Y Pasta

2024-04-09 29 瀏覽
約左朋友去沙田行街,喺好運中心發現一間唔錯嘅西餐廳Y Pasta。餐廳環境雅緻舒適,燈光柔和,裝潢典雅,營造出輕鬆愉悅嘅氛圍,讓人感覺放鬆舒適。店員親切有禮上前招呼我地,態度友善,值得一讚。食物種類豐富多樣,有不同小食、pizza、意粉、豬肋骨、牛肋肉、特式飲品同自家製甜品等等,我地叫左brunch set,同樣豐富。order左一個香濃野菌湯,濃郁香滑嘅忌廉湯入面除左帶有野菌嘅香氣外,亦咬到一粒一粒嘅野菌碎,入口順滑有口感。另外係黑松露野菌湯,同樣香濃,黑松露嘅香氣令人著迷。黃金軟殼蟹意式軟包,軟包軟糯可口,包住金黃酥脆嘅軟殼蟹同沙律菜,加埋餐廳獨門製作嘅黃金鹹蛋黃醬,鹹蛋黃香,味道鹹香調較得宜,口感流沙滑溜,整個軟包搭配得非常出色,十分美味。配菜係炸薯條,份量足,薯條炸至外脆內軟,表面撒滿鹽同香料,散發出誘人香味。純牛肉手製寬帶麵煮得剛好,新鮮製作嘅手工意粉採用意大利入口蛋黃、麵粉同小麥粉炮製而成,麵條Q彈有嚼勁,並帶有蛋香味道。肉醬中嘅牛肉碎鮮嫩多汁,與麪條咬勁形成了完美對比,肉醬香氣撲鼻而來,混合番茄、洋蔥、大蒜同香料嘅香味,味道濃厚,令人回味。飲品選擇多,除咖啡外有果汁同梳打

香濃野菌湯、黑松露野菌湯

純牛肉手製寬帶麵

飲品選擇多,除咖啡外有果汁同梳打,我地叫左焦糖泡沫咖啡,微微焦糖香甜,並冇香精嘅味道,奶泡絲滑細膩,同咖啡嘅濃郁相互融合。

焦糖泡沫咖啡

熱榛子牛奶咖啡味道香醇,餐廳用嘅咖啡豆有獨特風味,一種深邃嘅咖啡香氣。榛子帶住淡淡嘅堅果味道
,與牛奶同咖啡完美融合,令咖啡口感更加順滑。
熱榛子牛奶咖啡

自家製甜品係焙茶栗子巴斯克芝士蛋糕,蛋糕賣相不錯,上枱已經急不及待想食。蛋糕既有重芝士蛋糕嘅厚重濃郁,又有mousse cake嘅輕盈順滑,口感綿密細膩。味道方面,甜度適中,帶有淡淡焙茶香氣,栗子味道香,搭配恰到好處。

焙茶栗子巴斯克芝士蛋糕

個人覺得Y pasta食物精緻美味,服務周到細心。每菜品都展現出廚師用心同功力。此外價格合理,非常不錯。
香濃野菌湯、黑松露野菌湯
純牛肉手製寬帶麵
焦糖泡沫咖啡
熱榛子牛奶咖啡
焙茶栗子巴斯克芝士蛋糕
Y Pasta位於沙田橫壆街的好運中心,是一間以西餐為主打的餐廳。我和朋友想找一個地方安靜地聊天和用餐,經過餐廳門口,發現環境不錯,所以打算一試,結果令我有驚喜👍。首先,我們點了溶漿芝士小龍蝦手製戒指粉。戒指粉為手工製作,口感煙靭,十分特別,每一口咬下去,都能感受到戒指粉的彈性和嚼勁。更令人驚喜的是,裡面的溶漿芝士與戒指粉完美融合,形成了一種奇妙的口感和味道。作為一個芝士控🧀,我們很快就把它清碟🍽️。另一個菜我們點的是紅酒🍷燴美國牛肋肉配香滑薯蓉。牛肋肉的肉質嫩滑,入口即化,散發著濃郁的肉味。紅酒的燴煮使肉質更加柔軟,並為其帶來了豐富的味道。搭配香滑的薯蓉,口感更加豐富。這道菜絕對是肉食愛好者的天堂,每一口都令人陶醉。除了美味的食物,Y Pasta的環境也非常值得一提。餐廳的裝修風格簡約而精緻,給人一種優雅的感覺。舒適的座椅和寬敞的用餐區域讓人感到放鬆和舒適,非常適合和閨蜜一同聚會和聊天。此外,店員的服務態度也非常好,他們總是熱情地迎接客人,並提供周到的服務,讓整個用餐體驗更加愉快。總結來說,Y Pasta提供了美味的主菜、舒適優雅的環境和出色的服務,是一家值得一試的西餐廳。無論是品味那

