2023-01-04 2586 瀏覽
今日1/1, 許多餐廳都滿座,而這-間cafe 有少量座位。Cafe 的裝修帶-點古樸的味道,銹色的牆壁掛著不同的掛畫,配上鎢絲燈和原木桌椅,-如店名,好懷舊oldish 的感覺。Menu 是西餐,既有cafe 常備的egg Benedict, burgers,也供應意粉、牛扒,價格由$148-$238。Black truffle egg Benedict $158Toast bread, avocado, smoke salmon, poached egg, hollandaise sauce, black truffle, French fries and salad$158這egg Benedict 幾有誠意,水波旦流心,配上黑松露醬,雖然煙三文魚不是最high quality 油潤的那-種,但味道ok, 而那多士是脆的!多士脆香鬆化,加埋流心黑松露水波旦和煙三文魚腩,味道不錯。p.s. 黑松露醬沒預期的濃香,淡淡然的。Oldish tiramisu $88到訪的主要目的是試吓這造型別緻的tiramisu. 奇怪這tiramisu 為什麼用匙也分不開,原來這是雪糕造的,等了一會,

Cafe 的裝修帶-點古樸的味道,

Oldish tiramisu $88

到訪的主要目的是試吓這造型別緻的tiramisu. 奇怪這tiramisu 為什麼用匙也分不開,原來這是雪糕造的,等了一會,雪硬的雪糕軟化了,配著咖啡、雪糕和旦糕夾層吃,
十分creamy 滋味,甜度剛剛好,不錯。

Flat white $45 +$5 oat milk

店員說只有latte 和cappuccino, flat white 不能拉花,結果她是對的。這flat white 的奶沒有打泡,口感和咖啡加奶沒分別,失去香滑口感,但咖啡味道是standard的,比較溫和易入口的味道。

Apple tea $40

這apple tea 有少少似蘋果汁,入口冰涼,帶淡雅的蘋果清香。

這-天的元旦午餐也不錯。

2023-01-01
2023-01-02 44 瀏覽
之前上網睇到呢間嘅tiramisu好似幾特別,成個冬甩造型咁🤣今次特登專程嚟到試吓🍴🍩😋Oldish tiramisu 🌟🌟🌟🌟呢款Tiramisu幾得意🍩同平時食開軟熟嘅唔同,呢款係硬硬地,可能係雪凍咗🤣因為入面唔止有夾心餅,仲有雪糕🍨🍦😱Cappuccino☕️🌟🌟🌟🌟係幾香滑,同埋都好大杯☕️Caffe latte,另外加咗rose syrup ☕️🌸🌹🌟🌟🌟🌟🌟
Cappuccino☕️🌟🌟🌟🌟係幾香滑,同埋都好大杯☕️
  • Oldish Tiramisu
After having a drink at Gwee, I came here for their Burger and Tiramisu(Forgot to take a photo of the menu of Tiramisu, just remember it is in the snack section)The restaurant as the name implies, is retro styled.The burger came and it was just a delight to watch it. Besides a juicy patty, they also nailed the cheese crisp(skirt), being crispy yet without oily. I tried another burger joint in the past which also had a similar burger but the crisp was soggy and very greasy. The salad was seasoned

The burger came and it was just a delight to watch it. Besides a juicy patty, they also nailed the cheese crisp(skirt), being crispy yet without oily. I tried another burger joint in the past which also had a similar burger but the crisp was soggy and very greasy. The salad was seasoned with vinegar so it was very easy to finish the burger and fries.
The oldish tiramisu had a great taste without being too sweet and the shot of espresso itself was also amazing. However, I guess they served the dessert a bit too rushed as it was still quite frozen on the first two bites even after adding the espresso. I decided to leave it there for around 5-10 minutes while playing with my phone and that did the trick. I would have given it 5 stars had it been served at the right temperature.
Oldish Tiramisu

For the service, they were polite but they were  a bit understaffed so maybe they need a bit more staff.
2022-12-24
2022-12-24 64 瀏覽
去呢度都係想食特色午餐,店舖唔夠人手又唔預先做好安排。結果店員做到情緒差又發洩落客人度,收費又唔解釋清楚。好失望,嚟過一次先encore,原本想嚟感受聖誕氣氛,唔會有下次。
去呢度都係想食特色午餐,店舖唔夠人手又唔預先做好安排。
結果店員做到情緒差又發洩落客人度,收費又唔解釋清楚。

