2018-08-24 355 瀏覽
聽講有間餐廳啲德國豬手好正宗, 即刻同朋友去試!!餐廳喺太子界限街, 地點唔算太就腳, 但如有正野食, 就絕對唔係問題!!入到餐廳, 燈光昏暗, 好有情調!!我同朋友叫原隻招牌德國燒豬手、比亞荷夫烤腸拼盤, 兩個女仔黎講要好肚餓先可以食得晒!!但味道係意外的好味!!絕對要推介!!原隻招牌德國燒豬手 $268上碟前已經起晒肉, 皮脆肉滑又夠味!!豬手肉超滑多肉汁, 仲有3款醬可以比我地沾豬手肉, 沙律, 芥辣, 任君選擇, 放係旁邊既酸瓜絕不能錯過, 雖然係配角, 但對咸豬手黎講係不可少既一部分, 因為食左幾舊豬手一定會覺得肥膩同濟, 呢個時候食件酸瓜就可以繼續戰鬥!!佢仲有酸紅菜頭, 都幾特別, 出面比較少見!!呢個暫時係我食過最好味既德國豬手!!比亞荷夫烤腸拼盤 $168當晚有同事為我地細心介紹返每條腸係用咩肉做, 有啲咩特色!!分別有黑椒、芝士、原味、白色牛仔肉腸、墨汁同香草!!好味次序個人認為:墨汁腸排第一, 真係好好味!!! 口感味道都一流!!好想食多條LAW!! 跟住第二係白色牛仔肉腸, 開頭見條腸白色冇可能係牛肉, 跟住同事解釋原來牛仔既肉真係白色, 大個左先會變紅色!!

原隻招牌德國燒豬手 $268

比亞荷夫烤腸拼盤 $168

當晚有同事為我地細心介紹返每條腸係用咩肉做, 有啲咩特色!!分別有黑椒、芝士、原味、白色牛仔肉腸、墨汁同香草!!好味次序個人認為:墨汁腸排第一, 真係好好味!!! 口感味道都一流!!好想食多條LAW!! 跟住第二係白色牛仔肉腸, 開頭見條腸白色冇可能係牛肉, 跟住同事解釋原來牛仔既肉真係白色, 大個左先會變紅色!! 原味腸同黑椒腸都係辣辣地, 如果食辣既會好鍾意, 同埋配啤酒好正!!香草肉腸既香草味濃, 芝士腸比較普通但都好好味!!成盤烤腸都意外好味!! 又正又飽!!

另外我地仲叫杯Estrella Damm Lemon同Organic German Blueberry punch!!

Estrella Damm Lemon $72

呢個德國啤酒好特別, 有喚然一身既感覺, 好易入口, 無平時啲啤酒苦澀味!!SUPER RECOMMENED!!

Organic German Blueberry Punch $78

因為餐廳好多酒可以選, 呢個PUNCH味道清甜, 唔會係普通FRIUT PUNCH咁淨係甜, 幾特別, 絕對適合無酒精既人士!!