2021-07-04 435 瀏覽
.📍轉角.見📍 #饅頭去荃灣 #饅頭食西餐 #饅頭與cafe培養感情系列 呢間Cafe位置頗隱世,價格相比其他Cafe嘅漢堡算抵,質素都唔錯,再點1杯嘢飲就可以免費配薯條或者沙律😙。------------------------------型男漢堡 ($64)Size都唔細,餡料除咗漢堡手扒之外,仲有芝士、煙肉、紅菜頭、雞蛋同埋蔬菜,非常豐富。佢哋嘅包底係烘過,但感覺入面嘅水份未蒸發夠,面層嘅包可能再烘耐少少會更香🍞,亦冇咁濕潤。漢堡牛扒扎實juicy,煎得幾香💯,牛脂味道濃郁,筋部亦唔多可以增加嚼口;半溶嘅芝士味道突出🧀;煙肉唔會過硬過油,煙燻味為漢堡增添香氣🥓;紅菜頭係呢個漢堡嘅特別點睛之筆,清甜易咬,同牛肉意外地match,仲有助解膩😆;比較遺憾嘅係流心蛋係熟咗嘅,而且生菜亦唔夠脆口。------------------------------特濃花生奶昔 ($38)小編認識呢杯嘢飲係呢度嘅必叫之選,冰冰涼咁❄,簡直係夏天消暑恩物。濃郁嘅花生醬同牛奶好夾😍,唔會太甜,仲有顆粒增加層次,正!如果質地可以再稠啲就更perfect。--------------------------
型男漢堡 ($64)

特濃花生奶昔 ($38)
薯條 (跟餐)
薯條都係極力推薦👍🏻,大大條炸到金黃色咁,外脆內軟唔會淋曬😋,鹽份量適中,原材料味道明顯,冇油膉味。

整體而言我覺得配菜比漢堡好食😂,但質素還是不錯的。
整體評分:8.2/10
小編回頭率:7/10

小編發現自己去Cafe比較鐘意嗌漢堡。
型男漢堡、薯條
特濃花生奶昔