2020-07-06 949 瀏覽
今日去左好有德國鄉村特色既酒吧餐廳,食物、飲品都係好德國style , 係九龍區唔係度度都可以搵到 ,環境真係好好,又夠靜夠舒服,不同於同區的劈酒酒吧,服務仲非常好,好有心機介紹食材同啤酒類別!整體酒品多選擇,食物富德國特色,而味道偏清淡d,不會太濃味!酒類方面:大麥黑啤(好香口)小麥白酒(用左一個大桶裝住湛,好有風味)檸檬啤 (超推😍唔好酒既我覺得好易入口,好好飲呀)主食:-農家蛋卷菜湯德國南部家鄕菜湯,夠晒清淡好鍾意!-松露忌廉肉丸肉丸新鮮生豬肉混牛肉搓製,配黑松露鮮忌廉汁。-紅酒汁燒豬鞍傳統德國家常菜,配西班牙穀飼豬鞍。-酸菜煙肉燒牛卷家傳戶曉德國菜,酸瓜中和左牛肉羶味,幾有牛味,但酸瓜可以少啲!-德國黑麥啤燒雞法國春雞用十多款香料及德國麥啤醃製,送酒一絕用餐心情🌾:想喺市區搵個環境好嘅地方同朋友吹水飲啤酒好選擇!星期五、六仲會有駐場Iive band 或者saxophone 表演,都幾浪漫🌹 -為左響應一年一度九至十月舉辦既德國慕尼黑啤酒節,Bierhof就係7-8月自己餐廳做一個美食節推出左一系列既傳統德國菜式,比大家一嚐啤酒節既滋味!

今日去左好有德國鄉村特色既酒吧餐廳,食物、
環境真係好好,又夠靜夠舒服,不同於同區的劈酒酒吧,
服務仲非常好,好有心機介紹食材同啤酒類別!

酒類方面:
大麥黑啤(好香口)
小麥白酒(用左一個大桶裝住湛,好有風味)
檸檬啤 (超推😍唔好酒既我覺得好易入口,好好飲呀)

主食:
-農家蛋卷菜湯
德國南部家鄕菜湯,夠晒清淡好鍾意!
-松露忌廉肉丸
肉丸新鮮生豬肉混牛肉搓製,配黑松露鮮忌廉汁。
-紅酒汁燒豬鞍
傳統德國家常菜,配西班牙穀飼豬鞍。
-酸菜煙肉燒牛卷

-德國黑麥啤燒雞
法國春雞用十多款香料及德國麥啤醃製,送酒一絕

2018-10-06 2885 瀏覽
爸爸生日想吃德國菜小編妹妹建議一試位於太子界限街44號地下的Bierhof餐廳的裝潢極具覺得風情感覺恍如置身於異地旅遊一樣德國傳統焗薯批 $128 德國傳統焗薯批即是薯仔千層批口感有一點像港式的蘿蔔糕層次豐富的拉絲焗薯批薯仔加入了煙肉粒及芝士粉製作成薯批非常香口惹味比亞荷夫烤腸拼盤 $168小編跟家人都是香腸愛好者所以店長推介我們點選擁有十款不同口味的比亞荷夫烤腸拼盤 有小牛仔腸 香草肉腸 迷你火雞腸 原味腸 黑胡椒腸 芝士腸 墨魚腸能夠一次過品嚐十種不同口味的烤腸 實在是十分滿足小編覺得最特別最有特色的是墨魚腸烏黑黑的墨色帶有濃郁的墨汁味 腸皮包著粒粒墨魚粒 口感十足原隻招牌德國燒豬手 $268談到德國菜 不得不叫的當然是燒豬手餐廳細心為客人將豬手肉跟骨頭分開大廚將豬手外皮燒至香脆 跟香軟的豬肉做成對比蜜糖芥辣醬 咖哩沙拉醬同蒜蓉沙拉醬如果覺得只吃豬手有一點單調 可以試試配合餐廳自家調配的醬汁一起吃又是別具一番風味總括而言餐廳無論食物及環境都充滿德國情懷令小編回想起在德國旅遊的日子
爸爸生日想吃德國菜

