2024-02-12 29 瀏覽
Happy Friday 今晚有得食😋我最喜歡的 「脆」 「脆」 「脆」 豬手🐽太耐冇嚟 今次有新menus最抵食當然係2人餐👉🏻麵包+湯🥣 蘑菇湯或升級 *法式手打鮮蠔湯* +$28 2款湯都好濃郁 蠔湯味道的蠔味🦪但一啲都唔腥 👍🏻👉🏻前菜 - 白酒忌廉煮青口 配麵包👍🏻👉🏻主菜(2款)豬手必選👉🏻 脆脆皮🐽放咗好耐都仲脆 淡淡柚子味道👉🏻蟹肉龍蝦汁蟹子天使麵 🍝 材料十足 大大份👉🏻餐飲-升級咗2位精選特飲 賣相 味道都ok 唔會太甜今次坐外面 位置比較闊舒服😌新餐牌份量比以前多 意粉好食咗2個女仔叫2人餐有啲多 份量可3人食都得九龍灣必食之選

太耐冇嚟 今次有新menus

2024-02-02
  • 白酒忌廉煮青口
  • 法式手打鮮蠔湯
2024-02-12 24 瀏覽
今天要介紹既呢間餐廳位於九龍灣淘大商場,是一家德國西餐廳。餐廳既招牌菜係德國鹹豬手,每日限量20隻,想試就要訂位或早少少過去食。餐廳室外同室內都設有坐位,而室內裝修係用紅磚配上橙色燈光和裝飾品,帶有少少外國風。麥啤浸柚子脆皮德國鹹豬手 $178豬手有兩款口味,一款辣同一款唔辣。我地揀左唔辣。豬手先用柚子麥啤浸超過8個小時,而豬手係即叫即整,所以要等耐少少時間先有得食。上菜時,豬手已經斬件了,豬手皮脆卜卜而肉可以保持到都好淋同肉既彈性,非常容易食。覺得單食豬手太油膩的話就可以配旁邊嗰啲酸椰菜同沙律一齊食。黑醋鵝肝牛肉漢堡 $148漢堡用上安格斯牛肉同鵝肝為主角,搭配芝士、生菜、番茄,配料豐富。牛肉同鵝肝煎得唔錯,其中鵝肝係煎到外脆內軟。漢堡包係烘過加埋黑醋食落更開胃,再配埋薯條,份量非常足夠。📍SuperNormal (淘大商場2期) (九龍灣)九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下G196-199號舖港鐵九龍灣站 B 出口

麥啤浸柚子脆皮德國鹹豬手 $178

黑醋鵝肝牛肉漢堡 $148

📍SuperNormal (淘大商場2期) (九龍灣)
港鐵九龍灣站 B 出口
2024-02-09 12 瀏覽
SuperNormal is recently having a promotion on roasted pork knuckle at $178 featuring Yuzu and Thai spicy flavors. If you're bored of a typical Schweinshaxe, this is absolutely something you should try!Draft beer choices include 1664 Blanc and Asahi, with a range of bottled craft beers available. Picked the floral 1664 this time which was served ice cold.White Wine French Blue MusselsMussels in a thick and creamy sauce. Cooked on point. Served with warm and soft buttery garlic bread.Roasted Germa

Roasted German Pork Knuckle, Wheat Beer & Yuzu Flavor
Honey glazed skin. Slightly sweet and packed with yuzu aroma. Crunchy skin, melting fat, tender meat, gelatinous tendons. Perfect size for 2 to share. Served with salad and sauerkraut.
2024-02-08 19 瀏覽
今日去家姐屋企玩貓貓🐈‍⬛🐱玩完就係附近到覓食😆吸完貓心情好好去食餐好嘅😌!*****🐷柚子脆皮豬手 $178🍟原味薯條 $56呢度嘅豬手咁啱做緊優惠,所以就叫左一隻柚子脆皮豬手😋佢燒得個皮好脆,肉味醃得好正🤤仲附有少少沙律🥗、酸菜、同埋芥末醬添😋串燒🐥燒雞翼 $18 / 隻🍡墨魚丸 $18 / 串🧀日本芝士年糕 $38 / 份我地另外叫左啲串燒,都係即叫即燒嘅,大大件肉又熱辣辣架😋🍹青瓜薄荷青檸梳打 $42🍵白桃四季春茶 $42外賣盒 +$1*****

