2024-02-23 17 瀏覽
今日同老婆放工後去九龍灣淘大行街,行經一間好有情調的酒吧餐廳,叫SuperNormal,好難得係九龍灣揾到咁有情調的餐廳,可以聽住輕快音樂,食住野,感覺好悠閒輕鬆。 一坐低,侍應即刻放低2杯水及餐牌,笑容滿面同我地介紹左餐廳最出名的德國豬手,感覺好舒服。 我地叫左個2人餐,例湯是南瓜湯,有好濃郁的南瓜味,好正!我地揀左蟹籽青瓜海蜇芥末沙律,酸酸的,好開胃。 我地係五個主菜中揀左這店最出名、數量有限的招牌柚子脆皮德國豬手,好有驚艷感覺,有濃厚嘅柚子香味,外皮烤得酥脆金黄,肉質嫩滑,真是皮脆肉嫩,同我在德國食嘅有得揮,好好食,好值得食。 最後,我地仲食左蟹肉海鲜龍蝦汁蟹籽天使麵,海鮮好新鮮,天使麵好幼滑,味道剛剛好。一間氣氛、服務和食物都吸引的餐廳,下次我地會再食。