2022-11-11 177 瀏覽
𝙁𝙤𝙤𝙙𝙥𝙖𝙣𝙙𝙖Pink Menu 💕支持籌款活動「癌症基金會粉紅革命」是一年一度的關注乳癌暨籌款活動。每年 10 月,本會會聯同世界 各地的不同組織一起響應國際乳癌關注月,喚起大眾關注及認識女性乳房健康,關心受乳癌 影響的人士。於推廣期內,每堂食及外賣自取售出蔬菜芝士薄餅或焗麵包球配士多啤梨忌廉沾醬, PizzaExpress 將會捐出港幣$8 予「癌症基金會」粉紅革命並支持乳癌支援服務💕蔬菜芝士薄餅🍕好正呀,超多蔬菜餡料!🥬烤茄子、烤南瓜、雜錦蘑菇、橄欖、 烤燈籠椒、新鮮羅勒、馬蘇里拉芝士及忌廉番茄醬超中意佢個薄餅底、好香脆又鬆軟焗麵包球配士多啤梨忌廉沾醬🍞呢個麵包超好食!好軟熟~配埋士多啤梨忌廉超creamy😍 意式牛肝菌蝴蝶粉🍝呢個意粉炒得超乾身,蝴蝶粉好有咬口牛肝菌份量都好多~推廣期:堂食及外賣自取#PizzaExpressHK #doughmoments #pinkrevolution #hongkongcancerfund
𝙁𝙤𝙤𝙙𝙥𝙖𝙣𝙙𝙖
Pink Menu 💕支持籌款活動

蔬菜芝士薄餅🍕
好正呀,超多蔬菜餡料!🥬
烤茄子、烤南瓜、雜錦蘑菇、橄欖、 烤燈籠
椒、新鮮羅勒、馬蘇里拉芝士及忌廉番茄醬
超中意佢個薄餅底、好香脆又鬆軟

焗麵包球配士多啤梨忌廉沾醬🍞

呢個麵包超好食!好軟熟~
配埋士多啤梨忌廉超creamy😍

意式牛肝菌蝴蝶粉🍝

呢個意粉炒得超乾身,蝴蝶粉好有咬口
牛肝菌份量都好多~

推廣期:堂食及外賣自取

2022-10-27 187 瀏覽
十月份pizza express 同癌症基金會有合作,每堂食或 外賣一份蔬菜薄餅或士多啤梨麵包球,就會捐$8給癌症基金會支持乳癌患者,提供專業意見。好值得大家多多支持❣️焗麵包球配士多啤梨忌廉沾醬 | $48次次同朋友食Pizza express 都一定要食麵包球,不同的醬汁配搭令到麵包球好香。今個月有特別promotion,有新推出的士多啤梨醬。士多啤梨醬由果蓉及紅茶煮成,甜中帶點微微的士多啤梨酸味,點麵包球又幾夾。蔬菜芝士薄餅 | 10”-$148 13”-$176除了一些菇菌類薄餅,第一次食全素薄餅。有烤茄子、烤南瓜、烤燈籠椒、橄欖、雜錦蘑菇等,南瓜及燈籠椒青甜,橄欖的酸味帶來一點刺激。現時流行素食,蔬菜pizza 值得試。意式牛肝菌螺絲粉螺絲粉味道較清,帶有油香味,配合牛肝菌好適合,充滿菌香味。

焗麵包球配士多啤梨忌廉沾醬 | $48
今個月有特別promotion,有新推出的士多啤梨醬。

蔬菜芝士薄餅 | 10”-$148 13”-$176

意式牛肝菌螺絲粉
螺絲粉味道較清,帶有油香味,配合牛肝菌好適合,充滿菌香味。
外賣自取
今晚唔煮飯,一於買Pizza返屋企,睇住電視慢慢食Pizza Express總有一間喺左近✨蔬菜芝士薄餅一向覺得Pizza一定要有肉先好味,今次呢個配搭完全令我改觀估唔到無肉嘅Pizza, 味道一樣出色,配料有茄子.南瓜.蘑菇.橄欖. 燈籠椒.新鮮羅勒,加上忌廉番茄醬.厚厚嘅芝士拉絲感食素嘅朋友又多個選擇喇✨ 焗麵包球配士多啤梨忌廉沾醬麵包球口感煙煙靭靭,沾上粉紅色嘅士多啤梨忌廉芝士醬,甜而不漏嘅味道好清新。 ✨意式牛肝菌螺絲粉螺絲粉唔會太腍,幾有口感,牛肝菌好香,呢個配搭唔錯
今晚唔煮飯,一於買Pizza返屋企,睇住電視慢慢食