2022-12-10 220 瀏覽
星期六12點來到, 啱啱開門第一個入座, 好彩早啲到, 因為好快已經坐滿了~ seafood risotto面頭佈滿芝士,  好香~  蕃茄汁嘅risotto  帶少少酸,  好夾four cheese burger超邪惡!  脆脆芝士好正好正!! 漢堡肉都好食, 肉質很好~ 連個包都有心思, 有啲甜甜地, 又有煎過的! 粗薯條都無得彈rib eye (10oz)超好食!!!! 肉質又淋, 個香草醬汁勁香, 成件事是濃味的~tiramisu好香咖啡味, 質地略嫌雪得有啲啲太硬, 可能再攤耐啲先食再好啲~食物質素很好, 睇得出好有心機, 價錢合理 但建議如果好趕時間的話就唔好來了, 因為佢人手唔多, 上菜都偏慢, 但哥哥好有禮貌。星期六休休閒閒嘅話來食就十分好了

seafood risotto
seafood  risotto

four cheese burger

four  cheese  burger

rib eye (10oz)
rib  eye  (10oz)

tiramisu

食物質素很好, 睇得出好有心機, 價錢合理
2022-12-10
seafood  risotto
four  cheese  burger
rib  eye  (10oz)
2022-11-21 114 瀏覽
早上工作忙碌到…沒有想法的一天;同事L就提議出外午餐…行到上環…介紹一間餐廳一齊去試 - Oldish 環境有點懷舊的風格是日午餐餐單午餐三道菜套餐:前菜 - 是日餐湯或沙律;主菜及飲品!蘿宋湯酸辣平衡得剛好同事L的凍咖啡我的熱英國茶煮到煙韌的長通粉,而牛肉豬肉醬汁掛上,好好味四式芝士牛肉漢堡包麵包烤過有陣烤焦味,脆又軟;溶化的車打芝士;牛肉漢堡煎到鎖住肉汁在內;中間那塊超大芝士裙好脆又帶咸香味薯條炸到金黃色,內𥚃又軟腍。吃啖黑醋的沙律菜,作為中和漢堡的油膩感賬單OLDISH 總結:值得一試!

環境有點懷舊的風格

同事L的凍咖啡
ENGLISH  TEA

我的熱英國茶
BOLOGNESE  RIGATONI

煮到煙韌的長通粉,而牛肉豬肉醬汁掛上,好好味

FOUR  CHEESE  BEEF  BURGER

四式芝士牛肉漢堡包

賬單

OLDISH 總結:值得一試!
2022-08-04
SOUP OF  THE  DAY
ICED  AMERICANO
BOLOGNESE  RIGATONI
FOUR  CHEESE  BEEF  BURGER
2022-11-15 72 瀏覽
裝飾佈置擺設好懷舊復古,應該係專登搜羅,印象深刻有張枱係用舊衣車取代。· Oldish Four Cheese Beef Burger / $158一上碟好震憾,個burger好似著咗條裙咁,其實係Parmesan cheese脆片,因為太大塊,我哋最後係先撕咗個圍邊落嚟再一啖burger一口芝士脆脆,仲有Cheddar cheese同Mozzarella,牛肉好大塊,牛味幾重,而且比較特別嘅係麵包用提子麥包,成件事又神奇哋夾,覺得麵包嘅甜味令肉味更突出,另外伴碟薯條份量好多,推介👍🏻👍🏻· Chicken Spaghetti with Spicy Tomato Sauce / $148小辣,雞肉係用雞胸肉,但肉質夠嫩,不過比起burger就比較失色,冇乜特別。· Oldish Hot Wings / $88係Buffalo wings,炸得好酥脆,醬汁唔會過酸。· Grapes Party / $48提子味梳打,有原粒提子,但有小小藥水味。· Oldish Tiramisu / $78必點!!有別於傳統Tiramisu,呢度係直接上one shot espresso ☕️ 比客人添加,

