2024-02-23 16 瀏覽
今日同老婆放工後去九龍灣淘大行街,行經一間好有情調的酒吧餐廳,叫SuperNormal,好難得係九龍灣揾到咁有情調的餐廳,可以聽住輕快音樂,食住野,感覺好悠閒輕鬆。 一坐低,侍應即刻放低2杯水及餐牌,笑容滿面同我地介紹左餐廳最出名的德國豬手,感覺好舒服。 我地叫左個2人餐,例湯是南瓜湯,有好濃郁的南瓜味,好正!我地揀左蟹籽青瓜海蜇芥末沙律,酸酸的,好開胃。 我地係五個主菜中揀左這店最出名、數量有限的招牌柚子脆皮德國豬手,好有驚艷感覺,有濃厚嘅柚子香味,外皮烤得酥脆金黄,肉質嫩滑,真是皮脆肉嫩,同我在德國食嘅有得揮,好好食,好值得食。 最後,我地仲食左蟹肉海鲜龍蝦汁蟹籽天使麵,海鮮好新鮮,天使麵好幼滑,味道剛剛好。一間氣氛、服務和食物都吸引的餐廳,下次我地會再食。

2024-02-20 18 瀏覽
再訪浪漫西餐廳,人流多,環境氣氛熱鬧☺️ 食物選擇豐富有熱門鹹豬手、漢堡包、燴飯、意粉、沙律、湯品等等😍 質素高,價格合理,絕對值得一試🥰 好適合約會或朋友聚會🥂 今次同朋友叫咗三款食物,非常飽肚,人均只需$250以下😆🍖麥啤浸泰式秘製汁脆皮德國鹹豬手(辣) ($178)推薦!依家做緊優惠價,豬手好大份,好飽肚😍 香脆又煙郁,鹹香味十足,外皮非常酥脆,內裡則鮮嫩多汁,讓人回味無窮,絕對值得試!加上泰式辣醬,酸酸辣辣,好正呀😋👍🏻 🍔三重芝士安格斯牛肉漢堡 ($106)高質漢堡包🤤 口感豐富,安格斯牛肉配芝士,香氣四溢,啖啖滋味🤤 配上大量薯條,好飽肚好滿足👍🏻 🍝雙色魚籽煙三文魚忌廉天使麵 ($138)有驚喜,好好味!😋 麵條配上大量三文魚碎、魚籽、蘑菇,口感好豐富又creamy,推薦😋 另外叫咗一杯橙汁 $26,清甜解渴😋😋
再訪浪漫西餐廳,人流多,環境氣氛熱鬧☺️

今次同朋友叫咗三款食物,非常飽肚,人均只需$250以下😆

🍖麥啤浸泰式秘製汁脆皮德國鹹豬手(辣) ($178)

🍔三重芝士安格斯牛肉漢堡 ($106)

🍝雙色魚籽煙三文魚忌廉天使麵 ($138)

另外叫咗一杯橙汁 $26,清甜解渴😋😋
想搵間高汁餐廳食下好西,喺淘大商場出面見到個vibe幾好,個名又幾盞鬼,於是入去試下芥末燒牛肉沙律 $88牛肉燒得好靚,肉質仲好軟腍;沙律菜比較輕盈,醬汁唔會好多,係健康減肥之選白酒忌廉法國藍青口配蒜蓉包 $118白酒忌廉做到綿密細緻,酒味唔重,亦唔會似一般白汁咁咸,好適合配青口,甚至沾麵包食,更加滋味!麥啤浸柚子德國鹹豬手 $178呢度嘅招牌菜係德國豬手,浸足24小時,仲要每日得20隻,限量供應!我地揀左呢款柚子味,配柚子芥末醬,非常清新!豬手肉質鮮美,唔會太鹹難入口白桃四季春茶 $42白桃味香甜突出;四季春清新解膩Rose Latte $36散發淡淡玫瑰獨有的幽香,入口微甜溫暖,好適合女士享用

