餐廳: 沙田凱悅酒店咖啡廳
資訊:

2024-02-12 575 瀏覽
又係買一送一😂今次嚟到沙田大學站的Hyatt Regency Cafe. 佢哋dinner buffet冇分幾輪,可以由6pm食到10pm 👍🏻餐廳樓底好高,又有落地玻璃,所以一入到去嘅感覺係光猛同舒服😌凍盤有各類cold cuts, cheese🧀刺身、壽司🍣(不過得2款揀)、沙律🥗、海鮮,樣樣都好新鮮。特別係煙三文魚同蟹腳,完全唔鹹,鬼佬好欣賞👍🏻熱盤都好多選擇,可能臨近農曆新年,有好多中式食物,例如雲吞🥟、薑葱蒜蓉炒芥蘭苗、咖喱豬皮魚蛋蘿蔔、車仔麵、豬腳薑、蒸魚、花膠、鮑魚、鮮蝦炒荷蘭豆、老火湯……有好多菜,我好欣賞👍🏻西式野都唔少,有雜菜湯🥣pizza🍕, lasagna (鬼佬話係佢食過嘅lasagna之中最好食嘅😮),三文魚,roast beef🥩, roast potatoes, lamb, slow cooked chicken…….甜品有即整crepes, waffles🧇(熱辣辣脆卜卜,有朱古力醬、花生醬、煉奶、不過冇maple syrup,有啲失望),迷你donuts🍩、拿破崙、cheese cakes,奶凍、各款蛋糕🍰、葡撻、泡芙、涼粉、芝麻糊、自家製雪糕🍦(可

凍盤有各類cold cuts, cheese🧀刺身壽司🍣(不過得2款揀)、沙律🥗、海鮮,樣樣都好新鮮。特別係煙三文魚同蟹腳,完全唔鹹,鬼佬好欣賞👍🏻

甜品有即整crepes, waffles🧇(熱辣辣脆卜卜,有朱古力醬、花生醬、煉奶、不過冇maple syrup,有啲失望),迷你donuts🍩、拿破崙、cheese cakes,奶凍、各款蛋糕🍰、葡撻、泡芙、涼粉、芝麻糊、自家製雪糕🍦(可以要雪糕筒😏)。我哋strongly recommend 咖啡味同藍莓味雪糕,再配passion fruit爆珠,好好味😋

飲品方面有熱咖啡☕️任飲,仲有熱薄荷薑味檸蜜,都係任飲。如果都唔啱,dinner buffet每人都包咗一杯飲品,我要咗熱檸蜜,鬼佬就要咗凍黑啡。

2個人連加一$950埋單,比你食足4個鐘,人又唔多唔嘈,以dinner buffet 嚟講性價比係幾高👍🏻睇日如果又有同樣優惠大家不妨一試😊
2024-02-07
用餐優惠
優惠券
2024-01-28 545 瀏覽
網上訂購*春季*自助午餐6折(星期一至五)優惠$315一位,立即訂位與朋友慶祝生日!網上訂位時選擇慶祝生日,還有細細個birthday cake 送!💜西式:🥩烤肉眼真是全場冠軍之選,肉香四溢,外表烤得焦香,內裡色澤粉嫩,肉嫩無筋,加入香濃燒汁,鮮嫩無比!🤎中式:有叉燒、燒鴨、豉油雞、蒸魚、豬腳薑、湯麵粉等等,表現都正常,試試即可!💚沙律吧:款式非常多元化,凱撒沙律放在原個圓形芝士中,新穎又好食!🧡原隻西班牙火腿配哈密瓜,味道咸香帶甜,完全沒有豬腥味,美味!💛日本食物:刺身只有5款和2款卷壽司,不過新鮮程度一般,大家可以不試!💙海鮮:長腳蟹比一般乾身,有些失望!螺肉、蝦就新鮮彈牙,但扇貝入口鬆散,未夠鮮味!❤️甜品令人印象深刻,有多款選擇!葡撻:一口一個,外皮酥脆,內餡蛋滑香濃,讚賞!可麗餅、格仔餅:即場燒製,香氣滿滿!如果不食香蕉片,都可以加雪糕球,又是一新食法🤪法式千層酥:餅做得酥脆,忌廉滑身不太甜,加上水果清香,很快被搶完!