餐廳無論食物及環境都充滿德國情懷
令小編回想起在德國旅遊的日子
2018-07-28
2018-09-23 1225 瀏覽
其實很多酒吧的晚餐都做得很不錯,而且時間較早也不會太多人,其中位於太子的Biehorf ,算是讓我較難忘的一間。酒吧的環境真的很有特色,裝潢設計得很精緻,很有德國風味。真的不要看輕酒吧的薯片($40),夠香脆夠薯味不是必然,這一盤又香又脆又夠薯味。酒吧職員提議可以試試這款無酒精啤酒($78),原來只要在製作過程中控制糖分發酵,就可以製成無酒精啤酒。神奇的是味道與一般啤酒無異,而且麥味很香很重,又不會太苦澀。很適合愛喝但又容易喝醉,或是要開車的人。香腸拼盤($168)有6款香腸,包括香草香腸、原味和黑椒味的煙燻腸 、芝士腸、墨魚芝士腸和紐倫堡腸。香草香腸有淡淡香草味;原味煙燻腸有吃得出的煙燻味,感覺特別;黑椒味煙燻腸更多了種辛辣刺激;芝士腸入口啖啖也混著流質芝士,芝味十足;墨魚芝士腸更是濃郁墨汁味;紐倫堡腸皮脆肉軟很好咬。重點是幾款腸的味道都不會太咸,肉質不會太軟或太實,就算我並非肉類愛好者,也覺得不錯。香腸拼盤會跟蜜糖芥末醬和蒜蓉沙律醬一起上,蜜糖芥末醬都很常見,但蒜蓉沙律醬則不一定會有,喜歡那種淡淡的蒜香,和濃味的香腸出乎預料的夾。酸菜由德國進口,再經餐廳自行醃製加工,酸度剛好,口感

酒吧的環境真的很有特色,裝潢設計得很精緻,很有德國風味。

很適合愛喝但又容易喝醉,或是要開車的人。

酸菜由德國進口,再經餐廳自行醃製加工,酸度剛好,口感清爽。

再來要試試德國菜必點的豬手。

原隻招牌德國燒豬手($268)真的頗大份,2個人吃都應該足夠。

豬手不算太肥,皮層表面脆卜卜又不會太硬,再咬下則時有彈性的口感,肉的部分夠鬆軟易咬,又不會太鹹,果真邪惡亦美味。

工餘時間來一杯啤酒,再享受美食,的確是人生一大樂事。
今日介紹一下地區美食洒吧小店。主打自家手工製香腸👨🏻‍🍳、德奧啤酒🍻、及黑啤釀豬手🐷!餐廳美食講求貴精不貴多,餐牌上美食一頁睇哂,但唔洗諗一定叫香腸/ 豬手🤪。咁多款唔同嘅腸仔,大部份都係廚師👨🏻‍🍳自己手工製作!細心將肉絞碎或者剁碎,然後新鮮的香腸放入烤爐烤熟。相比之下,其他餐廳,一般為節省成本、時間,都會將香腸預先放入熱水煮熟、或者放到冰箱急凍。但是Bierhol餐廳的手工腸仔,堅持新鮮製作,即叫即烤。👨🏻‍🍳比亞荷夫烤腸拼盤($168)Bierhol餐廳的手工腸仔,因此每一款也是多汁而且香味十足!個人特別喜歡🐙墨魚汁墨魚香腸,一邊有絞碎的墨魚以及蒜頭,味道出眾!其他例如,🥩牛仔肉香腸鮮味多汁,🇪🇸西班牙辣肉腸惹美可口、而且還有流心芝士腸等等!香腸拼盤,絕對抵叫!Paulaner Weissbier Dunkel Beer 德國黑啤🇩🇪🍻($82)漆黑色的德國黑啤🍺🇩🇪,爆發著迷人的麥味。Paulaner黑啤的特點是超級的smooth,細滑冰涼的質感,即使是女士或少喝啤酒🍺,都一樣會感覺容易入口,每淡都是滿滿的甘甜🤤!香濃嘅啤酒泡沫、散發着小麥發酵味道講起都有啲想飲了....🤤🍺啤
今日介紹一下地區美食洒吧小店。
主打自家手工製香腸👨🏻‍🍳、德奧啤酒🍻、及黑啤釀豬手🐷!

