2014-12-03 1730 瀏覽
早幾個月前同幾個朋友黎呢到食個團購,好記得佢個特色嘅酒筒,而經理嘅服務態度又唔錯,所以就買多次二人餐再幫襯下喇上次卜位係用email今次用whatsapp.諗住方便好多啦,係錯嘅其實我買左十月嘅團購,點知佢話booking已經full哂所以叫我地卜十一月。咁咪冇左我想食個嗰十月嘅主菜啦,咁都算十一月再卜,我前後卜左三次佢都話冇位。我月中卜月尾嘅星期六佢都話冇,咁惟有死死地氣卜閒日啦。推左我咁多次,我諗一定係好full喇。點知去到當日我去嘅時候,都幾冷清下喎職員問我地前菜想要乜,但我聽左兩次都聽唔明佢講乜,咁就揀左我聽得明嘅三文魚沙律喇。份量兩個人黎講左ok嘅,味道正常,三文魚薄如紙個芝士麵包條就係cream cheese加一支麵包條主菜:德國腸,豬手加薯角薯角同豬手嘅份量係一致嘅,豬手其實係得啲又碎又散嘅肉,主要係炸到好硬嘅皮啦德國腸味道ok不過我覺得油左啲酒方面對比起上次筒啤酒同今次嘅香檳杯咁大嘅白酒,真係大對比喇,仲要今次係貴過上一次團購㗎喎……再見

三文魚沙律 芝士麵包條

個芝士麵包條就係cream cheese加一支麵包條

德國腸,豬手加薯角

主菜:德國腸,豬手加薯角
德國腸味道ok不過我覺得油左啲
再見
2014-11-26
4K
2014-05-05 2580 瀏覽
2月份,o係’G’字頭見到呢間做德國鹹豬手套餐優惠好吸引咁,$188.00二人,$368.00四人(當時openrice 呢o度冇食評,冇得參考,但覺得o係得呢o度開都唔會太差o掛),於是買個二人套餐同男友搵個星期六食.幾經辛苦終於book o左前晚(3-5-2014 Sat)o黎食(book位詳情請睇服務欄),點知上月中,女友人RL突然想約我同VL o係2-5-2014 Fri晚食飯,我見日子咁近,就提議佢o地join埋,只係佢o地唔係團購客而係walk in客.我又向店方提出訂座要求,佢o地答冇問題,只要另外兩位必須最低消費一杯飲品,啊,好的,佢o地就join埋喇.終於o係4月尾,呢o度有食評出現喇,見到有人同我一樣要呢個團購餐就知份量係點,都估係少啲,但冇諗過少到咁. 我同男友先比預訂時間早20分鐘到,男職員問我係咪團購?我答係.佢就要先即收o個張劵,我都即時交俾佢,然後先搵個位坐吓,呢o度燈光昏暗,氣氛輕鬆,佢o地兩個都到喇,RL去廁所出o黎話,原來入面環境好啲同靜啲,問可唔可以入去坐?賣酒o既妹妹答可以,不過o衣o家正在清潔中.冇耐,我o地問男職員,佢答可以,咁我o地入去坐

佢o地兩個都到喇,RL去廁所出o黎話,原來入面環境好啲同靜啲,問可唔可以入去坐?賣酒o既妹妹答可以,不過o衣o家正在清潔中.冇耐,我o地問男職員,佢答可以,咁我o地入去坐喇.
坐定晒,RL同VL睇menu叫o野食,呢o度冇套餐o既,佢o地亦叫o野飲,RL唔飲得酒,就只可以叫蘋果汁,VL要o左一杯啤酒,佢o地order o左唔知咩腸同三文魚扒寬麵.

我同男友o既團購餐就自動上,先o黎個原桶啤酒,好有型,個個都影.
我同男友逐啲斟o黎飲,感覺最多係o岩o岩夠兩杯,啤酒味道唔哽.

之後我o地o既食物o黎,有德國鹹豬手,德國啤油腸併,燒薯菜及酸菜都一板過到o黎.
睇睇份量唔多,職員同我o地講白色中間長度o個條係牛肉,另外兩條係豬肉,但我覺得唔似,白雪雪會係紅肉o既表表者牛肉?

我o地食喇,我先食白色o個條,
食唔到咩牛肉味
.另外兩條呢,都食唔到咩味,
只知係暖暖地淡淡地o既肉腸,蘸佢附上僅有,應該係蜜糖芥末o既汁就好好食.

而德國鹹豬手呢,係起晒肉o既,份量真係得好少,豬皮部份硬到不知所謂,肉質鬆同鹹,對版.

