2019-01-10 511 瀏覽
半自助美食放題🍴(日至四$328; 五六及公眾假期$348)有別於一般放題😎 呢度既放題係buffet形式😏 重點係不設限時😱 可由18:30食到22:30✌🏻 除左用紙點餐外😉 外面仲有燒烤區、刺身壽司區、甜品區😋-刺身區有帆立貝、北寄貝、三文魚、海膽壽司、鵝肝壽司等🍣 另有前菜沙律凍肉拼盤🥗-燒烤區有雞肉串、羊架、海蝦、和牛串、豬肉腸等🍢 最正係羊架👍🏻 肉質軟淋又juicy🤤-甜品區選擇多🍮 有抹茶蕨餅、梅酒啫喱、焙茶芝士蛋糕等🍰 最正係豆腐慕絲🥰-飲品方面可任飲清酒、啤酒、台式茶飲或汽水🍶👉🏻凡like facebook or instagram並打卡可額外享用龍蝦半隻🦞
飲品方面可任飲清酒、啤酒、台式茶飲或汽水🍶
2019-01-07 4818 瀏覽
今日收工果陣攰到嘔,想幫自己快速叉電,所以就同男朋友去灣仔食返個靚靚放題。見MENU只有5張,以為好少野食?咁就錯喇!其實呢度係半自助形式,刺身、沙律、壽司、串燒、甜品等等都係自己出去拎,種類非常豐富!只係沙律已經有好多選擇,我選擇左既飽肚又好味的薯仔沙律,圓碌碌咁,睇到都想食!送酒必備的巴馬火腿配蜜瓜,點解得一件?因為男朋友等唔切我影相已經不斷食,到我發現已經淨返一件!(食完可以再拎,咁就放過佢啦……)我諗刺身一定係好多人心目中食放題的重點~呢度的刺身質素絕對唔會令大家失望,因為刺身都係出去拎,望住師傅即叫即切,唔講咁多,睇圖片就知道好肥美~甜蝦、帶子既大隻又鮮甜,三文魚、劍魚腩都係厚切,男朋友平時唔鍾意食希靈魚,竟然冇投訴,可見希靈魚質素都唔錯!壽司都係自助,魚肉固然新鮮,個人覺得飯的比例也拿捏得很好,一口一件,食落非常滿足。芝士焗蠔D芝士勁多,好濃味,非常邪惡,必食!天婦羅很香脆。羊架、牛肉串的肉質肥瘦適中,惹味可口,食肉獸不容錯過!飲品方面,除了常見的汽水,仲有清酒任飲!呢度仲有非常值得推薦的甜品吧,甜品種類超多,說是包羅萬有都唔誇張:好多野都想試~當中焦糖燉蛋係即叫即整,熱辣
今日收工果陣攰到嘔,想幫自己快速叉電,
所以就同男朋友去灣仔食返個靚靚放題

(食完可以再拎,咁就放過佢啦……)

我諗刺身一定係好多人心目中食放題的重點~
呢度的刺身質素絕對唔會令大家失望,
因為刺身都係出去拎,望住師傅即叫即切,
唔講咁多,睇圖片就知道好肥美~
甜蝦、帶子既大隻又鮮甜,
三文魚、劍魚腩都係厚切,
壽司都係自助,
魚肉固然新鮮,個人覺得飯的比例也拿捏得很好,
一口一件,食落非常滿足。

芝士焗蠔D芝士勁多,好濃味,非常邪惡,必食!
天婦羅很香脆。
羊架、牛肉串的肉質肥瘦適中,惹味可口,食肉獸不容錯過!
飲品方面,除了常見的汽水,
仲有清酒任飲!

呢度仲有非常值得推薦的甜品吧,
甜品種類超多,說是包羅萬有都唔誇張:

好多野都想試~

當中焦糖燉蛋係即叫即整,熱辣辣,
睇返D相都流口水!

水信玄餅賣相滿分,好有日式風味。

看起來平凡的蛋糕卷也很好吃。

綠茶慕絲不會太甜,有很香茶味,
喜歡日式甜品的朋友一定會喜歡!