除了美味的食物,Y Pasta的環境也非常值得一提

總結來說,Y Pasta提供了美味的主菜、舒適優雅的環境和出色的服務,是一家值得一試的西餐廳。無論是品味那嚼勁十足的溶漿芝士小龍蝦手製戒指粉,還是享受那肉味濃郁的紅酒燴美國牛肋肉配香滑薯蓉,你都能在這裡找到滿足。如果你正在尋找一個同時能品味美食和享受舒適用餐體驗的地方,不妨來Y Pasta一試,你一定不會失望。
2024-03-04
2024-03-20 96 瀏覽
好味抵食,環境舒適👍🏻,依家仲有三送一優惠,CP值高,regular跟的野菌湯已經香濃好味又creamy(下次可能試吓加酥皮),主菜試咗四款,意式豬面肉卡邦尼意粉同牛油蒜香蜆肉扁意粉合乎水準,而黑松露野菌醬薄餅,夠薄夠脆上面有啲松籽又好有口感。另外,水牛城辣鷄意式軟包,辣度適中惹味,鷄扒肉質嫩滑,比傳統burger好,最後加配自家制甜品焙茶巴斯克芝士蛋糕,焙茶味濃郁,芝士唔太濃厚同死實,加埋杯美式咖啡,perfect👍🏻
2024-03-20
  • 焙茶栗子巴斯克芝士蛋糕
係好運中心翻新後新開嘅西餐店,價錢當然親民過新城市廣場嘅店,係沙田西餐好選擇。我哋openrice book左7點,去到即刻入得,都唔滿唔洗排隊,環境舒服,每張枱相距遠,唔會好逼,基本上都唔會太聽到其他客人傾計講乜,而且有位嘅話都會比客人隔住枱坐,冇咁擠逼。掃qr code自助落單,意粉好多款應該有差唔多20款,可話咩味道都有,肉醬千層麵、冬蔭公意粉、檸檬意粉、墨汁意粉都有,仲有pizza、小食、好多飲品。我哋3個人,每人叫1個意粉,再share個pizza同薯條,佢啲意粉都幾大碟幾多,每個人都好飽。枱面仲有盞燈比大家,個氛圍特別好,影啲食物相都有feel啲意粉可以自選想要天使麵、意粉、扁意粉定係長通粉,意粉選擇多,乳酪 川味 伏特加 黑松露 明太子 海膽忌廉味都有,仲有戒指粉同寬帶麵,難怪店名都叫pasta。意式豬面肉卡邦尼蛋汁意粉 $148意粉份量都好多,加上卡邦尼同蛋汁,好飽,不過豬肉唔算多刁草檸檬煙三文魚意粉 $138檸檬意粉原來幾fresh幾好食,一啲都唔怪,煙三文魚都好嫩芝士牛肉醬千層麵 $148要用刀好似鋸扒咁食嘅千層麵真係第一次見,份量好大,一個人食晒真係未必得,入面超

