出名為食既我近期少吃放題,怕長肉又想吃精緻點~見奄尖同事介紹呢間日本放題,又心旭旭想試~ 趁聖誕前夕又有藉口放肆一下!$328無限時任食,經openrice訂檯仲有95折~跟其他放題不同,呢度計採用半自助餐形式。近入口位置係甜品區,入面仲有冷盤區、壽司刺身、燒物、熱湯飲品都係自助式。店長安排好坐位,已經急不及待出去拎食物~冷盤區除了平時放題有既日式沙律冷麵,仲有酒店自助餐常見既cold cut、凱撒沙律、泰式刺身蝦都有~睇住壽司師傅即做既手握壽司,款式多仲不時轉款,比平時喺放題紙點既更多款,見最愛既海膽、帆立貝、鮟鱇魚肝壽司都有,當然要先取下刺身部份除了有基本的三文魚希靈魚甜蝦,仲有劍魚腩油甘魚帆立貝,肥美新鮮~食壽司刺身當然少不了清酒,呢度連梅酒都有。唔飲酒既朋友可以揀罐裝汽水飲品~仲有香噴噴既燒物,華味雞、燒菠蘿,仲有燒得好juicy既羊架、和牛串都係不能錯過的~羊架仲係人氣之選,經常見人龍!食完一轉自助吧,係時間點放題紙上既食物~一如以往既任食攻略,會先點海鮮類,又點少得煙肉焗生蠔,黃金帶子係混合左千島醬,焗得好香!天婦羅亦夠酥脆,本來只係每款點兩件,點知黎多左,最後因為太香口都
出名為食既我近期少吃放題
怕長肉又想吃精緻點~
$328無限時任食,經openrice訂檯仲有95折~
跟其他放題不同,呢度計採用半自助餐形式。
店長安排好坐位,已經急不及待出去拎食物~

羊架仲係人氣之選,經常見人龍!
食完一轉自助吧,係時間點放題紙上既食物~
一如以往既任食攻略,會先點海鮮類,
又點少得煙肉焗生蠔,黃金帶子係混合左千島醬,焗得好香!
天婦羅亦夠酥脆,本來只係每款點兩件,點知黎多左,最後因為太香口都吃清光~
肚子空間有限,要開始甜品時間了~

甫進店一刻已經心繫甜品櫃,當然每款都要試啦!
水信玄餅加上櫻花賣相精緻,晶瑩通透、抹茶蕨餅煙煙韌韌,味道幽香
真係放題少見的,當然不能錯過,好食程度令我點了兩次

仲有即做鮮果PANCAKE
見隔離食雪糕,問問店員原來仲有柚子、綠茶、黑芝麻雪糕
我點柚子的,仲有柚子皮夠清新!