❤️甜品令人印象深刻,有多款選擇!
葡撻:一口一個,外皮酥脆,內餡蛋滑香濃,讚賞!

沙田凱悅酒店除咗沙田18出名外,佢哋咖啡廳嘅自助餐都質素好高🙊凱悅酒店啲buffet一向口碑唔錯,又抵食 (๑´ڡ`๑)今次週末嚟到食dinner buffet,價錢$740p.p.,星期一至四就$680p.p.依家出面好多自助餐都係分兩輪,呢度食就唔會分時段!可以由夜晚6:00食到10:00,唔洗食到趕頭趕命🤣佢最正嘅特色係有三輪響鐘時段即席烹調精選菜式🔔 (星期五六日先有)🕡 6:30PM|焗牛油果 、鮮蝦、柚子芝士醬🕖 7:00PM|火焰芝士焗龍蝦🕢 7:30PM|炭烤斧頭牛扒 (戶外)🥑 一夠鐘職員就會逐枱派焗牛油果牛油果釀入2隻鮮蝦,焗過嘅牛油果好綿密配柚子芝士醬意外地唔膩,有驚喜😛🦞 焗龍蝦用上白蘭地再點火火炙,香氣逼人龍蝦彈牙肉嫩又多膏,醬汁非常香口,頓時食唔停口呀每人半隻,派剩嘅焗龍蝦會放喺燒烤區絕對要食返夠本!🐂 全晚最精彩位應該係戶外位置嘅炭烤斧頭牛扒見到廚師喺燒烤炭爐前大火燒斧頭扒好似睇表演咁👀斧頭牛扒可以要求要埋條骨,有斧頭扒同牛柳表面焦脆,陣陣炭燒香,色澤粉嫩配埋黑松露薯蓉添層次感,滿腔松露香同肉香好快就清晒一碟!✦ 凍海鮮區長期都有人排隊,職員成晚不停ref
依家出面好多自助餐都係分兩輪,呢度食就唔會分時段!
可以由夜晚6:00食到10:00,唔洗食到趕頭趕命🤣

🕡 6:30PM|焗牛油果 、鮮蝦、柚子芝士醬
🕖 7:00PM|火焰芝士焗龍蝦
牛油果釀入2隻鮮蝦,焗過嘅牛油果好綿密
配柚子芝士醬意外地唔膩,有驚喜😛
🦞 焗龍蝦用上白蘭地再點火火炙,香氣逼人
龍蝦彈牙肉嫩又多膏,醬汁非常香口,頓時食唔停口呀
每人半隻,派剩嘅焗龍蝦會放喺燒烤區
絕對要食返夠本!
🐂 全晚最精彩位應該係戶外位置嘅炭烤斧頭牛扒
見到廚師喺燒烤炭爐前大火燒斧頭扒好似睇表演咁👀
斧頭牛扒可以要求要埋條骨,有斧頭扒同牛柳
表面焦脆,陣陣炭燒香,色澤粉嫩
配埋黑松露薯蓉添層次感,滿腔松露香同肉香
好快就清晒一碟!
✦ 凍海鮮區
長期都有人排隊,職員成晚不停refill🫢
提供可持續海鮮🦞 好欣賞餐廳對環境保育嘅意識
有龍蝦、海蝦、帶子、蟹鉗、蟹腳、螺肉
海鮮新鮮鮮甜,條佬前前後後都食咗2隻半龍蝦😯
壽司刺身
刺身有希靈魚、三文魚、吞拿魚、甜蝦等
刺身都係厚切,仲有壽司同卷物,選擇都唔少
✦ 沙律及冷盤
有個cheese wheel 可以整凱撒沙律
可配煙三文魚、脆麵包粒、脆煙肉等
亦有其他款式沙律選擇🥗
Cold Cuts有辣肉腸、豬手、牛脷腸同3款芝士,質素相當唔錯🧀
另外當然唔可以錯過即切24months西班牙白毛豬火腿同哈密瓜
白毛豬火腿鹹香油潤🐖 我都唔知拎咗幾多轉
✦ 燒烤
有烤羊架、牛肉、雞翼、德國腸等
最受歡迎係煎鴨肝&慢煮牛小排伴海膽汁及鯡魚子
煎鴨肝多士油脂香十足,超好食🤤 細細份食多幾轉都無問題!
慢煮牛小排都係必叫,擺盤唔係hea你,似酒店dinner set
牛小排煮得鬆軟軟腍,肉味香濃
✦ 中式熱葷
中菜重點位係有大大塊紅燒花膠同鮑魚仔任食
花膠扒又厚又入味,好滋補養顏🧏‍♀️ 無限encore都仲得
仲有北菇扣鵝掌、燒味、東坡肉、蒸魚、湯粉麵、足料中湯等等
中菜品質一啲都唔吝嗇,真係夠晒豪爽!
甜品
甜品款式好多,甜品愛好者見到都會好興奮❤️
即製甜品有鯛魚燒同Pancake
另外亦有Bread pudding、野莓撻、葡撻、多款蛋糕等🍰
仲有8款Häagen-Dazs雪糕🍨
甜品區值得一試係Mille Feuille同Tiramisu
Mille Feuille保持到鬆脆,幼滑夾層清新唔甜膩
Tiramisu咖啡香同酒香足夠,我都唔覺意食咗兩個🤫
太飽食唔到甜品嘅話都有生果可以食🍉