Pizza Express總有一間喺左近

✨蔬菜芝士薄餅

一向覺得Pizza一定要有肉先好味,
今次呢個配搭完全令我改觀

估唔到無肉嘅Pizza, 味道一樣出色,
配料有茄子.南瓜.蘑菇.橄欖. 燈籠
椒.新鮮羅勒,
加上忌廉番茄醬.厚厚嘅芝士拉絲感

食素嘅朋友又多個選擇喇

✨ 焗麵包球配士多啤梨忌廉沾醬

麵包球口感煙煙靭靭,
沾上粉紅色嘅士多啤梨忌廉芝士醬,
甜而不漏嘅味道好清新。

✨意式牛肝菌螺絲粉

螺絲粉唔會太腍,幾有口感,
牛肝菌好香,呢個配搭唔錯

2022-09-29
  • 焗麵包球配士多啤梨忌廉醬
  • 蔬菜芝士薄餅
2022-08-31 243 瀏覽
呢個天氣~食個Pizza 飲個Beer~真係巧爽der~Pizza Express 推出左全新 Doppio Cheese 啤酒套餐!Doppio 係意大利文雙倍既意思🤭,雙倍芝士岩晒我啦😆,限定架!外賣番屋企慢慢嘆先~🤭雙重芝士脆邊薄餅真係好有「芝」味架!灑滿車打芝士焗到金黃色😋,餅邊都一樣咁芝脆~加埋西班牙肉腸、抱子甘藍、馬蘇里拉芝士及黃番茄醬~👍🏻呢個...真係要配番支啤~🍻Peroni Nastro Azzurro 生啤酒係意大利釀造,味道好清爽~配pizza 無敵!Good Times Double Up!意式牛肝菌螺絲粉不同的芝味,一樣咁正~ 仲好重牛肝菌味,有埋羽衣甘藍~香濃芝菌味中添左爽口感~仲有環保袋送~幾靚,可以有新袋用啦~仲有少少間隔架!
呢個天氣~
食個Pizza 飲個Beer~
真係巧爽der~

外賣番屋企慢慢嘆先~🤭

雙重芝士脆邊薄餅
加埋西班牙肉腸、抱子甘藍、馬蘇里拉芝士及黃番茄醬~👍🏻

呢個...真係要配番支啤~🍻
Good Times Double Up!

意式牛肝菌螺絲粉

仲有環保袋送~幾靚,可以有新袋用啦~仲有少少間隔架!

2022-08-30
15 分鐘 (外賣自取)
2022-08-29 143 瀏覽
Pizza express 最近推出 Doppio Cheese 啤酒套餐,Doppio 意大利文的意思是雙倍,套餐有雙重芝士脆邊薄餅,配上 Peroni Nastro Azzurro 生啤酒兩杯意式凍肉拼盤Parma ham 鮮咸, 拼盤還帶有芝士,橄欖,火箭菜雙重芝士脆邊薄餅 車打芝士滿佈pizza,焗至金黃,令薄餅脆邊更加香脆,加上鮮咸西班牙肉腸、抱子甘藍、馬蘇里拉芝士及黃番茄醬,雙重芝士脆邊薄餅香脆, 芝味十足, 西班牙肉腸更能點綴pizza ,提升口感。Peroni 啤酒這款啤酒有著清新的口感;強勁的酒体與清爽醇厚 ,不酸澀,豐富卻又細膩,帶有容易入口的氣泡。