整體來說,除了環境舒適,沙律、刺身、串燒和甜品的水準也很不錯,
尤其是甜品,真係食到樂而忘返~
2018-12-17
2019-01-07 431 瀏覽
這天到灣仔等朋友放工,順便在灣仔吃晚餐,朋友叫我先找找想吃什麼,吃放題就最好,種類多,自己可以選自己想吃的!我們到了浪人,地方都幾大,自助區的食物有很多款,冷盤有Parma ham蜜瓜、煙三文魚、吞拿魚酥、冷麵、沙律!Parma ham蜜瓜是我的最愛!有2款湯,魚頭麵豉湯和是日餐湯,喝碗熱騰騰的喝,不錯喔!壽司區有各款壽司,鰻魚壽司,三文魚卷,三文魚子軍艦,連海膽卷都有,海膽很鮮甜!想不到還有鮟鱇魚肝壽司,很甘香!刺身有五款,我很喜歡帶子和希靈魚,刺身都很新鮮,帶子好鮮甜!另外還有bbq區,有各種串燒,燒牛粒好嫩滑!燒菠蘿好清甜!點餐紙可以點熟食,有各種天婦羅、揚物等等!我們點了芝士焗蠔、炸雞軟骨、清酒煮蜆、多春魚天婦羅等等!都很不錯!甜品區也有不少甜點,水信玄餅和抹茶蕨餅都有呢!很重抹茶味!最後還有雪糕!很滿足呢!

Parma ham蜜瓜是我的最愛!
有2款湯,魚頭麵豉湯和是日餐湯,喝碗熱騰騰的喝,不錯喔!

想不到還有鮟鱇魚肝壽司,很甘香!

另外還有bbq區,有各種串燒,燒牛粒好嫩滑!燒菠蘿好清甜!

點餐紙可以點熟食,有各種天婦羅、揚物等等!
甜品區也有不少甜點,水信玄餅和抹茶蕨餅都有呢!很重抹茶味!

最後還有雪糕!很滿足呢!
2018-12-18
2019-01-04 454 瀏覽
食放題下下都得兩個鐘,食到好趕急?🤔今次K發現左一間可以比你坐低慢慢食既高質放題😎,由晚上630pm食到1030pm,名符其實可以慢慢食慢慢吹下水🤗🤗呢間浪人日本料理係半自助式既放題,即係有得出去拎野食,又有得寫落單紙😝!先帶大家睇下睇沙律前菜區,除左一般自由組合既沙律外,呢度既前菜仲有parma ham配蜜瓜、吞拿魚酥盒、燒汁茄子、生蝦、蟹子沙律、麻醬凍豆腐等,第一輪先掃食一下!佢地既刺身區係即叫即切嫁,款款都好新鮮肥美,而且店員真係一啲都唔吝嗇😜,片片都厚切咁上😏,食左兩碟好滿足吖!仲有壽司區,見到店員不停搓不停搓🤣🤣,重點推介海膽壽司😋😋格離個串燒區係K既最愛😭😭,有燒羊架、燒牛肉粒串、燒豬肉腸、燒菠蘿、燒魚同燒蝦!燒牛肉粒啖啖好juicy;羊架味道亦唔會好膻,呢兩款K真係不停encore!咁落單既野食又有啲咩呢?揚物有吉列廣島蠔、吉列紫芋栗子餅(紫芋蓉裏面包住碎粒栗子,好正!)等;一品料理有清酒煮蜆、金菇牛肉卷等;小食/焗類有芝麻雞翼、炸餃子、煙肉芝士焗生蠔、黃金帶子等。另外都有飯麵類、天婦羅等。K最愛係佢地既燒魚!!尤其係燒魚鮫!熱辣辣既魚燒得好有焦香,魚肉係入口即化!十級正

咁落單既野食又有啲咩呢?揚物有吉列廣島蠔、吉列紫芋栗子餅(紫芋蓉裏面包住碎粒栗子,好正!)等;一品料理有清酒煮蜆、金菇牛肉卷等;小食/焗類有芝麻雞翼、炸餃子、煙肉芝士焗生蠔、黃金帶子等。另外都有飯麵類、天婦羅等。K最愛係佢地既燒魚!!尤其係燒魚鮫!熱辣辣既魚燒得好有焦香,魚肉係入口即化!十級正😋

飲品方面呢度除左大路飲品外,仲有清酒梅酒任飲!酒鬼黎啦喂!甜品區係一入門口果個位,勁eye-catching!😆有成10幾款日式甜品,包括焙茶卷蛋、豆腐慕絲、朱古力卷蛋、菠蘿蛋糕、檸檬撻、焙茶芝士餅等😍,最特別既係佢地連較少見既櫻花水信玄餅同抹茶蕨餅都有😜,係必食item啦😆呢度仲有兩款即製甜品,包括即燒既焦糖燉蛋同水果班戟!隱藏版發現呢度仲有三款雪糕,綠茶、芝麻同柚子😙,叫左球柚子試下😂,原來係柚子蜜口味呢😉食飽飽慢慢傾係幾唔錯既~

