暫走前又無時間飛轉日本,唯有喺香港食盡佢先!🥰上網搵到尖東呢間都幾出名嘅高級日本料理,見佢鐵板燒同廚師發辦嘅價格唔算太貴,晚餐千幾蚊位,仲做緊午餐90分鐘同晚餐120分鐘全日指定清酒免費任飲🥃,就去咗試試!一入到去環境比想像中大好多,環境好闊落,鐵板燒區有兩邊bar枱,每組客都有專門師傅主理,而且仲有3間獨立鐵板燒房,私人聚餐都好合適。❤️雖然同時有幾位師傅燒緊嘢食,但完全無油煙!🍲邊食邊睇住師傅煮,好似表演咁,👨‍🍳而且師傅都好talk得,同我分享咗好多旅遊同飲食嘅趣聞,真正感受到咩叫service!Bar枱旁邊仲有幅好似teamlab嗰啲互動投射嘅許願牆🏮,可以喺iPad寫祝福語喺天燈,之後放上許願牆🎈,如果係生日或者紀念日慶祝,應該好有驚喜呢!🎉今次揀咗$1190/位嘅龍蝦鐵板燒,有澳洲龍蝦、日本A5和牛薄燒、黑魚籽鵝肝蒸蛋等,用料都好高級,而且樣樣嘅調味同熟度都啱啱好,而家仲送日本海膽杯,值回票價!去到先知,原來母親節做緊鮑魚鐵板燒套餐優惠,只係$540/位,一樣有清酒免費任飲,差唔多半價咁制,超抵食!🍳黑魚籽鵝肝蒸蛋細細杯好精緻,上面放咗食用花擺得好靚靚,仲有充滿鹹香嘅黑魚籽,

🍳黑魚籽鵝肝蒸蛋
細細杯好精緻,上面放咗食用花擺得好靚靚,仲有充滿鹹香嘅黑魚籽,食落卜卜聲,配埋幼滑嘅蒸蛋同甘香嘅鵝肝粒,味道細膩有層次!

🦞澳洲龍蝦
澳洲龍蝦絕對係今餐嘅主角,睇住師傅燒龍蝦、拆肉,再將龍蝦肉撈埋蝦頭入面嘅蝦膏,真係愈炒愈香,粒粒炒到黃金,上碟嘅時候擺盤放埋龍蝦尾同海藻,睇到都流口水!龍蝦肉鹹香又彈牙,仲好鮮味,超正!之後仲將龍蝦頭煮麵豉湯,鹹中帶鮮甜,回味無窮!

🦪清酒煮蜆
煮蜆有淡淡嘅酒香,蜆肉粒粒都好大粒,飽滿有口感,湯底清甜中帶少少辣,非常開胃!

🐟汁煮鱈魚
鱈魚先煎過鎖住肉汁,之後放入由洋蔥煮成嘅湯,魚肉嫩滑,同清甜嘅洋蔥湯超夾,而魚皮師傅會分開煎,煎得好香脆,沾洋蔥湯食好香口!

🐮日本A5和牛薄燒
和牛揀咗5成熟,師傅控制火喉啱啱好,蔥花同蒜頭粒吸收晒和牛嘅油脂,配埋炸蒜片一齊食,啖啖都好滿足!旁邊仲有菇、青椒同豆腐,豆腐兩邊都煎得香脆,超好食!

🦐櫻花蝦炒飯
其實已經食到好飽,但呢個櫻花蝦炒飯炒得好香,加上上面嘅蘭王太陽蛋,點都要食多啖!炒飯炒得乾身,撈埋蛋汁一齊食,好惹味!

🥗沙律、漬物、吸物
除咗主食,一開始會先上沙律開開胃,中間都會有少少漬物同吸物,都係一啲爽口嘅小食,令人增加食慾,唔覺唔覺就食到好多嘢呢!

