2024-04-25 435 瀏覽
是晚到左泰初夏打邊爐,七點多來到,剛好有幾枱人入座,等左一陣就到我地了😊揀左雞煲+牛板腱90分鐘放題,$238一位,如果怕唔夠時間食,佢有$120分鐘揀,都係$278,價位貼地👍揀完湯底店員就帶位入座,坐左牆邊一張卡位,濶落好坐喎,出去睇下自助區有咩食先,炸物、泰式沙律同糕點等,差不多拎光了😂見店員入緊廚房拎新嘅出黎,咁等陣再出黎啦。先上雞煲,一次性無得添食的。雞件係泰式口味,酸酸辣辣帶香料香味,好味噃😋而且同火鍋爐分開上,唔使食完雞煲先打邊爐,咁幾好🤭呢度只提供鴛鴦鍋,揀左冬蔭功湯同芫茜皮蛋湯底。冬蔭功酸酸辣辣有椰奶香,芫茜鍋的芫茜味夠濃,兩個湯底都好味。呢個餐嘅肉有牛板腱、牛胸爽、西班牙豬肉、醉雞件,仲左次一級的卡樂beef,兩款牛肉都有食,但我就覺得牛板腱好食啲,無咁肥同牛味濃啲😋最重要嘅賣點係呢度嘅泰式小食😘牛、豬、雞肉串嘅串燒都好好味,燒得香口唔乾身,香茅味入晒味勁正。另外燒豬頸肉又係正,香口肥美。泰式豬手必叫😍軟腍入味,好食過唔少食泰小菜嘅舖頭。一路食小食又一邊打邊爐,正😆食左咁多肉去食下菜先,是晚有西洋菜喎,仲有油麥菜、唐生菜同娃娃菜等,其他火鍋料有冬瓜、南瓜、雜菌、丸、

一路食小食又一邊打邊爐,正😆食左咁多肉去食下菜先,是晚有西洋菜喎,仲有油麥菜、唐生菜同娃娃菜等,其他火鍋料有冬瓜、南瓜、雜菌、丸、水魷、午餐肉等,refill得快👍

特飲都係任飲㗎,檸檬蘆薈、乳酸梳打等,款式甚多,又有得揀小冰走甜等,唔怕飲太甜啦😋

食飽飽又係時候食埋甜品,泰式糕點、蛋糕仔同雪條等,食泰式野梗係要整返支榴蓮雪條啦😆

飽到上心口😆真係好好食,打邊爐係好味但驚喜不大,最正係泰小食同個雞煲,plan下幾時再黎先🤤
2024-04-22