比亞荷夫烤腸拼盤
👨🏻‍🍳比亞荷夫烤腸拼盤($168)
墨魚腸

香濃嘅啤酒泡沫、散發着小麥發酵味道

講起都有啲想飲了....🤤🍺

啤酒小食拼盤
啤酒小食拼盤🍻🍱($198)
🈵滿載著一系列適合送啤酒嘅小食。拼盤有雞翼、凍火腿、肉丸、酸瓜、香腸、洋蔥圈、中間仲有芝士。順帶一提,Bierhof 肉丸都幾正,值得一試😁。食嘅時候,可以考慮將芝士🧀、洋蔥、酸瓜一齊食
肉丸
墨魚腸
啤酒小食拼盤
肉丸
  • 比亞荷夫烤腸拼
  • 原隻招牌德國燒豬手
2018-09-13 946 瀏覽
未試過幫襯完一家餐廳係咁激氣,錢比左,個肚都仲係空,要再出去食過野。本來同朋友去太子happy hour, 佢地想順便食埋野,於是就揀左呢間都幾多好評的吧。酒吧地點已經唔易搵,係酒吧街後面,平時都唔會點去到個頭,入到去裝修環境都唔算差。一坐底就開始黎料,店員不斷游說我地試佢地餐廳最出名的豬手,本來我地想叫的是燴豬手($158),但最後都比佢講到要左德國燒咸豬手($268),價錢相差咁遠,點都期望佢係好食。另外都叫左碟腸送啤酒。啤酒就上得快,黑啤好重麥味好香,檸檬啤幾特別,夠清新好香檸檬味,幾啱女仔飲。送酒小吃有薯片,不過唸既,唔脆,仲有少少益味腸都幾好食,熱辣辣脆卜卜,肉質都幾彈牙同爽。豬手就真係不得不差評,等左成半個鐘都未有,已經無催佢,食住其他野咁等。之後有一枱因爲等太耐,叫了的豬手沒有吃到就走,店員將整碟豬手搬入廚房,朋友就同我打賭店員會否將豬手搬出來比我地枱食。哈,比佢估中,店員真係將隔離枱成碟豬手搬返出黎比我地,點解認得出係因為個樣完全一樣,豬手仲要係凍,塊皮放耐左仲硬過我條命,衛生問題,對住碟豬手食都唔想食。最後就算食完所有野都唔飽,要行去旺角掃街。

腸都幾好食,熱辣辣脆卜卜,肉質都幾彈牙同爽。

最後就算食完所有野都唔飽,要行去旺角掃街。
在太子界限街(Bierhof)是在九龍區少有的德國菜系酒吧,裝修以德式巴洛克風格為主題,為配合主題更設有中世紀油畫和多款vintage裝飾擺設,當然不少得signature的壁厚重身的德國酒杯。本人未能解讀此話的意思,但看其文字應在 新巴羅克伐克州,似乎是在國會舉行盛典。所有德國裝飾配搭在一起,更有置身於德國小酒吧的黑森林感覺。餐廳必點的招牌菜,原隻招牌德國燒豬手$268,燒到外皮脆口,肉質軟腍,不會太鹹亦不油膩。德國黑啤酒黝黑香濃,更富重小麥味。比亞荷夫烤腸拼盤$168,有墨魚汁肉腸、香草豬肉腸、牛肉腸、 雞肉腸等,食材新鮮且富肉香,油份充足但不膩。之後點選了德國炸肉丸,和黑啤配搭在一起,味道香味更突出。