🍨紅豆雪糕
雪糕幾濃紅豆味,軟滑微甜,令呢餐好完滿!
6天前
母親節
  • 黑魚籽鵝肝蒸蛋
  • 澳洲龍蝦
  • 清酒煮蜆
  • 日本A5和牛薄燒
可能係尖沙咀區最好嘅日式料理餐廳🫣一間有齊鐵板燒和廚師發辦,而且CP 值超高!餐廳有魚缸養活海鮮,鐵板燒嘅海鮮係即席烹調,真係完全保存到海鮮嘅質素。而家惠顧晚市鐵板燒,每人送日本海膽杯🧡!仲有兩小時清酒免費任飲🍶食住日本野同朋友慢慢歎sake 真係好正!餐廳超有空間感,因為佔地5000呎,有間獨立鐵板燒包廂添,私隱度高,又啱晒一班朋友嚟聚餐。餐廳好特別有個天燈許願牆,可以將自己想放上天燈嘅內容寫喺平板上面,就會呈見到投影的螢光幕上,打卡一流📸,隨時可以俾驚喜身邊嘅朋友,好浪漫♥️.我哋點咗晚市鐵板燒,已經有齊澳洲龍蝦,鮑魚,仲有鹿兒島和牛真係大滿足🫶🏻前菜𓐎 黑魚子鵝肝蒸蛋,帶有鹹香味,蛋又好幼滑。鵝肝多士🪿𓐎 酥脆多士配香口鵝肝,鵝油完全可以滲透多士,入口香濃,大廚更以烤糖封面青檸解油膩。清酒煮蜆𓐎 大廚先點火將酒精揮發,再加入蜆肉烹煮,配上清甜湯底,慢慢品嚐粒粒飽滿嘅蜆肉。推介必食澳洲龍蝦🦞𓐎 燒好龍蝦肉之後,師傅會將蝦頭嘅蝦膏倒出嚟再一起炒,令到龍蝦肉更加濃郁美味。鹿兒島A5和牛💯𓐎 大廚會先詢問想要厚燒定係薄燒,小妹因為已經好飽就揀咗薄燒和牛! 大廚控制火喉技術好好,薄燒牛燒得生
可能係尖沙咀區最好嘅日式料理餐廳🫣
而家惠顧晚市鐵板燒,每人送日本海膽杯🧡!

前菜
𓐎 黑魚子鵝肝蒸蛋,帶有鹹香味,蛋又好幼滑。

鵝肝多士🪿

清酒煮蜆

推介必食澳洲龍蝦🦞

鹿兒島A5和牛💯
𓐎 大廚會先詢問想要厚燒定係薄燒,小妹因為已經好飽就揀咗薄燒和牛! 大廚控制火喉技術好好,薄燒牛燒得生熟剛好,充滿油脂味又好Juicy, 入面仲包住蔥花和蒜頭粒,大滿足!

櫻花蝦炒飯
𓐎大廚好貼心,加咗煎得好美味蘭王蛋上面,而且炒飯炒得夠乾身,🦐櫻花蝦外皮香脆,真係好惹味。

𓐎最後奉上龍蝦麵豉湯,雪糕作結。
尖東高質嘅鐵板燒🔥,我必然會想起呢間螢火!佢入邊地方超級大🤩,又有幾個唔同大細嘅包廂👍,仲有個好大嘅🍣壽司枱專門做 Omakase,而且呢期佢哋嘅晚市👨‍🍳廚師發辦十六品做緊買一送一,平均每人只係💰$690。而晚市鐵板燒二人餐仲送一人一隻日本生蠔🦪,午市佢哋亦都有多款經濟實惠🥰嘅套餐,亦可以優惠價💰$160換兩隻日本生蠔🦪!佢哋呢排仲做緊螢火🍶清酒祭優惠,無需額外加錢就有😍清酒放題,而且質素唔錯清甜易入口😋,午餐有90分鐘,晚餐就有120分鐘👍任你飲!我今次就趁新年🎊食好啲,揀咗$1490/位嘅螢火廚師特選🤤鐵板燒餐。喺我食緊沙律🥗嘅時候,廚師已經擺好主要嘅🦞食材喺我面前,新鮮又高級令人食指大動😆!蒸蛋🥚十分之香滑,加上黑魚子入口好☺️鮮味,食到中間仲有🤩鵝肝粒,甘香美味。🇦🇺澳洲龍蝦肥美肉厚好鮮甜🥰,而且用咗佢啲膏去煎入口份外美味😋,食完肉個龍蝦頭🦞之後仲會用嚟煮麵豉湯🥣添!南非鮑魚有半個✋手掌咁大隻,上枱嘅時候面頭仲鋪滿三文魚子🟠,食起上嚟鹹香鮮味肉質彈牙🦷,配埋少少🍄黑松露醬一齊食,更加另有一番🤤風味。甘鯛魚肉🐟用咗乾蒸嘅手法去烹調♨️,鮮味濃郁,肉質爽滑,魚皮🔥炸到好鬆脆,配埋海膽

甘鯛魚肉🐟用咗乾蒸嘅手法去烹調♨️,鮮味濃郁,肉質爽滑,魚皮🔥炸到好鬆脆,配埋海膽忌廉汁一齊食😋勁好味。
鵝肝厚度十足,🤩煎得外脆內軟,多士鬆脆充滿牛油🧈香,佢哋特別選配咗意大利🇮🇹焦糖醬,食起上嚟甘香滿足😍又唔會太油膩。

🇯🇵日本A5和牛可選薄燒或厚燒🔥,唔食牛亦可以揀日本黑豚肉🐖。我揀和牛厚燒五成熟🤤,入口甘香鬆化,配埋香脆嘅日本🧄蒜片,簡直係完美啊!

