2019-01-02 3692 瀏覽
bookmark 左浪人好耐,今日終於約埋fd 一試. 其實朋友黎之前對放題興趣不大,總覺得任食質素都麻麻. 但今次剛黎到攞第一輪野食已經打破左佢bias, 一邊食一邊話要介紹比其他fd 黎😂🤣Round 1...就係每樣都想試d ,款式頗多. 最後實在太飽有d 都無試過🙈日式放題不可缺少就緊係刺身同壽司. 刺身壽司有甘海老,帆立貝,北寄貝,三文魚,海膽壽司,鵝肝壽司,火炙三文魚,蟹籽壽司等. 其中三文魚幾香,帆立貝亦都好肥美大粒. 火炙三文魚可以再燒耐一點,炙燒油脂香如果重d 就更出色. 之後就到我最欣賞燒烤吧,照燒串燒全部熱辣辣即燒. 有華味雞,羊架,和牛串,帆立貝,香草豬肉腸,燒菠蘿片...其中好喜歡燒菠蘿片,燒過就更香甜,而且多汁無渣,真係好食和牛串,帆立貝,香草豬肉腸都唔錯,加上醬汁燒過就更惹味. 仲有最欣賞羊架,忍唔住encore. 而且幫佢影大頭照🤣 燒時間剛剛好,入面仲係粉紅色大概7成熟. 肉質真係好軟嫩juicy, 帶點羊肉香但卻完全唔騷. 點上一邊略帶甜味薄荷醬就更畫龍點精. 呢道羊架真係好高水準,完全可以媲美之前去過其他西餐廳幾百蚊碟羊架. 而且呢度仲可以任食,前

日式放題不可缺少就緊係刺身壽司. 刺身壽司有甘海老,帆立貝,北寄貝,三文魚,海膽壽司,鵝肝壽司,火炙三文魚,蟹籽壽司等. 其中三文魚幾香,

和牛串,帆立貝,香草豬肉腸都唔錯,加上醬汁燒過就更惹味.

. 而且呢度仲可以任食,前提係要食得落🤣最後我都食左3舊就必須停手,太飽

後來聽店員講,平時食羊架多數黎自new zealand,但呢道羊架黎自蒙古,所以口感上就更出色

金菇肥牛卷還不錯

除左自己攞,亦有menu可以order 更多菜色. 芝麻雞翼幾香脆,仲有雜錦天婦羅同吉烈炸物.
朋友吉烈大蝦同天婦羅蝦都各叫左一客,試完我強烈建議大家喜歡炸物既話選天婦羅就夠. 吉烈相對炸粉更厚,油膩感更高. 倒不如留肚空位食多d 燒物壽司

煙肉芝士焗生蠔,唔知係咪焗耐左,呢款蠔無咩味亦較乾. 反而炸蠔唔錯,多汁無腥味

除左烏東仲有炒飯等,原本9成飽無打算叫,但聽到隔離枱女仔講左幾次烏東好好食🤣所以選左呢款烏東,其實就係紫菜,蛋加上烏東. 湯底簡單帶上紫菜香,撈勻蛋mix 上烏東,剛食完油膩炸物再飲啖湯幾舒服. 烏東口感亦唔錯,唔會太腍.

一邊既係日本梅酒,酸酸甜甜大愛. 除左梅酒仲有日本清酒,酒味相對較濃烈,岩好酒之人.
其他放題一般飲料都齊,不過太常見個人就無太大興趣,反而推薦試下日本酒同佢既日本魚湯,相片篇幅有限就唔post. 係好足料三文魚同白蘿蔔熬煮而成,呈乳白色香甜濃郁,贊

最後甜品控既我緊係唔可以錯過甜品吧.水信玄餅晶瑩剔透實在好靚,口感類似jelly, 味道清清地還不錯

每日應該有唔同雪糕供應,當日有綠茶,柚子同芝麻. 柚子清新,芝麻都幾香,反而綠茶相對失色.

另一道喜歡甜品係焙茶芝士蛋糕,焙茶味意外地頗香濃. 豆腐奶凍亦唔錯,帶豆腐淡淡香味.
伯爵茶卷蛋同菠蘿蛋糕就普通. 除左蛋糕,仲有水果可供選擇,好酸既我夾左一堆blueberry 同raspberry. 最後實在太飽無試到抹茶蕨餅,即製creme brulee同水果pancakes. 等下次再黎試埋先!

overall 無限時,坐得闊落舒服. 服務亦唔錯,上菜快,職員有禮貌而且主動refill 水茶. 計番每人都係328,比平時放題貴d 就有高好多食物質素同環境,個人覺得性價比好高. 下次有fd 想食放題都會encore 呢間

• 燒菠蘿
  • 燒羊架