2024-03-23 56 瀏覽
我哋枱嗌一個Pizza一個沙律,個Pizza竟然可以早到過沙律,真係出色,啲Pizza嗰度燶晒完全癌症套餐,食完可能要做化療。講真下次請我都唔食,咁難食嘅餐廳重要,收我+1咁出色嘅餐廳留返比其他人食。

癌症套餐
2023-12-13 242 瀏覽
今年生日🥰🥰 同家人揀咗簡簡單單慶祝!生日願望都仍然係果啲🤣 年年合用!.小朋友話😆 想食pizza ~ okay👌今晚食咗好多好味嘅美食😋滿足!想坐得舒服去咗 pizza express 😊😊依家12月仲有聖誕套餐🫶🏻 慶祝氣氛更濃厚~.今晚叫咗2人套餐再另外加appetizer ,已經非常豐富,小朋友最喜歡就係聖誕套餐內 #麵包球聖誕樹 #飄雪薑餅人芭菲一個招牌麵包砌成聖誕樹🎄🥰🥰,另一個芭菲甜品同可愛薑餅人上枱為celebration做一個完美句號!❤️.另外,主菜推介聖誕花環牛肉薄餅、蒜香蜆肉扁意粉,大小朋友都啱食!.餐廳好好🥰 驚喜地送上生日dessert platter🫶🏻兩個小朋友就為我唱生日歌🎶🎶媽媽真的覺得好開心😁😁😁
今年生日🥰🥰 同家人揀咗簡簡單單慶祝!
生日願望都仍然係果啲🤣 年年合用!
小朋友話😆 想食pizza ~ okay👌
今晚食咗好多好味嘅美食😋滿足!
想坐得舒服去咗 pizza express 😊😊
依家12月仲有聖誕套餐🫶🏻 慶祝氣氛更濃厚~
今晚叫咗2人套餐再另外加appetizer ,
已經非常豐富,小朋友最喜歡就係
聖誕套餐內 #麵包球聖誕樹 #飄雪薑餅人芭菲
一個招牌麵包砌成聖誕樹🎄🥰🥰,
另一個芭菲甜品同可愛薑餅人上枱
為celebration做一個完美句號!❤️

另外,主菜推介聖誕花環牛肉薄餅、
蒜香蜆肉扁意粉,大小朋友都啱食!

兩個小朋友就為我唱生日歌🎶🎶
媽媽真的覺得好開心😁😁😁
2023-12-09
生日
1K
2023-12-07 152 瀏覽
PizzaExpress 的Pizza 一向是我既心頭好,最愛簿餅底充滿麥香,又簿又香脆,配合不同餡料,非常滋味😋 聖誕將至,當然要趁著佳節與摯愛親朋共享美食,歡度時光🎄PizzaExpress由即日起推出滋味聖誕2人及4人套餐,以「Christmas time means showtime」為主題,「Showhand(晒冷)」 多款經典節日限定美食,包括麵包球聖誕樹、火雞火腿軟心芝士沙律、聖誕花環牛肉薄餅,以及飄雪薑餅人芭菲等,睇到賣相都非常開心👍🏻🎄2人套餐 $ 6282 x自選意式小食、2 x自選主菜1 x自選甜品、2 x 自選飲品🦞▪️龍蝦湯 + $ 58經典濃郁龍蝦湯,配上蟹肉,伴以星星脆包,濃郁又美味🌽▪️焗粟米粟米用鐵盤盛載,熱辣辣充滿牛油配上細香葱,好滋味,大人小朋友都咁鍾意🍕▪️聖誕花環牛肉薄餅超級豐富的餡料,燉牛頰肉、鷹嘴豆、醃辣甜椒、紅莓乾、紅洋蔥、羽衣甘藍、馬蘇里拉芝士、巴馬臣芝士及白汁,超愛薄脆餅底,燉牛肉餡料非常出色,軟腍入味,羽衣甘藍造成一個綠色花圈,超有聖誕氣氛🍝▪️蒜香蜆肉扁意粉蒜香味香濃到不得了,扁意粉彈牙又入味,味道充滿牛油蒜頭味帶點香辣,蜆肉香甜吸收了香