櫻花蝦🦐炒飯好夠火喉,加上燶邊蘭王太陽蛋🍳,撈勻個流心蛋黃一齊食好正👍!個麵豉湯加入咗之前嘅🇦🇺澳洲龍蝦頭入去煮,所以飲起上嚟🦞鹹香鮮味又有層次,🥣好好飲。

今日甜品係海鹽🍨雪糕,為豐盛嘅呢一餐🥢畫上一個完美嘅句號🥰。呢度嘅廚師都幾健談風趣👨‍🍳,服務又唔錯,而且仲有個好大嘅數碼🏮天燈許願牆,啱晒大家嚟慶祝🎉唔同嘅節日,希望大家都願望成真啦!
2023-12-24 1800 瀏覽
廚師發辦十六品晚餐🍱 前菜:關東煮賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧關東煮湯底帶有鰹魚和昆布的鮮味,獅子狗吸納了當中的精華,食落彈牙又鮮甜,非常清新開胃。刺身五品(油甘魚、拖羅、海膽、寄貝、火炙銀鱈魚)賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧刺身擺盤精美用心,色澤鮮嫩明亮,件件厚切非常足料。🐧 最喜歡拖羅刺身,食落魚脂油香滿溢,口感嫩滑豐富,入口即化,非常高質。🐧❣️師傅特意提醒刺身由淡至濃排列食用,保證客人能享受最佳滋味,非常貼心。煮物:辣汁煮黑目貝黑目貝口感爽彈煙韌,嚼感十足,煮得非常入味,辣中帶鮮,非常惹味。壽司五品(金鯛、甘海老、赤貝、鰹魚、銀鱈魚BB加黑松露醬)賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧壽司同樣非常新鮮,晶瑩剔透,壽司握飯一口大小,味道溫和中帶有微妙的刺感,令魚材深藏的旨味更出眾。🐧 最欣賞甘海老壽司,甘海老口感爽滑彈牙,味道鮮甜甘美,再淋上特配的青檸汁,微微的酸味誘出甘海老的鮮味,滋味滿分。跟壽司附有牛蒡、生薑等小菜,可以在壽司之間食用,清清喉嚨解解膩。海膽手卷賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧手卷內含大量的鮮黃色的海膽,入口軟滑即溶,質感細膩,帶有海水的鹹鮮滋味,食落甘甜可口,非
廚師發辦十六品晚餐🍱

關東煮
前菜:關東煮

刺身五品

刺身五品(油甘魚、拖羅、海膽、寄貝、火炙銀鱈魚)

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

刺身擺盤精美用心,色澤鮮嫩明亮,件件厚切非常足料。

辣汁煮黑目貝

煮物:辣汁煮黑目貝

壽司五品

壽司五品(金鯛、甘海老、赤貝、鰹魚、銀鱈魚BB加黑松露醬)

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

手卷內含大量的鮮黃色的海膽,入口軟滑即溶,質感細膩,帶有海水的鹹鮮滋味,食落甘甜可口,非常高質。

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

鮮魚湯底鮮香清甜,入口潤滑順喉,不會太油太膩,配搭彈牙煙韌的烏冬,非常出色。

燒銀鱈魚外皮燒得特別香脆,內裡魚肉非常嫩滑,味道既有魚肉的鮮又有燒汁的甜,未加點一旁附上的蛋黃沙律醬已經非常美味。

綠茶雪糕

🐧❣️最後會送上一球冰涼香滑的綠茶雪糕,為豐富美味的一餐畫上完美的句號🌟

🐧❣️以上套餐原價$1380 一位,現推出「二人同行,一人免費」優惠,超級抵食👍

🐧❣️12月螢火正推廣清酒祭優惠,全日指定清酒可免費任飲🍶 (午市90分鐘,晚市120分鐘)

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳設有大型營幕,客人可寫下祝福字句,投影到天燈上許願,浪漫又夢幻。

