2024-04-25 420 瀏覽
是晚到左泰初夏打邊爐,七點多來到,剛好有幾枱人入座,等左一陣就到我地了😊揀左雞煲+牛板腱90分鐘放題,$238一位,如果怕唔夠時間食,佢有$120分鐘揀,都係$278,價位貼地👍揀完湯底店員就帶位入座,坐左牆邊一張卡位,濶落好坐喎,出去睇下自助區有咩食先,炸物、泰式沙律同糕點等,差不多拎光了😂見店員入緊廚房拎新嘅出黎,咁等陣再出黎啦。先上雞煲,一次性無得添食的。雞件係泰式口味,酸酸辣辣帶香料香味,好味噃😋而且同火鍋爐分開上,唔使食完雞煲先打邊爐,咁幾好🤭呢度只提供鴛鴦鍋,揀左冬蔭功湯同芫茜皮蛋湯底。冬蔭功酸酸辣辣有椰奶香,芫茜鍋的芫茜味夠濃,兩個湯底都好味。呢個餐嘅肉有牛板腱、牛胸爽、西班牙豬肉、醉雞件,仲左次一級的卡樂beef,兩款牛肉都有食,但我就覺得牛板腱好食啲,無咁肥同牛味濃啲😋最重要嘅賣點係呢度嘅泰式小食😘牛、豬、雞肉串嘅串燒都好好味,燒得香口唔乾身,香茅味入晒味勁正。另外燒豬頸肉又係正,香口肥美。泰式豬手必叫😍軟腍入味,好食過唔少食泰小菜嘅舖頭。一路食小食又一邊打邊爐,正😆食左咁多肉去食下菜先,是晚有西洋菜喎,仲有油麥菜、唐生菜同娃娃菜等,其他火鍋料有冬瓜、南瓜、雜菌、丸、

一路食小食又一邊打邊爐,正😆食左咁多肉去食下菜先,是晚有西洋菜喎,仲有油麥菜、唐生菜同娃娃菜等,其他火鍋料有冬瓜、南瓜、雜菌、丸、水魷、午餐肉等,refill得快👍

特飲都係任飲㗎,檸檬蘆薈、乳酸梳打等,款式甚多,又有得揀小冰走甜等,唔怕飲太甜啦😋

食飽飽又係時候食埋甜品,泰式糕點、蛋糕仔同雪條等,食泰式野梗係要整返支榴蓮雪條啦😆

飽到上心口😆真係好好食,打邊爐係好味但驚喜不大,最正係泰小食同個雞煲,plan下幾時再黎先🤤
2024-04-22
我揀左 Set B 90分鐘雞煲+牛板腱火鍋 已經非常滿足😋兩位就已經可以叫鴛鴦鍋底 唔洗加錢幾欣賞個椰汁雞湯 酸中帶甜 好清爽開胃👍🏻👍🏻👍🏻用嚟烚D肉類幾好架火鍋配料一應俱全牛板腱肉質鮮嫩 入口軟糯牛胸爽係我第一次食 幾得意 有D脂肪又爽爽地咁卡樂Beef 同西班牙豚肉片都很不錯再嚟嘅係海鮮類嘅蝦滑 口感彈牙 鮮甜可口韭菜餃好香韭菜味除左火鍋外 餐廳仲提供左雞煲同各式各樣嘅熟食😆泰式雞煲帶少少酸甜味 無出面食嘅咁咸雞件都算新觧 一D都無雪藏味我地仲叫左牛肉同雞肉串燒、炸墨魚丸、炸魚餅等呢D熱食唔單止豐富左火鍋嘅口味 亦都為用餐體驗增添左更多樂趣出面仲有自助吧都好吸引架 所以都攞左幾款小食試下🤤木瓜沙律清新爽口 泰式鳳爪多汁 炸雞翼夠酥脆火鍋嘅各種蔬菜、丸類、芝士腸、炸魚皮、響鈴等應有盡有對於中意甜品嘅朋友 更有各種口味嘅雪糕雪條可供選擇見好多人攞住條西瓜雪條好得意 所以我地都攞左 係好香甜嘅西瓜味 唔錯唔錯😛飲品都好多款好正架🤩有唔同嘅梳打、茶類等我地叫左乳酸梳打、荔枝梳打、檸檬蘆薈綠茶、凍檸茶清爽得嚟唔會太甜 同泰式火鍋絕配雖然咁形容好奇怪 但我覺得呢一餐幾多姿多彩🤣火鍋同雞煲都