*****
🐷柚子脆皮豬手 $178
🍟原味薯條 $56

串燒
🐥燒雞翼 $18 / 隻
🍡墨魚丸 $18 / 串
🧀日本芝士年糕 $38 / 份

我地另外叫左啲串燒,都係即叫即燒嘅,大大件肉又熱辣辣架😋
🍹青瓜薄荷青檸梳打 $42
🍵白桃四季春茶 $42
外賣盒 +$1

*****
2024-02-01
  • 柚子脆皮豬手
  • 柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手
2024-02-07 18 瀏覽
老友想食西餐,前一天己book 定呢間在淘天商場內的SUPER NORMAL, 因喜歡餐廳的氣氛唔錯,食物亦可口啊。 柚子脆皮豬手,豬手一定要點的,豬皮炸焗得香脆,入口唔覺有油膩,肥膏亦不多,肉質鬆軟入味,送酒十分之讚🍻。 日本刺身帶子牛油果🥑沙律,帶子煎到香口鮮甜,肉厚彈牙爽口,沙律🥗菜新鮮爽口,食飯前要食菜先得架。再叫番2杯1664啤酒🍻,大杯又爽口超級正。預先預祝新的一年,大家更加順利、開心啊🥳。

再叫番2杯1664啤酒🍻,大杯又爽口超級正。
預先預祝新的一年,大家更加順利、開心啊🥳。
2024-02-07
2024-02-06 15 瀏覽
間中黎附近donki入貨都會幫襯下,係呢區西餐信心之選。麥啤浸柚子德國脆皮豬手已經食過好多次,估唔到仲有驚豔感覺,再次俾個柚子香味感動到,大大啖肉得黎有一絲清新。 豬手本身好入味唔會太咸,脆皮酥脆唔會硬,配蜜糖芥末醬好夾。蒜片紅椒藍蟹肉鮮蝦扁意粉係典型嘅蒜香橄欖油意粉,比較清淡,突出左蟹肉嘅香甜,配料多到滿瀉好足料。鵝肝安格斯牛肉漢堡無期望之下鵝肝味道好出,幼滑厚切,香濃到幫牛肉漢堡扒加左分,呢個價位黎講物超所值。 鐘意個包烘到好脆熱辣辣,漢堡扒有肉汁。
間中黎附近donki入貨都會幫襯下,係呢區西餐信心之選。

2024-02-05 28 瀏覽
♡♡♡📍 SuperNormal (淘大商場2期) (九龍灣)九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下G196-199號舖好似真係太耐無去九龍灣,成個感覺都好唔同😂😂;呢間餐廳都係第一次去食,個FEEL同平時食既都有D唔同,覺得個氣氛環境都唔錯,同朋友小聚一下都OK😽~🍽️日本刺身帶子龍蝦汁意大利飯完全比係MENU吸引左😝,一開始仲簡緊好唔好食鰻魚呢,因為睇個張相都幾吸引🥳;但係最近都係食日本刺身帶子龍蝦汁意大利飯因為覺得呢個更為吸引🤪😎,食材更加豐富🥰~ 帶子味道鮮甜,再配上龍蝦汁真係絕配,有好香濃既海鮮味!真係令人食指大動~🍽️泰式秘製汁脆皮豬手脆豬手外皮焦脆最具吸引力😆,裏肉唔會太韌、火候適中。豬肉酒紅紅色感覺新鮮又令人蠢蠢欲動🤭搭,配上酸甜酸甜口味既醬汁簡直絕配😘🍽️青芥蜜糖雞翼呢個小食真係一流,真係好好食!首先呢份雞翼真係新鮮炸出黎🥰🥰,熱辣辣本身就好加分,再加上隻隻雞翼都好肥美,真係啖啖肉果種🤪真係好正!
♡♡♡
📍 SuperNormal (淘大商場2期) (九龍灣)