枱面仲有盞燈比大家,個氛圍特別好,影啲食物相都有feel啲

意式豬面肉卡邦尼蛋汁意粉 $148
意粉份量都好多,加上卡邦尼同蛋汁,好飽,不過豬肉唔算多
意式豬面肉卡邦尼蛋汁意粉

刁草檸檬煙三文魚意粉 $138
檸檬意粉原來幾fresh幾好食,一啲都唔怪,煙三文魚都好嫩

芝士牛肉醬千層麵 $148
要用刀好似鋸扒咁食嘅千層麵真係第一次見,份量好大,一個人食晒真係未必得,入面超芝士,肉醬焗到脆卜卜
芝士牛肉醬千層麵

菠蘿小龍蝦薄餅 $148
都有8塊,比想像中大份,批邊好脆,都幾多料幾多小龍蝦肉,個醬都好食唔會太酸
菠蘿小龍蝦薄餅

芝士瀑布粗薯條 $78
一上枱店員會開洗唔洗淋埋芝士,我哋就叫佢淋埋,啲薯條仲係好脆,好食,啲芝士有少少咸

香蕉乳酪沙冰 $58
香蕉味唔係好勁,反而好奶好乳酪好smooth
香蕉乳酪沙冰

店員態度都好好,臨走全部店員逐個都同我哋講多謝希望下次再見到你,送到出門口咁滯
2024-03-14
意式豬面肉卡邦尼蛋汁意粉
芝士牛肉醬千層麵
菠蘿小龍蝦薄餅
香蕉乳酪沙冰
Lunch set抵食,這間在沙田好運中心新開的Y pasta意粉店,每次經過都看到清新原野feel佈置,玻璃透視看到座位寬敞,甚有格調!這次和同事二人分別叫了兩個午餐一嚐意式意粉午餐啊!意式豬面肉卡邦尼蛋汁意粉$108:Y pasta 以新鮮製作的手工意粉出名,完全跳過風乾過程已保留豐富,澱粉質和營養。這個卡邦尼蛋汁意粉,尤其醬汁完全融合更濃郁的奶油口感。口感流沙滑溜,真材實料豬面肉非常香口,我自己最喜歡吃濃濃醬汁掛在意粉上的感覺。刁草檸檬煙三文魚意粉$98:這款意粉上枱賣相一流,意粉順滑煙靭,有些咬勁,配合刁草檸檬更加吃到三文魚的鮮味,份外醒胃。最重要的是份量十足,基本上吃了已經飽飽的!香濃野菌湯:幾時都話即場將新鮮野菌打成湯好飲過罐頭湯千百萬倍!這裏的野菌湯非常Creamy,入口即感到很多菌類滑下喉嚨,好正!忌廉龍蝦湯:這個龍蝦湯除了真材實料之外,不知道怎樣形容,加上一些忌廉份外滑溜!龍蝦湯帶點鹹味,不算太濃郁,但是味道很足!如果加上酥皮的話味道就剛剛好了!有興趣可以加$15有意式香草焗雞翼兩隻/鼠尾草雞軟骨肉丸三粒/自家製甜品,我哋兩個女仔午餐來說份量較大,沒有空間再叫小食和甜

有興趣可以加$15有意式香草焗雞翼兩隻/鼠尾草雞軟骨肉丸三粒/自家製甜品,我哋兩個女仔午餐來說份量較大,沒有空間再叫小食和甜品了。
2024-03-16 57 瀏覽
仲係農曆正月既時間,當然要去車公廟參拜一下啦,去完就去沙田食埋晚餐先返屋企。煙肉忌廉白酒煮藍青口(⭐⭐⭐⭐⭐)青口賣相十分靚,每隻都係開晒口,唔會有唔新鮮死左閉口既,而且每隻仲係連住個殼,唔會甩皮甩骨既狀態,證明食材同烹煮都十分優質,配上精緻既翠綠香草,未食都知道好味。青口既醬汁十分惹味,煙肉配搭令到醬汁更加香濃,白酒就中和左忌廉既油膩,加埋青口既海洋鮮味,正。QB明太子帆立貝意粉(⭐⭐⭐⭐⭐)筆者一直都好中二明太子醬,但每間餐廳既明太子醬都會有分別,有D偏咸,有D就奶油味偏重,呢間餐廳就恰度好處,有明太子本來既咸香,奶油比例亦都剛剛好,令醬汁香濃之餘又唔會太膩。另外十分欣賞帆立貝,煎得外脈內軟,保留到鮮味。意粉則煮得十分煙靱,有驚喜。酥炸啤酒豬手配椰菜絲沙津(⭐⭐⭐⭐⭐)近年唔少餐廳都有豬手食,但筆者好喜歡呢間餐廳既豬手,上菜時見到已經全部切好既,十分適合無從入手唔知點切既客人。另外,豬手份量亦都剛剛好,大約適合2-4人食,2人知己食又得,幾個朋友每人淺嘗又得。而且餐廳好細心配上椰菜絲沙津,剛好可以解到豬手既油膩感。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Y Pasta

