2022-11-30 237 瀏覽
📍Popstreet已經係一年前之前食,估唔到無去一排執咗笠添🥲 但係都照係到分享下啦!個陣一入去就見到裝修有啲色彩繽紛,再加木板,好似去咗公園咁🤣幾得意~前菜:芝麻醬玉子沙律🥗本身佢嚟到嘅時候以為黃色嗰塊係芝士,咬落去原來係玉子嚟嘅,算幾有特色嘅前菜👍🏻廚師精選扁意粉:辣肉腸卡邦尼意粉🍝每日嘅意粉都唔同,我哋去嗰日就係呢一個辣肉腸卡邦尼意粉。呢個意粉味道都幾濃,辣肉份量都幾多,整體食落去每啖都好豐富😋摩洛哥霹靂燒春雞(半隻) 🍗隻雞焗得幾香,雞肉係嫩嘅,同個醬料都幾夾,而且份量啱啱好,最邪惡嘅係啲薯條食極唔停口🤣蒜香雞軟骨🦴唔好睇佢細細兜,其實個兜嘅好深,兩個人食都夠!個蒜香味好出,又啱啱炸起熱辣辣,好好味🤤Jasmine tea☕️普通茶包茶,冇咩特別😬Lemonade🥃估唔到Lemonade都有得玩花巧嘢😂 整到咁嘅樣以為係蝶豆花🦋仲用埋環保飲筒添!加分💯 味道就係普通Lemonade🤣🤣其實嗰陣時食完一路都好想再去,因為最想試嘅係慢煮麻辣雞胸飯,但係嗰次就賣晒,冇諗過已經執咗了🥲 Pop Street (已結業)🍽️西環西營盤第三街70號地舖
📍Popstreet

前菜:芝麻醬玉子沙律🥗
芝麻醬玉子沙律

廚師精選扁意粉:辣肉腸卡邦尼意粉🍝
辣肉腸卡邦尼意粉

摩洛哥霹靂燒春雞(半隻) 🍗
摩洛哥霹靂燒春雞(半隻)

蒜香雞軟骨🦴
蒜香雞軟骨

Jasmine tea☕️
普通茶包茶,冇咩特別😬

Lemonade🥃
Lemonade

Pop Street (已結業)
🍽️西環西營盤第三街70號地舖
2021-11-03
2022-08-19 553 瀏覽
今次推介西營盤平民小店!💛意外地有驚喜❣️鬼佬叉燒飯、溫泉蛋、羽衣甘藍 ($75)個名咁盞鬼,有咁多人推介,即管一試啦!叉燒配上BBQ醬,個飯底竟然係糯米飯,有臘腸粒同香菇,非常鹹香惹味,溫泉蛋整得啱啱好,成個組合超級夾同好味!❤️‍🔥(只有小小🤏🏼略嫌太鹹)極厚切 手工牛肉漢堡配薯條 ($128)牛肉的確非常厚切😆咬落去非常Juicy!好食😋辣子雞軟骨 ($38)上菜時,一陣椒麻香辣味飄過,但識落一點都不辣🥹如果辣啲會更好食!😛自家製檸檬特飲 (+$6)超級好飲~記得要叫~🌟整體性價比極高💫想支持本地小店的,值得一試😋食物:😋😋😋😋😋餐廳仲有得用Payme付款添🤣📍 Pop Street (西環)西環西營盤第三街70號地舖
今次推介西營盤平民小店!💛意外地有驚喜❣️

鬼佬叉燒飯、溫泉蛋、羽衣甘藍 ($75)

極厚切 手工牛肉漢堡配薯條 ($128)
牛肉的確非常厚切😆咬落去非常Juicy!好食😋

辣子雞軟骨 ($38)