意式凍肉拼盤
Parma ham 鮮咸, 拼盤還帶有芝士,橄欖,火箭菜

雙重芝士脆邊薄餅

Peroni 啤酒
2022-07-28 235 瀏覽
加左價,連麵包都換左牛角包,又乾又難食。 以前98元+服務費都算尚可。現在竟然要118+服務費⋯⋯ 叫埋杯野飲18元,買單149 可一不可再⋯ 去酒店食自助早餐好過 不過味道算還好。
可一不可再⋯ 去酒店食自助早餐好過
不過味道算還好。
2022-07-27
$150 (早餐)
2022-07-08 201 瀏覽
網上外賣方便,套餐優惠多,2-3人份量足夠,pizza 大件,意粉、小食亦不小。美國薄餅最經典配撘辣肉腸、馬蘇里拉芝士及番茄醬,辣肉腸香辣惹味,芝士帶鹹香,蕃茄醬微酸醒胃。雞肉蘋果沙律雞肉嫩滑多汁,蘋果爽脆。焗麵包球牛油香氣撲鼻,麵包帶空氣感,軟糯。蒜香新豬肉螺絲粉豬肉香口Juice 蒜香溶入螺絲粉,口感一流。📍PizzaExpress (百合苑商場)地址: 紅磡黃埔天地百合苑商場(第9期)地下G40號舖電話: 31641306
美國薄餅
雞肉蘋果沙律
雞肉嫩滑多汁,蘋果爽脆。

焗麵包球
牛油香氣撲鼻,麵包帶空氣感,軟糯。

蒜香新豬肉螺絲粉
豬肉香口Juice 蒜香溶入螺絲粉,口感一流。

📍PizzaExpress (百合苑商場)
地址: 紅磡黃埔天地百合苑商場(第9期)地下G40號舖
電話: 31641306
2022-06-04 226 瀏覽
📍Pizza Express呢間連鎖餐廳,大家應該見過,行入去食個早餐,喺門口已經見到佢哋嘅員工搓緊麵包,二話不說就入咗去啦~👅 蕃茄牛頰肉焗蛋 $108又係shakshuka🤩好香既蕃茄底,點麵包食一流,麵包熱辣辣,入面既焗蛋都做到流心🤩牛頰肉好軟綿綿,早餐食啱啱好,夠哂開胃😚👅 意式早餐 $118牛角包熱辣辣,脆卜卜,中間有蕃茄肉丸,亦都有炒菇,早餐份量啱啱好,呢到既咖啡偏nutty,配埋lotus餅乾,好滿足🥰
📍Pizza Express

👅 蕃茄牛頰肉焗蛋 $108

👅 意式早餐 $118
2022-05-21 165 瀏覽
今日假日想出街食個brunch! 見 pizza express 嘅早餐去到11點半喎,所以就喺度食過醒神brunch! 早餐嘅menu款式算多,仲有素食可揀👍🏻 Pizza express 意式早餐意式早餐有摩特黛拉火腿,意式焗肉丸 , 烤蕃茄汁, 雜錦蘑菇同雞蛋和火箭菜!🤩  係流心太陽蛋, 焗肉丸嘅香草味唔會太濃, 火腿較鹹,配有牛角包食就啱啱好!  牛角包非常鬆脆,熱辣辣 🥰番茄牛頰肉焗蛋蕃茄醬焗牛頰肉配上燈籠椒,  車厘茄和雞蛋!就咁食都唔會覺得好濃味, 有點似湯,牛頰肉好淋好好食😍!  另外配有自家製麵包, 麵包好軟熟! 食物高質,員工服務態度非常好,會再去!

Pizza express 意式早餐

番茄牛頰肉焗蛋

食物高質,員工服務態度非常好,會再去!
2022-03-02 214 瀏覽
疫情咁嚴重嘅時候 ,都冇機會夜晚出街食飯, 唯有睇下有啲乜嘢好食嘅外賣,咁啱睇到pizza express做緊一個promotion,叫做 chill at home,感覺好正,日日喺屋企食埋啲平平淡淡嘅餸菜,今日真係好想喺屋企chill 下又有酒飲,睇住Netflix ,成個人頓時忘記曬 疫症嘅陰霾意式凍肉拼盤 意式火腿parma ham,仲有兩隻芝士包括 fortina同 parmasen, 另外仲有橄欖同埋油浸番茄吞拿魚, 底層仲有火箭菜, 成個拼盤好似食緊西式九大簋咁,乜都有 焗麵包球 軟綿綿熱辣辣嘅一口麵包球,配上香蒜牛油醬,簡直係絕配意式焗肉丸充滿肉汁嘅意式肉丸, 係新鮮蕃茄醬入邊, 再帶點芝士, 飲杯香甜嘅意大利白酒,將pizza同埋凍肉拼盤嘅味道更突出食pizza express冇理由唔食pizza, 所以再加多個皇后pizza, 成13吋~~ 內裏嘅餡食材豐富,芝士味甚濃, 每一塊都新鮮熱辣 每一片攞出嚟都好似電視機廣告咁,一條條有拉絲芝士, 仲有火腿,mozzarella同橄欖, 成為絕配