煙肉忌廉白酒煮藍青口(⭐⭐⭐⭐⭐)

QB明太子帆立貝意粉(⭐⭐⭐⭐⭐)

酥炸啤酒豬手配椰菜絲沙津(⭐⭐⭐⭐⭐)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Y Pasta 沙田橫壆街1-15號好運中心3樓3080號舖

👍出色味道
👍地點方便
👍環境舒適
2024-03-07
  • 酥炸啤酒豬手配椰菜絲沙津
  • 煙肉忌廉白酒煮藍青口
  • QB明太子帆立貝意粉
2024-03-12 65 瀏覽
本身去到呢度附近,係想食隔離間餐廳嘅,但因為太多人,見到呢間餐廳裝修環境OK,又唔使等位,所以決定入去試吓。見到餐廳同埋食評網好多人推介呢個芝士瀑布薯條,所以嗌咗來一試,芝士係流質倒到入去薯條係會鋪滿晒全部薯條嘅。賣相OK,但係味道一般,而且價錢唔平。所以想打卡嘅可以嗌,如果着重味道嘅話就未必需要試。另外芝士菠蘿小龍蝦pizza ,Pizza嘅餅底夠薄夠趣口,但係上面嘅料同埋組合就有少少失望。佢嘅味道就正如Pizza個名一樣,就係芝士菠蘿小龍蝦加埋一齊,各個食材嘅味道唔算突出。意粉就嗌咗帆立貝蟹籽意粉,帆立貝夠大粒,手工意粉嘅軟硬度質感好好,而且汁醬調味OK。係呢間餐廳果然係要食返意粉。

2024-03-10 74 瀏覽
沙田Y Pasta,新店地方大, 裝修靚,傾計又舒服👍🏻酥皮龍蝦湯-龍蝦肉鮮嫩,濃湯濃郁,酥皮入口酥脆,與湯形成好配合,令人回味無窮,蘑菇湯-每一口都是磨菇碎,足料,味道好,熱度十足,口感CREAM但不油膩熱浪代特加脆煙肉長通粉-合酒,店員先倒上伏特加,火焰有氣勢,長通粉夠彈牙,加上香口煙肉同酒香,都會愛上這特別醫汁.,檸檬玫瑰開心果巴斯克芝士蛋糕-檸檬加玫瑰香味各不搶味,口感滑,芝士蛋糕夠CREAM,飯後甜品之選,整體不錯,每款都好味, 地方大傾計好地方
沙田Y Pasta,新店地方大, 裝修靚,傾計又舒服👍🏻
整體不錯,每款都好味, 地方大傾計好地方
  • 酥皮忌廉龍蝦湯
2024-03-07 59 瀏覽
今晚同朋友去沙田搵嘢食,發覺有間新開的餐廳,主打手工意粉。環境走清新簡約風,以木系加綠色植物元素為主調,空間寬敞,光線柔和,令人有種舒服感覺。千島夏威夷薄餅新鮮焗起熱辣辣,餅底是傳統薄皮的,食落鬆化香脆,揀咗夏威夷風味,菠蘿Juice 加火腿做材料。刁草檸檬煙三文魚意粉果然係手工制意粉,意粉軟硬適中,煙三文魚新鮮,加咗檸檬和香草類調味,用咗牛油來煮特別香濃。蘋果金寶配雪糕份量十足,蘋果加肉桂,外層脆脆配以內裏軟綿綿的蘋果肉,口感豐富。
今晚同朋友去沙田搵嘢食,發覺有間新開的餐廳,主打手工意粉。