自家製檸檬特飲 (+$6)
超級好飲~記得要叫~

🌟整體性價比極高💫
想支持本地小店的,值得一試😋
食物:😋😋😋😋😋

餐廳仲有得用Payme付款添🤣

📍 Pop Street (西環)
西環西營盤第三街70號地舖
激厚切手工牛肉漢堡配薯條
辣子雞軟骨
自家製檸檬特飲
2022-03-27 1610 瀏覽
近日天氣又濕又焗搞到個人都好納悶好攰😕決定外出走走遠離人多地方走進小區小巷🚶🏻‍♀️發現一間頗有特色既小店鍾意坐對住外街既卡位感覺特別chill放開式廚房抽氣系統唔錯小店以漢堡為主但飯呀意粉呀小食亦有提供服務好 態度好並無加一服務費由於以上種種因素再訪既機會係有既😋突然奉送兩串餐前小食 - 炸雞皮,我本人無興趣,掂都無掂過😅朋友仔表示香脆可口,不過咁樣食好奇怪🤣而且勁少勁似人地食淨左咁,如果以其他擺盤可能會好啲。❑ 手工牛肉漢堡配薯條 $128二話不說揀左個burger嘆下😳高到一啖都咬唔晒,內餡有不敗既蕃茄、紫洋蔥、酸瓜、煙肉及羽衣甘藍,重頭戲係非常有厚度既手打漢堡😌紮實地鎖緊每滴水份油香,半溶車打芝士亦係另一個不可忽視既角色,缺一不可😏如果提供埋即棄手套就更顯細心❤️帶有少少薯皮既薯條都炸得幾香脆,一條又一條🤩清碟easy job ❑ 鬼佬叉燒飯·溫泉蛋·羽衣甘藍 $75賣相滿分~港式叉燒遇上BBQ燒烤醬😋 出奇地夾!鬼佬叉燒因而命名,叉燒份量慷慨,但偏瘦較有咬口。驚喜位竟然唔係配白飯😳😳係糯米飯呀omg!!炒得乾身唔會油,臘腸香菇碎更顯鹹香感,成件事好食又好夾喎!再親手篤爆隻邪惡既溫
近日天氣又濕又焗

由於以上種種因素
再訪既機會係有既😋

❑ 手工牛肉漢堡配薯條 $128

❑ 鬼佬叉燒飯·溫泉蛋·羽衣甘藍 $75
賣相滿分~港式叉燒遇上BBQ燒烤醬😋 出奇地夾!鬼佬叉燒因而命名,叉燒份量慷慨,但偏瘦較有咬口。驚喜位竟然唔係配白飯😳😳係糯米飯呀omg!!炒得乾身唔會油,臘腸香菇碎更顯鹹香感,成件事好食又好夾喎!再親手篤爆隻邪惡既溫泉蛋,撈埋糯米飯的確一流😌
2022-03-20
2022-02-20 741 瀏覽
晚餐時段係西營盤見到未試過嘅依間特色歐亞菜餐店就決定試一試佢,其實當晚嗌咗好多唔同嘅嘢食,一啲飯類主食同埋小食前菜都有嗌,不過個人認為嗰啲菜式只屬正常發揮,特別深印象嘅反而係圖中依一碟柚子豬肋骨!第一次嘗試以酸酸甜甜嘅醬汁配搭豬肋骨,有別於一向都係以濃味醬汁做配搭,依到嘅ribs更加清新特別,肉質唔算一哎就皮肉分離個種,不過都算嫩身唔太「鞋」,加上醬汁嘅加乘令人一啖接一啖咁食落口~下次回訪的話應該都係為佢而黎!
2022-01-08 663 瀏覽
朋友推介小店…必食薯條所以叫左紐西蘭鱈魚柳漢堡配薯條試試🍟薯條份量足❤️新鮮炸起, 夠熱夠脆~🐟鱈魚柳都一樣,外層香脆, 內裡嫩滑,幾正, 😋😋仲有D椰菜絲, 蘿蔔絲同芝士, 加埋即刻豐富左🤤🤤🤤個包正常, 唔乾身~🍔可以再encore~~👍🏻
朋友推介小店…必食薯條
所以叫左紐西蘭鱈魚柳漢堡配薯條試試
紐西蘭鱈魚柳漢堡配薯條