🍽️日本刺身帶子龍蝦汁意大利飯

🍽️泰式秘製汁脆皮豬手
🍽️青芥蜜糖雞翼

2024-02-05 21 瀏覽
放工想輕鬆下食個好,我就去左淘大商場嘅「Supernormal」餐廳。佢呢度價錢平實,但係風格同質素有啲似銅鑼灣嘅酒吧餐廳,好適合放工晚餐嘅放鬆既好地方。✨🍽️💼🌃首先前菜係溏心蛋凱撤沙律,呢個沙律好鮮甜,仲有隻溏心蛋係度等你打開!沙律入面嘅蔬菜新鮮爽口,配埋凱撤醬同溏心蛋嘅鮮味,每一口都好滋味,令人滿足開心!🥗🥚😋然後就係牛油果他他脆魚漢堡,麵包鬆軟,入面包住咗牛油果他他同埋脆魚,一咬落去,滋味爆發!牛油果他他嘅濃郁牛油果味同埋脆魚嘅鮮嫩口感相得益彰,令人一試難忘!呢個漢堡真係好好味。🍔🥑🐟👍再嚟就係泰式秘制汁脆皮豬手,呢個菜係「Supernormal」嘅必食之一!外皮烤得金黃酥脆,入面嘅肉質又嫩又多汁!而且佢地嘅泰式秘制汁係絕配,酸酸辣辣,令人胃口大開!每一口都好香好脆,真係令人回味無窮!🐷🔥🌶️😍最後就係墨西哥粟米片,呢個小食好適合當開胃小食或者配酒飲。粟米片香脆,撒上啲墨西哥調味粉,味道鹹香。🌽🌮👌「Supernormal」餐廳係一個好放鬆同埋享受嘅地方,而且呢度嘅食物同飲品都好正!如果你想放鬆一下,呢度絕對係一個好選擇!🍻🍹🎉

SuperNormal (淘大商場2期)九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下G196-199號舖Score 分數:A/85講到九龍灣有咩好野食,講堅.....多不聲數。咁有咩好介紹?又講堅.....多到嘔 就誇張左,但又的確有唔少正野。咁講到性價比,同男朋友/女朋友/朋友仔 想揾間氣氛好,又可以吹下水嘅餐廳,E 間SuperNormal都算係其中之一嘅好選擇。佢有咩好?勝在西餐!差不多人人都可以食咁仔,加上西餐真係正正常常嘅話(除茶記外),都應該唔會太差....掛。咁E間野又的確做得唔錯!加上衛生+環境都幾好,真心唔怕一試。有咩好野食推薦?佢個雙重芝士漢堡 有水準 + 豬手皮仔脆卜卜,肉質鮮,真心可試。至於佢地份餐牌力推嘅酒,真係未試過,唔推介啦~🤣
SuperNormal (淘大商場2期)

Score 分數:A/85

📍#SuperNormal (淘大商場2期) (九龍灣)九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下G196-199號舖♡人均消費: $495 @ 2▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️位於九龍灣徳福廣場既SuperNormal,主打食徳國菜同西式嘢,地點方便,又可以食到呢兩日心心念念既脆皮德國鹹豬手😗✨#麥啤浸柚子脆皮德國鹹豬手💰$178超大份鹹豬手😱已預先切好一件件,方便放落口🤣表皮食落好香脆,豬肉新鮮,唔油膩,唔會好鹹,味道啱啱好,豬肉點少少蜜糖芥末醬真係好正🤩好吸引🤤🤤🤤✨#日本刺身級帶子龍蝦汁意大利飯💰$158賣相好好嘅菜式,未食就聞到好濃嘅龍蝦味,而且熱辣辣😍食落口感特別,感覺綿帶有點兒韌😆好容易咬👏🏻中意食龍蝦汁一定要試下👍🏻👍🏻👍🏻✨#黑松露忌廉野菌扁意粉💰$115中意食黑松露嘅我必擇🤩上菜時熱辣辣,好大陣黑松露味🤤好多菌,意粉軟硬適中,而且份量都好多,食完真係好飽🫶🏻🫶🏻▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
📍#SuperNormal (淘大商場2期) (九龍灣)

