($26)」小編幾鍾意❤️熱辣辣好嫩滑🍡玉子甜甜地 一粒粒好cutie🙈Tamagoyaki skewer-2️⃣「脆炸流心粟米餅🌽($28)」超香口 重點係粟米好鮮甜😆🌽-3️⃣「松葉蟹肉海膽甜蝦丼🦐($158)」刺身同飯量都好足料!質素尚可👌🏻 btw玉子唔夠燒過嘅jeng xd Shrimp, queen crab and sea urchin Donburi-4️⃣ 「甲羅燒松葉蟹丼🦀($118)」甲羅燒有大量蟹膏🦀🤣!蟹肉鮮甜 仲有兩隻鉗仔✌🏻✌🏻Queen Crab Donburi-5️⃣「牛油焗雜菇($48)」好惹味又夠熱!秒清🤤Stir-fried mixed mushroom🍄-6️⃣「一口豚肉🐷($26)」超肥美 油脂係口到爆哂出黎!小編唔係係好好肥肉 但相信鍾意五花腩嘅會鍾意食xd Pork Belly Skewer-💰:$100 - $150 (+10%)📍:觀塘巧明街109號榮昌工業大廈5樓A室 Kwum Tong性價比CP value:🤤🤤🤤🤤⚪️飽肚fullness:🤤🤤🤤🤤🤤味道
💰:$100 - $150 (+10%)
性價比CP value:🤤🤤🤤🤤⚪️
飽肚fullness:🤤🤤🤤🤤🤤
味道taste:🤤🤤🤤⚪️⚪️
環境environment:🤤🤤🤤⚪️
服務service:🤤🤤🤤⚪️⚪️
Score:70/100
  • 明太子醬燒玉子
去開觀塘做野,順便食埋晚餐先返去,呢間之前已經食過一次,有信心保證,所以再去多次🤪門外除左有酒精搓手液比客人使用之後,仲有手工藝可以購買,都幾多野睇晚市都唔係好貴,叫一個海鮮丼或者熟食定食都係百零蚊,仲有小食、串燒、前菜等等,價錢合理,食物質素對得住價錢~------1. 明太子醬燒玉子 $26 4.5/5我上次黎都有叫,因為真係好好食🤤新鮮熱辣整好,蛋唔會過老同埋微租,明太子就好香但唔會好咸,兩者真係絕配2.牛舌 $48 3.8/5牛舌好香,但今次食有點Overcook,食落有點嚼勁3. 脆炸流心粟米餅 $28 4/5粟米餅外皮真係好香脆,入面口感有點Creamy,粟米份量都多,唔會好膩😋4. 海之幸丼 $178 4/5 刺身塊塊都好厚,已經唔係用片去形容🤣食落上次新鮮先,但真係好足料👍🏻5. 松葉蟹肉丼 $148 4.2/5本人較鍾意蟹肉丼多d,多蟹肉多蟹膏,唔腥,蟹肉幾甜,配飯一流👍🏻

------
1. 明太子醬燒玉子 $26 4.5/5

2.牛舌 $48 3.8/5
牛舌好香,但今次食有點Overcook,食落有點嚼勁

3. 脆炸流心粟米餅 $28 4/5

4. 海之幸丼 $178 4/5

5. 松葉蟹肉丼 $148 4.2/5
2020-05-04
2020-05-04 88 瀏覽
今日我哋去咗觀塘市中心嘅一棟商業大廈食晚餐,呢一間餐廳叫做丼瀛呢一間餐廳係食日本嘢,環境亦相當闊落首先有一份刺身,包括油甘魚同埋三文魚刺身食物方面,我哋叫咗一個特選丼$188 ,一個牛肉烏冬$118 ,烏冬需要加$20特選丼係用一隻透明大杯首先加入丼飯,有多種刺身合併而成,包括帶子、油金魚、三文魚、玉子蛋、牡丹蝦同埋三文魚子,刺身非常新鮮同埋後設牛肉烏冬係用一個鐵鍋盛住,牛肉油脂分布平衡,而且牛肉嫩滑,再配合日本烏冬,而烏冬裏面仲有冬菇等等嘅配料小食方面,我哋叫咗雜錦天婦羅$78同埋脆炸流心粟米餅 $28雜錦天婦羅脆漿非常薄,最出色係天婦羅炸蝦,蝦肉非常爽口,而且天婦羅炸得非常大件,yummy另外我覺得呢個留心粟米餅真係不得不試,佢已經一分為二,可以見到粟米滿瀉出來,