🍟薯條份量足❤️新鮮炸起, 夠熱夠脆~
個包正常, 唔乾身~🍔
可以再encore~~👍🏻
紐西蘭鱈魚柳漢堡配薯條
一早附近做完野, 偷得粒半鐘, 上OR搵食, 見剛開門, 11:30食個early lunch.Menu眾多選擇, 有all day breakfast, 有我至愛的烤雞同burger, 從中2選1, 決定試試靚仔侍應推介的秘製烤雞, 香草醃得好人味, 不喜香草味的話建議您食手打牛肉漢堡好了. 雞肉嫩滑, 暮條香脆, 仲有新鮮沙律菜伴碟, 送埋前菜煙三文魚沙律, 正!圖中相機食先, 之後再請廚師切開方便食, 粗切薯條另上.第一次試巴拿馬咖啡豆Geisha, 偏酸甘香, 回味無窮.

圖中相機食先, 之後再請廚師切開方便食, 粗切薯條另上.

第一次試巴拿馬咖啡豆Geisha, 偏酸甘香, 回味無窮.
2021-11-24
西營盤 多國菜私房菜🥬特色食物 值得一試🤣西營盤b2出口,步行約2分鐘🤖1. 蒜香橄欖油蜆肉意粉$98-呢一個意粉賣相精美,首先係用咗闊條嘅意粉🍝加上蔥花,上面一字排開超級大嘅蜆,每一隻都係排右邊👉屬於比較花心思。廚師心機感受得到🤪2. 爆脆墨魚大口仔配山葵醬$55- 呢一個大口仔,墨魚🦑非常香脆可口,外脆內暖,非常惹味。😄醬汁配搭一流。賣相精緻😆3. 台式鹹手撕雞沙律$68- 非常新鮮嘅山菜,用咗特色嘅沙律醬⚠️配搭非常Flash 感受到大自然嘅氣氛。另外用咗特色嘅手撕雞醃料,餐前小食一流✋🏻仲有幾粒新鮮嘅車厘茄😋4. 海陸空$128 - 呢度總共包三款嘅食品,包括左脆香雞翼😳仲有豬肋骨,同埋炸餅✅分量每一樣都有三件🙂加上沙律醬😊非常脆口。好去評分🎖(5個👍🏻為最好)- 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 推介:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻地點:西營盤第三街70號地舖名稱:pop street@popstreethk ———————————————————————————#香港美食 #hkfoodie #香港餐廳 #香港 #香港好去處 #美食 #美食日
西營盤 多國菜私房菜🥬
特色食物 值得一試🤣

西營盤b2出口,步行約2分鐘🤖

1. 蒜香橄欖油蜆肉意粉$98

2. 爆脆墨魚大口仔配山葵醬$55

3. 台式鹹手撕雞沙律$68

4. 海陸空$128

好去評分🎖(5個👍🏻為最好)
- 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 推介:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

地點:西營盤第三街70號地舖
名稱:pop street
@popstreethk

———————————————————————————

#香港美食 #hkfoodie #香港餐廳 #香港 #香港好去處 #美食 #美食日記 #hkrestaurant #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodieblogger #餐廳推介 #中餐 #西餐 #自助餐 #香港人 #hkrestaurants #美食推薦 #美食摄影 #美食家#西營盤美食 #popstreet
2021-10-20 467 瀏覽
約咗朋友來食lunch~其實座位唔算多不過好彩我哋唔係rush hour來大概兩點幾來到餐廳所以人客都唔算多就算地方細細都唔會逼來到係qr code自助落單可能因為我哋餓 所以特別唔等得係咁諗啲食物幾時上菜😂其實係即叫即整雖然等耐dd但上菜熱辣辣非常新鮮!意粉好creamy好食!lunch set中包前菜同飲品!等嘅期間見到餐廳裝修都幾vintage好悠閒嘅feel~同埋個歌單都值得一讚!播好多近期嘅廣東歌~Megahit~係咁先啦~ Dear my friend~仲有好多首等等因為我哋真係坐咗好耐傾計😂不過店員都冇趕過我哋走好舒服嘅用餐體驗!!鍾意❤️
約咗朋友來食lunch~
其實座位唔算多

來到係qr code自助落單
可能因為我哋餓 所以特別唔等得
係咁諗啲食物幾時上菜😂
其實係即叫即整
雖然等耐dd但上菜熱辣辣非常新鮮!
意粉好creamy好食!
lunch set中包前菜同飲品!