🎄2人套餐 $ 628
2 x自選意式小食、2 x自選主菜
1 x自選甜品、2 x 自選飲品

🦞▪️龍蝦湯 + $ 58
經典濃郁龍蝦湯,配上蟹肉,伴以星星脆包,濃郁又美味

🌽▪️焗粟米

🍕▪️聖誕花環牛肉薄餅

🍝▪️蒜香蜆肉扁意粉
蒜香味香濃到不得了,扁意粉彈牙又入味,味道充滿牛油蒜頭味帶點香辣,蜆肉香甜吸收了香辣醬汁,加上番茜,非常惹味

🍨▪️飄雪薑餅人芭菲
芭菲口感非常豐富,用薑餅人,雲呢拿雪糕、焗麵包球、合桃、红雄莓乾、士多啤梨果醬、藍莓及忌廉製作,唔太甜充滿乾果香

🍹▪️薑蜜檸檬蝶豆花梳打
紫色賣相靚靚,薑蜜、檸檬汁、蝶豆花茶及梳打水,最喜歡薑和檸檬的味道,甘甜又好飲

🤶▪️聖誕暖心熱紅茶
食飽飽,最適合就是飲一杯熱騰騰的聖誕暖心紅茶,消濟解膩!茶內的丁香、小荳蔻、橙乾、八角及肉桂香氣撲鼻,潤喉又順口

🥗▪️火雞火腿軟心芝士沙律 $ 198
必點之選,沙律永遠是Pizza 的最佳拍檔,這個充滿氣氛的沙律有軟心芝士、火雞火腿、意大利煙肉、牛油果、紅莓乾、醃辣甜椒、青菜沙律、星星脆包、巴馬臣芝士及凱撒沙律醬,清新豐富又美味

2023-11-29 102 瀏覽
大女紫菜學校評估完結為她打打氣跟她二人世界去她喜歡的薄餅店吃聖誕🤶套餐不例外,小朋友等餐時,店員貼心給畫紙及畫筆🖌️ 家姐仔當然happy la家姐仔🧍‍♀️選了🍕#瑪嘉麗塔皇后薄餅有佢最鍾意❤️嘅馬蘇里拉芝士、番茄醬仲有羅勒,芝士拉絲真係好正,最重要係不會太膩,連我自己都愛上左😋佢哋嘅面包球必吃🤤而家聖誕節特別出咗#麵包球聖誕樹 🎄麵包球上面鋪上辣肉腸、馬蘇里拉芝士、巴馬臣芝士,仲有為聖誕樹🎄點綴嘅羅勒香草醬,感覺好清新#龍蝦湯濃濃嘅龍蝦🦞湯加上蟹肉口感十足湯上放了星星脆做裝飾 好配合聖誕氣氛#意式海鮮湯長通粉蝦、青口、蜆份量都不少長通粉口感煙韌,蒜蓉洋蔥🧅令整個味道超惹味✨#飄雪薑餅人芭菲 ❄️上枱 😍家姐仔🧍‍♀️嘩咗一聲~~~薑餅人喺軟綿cream同麵包球上面,中間有雲尼拿雪糕,賣相真係好可愛超吸晴最底有士多啤梨🍓醬,家姐仔家姐好鍾意🥰
大女紫菜學校評估完結
為她打打氣跟她二人世界
去她喜歡的薄餅店吃聖誕🤶套餐