2019-01-04 325 瀏覽
今晚去左係灣仔嘅浪人食放題! 喱到環境好有feel,都好啱情侶朋友黎食!落單有一本order 紙,其中包括有揚物,沙律,小食,焗類,天婦羅等等。出面bar 枱仲有好多種類嘅串燒物,刺身,壽司,小食,沙律同粥!最吸引女仔嘅梗係甜品啦,有勁多款選擇,食到勁滿足!刺身壽司:刺身我地叫左三文魚,帶子,油甘魚,款款都幾新鮮同鮮甜。壽司都有好多選擇,我最鍾意食火炙壽司,但可惜有少凍,不過味道不錯!小食:小食都頗多選擇!我覺得最特別嘅係pama ham 配蜜瓜,好正,個蜜瓜夠哂甜喎!燒雞翼味道惹味,仲保留到啲肉汁,肉質嫩滑,正!燒物:燒物都有好多種類,我地食左烤羊架同燒菠蘿,兩樣都好正,最鐘意個菠蘿!勁多汁,好甜!天婦羅天婦羅都好味,炸皮唔算厚!南瓜都好甜,我比較鍾意食蕃薯仔,好甜!甜品個甜品bar 有好多款甜品,有成十種,其中pancake 同焦糖蛋仲有得即場叫職員整。我地兩個都有食,pancake 麻麻,但個蛋又幾好味啵!仲食左個櫻花水玄餅,個味道好清好特別!我覺得淨係食哂所有款甜品己經夠飽,太多款,下次一定要食下所其他甜品,甜品種類好多,又好似好好味咁!人均消費$360,有咁多野食都好抵!
今晚去左係灣仔嘅浪人食放題! 喱到環境好有feel,都好啱情侶朋友黎食!落單有一本order 紙,其中包括有揚物,沙律,小食,焗類,天婦羅等等。出面bar 枱仲有好多種類嘅串燒物,刺身壽司,小食,沙律同粥!最吸引女仔嘅梗係甜品啦,有勁多款選擇,食到勁滿足!

刺身壽司:

小食:

燒物:

天婦羅

甜品
甜品bar 有好多款甜品,有成十種,其中pancake 同焦糖蛋仲有得即場叫職員整。我地兩個都有食,pancake 麻麻,但個蛋又幾好味啵!仲食左個櫻花水玄餅,個味道好清好特別!我覺得淨係食哂所有款甜品己經夠飽,太多款,下次一定要食下所其他甜品甜品種類好多,又好似好好味咁!

人均消費$360,有咁多野食都好抵!
2019-01-04 327 瀏覽
🎥video on ig: hkorangekitchenbook左星期四晚既6:30兩位準時去到見到門口正在排隊安排入座好多人但係好快順利咁坐企低左浪人一部份食物採用自助式 一啲用寫紙仔冷盤:泰式生蝦、各種火腿、薯仔沙津、生菜沙津、喬蜜冷面、parmaham配蜜瓜刺身:甜蝦、北寄貝、帆立貝、劍魚腩、油甘魚、希靈魚、三文魚壽司:即場製做,師傅keep住整壽司,refill得好快而且款式會唔同,火炙鵝肝、火炙帆立貝芝士、原條蟹柳、海膽軍艦(用青瓜代替紫菜,好正好fresh)海膽好鮮甜,壽命細細舊幾好,可以試好多款都未飽串燒有好大隻既羊架,雞肉串、菠蘿、帶子,羊架好出色,7成熟好林飲品方面除左罐裝汽水,仲有梅酒同清酒甜品櫃可以話係最吸晴,多過十款,除左外表吸引,味道都比平時放題既好食好多,有誠意!除咗自助式嘅食物仲有平時落單嘅點菜紙、我哋叫咗啲天婦羅同埋兩款烏冬🎥video on ig: hkorangekitchen
🎥video on ig: hkorangekitchen

book左星期四晚既6:30兩位

準時去到見到門口正在排隊安排入座

好多人但係好快順利咁坐企低左

浪人一部份食物採用自助式 一啲用寫紙仔

刺身:甜蝦、北寄貝、帆立貝、劍魚腩、油甘魚、希靈魚、三文魚

飲品方面除左罐裝汽水,仲有梅酒同清酒

🎥video on ig: hkorangekitchen
2019-01-02 292 瀏覽
The reason why I tend to avoid Japanese All-You-Can-Eat (a.k.a. 放題) is because they usually have pretty terrible quality and you have to force yourself to stuff your face with things that you're not too enthusiastic about. However, here in Ronin, not only do they have an unlimited time for you to enjoy your dinner buffet, but the quality is stellar. Priced at only $328 per person (Sun-Thu) and $348 (Fri, Sat, PH), this is something that you simply can't miss. The way that this works is that you
2086 瀏覽

The way that this works is that you can order food from their menu and you can also go out to their counters at the side of the restaurant to grab anything you want to try. The selection varies from sashimi, to rice and udon, to grilled items and more.