餐廳亦設有獨立鐵板燒房可以預約,私人聚會一流推薦。

🐧❤️結語:刺身壽司款款新鮮又出色,誠意推薦❣️
關東煮
刺身五品
辣汁煮黑目貝
壽司五品
綠茶雪糕
2023-12-20 1197 瀏覽
食我最鍾意嘅鐵板燒😋 提早慶祝聖誕節🎄因為今次係主要食嘢🤪全晚都好滿意 心情靚🥰龍蝦勁彈牙非常生猛,仲喺度彈吓彈吓 生蠔 鮑魚 象拔蚌 A5和牛全部好正 飽到我們不行今日是日,海鮮係象拔蚌 我覺得我好好彩,因為我好鍾意食象拔蚌問咗師傅,佢話有陣時會係食蟹 我哋簡食($1390 每位嘅鐵板燒 )我同男朋友揀咗薄燒牛肉同埋厚燒牛肉兩樣都諗住試吓我自己就偏向鍾意薄燒牛肉多啲,因為捲着好多香蒜非常可口 ,但係厚燒牛肉份量就牛肉多啲!另外值得一題就係荷包蛋櫻花蝦炒飯非常好食師傅,好細心 係男仔大碗啲飯,女仔就細碗啲,的確分配得好好,因為去到食飯嘅時候我哋兩個都非常飽我哋book咗6:00但係遲到大概6:30左右先至到6:30人流唔係好多,但係食嘢期間不知不覺餐廳已經滿座 估唔到平日都咁多人不過好彩地方寬敞,而且座位唔係好近,所以都仲有私隱度 亦都唔會好嘈 睇嚟好彩,我有book枱有得用iPad畫畫或寫祝福嘅說話天燈會喺螢幕出現🤩好得意✨一開始我哋搵唔到個門口喺邊度哈哈 原來喺另一邊__________________________晚市任飲指定清酒120分鐘🍶🎎仲送兩隻生蠔🦪午市嘅話就係飲任90
食我最鍾意嘅鐵板燒😋 提早慶祝聖誕節🎄

因為今次係主要食嘢🤪
全晚都好滿意 心情靚🥰龍蝦勁彈牙
非常生猛,仲喺度彈吓彈吓

生蠔 鮑魚 象拔蚌 A5和牛全部好正
飽到我們不行
問咗師傅,佢話有陣時會係食蟹

我哋簡食($1390 每位嘅鐵板燒 )
我同男朋友揀咗薄燒牛肉同埋厚燒牛肉兩樣都諗住試吓

另外值得一題就係荷包蛋櫻花蝦炒飯非常好食
師傅,好細心 係男仔大碗啲飯,
女仔就細碗啲,
的確分配得好好,因為去到食飯嘅時候我哋兩個都非常飽

我哋book咗6:00但係遲到大概6:30左右先至到
睇嚟好彩,我有book枱

有得用iPad畫畫或寫祝福嘅說話
天燈會喺螢幕出現🤩好得意✨

一開始我哋搵唔到個門口喺邊度哈哈
原來喺另一邊

__________________________
晚市任飲指定清酒120分鐘🍶🎎
仲送兩隻生蠔🦪
午市嘅話就係飲任90分鐘
🔺鐵板燒 午餐$380起~
🔺預訂聖誕除夕鐵板燒或omakase晚餐有八折

• 櫻花蝦炒飯
  • 澳洲龍蝦
  • 南非鮑魚
  • 日本A5和牛薄燒
今日下午去同慶祝老公生日,一入門口,有三個平排既鐵板區,我地坐既位置係中間既鐵板區,今日三個鐵板區都滿座既,平均一位師傅招呼4位客人,我地叫左個$640/位既商務午餐,經Openrice訂座有清酒任飲。坐底無耐已經立即上左個沙律,可以邊食邊慢慢等第一度菜係帆立貝第二度菜係清酒煮蜆,我特別鍾意個蜆,忘記影相第三度就係龍蝦,龍蝦眼仔碌碌都幾生猛第四度係厚燒牛,個菜偏咸左少少第五度係龍蝦煮既麵豉湯,感覺同一般麵豉湯差唔多,無乜龍蝦味第六度係炒飯師傅煮完個炒飯就離開了,我地旁邊近門口個老少少既男師傅就仲煮緊,一路食都聽到旁邊個師傅同佢既客傾計,首先旁邊個師傅傅一直講自己煮野好食,又推介佢個客睇影片分享平台職人學煮野,感覺旁邊年紀大師傅不停吹噓自己煮野比其他師傅好,仲當住我地兩臺客4個人面前同自己既客講:「知唔知點解你地同旁邊啲客差唔多時間黎,但旁邊既咁快煮完晒,而我仲煮緊比你地食,就係因為我用心煮」,感覺一啲都唔尊重仲我地4位仲坐係度既客人,我地旁邊果兩位客人都忍唔住講:「嘩,師傅,感覺你個炒飯仲好食喎」 唔知師傅係真聽唔到定扮聽唔到,無回應我地旁邊既客人,但我就覺得我兩人比1400蚊食一個午
坐底無耐已經立即上左個沙律,可以邊食邊慢慢等
第一度菜係帆立貝

