2020-04-27 2688 瀏覽
2020年4月25日 星期六“同學各位找個位 這是你的開學禮若然你生活有時過得苦亦不作弊”今日終於文憑試開考,代表住疫情終於冇咁嚴重,不過香港人都唔可以咁易鬆懈,要繼續保持衛生意識,經常戴口罩同洗手。今日晏晝因為要返公司做嘢,做野之前特登同女朋友去到觀塘食飯原本唔知食咩好,但係一見到呢一個海報,睇到好似好吸引咁,因為價錢好抵,所以就上咗去搭lift一上到去就見到間餐廳,門口已經裝修得好有特色,仲有各種嘅宣傳海報入到去坐低左見到牆上面有寫低店長推介,有好多必食推介,用咗唔同嘅顏色寫上去餐牌都有好多選擇可以揀,仲有午市鍋物套餐,竟然係一個價錢送埋小食、沙律、甜品同飲品,超抵!!等左一陣女朋友叫嘅香蒜一口牛便當就到,真係好豐富,除咗有一口牛之外,仲有沙律同燒八爪魚丸,連飯都裝得勁滿。一口牛好有咬口,好濃牛肉味。至於燒八爪魚丸就覺得粉漿唔會太過多,咬落去仲食到大大粒嘅八爪魚粒至於我就要左帆立貝赤蝦海膽丼,材料好多,多到睇唔到下面嘅飯,刺身好新鮮,而且帆立貝好厚身,唔需要落醬油已經好夠味。海膽就咁食都唔腥,仲有少少海水味添之後仲要左燒秋葵,原本以為食落去會有好奇怪嘅感覺,點知又幾正常,仲幾香添最
2020年4月25日 星期六
“同學各位找個位 這是你的開學禮
若然你生活有時過得苦亦不作弊”

今日晏晝因為要返公司做嘢,做野之前特登同女朋友去到觀塘食飯

最後仲有燒雞軟骨同鹽燒雞腎,兩串串燒上面都有撒上七味粉,所以食落去會更加惹味

埋單每人都係百幾蚊,但係已經食咗好多嘢,超級飽
2020-04-25