呢一間餐廳係食日本嘢,環境亦相當闊落

首先有一份刺身,包括油甘魚同埋三文魚刺身

2020-05-03 84 瀏覽
放左工,係附近搵下好嘢食慰勞下自己,決定同朋友一齊黎食高質日本野。店內仲播緊一d諷刺時弊嘅改歌,令人食食下不禁會心微笑香芒三文魚紙卷整得比好多越南菜店鋪出色,個皮一d都唔乾而且好薄,入面芒果同三文魚配搭都好好。海之幸丼好足料,入面有多種唔同嘅刺身,保證滿足,有三文魚,吞拿魚,蟹籽,三文魚子,帶子,甜蝦。所有食材都好新鮮,色澤好靚。三文魚頭連鮫不嬲好鍾意食呢個位,貪佢魚味重同埋肉質特別嫩滑明太子醬燒玉子玉子燒入面蛋好滑嫩,一咬落去仲有少少蛋汁,加埋明太子醬係上面,簡直完美。雞軟骨軟骨脆卜卜,好好味燒大頭蝦蝦肉質鮮甜彈牙,大頭蝦嘅精髓係晒個頭入面🤤中意蝦嘅朋友千奇唔好忘記食埋入面d膏📍丼瀛 (觀塘)觀塘巧明街109號榮昌工業大廈5樓A室
店內仲播緊一d諷刺時弊嘅改歌,令人食食下不禁會心微笑