第二度菜係清酒煮蜆,我特別鍾意個蜆,忘記影相

第三度就係龍蝦,龍蝦眼仔碌碌都幾生猛

第四度係厚燒牛,個菜偏咸左少少

第五度係龍蝦煮既麵豉湯,感覺同一般麵豉湯差唔多,無乜龍蝦味

第六度係炒飯

師傅煮完個炒飯就離開了,我地旁邊近門口個老少少既男師傅就仲煮緊,一路食都聽到旁邊個師傅同佢既客傾計,首先旁邊個師傅傅一直講自己煮野好食,又推介佢個客睇影片分享平台職人學煮野,感覺旁邊年紀大師傅不停吹噓自己煮野比其他師傅好,仲當住我地兩臺客4個人面前同自己既客講:「知唔知點解你地同旁邊啲客差唔多時間黎,但旁邊既咁快煮完晒,而我仲煮緊比你地食,就係因為我用心煮」,感覺一啲都唔尊重仲我地4位仲坐係度既客人,我地旁邊果兩位客人都忍唔住講:「嘩,師傅,感覺你個炒飯仲好食喎」 唔知師傅係真聽唔到定扮聽唔到,無回應我地旁邊既客人,但我就覺得我兩人比1400蚊食一個午飯慶祝生日,但就比旁邊師傅串我地個師傅唔及佢好,個感覺就好差,同埋覺得同一間餐廳個個廚師煮法、擺盤都唔同真係好奇怪。
2024-04-26 0 瀏覽
原本book咗 omakase ,但一打開門就聞到傳出嘅大陣二手三手煙味,嚇死人,即走兼取消booking ,乜都唔使講。終於明點解成日做優惠,又送海膽又半價 omakase 又日本清酒任飲。
2024-04-13
用餐優惠
優惠券
  • 二手煙
  • 三手煙
一入到嚟見到個巨型屏幕好搶眼👀原來可以係ipad上畫畫/寫字,會即時投射喺屏幕上嘅天燈,幾有feel😂好適合同朋友/另一半慶生🪩👨🏻‍🍳午市套餐(月🌕/星🌟)一人前 $380 𑁍沙律𑁍鵝肝多士🌕/帆立貝🌟𑁍汁煮白鱈魚𑁍廣島蠔🌕/大蝦🌟𑁍美國牛肉薄燒或厚燒𑁍櫻花蝦炒飯𑁍漬物𑁍吸物𑁍甜品/咖啡直接講結論‼️食完覺得好驚喜,可以歸納成一句🙂‍↕️食材高檔有質素、料理方法用心但價格合理,性價比高!帆立貝、大蝦、白鱈魚、鵝肝、廣島蠔、美國牛肉應有盡有,都係港幣380咋!每道菜都好味又足料,估唔到廣島蠔有成三隻,鋪上巨量櫻花蝦🦐汁煮白鱈魚個洋蔥湯勁好飲🧅十分鮮甜!牛肉都係好好味好軟嫩🫠再者加上廚師料理嘅方法好新鮮,調味料/醬汁嘅搭配好用心,令人印象好深刻☺️例如係鵝肝多士🤤煎到外酥內嫩嘅鵝肝多士,配上焦糖醬同焦糖燒青檸🍋‍🟩反而清咗口腔嘅油膩感🫢真係物超個set仲包全日指定清酒任飲,午市飲足90分鐘!晚市飲足120分鐘🍶晚市仲會送日本海膽杯一個,午市可以加$80換一個日本海膽杯❗️簡直係飲飽食醉👻5月12日母親節都仲照會有呢兩個優惠🫢 環境方面幾舒適,仲有獨立房,啱晒一班朋友/公司包場聚會👯‍♂️

