2023-12-09 433 瀏覽
🎄 𝒲𝒾𝓈𝒽 𝓎𝑜𝓊 𝒶 𝑀𝑒𝓇𝓇𝓎 𝒞𝒽𝓊𝓇𝓇𝑜-𝓂𝒶𝓈! 🎅🏻想食好耐嘅 @bunnychurros ,今日終於去咗葵廣食喇🥰 店舖以紅白色設計,有快餐廳嘅槪念,希望大家以較相宜嘥山價錢食到好味嘅Churros🥰 本身睇相以為細細杯,點知原來又大杯又飽肚😋!睇住店員瘋狂「不」雪糕同加toppings好爽呀😆😆 🍫 王卡衛朱古力廠 🐇 ($55)最愛朱古力嘅我當然要揀呢隻味😋 法國 Valrhona可可粉、Bunny自家製朱古力手工雪糕、Bunny自家製85% 黑朱古力醬、Bunny自家製布朗尼、法國Cacao Barry薄脆片、燒棉花糖,超多嘢🥰 當然都唔少得即炸嘅西班牙油條Churros!呢度嘅Churros全部唔會放超過一小時,確保脆口😋 而且裏面加入咗唔同嘅成份令佢外脆內鬆軟,有別於一般churros,正呀😋Bunny Chrros嘅所有雪糕都係自家製嘅,食落好似雪葩咁,非常清新!原來店主專登研發呢隻雪糕嚟balance返炸嘅churros,成件事就唔會油膩喇💕Brownie都係自家製,有生朱古力嘅感覺,軟軟哋,入口有融化感覺,同時亦都有啲nuts,好香🥳另外想講佢哋嘅自家製

🍫 王卡衛朱古力廠 🐇 ($55)

另外想講佢哋嘅自家製玄米茶雪糕都好好食,玄米茶味坊間好少有,有陣炒米茶嘅味道好香👅🍵

話說真係好鍾意食 churros, 所以係試業期間已經有朋友推薦左俾我🤣但一直去到年尾先有機會試到🙈其實已經食咗兩次✌🏻店家全用自家制雪糕,所以食落會似雪葩~ Churros即叫即炸所以落單後要等6-8分鐘! 因為落單之後行開咗一陣,店家仲等我返嚟先整🥹為免雪糕溶🫶🏻細心!而且仲會細心講解下材料同食法💫💫Churros 新地杯一律 $55圖一為王卡衞朱古力廠圖二為路飛的下午茶兩種都好好好好食!Churros外脆內較, 雪糕同配料嘅配搭都好好食❤️❤️

Churros 新地杯一律 $55
圖一為王卡衞朱古力廠
圖二為路飛的下午茶

2024-04-01 26 瀏覽
在葵涌廣場美食很多,今天就嚐了Bumny Churros的西班牙油條雪糕。這裡提供6款口味,我要的口味是selling no. top.3的白皇后的夢想世界。是焦糖,海鹽脆脆和雲尼拿雪糕配新鮮暖暖的西班牙油條!製作過程講究用心,炸好油條之後加上一塊硬脆餅敲碎成海鹽脆脆,加了兩顆小糯米團,之後在西班牙油條上灑上配料,糖霜,好看又好食。食過都回味無窮!這裡的小店都令我覺得果然高手在民間

食過都回味無窮!
這裡的小店都令我覺得
果然高手在民間
2024-03-31
下午茶
葵廣一向係尋寶嘅好地方🙈宜家連churro都有得食啦✨🤤🫐小米狂想曲 $55今次order咗呢個係以雜莓為主題嘅churro雪糕🍦有雲呢拿手工雪糕、自家製雜莓果醬、海鹽焦糖脆脆、雜莓、Lotus 熊糖脆餅、天然草莓粉🍓值得一提嘅係佢哋嘅雪糕冇用蛋黄同埋添加防腐劑㗎(≧▽≦)食落口感似食雪葩❄️而churro都炸得香脆鬆軟,配埋酸酸甜甜嘅雜莓果醬真係冇得輸!🥰店員服務態度好好😚下次會再試埋其他味~
葵廣一向係尋寶嘅好地方🙈宜家連churro都有得食啦✨🤤