香芒三文魚紙卷

海之幸丼

所有食材都好新鮮,色澤好靚。

三文魚頭連鮫

不嬲好鍾意食呢個位,貪佢魚味重同埋肉質特別嫩滑

雞軟骨

軟骨脆卜卜,好好味

燒大頭蝦

📍丼瀛 (觀塘)
  • 香芒三文魚米紙卷
2020-04-30 140 瀏覽
#hungrypiggiess_黃店💛👉🏻 24/8觀塘遊行休店並表示「香港人加油」,13/11、1/1休店,店內放置文宣#hungrypiggiess_觀塘前排去開觀塘食咗一間出名嘅日式小店,以前喺佐敦有分店嘅時候好方便一直想試點知後期佢結業😭今次終於試到啦✨========================溫室蕃茄豆腐沙律配胡麻醬 $58閹咗平時剩係得生菜嘅沙律今次試咗一個日式點都唔少得嘅胡麻醬配豆腐🤩估唔到佢竟然咁大份! 香甜嘅蕃茄加埋加上蟹籽嘅豆腐同沙律菜,再加上胡麻醬好開胃,心郁郁想自己喺屋企買豆腐返嚟整🤤======================== 明太子醬燒玉子 $26想講一下呢一串串燒🍢鹹香嘅明太子醬配上清甜嘅玉子去燒相當惹味,新款串燒入邊最值得一食嘅✨========================松葉蟹肉海膽甜蝦丼 $158分量無論係蟹肉等等嘅餡料定係飯都好多,分別有甜蝦、松葉蟹肉、三文魚籽同海膽😱咁嘅食材都好新鮮唔會有腥味,個人特別鍾意爽甜嘅松葉蟹肉,佢仲要包左蟹鉗架🦀========================甲羅燒松葉蟹肉丼 $148另一款就試咗一個有原
#hungrypiggiess_黃店💛
#hungrypiggiess_觀塘
溫室蕃茄豆腐沙律配胡麻醬 $58
明太子醬燒玉子 $26
松葉蟹肉海膽甜蝦丼 $158
甲羅燒松葉蟹肉丼 $148
另一款就試咗一個有原個甲羅燒嘅丼飯,入邊仲有蟹肉、蟹籽、生鵪鶉蛋同松葉蟹腳✨主角吸精嘅甲羅燒
入面啲蟹膏多到一個點😆蟹膏微鹹,伴上清甜蟹肉啱啱好,亦唔好唔記得將鵪鶉蛋同蟹膏溝埋再連飯一齊食,咁即係全蟹盛宴🤩🤩🤩
巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
再食過指數🏃🏻‍♀️:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
服務正指數👩🏻‍🍳:👧🏻👧🏻👧🏻
環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 丼瀛 (觀塘)
========================
#hk #hkig #hkigfood #hkfood #food #hkeat #eat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodporn #hkfoodie #hkfood #discoverhongkong #instafollow #foodie #diningcityhk #foodstagram #hongkongfoodie #852foodie #bestfoodhongkong #黃店 #黃色經濟圈 #米豬連 #黃藍商店 #懲罰黃店 #bewater #香港 #香港人加油
2020-04-29 114 瀏覽
All in all簡評:1. 環境非常優美,店員非常親切。2. 刺身非常新鮮。3. 一間性價比高的餐廳。自己一直都很喜歡到工廈,尋找不同的多國菜吃,這一次決定試一試日本菜。這間日本菜非常便宜,性價比高。特別欣賞他這裏的刺身丼飯,甜蝦非常新鮮,肉也非常爽,三文魚也沒有腥味,配上日本米丼飯,非常好。另外一定要提的是他這裏的鰻魚飯,鰻魚非常大條,原條蒲汁燒製,再配上醬汁,與白飯一起吃,簡直是一個巨型鰻魚壽司🍣。不得不提的是他的小食,不論是豬、燒玉子,還是炸薯餅,都是新鮮炸、燒,非常好食。最後我們點了一杯巨峰梳打,是這裏的招牌飲料,果然沒有令我失望,因為這間餐廳定沒有加上很多糖水,使飲料都保留這清新的味道。這裏的環境非常優美,是三五知己相聚的好地方。
All in all簡評:

1. 環境非常優美,店員非常親切。
2. 刺身非常新鮮。
3. 一間性價比高的餐廳。

這間日本菜非常便宜,性價比高。

因為這間餐廳定沒有加上很多糖水,使飲料都保留這清新的味道。

這裏的環境非常優美,是三五知己相聚的好地方。

2020-04-19
  • 明太子醬燒玉子
  • 忌廉蟹肉薯餅
2020-04-27 2688 瀏覽
2020年4月25日 星期六“同學各位找個位 這是你的開學禮若然你生活有時過得苦亦不作弊”今日終於文憑試開考,代表住疫情終於冇咁嚴重,不過香港人都唔可以咁易鬆懈,要繼續保持衛生意識,經常戴口罩同洗手。今日晏晝因為要返公司做嘢,做野之前特登同女朋友去到觀塘食飯原本唔知食咩好,但係一見到呢一個海報,睇到好似好吸引咁,因為價錢好抵,所以就上咗去搭lift一上到去就見到間餐廳,門口已經裝修得好有特色,仲有各種嘅宣傳海報入到去坐低左見到牆上面有寫低店長推介,有好多必食推介,用咗唔同嘅顏色寫上去餐牌都有好多選擇可以揀,仲有午市鍋物套餐,竟然係一個價錢送埋小食、沙律、甜品同飲品,超抵!!等左一陣女朋友叫嘅香蒜一口牛便當就到,真係好豐富,除咗有一口牛之外,仲有沙律同燒八爪魚丸,連飯都裝得勁滿。一口牛好有咬口,好濃牛肉味。至於燒八爪魚丸就覺得粉漿唔會太過多,咬落去仲食到大大粒嘅八爪魚粒至於我就要左帆立貝赤蝦海膽丼,材料好多,多到睇唔到下面嘅飯,刺身好新鮮,而且帆立貝好厚身,唔需要落醬油已經好夠味。海膽就咁食都唔腥,仲有少少海水味添之後仲要左燒秋葵,原本以為食落去會有好奇怪嘅感覺,點知又幾正常,仲幾香添最
2020年4月25日 星期六
“同學各位找個位 這是你的開學禮
若然你生活有時過得苦亦不作弊”