兩位就已經可以叫鴛鴦鍋底 唔洗加錢

韭菜餃好香韭菜味

除左火鍋外 餐廳仲提供左雞煲同各式各樣嘅熟食😆
泰式雞煲帶少少酸甜味 無出面食嘅咁咸
雞件都算新觧 一D都無雪藏味
我地仲叫左牛肉同雞肉串燒、炸墨魚丸、炸魚餅等

出面仲有自助吧都好吸引架 所以都攞左幾款小食試下🤤
木瓜沙律清新爽口 泰式鳳爪多汁 炸雞翼夠酥脆
火鍋嘅各種蔬菜、丸類、芝士腸、炸魚皮、響鈴等應有盡有
對於中意甜品嘅朋友 更有各種口味嘅雪糕雪條可供選擇

飲品都好多款好正架🤩
有唔同嘅梳打、茶類等
我地叫左乳酸梳打、荔枝梳打、檸檬蘆薈綠茶、凍檸茶
清爽得嚟唔會太甜 同泰式火鍋絕配

雖然咁形容好奇怪 但我覺得呢一餐幾多姿多彩🤣
火鍋雞煲都真係有泰式風味
仲有好多出面食唔到嘅熟食同飲品
2024-04-20
2024-04-18 361 瀏覽
荃灣是一個我時常去的地方! 早前經過愉景新城, 發現原來的餐廳變成了泰式火鍋, 從未試過泰菜火鍋放題的我, 必須一試的! 店舖光猛, 木及綠植做裝飾, 店內冷氣充足, 地面乾淨, 很讚! 一個價錢, 除了牛板腱火鍋放題外, 還有辣度可選的雞煲任食!泰式湯底多選, 我們點了椰汁雞湯及泰式清湯底! 我個人比較喜歡椰汁雞湯, 酸酸辣辣的很開胃, 但有人喜歡清湯, 更能體現食物原味道! 坐下便送來了牛板腱、牛胸爽、澳洲250日殼飼卡樂Beef、酒嫩雞件及西班牙栗心豚肉片! 試了喜歡的再追加免浪費! 最愛牛板腱, 肉質嫩滑, 牛肉味濃! 牛胸爽也真的是爽, 不油膩入口脆脆的! 蔬菜、丸、牛栢葉、午餐肉、菇菌、脆魚皮、響玲等全自助, 另外有功效多多的香茅茶及各式飲品! 就連泰式串燒、冷盤小食、泰式粉絲沙律、泰式酸辣鳳爪、木瓜沙律、炸泰式雞卷、春卷及雞翼等也有! 選擇很多! 甜品除了泰式必有的西米糕及千層糕外, 還有芝士蛋糕及雪糕, 讚了! 飲品選擇也多, 還有甜甜的香茅茶