等嘅期間
見到餐廳裝修都幾vintage好悠閒嘅feel~
同埋個歌單都值得一讚!
播好多近期嘅廣東歌~
Megahit~係咁先啦~ Dear my friend~
仲有好多首等等
因為我哋真係坐咗好耐傾計😂
不過店員都冇趕過我哋走

好舒服嘅用餐體驗!!鍾意❤️

2021-10-12 382 瀏覽
打風前夕嘅lunch,同同事去咗遠少少嘅西營盤食飯,揀咗呢間舒服嘅黃店食😚🐣 慢煮麻辣雞胸飯,温泉蛋,羽衣甘藍 ($75,連熱飲或汽水,凍飲+$2)我同同事都需要減肥所以一齊叫咗呢個健康嘅雞胸飯🤣 雞胸一啲都唔鞋,有麻香但唔會太辣,非常好😋 (我譚仔五小辣係極限)温泉蛋撈落個飯度令我食多咗白飯(討厭白飯人士),同埋個飯都撈咗啲菜喺入面㗎~ 羽衣甘藍煮得好淋身好好味!☺️☺️ 希望有機會再一齊食喇🥰💛
慢煮麻辣雞胸飯

2021-10-12
慢煮麻辣雞胸飯
必食推介:拉絲芝士焗牛坑腩薯條$78🧀🐮牛坑腩好腍身,加上邪惡拉絲芝士,唯一不足是薯條太軟🙈如果日後可以轉做焗薯批,用千層麵的做法🥔一層層,食落口感更佳😁食唔停口推介🥰川味辣子雞軟骨$45超惹味的小食,用川椒絲做裝飾,麻辣口味,唔算太辣😋摩洛哥Peri Peri燒春雞🐔$118份量足夠,加上沙律菜同焗薯粒,夠飽,雞肉肉質多汁而嫩滑,雞胸亦唔會粗糙店內座位唔太多,有5-6張卡位,加一張bar枱向門口,服務態度也不錯,廁所門口有隻十歲的小黑🐶瞓緊覺💤總括而言:食物:9/10環境:8/10服務:7/10性價比:9/10

食唔停口推介🥰川味辣子雞軟骨$45
超惹味的小食,用川椒絲做裝飾,麻辣口味,唔算太辣😋

摩洛哥Peri Peri燒春雞🐔$118

性價比:9/10
2021-10-03
  • 拉絲芝士牛坑腩焗薯條
2021-09-18 1662 瀏覽
噚日(17-9-2021 Fri)係老公打第二針疲苗,我都同上次一樣放工後嚟陪佢同食晚飯,我search到巴依餐廳(https://www.openrice.com/zh/hongkong/r-%E5%B7%B4%E4%BE%9D%E9%A4%90%E5%BB%B3-%E8%A5%BF%E7%92%B0-%E6%96%B0%E7%96%86%E8%8F%9C-%E9%9B%B2%E5%90%9E-%E9%A4%83%E5%AD%90-r15599)想食,但見烤羊腿大大隻,得我同老公嘅話,肯定只食到呢個同菜,咁約男友人JT夫婦吖,佢哋得啊,咁我打電話嚟book位,不過已經冇晒位.咁要諗第二啲,search完後,決定呢間,我亦用openrice book位.由於老公早咗打完針,已經到咗,我亦都早到,但JT夫婦未到,我哋唔敢入去住坐喺出面等,唯一一位店員問我哋係咪book 咗位?我答係,不過未人齊.佢答唔緊要,入嚟坐先.啊,真好.不過,同樣有兩張吉嘅四人枱,一張喺門口,一張喺中間,佢叫我哋坐門口嗰張,唔明點解唔俾中間嗰張我哋?之後係俾咗兩個人坐,我哋四人呢晚拎住好多嘢嘅.JT到咗喇,我哋三個

JT到咗喇,我哋三個叫住嘢食先,雖然種類唔太多,但都幾特別,
上咗兩樣小食後,JT太太MY到嚟喇,可以開餐:

1. $58.00嘅啖啖蟹肉雲吞撻
一客六件,蟹肉豐富,
啖啖蟹肉雲吞撻
一啖一件,但原來調味係辣嘅,開頭我食嗰件唔太辣,但之後食第二件就辣啲.