家姐仔🧍‍♀️選了🍕#瑪嘉麗塔皇后薄餅
有佢最鍾意❤️嘅馬蘇里拉芝士、番茄醬
瑪嘉利㙮皇后薄餅

濃濃嘅龍蝦🦞湯加上蟹肉口感十足
湯上放了星星脆做裝飾 好配合聖誕氣氛
龍蝦湯

#意式海鮮湯長通粉
蝦、青口、蜆份量都不少
長通粉口感煙韌,蒜蓉洋蔥🧅令整個味道超惹味✨
意式海鮮長通粉

#飄雪薑餅人芭菲 ❄️
上枱 😍
家姐仔🧍‍♀️嘩咗一聲~~~
最底有士多啤梨🍓醬,家姐仔家姐好鍾意🥰
飄雪薑餅人芭菲
Latte

瑪嘉利㙮皇后薄餅
麵包球聖誕樹
龍蝦湯
意式海鮮長通粉
Latte
2023-11-26 62 瀏覽
平時成日都會去Pizza Express食pizza,知道佢出咗聖誕餐,特登同朋友過嚟提早食🤣飽到捧住個肚走🤭🎅🏻聖誕二人set $628🌟2款前菜+ 2款主菜+ 2份飲品+ 1份甜品🎄麵包球聖誕樹平時都好鍾意食煙煙韌韌嘅麵包球,今次佢係聖誕樹造型,配上辣肉腸、馬蘇里拉芝士、巴馬臣芝士、羅勒香草醬,簡直係天作之合。🍀芝士紅莓焗椰菜花椰菜花加入紅莓乾、車打芝士及巴馬臣芝士,健康之餘又好食。🍕聖誕花環牛肉薄餅聖誕花環造型好吸睛同應節,餅底偏薄,配上馬蘇里拉芝士、巴馬臣芝士、紅莓乾、軟嫩燉牛頰肉、鷹嘴豆、醃辣甜椒、紅莓乾同埋勁多羽衣甘藍。🦐意式海鮮湯長通粉入面有蝦、青口、蜆,另外用芹菜、紅洋蔥、白酒、蒜蓉及新鮮羅勒調味,味道層次豐富。⛄️飄雪薑餅人芭菲雲尼拿雪糕加焗麵包球、合桃、士多啤梨果醬同藍莓,口感非常夾同埋好食。🍵聖誕戀心熱紅茶English breakfast tea配上丁香、 小荳蔻、橙乾、八角及肉桂,香氣撲鼻而且消滯。

🎅🏻聖誕二人set $628
🌟2款前菜+ 2款主菜+ 2份飲品+ 1份甜品

🎄麵包球聖誕樹

🍀芝士紅莓焗椰菜花
椰菜花加入紅莓乾、車打芝士及巴馬臣芝士,健康之餘又好食。

🍕聖誕花環牛肉薄餅

🦐意式海鮮湯長通粉
入面有蝦、青口、蜆,另外用芹菜、紅洋蔥、白酒、蒜蓉及
新鮮羅勒調味,味道層次豐富。

⛄️飄雪薑餅人芭菲

🍵聖誕戀心熱紅茶
2023-11-24 55 瀏覽
Getting more n more festive with only a month time till Christmas !CHRISTMAS Set for 2 at pizza expressJust for $628You can enjoy :2xSmall plates2× Mains 1x Dessert 2xBeveragesHighlights :-Braised beef wreath pizzaThe beef pizza in the shape of a Christmas wreath has a light and crisp base, topped with mozzarella cheese, Parmesan cheese, and dried cranberries, accompanied by tender braised beef cheek, chickpeas, and marinated spice. Bell peppers and kale exuding a strong Italian flavor, making t
Getting more n more festive

1x Dessert
2xBeverages

Highlights :
-Braised beef wreath pizza
The beef pizza in the shape of a Christmas wreath has a light and crisp base, topped with mozzarella cheese, Parmesan cheese, and dried cranberries, accompanied by tender braised beef cheek, chickpeas, and marinated spice. Bell peppers and kale exuding a strong Italian flavor, making this dish not just igable but unforgettable .

-Seafood cioppino with penne
Including the favorite seafood: shrimp, mussels and clams, seasoned with celery, red onion, white wine, minced garlic and fresh basil. The taste is rich and soothing for the winter.

-Snowy gingerbread man parfait
Vanilla ice cream with baked bread balls, added walnuts, strawberry jam and blueberries. It looks exquisite and has a delicate and mellow taste. It is definitely the best dessert for Christmas.
2023-09-26 227 瀏覽
行完街揀咗黎呢間PizzaExpress食飯,環境好chill,食物質素又高,侍應服務態度非常好,坐系呢度食飯真系好有渡假feel而且逢星期一至四堂食仲🈶會員半價意粉優惠,非會員都🉑享6折,全部意粉都適用,真系好抵雞肉蘋果沙律感覺好fresh ,雞肉香滑,沙律🥗新鮮美味蒜蓉牛油焗蜆比想像中香口同好味😋 蜆肉冇沙又夠曬嫩滑海鮮薄餅-傳統餅底有蝦肉、蜆肉、八爪魚、水牛芝士、酸豆、橄欖、海鮮番茄醬、銀魚柳醬、紅洋蔥、蒜蓉油➕蕃茜,十分足料,熱辣辣嘅pizza配上芝士海鮮配料一齊食,非常惹味Cappuccino 配上一塊餅乾,咖啡味香濃,好飲蜜糖檸檬姜熱飲有一小壺,味道香甜,姜味又唔會太辣,味道非常不錯,呢個真系要試吓

