餐廳: 榮華南洋冰室
資訊:

2022-01-02 1016 瀏覽
係附近行過見到搶眼既藍綠色門面吸引,見到餐牌幾好一於試下😳💜海南雞飯 $68雞肉好滑嫩,皮又薄又冇乜脂肪,岩晒怕肥既女士✨ 配2種唔同既醬都好惹味,油飯香而唔油膩,仲有配菜酸瓜,令人食唔停口🤤💜冬蔭公湯金邊粉配泰式串燒 $78呢個顏值睇落好正✨ 果然湯底好正宗又唔會太辣,仲有唔同香草既層次,串燒兩豬兩雞配上甜甜地既沙嗲醬又燒得香🤤💜蒜香牛油雞翼 跟餐+$16好好彩簡中王牌!好驚豔😳✨✨ 鐘意蒜香既朋友唔好錯過,絕對可以為佢口臭一日🤣 濃郁既蒜泥加上好香既牛油+雞翼係絕配🤤🤤💜利賓納檸檬梳打 跟餐+$10聽講呢款係泰國正宗既梳打水,連支飲管都有特色,唔會過甜,幾好飲✨
係附近行過見到搶眼既藍綠色門面吸引,見到餐牌幾好一於試下😳

💜海南雞飯 $68
海南雞飯

💜冬蔭公湯金邊粉配泰式串燒 $78

💜蒜香牛油雞翼 跟餐+$16

💜利賓納檸檬梳打 跟餐+$10

2022-01-02
海南雞飯
2021-12-17 595 瀏覽
榮華南洋冰室前幾日同朋友去中環還完神🙏🏻之後搵地方醫肚🙆🏻‍♀️ 附近有好多西式Cafe☕️但最後都擇左呢間冰室💁🏻‍♀️感覺好有香港懷舊嘅味道🥰餐廳嘅外牆顏色(藍綠色) 其實都幾sharp, 好容易就發現到佢嘅存在😂入到去嘅環境好簡單但我感覺係我鍾意嘅香港懷舊濃味, 好Vintage其實佢有好多南洋美食😋 例如有🐔海南雞飯, 冬陰功湯粉等等等等因為嗰日我都唔算太肚餓, 所以淨係叫咗個普通茶餐🤪➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖💮 咖央西多士 🍞🧈🍯出邊花生醬西多士就食得多, 所以今次就揀咗咖央西多☺️ 西多士煎得吾錯, 唔會太油又唔會太乾, 落滿左我好愛既牛油🧈 同殿奶, 再加淡淡甜甜既咖央, 好滿足😍 甜得黎絕對唔會覺得係膩既😌💮 凍奶茶🧋凍奶茶就茶同奶既比例係剛剛好😍既有茶香亦都有奶應有既滑, 出邊嘅凍奶茶好多時都會因為落咗冰嘅份量太多而變到奶茶變淡😣 但呢間嘅凍奶茶絕對係剛剛好, 甜度都係剛剛好👍🏻好啱我呢啲奶茶控➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖值得一讚係店入邊嘅職員非常之有親切感😌 知我哋食完嘢, 會主動過嚟問我哋要唔要熱水☕️ 會主動同我地傾下計, 令我覺得呢間食店好有人情味, 香
榮華南洋冰室

前幾日同朋友去中環還完神🙏🏻
之後搵地方醫肚🙆🏻‍♀️ 附近有好多西式Cafe☕️
但最後都擇左呢間冰室💁🏻‍♀️
感覺好有香港懷舊嘅味道🥰
入到去嘅環境好簡單
但我感覺係我鍾意嘅香港懷舊濃味, 好Vintage
其實佢有好多南洋美食😋
例如有🐔海南雞飯, 冬陰功湯粉等等等等

因為嗰日我都唔算太肚餓, 所以淨係叫咗個普通茶餐🤪

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

💮 咖央西多士 🍞🧈🍯

甜得黎絕對唔會覺得係膩既😌

💮 凍奶茶🧋
凍奶茶就茶同奶既比例係剛剛好😍

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

值得一讚係店入邊嘅職員非常之有親切感😌 知我哋食完嘢, 會主動過嚟問我哋要唔要熱水☕️ 會主動同我地傾下計, 令我覺得呢間食店好有人情味, 香港既味道💗
同埋價錢都非常之相宜㗎😉