飲品選擇也多, 還有甜甜的香茅茶
在愉景新城上烘焙班,就順便在樓上吃新開張火鍋店,第一次嚐試以泰式為主題的火鍋半放題。🚇交通:乘60M巴士可在愉景新城站下車,或近荃灣站A出口,在大家樂對面、牛奶冰室旁邊。🏠環境:以淺白為主題,近門口是自助區,設有香茅茶和熱水、蔬菜🥬區、前菜、小食和甜品區,座位安排寬鬆,有落地玻璃窗卡座、靠牆的二人卡座、中庭設有少許植物作裝飾,整體清新自然。🤵🏻服務:人手下單,入座前先選定火鍋或套餐,再選火鍋湯底,不收取加一。🍽️午市:可以選擇60分鐘定量火鍋或普通套餐。湯底有五款,我們都點了泰式風味。🥩精選牛板腱套餐🍲 $118冬陰公湯底,味道濃郁而帶點辣,🥩牛板腱少脂肪,肉質較細嫩,切得薄身,入口有濃郁牛味,個人喜歡牛板腱多於牛胸腹肉。🥩澳洲M7牛胸腹套餐🍲 $158泰式清湯底,有淡淡的芫茜味道,🥩牛胸腹四分之一是脂肪,比牛板腱厚一點,帶點筋,較爽滑,也有牛味。🍵香茅茶:標示對身體有很多功效,入口有淡淡香茅味,味道較甜。🥗前菜和🫔小食:有木瓜沙律🥗、泰式粉絲、泰式無骨鳳爪,很清新開胃,也有炸魚餅、炸雞翼🍗、炸芋泥球等,都炸得卜卜脆。🍰甜品:椰汁西米糕,掌心大小,甜度很平衡,添加了清甜粟米🌽來豐富口感。
在愉景新城上烘焙班,就順便在樓上吃新開張火鍋店,第一次嚐試以泰式為主題的火鍋放題
🏠環境:以淺白為主題,
近門口是自助區,
設有香茅茶和熱水、
蔬菜🥬區
前菜、小食和甜品區,座位安排寬鬆,
有落地玻璃窗卡座
靠牆的二人卡座、
中庭設有少許植物作裝飾
整體清新自然。
🥩精選牛板腱套餐🍲 $118
冬陰公湯底,味道濃郁而帶點辣,
🥩牛板腱少脂肪,
🥩澳洲M7牛胸腹套餐🍲 $158
泰式清湯底,有淡淡的芫茜味道,
🥩牛胸腹四分之一是脂肪,
比牛板腱厚一點,帶點筋,較爽滑,也有牛味。
🥗前菜和🫔小食:有木瓜沙律🥗、泰式粉絲、
泰式無骨鳳爪,很清新開胃,
也有炸魚餅、
炸雞翼🍗、炸芋泥球等,都炸得卜卜脆。
也有雪糕供應,朋友說士多啤梨雪條很好吃😋!
2024-02-26
2天前 0 瀏覽
係荃灣愉景新城最近新開咗一間餐廳 係泰式火鍋店黎 泰式小食都有好多種 食到飽晒咁離開😎🍀Set B依個套餐最主要就係食雞煲同埋牛板腱火鍋 雞煲好特別 係用泰式酸辣醬作為調味 雞件有少少似咕嚕肉咁 幾好食😋 火鍋湯底揀左沙嗲湯底同埋椰汁雞湯底 沙嗲湯底有花生粒 味道濃郁 將啲食材掉落去煮 唔使加入何調味都好夠味👍🏻 椰汁雞湯湯底酸酸地幾得意😊 牛板腱好新鮮好有嚼勁 豚肉亦都好有咬口 豬肉味香濃🤤 泰式雞串 牛串 豬串三種串燒都好好食 忍唔住再叫多咗一次😜 除咗泰式嘢飲 仲有一啲講式茶餐廳會飲到嘅嘢 選擇都幾多🤣

🍀Set B
黎到荃灣愉景新城有間新開泰國餐廳任食泰式任食火鍋🍲晚市90分鐘定量火鍋包左多款火鍋配料、泰式小食、飲品&甜品任飲任食。餐廳有五個湯底選擇,我地揀左冬陰功湯底+ 芫茜皮蛋湯底,鴛鴦鍋無額外收費,可以試多種味道。冬陰功湯底較濃味,芫茜皮蛋湯底都好足料👍🏻餐廳設有自助醬料區,有芫茜、蒜蓉碎、指天椒、胡麻醬、豬頸肉醬、豉油、蔥花和海鮮醬,任君選擇,一定有一款啱你口味。呢個餐有五款火鍋肉任食,包括牛板腱、牛胸爽、西班牙豬肉、醉雞件,卡樂beef,最推薦牛板腱,肉質鮮嫩,肥瘦適中,其他肉類如牛胸爽爽口彈牙,卡樂Beef 同西班牙豚肉片都肉質細嫩。而雞煲可揀不同辣度,雞煲好足料,有不同香料、薑蔥等。雞肉入味,份量十足而且雞煲是任添任食。除肉類之外,仲有不同既任食打邊爐配料,可以根據自己的喜好選擇,如蔬菜、丸類,粉麵、冷盤小食等,仲有不同的甜品,如雪條、椰汁西米糕、千層糕,味道相當不錯。仲有大量飲品免費選擇,例如泰式奶茶、不同口味的梳打飲品榴槤雪香、椰島雪香、龍眼冰、檸檬茶、檸檬水、好立克、阿華田、汽水等。我推薦泰式奶茶,能夠飲到和港式奶茶不同的口感,具有煉乳和茶的香味,比港式奶茶甜度更高,但十分可口
黎到荃灣愉景新城有間新開泰國餐廳任食泰式任食火鍋🍲