自助餐係包餐飲一杯,要同職員落order
有檸茶、檸水、檸蜜、奶茶
現場都有蘋果伯爵茶同咖啡機,可以自己斟☕️

💬 總結
即席烹調體驗相當唔錯✨ 可以食到新鮮炮製熱焫焫嘅菜式
食材新鮮不計成本,服務好好,refill食物同收吉碟速度好快👍
呢個價錢抵食又高質,會翻啅💓
去咗沙田凱悅酒店嘅buffet,🥩🦞🍰 我一入場就已經感到一肚子既期待。食物色香味俱全,每一樣都攞嚟試,真係過癮!先講講嗰火焰芝士龍蝦,點火嘅一刻好有戲劇性,龍蝦肉嫩滑,芝士嘅濃厚同火焰嗰微微酒香交織,搞到每一啖都係幸福嘅滋味。再講下火焰澳洲斧頭扒同牛柳,外面炙烤得啱啱好,入口肉汁四溢,夠曬juicy,再配上啲刈包,嗰種配搭絕對係鬼馬惹味。海鮮枱到波士頓龍蝦爆膏,每一啖都滿足到你食海鮮嘅欲望。至於熱葷部分,個紅燒花膠彈牙嘅質感,同鮑魚既肉感協調得宜,好似食咗真金白銀咁,足料又精緻。東坡肉就肥而不膩,跟上啲蘿蔔絲,清新解膩。最後,甜品蜜糖蛋糕係圓滿收官嘅一步,每一口都係輕盈而香甜。沙田凱悅酒店嘅buffet,真係令人食指大動,期待下一次再來!😋💯👍

2024-01-19 413 瀏覽
今次嚟到沙田食自助晚餐,環境舒適,樓底好高,餐廳嘢食款式夠多選擇,啱晒一家大細,最好係有免費泊車😍刺身方面,有三文魚,馬刀貝,帶子,甜蝦,等等。壽司方面冇咩特別。海鮮有蝦,龍蝦,青口,海螺等等。熟食唔錯👍🏻選擇多,有司華力腸羊架,即場嘅鐵板燒區,仲有最正嘅火燒芝士龍蝦😋花膠,鮑魚,鵝掌,中西式湯類都有😊甜品選擇多,蛋糕好精緻,有蛋撻,中式甜品,可麗餅,芝士蛋糕,等等。除咗包一杯嘢飲,仲有咖啡任飲。🫣,