🫐小米狂想曲 $55

店員服務態度好好😚下次會再試埋其他味~

小米狂想曲
小米狂想曲
2024-01-28 23 瀏覽
去葵廣掃街可以食匀各國平民小食,今次食西班牙油條churro🇪🇸呢間Bunny Churros以白、綠、紅色美式復古風格為主調,主打可愛嘅🐰兔仔耳形狀churros同豐富配料新地杯。除咗靚仔弟弟即叫即炸嘅churro,連雪糕都係自家製👍🏻👍🏻試過多款口感後選用帶冰感嘅雪糕,輕盈啲以配合 churros。好多口味同名字都好特別🤣🤣好似玄米茶、花生、海鹽焦糖等。夢幻新地杯🍫王卡衛朱古力廠好大杯,層次超豐富😍churro好鬆脆,唔會太甜😋😋朱古力雪糕可可味好香濃,但冰冰地嘅口感毫無膩感😙😙布朗尼嘅濃郁軟滑畫龍點睛,我亦喜歡法國Cacao Barry薄脆片,增加口感層次。🥜傻花生搖滾派對整咗個mini size,奶醬花生味香濃,加上脆多士,有種西多士感覺🥞雲尼拿雪糕同樣好食,入面有雲尼拿籽。另外仲有好特別嘅爆炸糖同充滿童年回憶嘅桃哈多,配搭有心思❤️人均消費:$50推介指數(10分為滿分):8分

夢幻新地杯
🍫王卡衛朱古力廠

🥜傻花生搖滾派對

人均消費:$50
推介指數(10分為滿分):8分

2024-01-27
2024-01-05 33 瀏覽
churros 係香港好小見🥹見到係葵芳有間小店有賣😝就同朋友嗌左一個share 食😗churros 即嗌即炸 熱辣辣配埋雪糕做到冰火交融嘅感覺🧊🔥好正🤤上面仲有唔同配料可以自己揀😆我地揀左佢地最signature 個款😍🍨路飛的下午茶$55💚日本煎焙純玄米粉,玄米茶手工雪糕,台灣黑糖,玄米茶凍,糯米糍,脆米雪糕類似係雪芭 口感綿綿地又有啲咬口😋食落唔會太甜 甜度適中😙脆米加左落去好夾🩷🤤玄米茶雪糕好好食 唔甜又帶有少少苦澀味評分:❤️❤️❤️❤️❤️環境 🍃🍃🍃食物🍡🍡🍡🍡🍡性價比💰💰💰💰推薦🌈🌈🌈🌈🌈 回頭💁🏽‍♀️
churros 係香港好小見🥹

回頭💁🏽‍♀️

2023-11-21
  • 路飛的下午茶
2023-12-27 19 瀏覽
@bunnychurros freshly handmade bunny churros and ice cream 🐰crispy and fluffy bunny churros 🥨 combined with handmade ice cream, sauces, and toppings for a dreamy bunny sundae 🍨@bunnychurros主打賓利兔小耳朵 西班牙油條 🐰 外面香脆 內面鬆化 即叫即炸 🥨 配自家製手工雪糕 醬汁 配料 組合夢幻新地杯 🍨🫐 小米狂想曲 HKD$55 ratatouille’s fantasy (berries)自家製雜莓果醬掛滿成個杯雲呢拿手工雪糕 柔滑奶香雜莓 海鹽焦糖脆脆 lotus 焦糖脆餅再灑上天然草莓粉 酸酸甜甜🍵 路飛的下午茶 HKD$80 for two mini cupsluffy’s afternoon tea (genmaicha tea)個杯唧上台灣黑糖 加入玄米茶手工雪糕配玄米茶凍 糯米糍 脆米 再灑上焙茶純玄米粉茶味烘炒米香 香濃甘醇 多重口感📍葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023號舖

