成日去打邊爐,泰式火鍋都係第一次食,愉景新城呢個美食沙漠終於有新餐廳開🥹▪️雞煲+牛板腱火鍋$238/位湯底可以揀兩款,我就揀左沙嗲同比較泰底嘅椰汁雞湯,沙嗲沙底濃郁,椰汁雞湯帶香茅青檸嘅味道,幾清新雞煲無限任食,可以揀辣度,雞件炸過,亦都厚肉,蘸滿醬汁幾入味火鍋肉類可以揀牛板腱、卡樂beef(牛五花)、牛胸爽同豚肉。牛胸爽唔係間間打邊爐都有,口感爽口!小食仲可以叫泰式豬頸肉、豬手、串燒、薄餅等,一次過滿足晒去泰國菜想食嘅嘢自助區有其他火鍋配料可以拎,熱食就有泰式小食,春卷、香茅雞翼、雞卷、薯角等任拎,香脆可口😚甜品方面就有泰式椰汁糕同千層糕。拉椰糕口感軟糯,唔會太甜。椰汁西米糕帶陣陣班蘭香,口感軟滑飲品推薦試下佢地自製嘅香茅茶,清甜消暑。另外可以任叫特飲,仲有盲盒可以揀🤣飲左盲盒,顏色夢幻,味道就係椰汁冰。另外仲飲左椰島雪香、菠蘿梳打同檸檬蘆薈綠茶,正常發揮

▪️雞煲+牛板腱火鍋$238/位