2023-12-15 793 瀏覽
昨晚一行11人,心滿歡喜去食自助餐。款式真係很小,已經吾多開心,竟然有一位男士醫生侍應服務沒有禮貌,問佢吾該比杯熱水,眼啤啤咁有冇回應,轉頭拎一壺水大力咁放落嚟又5出聲。洗手間又污穢 抹手紙又沒有。估不到這酒店會咁,失望“”牛排焗得一般般沒有水準,羊架未食過那麼差的羊架。食物質量很普通, 白切雞肉梅嘅。薑醋沒有味道。刺身蝦普通沒有鮮味。長腳蟹不過不失。 簡直係一個沒有食慾的自助餐。8折後平均每人6佰多,真係 吾扺,食日式放題都好過佢😑
2023-12-14
用餐優惠
優惠券
2023-11-25 783 瀏覽
Hyatt酒店入內食品一向以質素高見稱,今晚約同知己過來沙田Hyatt 的咖啡廳, 好好來個自助餐美食之旅💞 . 來到驚喜連連,餐廳以落地玻璃設計,地方寬敞舒適, 食物區非常吸引, 冷盤熱食數之不盡,安排好座位後以急不及待出去檢視一翻😂 . 沙田凱悅酒店咖啡廳 - 週末自助晚餐 . 🔺冷盤區 種類繁多,有最愛的長腳蟹及龍蝦,其他還有大蝦、帆立貝、螺肉等 每款海鮮都極為鮮味, 鮮甜度十足,各樣都非常高質🫰🏻切片火腿及芝士也有大量選擇, 來到這區已經令人流連忘返🫰🏻 . 🔺刺身區 多款刺身任君選擇, 有師傅即場切出心愛刺身給你,而且好慷慨😂 三文魚、帶子、甜蝦、八爪魚等應有盡有, 喜歡刺身朋友不能錯過🫰🏻 . 🔺燒烤區 永遠最受歡迎區域, 燒羊腿、燒牛扒、羊架、德國香腸等, 食肉獸之選 芝士焗龍蝦, 焗鱈魚等香氣滿滿, 芝士味香濃,必試之一🫰🏻 特選時段鐘聲嚮起有即燒斧頭扒供應,牛味濃郁,非常好食🫰🏻 . 🔺熱食區 喜歡熱食朋友絕對會愛上, 有清蒸石斑、大蝦同燒味😎 最吸引的更有炆鮑魚跟花膠, 鮑魚花膠鵝掌鍋, 絕對充滿誠意👍🏻 我就當然食過夠本啦😎中西式湯品都有提供,真是應有盡有👍🏻 .
中西式湯品都有提供,真是應有盡有👍🏻 .
🔺甜品
拿破崙、朱古力蛋糕、葡撻、提拉田、紅豆鯛魚燒、多款雪糕等😂 款式種類非常之多,每款選一樣都不得了🤣🤣
整體來說,環境好、服務好,經常更換餐碟,食物款式多,味道有質素,當時很多人來慶生🎉 環境熱鬧歡樂💞💞 餐廳 : 沙田凱悅酒店咖啡廳 地址 : 沙田澤祥街18號沙田凱悅酒店大堂
2023-11-24
2023-11-13 837 瀏覽
沙田Hyatt 入面既咖啡廳提供不同時段既自助餐 今次試左晚餐時段 食物種類好多由冷盤,熱食到甜品都非常吸引🙌🏻🌟冷盤沙律前菜有多款cold cuts ,🧀️, apricots,sun dried tomatoes ,capers,同沙律吧🥗等可自由配搭🌟海鮮有龍蝦,長腳蟹,大蝦,帆立貝同螺肉每款都好新鮮同鮮甜 💯🌟熱盤西式有炭烤斧頭牛扒,焗鱈魚,焗牛油果同即製牛小排配海膽醬都係必試‼️擺盤精緻而且每款味道都好出色另外中式方面支竹羊腩煲,豉汁蒸鱔,冬菇炆鴨腳,紅燒花膠鮑魚,東玻肉,多種燒味,臘味飯同自由搭配粉麵等 中式同西式嘅熱盤都好有誠意👍🏻🌟甜品甜品種類多到花多眼亂有粟子蛋糕,bread pudding,mille feuille,鯛魚燒,芒果乳酪慕絲蛋糕同多款雪糕等簡直係甜品控嘅天堂😆
由冷盤,熱食到甜品都非常吸引🙌🏻