🫐 小米狂想曲 HKD$55

配玄米茶凍 糯米糍 脆米 再灑上焙茶純玄米粉
茶味烘炒米香 香濃甘醇 多重口感

📍葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023號舖 🇭🇰
2023-12-20 15 瀏覽
Bunny Churros 係人都知葵廣都好嘢食,而加就連西班牙油炸鬼?都有!今日同朋友經過見到有churros,即刻勾起我當年去西班牙旅行嘅回憶,忍唔住買咗嚟試。問落先知原來Churros係新開,由三個90後嘅老闆喺西班牙取經返嚟開嘅,佢哋仲改良咗churros嘅口感,令佢比較鬆軟再帶小小蛋糕口感,食落好得意,連同行嘅男仔朋友都讚!另外佢哋嘅雪糕同埋嘅配料都係自家手工制,十分有誠意!🍦白皇后夢想世界Churros / 自家製雲呢拿雪糕/ 海鹽焦糖醬/ 海鹽焦糖脆脆/ 糯米糍粒/ 杏仁粒雲呢拿雪糕味道偏甜,配上海鹽焦糖醬。中和蕃,海鹽焦糖脆脆有淡淡的焦香味,好味!聽店員講,呢款屬於比較甜嘅款,好甜嘅你地記得叫啦!🍦路飛的下午茶Churros / 日本煎配純玄米粉/玄米茶手工雪糕/台灣黑糖醬/玄米茶凍/糯米糍/脆米我自己就買咗玄米茶味,玄米茶雪糕食落唔會太甜,味道有少少似焙茶,但係比焙茶清香,配上鴨糖醬啱啱好!幫襯嘅時候咁啱見到有聖誕限定款,即刻偷影咗張,好cute cute ah❤️ 佢成間舖頭都有陣vintage 美式風格,打卡岩哂!🍦Bunny Churros (葵芳)葵芳葵富路7-
Bunny Churros

🍦白皇后夢想世界

🍦路飛的下午茶

🍦Bunny Churros (葵芳)
葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2023號舖
外賣自取
無去葵廣一排又開左好多新既小食店,其中一間小食店「Bunny Churros」,由3位90後店主一齊經營,以自家製churros & 雪糕為主打,主要有6款唔同配搭卑大家選擇,另外亦都有節日限定口味,真係創意無限進擊的薑餅人呢杯聖誕限定款式,杯邊吱了海鹽焦糖醬,放了一球自家製肉桂雪糕,再插上兔耳朵形狀既chrrros,岩岩炸起好香脆,上面加了海鹽焦糖忌廉芝士奶蓋,灑上Lotus焦糖餅碎,另外仲有幾片新鮮紐西蘭蘋果片,當中一定唔少得主角薑餅人人頭一塊,整杯個配搭都好夾聖誕限定版因為只得一球雪糕,價錢會較平,一個人食份量岩岩好,店員亦都親切有禮,鍾意食churros 同甜品既朋友要黎試下啦

2023-12-13 12 瀏覽
葵廣除左係女士們嘅購物天堂🛍️外,仲有唔少美食,更被譽為「掃街天堂」。呢間專門店主打自家製西班牙🇪🇸油炸鬼 Churros,製作多款唔同口味特色嘅兔耳朵🐰形狀 Churros,店主係兩姊妹經營的,更曾去西班牙取經,研發岀能迎合香港人口味嘅Churros,而且再添創意,調製出多款配料及沾醬,包括經典港式奶醬配爆炸糖、鹹蛋醬配芝士脆片等,一定要去試一下。🔸白皇后夢想世界 $55材料包括:喜馬拉雅粉紅鹽糖霜雲呢拿雪糕海鹽焦糖醬海鹽焦糖脆脆糯米糍杏仁粒滿滿一杯,有兩球好大嘅手工雲呢拿雪糕,加上即叫即炸嘅churros,仲有幾塊焦糖脆脆同幾粒糯米糍,杯邊仲沾滿焦糖醬,一定要影張靚相📸️首先churros咬落外脆內軟,雲呢拿手工雪糕口感有啲似雪芭,而糯米糍煙煙韌韌,配合埋一齊真係有好多層次,整體甜度比較高,非常適合女仔食用👱🏼‍♀️最欣賞佢地好多野都係自家人手製作,如:海鹽焦糖脆脆、糯米糍、海鹽焦糖醬、雲呢拿雪糕等,食落特別好味😋#foodie_couple_hk_sm816