晚市90分鐘定量火鍋
包左多款火鍋配料、泰式小食、飲品&甜品任飲任食。

2024-05-03
這間泰國餐廳位於荃灣的愉景新城,主打泰式火鍋雞煲放題,店內環境寬敞舒適,裝潢以簡約的木系為主,純白色牆身擺放不少綠色植物,感覺悠閒舒適,適合多人聚會。逢星期一至五11:30至17:30五人同行一人免費,外賣自取可享九折優惠。晚市時段分為三款級別的套餐,可選90分鐘或者120分鐘。泰初夏之雞煲+牛板腱火鍋放題 - $238/位(90分鐘) 湯底方面,五款每日新鮮熬製真材實料,奶白色的椰汁雞湯有一股清爽的酸辣滋味,並帶有濃濃的香茅香氣及順滑的椰香,毫不油膩; 泰式清湯清澈不油膩,有清爽的香料味。雞煲方面,肥美飽滿的鮮雞件嫩滑多汁,有著濃郁惹味的泰式醬汁,辣度更可選走辣。肉類方面,精選牛板腱中間有一根透明的嫩筋,脂肪少肉結實,軟嫩清爽;澳洲250日穀飼卡樂Beef油花豐富帶少許筋,紮實帶點嚼勁,相當有層次;西班牙栗心豚肉片脂肪分佈勻稱,肉味香濃肉汁香甜四溢;牛胸爽是牛胸前肋骨上的一塊細小的筋膜類肌肉,不但不油膩還十分爽口。小食方面,墨魚滑和蝦滑鮮甜爽滑,有少許爽脆的蟹籽;即叫即燒的串燒有牛肉、豬肉及雞肉,嫩滑多汁而不乾柴,淋滿惹味的沙嗲醬;豬頸肉鮮嫩又脆口。自助區方面,金黃酥脆的炸物包括雞翼

晚市時段分為三款級別的套餐,可選90分鐘或者120分鐘。

泰初夏之雞煲+牛板腱火鍋放題 - $238/位(90分鐘)
椰汁雞湯 & 泰式清湯

精選牛板腱
澳洲250日穀飼卡樂Beef
西班牙栗心豚肉片
牛胸爽

墨魚滑 & 蝦滑
串燒牛 & 串燒豬
豬頸肉

自助區方面,金黃酥脆的炸物包括雞翼及薯角等,亦有無骨鳳爪及粉絲等泰式前菜,還有Tiramisu等西餅切件和椰汁糯米糕等泰式糕點。超過十數款火鍋配料如豬紅、魚蛋及新鮮蔬菜等,選擇豐富。
樂天西瓜雪條

甜品方面,有多款樂天及Melona雪條,當中西瓜雪條最為特別,吃起來有淡淡的西瓜清甜,綠色部分則是香甜的哈密瓜味,更有朱古力花生扮作西瓜籽,層次豐富。
泰式奶茶 & 椰島雪香