雞肉蘋果沙律
感覺好fresh ,雞肉香滑,沙律🥗新鮮美味

蒜蓉牛油焗蜆
比想像中香口同好味😋 蜆肉冇沙又夠曬嫩滑

海鮮薄餅-傳統餅底

Cappuccino
配上一塊餅乾,咖啡味香濃,好飲

蜜糖檸檬姜熱飲
2023-09-20 143 瀏覽
非常喜歡吃他家的披薩,是在紅磡最喜歡的一家(如果有其他好吃的紅磡披薩店,請推薦給我)🍕🍕🍕環境也很好啊,空間也很大,屬於週末比較放鬆的選擇。☺️☺️☺️點了一個薄的烤鴨披薩和雞肉披薩,我覺得烤鴨比以前甜了一些。烤鴨披薩薄薄的非常的脆,不過小食挺貴的,這一小盤蝦肉好像要7-80塊,有點誇張🦐🦐🦐乾淨又衛生,我老公是吃披薩經常會拉肚子,但是這一家就非常不錯,有很美味🤓🤓🤓😋😋😋

2023-09-16 107 瀏覽
PizzaExpress 最近出咗倫敦蘇豪特色menu!weekday 上午 11:30 後,推出「1 + 1 = 3」優惠主菜買二 送一,即刻捉同事去食🤣烤焗雞翼$88雞翼焗到金黃香脆,非常惹味蒜蓉牛油焗蜆 $82試咗呢個soho特式小食!蜆肉以蒜蓉牛油調味再伴以車厘茄,粒粒蜆肉配埋車厘茄欖欖油香十足非常滋味卡布拉雷薄餅$188呢個pizza餅底塗滿蕃茄醬後,鋪滿意式辣肉醬、拿坡里辣肉腸、碗辣甜椒、青辣椒、烤燈籠椒🫑幾種唔同品種辣椒🌶️配埋幾款唔同口味芝士,非常滿足!血橙梳打特飲$46、石榴梳打$ 46兩款都好適合夏天飲嘅梳打🫶🏻原來18號開始會有一個會員半價意粉優惠,就算未做會員都可享6折,仲要全部意粉都適用 !!逢星期一至四 只限堂食PIZZA EXPRESS ❣️紅磡黃埔天地百合苑商場(第9期)地下G40

烤焗雞翼$88
雞翼焗到金黃香脆,非常惹味

蒜蓉牛油焗蜆 $82

卡布拉雷薄餅$188

血橙梳打特飲$46、石榴梳打$ 46
兩款都好適合夏天飲嘅梳打🫶🏻

PIZZA EXPRESS
❣️紅磡黃埔天地百合苑商場(第9期)地下G40
2023-06-20 319 瀏覽
落大雨係屋企附近搵左間pizza同小朋友食,小朋友最鍾意食呢度既pizza😂次次都食到唔停口。。今日叫左個新出既combo 「Small plate combo 」一款特選小食+Peroni 生啤 都係$98,擇左西西里烤燉茄子 配 Peroni 生啤。。🥢蒜蓉包 $42蒜蓉包有別於一般餐廳既,好鬆軟又好香蒜蓉味,即叫即製好新鮮。。🥢海鮮Pizza $178海鮮pizza必點!超多料!有:蝦肉、蜆肉、八爪魚、水牛芝士、酸豆、橄欖、銀魚柳醬、紅洋蔥、蒜蓉油、蕃茜及海鮮蕃茄醬🥫。餅底夠薄又脆卜卜,真係好食😋。🥢烤焗雞翼 $88呢個又係另一必點,烤焗雞翼甜甜地,食完會想繼續食,仲可以點有個特色辣醬。。黃埔呢間仲有落地玻璃,環境裝修都好👍🏼。