🔸白皇后夢想世界 $55
海鹽焦糖脆脆
糯米糍
杏仁粒

#foodie_couple_hk_sm816
今日去葵廣shopping🤭見到呢間「Bunny Churros」非常光猛,係主打自家製西班牙Churros和手工雪糕,店主介紹佢地係今年8月新開業的🙌除左特定的6款口味可以選擇,亦可以自己DIY手工雪糕杯同可自選配料🍨我今日就叫左個夢幻新地杯😍王卡衛朱古力廠 $55包含2條賓利兔小耳朵西班牙油條、手工雪糕、蘸粉、醬汁同配料👍Churros 每日新鮮即炸西班牙油條呈金黃色,經3位店主改良後的Churros,口感外脆內軟❤️係Churros上面加埋85%黑朱古力醬,再將雪糕勺上Churros一齊食,可可味濃醇!朱古力新地杯用上法國Valrhona 可可粉、自家製生朱古力口感的布朗尼,配燒棉花糖和法國Cacao Barry薄脆片,連朱古力手工雪糕都混合了粒粒朱古力,口感好似雪葩,食起上黎無咁膩☺️

我今日就叫左個夢幻新地杯😍

王卡衛朱古力廠 $55

2023-12-10
外賣自取
2023-12-11 13 瀏覽
葵廣大家都去過,入面小食店琳琅滿目🧐,但呢間Bunny Churros 非常明亮耀眼。以白色為主調,配上紅、綠磁磚,有種Krispy Kreme 嘅感覺,加上幾個唔同嘅燈箱,更加有復古美式Diner 嘅風格。🇺🇸細問之下,原來店主係想營造出親民抵食嘅感覺去「We sell Love and Happiness」。 小店主打自家製 Churros同手工雪糕🥨🍦,據聞店主曾經去西班牙取經學整Churros。🇪🇸但眼睇又同一般硬長直嘅Churros唔同,原來店主都有自己改良,食落會外脆內軟。至於雪糕同唔同配料醬都係自家製,見佢咁有心思,啲嘢又幾有特色,我就叫咗路飛的下午茶(aka 玄米茶聖代)試下。🏴‍☠️🍵🍨【路飛的下午茶$55】 雪糕杯底會首先會落黑糖糖漿,再加上兩球玄米茶雪糕,🍵然後配上茶凍、糯米糍、脆米、茶粉,同signature 嘅 Churros。🥨Churros會沾上砂糖同肉桂粉,形狀似招牌免仔耳咁。🐰 玄米茶雪糕幾香奶味,然後會有淡淡嘅玄米茶茶香,唔會太甜,久唔久會食到黑糖漿,可以增加層次,唔會成杯都得一種味。🤤雪糕質感唔係軟滑嗰種,比較實淨,介乎雪糕同雪葩中間

【路飛的下午茶$55】

路飛的下午茶

玄米茶雪糕幾香奶味,然後會有淡淡嘅玄米茶茶香,唔會太甜,久唔久會食到黑糖漿,可以增加層次,唔會成杯都得一種味。🤤雪糕質感唔係軟滑嗰種,比較實淨,介乎雪糕同雪葩中間,配上脆米、茶凍同糯米糍,口感非常豐富。🤩至於招牌Churros確實外脆內軟,砂糖嘅比例會高啲,幾乎冇乜肉桂味(想要重啲肉桂味好似可以自己落),似食一個啱啱炸起嘅沙翁😍,唯一要挑剔就係會食到少少油味。🤔