飲品方面,多款即叫即沖的手調泰式飲品,例如:泰式奶茶有著濃郁的泰國茶葉香氣、椰島雪香有著香甜的椰奶有少少燕麥片。
3天前
之前和同事聊天,同事提及食過一間名為「泰•初夏」的泰式火鍋幾好,向筆者大力推薦。於是,今天筆者就約了朋友過來試試。今次在午巿時段抵達,所以點了這個午市60分鐘定量火鍋,分別有5款肉類可選。湯底選擇鴛鴦鍋,分別點了椰汁雞湯和冬蔭功湯底。椰汁雞湯入口充滿椰香,帶一點酸味;而冬蔭功湯內放有香茅、辣椒、檸檬葉等香料,味道酸辣惹味。定量火鍋套餐下,西班牙栗飼豬梅片、澳洲M7牛胸腹2款肉各有150g。M7牛胸腹肉薄切,口感軟嫩;而西班牙栗飼豬梅片同樣入口柔嫩,豬肉味頗為香濃。肉片和2款湯底都好搭,好索湯頭的精華香味。除了定量的肉類,餐廳還設有自助火鍋配料專區。丸類、菇菌、蔬菜、麵類都應有盡有,其中菇菌盡索椰汁雞湯、冬蔭功湯2款湯底的味道,十分惹味。火鍋以外,亦有多款熟食小食任取。炸物類有炸蕃薯球、春卷、炸雞卷和炸雞翼,身為雞翼控的筆者忍不住狂encore雞翼。配合泰國主題,還有泰式鳳爪、木瓜沙律等小食。泰式鳳爪口感爽脆,酸酸辣辣好開胃。甜品不但有平時放題常見的蛋糕、雪糕,還有泰式糕點:椰汁西米糕和千層糕。千層糕口感軟糯煙韌,椰香味濃郁。飲品就掃QR Code下單。筆者點了龍眼冰,不過就稍嫌略甜了一

今次在午巿時段抵達,所以點了這個午市60分鐘定量火鍋
,分別有5款肉類可選。

西班牙栗飼豬梅片
澳洲M7牛胸腹

,十分惹味。

。千層糕口感軟糯煙韌,椰香味濃郁。

飲品就掃QR Code下單。筆者點了龍眼冰,不過就稍嫌略甜了一點。
6天前
成日去打邊爐,泰式火鍋都係第一次食,愉景新城呢個美食沙漠終於有新餐廳開🥹▪️雞煲+牛板腱火鍋$238/位湯底可以揀兩款,我就揀左沙嗲同比較泰底嘅椰汁雞湯,沙嗲沙底濃郁,椰汁雞湯帶香茅青檸嘅味道,幾清新雞煲無限任食,可以揀辣度,雞件炸過,亦都厚肉,蘸滿醬汁幾入味火鍋肉類可以揀牛板腱、卡樂beef(牛五花)、牛胸爽同豚肉。牛胸爽唔係間間打邊爐都有,口感爽口!小食仲可以叫泰式豬頸肉、豬手、串燒、薄餅等,一次過滿足晒去泰國菜想食嘅嘢自助區有其他火鍋配料可以拎,熱食就有泰式小食,春卷、香茅雞翼、雞卷、薯角等任拎,香脆可口😚甜品方面就有泰式椰汁糕同千層糕。拉椰糕口感軟糯,唔會太甜。椰汁西米糕帶陣陣班蘭香,口感軟滑飲品推薦試下佢地自製嘅香茅茶,清甜消暑。另外可以任叫特飲,仲有盲盒可以揀🤣飲左盲盒,顏色夢幻,味道就係椰汁冰。另外仲飲左椰島雪香、菠蘿梳打同檸檬蘆薈綠茶,正常發揮

▪️雞煲+牛板腱火鍋$238/位

3天前 0 瀏覽
食到一肚氣我BOOK咗母親節中午12點, 12點左右到, 等勁耐都入唔到座, 唔係餐廳冇位, 係前面有好多人排隊, 而要入座係一定要喺門口揀個餐, 湯底同CONFIRM食幾耐時間終於排到我時已經係12:15, 點知問我介唔介意分枱坐, 佢明明有一排枱係吉咗, 而我哋仲要係BOOK 咗枱, 同埋母親節一家人食飯有冇理由叫人分開坐到入去坐低等咗15分鐘, 個火鍋都未到, 我再問, 計時架喎, 遲咗上咁點計到食野, 勁少選擇, 個雞煲超垃圾, 係炸完既雞做雞煲, 又唔脆, 肉又難咬, 出面自助攞野食既勁少選擇, 啲炸魚皮全部都係淋既。最正常係出面既韓國雪條, 牛x 系列好食好多, 價錢仲要差唔多
食到一肚氣