所有德國裝飾配搭在一起,更有置身於德國小酒吧的黑森林感覺。

德國黑啤酒黝黑香濃,更富重小麥味。

之後點選了德國炸肉丸,和黑啤配搭在一起,味道香味更突出。
2018-09-11 151 瀏覽
太子酒吧街後面界限街都有間不起眼的酒吧,主打德國啤德國菜食物。由外到內都充滿德國風佈置,仲有幾部電視機,飲野當晚就無波睇,如果有就更好啦。Menu上有多款德國啤,由白啤,黑啤到特別口味的檸檬啤都有。有野飲當然有送酒零食,餐廳提供的是原味薯片,食完可以要求店員Refill。一pint standard 500ml的黑啤好高身,泡厚,多而濃密,黑啤好香麥味好夠凍,本來黑啤的味道都比較濃飲太多會膩,今次的德國黑啤飲多點都唔會無左新鮮感。朋友點了味道清新的檸檬啤,酒呈鮮檸檬黃色,泡棉密而且有淡淡檸檬清果香,酒味無咁重,好適合中意果味的人飲。當左佢係主菜的德國脆咸豬手,店員話豬手係用黑啤浸過24小時再用來做菜,配菜除左酸菜,仲有比較少見的紅菜頭同青瓜,豬手份量為一隻,切開左方便食用。配醬有3種,sour cream, honey mustard, 同mustard, 用來送豬手就唔怕dry la

2018-09-02 180 瀏覽
Bierhof 喺旺角警察會對面,交通非常方便。酒吧的門面佈置相當用心,充滿著德國的風情。店內有很多小木桶,生啤可以成桶上,較經濟之餘,亦很有特色!場內燈光柔和,氣氛良好,也有球賽直播。想叫返兩杯Draft Beer,但Drink List上面嘅德文我哋唔係好識睇,我哋將喜好講咗俾店員聽,由店員介紹返啱嘅啤酒俾我哋。Benediktiner  Weissbier $78酒身較為深色的白啤,麥味濃郁,帶丁點的苦味,入口非常順滑,啱晒我呢啲麻甩佬。La Trappe Trappist $72酒身較為淺色,散發出清新的果香味。入口帶微甜,沒有任何酒精或苦味,老婆都話正。店員一直主動refill薯片,抵讚原只招牌德國燒豬手 $268上菜時已切好,方便食用,呢一點真係堅體貼!豬手旁伴有醃製的紅菜頭、脆瓜、和菜絲。豬手外皮烤得極為香脆!而肉質仍然保持鬆化,少少咸的味道令人停唔到口!店員說豬手會用黑啤浸超過一天才拿去烤,難怪可以做這個境界。伴碟的紅菜頭和脆瓜味道帶點甜,而菜絲就帶酸,解膩一流。三色醬料也很有特色:左手邊帶點黃薑粉的味道,頗為惹味;中間的沙律醬充滿了松露的香氣,為豬手增添一點清新的感覺

店內有很多小木桶,生啤可以成桶上,較經濟之餘,亦很有特色!

場內燈光柔和,氣氛良好,也有球賽直播。

Benediktiner  Weissbier

Benediktiner  Weissbier $78

La  Trappe  Trappist

La Trappe Trappist $72

店員一直主動refill薯片,抵讚

原只招牌德國燒豬手 $268

原只招牌德國燒豬手

伴碟的紅菜頭和脆瓜味道帶點甜,而菜絲就帶酸,解膩一流。

三色醬料也很有特色:左手邊帶點黃薑粉的味道,頗為惹味;中間的沙律醬充滿了松露的香氣,為豬手增添一點清新的感覺:右手邊是百搭嘅蜜糖芥末醬,點咩都咁好食。

Bierhof的食物水準很高,店員的服務亦很好,絕對是Happy Hour的好去處。
Benediktiner  Weissbier
La  Trappe  Trappist
2018-08-29 619 瀏覽
Bierhof是一家德國酒吧餐廳,位於太子酒吧街盡頭的界限街,可與三五知己飲飲德國啤,再吃傳統德國豬手。食物選擇不多,只有這一版,畢竟這類型的酒吧餐廳也是聚焦於酒精類飲品及整體環境氣氛,而食物只是10餘款心機之作。Warsteiner Lager ($72): 麥味香,但與果香取得不錯的balance,再者,其亦滲透著微微的蜜糖香,蠻有特色。原隻招牌德國燒豬手 ($268): 來德國餐廳,豬手乃各人必點之物。這裡的豬手先以黑啤浸醃若干時間才燒製,其外皮脆,但皮下脂肪又令豬手皮更富油香和煙韌,帶兩種質感,而豬手肉肉質軟腍,鹹度適中,不會太膩,不錯。比亞荷夫烤腸拼盤 ($168): 其肉腸拼盤造功相當紮實,並不是等閒之貨色,相信均是自家製,而不是一般餐廳所提供的來貨肉腸。每款肉腸也肉汁澎湃,非常吸引,例如黑色的墨魚汁腸非常美味,咬開能清楚看到大大粒的墨魚粒,鮮味而有咬勁,墨魚汁也很香;香草豬肉腸就較常見,這裡的外皮煎至香脆,肉味濃郁帶陣陣香草味道;但牛肉腸的肉味更為濃郁;雖然雞肉腸味道相對較淡,但也比平日的多了一份香口惹味。