♡人均消費: $495 @ 2

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨#麥啤浸柚子脆皮德國鹹豬手💰$178

✨#日本刺身級帶子龍蝦汁意大利飯💰$158

✨#黑松露忌廉野菌扁意粉💰$115

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

2024-01-29 91 瀏覽
好耐冇食過德國鹹豬手,就上網睇吓,發現淘大商場附近有間酒吧餐廳有得食,即刻去先🤤首先門入已經聽到有音樂非常有氣氛🎶🎶入到去發個裝修都幾靚有唔同嘅打卡位,有bar枱區亦都有其他長枱。見到佢而家有個晚市二人套餐,有得揀豬手就即刻揀咗呢個套餐,價錢非常合理,有湯有前菜有主食仲包埋嘢飲😈😈套餐$508是日餐湯-蘑菇湯湯入邊好足料有蘑菇粒,而且夠creamy是日餐湯法式手打蠔湯🦪+$28呢個湯非常之值得加錢,一飲已經飲得出佢用新鮮蠔整出嚟,非常之融入喺湯入邊,飲完滿足晒牛油餐包🥖🥖麵包上枱仲暖暖哋,而且夠晒軟熟,仲有幾款唔同包前菜白汁-白酒忌廉煮青口青口份量多,夠入味,白酒忌廉汁煮得唔錯,唔會太稀,而且淡淡嘅白酒香味令到我好想繼續食🙈🙈主菜招牌柚子脆皮德國豬手🐷豬手即叫即整,上到枱仲見到熱辣辣,仲睇到豬手皮脆卜卜。而表面加咗少少柚子可以中和豬手嘅油膩感,一啖接着一啖咁樣食落去🤤🤤蟹肉海鮮龍蝦汁蟹籽天使麵🍝🍝一嚟就見到好多蟹肉喺最上面,仲有蟹籽同埋菇喺側邊,材料十分之豐富。天使麵時間掌握得好唔會太腍,而且個龍蝦汁都夠濃😚餐飲菠蘿荔枝四季春茶+$16因為真係好想飲茶,就揀咗呢杯,飲落幾好唔會太甜,而

套餐$508
是日餐湯-蘑菇湯
湯入邊好足料有蘑菇粒,而且夠creamy

是日餐湯法式手打蠔湯🦪+$28

牛油餐包🥖🥖
麵包上枱仲暖暖哋,而且夠晒軟熟,仲有幾款唔同包

前菜白汁-白酒忌廉煮青口

主菜
招牌柚子脆皮德國豬手🐷

蟹肉海鮮龍蝦汁蟹籽天使麵🍝🍝

餐飲
菠蘿荔枝四季春茶+$16
因為真係好想飲茶,就揀咗呢杯,飲落幾好唔會太甜,而且兩種味道都喺度,唔會話邊種未冚住邊種🤤🤤

無糖可樂

SuperNormal (淘大商場2期) (九龍灣)

白酒忌廉煮青口

蟹肉海鮮龍蝦汁蟹籽天使麵
餐包
法式手打蠔湯
2024-01-29 19 瀏覽
最近我食過一 d高性價比美食其中之一就系九龍灣淘大 Supernormal 。淘大餐廳多,Supernornal 比較有特色。餐廳工業風設計,座位有卡位,不同高矮檯選擇。同友人點左柚子脆皮豬手、三重奏芝士牛肉漢堡、黑松露野菌扁意粉和丁香肉桂檸蜜。柚子脆皮豬手這道菜讓我感到驚艷,因為豬手的外皮烤得酥脆金黃,內裡卻保持著嫩滑的口感。柚子的清新香氣融入了豬肉的鮮美味道,為整道菜增添了一絲特別的風味。搭配上豐富的配菜,這道柚子脆皮豬手絕對是一道值得品嚐的菜式。三重奏芝士牛肉漢堡漢堡堆疊著多層芝士和多汁的牛肉餅,牛肉餅烤得剛剛好,保持了肉汁的鮮美,而芝士的濃郁口感完美地融入了整個漢堡中。配以鬆軟的漢堡麵包和新鮮的生菜,形成美味漢堡🍔。黑松露野菌扁意粉麵條煮得剛好彈牙,搭配著豐富的野菌和黑松露醬汁,每一口都散發出濃郁的香氣。黑松露的獨特風味為這道菜增添了一份奢華感,讓人回味。總而言之,餐廳的食物整體美味,價錢吸引,值得舌尖再遊!

