餐廳: 沙田凱悅酒店咖啡廳
資訊:

2023-02-23 1772 瀏覽
環境舒服,服務態度良好,要求職員比卡位坐都比,但大多數野食真心麻麻地,例如長腳蟹好咸,螺肉好多沙甘,所有虾都無虾味😂好既係甜品都吾錯,刺生都ok,平日可能客少,d食材去吾到擺到吾多新鮮
2023-02-23
  • 甜品
2023-02-21 2033 瀏覽
冷盤:長腳蟹、龍蝦鉗、帶子在鮮、味正常,不太咸……長腳蟹's鉗有大隻不太多,但隻長腿有肉、肉質鮮,供應超足。龍蝦鉗:不得不快快夾多兩隻…有肉鮮味…到中期時段就轉罪翡翠螺肉(轉咗自己冇夾)!帶子:大大隻肉、兩隻都冇帶便腸。熱食:秋葵三杯雞:雞滑水煮鴨:用燒味……渣流灘(用粉麵的燒鴨胸來做)黃酒雞……味道濃炒飯:味道淡了DD、都炒到一粒粒燒羊架:冇so味、冇over cook到,還有火燻味……壽司:三文魚主打……小卷也是三文魚……大家食自助餐D個位置不會多留意……不如去食放題甜品:有D用咗羅漢果糖製、小小件……難夾水果部:冇咩選擇……火龍果、波羅、哈蜜瓜雪糕:多選擇……但員工太忙又飽……又減小食甜嘢冇等………………………………因為自助餐多炒散企……唔講服務,但清碟快手正常,有禮……
冷盤:
長腳蟹、龍蝦鉗、帶子在鮮、味正常,不太咸……
長腳蟹's鉗有大隻不太多,但隻長腿有肉、肉質鮮,供應超足。
龍蝦鉗:不得不快快夾多兩隻…有肉鮮味
…到中期時段就轉罪翡翠螺肉(轉咗自己冇夾)!
帶子:大大隻肉、兩隻都冇帶便腸。

熱食:
秋葵三杯雞
:雞滑
水煮鴨
:用燒味……渣流灘(用粉麵的燒鴨胸來做)
黃酒雞
……味道濃
炒飯
:味道淡了DD、都炒到一粒粒
燒羊架
:冇so味、冇over cook到,還有火燻味
……
壽司:
三文魚主打……小卷也是三文魚……
大家食自助餐D個位置不會多留意……不如去食放題
甜品:
有D用咗羅漢果糖製、小小件……難夾
水果部:
冇咩選擇……火龍果、波羅、哈蜜瓜
雪糕:
多選擇……但員工太忙又飽……又減小食甜嘢冇等
………………………………
因為自助餐多炒散企……唔講服務,但清碟快手正常,有禮……

2023-02-20
  • 羊架
  • 黃酒雞
2023-02-17 1302 瀏覽
媽咪生日,一大班人食飯,又有大人又有小朋友, 最好的選擇當然是自助餐。 大朋友食餐飽,小朋友又可以自由走動。 自助餐有晚上六時開始,可以食到10點,無分時段。 其實酒店5點九已經準備好可以隨時開始。 開餐~食物種類相當豐富,琳瑯滿目。涷櫃有牆長腳蟹、帶子和蝦。 供應充足。 日式刺身有多款選擇,三文魚吞拿魚、喜靈魚與赤貝等,還有特別時段可以取當日最新鮮的刺身。師傅會敲起手鈴,大家一齊排隊很有氣氛。 當然都有芝士、沙律涷櫃和cold cut 可以自由選擇。 熟食方面有羊架, 德國香腸、鵝肝多士、現場即煮帶子意粉、Pizza。。。中式選擇都不少, 湯麵區、 燒味、中湯。。但今日沒有平時最愛豬腳薑令~令~令~ 又可以出去取芝士龍蝦啦~ 每人半隻, 大量供應, 人人有份, 不用擔心。 食到好飽好開心。 令~令~令~ 又有即場燒好既牛扒。 小朋友們又有任務, 牛扒燒得剛剛好。最開心的應該是小朋友了,可以行來行去,幫手排隊。 甜品種類十分多,葡撻很出名哦!即叫即整pancake, waffle... 自由配搭雪糕同生果。仲有8款雪糕雪芭,最特別的是黑森林雪糕杯,可以自選兩款雪糕,再加朱古力碎、蛋糕、