2018-08-21
2018-08-27 516 瀏覽
太子一帶聚集左好多酒吧,所以對於附近嘅大學生來講,大家通常都會稱呼呢度做酒吧街。但唔講唔知原來呢度都有好多餐廳,例如日本餐廳、泰國餐廳、中式餐廳等等。其中最特別嘅莫過於食德國菜未入去品嚐就已經覺得間餐廳好友德國嘅感覺,佢嘅裝修、佢嘅音樂、所有裝飾、甚至連枱上面嘅酒桶擺設都別具心思,好有德國嘅氣息呢度仲裝咗六部大電視,可以睇足球英超,或者其他運動賽事我地面對住個餐牌,完全唔知叫邊款啤酒好,之後經理詳細介紹有邊幾類啤酒,再推介我地飲。男友飲個款係白啤酒,味道比較清嘅,叫做Warsteiner Lager我個款係水果味重啲嘅,啱女仔多啲,酒精味較淡,叫做Estrella Damm Lemon呢度嘅薯片係食完可以再refillBlack Pepper Grilled Chicken Wing因為朋友實在太鍾意食雞翼,所以叫咗呢一個黑椒雞鎚。總共有六舊,旁邊再配咗啲沙律,雞鎚肉質腍身,入面嘅肉都吸咗外面醬汁嘅味道Original Roasted Whole Pork Knuckle呢個經理特別推介,佢話個豬手用黑啤浸過夜,務求令到啲肉變滑,之後拎出嚟焗熟,上菜之前用火槍燒埋個皮,啲皮燒得香脆,係

呢度仲裝咗六部大電視,可以睇足球英超,或者其他運動賽事

Warsteiner Lager

Estrella Damm Lemon

呢度嘅薯片係食完可以再refill

呢個經理特別推介,佢話個豬手用黑啤浸過夜,務求令到啲肉變滑,之後拎出嚟焗熟,上菜之前用火槍燒埋個皮,啲皮燒得香脆,係脂肪同皮中間嘅骨膠原全部都好黏好有咬口

佢有三款醬可以點豬手嚟食,自己最鍾意蜜糖芥茉,另外中間嗰款係比較油同埋濃味啲嘅,最右邊個味都有少少芥末嘅

記得之前去旅行去德國食德國菜,唔知係咪太正宗所以唔係好啱自己口味,今次喺呢度食就發覺原來德國菜都可以好好食👍🏿
2018-08-25
2018-08-24 269 瀏覽
和朋友仔想啤一啤,喜歡去太子搵食發現轉角開左一間新酒吧,可以入去啤#環境幾好,不斷播放球賽,完全帶動周圍氣氛#黑啤:老闆驚我未能接受黑啤濃度偏高,好細心幫我調較淡少少,好飲,酒味飄散,不太苦澀#一飲啤酒味不苦,有少少甜味,適合初嚐啤酒的人士#啤酒配薯片,職員不斷幫我們添加#每檯都有點德國燒豬手,聽職員話這款豬手用黑啤浸48小時才攞去燒,我們都叫一個食啦嘩,好大隻,外皮脆卜卜,咬落去酥脆聲嚮起,不太鹹,飲啖啤酒食口豬手,好棒啊#薯仔溶超香內含火腿肉和忌廉溶,配埋燒汁,又香又滑#好多酒,調較你想要味道
和朋友仔想啤一啤,喜歡去太子搵食
發現轉角開左一間新酒吧,可以入去啤