芥末燒牛肉沙律 $88

白酒忌廉法國藍青口配蒜蓉包 $118

麥啤浸柚子德國鹹豬手 $178

白桃四季春茶 $42
白桃味香甜突出;四季春清新解膩

Rose Latte $36
散發淡淡玫瑰獨有的幽香,入口微甜溫暖,好適合女士享用

2024-02-19
呢間位於淘大既西餐廳,價錢合理份量大份,黎過幾次都覺得唔錯! Napoletana with Sausage香草豬肉腸配上拿玻里醬汁,味道有點羅宋湯感覺,香濃鮮茄汁,有三色椒、洋蔥粒,甘筍,做小食開開胃🤤仲有幾件酥油餅點醬汁食,煎得香脆! 🍴柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手新年食豬手,橫財又就手! 豬手大大隻,去骨上盤已切開一件件方便易食。外皮金黃超脆,肉質嫩滑食起咸香,經麥啤醃浸數小時特別入味金黃。Pan-Fried Sea Bass with Ravioli忌廉醬汁味道濃滑海鱸魚香煎得帶脆邊,大大件意大利雲吞口感幼細,切開係菠菜芝士餡,芝士味香濃,每一粒雲吞都沾滿忌廉汁。

Napoletana with Sausage
仲有幾件酥油餅點醬汁食,煎得香脆!

🍴柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手
新年食豬手,橫財又就手!
豬手大大隻,去骨上盤已切開一件件方便易食。
外皮金黃超脆,肉質嫩滑食起咸香
,經麥啤醃浸數小時特別入味金黃。

忌廉醬汁味道濃滑
海鱸魚香煎得帶脆邊,大大件
2024-02-20 17 瀏覽
光顧是幾次午餐,食物選擇算多,賣相有驚喜,今次我選了薯條前菜,熱辣辣,好味!主菜選了三文魚柳意大利飯,價錢接受,性價比高,食過幾次都覺得好滿意,不得不贊個咖啡杯👍
2024-02-08
2024-02-20 10 瀏覽
📍九龍灣 SuperNormal因為住得近,所以今日又嚟到呢一間九龍灣嘅西餐食一個情人節餐。因為今日係節日後一日,所以人流都非常多,但係因為預約咗,所以好快就可以入座。德國啤酒鹹豬手(辣) $ 178 鹹豬手一直都係呢一間餐廳必點嘅菜式,廚師已經好貼心咁樣幫我哋切好晒啲肉,而且仲要配埋酸瓜同埋酸甜嘅辣汁,非常之開胃。而且鹹豬手嘅肉質好鮮嫩,咬落去啖啖肉,而且唔會過硬。軟殼蟹忌廉意粉$ 152 佢呢個意粉又係好有驚喜,原隻些嘅軟殼蟹蟹個粉唔會好厚,加上意粉嘅忌廉汁,意外地配合得非常之好。蒲燒鰻魚串$ $20 因為見到有鰻魚,而我又超鍾意食,所以就叫咗一串嚟過吓口引。因為啱啱燒好,所以溫度啱啱好。
📍九龍灣 SuperNormal

德國啤酒鹹豬手(辣) $ 178

軟殼蟹忌廉意粉$ 152

蒲燒鰻魚串$ $20
淘大附近有一間成日爆場嘅西餐廳,相信係唔少人嘅口袋餐廳,菜餚有質素之餘,間唔中仲有新菜式推出,無論lunch定dinner我都已經encore多次!芥末牛肉沙律($88)質地鮮嫩美味嘅五成熟切片牛加上新鮮爽脆沙律菜,沙律醋及微微wasabi辛辣香氣作調味,口感豐富又清新,係必點開胃菜之一!牛油果他他脆魚漢堡($96)平時食牛肉漢堡比較多,今次試魚堡!漢堡包經烘烤至鬆脆,加上酥脆炸魚及濃郁熟牛油果切片,漢堡入面嘅蕃茄及生菜,增加口感又解膩。配菜就有經典炸薯條,新鮮炸起嘅薯條,外脆內軟,每次都想追加!柚子脆皮豬手($178)恭喜發財!橫財就手!新年必食豬手,呢度嘅豬手真係份量十足,適合叫嚟同家人朋友分享。豬手外皮烤至金黃酥脆,咬下去時發出脆脆聲音,內部則濕潤多汁。柚子汁酸甜風味為豬肉帶來清新感,令整道菜更加爽口。軟殼蟹海鮮煲($108)唔少得一嚐新菜式,呢道菜以軟殼蟹和番茄香草汁為基礎,軟殼蟹外層酥脆,還有青口、蝦等海鮮,搭配著濃郁番茄香草汁,用埋配搭嘅蒜蓉包蘸汁一流,如果多兩塊包就更好了!