焗麵包球
軟綿綿熱辣辣嘅一口麵包球,配上香蒜牛油醬,簡直係絕配

意式焗肉丸
充滿肉汁嘅意式肉丸, 係新鮮蕃茄醬入邊, 再帶點芝士,

飲杯香甜嘅意大利白酒,將pizza同埋凍肉拼盤嘅味道更突出

2022-02-27 148 瀏覽
超感謝朋友介紹Pizza express既Chill@home combo,令我自閉在家都可以chill下 relax下☺️☺️依個combo 六折 真係冇得輸!有埋白酒!係Chill到極點😎😎好欣賞佢哋外賣嘅包裝,好安全,支酒仲要係冰凍嘅,一返到屋企,就已經可以開餐😁😁意式凍肉拼盤都幾豐富下,Combination唔錯🤔🤔除咗ham, 莎樂美腸, 兩款芝士之外,橄欖、莓、火箭菜同埋合桃簡直係錦上添花👍🏼👍🏼餸酒一流👍🏼👍🏼焗麵包球 啱晒鍾意澱粉質嘅我😁😁同芝士一齊食,又或者沾肉醬,外脆,內鬆軟,非常滋味☺️☺️麵包球同意式肉丸都好夾,肉丸唔會太鹹,而且番茄醬好足料,好多茄肉👍🏼👍🏼外賣自取可以官網落單,或者打電話落門市,可以預時間去拎,夠晒方便,單點其他菜式都有85折! 所以…. 除左個超值既chill@home combo, 我仲另外單點咗一個Pizza😎😎La Reine 皇后pizza有我最鍾意嘅橄欖🫒芝士同茄汁比例啱啱好,唔會令到個Pizza太乾或者太濕,好食😋就算要留在家,可以食到咁chill,又有唔少優惠,都真係好開心🤓🤓
Pinot Grigio 白酒

依個combo 六折
真係冇得輸!
有埋白酒!係Chill到極點😎😎
意式凍肉拼盆

意式肉丸

啱晒鍾意澱粉質嘅我😁😁
同芝士一齊食,又或者沾肉醬,
外脆,內鬆軟,非常滋味☺️☺️
麵包球同意式肉丸都好夾,
肉丸唔會太鹹,而且番茄醬好足料,好多茄肉👍🏼👍🏼
La Reine 皇后pizza
有我最鍾意嘅橄欖🫒

意式凍肉拼盆
这家店朋友经常路过,然而她一直没去过,于是决定去打卡一波,点了他家经典的牛肝菌西班牙肠薄饼,两个人吃了一大张饼,大概一人一半,基本下午茶吃饱是没问题的,他家的环境个人觉得不错,但是服务上不够到位,比如没有给我们水没告知可以自己加调料,他家要收10%服务费。
2022-02-20
2021-12-03 450 瀏覽
放咗工同媽子去九號水產添置物資,行到肚餓就隨意去附近搵間舖頭食嘢。去到街頭都決定唔到食乜,行返去街尾見到有間pizza鋪。近海旁嗰邊,平時跑步已經留意到心血來潮入咗去。嗰度客人唔多,我哋坐喺窗口位,座位都好寬敞。雖然仲係11月,估唔到咁早已經有聖誕menu。本來諗住散嗌既,sense到阿媽好想食,雖然睇落貴貴地,算啦就叫呢個餐。先講結論,係有驚喜嘅。龍蝦湯幾濃郁,一開始以為中間嘅係龍蝦肉,食到鮮甜味道,睇完menu先知道係蟹肉,不過只要味道好who cares...塊麵包我試過沾湯或者就咁食,覺得就咁食更加香口。跟住就嚟沙律,可能我食開中菜,一開始竟然只諗起七星伴月同埋片皮鴨生菜夾煙三文魚、火腿、再加埋其他酸酸甜甜嘅配菜,真係好開胃麵包唔係熱哄哄嗰種,點完中間嗰盤芝士之後立即昇華雖然鍾意食芝士但係完全冇研究,只要creamy就ok睇menu知道係金文拔芝士,去自助餐我最鍾意食嗰種,唔怪之得啦食完沙律其實已經有少少飽,諗緊之後嘅主菜薄餅係咪要打包呢好似完全唔畀我休息咁樣,喺我就嚟食完沙律嗰陣薄餅就上枱切起嘅時候覺得好軟腍,當覺得係咪烤嘅火喉唔夠,上半部餡料嘅部分的確係軟啲嘅,但係邊皮嘅部