#環境幾好,不斷播放球賽,完全帶動周圍氣氛

Daulanec  Weiss  Dunfel

#一飲啤酒味不苦,有少少甜味,適合初嚐啤酒的人士
Surstenberg  Weissbier

#啤酒配薯片,職員不斷幫我們添加

薯皮

原只招牌德國燒豬手

#薯仔溶超香內含火腿肉和忌廉溶,配埋燒汁,又香又滑

德國傳統焗薯批

#好多酒,調較你想要味道

2018-08-23
Daulanec  Weiss  Dunfel
Surstenberg  Weissbier
薯皮
德國傳統焗薯批
  • 原只招牌德國豬手
2018-08-24 355 瀏覽
聽講有間餐廳啲德國豬手好正宗, 即刻同朋友去試!!餐廳喺太子界限街, 地點唔算太就腳, 但如有正野食, 就絕對唔係問題!!入到餐廳, 燈光昏暗, 好有情調!!我同朋友叫原隻招牌德國燒豬手、比亞荷夫烤腸拼盤, 兩個女仔黎講要好肚餓先可以食得晒!!但味道係意外的好味!!絕對要推介!!原隻招牌德國燒豬手 $268上碟前已經起晒肉, 皮脆肉滑又夠味!!豬手肉超滑多肉汁, 仲有3款醬可以比我地沾豬手肉, 沙律, 芥辣, 任君選擇, 放係旁邊既酸瓜絕不能錯過, 雖然係配角, 但對咸豬手黎講係不可少既一部分, 因為食左幾舊豬手一定會覺得肥膩同濟, 呢個時候食件酸瓜就可以繼續戰鬥!!佢仲有酸紅菜頭, 都幾特別, 出面比較少見!!呢個暫時係我食過最好味既德國豬手!!比亞荷夫烤腸拼盤 $168當晚有同事為我地細心介紹返每條腸係用咩肉做, 有啲咩特色!!分別有黑椒、芝士、原味、白色牛仔肉腸、墨汁同香草!!好味次序個人認為:墨汁腸排第一, 真係好好味!!! 口感味道都一流!!好想食多條LAW!! 跟住第二係白色牛仔肉腸, 開頭見條腸白色冇可能係牛肉, 跟住同事解釋原來牛仔既肉真係白色, 大個左先會變紅色!!

原隻招牌德國燒豬手 $268

比亞荷夫烤腸拼盤 $168

當晚有同事為我地細心介紹返每條腸係用咩肉做, 有啲咩特色!!分別有黑椒、芝士、原味、白色牛仔肉腸、墨汁同香草!!好味次序個人認為:墨汁腸排第一, 真係好好味!!! 口感味道都一流!!好想食多條LAW!! 跟住第二係白色牛仔肉腸, 開頭見條腸白色冇可能係牛肉, 跟住同事解釋原來牛仔既肉真係白色, 大個左先會變紅色!! 原味腸同黑椒腸都係辣辣地, 如果食辣既會好鍾意, 同埋配啤酒好正!!香草肉腸既香草味濃, 芝士腸比較普通但都好好味!!成盤烤腸都意外好味!! 又正又飽!!

另外我地仲叫杯Estrella Damm Lemon同Organic German Blueberry punch!!

Estrella Damm Lemon $72

呢個德國啤酒好特別, 有喚然一身既感覺, 好易入口, 無平時啲啤酒苦澀味!!SUPER RECOMMENED!!

Organic German Blueberry Punch $78

因為餐廳好多酒可以選, 呢個PUNCH味道清甜, 唔會係普通FRIUT PUNCH咁淨係甜, 幾特別, 絕對適合無酒精既人士!!
2018-08-23 188 瀏覽
之前經過呢間德國酒吧餐廳好幾次,但咁岩都係想食中菜,所以都冇去試過。今日咁岩有friend話要紓解一下工作嘅情緒,飲吓酒,所以就諗起呢間餐廳!之前經過幾次呢間餐廳,佢嘅人流都好似唔係好多人,星期五晚我哋唔想等位,所以就過嚟望望。可能我哋到ge時間尚早,約七半,呢度只有四丶五枱客。但D staff都幾熱情介紹(有女仔仲著住德國傳統服裝),所以就試吓!入到去,明顯燈光係走昏暗路線,不過唔同位置都安裝咗電視,相信之前如果係度睇世界杯應該幾正!食物Menu的item 唔係太多,但係都有唔少我鍾意食嘅菜式on list嚟得德國餐廳就梗係要飲啤酒啦呢份黑松露白菌燴意式雲吞ge黑松露味啱啱好,唔會有一浸石油氣味,如果係初次食黑松露嘅人,應該都覺得OK嘅,同埋佢上枱好似份量細細,但係食落都幾多㗎!食德國餐就一定要食豬手啦!呢度ge豬手皮厚而且炸得好鬆脆,肉質都okay唔乾,但係味道稍為鹹咗少少,不過配啤酒同點吓佢三個唔同嘅芥末或酸醬都可以!原來九點前仲會有HappyHour,飲品買二送一,Staff 八點九問我哋會唔會再order 酒,我哋即刻加單每人各要咗一杯檸檬啤酒,另外嗌多客薯條伴啤酒!總括今晚