蘋果金寶配雪糕
蘋果金寶配雪糕

2024-02-06
用餐優惠
試食活動
2024-03-05 63 瀏覽
上回光顧, 除了慢煮雞肉意式白醬扁意粉不太符合我的預期外, 其他食物均美味可口, 是次試其薄餅, 看看味道如何。上回光顧的食評:https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/%E6%9C%89%E8%B3%AA%E7%B4%A0%E7%9A%84%E8%A5%BF%E9%A4%90%E5%BB%B3-e5237506Lunch Set1) 西班牙辣肉腸薄餅 $882) 香濃野菌湯加酥皮 $103) 柚子蜜 (凍)4) 自家製甜品: 焙茶栗子巴斯克芝士蛋糕 $155) all + 10%餐湯依然選了香濃野菌湯再追加酥皮, 經過上次經驗, 雖然今次放久了才享用, 但湯還是很燙口。酥皮酥脆, 野菌湯口感豐富, 味道濃郁, 美味可口, 值得再回味。西班牙辣肉腸薄餅已預先1開8件, 薄餅邊烤得微微焦香, 脆口如餅乾, 面層佈滿芝士, 味道濃郁惹味, 辣肉腸雖然不辣, 但鹹香, 整體味道口感不俗。柚子蜜以高杯盛著, 感覺比上回光顧時大杯了, 其酸甜有助減膩滯感, 是不錯的選擇。是日的自家製甜品依然是焙茶栗子巴斯克芝士蛋糕, 蛋糕質感creamy幼滑, 焙茶

上回光顧的食評:

Lunch Set
1) 西班牙辣肉腸薄餅 $88
2) 香濃野菌湯加酥皮 $10
3) 柚子蜜 (凍)
4) 自家製甜品: 焙茶栗子巴斯克芝士蛋糕 $15
5) all + 10%
柚子蜜 (凍)
自家製甜品: 焙茶栗子巴斯克芝士蛋糕
是日的自家製甜品依然是焙茶栗子巴斯克芝士蛋糕, 蛋糕質感creamy幼滑, 焙茶味香濃, 邊位焦香, 栗子蓉微甜, 性價比高, 是一個值得推介的甜品
餐廳環境清新雅緻, 上回坐走廊位置, 感受了異國風情的感覺, 今次選了入口近feature wall的座位, 雖然舒適, 但feature wall的假植物常勾到頭髮, 有點煩擾。
2024-02-01
柚子蜜 (凍)
2024-03-05 69 瀏覽
【沙田區】【Y Pasta】去到某個年紀,某個年紀相應嘅問題就會開始出現,好彩都有班年齡相若嘅同事,定時定候約啲聚餐,可以畀大家以「起碼知道自己講緊乜」嘅身份去互相扶持吓。今次嘅聚會夾埋四個人,就喺沙田好運中心呢間西餐食個飯啦。首先嚟嘅嘢有 $58 嘅「忌廉龍蝦湯」,我就冇飲到嘅,所以就講唔出佢究竟好唔好飲,不過聽返有飲嘅朋友講,佢都 okay 嘅。之後到 $78 嘅「芝士瀑布粗薯條」,佢個醬汁係另上,由客人自己淋落去,件事係有視覺享受嘅。跟住到啲主食喇,我哋叫嚟係 share 食嘅,首先係 $148 嘅「芝士牛肉醬千層麵」,我本身唔太好肉醬嘅嘢,但都覺得佢唔難食,可能其他人已經覺得好好食。跟住仲有 $148 嘅「溶漿芝士小龍蝦手製戒指粉」,都幾好。呢份主要係簡簡單單,鹹鹹哋,幾香芝士味,就夠了。最後到 $138 嘅「巴馬火腿火箭菜薄餅」,parma ham 鹹香豐盈,火箭菜又夠,大家都覺得幾好食。埋單夾埋 $627,四個人嚟講幾抵食嘅。。。(地址:沙田橫壆街1-15號好運中心3樓3080號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething

(地址:沙田橫壆街1-15號好運中心3樓3080號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am沙田區 #沙田 #YPasta #好運中心 #忌廉龍蝦湯 #芝士瀑布粗薯條 #芝士牛肉醬千層麵 #溶漿芝士小龍蝦手製戒指粉 #巴馬火腿火箭菜薄餅 #1am1311 #1ambackup