From the Buffet Counter

-- Sashimi and Sushi --
Fresh and delicious, there are 6 types of sashimi that they offered and I helped myself to a bucketload. I definitely also loved the sushi here as well. If there's anything you want in particular, you can also request it from the chef.

-- Grilled Food --
Nothing beats watching the chef grill your food in person, and that's exactly how they do things here. There's a wide selection of grilled foods, such as pineapples, shrimps, lamb, wagyu beef etc. The pan that they rest the food on ensures that everything is still flaming hot by the time you get to your seat.

-- Appetisers --
Cold cuts and small dishes are a great way to start off your meal, and as you can tell, the choices are plenty, with something for everyone.

-- Desserts --
And who can forget about those delicious desserts? I practically had my entire plate full of these amazing goodies. The creme brulee is flamed on the spot, the pudding creamy and smooth, with just the right amount of caramelised sugar on top. The other desserts were, too, amazing, and I especially enjoyed the green tea mousse and houjicha cheesecake! In addition to desserts, there are also fruits if they're more up your alley.

As I mentioned, apart from the buffet counter, there're also many things that you can order from the menu.

Menu Food

Some of the highlights include:

-- Tempura --
I did quite like the fact that the tempura here had a light batter and lots of filling inside.

-- Grilled Aji --
I can appreciate a grilled fish that can have a crispy skin and still retain its tenderness and juiciness inside.

-- Baked Oysters --
These oysters are big and cheesy, two things that go very well together.

-- Deep Fried Chicken Cartilage --
Honestly, a dinner buffet is not complete without some good ol' fashioned chicken cartilage.

-- Japanese Deep Fried Tofu --
This was pretty interesting as the crispy skin contrasted perfectly to the smooth and soft tofu inside. It was also dipped in flavourful sauce, which gives the dish an extra elevation of taste.

-- Grilled Fin --
This is in limited amounts, so get it quick before they're sold out. The grilled fin is meaty and well seasoned
2018-12-19
2019-01-02 3692 瀏覽
bookmark 左浪人好耐,今日終於約埋fd 一試. 其實朋友黎之前對放題興趣不大,總覺得任食質素都麻麻. 但今次剛黎到攞第一輪野食已經打破左佢bias, 一邊食一邊話要介紹比其他fd 黎😂🤣Round 1...就係每樣都想試d ,款式頗多. 最後實在太飽有d 都無試過🙈日式放題不可缺少就緊係刺身同壽司. 刺身壽司有甘海老,帆立貝,北寄貝,三文魚,海膽壽司,鵝肝壽司,火炙三文魚,蟹籽壽司等. 其中三文魚幾香,帆立貝亦都好肥美大粒. 火炙三文魚可以再燒耐一點,炙燒油脂香如果重d 就更出色. 之後就到我最欣賞燒烤吧,照燒串燒全部熱辣辣即燒. 有華味雞,羊架,和牛串,帆立貝,香草豬肉腸,燒菠蘿片...其中好喜歡燒菠蘿片,燒過就更香甜,而且多汁無渣,真係好食和牛串,帆立貝,香草豬肉腸都唔錯,加上醬汁燒過就更惹味. 仲有最欣賞羊架,忍唔住encore. 而且幫佢影大頭照🤣 燒時間剛剛好,入面仲係粉紅色大概7成熟. 肉質真係好軟嫩juicy, 帶點羊肉香但卻完全唔騷. 點上一邊略帶甜味薄荷醬就更畫龍點精. 呢道羊架真係好高水準,完全可以媲美之前去過其他西餐廳幾百蚊碟羊架. 而且呢度仲可以任食,前

日式放題不可缺少就緊係刺身壽司. 刺身壽司有甘海老,帆立貝,北寄貝,三文魚,海膽壽司,鵝肝壽司,火炙三文魚,蟹籽壽司等. 其中三文魚幾香,

和牛串,帆立貝,香草豬肉腸都唔錯,加上醬汁燒過就更惹味.