整體來講,我覺得呢間小店無論裝修、食物都好有心思。如果問$55係咪親民抵食?🤨以葵廣嚟講$55唔算特別平,但考慮大多數食物都係自家製,而且味道唔錯,係對得起呢個價錢嘅。😋
路飛的下午茶
店主當初純粹因為鍾意食Churros,所以就去咗西班牙取經! 再返嚟改良,創造出六款適合香港人口味嘅Churros款式🤍֎ 改良咗嘅Churros特別造成軟心嘅效果,啱啱炸起時係外脆內軟、鬆脆可口,一啖Churros一啖雪糕真係好夾~再加上其他配料,口感同味道都好豐富🤤配合可愛兔耳🐰造型,真係好吸引❤️֎ 多款配料都係全人手手工製作🤍如海鹽焦糖脆脆、糯米糍,醬汁如雜莓醬、焦糖醬及所有雪糕🍨特別嘅配方將雪糕造成雪芭感覺,包括雲呢拿雪糕、玄米茶雪糕以及朱古力雪糕。🍫 王卡衛朱古力廠〈Willy Wonka〉 ($55)朱古力手工雪糕配上85% 的黑朱古力醬,再喺Churros上面加上法國Gacao Barry薄脆片、Valrhona的可可粉同燒棉花糖,再加上十分推薦嘅配料-Brownie!口感係好似一粒生朱古力咁🫖 路飛的下午茶〈Luffy’s afternoon tea〉($55)玄米茶手工雪糕做底配上台灣黑糖,茶味濃之餘又清甜,加上日本煎焙純玄米粉、玄米茶凍、糯米糍同脆米,啱曬唔鐘意太甜同茶控的我~*全部款式名都有佢嘅意思,都係關於夢想,可見店主嘅心思同誠意❤️❤︎ 另外你也可以創作屬於你的

🍫 王卡衛朱古力廠〈Willy Wonka〉 ($55)

❤︎ 另外你也可以創作屬於你的賓利免🐰($65)
二條賓利兔小耳朵西班牙油條+一款蘸粉+一款雪糕+一款醬汁+三款配料

❥ 店舖裝修以美式懷舊快餐店風格為主,營造出輕鬆愉快、清潔明亮嘅氛圍。加上店主人超友善同開心,令人完全感受到佢哋嘅Tagline “We sell Love and Happiness” ✨🐰🥨
2023-12-05 22 瀏覽
放工去葵廣掃街,搵到間叫Rabbit Churros,我平時都少食Churros,真係口痕試下。可揀齋Churros或新地,見最受歡迎👏係白皇后👸夢想💭世界🌍($55),就叫嚟試下,有喜馬拉雅粉紅鹽、糖霜、雲呢拿雪糕🍦、海鹽焦糖醬、海鹽焦糖脆脆、糯米糍同杏仁粒。俾完錢先話炸緊churros要等十分鐘,我又覺得好似俾錢🤌前提會好d。落咗樓下買件芒果🥭拿破侖上返去就有。睇落好大杯,兩條小churros屈起上嚟唔似兔耳,冇幅圖咁靚,新鮮churros好食😋,雪糕🍦好大pat,食到上車都仲食緊。
白皇后👸夢想世界
白皇后👸夢想💭世界
2023-12-05
10 分鐘 (外賣自取)
白皇后👸夢想世界
白皇后👸夢想💭世界
  • churros
  • 白皇后夢想世界
2023-12-04 15 瀏覽
🐰 Bunny Churros 🥨 聽講係由三位後生Hongkongers合力經營好佩服依家啲年輕人自家創業寓工作於娛樂 可以令興趣做埋份工真令人羨慕呀呢款由香港人改造過嘅西班牙小食又真係幾岩我口味呀路飛的下午茶 Luffy’s afternoon tea $55啲churros好鬆脆自家製的手工玄米茶味雪糕係雪芭口感玄米茶味都幾出配埋啲脆米、玄米茶凍、糯米糍好好食呀正所謂甜品係第三個胃食就算食到好飽我都想食一個咁好嘅甜品滿足一下依家呢個經營環境大家都要多多支持小店呀
🐰 Bunny Churros 🥨

又真係幾岩我口味呀

啲churros好鬆脆
自家製的手工玄米茶味雪糕係雪芭口感
玄米茶味都幾出
配埋啲脆米、玄米茶凍、糯米糍
好好食呀

正所謂甜品係第三個胃食