下次我絕對會再光顧架🧡
試下我一定要試佢嘅冬陰功湯粉🥢

喜愛指數: 💗💗💗💗

已經很久沒有去泰國,記得朋友早前介紹這間位於上環的榮華南洋冰室,今晚和太太就來試一試水準。餐廳裝潢十分醒目,用上復古南洋風格作為主題,座位亦寬敞舒適。餐廳主打泰式湯粉飯類,有多種不同的配撘,亦有提供小食及特色飲品等。海南雞脾油飯雞脾完全去骨,雞肉嫩滑而味道豐厚濃郁,澆上的醬汁味道溫和,為雞肉增添一道鮮味,而顆顆如珠的油飯還帶點雞香鮮韻,包著一層雞油,發出光彩,潤而不油,方能稱上美味。配上自家秘製的辣醬,惹味非常,令味道更上一層樓。冬蔭功湯海鮮金邊粉原個鐵鍋熱辣辣上枱,香氣十足,先呷一口湯底,味道酸辣刺激但不嗆喉,檸檬葉、香茅、青檸、紅辣椒味道層次分明,只是比泰國地道的少了一分辣度,海鮮份量亦不少,有青口、魷魚、蝦等。龍眼冰亦點了一客龍眼冰,原支梳打水送上,一吸入口,頓然遍體生涼,暑氣全消,龍眼味道清甜可喜,同時腴而不膩,是夏日佳饌。

2021-11-27
2021-11-21 406 瀏覽
After we finished our lunch, we walked around Central and Sheung Wan area to take photo of graffiti on the wall. After some time, we were slightly tired and hungry, thus decided to find a place to sit down. Wing Wah Southeast Asia Cafe was located at Upper Station Street, several minutes walk from Sheung Wan MTR.They served typical cha chan teng dishes as well as Nanyang cuisine such as chicken rice, tom yum goong, curry and snacks etc. Thai coffee - Coffee was placed in a filter for it to drip

Thai coffee - Coffee was placed in a filter for it to drip before mixing it with condensed milk. Coffee was fragrant and smooth, with strong coffee taste.

Iced lychee drink was gassy and refreshing, sweet in taste. There was lychee meat in it, which was sweet and juicy.

Tom yum goong noodle with seafood - It was served in a huge noodle pot, with generous serving of the ingredients. Rice noodles was smooth and chewy, absorbing the essence of the soup broth. Tom yum goong was flavourful and slightly spicy, with strong sour taste. There were mussels, prawns, squid and beancurd etc in it, which were fresh and chewy.

French toast in chocolate and condensed milk sauce - It was pan fried till chewy and very sweet in taste, with chocolate sauce and condensed milk added onto it, making it very sinful and delicious.

Kaya toast was toasted till soft and crispy, with the kaya spread sweet, going well with the toast.
2021-11-07 395 瀏覽
打完波在上環醫肚,朋友說附近有一間明星茶記,食物質素有保証,還可以滿足地吃一頓泰越快餐呢!綠色的建築物十分耀眼,進入店後感覺也很懷舊,牆上每一角落盡是明星的簽名相片呢。常餐食物款式頗多 :有滑蛋、香腸及牛油多士,而且價錢合理。我們點了最想吃的牛油雞翼冬陰功金邊粉、清湯雞扒米粉套餐及懷舊熱狗+粗薯條。食多士最重要是烘到燶邊,中間夾著厚身的牛油,香、濃、脆、軟的口感非筆墨能所形容。牛油雞翼佈滿金黃色的蒜香粒,肉質嫩滑外皮脆,金邊粉煮得軟硬適中,湯底香濃美味。朋友吃的雞扒大大件又低食,外皮煎得香脆又juicy.熱狗的醬汁夠曬多, 餡料更多到滿瀉 內裡的生菜、蕃茄也十分新鮮;很耐沒有吃過這款粗薯條了,熱辣辣又脆口,懷舊得令人懷念。

常餐食物款式頗多 :