· Oldish Hot Wings / $88
係Buffalo wings,炸得好酥脆,醬汁唔會過酸。

· Grapes Party / $48
提子味梳打,有原粒提子,但有小小藥水味。

· Oldish Tiramisu / $78
必點!!有別於傳統Tiramisu,呢度係直接上one shot espresso ☕️ 比客人添加,mascarpone cheese雪凍到好似雪糕咁,冬甩形狀相信係方便手指餅短時間大範圍地吸晒啲咖啡,咖啡味濃郁,好味🤤🤤

Oldish @oldishhk位於上環東街,無論店內店飧都是英倫懷舊風格,餐廳內充滿各式各樣的懷舊原素,每個位置都是打卡位!食物質素冇得彈:💕 avocado tomato toast $92超級無敵用生命推介!!!簡單兩個字:好吃!牛油果🥑配上微酸的蕃茄🍅,非常開胃,多士烘得外脆內軟,作為foodie,相機先吃很平常,拍完再吃,但多士仍是該脆的地方脆,該鬆軟的地方鬆軟! 大推,連平時不太好朱油果的男朋友都說好吃,便知道不簡單! 💕Seafood Risotto $168 材料非常豐富:海鮮有帶子、青口、大蝦🦐、墨魚🦑,每一啖都食到海鮮🦞店家真佛心🤤蕃茄醬濃郁,意大利飯好creamy 呢(*ˉ︶ˉ*)💕Oldish four cheese beef burger🍔 $158作為一個Burger 控,只要餐廳有漢但,我厦了必叫(≧∇≦)吃過這麼多burger ,第一次看到有這麼大的一片芝士脆片,真的超級無敵大塊! 一坐上枱已嗅到一陣陣的芝士香,脆片脆口,有芝士的咸香味,中間還有半溶流心芝士🧀(Mozzarella + Ricotta + Cheddar Cheese)非常有口感,召喚芝

食物質素冇得彈:

💕 avocado tomato toast $92

💕Seafood Risotto $168

(Mozzarella + Ricotta + Cheddar Cheese)非常有口感,召喚芝士控! 📢📢

漢堡扒非常厚切,厚厚的一塊充滿肉汁! 不會煮得過熟,中間切開還是粉紅色的🤤值得一試的是,包皮是提子🍇麥包,外皮烘得香脆,還能解膩⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄真的大推!

另配有粗薯條🍟,炸得金黃香脆,薯味濃郁!

跟主菜加配無酒精飲品:
Ice apple tea 🍎🫖 +$30
不是隨便應付人的包裝茶,能夠看到有兩塊蘋果片在杯中(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

Kiwi juice 🥝 +$30
晚上🌃不能喝咖啡☕️,所以點了較少見的奇異果汁,果味清新,是鮮榨的味道!

總括而言,這家小店的食物非常有質素,店舖裝修亦非有復古英倫的感覺💕打卡一流
2022-11-05 133 瀏覽
我走上上環的斜路,差唔多上到頂就見到右邊有塊紅磚牆,就是這間英式懷舊小屋餐廳。店內好似走咗入人哋屋企嘅飯廳,一張長方形木枱配不同造型嘅木椅,旁邊放咗幾張2人小木枱木椅,2面牆上掛滿晒我估係店主嘅收藏品(?),我覺得好舒適。Oldish Tiramisu (HK$78).這次是特別走來食這款招牌甜品٩(❛ᴗ❛)۶.提拉米蘇以甜甜圈造型,非常打卡able.甜甜圈核心係冰凍意大利軟芝士和浸滿咖啡酒嘅手指餅,上面鋪滿朱古力可可粉,入口即食到像冰凍幼滑的咖啡雪糕.另外配有一小杯熱嘅特濃咖啡 (espresso),淋上甜甜圈後食,一熱一凍,冰火交融嘅感覺,好正!.慢慢哋細心品嘗,冰凍意大利軟芝士會溶化,變得軟身奶滑,配合偏酸和苦的香濃咖啡,就會一啖食到晒甜、酸、苦味啦~