餐廳位於愉景新城, 主打泰式雞煲火鍋放題, 這間火鍋湯底款式有五款, 其中冬陰功及椰汁雞湯底是店內招牌之選✨肉類是無限供應, 自行掃ǫʀ下單, 圖文並茂、非常方便, 有系統完全沒有漏單情況,值得一讚, 非常方便👍🏻我們選了套餐ʙ - 泰.初夏之雞煲 + 牛板腱火鍋放題湯底選了冬陰功及椰汁雞湯底, 冬陰功醇厚濃郁帶點鮮甜, 而椰汁雞啖啖椰香、清爽不油膩帶點酸, 味道層次很豐富雞煲🐔(可自選辣度🌶️)雞煲有大量的辛香料, 雞肉非常入味啖啖肉、醬汁濃郁, 雞件還可以無限添加, 非常惹味精選肉類🥩精選牛板腱、牛胸爽、澳洲250日穀飼卡樂ʙᴇᴇғ、酒嫩雞件及西班牙栗心豚肉片
最喜歡精選牛板腱, 牛味濃郁, 沾上湯汁一流,最特別有泰式冷盤小食、串燒及泰式甜品, 更多達十六款精選特飲, 特別推介榴槤雪香, 全部都可以任飲, 絕對是大滿足😍店員服務很好, 環境設有多個卡座, 枱與枱之間空間感十足, 上菜有效率又不停來回主動收碟, 很適合一大班朋友聚會, 性價比高, 值得再回顧💕

我們選了
套餐ʙ - 泰.初夏之雞煲 + 牛板腱火鍋放題
湯底選了

雞煲🐔
(可自選辣度🌶️)

精選肉類🥩

• 泰.初夏之雞煲 + 牛板腱火鍋放題
  • 榴槤雪香
2024-05-07 0 瀏覽
好耐無打邊爐,係愉景新城商場入面搵到呢間食火鍋放題仲有雞煲,係商場入面好方便,呢間餐廳係食泰式味道,一入餐廳會揀定鴛鴦火鍋嘅湯底,面火鍋配菜醬油都係自助形式。種類選擇多,而肉類,手打丸類同飲品之類都可以手機落單,夠曬方便。👍🏻餐廳枱與枱之開都會有唔少空間,坐得舒服。._.🍲90分鐘火鍋放題(雞煲+牛板腱) 套餐🍲鴛鴦湯底(沙嗲+椰汁雞湯)鴛鴦湯底可以一試過試曬兩種口味,仲可以轉換一下口味,有成90分鐘食,必定夠食。✨️肉類薄砌碌一碌已經食得,又香又夠味!再加埋個雞煲,件數好多,香矛味重,外表香脆肉質腍身,食埋雞煲的確好滿足。🍲飲品選擇都多,仲有特飲可揀,我覺得呢間上菜速度都幾快,整體感覺食得好滿足。._.
餐廳枱與枱之開都會有唔少空間,坐得舒服。
._.
🍲90分鐘火鍋放題(雞煲+牛板腱) 套餐🍲
鴛鴦湯底(沙嗲+椰汁雞湯)
肉類薄砌碌一碌已經食得,又香又夠味!
._.
預約12:00食火鍋,一開始入座混亂,在場有顧客由11:30等到12:00都未能入座,沒有預訂的顧客反而能先入座。入座後15分鐘,火鍋湯底才送上,但所有火鍋食材在點餐30分鐘後才送上,白白浪費2小時任食時間。而惠顧的火鍋套餐附送的海鮮桶,在最後30分鐘時才送上,但當時胃的空間已再放不下食物了。自助熟食方面,eg 雞翼,薯角,千層糕幾乎夾完就沒有,好似不會refill一樣。唯一好處是飲品很快就送上。總括而言,食物及飲品質素唔錯,但出餐速度有待改善(同場加映:在場惠顧普通午市的顧客,憤怒投訴海南雞飯點了30分鐘後,才被告知海南雞飯已售罄,白白浪費時光)若大家進入此餐廳進食,最好有一定的飽腹感才好惠顧🤣🤣否則好容易會hangry!!