2021-11-06 284 瀏覽
星期五晚,本來想去蘇豪區食西餐,但係見到條街咁多人,唔想咁嘈,於是行行吓行到太平山街附近,見到一間南洋餐廳,即刻想試下。喺中上環想搵間平平哋又好坐嘅餐廳,真係唔容易。其實响門口見到啲嘢食都幾吸引,老闆仲親自出來招攬,係冇hard feeling嗰隻,所以就入去幫襯下啦。一入門口,要先行落幾級樓梯,已經覺得好有特色。望下個餐牌,d嘢食又唔貴,可能晚上附近嘅食客都去晒鋸扒,嚟呢間餐廳嘅人並唔多,所以坐得好舒適。我哋兩個人嗌咗一個冬陰功豬扒貴刁,同埋薑黃雞扒飯,一杯鹹檸七,仲有泰式奶茶。個貴刁真係好惹味,仲要成個煲上,睇見已經流口水,冬陰功湯底做得唔錯,貴刁真係爽口好味,喺個豬扒少少dry,但可以接受。至於個薑黃雞飯,我叫咗個薑蓉做醬,由於我鍾意食薑,所以覺得好好味。碟頭飯嘅配菜並唔係普通椰菜絲或者生菜兩條,而係醃過嘅青瓜,令到食客好醒胃,係少見嘅做法,我好鍾意。老闆仲請我食多一小碟醃青瓜添,真識do😁!最後要讚一讚個泰式奶茶,首先係成壺上,老闆話要焗5分鐘,另外隻杯已落咗煉奶,茶焗好自己冲,冲出黎有一陣椰香味,而且個茶底好好飲。我仲想添食,見到個餐牌下午茶有菠蘿油,如果配埋呢杯泰式奶茶,一
最後要讚一讚個泰式奶茶,首先係成壺上,老闆話要焗5分鐘,另外隻杯已落咗煉奶,茶焗好自己冲,冲出黎有一陣椰香味,而且個茶底好好飲。我仲想添食,見到個餐牌下午茶有菠蘿油,如果配埋呢杯泰式奶茶,一定好正!
我邊食邊望下周圍環境,可能燈光關係,就係覺得有一種莫名其妙嘅親切感。之後仲見到好多明星簽名,唔少得成日喺附近拍戲嘅"熊家"一眾演員,怪唔得知咁親切啦!我期待下次黎幫襯下午茶

2021-10-30 258 瀏覽
同好友去上環拜完神,正值下午時間好肚餓,於是行落下幾條街搵嘢食,見到尼間裝修得好有香港懷舊格調,就入去試試打開餐牌,很多不同種類的南洋食品,樣樣都想試最後決定點了冬陰公牛柳粒金邊粉,喝一口冬陰功湯,微酸但不太辣,很開胃,金邊粉軟硬適中,掛上冬陰公的湯就更加惹味,牛柳粒跟切片紅羅白,豆角,洋蔥,紅椒和豆卜一起炒、食落更豐富再加牛油雞翼,雞翼外層炸得酥脆,面頭灑上炸過的蒜頭,十分香口,只可惜加追了二隻,實在唔夠喉,下次再食過很喜歡吃咖吔,咖吔多士經常吃,今次試吓咖吔西多,西多煎得外層金黃微脆,入口先感受到蛋香,繼而是牛油的香味、最後是清幽的咖吔味,整個配搭非常夾店員放下南洋奶茶跟我們說要等十分鐘,那麼茶味就更濃郁,茶香加上煉奶的香滑,美味

打開餐牌,很多不同種類的南洋食品,樣樣都想試

返工Lunch Time去食,睇佢成個Menu,的確係幾有南洋特色,即使佢賣嘅一啲睇Title其實似港式茶餐廳會有嘅食物例如常餐,但佢都加咗好多南洋風味入去。呢點係抵讚嘅!唔似出面有啲餐廳得個餐廳名有特色。係出面等位個陣見到門口貼住嘅海南雞髀飯係超超超想食,佢張圖好吸引⋯點知坐低冇晒油飯,本人覺得海南雞飯係唔能夠唔配油飯的⋯所以立馬決定放棄,有點Sad,唯有下次再戰。同事話呢間嘅豬頸肉都好食,因為想食啲有汁嘅飯,所以揀左咖哩豬頸肉飯。同事就揀咗炭燒香茅豬扒飯。咖哩豬頸肉飯 $72 ***佢個豬頸肉真係幾特別,燒汁偏甜,有少少似瑞士汁,又唔會太漏,幾好送飯,但佢豬頸肉質偏乾身,我個人就喜歡肉質肥美有油香嘅肉多啲喇⋯而個咖哩我都覺得普通,一樣係味道偏甜,都係嘅,南洋菜本身就係偏甜,咁講佢其實幾正宗。炭燒香茅豬扒 $58 ****我鐘意呢個飯多啲!豬扒Juicy有油香,份量好足!雖然味道相對普通,但豬扒整得Juicy已經好好啦。今次真係隔離飯香!
返工Lunch Time去食,
睇佢成個Menu,的確係幾有南洋特色,
即使佢賣嘅一啲睇Title
其實似港式茶餐廳會有嘅食物例如常餐,
但佢都加咗好多南洋風味入去。
呢點係抵讚嘅!唔似出面有啲餐廳得個餐廳名有特色。

