or#Tm65537158

or#Tm65537158

我是 or#Tm65537158
訊息
正顯示第 110 篇(共 31 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
Flutter  Chicks
Flutter  Chicks
JAN 22

平時d飯盒多肉少菜.. 一想食返多啲菜就會食fete up💕 健康得黎又飽肚..唯獨不足就係唔係樣樣餸都熱..所以冬天凍起上黎都唔係好想食佢🙈 但佢係幾好味..唔好以為無咩飯..每次食完都勁飽..佢個南瓜勁好食😋又夠淋同甜😀大愛 漢堡雞扒個肉質就一般啦,但味道係可以的~另外試過魚柳..太咸..唔會再叫😆
JAN 22

Outdark   鍾意🇰🇷韓國文化GE朋友一定要去試下依間~  入到去幾嘈下..🎵音樂幾大聲..不過都OK~ 幾好氣氛…店內係比較暗..配上星星燈🌟🌟 ~勁好FEEL啊,幾浪漫~ 🌃♥️  2個人唔食得幾多野..叫左1個芝士炒雞 🥘🥘🥘🥘🧀🧀有得拉芝~~~~好正啊… 栗米車士芝士,勁邪惡!! 😍  炒雞好嫩..好多配料…有我至愛既年糕~~  另外仲有紫菜飯,雞蛋,泡菜,菠蘿… 完全係韓國既味道🤞🏻~~😋 2個人食一盤已經飽~~  另外叫左西柚梳打...
法式布甸
法式布甸
JAN 22

次次經過都係大排長龍/一係就錯過左出爐時間😫 終於有幸食到..同埋都係排左10分鐘就買到🤡講返個法式布甸先..原來佢係凍食.. 個包係有d煙韌..個味道有啲似阿波羅既雪糕三文治😆個人幾鍾意食..個蛋勁多勁creamy ~好彩都唔算好甜.. 食完又真係有種幾回味既感覺..間唔中都想再encore😆同埋$15黎講真係幾抵食💕 另外都試過佢既咖啡鬆餅..不過唔係即食..第二日叮返黎食..勁香咖啡味🤩但食落就無咩咖啡味..整體黎講個口感味道都唔錯既
燒賣
燒賣
JAN 22

豪隍點心工房 (觀塘)  觀塘區既朋友...如果你屋企人好想飲茶..你可以帶佢去依間💛小店食...又或者你唔想出街..可以叫外賣...又得🤪 我地今次都係試咗外賣..2個人食..叫左以下幾款🙂  燒賣好大粒,蝦肉彈牙👍🏻 但蝦餃就差d..個皮比較厚  流沙包,叉燒包都好足料  比較可惜既係脆皮銀蘿腸.爆多蘿蔔絲😋但外賣搞到有啲淋左  整體食物都唔錯..但相信到鋪頭食會比較好食😋 之後會到鋪頭支持💕
1 推介
KiraKing
川醬乾炒牛河
川醬乾炒牛河
JAN 22

澳門咖喱王清湯腩  必食獲獎🏆川醬乾炒牛河  講返個牛河先..叫左小辣~ 唔係好辣,食得辣既朋友可以叫中/大辣🌶 應該會更惹味🔥  牛肉幾滑~成碟粉唔油..唔會一pat野..👍🏻 仲有韮黃菜..椰菜~幾好食😋 算係我食過唔油膩又幾好味既牛河👍🏻👍🏻❤️  另外屋企人食咖哩牛腩飯😋 牛腩都幾淋同入味~咖哩都幾香🔥  真心幾好味既茶記😍本來帶左個外賣盒去..點知老闆話太細唔夠裝🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️睇黎下次要用大d 既盒
JAN 22

刈Bao台式創意小食 (葵芳)  @guabaohk 去葵廣又係掃街時間🤤🤤🤤 咩都想食😆所以揀左自選3拼 香酥花枝丸 香酥杏鮑菇 香芋地瓜球 3款都好食😋全部新鮮即炸~ 最推介香芋地瓜球~外層香脆👍🏻內裡煙韌芋頭餡👍🏻👍🏻👍🏻好香甜,勁正 杏鮑菇好juicy~一d都唔乾🤭
JAN 22

呦呦鹿鳴布丁燒 (葵芳) @deerliciouspudding  食完晚飯又想食甜品🐷 好多口味既布丁燒🍮款款都好吸引🤤有熱食有凍食~ 試左凍食伯爵茶布丁$38 好正~茶味濃👍🏻 三層享受..焦糖,布丁,輕芝士蛋糕😋😋 加埋一齊好順滑👍🏻👍🏻🔥 一d都唔會甜到溜..食完仲想再食啊 另外試埋椰子都好正,好有椰香味~感覺幾fresh🙌🏻家下旺角都有分店☺️☺️正啊😍  去得葵廣必食啊🤤👍🏻絕對值回票價🔥
斧頭扒
斧頭扒
JAN 22

The Stadium (觀塘)  食肉獸終於搵左班fd 一齊去食斧頭扒🍽🐮 3個人都夠食啊~勁多薯角,配菜~ 好抵食👍🏻👍🏻叫左5成熟,岩岩好~ 啖啖肉~正👍🏻仲有啲肉汁😋😋 餐湯*2 斧頭扒 1.2kg Regular coffee/ tea*2  想同朋友飲返杯🍻絕對係個好地方..  又可以睇波⚽️ Stella / Hoegaarden 大大杯都好抵飲  加埋個芝士薯條🍺勁爽~
JAN 22

鉄火堂  可以自選配料丼飯~飯既類型仲要有幾隻~  我揀左厚切藍鰭大拖羅+4款配料 冬菇壽司飯+三文魚,赤蝦,希靈魚,飛魚籽  魚生都幾新鮮~飯量都好多,食完都好夠飽性價比高😋😋但拖羅就一般啦🙈下次可以唔揀~  另外仲叫左甘粟紫薯餅 好味~推介👍🏻👍🏻勁多料,食到一粒粒粟子同紫薯🍠🍠好正~甜到剛好😋😋同埋新鮮炸起~好香脆🥰🥰
黑松露安格斯芝士牛肉漢堡
黑松露安格斯芝士牛肉漢堡
JAN 22

Jeffy’s Kitchen @jeffyskitchen  初次到#堅尼地城 覓食🤪試左依間小店~ 2個人食好飽🐷  叫左一個黑松露安格斯芝士牛肉漢堡 第一下食到黑松露既香味😍不過好快無左🤣🤣 但牛肉漢堡好juicy 👍🏻仲要好厚添😲個包都幾軟熟🍔  煙肉薯蓉芝士波(4件) 雖然係炸,但一d都唔油膩😋 煙肉薯蓉無得輸啊~朋友都力推❤️  香辣鮮茄肉丸意粉 少少辣,幾惹味~ 肉丸都幾好食~唔乾👍🏻 外賣黎講都算唔錯💛
1 推介
DanielOpnRc