👨🏻‍🍳午市套餐(月🌕/星🌟)一人前 $380
𑁍櫻花蝦炒飯
𑁍漬物
𑁍吸物
𑁍甜品/咖啡

可能喺尖沙咀最好味嘅鐵板燒🫣同時主打一個「CP值高」,食完之後覺得絕對有超出我地嘅期望‼️首先環境方面已經係好高分,坐得好舒服闊落,仲有幾間獨立房,朋友聚會可以book,私隱度高🫶🏻 食物方面,海鮮非常新鮮,原來餐廳有魚缸養活海鮮,無論係大蝦、帆立貝、廣島蠔,都係鮮味十足💯吃法方面,佢係屬於新派嘅鐵板燒,每道菜都會配搭好食材、伴碟同調味,唔似傳統鐵板燒只有鹽同醬油調味,而且食物安排上係漸進式,由淡味到濃味,將每一道食物嘅鮮味和口感發揮到極致。吃完之後覺得完全值回票價💯而且餐廳仲做緊多重優惠,全日指定清酒免費任飲 ,午餐可以飲足90分鐘‼️惠顧晚市套餐會送日本海膽杯一個,午市套餐都只係+$80可以加購一個‼️ 母親節5月12日都繼續會有呢兩個優惠 💮午市套餐(星/月)一人前 💰380✨沙律✨帆立貝(星)/鵝肝多士(月)✨汁煮白鱈魚✨大蝦(星)/廣島蠔(月)✨美國牛肉薄燒或厚燒 ✨櫻花蝦炒飯✨漬物✨吸物✨甜品/咖啡餐廳有一幅天燈牆,只要係平板上寫上任何字,都會即時投射係天燈上面😍打卡慶祝一流!

💮午市套餐(星/月)一人前 💰380
✨沙律
✨帆立貝(星)/鵝肝多士(月)

✨汁煮白鱈魚

✨大蝦(星)/廣島蠔(月)

✨美國牛肉薄燒或厚燒

✨櫻花蝦炒飯

✨漬物
✨吸物
甜品/咖啡

今次同朋友去食生日飯✨餐廳分咗兩邊用餐區域一邊係鐵板燒 另一邊Omakase店內牆上設有天燈投影可以係IPad 上寫上祝福語之後就會係天燈上出現生日仲會有件🍰贈送適合生日打卡 或者 同另一半慶祝紀念日😚成個料理體驗都好好 師傅好nice會同客人互動 侍應服務態度都好好食材高質新鮮 有鵝肝•鮑魚•龍蝦•和牛等午市套餐$380起 性價比高!大推🔥商務精選午餐(1人前)$540/person▶ 前菜 沙律配上醋汁好開胃▶ 拖羅刺身油脂分布平均 新鮮▶ 南非鮑魚上面有魚子側邊有黑松露醬同鮑魚肝點鮑魚好爽口 好惹味▶ 清酒煮蜆將蜆肉加入清酒係錫紙上煮再點火 肉質鮮甜▶ 鵝肝多士油脂豐富 好香 入口即溶多士中和返油膩感 超好食 ▶ 日本A5和牛 厚燒!可揀厚燒/薄燒我地揀左厚燒 7成熟肉質鮮嫩 唔韌冇筋 配上蒜片啱啱好▶ 櫻花蝦炒飯炒飯粒粒分明 面頭鋪上太陽蛋普普通通 食到一半已經有啲飽▶麵豉湯|漬物|吸物 ▶甜品/咖啡我哋揀咗甜品今日係紫薯雪糕
今次同朋友去食生日飯✨

