餐廳: 沙田凱悅酒店咖啡廳
資訊:

去咗沙田凱悅酒店嘅buffet,🥩🦞🍰 我一入場就已經感到一肚子既期待。食物色香味俱全,每一樣都攞嚟試,真係過癮!先講講嗰火焰芝士龍蝦,點火嘅一刻好有戲劇性,龍蝦肉嫩滑,芝士嘅濃厚同火焰嗰微微酒香交織,搞到每一啖都係幸福嘅滋味。再講下火焰澳洲斧頭扒同牛柳,外面炙烤得啱啱好,入口肉汁四溢,夠曬juicy,再配上啲刈包,嗰種配搭絕對係鬼馬惹味。海鮮枱到波士頓龍蝦爆膏,每一啖都滿足到你食海鮮嘅欲望。至於熱葷部分,個紅燒花膠彈牙嘅質感,同鮑魚既肉感協調得宜,好似食咗真金白銀咁,足料又精緻。東坡肉就肥而不膩,跟上啲蘿蔔絲,清新解膩。最後,甜品蜜糖蛋糕係圓滿收官嘅一步,每一口都係輕盈而香甜。沙田凱悅酒店嘅buffet,真係令人食指大動,期待下一次再來!😋💯👍