Oldish Tiramisu (HK$78)
.這次是特別走來食這款招牌甜品٩(❛ᴗ❛)۶
.提拉米蘇以甜甜圈造型,非常打卡able

2022-08-05
Oldish Tiramisu
ʏᴏ 每次嚟上環的感覺都很好今次選餐廳很隨心 見到個ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ有少少特別 ᴍᴇɴᴜ都有岩食 直接ᴡᴀʟᴋ ɪɴ · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · ✿ 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐄𝐠𝐠 𝐁𝐞𝐧𝐞𝐝𝐢𝐜𝐭 $𝟏𝟒𝟖:薯條炸得好好食!黑松露味加分😝ᴛᴏᴀsᴛ都係外脆內軟 因為想等上齊先食影咗好一陣子 個蛋仲係流心的! ✿ 𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐓𝐨𝐦 𝐘𝐮𝐦 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞 𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢 $𝟏𝟔𝟖:自家製的醬汁一級棒💯海鮮配料都很豐富!有蝦 魷魚 青口 蜆 ᴅᴇᴄᴇɴᴛ🦑🦐 ✿ 𝐎𝐥𝐝𝐢𝐬𝐡 𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 $𝟕𝟖:冬甩🍩的提拉米蘇又成功招攬到我了 對ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ果然抗拒不了👉🏻👈🏻咖啡可以比客人自己淋上去 入口即融 一小舊食完都不會膩 ✿ 𝐊𝐢𝐰𝐢 🥝 𝐉𝐮𝐢𝐜𝐞 $𝟒𝟐:鮮榨的奇異果 坊間好少有 跟男友二話不說每人一杯 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · 週日ᴡᴀʟᴋ ɪɴ食ʟᴜɴᴄʜ餐廳有2層 男友好有要求唔想坐1/ғ 覺得焗促同氛圍無地下咁好 轉咗坐窗口ʙᴀʀ枱位 店長見枱太高 之後ᴏғғᴇʀ我哋轉枱 好好👐🏻嘢食方面很高質👍🏻人均💲25
ʏᴏ 每次嚟上環的感覺都很好