2024-02-18 17 瀏覽
九龍灣🚇淘大商場呢間 SuperNormal 真係一啲都唔 normal😆,佢哋嘅招牌柚子脆皮🇩🇪德國豬手勁香脆,而且叫個💰抵食嘅二人餐就可以食到。入面裝修走🏭輕工業風,而且入咗去先🤩發現佢唔只係西式嘅🍴酒吧餐廳,仲有日式串燒🔥食添!佢哋嘅🍞餐包係自家製嘅,質素好👍唔錯,尤其係個蒜蓉牛油🥖法包,好足料好有🧄蒜香味。是日餐湯🥣係忌廉蘑菇湯,幾 creamy 幾香🍄蘑菇味,另外加$28💰可以升級做法式🇫🇷手打鮮蠔湯,份量更多🦪蠔味好濃郁好鮮味,入口又滑又香🤤,鐘意蠔嘅好值得升級🥰!🥂白酒忌廉煮青口好鮮味,😋入口有淡淡白酒香,配埋頭先啲🍞餐包一齊食仲正!招牌柚子脆皮德國🐖豬手份量超出我想像,外皮😍好香脆帶少許柚子香,仲有配少少🇩🇪德式酸菜,風味十足,再點少少🍯蜂蜜芥末醬食更加好味。🦀蟹肉海鮮龍蝦汁🦞蟹籽天使麵味道好濃郁,🍝天使麵沾滿海鮮🤤龍蝦汁,入口有蟹肉🦀鮮味,加上有少許蟹籽,食起上嚟☺️層次好豐富。而且個餐仲包埋🥤餐飲,亦可加錢💰轉不同款式嘅🍺酒類飲品,抵呀!

2024-02-17 18 瀏覽
位於九龍灣既SuperNormal,真心想推薦比大家🥰餐廳環境好一流,有情調,適合情侶拍拖去👍👍我地叫左個二人套餐,介紹返必點既、最出名既招牌柚子脆皮德國豬手,其實我最怕豬手煮得好硬,又難咬,但呢個完全唔會,好香口,豬手肉質好嫩滑,外皮又夠脆👍👍正野另外蒜片日本山賊汁雞柳炒扁意粉,呢個真係意外驚喜,居然有中式炒麵既鑊氣,好惹味,召集扁意炒控🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️青口作為小食都幾高級👍總括嚟講,值得encore ☺️🎉
位於九龍灣既SuperNormal,真心想推薦比大家🥰
餐廳環境好一流,有情調,適合情侶拍拖去👍👍

青口作為小食都幾高級👍總括嚟講,值得encore ☺️🎉
2024-02-12 29 瀏覽
Happy Friday 今晚有得食😋我最喜歡的 「脆」 「脆」 「脆」 豬手🐽太耐冇嚟 今次有新menus最抵食當然係2人餐👉🏻麵包+湯🥣 蘑菇湯或升級 *法式手打鮮蠔湯* +$28 2款湯都好濃郁 蠔湯味道的蠔味🦪但一啲都唔腥 👍🏻👉🏻前菜 - 白酒忌廉煮青口 配麵包👍🏻👉🏻主菜(2款)豬手必選👉🏻 脆脆皮🐽放咗好耐都仲脆 淡淡柚子味道👉🏻蟹肉龍蝦汁蟹子天使麵 🍝 材料十足 大大份👉🏻餐飲-升級咗2位精選特飲 賣相 味道都ok 唔會太甜今次坐外面 位置比較闊舒服😌新餐牌份量比以前多 意粉好食咗2個女仔叫2人餐有啲多 份量可3人食都得九龍灣必食之選

太耐冇嚟 今次有新menus

• 麥啤浸柚子脆皮德國鹹豬手
  • 白酒忌廉煮青口
  • 法式手打鮮蠔湯
2024-02-12 24 瀏覽
今天要介紹既呢間餐廳位於九龍灣淘大商場,是一家德國西餐廳。餐廳既招牌菜係德國鹹豬手,每日限量20隻,想試就要訂位或早少少過去食。餐廳室外同室內都設有坐位,而室內裝修係用紅磚配上橙色燈光和裝飾品,帶有少少外國風。麥啤浸柚子脆皮德國鹹豬手 $178豬手有兩款口味,一款辣同一款唔辣。我地揀左唔辣。豬手先用柚子麥啤浸超過8個小時,而豬手係即叫即整,所以要等耐少少時間先有得食。上菜時,豬手已經斬件了,豬手皮脆卜卜而肉可以保持到都好淋同肉既彈性,非常容易食。覺得單食豬手太油膩的話就可以配旁邊嗰啲酸椰菜同沙律一齊食。黑醋鵝肝牛肉漢堡 $148漢堡用上安格斯牛肉同鵝肝為主角,搭配芝士、生菜、番茄,配料豐富。牛肉同鵝肝煎得唔錯,其中鵝肝係煎到外脆內軟。漢堡包係烘過加埋黑醋食落更開胃,再配埋薯條,份量非常足夠。📍SuperNormal (淘大商場2期) (九龍灣)九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下G196-199號舖港鐵九龍灣站 B 出口