2024-01-17
2024-03-03 57 瀏覽
餐廳位置不顯眼,平時行街唔會行到入去個位置。餐廳入面環境好靚,座位空間寬敞,地方感覺乾淨舒服。叫左幾款食物,樣樣都好味,只係軟殼蟹意粉乾身少少,但個人好喜歡個千島夏威夷pizza,菠蘿火腿芝士很簡單但味道最夾,餅底做得好脆又熱辣辣。龍蝦湯都好出色,可以配埋麵包就更好。最後甜品,甜度適中,好滑,一啖接一啖食晒。整體我覺得餐廳水準不錯的。

2024-02-08
2024-02-18 99 瀏覽
原先揸住張VIP卡去食和牛放題,突然朋友覺得太Heavy,旁邊一間文青小店吸引了我們的眼球,Y Pasta 打卡和美式共融。好運中心交通方便,位置寧靜,室內裝修白色主調,木系傢俬,清新自然優雅,充滿異國風情,情侶拍拖很有情調。黃金忌廉軟殼蟹意粉餐廳主打香港新鮮製造的手工意粉,多款選擇不同的意粉,天使麵、扁意粉,長通粉、手製介指粉、寬帶麵等。我還是喜歡意粉的口感,彈牙煙靭,有嚼勁,掛滿了黃金忌廉醬汁,增添滋味。香噴噴熱辣辣,黃金是鹹蛋黃醬汁,味道都幾濃,夠creamy。軟殼蟹份量好多,外脆內嫩,外層炸得香脆鬆化,蟹肉多汁很滑,有蟹膏,入口黃金加持,鹹香特別惹味。西班牙辣肉腸薄餅西班牙辣肉腸餡料豐富,配上拉絲芝士,味道更香濃,很惹味。薄餅烤得很脆口,內裏比較軟腍。雜莓乳酪沙冰喜歡雜莓比較健康,味道清新,酸酸甜甜較突出。乳酪沙冰入口很順滑,不會太甜,天氣悶熱飲非常涼爽。焦糖甜脆香蕉酥配雪糕餐廳推廣優惠,店長介紹凡惠顧任何正價意粉、薄餅、主菜一份,可以半價選購正價甜品一份,CP值非常高。焦糖甜脆香蕉酥,酥皮口感極為豐富,焦糖脆香蕉美味可口,質感很軟身很滑,小心燙口。配雪糕清爽不膩,整體味道濃厚
黃金忌廉軟殼蟹意粉
雜莓乳酪沙冰
焦糖甜脆香蕉酥配雪糕
焦糖甜脆香蕉酥,酥皮口感極為豐富,焦糖脆香蕉美味可口,質感很軟身很滑,小心燙口。配雪糕清爽不膩,整體味道濃厚。
團年飯
  • 黃金忌廉軟殼蟹意粉
2024-02-16 79 瀏覽
當周邊的商場陸續改頭換面,好運中心也不免要來個大翻新,重新定位,引進更多不同種類的食肆,喜見沙田又多一個揾食好去處。今天特意和家人來新場走一圈,經過外圍平台,發現一間手工意粉專門店,室內燈光柔和,配襯淺木色傢俬,牆上綠意盎然的裝飾,清新自然的感覺,吸引了我們的目光,正值晚飯時段,便趁機試試這間餐廳。晚市主餐牌簡約清晰, 以 QR code 落單,流程也暢順,若果平日有晚市套餐便更好,迎合我這些只想快些開餐又不想花時間看餐牌的人。法式芝士浮台洋蔥湯 $78 熱辣辣深啡色的洋蔥湯,香氣濃郁,每一口均是炒至焦糖色,半溶化洋蔥絲的踪影,質地濃稠,在口腔中散發著微微辛辣與洋蔥的甜香。湯上浮著吸滿濃湯的脆邊法包,與軟棉半固體的古也芝士溶合,吃起來更香更富口感。而餐廳也很有心思,干邑另外以試管餅奉上,只需幾滴酒香 ,令味道更俱層次,可謂靈魂所在,飲完暖笠笠又飽肚。烤菜蟹肉沙律配麻香菠蘿汁 $118 ( + $28巴哈馬火腿 )除了常吃的沙律菜,菠蘿、蕃茄粒,還有輕烤過的切片瓜肉及三色椒,新鮮爽脆;蟹肉碎鋪底,增添鮮味,沙律汁帶點點麻香,不辣,加入醒胃菠蘿汁,甜酸香的味道,與沙律非常合拍,添加數片巴哈