嘢食方面很高質👍🏻
人均💲250

• Kiwi  Juice
  • 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐄𝐠𝐠 𝐁𝐞𝐧𝐞𝐝𝐢𝐜𝐭
  • 𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐓𝐨𝐦 𝐘𝐮𝐦 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞 𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢
呢間餐廳環境裝修同佈置都非常有心思,您會見到其實牆上面有好多掛畫之餘,都會擺放好多特色酒樽同復古掛飾,以暗黃色牆做背景,黃色燈光再加上背景音樂,成個感覺都非常Chill,令人都有種想放慢腳步好好享受果下呢個時刻。食物方面基本上大家對呢間Cafe嘅主要印象都係佢冬甩形狀嘅Tiramisu以及外型誇張嘅漢堡包,所以我今次嚟到呢間餐廳都直接叫咗呢兩個餐廳嘅招牌名物。———————————————🌟Four Cheese Beef Burger $158一上台就見到佢以餐刀串連起成個漢堡,再加上大大片芝士脆片,未開始食就已經要打一輪卡先。開始時我先食佢大大片用巴馬臣芝士製成嘅芝士脆片,食落非常香脆仲帶有濃烈嘅芝士味,真係好適合一班鍾意食芝士嘅朋友。跟住再到漢堡本身,咬落去感受到多重口感,中間仲有一層半溶芝士,食到有唔同嘅芝士味道係入面,牛肉漢堡方面煎得啱啱好,牛味唔錯但唔算好濃烈,口感方面肉汁豐富,整體嚟講係一個又好食又打卡able嘅漢堡!.🌟Oldish Tiramisu $78呢個Tiramisu因為都比人吹捧咗好耐,所以都有啲小期待,不過一嚟到嘅時候份量同想像中都有少少出入,可能因為大家
🌟Four Cheese Beef Burger $158
🌟Oldish Tiramisu $78
呢個Tiramisu因為都比人吹捧咗好耐,所以都有啲小期待,不過一嚟到嘅時候份量同想像中都有少少出入,可能因為大家影嘅相都放大咗所以有呢個期望落差。Tiramisu係連同一杯expresso一齊上,成個冬甩造型非常適合打卡。口感方面比較硬身,可能啱啱雪櫃拎出嚟,食落似雪耐咗嘅雪糕。倒咗杯expresso後溶化少少,而且多咗一陣咖啡香同埋咖啡苦澀味。我個人覺得咖啡苦咗少少,不過其實大家就住自己口味調整就ok,食落甜度適中,但如果下次等佢溶少少先可能個口感更Creamy就會更加好食。
🔶整體評價🔶
食物同環境都非常適合打卡,而且食物味道同質素都唔馬虎,我後來睇返個Tiramisu都多人話比較硬身,呢度都建議返大家可以叫咗先,等佢解凍一陣可能個體驗會更好!
🔸味道:7/10
🔸環境:8/10
🔸服務:7/10
🔸打卡指數:8/10
🍽️Oldish
📍上環東街53號地舖
G/F, 53 Tung Street, Sheung Wan
👉🏻#hkchiller美食地圖_上環
👉🏻#hkchiller午餐推介
👉🏻#hkchiller西餐
Four  Cheese   Beef  Burger
Four  Cheese   Beef  Burger
  • Four  cheese  beef  burger
2022-11-01 115 瀏覽
𓌉◯𓇋【必試Oldish 冬甩型🍩tiramisu😻😻🤤】相信大家都對呢個🍩🍩吾陌生 都bookmarked 左好耐🥺🥺係一次食完omakase吾夠飽之後決定係附近食個甜品🙌🏻😆😆▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃❀ oldιѕн тιraмιѕυ🌟($78)價錢稍貴🧐不過可愛創新既造型就無敵🤣🍩 1 shot espresso 分開上 根據自己口味加入 呢個tiramisu 幾有驚喜 雪到凍凍地 口感似雪糕 加入咖啡之後都唔會好快溶 保持一冷一熱既温度 夏天黎食應該仲正!🤩而且食落唔係太甜 輕鬆ko😍😍✨推薦!🥰🥰🥰❀ 𝘈𝘱𝘱𝘭𝘦 𝘤𝘳𝘶𝘮𝘣𝘭𝘦 ($78)同樣用個砵仔裝住 但個賣相同想像既有啲出入🧐一球vanilla 雪糕底下係大大小小既餅乾碎而且只有半滿 份量略少 注意⚠️呢個並無加入燕麥脆片 所以口感會比較單一 主角蘋果🍎已煮到稔晒若然可以保留返少少口感就更好以相同價錢來講比較推薦tiramisu🌟🙌🏻
𓌉◯𓇋
【必試Oldish 冬甩型🍩tiramisu😻😻🤤】

相信大家都對呢個🍩🍩吾陌生
都bookmarked 左好耐🥺🥺
係一次食完omakase吾夠飽之後
決定係附近食個甜品🙌🏻😆😆

▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃

❀ oldιѕн тιraмιѕυ🌟($78)
價錢稍貴🧐不過可愛創新既造型就無敵🤣🍩
1 shot espresso 分開上 根據自己口味加入
呢個tiramisu 幾有驚喜 雪到凍凍地 口感似雪糕
而且食落唔係太甜 輕鬆ko😍😍
✨推薦!🥰🥰🥰