2. $58.00嘅尼泊爾毛毛餃配辣醬
一客八件,
尼泊爾毛毛餃配辣醬
先唔蘸辣醬食,味道好淡,只係好普通嘅白灼豬肉餃,咁我加啲辣醬食啦,我覺得佢一啲都唔辣,而味道係好有尼泊爾風味,但我唔識形容.

3. $120.00嘅西班牙煙肉甜椒汁煮蜆肉配法包
見到配菜都唔少,
西班牙煙肉甜椒汁煮蜆肉配法包
法包烘脆,蜆肉鮮甜,不過略嫌呢個比較普通.
味道:3分

然後我哋都叫嘢飲同主食喇,呢喥嘅飲品多數係酒,冇酒精飲品只得一頁,
重要凍飲同季節限定嘅都冇寫幾錢,問店員,佢答劃一$42.00一杯.我哋要:

4. $42.00嘅Coconut Punch
Coconut Punch
我原本想要Thai Passion(成份係Passion Fruit, pineapple, sprite),但話冇,所以至要成份有:raspberry, pineapple同coconut water嘅呢杯.
嚟到睇到係紅色嘅,味道係酸甜,因為Raspberry吧,飲到最後係清清地嘅.

5-6. $42.00嘅Kiwi CheeseTea兩杯
Kiwi CheeseTea
老公同MY都要呢杯,成份有Kiwi, honey, green tea加芝士奶蓋,我哋好期待呢杯,但Kiwi, honey同green tea味超淡,飲唔出乜濟,只覺得係鹹鹹地嘅芝士水.
味道:0.3分

8. $108.00嘅黯然銷魂叉燒包
黯然銷魂叉燒包
薯條新鮮炸起熱騰騰,好味.

味道:5分
黯然銷魂叉燒
而呢個漢堡其實冇乜汁,但又唔會太乾,件叉燒好厚,應該有成2cm厚,而且好鬆軟唔乾,但肥嘅部份唔多,
黯然銷魂叉燒包
甜度就冇燒味店嗰啲咁甜,但已經好正,個個都讚.

味道:5分

7. $128.00嘅極度厚切手工牛肉漢堡配薯條
極度厚切手工牛肉漢堡配薯條
呢個都疊到好高,
極度厚切手工牛肉漢堡
佢亦有煙肉,件牛肉漢堡好鬆軟,成個味道都正常.
味道:4分

呢晚唔知MY係咪留咗肚,佐又唔係吖,佢晏晝都係食咗漢堡唔係麥當勞嗰啲,但竟然重可以繼續食.

8.$55.00嘅爆脆墨魚大口仔配山葵醬
爆脆墨魚大口仔配山葵醬
呢個係將墨魚咀沾脆醬炸,外脆,墨魚咀爽口;山葵醬唔太哽,ok 嘅.

9. 唔知幾錢嘅凍咖啡
JT未有嘢飲嘅,佢就叫呢個,份量係多過我哋嘅飲品,佢冇咩嘢評價.

10. $68.00嘅台式鹹濕手撕雞沙律
台式鹹濕手撕雞沙律
話明鹹濕,咁就一定鹹,手撕雞係鹹但唔太乾嚡,醬汁係芝麻汁,好香.沙律菜中我食到酸瓜條,好正.

雖然次序調轉咗,但食咗以上咁多熱氣嘢同肉後至食呢個,真係好舒服,錯有錯著.