🌟冷盤沙律前菜

🌟海鮮
有龍蝦,長腳蟹,大蝦,帆立貝同螺肉
每款都好新鮮同鮮甜 💯

🌟熱盤
西式有炭烤斧頭牛扒,焗鱈魚,焗牛油果
同即製牛小排配海膽醬都係必試‼️
擺盤精緻而且每款味道都好出色
中式同西式嘅熱盤都好有誠意👍🏻

🌟甜品
甜品種類多到花多眼亂
簡直係甜品控嘅天堂😆

2023-11-06 749 瀏覽
向來凱悅酒店集團Buffet都以水準見稱無論食物質素還是選擇多樣化 ·都總帶來驚喜沙田凱悅酒店咖啡廳·週末自助晚餐最新推出全新菜單·以嶄新菜色滿足一眾味蕾·週末自助餐其中signature之一慢煮和牛小排伴海膽汁配鯡魚子醬擺盤精緻度·絕對是自助餐少見和牛慢煮後肉味更濃郁· 肉香脂香配上香濃海膽汁絕對是本餐一大亮點!還有必試的炭烤斧頭牛扒· 充滿炭燒香粉嫩軟腍而充滿肉香ꕺ冷盤有長腳蟹、龍蝦、大蝦、帆立貝、螺肉等每樣都好新鮮·唔會啖而無味·而且refill得好快!還有多款cold cut同芝士· 選擇都算多同必試現切西班牙白毛豬火腿配哈蜜瓜·全晚被我瘋狂encoreꕺ刺身類有三文魚、帶子、甜蝦、八爪魚;最欣賞師傅厚切功夫·完全是佛心系列ꕺ燒烤類燒原隻羊腿、燒牛扒、羊架、德國香腸等師傅功架十足· 散發陣陣肉香超誘人還備有多款配菜· 可以自製扒餐!⇶慢煮和牛也是這裡跟師傅order的!ꕺ熱食類最驚喜位是任食炆鮑魚同花膠·可以自製鮑魚花膠鵝掌鍋!還有東玻肉、原條清蒸石斑、大蝦、燒味類等每樣都用料誠意十足· 單是來一轉熱食區已經好飽足ꕺ甜點區要來說說重點區域· 大小朋友都愛的甜點比較有驚喜是即製鯛
向來凱悅酒店集團Buffet都以水準見稱
無論食物質素還是選擇多樣化 ·都總帶來驚喜
沙田凱悅酒店咖啡廳·週末自助晚餐
最新推出全新菜單·以嶄新菜色滿足一眾味蕾
週末自助餐其中signature之一
慢煮和牛小排伴海膽汁配鯡魚子醬
擺盤精緻度·絕對是自助餐少見
和牛慢煮後肉味更濃郁· 肉香脂香配上香濃海膽汁
絕對是本餐一大亮點!
還有必試的炭烤斧頭牛扒· 充滿炭燒香
粉嫩軟腍而充滿肉香

ꕺ冷盤
有長腳蟹、龍蝦、大蝦、帆立貝、螺肉等
每樣都好新鮮·唔會啖而無味·而且refill得好快!

還有多款cold cut同芝士· 選擇都算多

刺身

ꕺ燒烤類
燒原隻羊腿、燒牛扒、羊架、德國香腸等
師傅功架十足· 散發陣陣肉香超誘人
還備有多款配菜· 可以自製扒餐!
⇶慢煮和牛也是這裡跟師傅order的!

ꕺ熱食類
最驚喜位是任食炆鮑魚同花膠·可以自製鮑魚花膠鵝掌鍋!
還有東玻肉、原條清蒸石斑、大蝦、燒味類等
每樣都用料誠意十足· 單是來一轉熱食區已經好飽足

ꕺ甜點區
要來說說重點區域· 大小朋友都愛的甜點
比較有驚喜是即製鯛魚燒·可以加入紅豆、雪糕
超!級!大!滿!足!
還有黑森林雪糕杯· 是可以加酒的成人版
這個甜點區好有驚喜· 記得要留肚