. 而且呢度仲可以任食,前提係要食得落🤣最後我都食左3舊就必須停手,太飽

後來聽店員講,平時食羊架多數黎自new zealand,但呢道羊架黎自蒙古,所以口感上就更出色

金菇肥牛卷還不錯

除左自己攞,亦有menu可以order 更多菜色. 芝麻雞翼幾香脆,仲有雜錦天婦羅同吉烈炸物.
朋友吉烈大蝦同天婦羅蝦都各叫左一客,試完我強烈建議大家喜歡炸物既話選天婦羅就夠. 吉烈相對炸粉更厚,油膩感更高. 倒不如留肚空位食多d 燒物壽司

煙肉芝士焗生蠔,唔知係咪焗耐左,呢款蠔無咩味亦較乾. 反而炸蠔唔錯,多汁無腥味

除左烏東仲有炒飯等,原本9成飽無打算叫,但聽到隔離枱女仔講左幾次烏東好好食🤣所以選左呢款烏東,其實就係紫菜,蛋加上烏東. 湯底簡單帶上紫菜香,撈勻蛋mix 上烏東,剛食完油膩炸物再飲啖湯幾舒服. 烏東口感亦唔錯,唔會太腍.

一邊既係日本梅酒,酸酸甜甜大愛. 除左梅酒仲有日本清酒,酒味相對較濃烈,岩好酒之人.
其他放題一般飲料都齊,不過太常見個人就無太大興趣,反而推薦試下日本酒同佢既日本魚湯,相片篇幅有限就唔post. 係好足料三文魚同白蘿蔔熬煮而成,呈乳白色香甜濃郁,贊

最後甜品控既我緊係唔可以錯過甜品吧.水信玄餅晶瑩剔透實在好靚,口感類似jelly, 味道清清地還不錯

每日應該有唔同雪糕供應,當日有綠茶,柚子同芝麻. 柚子清新,芝麻都幾香,反而綠茶相對失色.

另一道喜歡甜品係焙茶芝士蛋糕,焙茶味意外地頗香濃. 豆腐奶凍亦唔錯,帶豆腐淡淡香味.
伯爵茶卷蛋同菠蘿蛋糕就普通. 除左蛋糕,仲有水果可供選擇,好酸既我夾左一堆blueberry 同raspberry. 最後實在太飽無試到抹茶蕨餅,即製creme brulee同水果pancakes. 等下次再黎試埋先!

overall 無限時,坐得闊落舒服. 服務亦唔錯,上菜快,職員有禮貌而且主動refill 水茶. 計番每人都係328,比平時放題貴d 就有高好多食物質素同環境,個人覺得性價比好高. 下次有fd 想食放題都會encore 呢間

• 燒菠蘿
  • 燒羊架
  • 壽司
  • 串燒
2019-01-02 267 瀏覽
夜晚約左friend去食浪人,好彩有book到枱,去到已經有好多人。自助食物有超多野揀!樣樣都好吸引!冷小食!沙律都有幾款。壽司吧有好多壽司任拎,我地先食左鰻魚壽司同火炙蟹棒壽司,鰻魚幾有鮮味!剌身吧都係自己鐘意食咩就拎咩,帶子好厚肉!甜蝦超鮮甜!燒烤吧有師傅專門係到即場燒,海蝦,帆立貝,香草豬肉腸同和牛都無得彈。黃金帶子好野味,啲芝士同帶子簡直perfect match!蛋白蟹肉炒飯好足料,有好多蟹肉,啲飯炒到粒粒分明。唐揚雞軟骨炸到金黃,好有咬口。即制甜品有我最愛嘅焦糖熟蛋,好正!雖然食到好飽但都食左好多甜品任揀。
自助食物有超多野揀!樣樣都好吸引!