🥢蒜蓉包 $42

🥢海鮮Pizza $178

🥢烤焗雞翼 $88

黃埔呢間仲有落地玻璃,環境裝修都好👍🏼。
2023-05-14 367 瀏覽
今日去黃埔做嘢,約了朋友於Pizza Express食個lunch, 餐廳面積頗大,環境舒適,唔錯。我哋點了小食套餐,包括一杯Peroni Nastro Azzurro生啤酒和一道西西里烤燉茄子 $98🥢西西里烤燉茄子和迷你麵包上桌時,立刻被它的色彩和氣味所吸引。茄子、紅洋蔥、香茄、橄欖、酸豆、意大利羊奶芝士及番茄醬的搭配,味道酸酸甜甜,口感豐富,配埋軟糯迷你麵包一齊食,更添滋味‼️啤酒味道清新清爽,帶有金橘香氣。🍕蜜糖雞肉薄餅 $196配料豐富,有蜜糖雞肉、軟芝士、車厘茄、意大利煙肉、迷迭香、新鮮羅勒、檸檬角及番茄醬。每一口都充滿了各種不同的口感和味道。蜜糖雞肉香甜,芝士滑溜可口,配上外脆帶煙韌薄餅皮,簡直是絕配。新鮮的羅勒和檸檬角的添加,更為薄餅增添了一份清新的味道💓🐷意式焗肉丸 $68豬肉丸經過烤焗後變得更加多汁,配上香辣香茄牛肉醬的搭配,口感豐富,再加上巴馬臣芝士和蕃茜,更是為這道菜增添了一份濃郁的風味,令人回味👍🐔烤焗雞翼 $88雞翼經過焗爐香烤,表皮烤得得金黃酥脆,內裡則是嫩滑多汁👍。配上意式辣醬更是讓我胃口大開,不禁一隻接一隻

🥢西西里烤燉茄子和迷你麵包

啤酒味道清新清爽,帶有金橘香氣。

🍕蜜糖雞肉薄餅 $196

🐷意式焗肉丸 $68

🐔烤焗雞翼 $88
2023-04-12 291 瀏覽
好一段時間沒有去紅磡Pizza Express, 今日想吃西餐,選擇了到訪。午餐有自選主食加前菜和飲品。前菜沒有了美味的芝士球,選擇了是日南瓜湯,不夠香滑濃郁。二人主菜點了蘋果雞肉蔬菜沙律($126)和芝士煙肉意粉($138)。沙律新鮮,意粉味道一般,煙肉份量少。飲品選擇有茶、可樂、啤酒和餐酒;沒有了咖啡😟 選擇了白酒(Pinot Grigio), 不錯。因為是生日月份,會員送甜品拼盤,有朱古力蛋糕、雪糕和Tiramisu 杯,非常美味。埋單連加一要$290,不便宜!職員服務態度好,值得一讚👍

埋單連加一要$290,不便宜!

職員服務態度好,值得一讚👍
2023-04-12
生日
2023-01-15 439 瀏覽
今晚食Pizza Express 外賣,出了數款新年期間限定的菜式及套餐。點了新年期間限定的金玉滿堂海鮮薄餅$218, 餡料豐富,有XO醬小元貝、蝦肉、抱子甘藍、芹菜、水牛芝士、 車打芝士、巴馬臣芝士及番茄醬,味道配搭得宜,鍾意他們的餅底薄身而不會硬到似餅乾般。甜品糖不甩麵包球亦是新年限定之一$68, 將平時普通的焗麵包球,灑上花 生 粉、椰 絲、黑 白 芝 麻、煉 奶 及 砂 糖,幾特別,又不會太甜,小朋友最鍾意。意式牛肝菌蝴蝶粉$142, 份量頗多,用蘑菇汁、松露油炒香牛肝菌及蝴蝶粉,打開已有一陣陣松露香及牛肝菌的味道,好味。蘑菇燴糙米飯$156, 用糙米燕麥飯來燴更有咬口,而且比較健康,綠色的燴飯是用上青椒汁及菠菜,舖上雜錦蘑菇,味道微辣惹味。焗蘑菇是每次去pizza express 必點$86, 焗完仍然juicy。