嚟得德國餐廳就梗係要飲啤酒啦

黑松露白菌燴意式雲吞

醬都可以!
原隻招牌德國燒豬手

炸薯條配檸檬啤酒

總括今晚都食得幾開心,而且原來呢間餐廳比我想像中大,我去洗手間嘅時候轉入餐廳較為入嘅位置,發現咗原來佢仲有其他位置,入面啲裝修都幾有風味,不過可惜冇帶手機,所以影唔到相⋯⋯我諗下次如果都係附近,都會再嚟幫襯!
2018-08-17
黑松露白菌燴意式雲吞
原隻招牌德國燒豬手
炸薯條配檸檬啤酒
2018-08-22 154 瀏覽
香港一向少有德國餐廳,莫講想吃正宗德國菜,但吃過這家餐廳後,我敢說香港是有正宗德國餐廳的。門面及內部設計吸引,均充滿歐洲特色。港人熟悉的德國菜這裡都可以找到,德國腸呀、豬手等等。吃德國菜怎少得德國啤,我們躊躇喝哪一種,老闆很好的讓我們試飲,最後選了清新的Surstenbery Weissbier。由於友人們預備要暢飲一番,我們點了一桶啤酒,飲個夠本。比亞荷夫烤腸拼盤 -  有牛仔腸 (白肉)、香草豬、黑毛豬胡椒、原味腸、芝士腸和墨魚腸。最喜歡墨魚腸及芝士腸,墨魚腸吃到粒粒墨魚外,味道非常濃郁;而芝士腸可以吃到融化的芝士,好香好好吃。巴伐利啤酒小食拼盤 - 德國啤酒腸(凍食)、炸腸、洋蔥圈及肉丸。啤酒腸夾著芝士一起吃很特別亦很夾。每樣小食都很出色,亦很配啤酒,吃得很開心。醃過的紅菜頭很開胃,酸酸的,有助解膩。德國傳統焗薯批 - 淋上醬汁很惹味,加上有青豆伴碟,整個感覺很健康。原雙招牌德國燒豬手 - 豬手皮燒得很香脆煙韌,肉質很嫩滑,邊喝酒邊吃邊聊天最適合不過。這家餐廳各方面都令人很滿意,侍應服務周到,向我們介紹各樣啤酒及菜式,食物質素又令人難忘,一定會再光顧。
門面及內部設計吸引,均充滿歐洲特色。

港人熟悉的德國菜這裡都可以找到,德國腸呀、豬手等等。

2018-08-21 102 瀏覽
第二來這德國餐廳,上次與友人來是為了他之前舉辦嘅任食德國腸活動,喜歡腸仔嘅我,對這些德國腸只有今次再來是想輕鬆舒適食晚飯,先點我所喜愛嘅德國腸拼盤好大嘅一碟,有牛仔肉腸,黑椒腸,辣味腸及新品種墨魚汁腸,份量大,又好食德國菜一定要食豬手,佢個豬手肉香又唔乾,皮非常香趣,又係非常大份,一班同事收工啤一啤就最好,佢入咗多款德國啤酒,店員知識豐富,實可以推介一款適合的這個是經理推介嘅煙肉薯批,係傳統菜式,香軟幼滑。

今次再來是想輕鬆舒適食晚飯,先點我所喜愛嘅德國腸拼盤

這個是經理推介嘅煙肉薯批,係傳統菜式,香軟幼滑。