❀ 𝘈𝘱𝘱𝘭𝘦 𝘤𝘳𝘶𝘮𝘣𝘭𝘦 ($78)
同樣用個砵仔裝住 但個賣相同想像既有啲出入🧐
Apple  crumble
下午茶
Tiramisu
2022-10-31 59 瀏覽
Cafe走英倫vintage 風主題裝修,每個角落都佈滿咗復古裝飾,氣氛唔錯,打卡able 😆📸.係上環站大約行10分鐘左右就到,主食都係以cafe food 為主,今次試咗all day breakfast, 四重芝士burger同好出名既Tiramisu***⭐️All day breakfast非常足料,有Scrambed Egg, Sausage, Bacon, Hash Brown, Smoked Salmon, Mushroom, Tomato, Baked Beans & Croissant,食完都飽到上心口🤰🏻⭐️Four Cheese Beef Burger外型好適合打卡,芝士炸到飛碟型咁插係中間😆超邪惡四重芝士,包括有Cheddar Cheese, Parmesan cheese crisps, Mozzarella,配菜就有薯條同沙律菜⭐️Tiramisu外型好特別,係少見既Donut 形,行咖啡味濃路線,雪到好硬,好似雪糕咁,然後倒一杯仔熱辣辣既espresso,話佢係甜品,不始話係食緊一杯coffee既感覺仲似😛鍾意飲咖啡既可以一試!***💰預算: 約HK$200*
⭐️All day breakfast
⭐️Four Cheese Beef Burger
⭐️Tiramisu
💰預算: 約HK$200
📍Oldish
上環東街53號地舖
2022-10-28 53 瀏覽
中上環依度有唔少靚靚文青Cafe啱打卡,而Oldish依度就同其他cafe有啲分別,唔行文青路線,而係英式Vintage路線,未買到機票去歐洲都唔緊要,嚟依度Chill吓頂住癮先啦!.Four Cheese Beef Burger $158首先就叫咗嚟Oldish必點嘅Four Cheese Beef Burger🍔,中間夾住一大片用芝士🧀製成嘅脆片,脆卜卜好似塊薯片咁。牛肉Patty煎得好香,有脆邊,有牛肉味,仲有啲黑椒吊下味。再有提子包🍇夾住芝士同漢堡肉,食落幾夾,而且唔heavy。另外仲配有粗薯條🍟同沙律🥗,份量足夠。.Thai Tom Yum Sauce Seafood Spaghetti $168第二個主菜就叫咗冬陰公意粉🍝,坊間比較少見。海鮮都幾足料,有魷魚圈🦑、小帶子、蝦🦐、青口同蜆。冬陰公醬係Oldish自製,配上粗意粉,非常之掛汁,但整體嚟講偏鹹同辣🌶,唔食得辣嘅朋友要小心啦🔥!.Oldish Tiramisu $78本來打算叫Deep Fried Camembert,但當日賣晒,所以就叫咗個Tiramisu試吓。外形似一個冬甩🍩,另外仲附有Expresso俾我哋倒落
Four Cheese Beef Burger $158
Oldish Tiramisu $78
本來打算叫Deep Fried Camembert,但當日賣晒,所以就叫咗個Tiramisu試吓。外形似一個冬甩🍩,另外仲附有Expresso俾我哋倒落去,打卡一流📸。Tiramisu本身嘅質地偏硬身,似雪硬咗嘅雪糕,建議倒完Expresso等佢吸收下先至食,食落好濃酒香,唔會好漏。
Brooklyn Lager +$45
跟主食加$45就可以跟啤酒🍻或者紅白酒。Brooklyn lager易入口,重西柚果香同花味,女仔應該會鍾意😍。
House Red (Sauvignon Merlo) +$45
另外叫咗杯House Red🍷,第一啖丹寧味比較重,但飲落有橡果味,味道有層次唔單一。
整體嚟講,食物質素不俗,Wine List相當唔錯,啱我哋口味。服務態度好,侍應都好細心。餐廳裝修同擺設都好有feel,啱晒男士帶女朋友嚟Chill吓、打吓卡👫。
出開黎上環,想行下太平山街一頭,發現了呢間英式復古風嘅西餐廳。今日座位附近掛上左舊照片,仲有我最愛電影亂世佳人的海報~我地叫左:❤️Oldish Four Cheese Beef Burger $158漢堡中間有塊芝士脆片,配伴碟厚薯條都夾,牛肉扒好juicy 及嫩滑,呢個好食,值得推介。❤️Green  spring  chicken  (whole) $238雞肉連雞胸都好juicy,配上旁邊的辣汁好惹味。不過覺得唔係幾夠咸,加上小小鹽好味啲,呢盤個蜜瓜幾甜。❤️Oldish  tiramisu $78Tiramisu 係donut 型,外型夠曬特別,朱古力及espresso味好濃,味道好好,係上枱雪到好硬,攤一陣再軟滑點。Burger 係幾好食,食完行下太平山街都幾chill , 今晚仲見到陳豪同佢老婆拍劇😂😂😂

❤️Oldish  tiramisu $78

2022-10-19