係出面等位個陣
見到門口貼住嘅海南雞髀飯係超超超想食,
佢張圖好吸引⋯
點知坐低冇晒油飯,
本人覺得海南雞飯係唔能夠唔配油飯的⋯
所以立馬決定放棄,有點Sad,唯有下次再戰。

同事話呢間嘅豬頸肉都好食,
因為想食啲有汁嘅飯,
所以揀左咖哩豬頸肉飯
同事就揀咗炭燒香茅豬扒飯
咖哩豬頸肉飯
咖哩豬頸肉飯+炭燒香茅豬扒飯

咖哩豬頸肉飯 $72 ***
佢個豬頸肉真係幾特別,
燒汁偏甜,有少少似瑞士汁,
又唔會太漏,幾好送飯,
但佢豬頸肉質偏乾身,
我個人就喜歡肉質肥美有油香嘅肉多啲喇⋯
而個咖哩我都覺得普通,
一樣係味道偏甜,都係嘅,
南洋菜本身就係偏甜,
咁講佢其實幾正宗。

炭燒香茅豬扒 $58 ****
我鐘意呢個飯多啲!
豬扒Juicy有油香,份量好足!
雖然味道相對普通,
但豬扒整得Juicy已經好好啦。
今次真係隔離飯香!

題外話/補充資料: 下次一定要試佢個海南雞飯!
2021-10-05
  • 炭燒香茅豬扒
2021-09-26 260 瀏覽
雖然上環好多cafe,但係偶然都想試下唔同嘅嘢,所以今日就去咗榮華南洋冰室,餐廳裝修都幾有特色,所以都幾容易搵到。因為實在太熱嘅關係,一嚟我哋就嗌左兩杯嘢飲,分別係菊花露同埋柑桔蜜,貪佢哋比普通嘢飲健康。菊花露飲落去甜甜哋,飲落覺得消暑。柑桔蜜就相對冇咁甜,而且飲落去仲好濃嘅柑桔味,直頭好似用平時屋企人自製嘅柑桔沖。我叫咗個冬陰功牛柳粒金邊粉,冬陰功金邊粉味道濃郁,見到店主有心思咁落咗好多香料,煮起嚟更加入味,酸度同辣度都平衡得啱啱好。牛柳粒係分開上嘅,炒得非常之有火喉,而且有啲紅椒絲、青椒絲、蘿蔔片同豆卜做配菜。朋友叫咗個冬陰功湯海鮮金邊粉,誠意十足,有好多唔同嘅海鮮,包括青口、魷魚圈等等,同樣地用咗好多香料去煮,唔單止金邊粉,就連海鮮都入晒味。
菊花露

冬陰功牛柳粒金邊粉
牛柳粒
冬陰功湯海鮮金邊粉
2021-09-17 228 瀏覽
之前放假嘅時候間唔中都會黎呢區行吓,貪呢度夠正冇乜車,人都唔多,可以放慢咁行吓啲細舖頭。附近嘅餐廳主要都係西餐價錢比較貴,又或者係一啲Cafe。呢條街頭有一間比較舊式嘅坐街邊嘅茶檔,感覺係有風味嘅,但係夏天坐戶外真係頂唔順。。。見到呢間食東南亞嘢嘅餐廳仔,設計己有風味,望入去見到仲有狗仔同主人一齊用餐添!狗仔係坐喺度冇得食嘢嘅。價錢都唔貴,係一般茶餐廳嘅價錢。泰式豬扒咖喱飯,泰國風味唔係香港港式嘅嘢螢光咖喱汁,唔辣嘅最好食,少少椰汁感覺,輕輕嘅。咖喱入邊有我最鍾意嘅炸過嘅薯仔粒粒,配咗自家製?酸瓜,清新!豬扒好多舊,勁大碟,直頭碟頭飯咁多冬陰功湯金邊粉配黃姜雞扒。係連埋個煲底上,冬陰功唔辣。雖然我可以食到冬陰功嘅辣但係唔辣都有另一種風味;不失冬陰功嘅香氣同酸,只係減少左辣嘅味道。餐廳細細,都幾好坐,有種小社區嘅感覺。