今日晏晝因為要返公司做嘢,做野之前特登同女朋友去到觀塘食飯

最後仲有燒雞軟骨同鹽燒雞腎,兩串串燒上面都有撒上七味粉,所以食落去會更加惹味

埋單每人都係百幾蚊,但係已經食咗好多嘢,超級飽
2020-04-25
2020-04-26 99 瀏覽
呢間日本嘢一定一定要介紹比東九龍區嘅朋友!佢嘅日本嘢真係好好味!如果係觀塘返工仲正,可以lunch time就食到!同朋友揀咗兩個丼飯,一個係海之幸丼,有好多魚籽!仲有帶子,鮮蝦等.全部好鮮甜,而且飯量都唔少食到好飽肚!而另外有個都好正就係,松葉蟹肉海膽甜蝦丼,蟹肉好多,仲有鮮甜海膽!甜蝦果然勁鮮甜,因為我係海膽迷必點呢個!一個字:鮮!其實串燒都唔錯,雞軟骨,椒鹽雞腎,脆燒雞皮,日本蕃薯,呢啲都真係我幾次都必點串燒!質素好高,超推介大家試!
呢間日本嘢一定一定要介紹比東九龍區嘅朋友!

2020-04-26 72 瀏覽
門面同入面佈置都好靚!我地今日食兩個飯同兩個小食,都好好味所以打返個食評講下。明太子雞翼$12同忌廉蟹肉薯餅$18,雞翼入面有好多餡!調味幾好,咬開脆卜卜嘅薯餅仲有流心流餡,好治癒🤩松葉蟹肉海膽甜蝦丼,超重本,$138有咁多三文魚子,又有咁大份量嘅海膽,丼飯仲好好味嘅醋😋我地叫既係午餐d, f, 跟餐有味增湯同埋沙律,松葉蟹肉甲羅燒蟹膏丼有好多明太子😍蟹膏亦十分多,蟹肉已經幫我們剝咗殼,十分貼心!逢星期六日午餐呢個餐牌有半價,真係好抵食!

逢星期六日午餐呢個餐牌有半價,真係好抵食!