麥啤浸柚子脆皮德國鹹豬手 $178

黑醋鵝肝牛肉漢堡 $148

📍SuperNormal (淘大商場2期) (九龍灣)
九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下G196-199號舖
港鐵九龍灣站 B 出口
2024-02-09 12 瀏覽
SuperNormal is recently having a promotion on roasted pork knuckle at $178 featuring Yuzu and Thai spicy flavors. If you're bored of a typical Schweinshaxe, this is absolutely something you should try!Draft beer choices include 1664 Blanc and Asahi, with a range of bottled craft beers available. Picked the floral 1664 this time which was served ice cold.White Wine French Blue MusselsMussels in a thick and creamy sauce. Cooked on point. Served with warm and soft buttery garlic bread.Roasted Germa

Roasted German Pork Knuckle, Wheat Beer & Yuzu Flavor
Honey glazed skin. Slightly sweet and packed with yuzu aroma. Crunchy skin, melting fat, tender meat, gelatinous tendons. Perfect size for 2 to share. Served with salad and sauerkraut.
2024-02-08 19 瀏覽
今日去家姐屋企玩貓貓🐈‍⬛🐱玩完就係附近到覓食😆吸完貓心情好好去食餐好嘅😌!*****🐷柚子脆皮豬手 $178🍟原味薯條 $56呢度嘅豬手咁啱做緊優惠,所以就叫左一隻柚子脆皮豬手😋佢燒得個皮好脆,肉味醃得好正🤤仲附有少少沙律🥗、酸菜、同埋芥末醬添😋串燒🐥燒雞翼 $18 / 隻🍡墨魚丸 $18 / 串🧀日本芝士年糕 $38 / 份我地另外叫左啲串燒,都係即叫即燒嘅,大大件肉又熱辣辣架😋🍹青瓜薄荷青檸梳打 $42🍵白桃四季春茶 $42外賣盒 +$1*****

*****
🐷柚子脆皮豬手 $178
🍟原味薯條 $56

串燒
🐥燒雞翼 $18 / 隻
🍡墨魚丸 $18 / 串
🧀日本芝士年糕 $38 / 份

我地另外叫左啲串燒,都係即叫即燒嘅,大大件肉又熱辣辣架😋
🍹青瓜薄荷青檸梳打 $42

• 柚子脆皮豬手
  • 麥啤浸柚子脆皮德國鹹豬手
  • 柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手
2024-02-07 18 瀏覽
老友想食西餐,前一天己book 定呢間在淘天商場內的SUPER NORMAL, 因喜歡餐廳的氣氛唔錯,食物亦可口啊。 柚子脆皮豬手,豬手一定要點的,豬皮炸焗得香脆,入口唔覺有油膩,肥膏亦不多,肉質鬆軟入味,送酒十分之讚🍻。 日本刺身帶子牛油果🥑沙律,帶子煎到香口鮮甜,肉厚彈牙爽口,沙律🥗菜新鮮爽口,食飯前要食菜先得架。再叫番2杯1664啤酒🍻,大杯又爽口超級正。預先預祝新的一年,大家更加順利、開心啊🥳。

再叫番2杯1664啤酒🍻,大杯又爽口超級正。
預先預祝新的一年,大家更加順利、開心啊🥳。
2024-02-07
2024-02-06 14 瀏覽
間中黎附近donki入貨都會幫襯下,係呢區西餐信心之選。麥啤浸柚子德國脆皮豬手已經食過好多次,估唔到仲有驚豔感覺,再次俾個柚子香味感動到,大大啖肉得黎有一絲清新。 豬手本身好入味唔會太咸,脆皮酥脆唔會硬,配蜜糖芥末醬好夾。蒜片紅椒藍蟹肉鮮蝦扁意粉係典型嘅蒜香橄欖油意粉,比較清淡,突出左蟹肉嘅香甜,配料多到滿瀉好足料。鵝肝安格斯牛肉漢堡無期望之下鵝肝味道好出,幼滑厚切,香濃到幫牛肉漢堡扒加左分,呢個價位黎講物超所值。 鐘意個包烘到好脆熱辣辣,漢堡扒有肉汁。
間中黎附近donki入貨都會幫襯下,係呢區西餐信心之選。