而薯菜同酸菜呢,我估唔到薯角都可以做到唔好食,硬到男友用叉都叉唔入,黐線!
酸菜味就係得個酸字咁簡單囉.

我覺得以上份量只係一人份,好彩我之前o係男友屋企食o左魚蛋燒賣同細細包o既百力滋,我同男友食完走人都要去麥當勞補新地汽水同蘋果批解渴同繼續醫男友o既,真係好唔掂.

最後我o地叫職員上甜品,甜品係冬甩,
朱古力coating同醬都唔太甜,成個冬甩都唔係甜,唔明點解咁樣叫甜品.

而VL同RL o既食物呢,好似$68.00o既蘋果汁細細杯,啤酒大杯,唔知咩腸有三條,
味道似普通司華力腸啦;而三文魚扒寬麵,
RL一食就話三文魚霉.寬麵就OK.

我o地明白呢o度係飲酒o既地方,但食物都唔使做到咁差呀?!我o地都話唔會再o黎囉.

味道分係2.21分,點解重咁高分?咪就係靠啤酒,唔知咩腸同寬麵有正常分數囉,唔係

價錢:
VL同RL o既總共$359.00,抵食分係0.5分

服務:
使用團購,要用電郵訂位,呢個冇問題,以下係我同店方o既e-mail內容:
我o係14-3-2014寫o既e-mail:
你好,
本人欲訂今晚(14/3/2014)7時到Bierhof享用在GXXXX購買的二人套餐,優惠劵編號:XXXXXXXXX.
盼請回覆確認可否安排,謝謝!
店方回覆:
感謝閣下對本公司的支持,
很抱歉,
你希望訂位的日期已滿額。
截至現時為止,
最早可被預訂的時間為3月19日晚上6時後,
煩請另擇日期時間,
我們定必盡力安排及盡快聯絡閣下。
於是我book22-3-2014(Sat),但寫錯如下:
Then can I reserve a table at 7:00pm on 22/4 (Sat)?Please
kindly confirm .Thanks.
店方:
感謝閣下對本公司的支持
現確認你的訂位如下:日期:
4月22日
時間:
19:30 (用餐時間為18:00 - 19:30,
歡迎於用餐前後留座享用飲料)人數:
2位 請提供閣下聯絡電話並留意以下事項: 1.
必須出示Groupon 優惠卷的列印本2. 2人
($188) 或4人
($368)套餐只適用於指定人數,
如超出指定人數者, 必須最低消費一杯飲品3.
如遲到超過30分鐘,
預留的訂枱將不被保留或需重新輪候4.
如需取消,
必須於5小時前通知, 否則,
本公司保留取消該優惠卷的權利 多謝留意
**就到呢個message我有啲唔高興,我明明寫住Sat,但22-4-2014係Tue,佢分明唔理我打錯o左,由得我錯,最好係如佢所願o係平日o黎.然後我回覆:
Sorry. There was typo. I meant 22 March, 2014 (Sat) 7:00pm. Please kindly re-confirm.
Sorry for any inconvenience caused.
店方回覆:
感謝閣下對本公司的支持, 很抱歉,
星期五六的訂位一般比較緊張,
你希望訂位的時段已滿額。我可預留4月5日
晚上7時30分的位置給你,
可以嗎?否則,可考慮平日或星期日位置,
請回覆確認

5-4-2014係Sat,但係清明節,我唔會o係清明節o黎囉.重要講好似到只有呢個Sat,其餘o既Sat都冇喇咁,好彩呢張劵可以用到26-6-2014,於是我就揀前晚3-5-2014(Sat),最後梗係得啦.

o係booking o既過程中,俾我o既印象麻麻,而一路同我對答o既係女經理,雖然佢用詞都好有禮貌,但想混水摸魚同迫日平日o黎食就唔係幾好囉,而且我o地前晚去到都冇人,啲人都係o黎食團購餐,連埋我o地都只係4枱人,9:15pm分左右走,時,出面都只有幾個客,咁少客都話full,我諗係佢o地每晚最多只做22個團購客,而前晚都冇咁多人.