2023-01-14
10 分鐘 (外賣自取)
新年嘅前夕,一家人當然要食返個團年飯,除咗團圓之外,餐飯梗係要食得有意頭,寓意2023年過得風生水起,以下呢一個套餐就係小編嘅誠心推薦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)👍🏻金玉滿堂四人餐✨帕爾馬火腿烤蜜桃拼盤 呢個頭盤絕對出色,香甜嘅烤蜜桃配鹹鹹香嘅帕爾馬火腿及巴馬臣芝士,加上火箭菜及油,令食材配搭清新可口。✨金玉滿堂海鮮薄餅就算係外賣,薄餅都絕不遜色,果然係餐廳嘅招牌。呢款海鮮薄餅以 XO 醬調味的,配上甘藍、芹菜、水牛芝士、車打芝士、 巴馬臣,夠晒滋味,而且批底夠煙韌,麵粉味極香。賣相更加係盤滿缽滿,意頭十足! ✨黑醋油封鴨腿伴烤蔬菜 慢煮嘅油封鴨腿灑上黑醋醬,並佐以用橄欖油,香草輕醃後烤焗嘅小甘筍、雜錦蘑菇、抱子甘藍、紅洋蔥及混合車厘茄,令豐潤嘅油增添一份香甜的焦糖味,而且加入左蔬菜,整體感覺唔會過於油膩。✨意式龍蝦海鮮湯粗管通粉呢碟意粉醬將經典海鮮湯昇華。以芹菜、紅洋蔥、番茄海鮮醬及白酒熬成嘅濃湯令粗管通粉的味道變得不平凡。餐廳亦都貨真價實地加入鮮嫩嘅龍蝦及青口,綴以蒜蓉油及新鮮羅勒,菜式更加香氣四溢。✨糖不甩麵包球小編最後用氣炸鍋返熱,圓碌碌嘅麵包球,食落鬆軟,蘸上煉奶,撒上花生粉、椰絲、黑白芝

👍🏻金玉滿堂四人餐

✨帕爾馬火腿烤蜜桃拼盤

✨金玉滿堂海鮮薄餅

✨黑醋油封鴨腿伴烤蔬菜
慢煮嘅油封鴨腿灑上黑醋醬,並佐以用橄欖
油,香草輕醃後烤焗嘅小甘筍、雜錦蘑菇、

✨意式龍蝦海鮮湯粗管通粉

✨糖不甩麵包球
小編最後用氣炸鍋返熱,圓碌碌嘅麵包球,食落鬆軟,蘸上煉奶,撒上花生粉、椰絲、黑白芝麻及砂糖,帶點中西fusion,令人兩大啖就食完一舊(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

💡套餐更加包括一支價值$328嘅汽酒!

等餐嘅時候,發現餐廳嘅環境都幾舒服,下次可以試吓堂食!

外賣自取
2022-11-25 275 瀏覽
🤩麵包球聖誕樹🎄 $76造型好可愛!係聖誕樹🎄💕💕其實係焗麵包球、辣肉腸、馬蘇里拉芝士、巴馬臣芝士及星星形狀的脆包,上面有羅勒香草醬及蕃茄香草醬,唔止造型靚,仲好惹味😋😋🤩聖誕花環薄餅 🍕薄薄的餅底配上金文拔芝士、巴馬臣芝士,中間加上南瓜、羽衣甘藍、辣甜椒,色彩豐富🥳🥳🥳一班人分享之選☺️☺️☺️🤩烤雞松露蝴蝶粉烤雞好脆😋😋配上蘑菇汁、松露醬,好香呢🥹🥹🤩聖誕蛋白餅配沙巴翁 $88有勁可愛的薑餅人啊😍😍😍心心眼到🙈🙈配上MOVENPICK雲尼拿雪糕,仲有黑莓🫐同士多啤梨🍓色彩繽紛😎🤩意大利芝士蛋糕🍰 $62撒上可可粉及士多啤梨🍓含酒精架,小朋友淨係睇好了🤓🤓
🤩麵包球聖誕樹🎄 $76

🤩聖誕花環薄餅 🍕

🤩烤雞松露蝴蝶粉
烤雞好脆😋😋配上蘑菇汁、松露醬,好香呢🥹🥹

🤩聖誕蛋白餅配沙巴翁 $88

🤩意大利芝士蛋糕🍰 $62
撒上可可粉及士多啤梨🍓含酒精架,小朋友淨係睇好了🤓🤓