冷小食!
沙律都有幾款。
蛋白蟹肉炒飯好足料,有好多蟹肉,啲飯炒到粒粒分明。
唐揚雞軟骨炸到金黃,好有咬口。
即制甜品有我最愛嘅焦糖熟蛋,好正!
雖然食到好飽但都食左好多甜品任揀。
2019-01-02 372 瀏覽
平時呢係浪人食午餐就食得多,晚餐今次都係第一次,估唔到佢嘅放題真係有驚喜。我哋大約七點幾到達,餐廳已經有好多人喺度食緊自助餐啦。咁侍應就帶我地去到一個幾舒適嘅位置先坐低同我地介紹除咗自助餐吧之外仲可以喺餐點紙上面叫嘢食。先講日式嘢食方面,佢有三文魚劍魚帆立貝等等嘅刺身全部都10分新鮮鮮甜可口。壽司方面都有鵝肝壽司海膽壽司呀同埋蟹腳壽司等等,全部都唔係一啲好普通嘅壽司。熱食方面亦都有天婦羅同埋唔同類型嘅燒烤包括牛肉串菠蘿羊架等等。燒烤嘢食係即叫即燒有專人服侍唔使驚會凍左。如果仲未飽亦都可以選擇一啲主食例如鰻魚炒飯清酒煮蜆同埋吉列蠔等等。基本上全部都唔會令食客失望,可以一試再試。 除咗一般自助餐食到嘅嘢食之外,呢度做提供清酒同埋梅酒任飲,適合一種喜愛杯中物的人士。食完主食亦都係時候食下甜品,甜品選擇亦都有大約10款包括時令生果,雪糕,班cake,同埋唔同類型嘅切餅,可以滿足唔同人士嘅要求。總已而言,浪人嘅午餐同埋晚餐都有相應嘅水準。如果你係想食一餐豐富嘅自助餐浪人係你不二嘅選擇。

食完主食亦都係時候食下甜品甜品選擇亦都有大約10款包括時令生果,雪糕,班cake,同埋唔同類型嘅切餅,可以滿足唔同人士嘅要求。

2018-12-20
2019-01-02 192 瀏覽
佳節前夕總係離不開餐豐富既日式放題又或是酒店自助餐之類,什麼節食減磅計劃一律暫緩執行。仲記得之前搜尋過灣仔區有一間浪人放題,佢地既用餐體驗獲得相當好評,劃一收費之餘更係不設用餐時段時限。最特別之賣點尤其甜品一環,款式多之餘且兼具日式風味,幸好還來得及預約可以盡情全晚吃到飽。甫進店內一刻經已深深地被眼前三層甜點玻璃櫃吸引駐足細賞,齊齊整整把13款排並列出來,計有晶瑩既櫻花水信玄餅、蕨餅、綠茶慕絲、焙茶芝士餅、梅酒啫喱、檸檬撻等都是頗具特色,有別於坊間日式放題餐廳所供應的粒裝雪米糍或豆腐雪糕,絕對有驚喜。甜點還是留待最晚慢慢品嚐較佳,朝著人氣方向走一定沒有錯,先會經過飲品櫃,除了基本罐裝飲料之外,還發現旁邊桌面放了一座透明容器及酒瓶酒杯,望真一點,內裡分別為兩款酒精類飲料,原來有梅酒及清酒供選擇且同樣無限量供應,最適合不過喜歡邊吃串燒邊喝酒之朋友們,非常貼心。餐前小吃盤選擇亦不俗,當中找到我最喜歡既酸汁刺身蝦。進食刺身壽司前,先呷一碗熱騰騰既餐湯暖下胃,此店提供的並非一般昆布豆腐麵豉湯,西式湯為黑松露忌廉湯,至於另一款為日式魚湯,打開煲蓋陣陣鮮味迎面飄香,啖啖都係濃郁魚湯之餘最重要一點是沒

餐前小吃盤選擇亦不俗,當中找到我最喜歡既酸汁刺身蝦。進食刺身壽司前,先呷一碗熱騰騰既餐湯暖下胃,此店提供的並非一般昆布豆腐麵豉湯,西式湯為黑松露忌廉湯,至於另一款為日式魚湯,打開煲蓋陣陣鮮味迎面飄香,啖啖都係濃郁魚湯之餘最重要一點是沒有魚腥味,用料十足。

順道觀察一下刺身壽司吧,提供多達7款是日新鮮刺身選擇,但相比之下能吸引我轉移視線既反而係各式各樣壽司,包括特別受歡迎既海膽壽司、鮟鱇魚肝壽司,其餘的也甚為精緻一下子真係數之不盡。

另外一側為各類燒烤食物,有華味鳥雞串同好好味又鮮甜既燒菠蘿片,要試畢所有食物似乎對大胃皇都有點兒難度,反正是不設時限既放題咁可以用至輕鬆既節奏吃都沒問題,店方補充食材既速度都很快,沒有所謂眼光光得個吉盤及大派長龍輪流食物既情況出現,值得一讚!

