2022-10-28 53 瀏覽
中上環依度有唔少靚靚文青Cafe啱打卡,而Oldish依度就同其他cafe有啲分別,唔行文青路線,而係英式Vintage路線,未買到機票去歐洲都唔緊要,嚟依度Chill吓頂住癮先啦!.Four Cheese Beef Burger $158首先就叫咗嚟Oldish必點嘅Four Cheese Beef Burger🍔,中間夾住一大片用芝士🧀製成嘅脆片,脆卜卜好似塊薯片咁。牛肉Patty煎得好香,有脆邊,有牛肉味,仲有啲黑椒吊下味。再有提子包🍇夾住芝士同漢堡肉,食落幾夾,而且唔heavy。另外仲配有粗薯條🍟同沙律🥗,份量足夠。.Thai Tom Yum Sauce Seafood Spaghetti $168第二個主菜就叫咗冬陰公意粉🍝,坊間比較少見。海鮮都幾足料,有魷魚圈🦑、小帶子、蝦🦐、青口同蜆。冬陰公醬係Oldish自製,配上粗意粉,非常之掛汁,但整體嚟講偏鹹同辣🌶,唔食得辣嘅朋友要小心啦🔥!.Oldish Tiramisu $78本來打算叫Deep Fried Camembert,但當日賣晒,所以就叫咗個Tiramisu試吓。外形似一個冬甩🍩,另外仲附有Expresso俾我哋倒落
Four Cheese Beef Burger $158
Oldish Tiramisu $78
本來打算叫Deep Fried Camembert,但當日賣晒,所以就叫咗個Tiramisu試吓。外形似一個冬甩🍩,另外仲附有Expresso俾我哋倒落去,打卡一流📸。Tiramisu本身嘅質地偏硬身,似雪硬咗嘅雪糕,建議倒完Expresso等佢吸收下先至食,食落好濃酒香,唔會好漏。
Brooklyn Lager +$45
跟主食加$45就可以跟啤酒🍻或者紅白酒。Brooklyn lager易入口,重西柚果香同花味,女仔應該會鍾意😍。
House Red (Sauvignon Merlo) +$45
另外叫咗杯House Red🍷,第一啖丹寧味比較重,但飲落有橡果味,味道有層次唔單一。
整體嚟講,食物質素不俗,Wine List相當唔錯,啱我哋口味。服務態度好,侍應都好細心。餐廳裝修同擺設都好有feel,啱晒男士帶女朋友嚟Chill吓、打吓卡👫。