開餐~

中式選擇都不少, 湯麵區、 燒味、中湯。。
但今日沒有平時最愛豬腳薑

甜品種類十分多,葡撻很出名哦!即叫即整pancake, waffle... 自由配搭雪糕同生果。仲有8款雪糕雪芭,最特別的是黑森林雪糕杯,可以自選兩款雪糕,再加朱古力碎、蛋糕、忌廉和酒。 駕車人士記得唔好食咁多呀。

最後餐飲包括了檸茶、檸水、檸蜜同咖啡。 咖啡也可以選擇Mocha, Latte...在場也有蘋果茶可以無限添飲。

因為媽咪生日,有點安排了一個小蛋糕,只為唱首生日歌開心下。飲飽食醉酒店還安排了免費泊車。
2023-02-13 1068 瀏覽
今次第三次來食。第一次週末中午自助餐,第二次星期五晚自助餐,第三次即系今次平日中午自助餐。平日人比較少,感覺好舒服,好悠閒,唔駛爭嘢食😂。感覺上週未中午自助餐好似比較豐富啲,食物依然唔錯。佢哋既燒味做得都唔錯。今次經openrice訂有折,抵。款式晚上是比較多一些。訂坐時主題是生日,估唔到酒店最後有個Mini cupcake, 有誠意😁
2023-01-17
  • 燒牛扒,羊架,海鮮
2023-01-31 1009 瀏覽
680蚊嘅自助餐, 當然係好高期望。 之前喺openrice睇到有好豐富嘅食物,仲有精彩嘅表演。 今次就有啲失望, 雖然食物嘅品種都唔少 ,鮑魚花膠任食 , 仲有鵝肝多士, 而且質素幾好。 但係都有啲好失望嘅位, 就係羊架同牛扒都好差, 羊扒好乾,燒到好燶,牛扒冇鮮味仲有啲好鹹 。凍海鮮都幾多,有長腳蟹,蟹鉗,帶子同埋大蝦,新鮮程度及格,且供應不斷。最好嘅可能係甜品,麵包布甸,葡撻,雞蛋仔非常搶手,不停咁樣出新貨,仲有提拉米蘇都非常受歡迎。 而且全場滿座,大家消費意欲滿滿。環境幾好,坐得好舒服,值得一讚嘅係服務 ,侍應姐姐們非常友善,而且仲會提議我哋記得要食葡撻,又真係幾好味。 熱葷嘅供應唔係好多,而且質素都普通。魚🐠生部分幫襯嘅人都唔係好多, 可見過質素平平。以680蚊嘅價錢來計,呢個自助餐就有點遜色了。😅

2023-01-15 918 瀏覽
五星酒店的dinner buffet,一般食物款式、質素都有一定水準。今次公司預定了Hyatt 夜晚自助餐,大家滿心期待和歡喜今晚食大餐,利申,當天是平日星期二。行匀全場,失望不矣! 刺身區普通刺身,三文魚、吞拿、希靈、小甜蝦。如想主攻貴價食品的話,我只能說只有香煎鴨肝多士、花膠扒、鮑汁鮑魚,三款!甜品區,甜品質素頗差,款式小,味道淡。小泡芙,小件芝士餅、麵包布甸、雞蛋仔、pancake、腐竹雞蛋糖水。生蠔、龍蝦、拖羅無,如 $700/ head 吃這類質素之食物,不值一顧!