我o地o黎到用餐就唔見個女經理,只係兩個男職員,佢o地o既服務就幾好o既.
2014-05-03
$136.75 (晚餐)
2014-05-04 1599 瀏覽
朋友買左團購,德國菜……應該可以吧,當試新餐廳:^)(月約左好耐終於搵到晚出黎食:^)餐廳面積不算太大,一入去似係Bar area,又入d先係主餐廳成個環境佈置等等都幾有心思,加左德國元素(國旗、文字等坐得幾舒服,環境都清潔可能新開,d傢俱好重木味(我勁中意聞XDDDD德國啤酒好似話係Paulaner黎既不過講真因為腸胃不太能適應,我平時唔飲酒(係呢排飲少少少少少……)個人認為味道好清淡:^|(帶微甜),可能係我口味問題:^0香腸豬手拼盤香腸有三款既,都係脆皮我地食既時候算係仲熱,味道不算太濃,帶點焦香我個人中意有香草既,香草既香味濃d令香腸肉似乎冇咁膩豬手屬重口味上枱時已經係切開既豬手肉皮脆,膠質不多,肉乾身,或者可謂鞋口整體感覺太濃味,加上有點油膩,我要用啤酒黎淨一淨味蕾:^|甜甜圈一睇已經知係雪完出黎凍硬果種不過冇所謂啦之後繼續食下餐(再補番鹹食同甜食-__>-)果真係冰冰地,朱古力味甜之餘稍為膩了,感覺滿口fats……沒關係了……飲野沖下佢:^|服務態度不錯,仲有其實都幾attentive不過買團購既話由於唔使另俾服務費雜費,所以staff係唔會點煩你,連menu都唔會
朋友買左團購,德國菜……
應該可以吧,當試新餐廳:^)(月
約左好耐終於搵到晚出黎食:^)
成個環境佈置等等都幾有心思,加左德國元素(國旗、文字等
坐得幾舒服,環境都清潔
可能新開,d傢俱好重木味(我勁中意聞XDDDD
德國啤酒

好似話係Paulaner黎既
個人認為味道好清淡:^|(帶微甜),可能係我口味問題:^0
香腸豬手拼盤
香腸有三款既,都係脆皮
我地食既時候算係仲熱,味道不算太濃,帶點焦香
我個人中意有香草既,香草既香味濃d令香腸肉似乎冇咁膩
豬手屬重口味
上枱時已經係切開既豬手肉
皮脆,膠質不多,肉乾身,或者可謂鞋口
整體感覺太濃味,加上有點油膩,我要用啤酒黎淨一淨味蕾:^|
甜甜圈
一睇已經知係雪完出黎凍硬果種
不過冇所謂啦之後繼續食下餐(再補番鹹食同甜食-__>-)
果真係冰冰地,朱古力味甜之餘稍為膩了,感覺滿口fats……
沒關係了……飲野沖下佢:^|
服務態度不錯,仲有其實都幾attentive
不過買團購既話
由於唔使另俾服務費雜費,所以staff係唔會點煩你,連menu都唔會再俾
又唔會hard sell或者逼你點其他菜式,真係食完就走咁
佢地大概冇預人再另點菜式,也許會有團購客因而覺得staff唔理人
2014-04-25 1219 瀏覽
食物水準超差,用叮叮爐叮食物,香腸又唔夠熱,豬手又硬又唔好食中要得幾片,啤酒話原桶,無錯係原桶上但打開裡面係不知明的啤酒,唔夠2杯酒,好特色的特色甜品,泡芙。店員比完野食即走人,唉…唔會再去啦
2014-04-22
2014-04-21 1121 瀏覽
好啦,咁尋日本身就約左朋友打算去銅鑼灣食飯但諗起星期日等位等死人,經過太子呢間新開既德國餐廳幾靚,就去試下喇!未講食物之前,就整張靚靚既環境相先,閃閃既星星燈光,I LIKE IT!環境幾靚不過呢D外國菜餐廳飲酒既地方,環境都係昏暗D,所以手機影既相質素都係差D朋友點既BEER,另外,我同朋友點左橙汁同蘋果汁,我杯蘋果汁好細杯三文魚扒寬面,三文魚扒略硬,最後都無食哂,相對上,寬面好食D推介這個,肉醬千層面,仲有薯角,好味道!豬肉腸(唔記得係咪真係咁叫,比相Dstaff睇)好食!咸豬手,朋友話OK既,但我個人黎講,覺得太乾身麻麻地總體黎講,食物都係細碟,我諗西餐德國菜都係咁,男仔既未必好夠食架價錢上都唔算係抵食,食物種類不多,不過食物質素同環境不錯。
好啦,咁尋日本身就約左朋友打算去銅鑼灣食飯
推介這個,肉醬千層面,仲有薯角,好味道!
豬肉腸(唔記得係咪真係咁叫,比相Dstaff睇)好食!
咸豬手,朋友話OK既,但我個人黎講,覺得太乾身麻麻地
價錢上都唔算係抵食,食物種類不多,不過食物質素同環境不錯。
2014-04-20
  • 肉醬千層面,