2020-04-26
2020-04-22 103 瀏覽
✨觀塘黃店🍣工廈日本菜✨———————————————————💛#littlefatwest良心小店 💛#littlefatwest觀塘黃店 .小店既門口位真係好靚 全部都係文宣!又提供位置俾手足賣黃色手工藝品 亦多次參與罷工 表態與香港人同行💪🏼———————————————————🥑牛油果軟殼蟹卷 $68 (8/10)呢個配搭係冇得輸😍軟殼蟹好脆配青瓜解膩 面頭蟹籽勁多!仲有沙律醬.🍣丼瀛特選丼 $188 (8/10)飯既份量比想像中少 但魚生係超新鮮!海膽幾creamy唔會腥 魚生厚切三文魚 帶子肥美 三文魚籽撈飯都正🤤.🍳明太子醬燒玉子 $26 (8/10)玉子重蛋香 微甜 明太子醬好惹味.🦀忌廉蟹肉薯餅 $36 (6.5/10)炸得幾脆夠香口 但入面太creamy蟹肉味食唔出😂😂😂 ——————————————————— .📍丼瀛 (觀塘)觀塘巧明街109號榮昌工業大廈5樓A室
✨觀塘黃店🍣工廈日本菜✨
———————————————————
小店既門口位真係好靚 全部都係文宣!
又提供位置俾手足賣黃色手工藝品
亦多次參與罷工 表態與香港人同行💪🏼
———————————————————
🥑牛油果軟殼蟹卷 $68 (8/10)
呢個配搭係冇得輸😍軟殼蟹好脆
配青瓜解膩 面頭蟹籽勁多!仲有沙律醬
🍣丼瀛特選丼 $188 (8/10)
飯既份量比想像中少 但魚生係超新鮮!
海膽幾creamy唔會腥 魚生厚切
三文魚 帶子肥美 三文魚籽撈飯都正🤤
🍳明太子醬燒玉子 $26 (8/10)
玉子重蛋香 微甜 明太子醬好惹味
🦀忌廉蟹肉薯餅 $36 (6.5/10)
炸得幾脆夠香口 但入面太creamy
📍丼瀛 (觀塘)
2020-04-20 1902 瀏覽
我不嬲鍾意喺工廈尋寶今次喺呢棟工廈地下見到呢間餐廳,主打係丼飯同日料上到去先知係良心小店之餘,亦係抗疫小店過咗中午食飯時間都仲好多人室內好遵守限聚令,包括隔1.5米同加裝膠片分隔入座要量體溫,每枱都有消毒用品提供仲有每位都有張酒精濕紙巾。而店員服務都好好留意到以爆丼為主,揀咗兩碗丼飯好多日本刺身,好足料!每位都有送豆腐味噌湯沙律同餐飲味噌湯有豆腐同海帶,上枱暖笠笠最啱暖胃沙律好爽脆,有胡麻醬,擄勻後酸甜味好fresh裝丼飯啲器皿設計好特別,高身狀感覺好高雅,花紋好別緻叫咗個特價小食$22南瓜味薯餅南瓜餅經脆炸後表皮脆卜卜,內裏南瓜蓉綿密幼滑亦可以配搭沙律醬食,沙律酸甜味令脆炸南瓜餅無咁油膩 $138嘅海之幸刺身丼好足料,醋飯用珍珠米整,粒粒都好煙韌刺身好新鮮,份量幾多吓,比平時出面啲丼飯明顯足料而且刺身幾厚切,唔會飯太多而刺身太少整體賣相好靚,有原隻牡丹蝦+三文魚+三文魚籽+帶子+油甘魚平時我好鍾意食海之幸丼,啲刺身都係我鍾意食嘅刺身不過今次我就比較鍾意食$128嘅松葉蟹肉甲羅燒蟹膏丼啦!碗內佈滿晒松葉蟹肉,蟹肉上枱時已經拆晒唔使食嗰時再慢慢拆蟹2隻蟹鉗同啲蟹肉都好鮮甜同有蟹味最惹味係
我不嬲鍾意喺工廈尋寶
今次喺呢棟工廈地下見到呢間餐廳,主打係丼飯同日料
上到去先知係良心小店之餘,亦係抗疫小店
過咗中午食飯時間都仲好多人

室內好遵守限聚令,包括隔1.5米同加裝膠片分隔
入座要量體溫,每枱都有消毒用品提供
仲有每位都有張酒精濕紙巾。而店員服務都好好
留意到以爆丼為主,揀咗兩碗丼飯
好多日本刺身,好足料!

每位都有送豆腐味噌湯沙律同餐飲
味噌湯有豆腐同海帶,上枱暖笠笠最啱暖胃
沙律好爽脆,有胡麻醬,擄勻後酸甜味好fresh
裝丼飯啲器皿設計好特別,高身狀感覺好高雅,花紋好別緻

叫咗個特價小食$22南瓜味薯餅
南瓜餅經脆炸後表皮脆卜卜,內裏南瓜蓉綿密幼滑
亦可以配搭沙律醬食,沙律酸甜味令脆炸南瓜餅無咁油膩

$138嘅海之幸刺身丼好足料,醋飯用珍珠米整,粒粒都好煙韌
刺身好新鮮,份量幾多吓,比平時出面啲丼飯明顯足料
而且刺身幾厚切,唔會飯太多而刺身太少
整體賣相好靚,有原隻牡丹蝦+三文魚+三文魚籽+帶子+油甘魚

平時我好鍾意食海之幸丼,啲刺身都係我鍾意食嘅刺身
不過今次我就比較鍾意食$128嘅松葉蟹肉甲羅燒蟹膏丼啦!
碗內佈滿晒松葉蟹肉,蟹肉上枱時已經拆晒
唔使食嗰時再慢慢拆蟹
2隻蟹鉗同啲蟹肉都好鮮甜同有蟹味