餐廳細細,都幾好坐,有種小社區嘅感覺。
2021-09-09 190 瀏覽
今日要去上環取電話續約禮品,之後有朋友約我食午餐,去了差館上街榮華南洋冰室,原來這條街有好多餐廳,這間餐廳外觀裝修懷舊,令人印象深刻。特色午餐海南雞髀油飯$68,雞肉嫩滑,份量又多,配上酸瓜食更好味。再加一個常餐,五點半前$58,香茅豬扒米粉,配火腿、腸仔、炒蛋,加$5由牛油多士轉咖吔多士,豬扒夠大塊又入味,米粉煮得剛剛好,炒蛋夠滑,多士就當飯後甜品😋配熱飲不用加錢。另外配多一個泰式鳳爪,非常爽口入味,酸酸辣辣令人非常開胃。

以前在上環返工間吾中會爬上山搵食,行遠啲就會發現吾少穩世美食,「榮華南洋冰室」是其中一間吾錯嘅餐廳。餐廳外是湖水綠外牆,內裡也沒有太多裝修,枱與枱之間都頗密集下。大家聽個名都知道係食南洋野,當中我最推薦「海南雞脾配油飯」$68 包一杯飲品海南雞髀飯絕不花巧,像是泰式碟頭海南雞飯。雞髀份量十足,肉色略深,肉質嫩滑但味道略淡,三色醬絕對有提味之用,醬油並非濃稠的甜豉油,應該是自家調製,非市面上得個咸字嘅豉油味、蒜蓉亦夠多夠香,至於油飯偏向乾身。南洋特色雙拼飯$72自選幾款肉中,友人選了「豬扒、雞扒」兩款肉也燒得相當焦香,滿滿的 BBQ 風味,愛吃肉的友人挺喜歡。凍啡少冰凍央少冰兩杯凍飲的味道和港式茶餐廳出品不一樣,花奶不太多,相對口感冇咁順滑,茶味是突出。
「榮華南洋冰室」是其中一間吾錯嘅餐廳。

南洋特色雙拼飯$72

自選幾款肉中,友人選了「豬扒、雞扒」

凍啡少冰
凍央少冰

兩杯凍飲的味道和港式茶餐廳出品不一樣,
花奶不太多,相對口感冇咁順滑,茶味是突出。
2021-07-17 315 瀏覽
今朝要返公司,既然出咗嚟,下晝就去上環逛下,我俾呢間藍色嘅大廈吸引咗,就食個南洋午餐啦。店員推介海南雞髀飯,或者蒜炒牛柳粒飯,我特別想食一啲香口啲嘅嘢,所以揀咗蒜炒牛柳粒飯。平時食開嘅牛柳粒飯都會配薯仔,但係呢一度係配豆泡,感覺健康啲。本身牛柳粒都煮得好入味,而且仲加咗好多洋蔥、紅椒同青椒去吊味,辣辣地味道更突出。我追加咗個小食,係鳳尾蝦越式春卷,都係幾有特色㗎,外面係幾層脆皮,包住入面嘅蝦肉,再配以甜醬食,唔錯嘅選擇。咁多樣濃味,而且煎炸嘅食物,最好飲番啲凍嘢,中和一下。見佢有泰式咖啡,就叫一杯嚟試吓,點知一嚟就嚟三隻杯。原因係咖啡同埋花奶煉奶分開上,咖啡喺咖啡壺入面焗5分鐘之後(如果想濃啲咖啡味可以焗耐啲),再倒入煉奶同花奶,攪勻佢,如果想甜啲就可以攪勻得耐少少,將沈喺底嘅花奶同煉奶都融入咖啡入面。因為我係叫凍飲,所以最後嘅步驟就係將攪勻嘅咖啡,倒入放咗冰嘅杯入面令佢成為凍飲。泰式咖啡非常之好味,最好嘅係我可以自己調節自己鍾意嘅濃度同埋甜度,過程好有趣新鮮。
2021-07-10 301 瀏覽
尋日同成班同事周圍搵嘢食 行過見到呢間好似幾好就入去 入到去啲員工態度超好#曲 反正入到去就坐低食 我同另外兩個同事叫咗個常餐 另一位同事食海南雞飯 同事話海南雞好重麻油味似麻油雞多啲 另一個同事加$5要個咖央多 嚟到以為佢唔記得搽啲咖央落去 我叫咗個黃姜雞扒金邊粉 加$15轉冬陰功湯 碗粉嚟到見唔到件雞扒 原來喺個底度得幾舊雞 食唔到黃姜味不在話下 加上個湯底偏酸完全冇辣味 唔值得加錢轉 常餐跟嘅火腿腸仔蛋 啲油多到成個碟底都係 我地仲叫咗個拼盤同魚蛋 魚蛋辣味唔錯夠熱 可惜跟嗰幾塊多士係淋嘅 拼盤嘅鳳爪個味幾正 夠凍夠酸 啲嘢都未食完 員工好似趕客咁 收走晒啲嘢 然後放低張單 單都未睇清楚 已經係咁摧埋單 仲以為好多人等位 排到落大馬路 但其實門口冇人等位 PS: 依家疫情關係戴口罩是常識吧 但我哋食食吓先留意到 原來廚房三位員工個口罩帶喺下巴度 真係 嘟嘟嘟嘟 嘟 嘟嘟嘟