盛載著滿滿既戰利品餐碟兼盡情的吃認真係十分自癒,緊接下來再一口氣點了自己心頭好既芝士焗蠔+帶子、清酒煮蜆、天婦羅盛合(秋葵、多春魚、珍寶蝦)、限量供應的燒魚鲛、及池魚一夜干。全晚已點的均沒有漏單,而且即叫即做既串燒溫度都夠熱唔會太燶太乾,不過需要點耐性15分鐘內一定有得食

數回合既食物著實挺足夠填飽空虛既大胃皇,又係時候來品嚐甜點了兼打咭,要勞煩甜品小姐為我每款準備一客,還有即製焦糖燉蛋及鮮果班戟。

後記,原來用埋自己Ix或者Fx讚好,仲地仲會免費贈送一份海鮮頭盤(有生蠔、翡翠螺、青口及鮮蝦),只可惜自己實在太飽無索取呢個限時推廣
2018-12-23
之前喺中環食過浪人日本料理,感覺不錯。發現灣仔仲有一間放題店,當然要一試究竟啦!食放題最怕趕頭趕命,未食飽就俾人催埋單,而浪人的好處就係唔限時,入座開始可以一直食到LAST ORDER,可以慢慢食,舒服好多。飲品櫃的汽水有好多選擇,如果想飲酒,旁邊都有清酒可以斟。平時食放題,好多時都係第一轉刺身先係最新鮮,RE-ORDER質素就會下降。由於呢度係半自助形式,刺身係自己出去望住師傅即切,質素好有保證!咁就RE-ORDER幾多次都係一樣新鮮啦~壽司選擇唔算非常多,但係就簡而精,基本上大眾鍾意食的都有齊。個人最愛火炙三文魚壽司同埋鵝肝壽司,食完又食!前菜都唔輸蝕,薯仔沙律、青絲海蜇簡單又美味。燒物非常香口,羊架完全唔羶,牛肉串好惹味,而燒帶子都好鮮甜!芝士焗廣島蠔當然係放題必食。天婦羅炸得剛剛好,皮夠脆,又唔會太油。我地食齊哂紫薯、秋葵、南瓜同埋蝦~重點推薦甜品吧!!!見到咁多人排隊就知道有幾正啦!冇諗過放題可以食到咁高質素的甜品,種類非常多,而且好多都唔係放題常見的,好有特色。水信玄餅淡淡地好清新,梅酒啫喱酸甜又有酒香,焦糖燉蛋同埋水果PANCAKE都係即叫即製,仲可以揀埋水果的配搭!浪人

飲品櫃的汽水有好多選擇,如果想飲酒,旁邊都有清酒可以斟。
芝士焗廣島蠔當然係放題必食。
重點推薦甜品吧!!!見到咁多人排隊就知道有幾正啦!

水信玄餅淡淡地好清新,梅酒啫喱酸甜又有酒香,

浪人帶俾我一個非常好的用餐體驗,愛吃放題的朋友絕對不可以錯過!
2018-12-17
2018-12-31 156 瀏覽
最近食左餐好滿意既放題🥰 無限時放題可以慢慢食,而且食物仲好高質,真心推薦❗️佢地係半自助形式,冷盤、壽司、魚生、串燒同甜品都可以自己去拎今次我最愛既係佢地既壽司吧🍣平時放題唔會食壽司因爲好快就會飽,又整得求其,但係呢度製作絕不馬龍,刺身夠新鮮,當中仲有海膽軍艦同魚子軍艦,呢2款好受歡迎!通常師傅整完出黎就好快俾人拎左🙈魚生鮮甜,而且塊塊都勁厚切,帶子無切開原粒上🤩勁滿足啊串燒種類繁多:牛、雞、蝦、帶子、台灣腸等等,雞肉最討我歡心!肉質嫩滑而juicy熱食方面試左清酒煮蜆,d蜆大大隻粒粒都有肉,酒味剛好,唔會食到苦味👌🏻天婦羅即叫即炸🍤炸皮夠薄,熱辣辣食超好味雖然食得好飽!但女人見到甜品係有第2個胃既😍呢度有大大個甜品櫃,竟然有水信玄餅💕好搶手,我一個都啪左兩件🙈另外仲有抺茶慕絲🍵相當驚喜喎!抺茶味幾出,而且甜度剛好,甜品吧仲有即叫即製班戟同焦糖燉蛋要讚一讚呢度既師傅,每個位置都有一位師傅睇住,佢地會因應食物既去量refill,而且refill速度都好快👍🏻