11. $98.00黃金蝦扁意粉
黃金蝦扁意粉
呢個等好耐,唔係好明點解,令我哋一直懷疑係咪漏單.上到嚟時擺盤唔錯,不過鹹蛋黃份量唔多,分好食得.大粒蝦仁爽口,扁意粉亦唔算好腍身,蒜香味啱啱好;但鹹蛋黃唔夠係敗筆,做唔到惹味效果.
味道:4.5分

食咗咁多嘢,已經冇空間食甜品,就此作罷.

服務:
唔會主動斟水.
2.7分

價錢:
埋單$857.00,應該係有加一,唔緊要,預咗,不過唔知JT嗰杯係咩咖啡,店員幫佢落單後,返嚟問佢要唔要奶,佢答要.而O衣O家睇menu計,可能係$22.00嘅Espress,凍飲加$3.00,加$4.00vanilla?
2.5分
2021-09-17
$214.25 (晚餐)
啖啖蟹肉雲吞撻
Coconut Punch
黯然銷魂叉燒
極度厚切手工牛肉漢堡配薯條
極度厚切手工牛肉漢堡
台式鹹濕手撕雞沙律
2021-09-12 479 瀏覽
本來睇到介紹一心諗住嚟試吓鬼佬叉燒飯,點知原來只有午餐先供應🥲好在另外兩個想試嘅小食都有。實際價錢唔記得咗,只係大約記得兩個小食 + 一個主食 + 一杯嘢飲連加一大約$300。-🌸🦐櫻花蝦蘆筍忌廉扁意粉食落比較乾身唔係好夠醬,份量唔大。睇返openrice menu都唔見有其他食評,可能只係好短暫供應過一陣,不過呢個唔推介。-🌶川味辣子雞軟骨重口味之作,比想像中辣但係好惹味,一粒接一粒好快就食晒,呢個無令我失望😋-🥟尼泊爾毛毛餃開頭以為尼泊爾嘅餃子食落感覺會同水餃好唔同,以為會擺埋好多香料係餃子入面(?)原來都係好似水餃咁,不過配埋個醬辣辣地又幾好食,諗唔到可以點形容但係有驚喜,一樣無失望😋-總結:小食有驚喜,不過兩個人食完都唔太飽,撇除價錢因素可以考慮encore。
🌸🦐櫻花蝦蘆筍忌廉扁意粉
🌶川味辣子雞軟骨
🥟尼泊爾毛毛餃

• 尼泊爾毛毛餃
  • 川味辣子雞軟骨
2021-08-12 609 瀏覽
點樣食推介✨💛良心多國菜💛💛西營盤黃店💛Pop Street 地址:西環西營盤第三街70號地舖🍖川味辣子雞軟骨 $45 (8/10)超啱送酒嘅一道小食!!真係勁重麻辣香料味,超級香口,我同朋友都忍唔住一啖接一啖係咁食🤣,依碟小食會想再encore!上次黎食係蒜香雞軟骨,覺得正常,今次依款麻辣味雞軟骨有驚喜!🍖慢煮豬仔骨配柚子汁及薯菜 $168 (7.3/10)份量有成四大舊,配菜都有幾款蔬菜,夠曬健康🤣,一個人食一碟嘅話應該會飽曬,豬仔骨肉質雖然唔算嫩滑,係屬於有d咬口嘅口感,同埋都好多肉,不過個調味就唔算太啱我口味,甜左d,如果落d鹽係柚子汁度中和下可能好d🤣🍖西班牙煙肉甜椒汁煮蜆肉配法包 $120 (7.2/10)不過不失嘅一道主菜🙈,因為本身d蜆比較細粒同埋薄肉,食落口感欠奉,個汁本身好味都唔係好救到,食完好似食左一陣風咁🤣🤣,好彩有法包搭救🍖酸甜芒果荔枝芝士蛋糕 $68 (7.8/10)依個cheesecake夠曬凍口感勁似食緊雪糕!佢仲要係甜甜酸酸嘅生果味,我有一刻以為自己食緊fro yo😋,唔錯唔錯回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)好坐指數: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️️🧎🏻
點樣食推介✨