三重奏芝士牛肉漢堡

黑松露野菌扁意粉

總而言之,餐廳的食物整體美味,價錢吸引,值得舌尖再遊!
已經是多次回訪了,不要錯過位於淘大花園的supernormal,一定要點招牌菜式的德國豬手,配上手工啤,如果你是肉類愛好者,一定要試吓呢度嘅豬手另外我都好鍾意食呢個嘅意粉,信我好食! 有時間中中午都會過嚟食啲意粉 覺得超滿足-柚子蜜啤浸脆皮德國鹹豬手$178 原價$228 (每日限量20隻)餐廳用自家釀製柚子啤酒浸足8個鐘,好有誠意,已經切好咗好細心,咬下去完全不用費勁,搭配的德國酸椰菜非常地道,泰式秘製汁醬汁酸酸甜甜好開胃,份量很大,二至三人分享完全沒有問題蒜片紅椒藍蟹肉扁意粉 $128上次食過呢度嘅意粉都好滿意,今次試吓呢款用上藍蟹肉和紅椒仲食到少少蒜片,意粉炒得幾香口好惹味,份量是平時西餐廳的1.5倍以上,幾欣賞呢度用上呢款碟,食到尾都仲唔會凍-另外用試咗鵝肝意大利飯勁大片鵝肝真係好幸福意大利飯醬汁幾濃厚鍾意佢軟硬適中,味道都唔錯_____________________SuperNormal(淘大商場)(九龍灣)九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下G196-199號舖———————————————#hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodsh
柚子蜜啤浸脆皮德國鹹豬手

$178 原價$228 (每日限量20隻)

蒜片紅椒藍蟹肉扁意粉 $128

另外用試咗鵝肝意大利飯
勁大片鵝肝真係好幸福
意大利飯醬汁幾濃厚
鍾意佢軟硬適中,味道都唔錯

_____________________
SuperNormal(淘大商場)
(九龍灣)

———————————————

#hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodshare
#hkfoodlover #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfoodies
#hongkong #hongkongfood #香港#香港美食#吃貨
#九龍灣美食推薦 #淘大商場#德國豬手 #supernormal
  • 蒜片紅椒藍蟹肉扁意粉
  • 香煎鵝肝露筍牛肝菌意大利飯
2024-01-26 25 瀏覽
呢度最出名就係脆皮炸豬手,用麥啤慢煮24小時,之後再炸到脆一脆。但今日除咗豬手,原來Burger都唔錯。午餐有意粉、扒、仲有burger揀,叫咗大啡菇芝士安格斯牛肉漢堡,已經有餐湯或沙律同埋飲品。個漢堡包大到呢,擘大口都咬唔晒,邊有大啡菇、牛肉漢堡、芝士、生菜等,仲配埋熱辣辣炸薯條,真係無得輸。炸豬手做緊$178 一隻。仲有泰式同埋柚子味揀。今次就試咗泰式脆皮豬手。豬手用柚子麥啤浸超過8個小時,再立即炸到卜卜脆,所以起菜時間都會較長。豬手皮脆卜卜之餘,豬手肉都好淋,而且佢哋已經幫手切開一片片,容易食。豬手淋咗泰式辣汁,酸酸辣辣,非常開胃。太油膩就可以食少少側邊嗰啲酸椰菜同沙律。

2024-01-26 17 瀏覽
聞名不如見面🤣終於黎到食呢個咁出名嘅德國脆皮豬手!-麥啤浸泰式秘製汁脆皮德國鹹豬手🐷啲皮真係超級脆!而豬皮係有足夠嘅厚度,咬落去油脂分布亦都好均勻!豬手肉嘅部份,亦都好嫩滑!而且調味方面,肉嘅鹹味啱啱好!可以點埋個醬汁,感覺冇咁油膩,另外再配埋啤酒簡直係一流🤞🏻🤤-串燒全部都好夠火喉,超濃炭燒味!而且調味料只係用咗鹽同黑椒簡單嘅配搭,可以食得出食品本身嘅鮮味👍🏻👍🏻🥰-雞腎同雞軟骨係最出色🐥-日本番薯真係好甜🤤-和牛好淋,好重牛肉味😎-羊架真係要重點讚,肥瘦啱啱好!大概燒到有五成熟,所以啲肉質都好鮮嫩,一啲都唔難咬,同埋一啲蘇味都冇🥹👍🏻👍🏻-手工啤選擇極多🍺呢一餐飯都已經飲咗3枝唔同款🤣3枝都係揀咗麥味極濃,好好飲!食豬手同食串燒,識飲一定係飲啤酒🍻
聞名不如見面🤣終於黎到食呢個咁出名嘅德國脆皮豬手!
麥啤浸泰式秘製汁脆皮德國鹹豬手🐷
雞腎同雞軟骨係最出色🐥
日本番薯真係好甜🤤
和牛好淋,好重牛肉味😎
手工啤選擇極多🍺
呢一餐飯都已經飲咗3枝唔同款🤣
3枝都係揀咗麥味極濃,好好飲!
食豬手同食串燒,識飲一定係飲啤酒🍻
麥啤浸德國脆皮豬手
串燒日本蕃薯