2021-07-09
2021-07-03 2661 瀏覽
星期六,同男友拍下拖,去左中上環一帶行下舊區,影下相。經過以前試過既榮華南洋冰室,諗起上次嘅遺憾,因為賣晒,所以吃不到著名的海南雞飯!今次問了侍應還有海南雞飯,二話不說衝入去食!!!門面依舊是突出的湖水綠色,十分搶眼兩個人叫了海南雞飯和喇沙湯麵海南雞髀飯$68套餐奉送熱飲,凍飲加$4有得選擇雞髀或雞翼飯我選擇了雞髀飯,原來雞髀係去了骨,雞髀份量多,隻脾大大隻,去左骨更加正,咬落去啖啖肉,雞肉好嫩滑,雞皮唔會油淋淋免費配油飯,油飯香而不覺油冬陰功湯扎肉金邊粉配香茅豬扒$68可能我比較食得辣,所以我覺得冬陰功湯味道可以再濃郁啲。扎肉金邊粉好足料,除左有扎肉,仲有好多豆卜同菜!欣賞餐廳有將香茅豬扒另上,咁就唔怕湯底整淋左煎脆既豬扒豬扒大大塊,香茅味啱啱好,豬扒夠淋,個邊煎到脆邊的!成個食完連男朋友都話呢度份量足!蜂蜜百香果茶 跟餐$8無意見到,又唔係貴,所以叫左黎試下鐘意佢茶味夠濃,有蜂蜜所以唔怕飲落去會苦,有百香果粒,飲完覺得成個喉嚨都好舒服!放假時候,我都鐘意去中上環一啲細舖光顧,一來支持小店,二來可以慢活下,欣賞舊居的特色,減慢自己的步伐,享受一下生活!呢一間裝修有種懷舊的風格,可以
今次問了侍應還有海南雞飯,二話不說衝入去食!!!

門面依舊是突出的湖水綠色,十分搶眼

兩個人叫了海南雞飯和喇沙湯麵

海南雞髀飯$68
套餐奉送熱飲,凍飲加$4

有得選擇雞髀或雞翼飯
我選擇了雞髀飯,原來雞髀係去了骨,
免費配油飯,油飯香而不覺油

冬陰功湯扎肉金邊粉配香茅豬扒$68

欣賞餐廳有將香茅豬扒另上,咁就唔怕湯底整淋左煎脆既豬扒
豬扒大大塊,香茅味啱啱好,豬扒夠淋,個邊煎到脆邊的!
成個食完連男朋友都話呢度份量足!

蜂蜜百香果茶 跟餐$8
無意見到,又唔係貴,所以叫左黎試下

放假時候,我都鐘意去中上環一啲細舖光顧,一來支持小店,二來可以慢活下,欣賞舊居的特色,減慢自己的步伐,享受一下生活!呢一間裝修有種懷舊的風格,可以一邊欣賞,一邊品嘗美食!
  • 海南雞飯