去到街頭都決定唔到食乜,行返去街尾見到有間pizza鋪。
近海旁嗰邊,平時跑步已經留意到心血來潮入咗去。
嗰度客人唔多,我哋坐喺窗口位,座位都好寬敞。

雖然仲係11月,估唔到咁早已經有聖誕menu。

先講結論,係有驚喜嘅。

塊麵包我試過沾湯或者就咁食,覺得就咁食更加香口。

生菜夾煙三文魚、火腿、再加埋其他酸酸甜甜嘅配菜,真係好開胃

麵包唔係熱哄哄嗰種,點完中間嗰盤芝士之後立即昇華
雖然鍾意食芝士但係完全冇研究,只要creamy就ok
食完沙律其實已經有少少飽,諗緊之後嘅主菜薄餅係咪要打包呢

好似完全唔畀我休息咁樣,喺我就嚟食完沙律嗰陣薄餅就上枱
切起嘅時候覺得好軟腍,當覺得係咪烤嘅火喉唔夠,上半部餡料嘅部分的確係軟啲嘅,但係邊皮嘅部分仲係非常煙韌香脆,唔係薯片嗰種齋脆。
最驚喜個part係燉牛肉非常軟嫩,味道除咗甜酸之外仲有微微辣味

芝士香、牛肉嫩、配菜爽口、味道酸甜加少少微辣,我同阿媽都意想不到地食得曬成個pizza
價錢唔敢話平,但係起碼食完覺得豐富又滿足
老實講一向比較少食西餐,今次為咗就阿媽先至食,估唔到真係幾唔錯!
2021-11-22
  • 燉牛肉pizza
2021-09-26 286 瀏覽
偶然去吃一餐披薩 是一個不錯的選擇 但是我對於那間連鎖品牌就很抗拒 因為味精很重 吃後非常口渴今天突然很想吃披薩 就去了位於黃埔的另一間連鎖店 是我的第一次光顧外牆是落地玻璃窗 所以光線充足10分開揚 採用開放式的廚房和水吧 一目了然4大1小 要了4人套餐 包括兩客餐前小吃 4款主菜 另每位加10元可選擇無限添加凍檸檬茶餐前小吃要了意式肉丸加香草包 味道可以 法邊豆焗蘑菇 感覺豆有點老 主菜要了兩款意粉兩個薄餅 意粉是卡邦尼意粉 醬汁很濃和香 配上煙肉 我最愛呢 肉醬寬條麵 麵較軟 一般般喇薄餅是蜜糖雞肉薄餅和三文魚他他薄餅 普普通通 衹是不太喜歡它的餅底 比較軟身及不太香脆 感覺是處於厚批和薄批之間 最重要的一點是吃後沒有口渴的感覺
最重要的一點是吃後沒有口渴的感覺
2021-09-22
2021-09-24 175 瀏覽
啱啱食完店舖遇到好冇禮貌嘅職員(我懷疑係店主),唔想理佢係咩, 就係因為咁令我諗起間店,其實食過好多次,早餐佢係有唔同嘅職員嘅職員,位位都好有禮貌,嘢食質素都唔差!如果想Hea下坐吓咁嘅價錢真係好抵食!
2021-09-23
$70 (早餐)