再點火 肉質鮮甜

▶ 鵝肝多士
油脂豐富 好香 入口即溶
多士中和返油膩感 超好食

▶ 日本A5和牛 厚燒!
可揀厚燒/薄燒

• 美國牛肉厚燒
  • 龍蝦
  • 鵝肝多士
  • 南非鮑魚
晚市廚師發板十六品($1380)前菜火箭魷魚配麵豉醬刺身五點 針魚 活北極貝 爽口甜味銀鱈魚 牛奶味 (油脂感)大拖羅 海膽 其中活北極貝最為特別,味道非常鮮甜、爽口,令人回味無窮,即刻想食多一客🤤當然海膽都係非常鮮甜、口感綿密😍煮物慢機煮鮑魚 爽口 小小青椒味??燒物銀鱈魚大尾魷生吞拿魚(日本芥末紫菜粉)北海道帶子 柚子皮左口魚配左口魚邊新鮮鯖魚(煙燻咗 燒過)其中令人印象最深刻嘅莫過於左口魚配左口魚邊,油香味十足,食到呢個你會覺得眼前一亮~手卷三文魚子海膽拖羅蓉吸物魚湯烏冬超級抵讚,魚湯非常鮮甜,配上手打烏冬。前面食完凍冰冰嘅嘢,嚟一碗咁嘅暖物,簡直可以食多一次😹👍🏻甜品抹茶紅豆奶凍開心果雪糕🍦(同呢度嘅師傅傾得太開心,佢哋送俾我食🤣🤍)整體嚟講,呢間嘅廚師發辦非常推薦大家去食!!佢哋除咗用餐地方好大之外,仲一別以往嘅我媽卡些剩係得壽司食,佢哋仲有鐵板燒可以選擇🫰🏻 另外最特別嘅係佢呢度有天燈許願,會有部iPad俾你寫字,就好似去咗九份咁😍另外如果人多嘅話寫有鐵板燒房可以book,咁就唔使驚人打擾啦🥰——————————————————————-今次咁啱撞正《螢火清酒祭多重優惠》💥
晚市廚師發板十六品($1380)
前菜
火箭魷魚配麵豉醬

刺身五點
針魚
活北極貝 爽口甜味
銀鱈魚 牛奶味 (油脂感)
大拖羅
海膽

煮物
慢機煮鮑魚 爽口 小小青椒味??

燒物
銀鱈魚

大尾魷
生吞拿魚(日本芥末紫菜粉)
北海道帶子 柚子皮
左口魚配左口魚邊
新鮮鯖魚(煙燻咗 燒過)

手卷
三文魚子海膽拖羅蓉

吸物
魚湯烏冬

甜品
抹茶紅豆奶凍
開心果雪糕🍦(同呢度嘅師傅傾得太開心,佢哋送俾我食🤣🤍)

——————————————————————-
今次咁啱撞正《螢火清酒祭多重優惠》💥

1️⃣全日指定清酒免費任飲 (午餐90分鐘,晚餐120分鐘)🍶

2️⃣廚師發辦十六品晚餐(原價$1380/位),現推出優惠「二人同行,一人免費」🥳

3️⃣ 母親節5月12日當日都照有清酒祭優惠:全日清酒免費任飲+鐵板燒晚餐每人送北海道海膽杯

雞髀覺得超級抵食,真係建議大家紀念日或者生日嘅時候帶朋友或者伴侶過嚟食🥰
2024-04-19 14 瀏覽
餐廳有鐵板燒及Omakase選擇,佔地5000呎超有空間感.更有獨立包廂私隱度高,聚餐慶祝都一流~餐廳非常浪漫有心思,客人可在投影螢光幕上放天燈許願,既可打卡亦可為朋友製造驚喜!最吸引當然係現時嘅螢火清酒祭,多重優惠令人興奮~螢火清酒祭多重優惠👇🏻👇🏻👇🏻▪️龍蝦鐵板燒($1380·二人前)+清酒免費任飲120分鐘+每人即送日本海膽杯▫️沙律 ▫️蒸蛋▫️澳洲龍蝦 ▫️清酒煮蜆 ▫️鵝肝多士▫️日本A5和牛厚燒▫️櫻花蝦炒飯▫️漬物▫️吸物 ▫️甜品極度欣賞由蒸蛋到煮龍蝦湯,全部即叫現煮!用鐵板蒸蛋及席前即煮清酒煮蜆,從無幕後製作已睇出誠意可加! 【黑魚子鵝肝】 蒸蛋鹹香幼滑,大蜆粒粒飽滿又新鮮!推介必食【澳洲龍蝦】✨師傅會將蝦頭內蝦膏倒出再炒,醬汁極惹味,大口大口龍蝦肉,爽彈滋味🤤【鵝肝多士】極厚身又大件無根!另外厚切【A5和牛】入口即融,配有芥辣沙律醬或炸蒜片減膩又香口.【櫻花蝦炒飯】 炒得粒粒分明,櫻花蝦味道突出.加上燶邊蘭王蛋邪惡更滋味!整餐飯可無限暢飲🍶.到最後還有鮮甜龍蝦湯及香濃開心果雪糕為晚餐作完美句號~很.滿.足!!