沙田凱悅酒店咖啡廳充滿驚喜· 由前菜到主菜還有甜點
絕對可以媲美高級餐廳· 是個很有記憶點的自助餐
香港食自助餐自己一向覺得 𝐻𝓎𝒶𝓉𝓉 旗下嘅都幾唔錯,一直都想搵機會試齊曬咁多間😆最近雖然無再 𝓈𝓉𝒶𝓎𝒸𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃 但就去咗 𝐻𝓎𝒶𝓉𝓉 𝑅𝑒𝑔𝑒𝓃𝒸𝓎 𝒮𝒽𝒶𝓉𝒾𝓃 食自助晚餐,選擇未算超級多不過重質不重量,要有嘅基本上都有齊了(* ॑꒳ ॑* )-🍴𝚆𝚎𝚎𝚔𝚎𝚗𝚍 𝙳𝚒𝚗𝚗𝚎𝚛 𝙱𝚞𝚏𝚏𝚎𝚝 $𝟽𝟸𝟶ᴄᴏʟᴅ ᴄᴜᴛ 除咗沙樂美腸、較少見到嘅豬手、西班牙辣肉腸,最緊要係有個人大愛嘅 ɪʙᴇʀɪᴄᴏ ʜᴀᴍ 配超級無敵甜哈密瓜🍈好味到 ᴇɴᴄᴏʀᴇ 咗幾轉🥹🥹-凍海鮮有龍蝦、蟹腳、帶子、蝦等等,沙律吧、刺身、壽司等必備項目少不免,平時唔鍾意食沙律菜嘅都可以試吓鮑魚雞肉沙律幾開胃ʕ•ᴥ•ʔ熱食方面首先有芝士焗龍蝦無限任食🦞✨其次有即製牛小排配海膽醬再以魚子醬鋪面作點綴夠曬奢華。場內由鮑魚、花膠、東坡肉等較特別或名貴一點的食材菜式到較地道平民化一點的雲吞麵、咖喱魚蛋都有供應,可以好好滿足不同食客需求。-另外全晚仲會分三個時段推出🥑焗柚子芝士醬鮮蝦牛油果、🐟焗鱈魚伴茴香酒忌廉汁、🥩炭烤斧頭牛扒,每款都各有特色不能錯過✨!!甜品方面除咗有雪糕、蛋糕,比較特別嘅有紅豆鯛魚燒、香蕉ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ、
🍴𝚆𝚎𝚎𝚔𝚎𝚗𝚍 𝙳𝚒𝚗𝚗𝚎𝚛 𝙱𝚞𝚏𝚏𝚎𝚝 $𝟽𝟸𝟶
凍海鮮有龍蝦、蟹腳、帶子、蝦等等,沙律吧、刺身壽司等必備項目少不免,平時唔鍾意食沙律菜嘅都可以試吓鮑魚雞肉沙律幾開胃ʕ•ᴥ•ʔ

熱食方面首先有芝士焗龍蝦無限任食🦞✨

甜品方面除咗有雪糕、蛋糕,比較特別嘅有紅豆鯛魚燒、香蕉ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ、黑森林雪糕杯等,個人心水大推黑森林雪糕杯🍨可以自選兩球雪糕再配上黑森林蛋糕材料,加咗櫻桃甜酒將味道再昇華,食落好有驚喜呢(*´꒳`*)
臨近萬聖節連甜品都加入咗不少萬聖節元素,賣相靚靚好吸睛🎃而且留意到有啲甜品用咗羅漢果糖整無咁邪惡,減肥人士或糖尿病患者都可以多個選擇☺️