2022-12-28 1124 瀏覽
在快樂的假期,見好友,就是美麗。尋找可以好好休息談天的地方,凱悅酒店也是不錯的選擇。午餐人流旺,但座位闊,唔會覺得迫,每間隔都有足夠空間。食物類型多元化,冷,熱隨心。當然朋友愛冷盤,長腳蟹鮮,刺身蝦好爽。牛舌超厚,入味,易咬開……比羊架更佳。蒜心西芹雲耳炒蝦仁的奇景係,蒜心等俾人取盡,餘下只有蝦仁(好在,我取走最後六條)。甜品有六類口味雪糕,有pancake,有腐竹旦糖水,麵包布丁,水果,最開心係用羅漢果糖製芝士蛋糕,朱古力蛋糕,令人可多吃兩口。

午餐人流旺,但座位闊,唔會覺得迫,每間隔都有足夠空間。

(好在,我取走最後六條)。

2022-12-26 708 瀏覽
聖誕自助餐性價比高種類好多,甜品多選擇,環境尚可,魚生刺身,唔夠好,咖啡機操作不正常,中西湯都好飲,服務員收碟太快,餐後飲品種類多花茶以茶壺上👍整體上都合格!
聖誕自助餐性價比高
種類好多,甜品多選擇,環境尚可,
魚生刺身,唔夠好,

2022-12-24
2022-12-04 1021 瀏覽
概覽:$400 一餐,一舨食量較難回本。海鮮缺高價種類,刺身亦講唔上出色。熱葷不。雪糕出色,一貫 Hyatt 水準!刺身:解凍處理一般,味道亦一般,令人不再 encore,不推介。蝦刺身連殼上,進食不便不吸引。火雞:肉唔乾,啖啖肉,有唔同醬汁配襯,不錯。螺:質感&味道不錯,彈牙,整體不錯。羊架:完全冇膻味,肉質按每次師傅處理生熟度不同,鍾意啖啖肉可試。焗魚:質感太硬,鮮味欠奉,有腥味,不推介。連皮魚塊:似是營養豐富,味道唔錯。正餐+甜品碟:蝦:質感&味道合格,啖啖肉,推介。蛋白餅:中間有吉士,整件甜品中各食材之配搭好好味,雖蛋白餅本身太甜,仍推介。紅酒汁煮牛肉:肉質&味道合格,啖啖肉,推介。青口:味道、質感唔錯下為淨甜品部份:Tiramisu:Mascarpone cheese 非常濃厚,推介!但怕「漏」人士可能怕怕。曲奇 & 咖啡雪糕:好味,一貫 Hyatt 水準!Bread pudding:暖身,加上適量雲呢拿醬可口。雪糕(味道:綠茶、士多啤梨、朱古力、芒果),全部奶味香濃。士多啤梨乳酪蛋糕:少甜,蛋糕中間有果肉,重乳酪味,推介。合桃批(圖片下方):合桃經烤製,香,曲奇餅底薄,推介

火雞:肉唔乾,啖啖肉,有唔同醬汁配襯,不錯。
螺:質感&味道不錯,彈牙,整體不錯。
刺身、熱葷

羊架

焗魚:質感太硬,鮮味欠奉,有腥味,不推介。
焗魚
焗魚

連皮魚塊:似是營養豐富,味道唔錯。
連皮魚塊

正餐+甜品碟:
蝦:質感&味道合格,啖啖肉,推介。

紅酒汁煮牛肉:肉質&味道合格,啖啖肉,推介。
紅酒汁煮牛肉
青口:味道、質感唔錯
青口

下為淨甜品部份:
曲奇 & 咖啡雪糕:好味,一貫 Hyatt 水準!