法式芝士浮台洋蔥湯 $78
法式芝士浮台洋蔥湯
烤菜蟹肉沙律配麻香菠蘿汁 $118
( + $28巴哈馬火腿 )
除了常吃的沙律菜,菠蘿、蕃茄粒,還有輕烤過的切片瓜肉及三色椒,新鮮爽脆;蟹肉碎鋪底,增添鮮味,沙律汁帶點點麻香,不辣,加入醒胃菠蘿汁,甜酸香的味道,與沙律非常合拍,添加數片巴哈馬火腿,賣相更吸引,味道更添咸香。
烤菜蟹肉沙律配麻香菠蘿汁
刁草檸檬煙三文魚意粉 $138
餐廳主打創意手工意大利粉,口感十分煙韌彈牙,滑溜富蛋香,掛汁一流,確有驚喜。和以住在連鎖餐廳食開的意粉是截然不同的口感。簡單配搭以刁草檸檬醃製過的煙三文魚、少許醬汁,咸鮮味美,令人更享受手工意粉那微妙的質感。
川味菠蘿雞肉薄餅$138
薄餅加入川味元素, 令人更躍躍欲試。菠蘿粒和大大片雞肉、芝士舖滿整個薄餅表面,少許川辣香氣來自灑在薄餅上川味粉,微微辛辣,吃起來很惹味。亦很喜歡這裏的薄餅皮,餅邊酥脆,鬆軟煙靭口感,令人食指大動。
川味菠蘿雞肉薄餅
餐廳室內空間其實頗大,以水吧分隔左右兩邊,右堂設計明亮開掦,左邊是一條寛闊的長走廊 沿路設有4人檯,走廊尾段還有一個可容納多人聚會的大空間,兩三知己晚膳, 派對聚會, 空間有餘。
2024-02-01
法式芝士浮台洋蔥湯
烤菜蟹肉沙律配麻香菠蘿汁
川味菠蘿雞肉薄餅
2024-02-16 68 瀏覽
今日老公生日求求其其喺佢公司附近搵吓啦就上咗open rice look吓見到呢間開咗無幾耐啲食評又幾好即刻就喺度book埋枱佢冇咩時間比我揀我就揀咗六點老公啱啱趕得切六點半都冇得揀呢個時間冇咩人坐坐吓就爆場由於我哋食量有限所以只叫咗一個~酥皮忌廉龍蝦湯~兩份送到嚟飲咗一陣都仲係好熱辣辣~煙肉忌廉白酒煮藍青口~平時我都好少食見佢生日就比佢食吓啦超級好味尤其係個汁酥炸牛油果🥑真心覺得熱食有啲怪~芝士牛肉醬千層面~重芝士好好味食到呢度已經飽飽哋但今日老公生日點可以冇蛋糕呢佢order咗個經典酒香tiramisu Book枱嗰陣我註明咗老公生日飯想蛋糕有寫字呢個tiramisu 老公都好滿意Book 枱加新張優惠甜品同飲品半價真心覺得呢間要再嚟食坐得幾舒服好似好唔夠人但冇影響服務質素
今日老公生日
坐坐吓就爆場

由於我哋食量有限
所以只叫咗一個~酥皮忌廉龍蝦湯~兩份
送到嚟飲咗一陣都仲係好熱辣辣
~煙肉忌廉白酒煮藍青口~

平時我都好少食
見佢生日就比佢食吓啦
超級好味
尤其係個汁
酥炸牛油果🥑
真心覺得熱食有啲怪
~芝士牛肉醬千層面~
重芝士好好味

食到呢度已經飽飽哋