最惹味係個甲羅燒蟹膏!喺蟹蓋舖滿蟹膏,中間加粒鵪鶉蛋
食嗰時將鵪鶉蛋蛋漿倒入蟹膏,最後攪勻就食得
蟹膏蟹味比蟹肉更濃,入口啖啖蟹黃味
極香口嘅蟹膏磨成蓉咁,好綿密
蛋味同蟹膏融合,有啲黏稠感,蟹膏味夾雜鵪鶉蛋嘅蛋香味
  • 松葉蟹肉甲羅燒蟹膏丼
E期中意去觀塘工廈揾野食, 因為價錢相對無咁貴又高cp, 而且空間都闊d😊! 之前係廟街食過一次丼灜覺得唔錯, 所以今晚就試下觀塘E間睇下係味都係幾好食先🤔! 餐廳入面唔算十分大, 比較似日式果種居酒屋咁, 不過都坐得幾舒服! 由於小妹同朋友都唔算太肚餓, 所以就揀左d小食同丼飯一齊share食😊松葉蟹肉海膽甜蝦丼🦀🦐🍚松葉蟹肉同甜蝦都好新鮮, 海膽鮮甜唔腥!溫泉蛋松葉蟹肉野菜沙律🥚🦀🥗除左有蟹蚶, 蟹肉嘅份量都幾多, 撈埋溫泉蛋汁同甜甜酸酸嘅醬汁, 十分開胃!😋燒日本蕃薯仔🍠紫薯仔燒得幾香甜, 味道唔錯!燒大頭蝦🦐大頭蝦燒得好香, 蝦肉彈牙唔乾!金菇牛肉卷🍄🐂牛肉幾簿, 肥瘦相間, 柔嫩可口, 金菇爽脆入味亦幾juicy!盬燒雞翼🐔雞翼熱辣辣, 雞皮燒得好香脆, 咬落去好juicy好多雞油爆出嚟, 好惹味!😋天龍卷🐉🍣上層嘅火灸三文魚🐟油脂甘香而且唔膩口, 入面嘅天婦羅🍤好脆, 加埋青瓜絲🥒同三文魚籽, 口感非常豐富, 大滿足!😊總結: 整體食物味道唔錯, 餐牌上嘅選擇亦幾多, 店員服務態度良好!🤗

松葉蟹肉海膽甜蝦丼🦀🦐🍚
松葉蟹肉同甜蝦都好新鮮, 海膽鮮甜唔腥!

溫泉蛋松葉蟹肉野菜沙律🥚🦀🥗

燒日本蕃薯仔🍠
紫薯仔燒得幾香甜, 味道唔錯!

燒大頭蝦🦐
大頭蝦燒得好香, 蝦肉彈牙唔乾!

金菇牛肉卷🍄🐂

盬燒雞翼🐔

天龍卷🐉🍣

2020-04-14
  • 天龍卷
  • 松葉蟹肉海膽甜蝦丼
  • 日本番薯
2020-04-19 156 瀏覽
週末晚上原本相約了男友,可是他臨時弄傷了,只好買個外賣在家約會一下。很久之前記得在佐敦吃過一次,印象不錯!沒想到原來在這觀塘的工廈也有一家呢!明太子醬燒玉子 $26一串玉子上面放了明太子醬,蠻惹味的!海之幸丼 $178海之幸丼有三文魚、油甘魚、吞拿魚、赤蝦、松葉蟹肉及三文魚籽,也算豐富。當中吞拿魚最為好吃!溫室蕃茄豆腐沙律配胡麻醬 $58胡麻醬分開放,沒想到沙律那麼大份,番茄豆腐都有四大塊,而且上面放了很多蟹籽,不錯!

明太子醬燒玉子 $26

一串玉子上面放了明太子醬,蠻惹味的!

海之幸丼 $178

溫室蕃茄豆腐沙律配胡麻醬 $58