Tiramisu, 曲奇雪糕, 咖啡雪糕, bread pudding
Bread pudding:暖身,加上適量雲呢拿醬可口。
Bread pudding

雪糕(味道:綠茶、士多啤梨、朱古力、芒果),全部奶味香濃。
雪糕

士多啤梨乳酪蛋糕:少甜,蛋糕中間有果肉,重乳酪味,推介。

士多啤梨乳酪蛋糕

合桃批(圖片下方):合桃經烤製,香,曲奇餅底薄,推介。
合桃批
題外話/補充資料: free flow 飲品選擇少。
2022-11-24
雪糕
合桃批
  • 蛋白餅
2022-12-03 707 瀏覽
睇YouTube 有片介紹,特別推介每晚有特別叮叮叮🔔時段,分別有龍蝦🦞、斧頭扒等。特意訂座和太太來試吓。餐廳環境好大盤花膠鮑魚,但味道一般,不算太好食。凍海鮮比較弱,蟹腳🦀️及螺好淡味,反而啲蝦🦐就幾爽口。燒牛🐂肉一般,鵝肝及三文魚好好味😋吞拿魚好唔掂,其他刺身ok.熱食都幾多選擇,條魚好滑。最後食埋甜品🍮,都等唔到叮叮叮🔔🤣。有啲失望,但咪我誤會咗只是星期六日及公眾假期才有,平日沒有。人均消費$600,都合理。

餐廳環境

好大盤花膠鮑魚,但味道一般,不算太好食。

凍海鮮比較弱,蟹腳🦀️及螺好淡味,反而啲蝦🦐就幾爽口。

燒牛🐂肉一般,鵝肝及三文魚好好味😋

吞拿魚好唔掂,其他刺身ok.

熱食都幾多選擇,條魚好滑。

人均消費$600,都合理。
2022-11-10
2022-11-28 693 瀏覽
瞓醒突然想食自助餐,雖則係平日但要搵間有位嘅自助餐一啲都唔易🤦🏾‍♂️ 最終依間沙田凱悅有位即Book. 十二點食到三點,我自己就十二點半先去到,去到竟然半個場係空嘅,心諗係咪太耐冇食過中左伏🤔半個鐘後,放飯時間就爆滿。先講回本位凍海鮮,酒店好細心螺肉同元貝起哂殼,有海水味新鮮冇得彈。長腳蟹就差啲,冇味乾身,感覺上係隔夜自助晚餐食剩,收乾哂水,同埋比較偏細仔。燒味係凱悅嘅招牌貨,專登叫師傅砍隻鴨腿試吓,正正常常,唔算太鞋口。叉燒就推薦嘅好香好食。個塊西冷出其地白身,好咸唔好食。沙律菜好新鮮好多凍盤可以選擇。甜品🍮都算多,自己就試左幾款,除左葡撻外其餘都麻麻地總結,兩個人加埋85折都要四百蚊位,食完明白點解會即日有位,好嘅係佢泊車有四個鐘可以慢慢食。

沙律菜好新鮮好多凍盤可以選擇。

甜品🍮都算多,自己就試左幾款,除左葡撻外其餘都麻麻地

2022-11-15 717 瀏覽
之前食過兩次都有波龍,冇諗過佢做咗即席烹調週末主題就連平日波龍都冇埋😓價錢都600幾蚊一位,冇諗過龍蝦都食唔到半隻,好失望真心奉勸想食波龍嘅朋友唔好星期一至四過嚟短期內都唔會再過嚟食
價錢都600幾蚊一位,冇諗過龍蝦都食唔到半隻,好失望
真心奉勸想食波龍嘅朋友唔好星期一至四過嚟

短期內都唔會再過嚟食

自助晚餐
2022-11-09 819 瀏覽
一間並不想大家平日去的洒店,昨天晚上去了吃自助餐,以為除了一些斧頭扒要在星期六或日才有,原來平日都冇凍波龍,也沒有油甘魚刺生,只剩普通食物,唯一係好過一些放題及時間長些,食物方面行二轉已經不想再去。我都係看左YouTube 介紹才去,又冇講清楚平日有的什麼食物,居然連普通嘅涷波龍及好一點啊牛扒也沒有,既然吾想客人星期日至星期四去吃自助餐,酒店不如取消平日只做星期五,六,現在弄到去完一次有被騙的感覺,以後也不會去同集團的洒店。