💛良心多國菜💛
💛西營盤黃店💛

Pop Street
地址:西環西營盤第三街70號地舖

🍖川味辣子雞軟骨 $45 (8/10)

🍖慢煮豬仔骨配柚子汁及薯菜 $168 (7.3/10)

🍖西班牙煙肉甜椒汁煮蜆肉配法包 $120 (7.2/10)

🍖酸甜芒果荔枝芝士蛋糕 $68 (7.8/10)

回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

好坐指數: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️(滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)

之前黎都係主要食佢d小食食飽,都覺得唔錯,個人比較推介大家嗌多d小食share黎食🤣,相比之下主菜失色左d,依度座位都尚算闊落,同埋唔會限制你坐幾耐,當日同朋友7點幾坐到收舖lol,見到隔離枱朋友聚會仲開埋紅酒係度暢飲🤣,推薦大家黎試下,晚黑即刻bk位都可能有位🙆🏻‍♀️
西營盤多嘢食就眾所週知,呢間嘢主打多國fusion菜,喺ig見到佢個漢堡包非常吸引,二話不說就約咗朋友去食。結果嗰日平日1330去到都要等位,大家預鬆啲時間呀。(^ν^);紐西蘭鱈魚柳芝士漢堡配薯條 $65魚柳又大又厚,外層炸粉夠薄,配埋紅蘿蔔絲同椰菜絲就100fun!(個bAAAooo無咩特別xd);新奧爾良雞炸雞漢堡配薯條 $65 (not mine)偷食一啖,炸雞 好 惹 味 好 熱 氣 HAHHAAHHA ,雞肉嫩口!薯條份量充足,但係唔係好夠熱,以致唔係好脆,一般啦~
西營盤多嘢食就眾所週知,
呢間嘢主打多國fusion菜,
喺ig見到佢個漢堡包非常吸引,
二話不說就約咗朋友去食。
結果嗰日平日1330去到都要等位,
大家預鬆啲時間呀。(^ν^)

;紐西蘭鱈魚柳芝士漢堡配薯條 $65
魚柳又大又厚,外層炸粉夠薄,
配埋紅蘿蔔絲同椰菜絲就100fun!
(個bAAAooo無咩特別xd)

;新奧爾良雞炸雞漢堡配薯條 $65 (not mine
雞肉嫩口!薯條份量充足,但係唔係好夠熱,
以致唔係好脆,一般啦~
2021-06-29 684 瀏覽
⭐️紐西蘭雪魚柳芝士漢堡配薯條🍟 $75魚柳大塊有厚度🤪外脆內軟,好香好濃魚味,連埋配菜一齊食味道好夾👍⭐️新奧爾良炸雞漢堡配薯條🍟 $75雞漢堡普普通通無咩特別,炸雞夠脆,不過肉質唔太滑🙂⭐️手工牛肉漢堡配薯條🍟 $128🍔厚度十足,食落就知係高質牛肉,肉多汁又juicy,唔會太乾身,配上蕃茄,洋蔥圈,生菜芝士等,口感幾fresh😍⭐️慢煮麻辣雞胸飯 溫泉蛋 羽衣甘藍 $75雞肉肉質唔韌,肉質保留水份,食落唔會好乾,麻辣味好好食😋,唔太辣,食開辣嘅朋友應該都幾中意👍⭐️整體黎講價錢好親民,午餐包飲品同小食🤩薯條份量多又好味 食物質素唔差 😋店員好有禮貌😝環境舒服😚
⭐️紐西蘭雪魚柳芝士漢堡配薯條🍟 $75

⭐️新奧爾良炸雞漢堡配薯條🍟 $75
雞漢堡普普通通無咩特別,炸雞夠脆,不過肉質唔太滑🙂

⭐️手工牛肉漢堡配薯條🍟 $128

⭐️慢煮麻辣雞胸飯 溫泉蛋 羽衣甘藍 $75

⭐️整體黎講
價錢好親民,午餐包飲品同小食🤩
薯條份量多又好味 食物質素唔差 😋
店員好有禮貌😝