Y Pasta

係好運中心翻新後新開嘅西餐店,價錢當然親民過新城市廣場嘅店,係沙田西餐好選擇。我哋openrice book左7點,去到即刻入得,都唔滿唔洗排隊,環境舒服,每張枱相距遠,唔會好逼,基本上都唔會太聽到其他客人傾計講乜,而且有位嘅話都會比客人隔住枱坐,冇咁擠逼。掃qr code自助落單,意粉好多款應該有差唔多20款,可話咩味道都有,肉醬千層麵、冬蔭公意粉、檸檬意粉、墨汁意粉都有,仲有pizza、小食、好多飲品。我哋3個人,每人叫1個意粉,再share個pizza同薯條,佢啲意粉都幾大碟幾多,每個人都好飽。枱面仲有盞燈比大家,個氛圍特別好,影啲食物相都有feel啲意粉可以自選想要天使麵、意粉、扁意粉定係長通粉,意粉選擇多,乳酪 川味 伏特加 黑松露 明太子 海膽忌廉味都有,仲有戒指粉同寬帶麵,難怪店名都叫pasta。意式豬面肉卡邦尼蛋汁意粉 $148意粉份量都好多,加上卡邦尼同蛋汁,好飽,不過豬肉唔算多刁草檸檬煙三文魚意粉 $138檸檬意粉原來幾fresh幾好食,一啲都唔怪,煙三文魚都好嫩芝士牛肉醬千層麵 $148要用刀好似鋸扒咁食嘅千層麵真係第一次見,份量好大,一個人食晒真係未必得,入面超

枱面仲有盞燈比大家,個氛圍特別好,影啲食物相都有feel啲

意式豬面肉卡邦尼蛋汁意粉 $148
意粉份量都好多,加上卡邦尼同蛋汁,好飽,不過豬肉唔算多
意式豬面肉卡邦尼蛋汁意粉

刁草檸檬煙三文魚意粉 $138
檸檬意粉原來幾fresh幾好食,一啲都唔怪,煙三文魚都好嫩
刁草檸檬煙三文魚意粉

芝士牛肉醬千層麵 $148
要用刀好似鋸扒咁食嘅千層麵真係第一次見,份量好大,一個人食晒真係未必得,入面超芝士,肉醬焗到脆卜卜
芝士牛肉醬千層麵

菠蘿小龍蝦薄餅 $148
都有8塊,比想像中大份,批邊好脆,都幾多料幾多小龍蝦肉,個醬都好食唔會太酸
菠蘿小龍蝦薄餅

芝士瀑布粗薯條 $78
一上枱店員會開洗唔洗淋埋芝士,我哋就叫佢淋埋,啲薯條仲係好脆,好食,啲芝士有少少咸

香蕉乳酪沙冰 $58
香蕉味唔係好勁,反而好奶好乳酪好smooth
香蕉乳酪沙冰

店員態度都好好,臨走全部店員逐個都同我哋講多謝希望下次再見到你,送到出門口咁滯
2024-03-14
意式豬面肉卡邦尼蛋汁意粉