2022-11-08
2022-11-08 698 瀏覽
咩叮叮都無平日依個自助餐真係唔使去,禮拜五六日有三場叮叮叮。這係佢最大嘅特色,但係星期一至四竟然乜嘢都冇,一場都冇, 龍蝦又冇,啲嘢食普通到不行。令人極之極之極之失望啲湯有凍,特色嘅牛扒完全唔見。行咗10個圈都唔知食乜,海鮮得四款普通嘢,最好食反而係Pizza。雪糕連特色,cone 都冇埋。所有人喺度食嘅都好失望,好失望。
咩叮叮都無

令人極之極之極之失望

雪糕連特色,cone 都冇埋。

所有人喺度食嘅都好失望,好失望。

2022-11-07 767 瀏覽
應該都有五六年冇入過嚟呢度食自助餐,成日都去沙田18食,但偏偏冇機會食呢個咖啡廳,見到身邊朋友呢排話有新嘅Menu,非常之吸引,於是就約埋朋友試一試,咁多年冇見,冇退步之餘反而更加吸引。先提下大家,記得呢個全新自助晚餐只係限定週末推介五六日先有,唔好訂錯呀。佢地提供全新未見過嘅即製菜式,三款重點菜式登場時就如Hyatt平時風格,敲鐘通知全場。白蘭地火炙芝士白汁焗龍蝦基本上全場都排,鋪上芝士白汁烤至金黃色,即場加上白蘭地後點火,我就係睇見呢個咁精彩嘅場面俾佢吸引到嚟呢度食自助餐。廚房仲有戶外個個都影個個都排嘅燒牛扒,戶外位置燒烤炭爐,燒個件斧頭扒真係超靚,而家溫度同肉嘅質感都係剛剛好,上次去過黃金海岸同樣都有戶外燒牛扒,呢到嘅更加好食,更加吸睛。中式廚房嘅花膠同鮑魚絕對有JW自助餐俾到我嘅感覺,如果你識食,你可以叫佢煮個蛋麵就可以造一個美味的鮑汁鮑魚花膠撈麵,呢個唔駛聽敲鐘就可以食到。仲有扣肉,牛仔骨,水煮牛肉都不能錯過。凍廚房除左凍海鮮又龍蝦又蟹腳又帆立貝又蝦又翡翠螺都一定食唔切之際,佢都有敲鐘,即場切油甘魚刺身,雖不是厚切但好肥美,搭配清新的紫蘇青醬好有omakase嘅感覺,當然除左

凍廚房除左凍海鮮又龍蝦又蟹腳又帆立貝又蝦又翡翠螺都一定食唔切之際,佢都有敲鐘,即場切油甘魚刺身,雖不是厚切但好肥美,搭配清新的紫蘇青醬好有omakase嘅感覺,當然除左佢之外,仲有好多刺身俾你選擇,還有煙三文魚一定要食。

凍廚房仲有麻醬雞絲拌鮑絲,24 個月西班牙白毛豬有骨火腿同蜜瓜都係我食凍廚房首選,另外芝士selection比起一般餐一餐廳都多,芝士迷一定不能錯過,仲有凍肉,少啲食力都唔得。

熱廚仲有數之不盡咁多嘅串燒,又有羊架,香腸,豬,鴨肝,最愛海鮮汁北海道元貝長通粉,逐份即炒,飽都要試下。

甜品都好多元化,不過前段太飽我唔食得多,即製鯛魚燒,綠茶古早蛋糕,黑森林雪糕等等,我個人反而最愛即整嘅pancake,加上簡單朱古力花生醬,已經好好食,特別注意佢地係用上羅漢果糖,不含卡路里及零糖份的特質,令人覺得食自助餐都健康D。