飲品方面選擇就唔太多,凍飲主要係蘋果伯爵茶或者熱飲有咖啡機可以自己沖~
2023-11-06 664 瀏覽
2023年7月4日(二)~與同事共四人一起到沙田凱酒店㗎啡廳享用自助午餐,在app找到買二送二的優惠,即平均每人約$248多即可享用。今次已經是兩年內第三次再光顧,除了價格優惠外,更喜歡座位闊落,空間感十足。主打食物:長腳蟹腳、凍蝦及、羔蟹、凍鮮蟹等
2023-07-04
團購買二送二自助午餐
  • 甜品
  • 烤肉、熱盤
  • 沙律、冷盤
2023-08-13 1407 瀏覽
選星期五去,因為聽說五六日才有特別食物。五點九去到巳可以入場,環境輕鬆舒適沒有高級酒店的壓迫拘謹感覺。場地未算很大,即使坐滿人,也很少機會需要排隊取食物。食物方面,款式選擇未算很多,海鮮,日式就有魚生,中式有燒味,東坡肉,雲吞麵,老火湯等,西式有即切的風乾火腿,凍肉片,兩款芝士,燒烤羊肉,雞翼,香腸,鵝肝。甜品有蛋糕,冬甩,涼粉,班㦸,鯛魚燒,雪榚等,當日生果有西瓜和菠蘿,還有原個的柑仔和豬腰杧。海鮮整體來說都比較嚡和硬,很撐肚子。甜品款式也傾向飽肚類型,份量也比較大,沒能吃多。餐廳提供一款果茶,清新好喝,也有自助咖啡機。當日有三個叮叮叮時段,聽到就叮叮叮就一起排隊,氣氛不錯。當日分別有油甘魚,芝士龍蝦,斧頭扒。油甘魚擺盤漂亮,打卡火錯,芝士龍蝦熱辣辣,芝士很好吃,斧頭扒不錯,下面是薯蓉,又是飽肚。餐廳服務不錯,當中有不少是年輕的新員工,雖然生手但很有禮貌及盡力滿足客人要求,令人欣賞。自助餐由六點至十點,這種可以慢慢食慢慢傾的地方令人十分放鬆,絕對是聚會的好地方。
選星期五去,因為聽說五六日才有特別食物。
2023-08-08 1314 瀏覽
我們選擇這家酒店的自助晚餐來慶祝我們的周年紀念,整體而言,這是一個愉快的用餐體驗。餐廳的環境很好,氛圍不錯,為我們的慶祝活動增添了一份特別的氣氛。工作人員服務不錯。食物的質素整體上是不錯的。自助晚餐提供了各種不同的選擇,包括中式和西式菜餚,還有一個精緻的甜點區。大部分的菜餚都令人滿意。然而,讓我們稍微失望的是刺身部分。刺身的品質只是普通水平,並沒有給我們留下深刻的印象。總體而言,這家酒店的自助晚餐是一個不錯的選擇,整體評分中上。

2023-08-08
2023-08-02 1023 瀏覽
同媽媽慶祝生日,所以去左試呢間自助餐,媽媽之前睇 youtube 有人介紹過,知道星期五,六,日會多啲野食,但平日就冇,不過因為星期一至四係官網訂位會有75折,所以揀左係佢正日呢日去試其實都有少少失望,海鮮全部插係冰入面,拎左埋位之前大約5分鐘就開始有啲腥,有個白汁點海鮮就幾好食,但係7點左右就唔再 refill 龍蝦鉗刺身方面就好乾身,口感唔太好,賣相一般熟食方面,酸菜魚淨係酸,唔辣,鮑魚同花膠都係任食,比起罐頭鮑魚好少少,蒸石班好搶手,可能當日老人家多,比較鐘意食魚,但去到7點半左右既魚已經好似有啲唔熟,有少少“痴”骨燒味同粉麵都冇試,因為完全冇興趣,羊架唔淋,燒牛肉好咸,燒雞好燶甜品大部分都唔吸引,有即制窩夫同pancake, 不過唔多人拎,雪糕唔知咩牌子,但可以叫師傅即刻整一個黑森林雪糕杯,都幾特別最值得一贊就係服務好,加水同收碟都好勤力,職員好好禮貌

刺身方面就好乾身,口感唔太好,賣相一般

最值得一贊就係服務好,加水同收碟都好勤力,職員好好禮貌
2023-07-31
2023-07-28 619 瀏覽
Tea buffet: It offered a diverse array of dishes, and I was particularly excited to try the Sea Urchin Sashimi Rice, as I had heard great things about it. Alongside the featured delicacy, the buffet included an abundant selection of fresh salads and cold cuts, making it suitable for both seafood enthusiasts and those looking for lighter optionsSea Urchin Sashimi Rice:The presentation was aesthetically pleasing, with vibrant colors and a generous portion of fresh sea urchin roe atop a bed of perf
Tea buffet:
Sea Urchin Sashimi Rice:
The presentation was aesthetically pleasing, with vibrant colors and a generous portion of fresh sea urchin roe atop a bed of perfectly seasoned sushi rice. The sea urchin melted in my mouth, releasing a rich, creamy, and slightly briny flavor that left me craving for more. The rice complemented the sea urchin excellently, offering a delightful contrast in textures and flavors. It was evident that the chef used high-quality ingredients, and the dish was expertly prepared.
Cold Cuts:
 I enjoyed the variety of flavors and textures, and the cold cuts complemented the overall buffet theme well. It was a nice touch for those who preferred a lighter fare or wished to add some protein to their meal.
2023-06-18
其他