螢火清酒祭多重優惠👇🏻👇🏻👇🏻
▪️龍蝦鐵板燒($1380·二人前)
+清酒免費任飲120分鐘

▫️日本A5和牛厚燒

▫️櫻花蝦炒飯

▫️漬物▫️吸物 ▫️甜品

2024-04-18 14 瀏覽
螢火今天小編朋友生日,到了尖沙咀一間鐵板燒吃午餐慶祝,每人叫了商務精選午餐(一人前)$540+10%,包括了90分鐘指定清酒免費任飲,性價比極高!凡惠顧午市套餐,均可以優惠價$80換購日本海膽杯乙個!一班朋友慶祝還可以預約鐵板燒房間,私隱度極高!而慶祝活動的朋友可以有天燈許願!🔥拖羅刺身/沙律⭐️8.5/10⭐️頭盤的刺身為中拖羅,它的肥美度已經接近大拖羅,小編喜歡吃中拖羅主要是因為它有適當的油香,但不會太油膩,亦有吞拿魚的香濃味道,作為頭盤最適合不過!🔥南非鮑魚 ⭐️9.5/10⭐️南非活鮑魚非常新鮮,口感鮮嫩彈牙!師傅將火候控制得剛剛好,簡單以黑椒和海鹽作調味,配上青海草汁,好食!🔥鵝肝多士 ⭐️8.5/10⭐️鵝肝油脂豐富,入口即溶,配以香脆多士享用,還有柚子啫喱作伴碟以中和油膩感,不錯!🔥清酒煮蜆 ⭐️9/10⭐️師傅先將清酒加熱,用火槍點火將酒精蒸發,再放入大蜆,雖然數量不多,但每一顆大蜆又大隻又鮮甜,非常美味!🔥美國牛肉厚燒 ⭐️8.5/10⭐️可以揀薄燒和厚燒,不吃牛肉的朋友也可以選擇豚肉!還可以$200轉做日本A5和牛!小編喜歡吃五成熟的牛肉,師傅處理得剛剛好,肉質軟腍,還配搭了焗紫蒜和芥
螢火

🔥拖羅刺身/沙律⭐️8.5/10⭐️

🔥南非鮑魚 ⭐️9.5/10⭐️

🔥鵝肝多士 ⭐️8.5/10⭐️

🔥清酒煮蜆 ⭐️9/10⭐️

🔥美國牛肉厚燒 ⭐️8.5/10⭐️
可以揀薄燒和厚燒,不吃牛肉的朋友也可以選擇豚肉!還可以$200轉做日本A5和牛!小編喜歡吃五成熟的牛肉,師傅處理得剛剛好,肉質軟腍,還配搭了焗紫蒜和芥末沙律醬!

🔥櫻花蝦炒飯 ⭐️9/10⭐️
櫻花蝦炒飯加入大量櫻花蝦和雞蛋炒香,米飯粒粒分明,還有燶邊荷包蛋,正!

🔥漬物/麵豉湯

🔥雪糕
2024-04-11 24 瀏覽
十幾個人一齊食生日飯,食完之後第日全部人一齊肚柯 柯水 柯到出唔到街 食物一定有問題一話呢間野食完會柯 好多朋友都話之前食過會肚柯 柯到訓唔到覺 係咁肚痛衝去廁所,又無胃口食嘢
这家日料店同时有omakase和铁板烧😍原本预定的铁板烧来了才知道omakase这么划算,两人同行一人🆓相当于只要💰一半啊,赶紧换了厨师发办~🌟晚市omakase十六品 $1380🍶刚坐下就端上清酒,我们没有点啊?!店员说晚市2小时🆓任饮,这也太划算了!!!选了心爱的金色酒杯,那就来小酌一下😌午市也有哦,清酒🆓90mins✔️开胃前菜吃完上刺身五品:银鳕鱼/深海池鱼/象拔蚌/金枪鱼/海胆,肥美鲜甜,吃完意犹未尽✔️吃完凉的马上端上热乎乎的寿喜和牛,软糯清甜的萝卜,和牛煮到入口即化,甜丝丝的汤底都被我喝光光✔️干烧银鳕鱼配上美乃滋酱太好吃惹!嫩滑鲜香,肉质很juicy✔️寿司五品:北极贝/金目鲷/左口鱼/牡丹虾用虾膏点缀/日本带子/深海池鱼,每一款不论口味还是颜值都很出彩,吃到这里已经饱腹,接下来还有!✔️海胆鱼籽手卷料多到铺出来,一口下去太满足咯✔️热鱼汤配乌冬软糯多汁。哈密瓜雪糕结尾,清新解腻
这家日料店同时有omakase和铁板烧😍

🌟晚市omakase十六品 $1380
✔️海胆鱼籽手卷料多到铺出来,一口下去太满足咯
✔️热鱼汤配乌冬软糯多汁。哈密瓜雪糕结尾,清新解腻