• 雪糕
2024-05-01 66 瀏覽
最近聽到朋友同我講話佢食過一個好抵食嘅任食火鍋,仲要係泰式添好似好少見到,所以今日就等我去試吓啦叫咗個泰.初夏之雞煲 +牛板腱火鍋放題首先入座前就揀選湯底先叫咗個椰汁雞湯底同埋芫荽皮蛋湯底椰汁雞湯底係酸酸地好開胃好清新芫荽皮蛋湯夠正宗雖然係任食,但係啲牛肉都好新鮮顏色超靚 而每一次落單店員都送足夠嘅份量俾我哋肉類就係經手機落單仲有好多唔同種類嘅特色飲品同埋熟食添呀精選牛板腱 澳洲250日穀飼卡樂Beef 兩種牛都好有牛味 肥瘦均勻牛胸爽比較少見好特別 開頭以為佢係肥膏 原來食落係好爽脆架 充滿豐富嘅骨膠原西班牙栗心豚肉片 - 豬嘅味道都好濃郁仲可以任叫酒嫩雞件 不過太多嘢食我哋冇叫到大堂外面仲擺放咗自助任食區 有各種蔬菜丸類 選擇好多特色飲品方面,我哋叫咗青檸梳打 凍檸茶 龍眼冰 仲有榴連雪香全部製作都係好有誠意架 都好好飲🤤熟食方面叫咗串燒有牛豬雞選擇 仲有泰式豬手 炸各種丸類個豬手滷得好入味,腍晒好味 串燒都好有特色泰式雞煲個味道同傳統嘅雞煲唔同係有啲酸酸辣辣 幾開胃雞煲都係可以任食㗎😍😍再唔夠,仲可以再出去自助區嗰度攞香茅茶泰式甜品、炸物 、西式甜品、仲有好多唔同款嘅雪條可供選擇

叫咗個泰.初夏之雞煲 +牛板腱火鍋放題

首先入座前就揀選湯底先叫咗個椰汁雞湯底同埋芫荽皮蛋湯底
椰汁雞湯底係酸酸地好開胃好清新
芫荽皮蛋湯夠正宗

雖然係任食,但係啲牛肉都好新鮮
顏色超靚 而每一次落單店員都送足夠嘅份量俾我哋

有各種蔬菜丸類 選擇好多

全部製作都係好有誠意架 都好好飲🤤

熟食方面
叫咗串燒有牛豬雞選擇 仲有泰式豬手 炸各種丸類
個豬手滷得好入味,腍晒好味
串燒都好有特色

泰式雞煲個味道同傳統嘅雞煲唔同
係有啲酸酸辣辣 幾開胃
雞煲都係可以任食㗎😍😍
雞煲

再唔夠,仲可以再出去自助區嗰度攞香茅茶
泰式甜品、炸物 、西式甜品、仲有好多唔同款嘅雪條可供選擇
好豐富 真係要餓幾日唔食嘢先得呀😂

啲嘢食嘅質素真係好高,款款都好味
店員嘅服務好好會不時為客人加湯底
收走啲碗碟嘅速度亦都好快
值得encore!
2024-04-30 22 瀏覽
今日我同男朋友想食泰國嘢就去試吓呢間泰式火鍋放題叫左set C 120分鐘坐低嘅時候 上面冷氣機滴水😅 個爐又勁嘈 環境好迫但都諗住試吓啲嘢食啲炸物還可以 係熱嘅但佢個豬頸肉唔知點解要加粉炸成舊澱粉咁 又成碟油 好難食😅諗住算啦 其他嘢應該唔會好差點知佢個豬手好似人哋食剩嘅頭頭尾尾咁完全冇呢度啲人講得咁好食食到呢度已經好冇胃口安排又好混亂 有人比雞煲我哋 咪以為個set包埋個雞煲又生又難食都算 個經理俾個海鮮碟我哋嘅時候就話佢啲同事比錯咗 應該係冇雞煲 我就覺得佢哋安排好混亂 湯底都叫做OK 唔會好淡茂茂嘅 有冬陰功味但M7牛都可以咁難食 又肥又難咬嘢飲淨係飲得落青檬梳打 全程好難受唯一食得落就係個鳳爪沙律唔會再有下次
今日我同男朋友想食泰國嘢
就去試吓呢間泰式火鍋放題