魚生鮮甜,而且塊塊都勁厚切,帶子無切開原粒上🤩勁滿足啊

2018-12-30 145 瀏覽
好早之前已經book定枱食浪人今日終於食到自助區有冷小食、沙律吧、刺身吧、壽司吧 花多眼亂好豐富好吸引壽司吧有師傅即場整好正好新鮮啲飯都唔大舊所以食多幾件都唔驚飽刺身吧不得了有三文魚、北寄貝、希靈魚、劍魚腩、帆立貝、甜蝦、油甘魚睇見大大件嘅刺身都流口水海蝦天婦羅一啲都唔油膩蝦肉仲好彈牙吉列海蝦係另一種風味黃金帶子真心正 帶子加芝士冇得彈日式炸餃子皮薄肉餡多汁芝麻雞翼肉質幾嫩滑清酒煮蜆蜆肉好鮮甜重點係冇沙!燒烤吧都係即場燒燒起就可以自已夾海蝦、和牛串、帆立貝一定要食!甜品吧有成十幾款甜品!豆腐慕絲口感滑溜仲好重豆腐味焦糖燉蛋唔會太甜伯爵茶日式卷蛋都好特別最後仲食埋柚子雪糕同埋芝麻雪糕!無限時放題可以慢慢食食左超級多野
好早之前已經book定枱食浪人
今日終於食到

自助區有冷小食、沙律吧、刺身吧、壽司
花多眼亂好豐富好吸引

壽司吧有師傅即場整
好正好新鮮
啲飯都唔大舊
所以食多幾件都唔驚飽

刺身吧不得了
有三文魚、北寄貝、希靈魚、劍魚腩、帆立貝、甜蝦、油甘魚
睇見大大件嘅刺身都流口水

蜆肉好鮮甜
重點係冇沙!
燒烤吧都係即場燒
燒起就可以自已夾

海蝦、和牛串、帆立貝一定要食!

甜品吧有成十幾款甜品
豆腐慕絲口感滑溜仲好重豆腐味
焦糖燉蛋唔會太甜
伯爵茶日式卷蛋都好特別

最後仲食埋柚子雪糕同埋芝麻雪糕!
無限時放題可以慢慢食

食左超級多野

出名為食既我近期少吃放題,怕長肉又想吃精緻點~見奄尖同事介紹呢間日本放題,又心旭旭想試~ 趁聖誕前夕又有藉口放肆一下!$328無限時任食,經openrice訂檯仲有95折~跟其他放題不同,呢度計採用半自助餐形式。近入口位置係甜品區,入面仲有冷盤區、壽司刺身、燒物、熱湯飲品都係自助式。店長安排好坐位,已經急不及待出去拎食物~冷盤區除了平時放題有既日式沙律冷麵,仲有酒店自助餐常見既cold cut、凱撒沙律、泰式刺身蝦都有~睇住壽司師傅即做既手握壽司,款式多仲不時轉款,比平時喺放題紙點既更多款,見最愛既海膽、帆立貝、鮟鱇魚肝壽司都有,當然要先取下刺身部份除了有基本的三文魚希靈魚甜蝦,仲有劍魚腩油甘魚帆立貝,肥美新鮮~食壽司刺身當然少不了清酒,呢度連梅酒都有。唔飲酒既朋友可以揀罐裝汽水飲品~仲有香噴噴既燒物,華味雞、燒菠蘿,仲有燒得好juicy既羊架、和牛串都係不能錯過的~羊架仲係人氣之選,經常見人龍!食完一轉自助吧,係時間點放題紙上既食物~一如以往既任食攻略,會先點海鮮類,又點少得煙肉焗生蠔,黃金帶子係混合左千島醬,焗得好香!天婦羅亦夠酥脆,本來只係每款點兩件,點知黎多左,最後因為太香口都
出名為食既我近期少吃放題
怕長肉又想吃精緻點~
$328無限時任食,經openrice訂檯仲有95折~
跟其他放題不同,呢度計採用半自助餐形式。
店長安排好坐位,已經急不及待出去拎食物~

羊架仲係人氣之選,經常見人龍!
食完一轉自助吧,係時間點放題紙上既食物~
一如以往既任食攻略,會先點海鮮類,
又點少得煙肉焗生蠔,黃金帶子係混合左千島醬,焗得好香!
天婦羅亦夠酥脆,本來只係每款點兩件,點知黎多左,最後因為太香口都吃清光~
肚子空間有限,要開始甜品時間了~

甫進店一刻已經心繫甜品櫃,當然每款都要試啦!
水信玄餅加上櫻花賣相精緻,晶瑩通透、抹茶蕨餅煙煙韌韌,味道幽香
真係放題少見的,當然不能錯過,好食程度令我點了兩次

仲有即做鮮果PANCAKE
見隔離食雪糕,問問店員原來仲有柚子、綠茶、黑芝麻雪糕
我點柚子的,仲有柚子皮夠清新!