2024-03-30 707 瀏覽
呢個 #復活節 長假期,#小秘書 選擇咗留港消費🐣 未夠10:30已經嚟到 #元朗 嘅我哋,正好趕到切上車🚌 車程大概廿分鐘左右,終於嚟到 #新田下新圍村,我哋嘅目的地 Bendito Cafe hk 幸福森林咖啡館 ☕️ 以 #小木屋 🏡 作造型嘅 #BenditoCafe,裝飾得非常別緻♥️木造嘅傢俬配上牆邊嘅小書架,加埋窗邊掛滿燈飾嘅樹桿,簡直就為我呢個「文青」度身訂做🤭餐牌上嘅食物同飲品選擇都幾多😅 正當我哋煩惱緊食咩嘅時候,服務員推介我哋可以試吓佢哋嘅 #是日精選 #薑汁魷魚 配 #水牛芝士 #蕃茄 串… 好 就信佢一次🤭 而我哋就另外加咗件 #牛油果烤雞胸三文治 做 #主食🤤 #魷魚 肉質好爽口,配埋啲 #配菜 同 #紅黃椒絲 🫑 一齊食,特別有風味🤤 三文治嘅外觀亦非常吸睛👀 不過份量就比我預期中少咗啲😅 好在啲 #牛油果 🥑 夠晒熟,整個口感軟綿綿,唔錯唔錯!食飽飽就梗係要整杯 #回魂啡 先夠醒神😉 我見隔離枱嗰杯 #凍橙美式咖啡 似乎幾養眼,就冒一次險試一試🤭 味道比較甜,雖然都有咖啡味,但係就似食緊甜品多啲… 不過用嚟打卡就認真一流嘅🤭🤭餐廳嘅食物同服務整體都唔錯,只可

餐廳嘅食物同服務整體都唔錯,只可惜因為假日嘅關係,我哋無緣試到佢哋嘅精美早餐😅 唯有搵機會下次再嚟朝聖啦☕️

📍Bendito Cafe 幸福森林咖啡館 (元朗)新田下新圍村福興里23號
2024-03-29
其他
2023-12-15 1127 瀏覽
📍位置:在元朗西鐵站對面可坐76K巴士或63小巴到錦繡花園下車,往前走兩分鐘就到,在國際幼稚園對面。🏠環境:坐落在村屋外圍,外型似一間深木色小屋🛖,採用開放式設計,設有室外和室內庭位,室外以草地配搭木系桌椅,可以寵物一齊用餐!室內座位是左右兩邊的卡座,搭配角落圖書架和少許植物作為裝飾,以綠色森林為主題,感覺很舒適寫意。🤵🏻服務:QR Code下單,收取加一。設有免費停車位,在門口售賣少許麵包和曲奇餅。🍽️早午市:主打🥚班尼迪蛋菜式,也提供🍝意粉、🍕薄餅等,而且價錢合理。🥚Egg Benedict with Smoked Salmon $118兩個水波蛋配煙三文魚🐟、沙律菜、白包和蛋黃醬,一切開班尼蛋,蛋漿慢慢流出來,感覺特別療癒☺️!香濃的蛋汁跟煙燻三文魚和麵包的味道十分匹配,口感豐富😋,十分滿足!還有片片香甜的🥭芒果肉和醋汁田園蔬菜🥬。🥗Bendito Desayuno $118相對其他全日早餐有少許不同,有南瓜🧀芝士薯餅、哈蜜瓜🍈配搭巴馬火腿片🥓,沙律菜和🍳炒蛋多士🍞,份量不算好豐富,但勝在味道好😝,尤其是南瓜芝士薯餅😍,外脆內綿,芝士還是流心狀🤩。🍰Passionfruit and
室外以草地配搭木系桌椅,
可以寵物一齊用餐!
室內座位是左右兩邊的卡座,
搭配角落圖書架和少許植物作為裝飾,
以綠色森林為主題,
感覺很舒適寫意。
🤵🏻服務:QR Code下單,收取加一。設有免費停車位,
在門口售賣少許麵包和曲奇餅。
🍽️早午市:
主打🥚班尼迪蛋菜式,
也提供🍝意粉、
🍕薄餅等,
而且價錢合理。
兩個水波蛋配煙三文魚🐟、沙律菜、白包和蛋黃醬,
一切開班尼蛋,蛋漿慢慢流出來,感覺特別療癒☺️!
🥗Bendito Desayuno $118
🍳炒蛋多士🍞,份量不算好豐富,但勝在味道好😝,
尤其是南瓜芝士薯餅😍,外脆內綿,芝士還是流心狀🤩。
🍰Passionfruit and Mango Cheese Cake $62
本來想點🌿培茶芝士蛋糕🍰,但不少款式已經售罄了,點了熱情果味,想不到有驚喜,重點是芝士蛋糕質感很軟綿😍,雖未到流心狀,但入口即溶🤩,而且有🥭芒果的甜和熱情果的清新,一點也不膩😆。
Orange Americano
🍊Orange Americano☕ $40 (跟餐價)
Orange Americano
🍊橙汁在底,☕咖啡在上,喝前拌一拌,好像變了咖啡果汁,沒了澀味🥰,很好喝😚。
🥥Coconut Americano☕ $38 (跟餐價)
選用了🥥椰青水來配搭咖啡☕,所以🥥椰子味不太突出🙃。
2023-12-14
$170 (早餐)
Orange Americano
幸福森林咖啡館 (元朗)📍元朗新田下新圍村福興里23號🌞🕶️呢排基本上每個weekend都都係陽光普照,最適合就係帶埋狗仔齊齊去郊外放電!今次揀咗元朗一間文青Cafe帶埋🐶🐶🚙🏁呢間Cafe設有免費停車位,絕對係駕駛人士之選!🏠🪵Cafe外型似一間小木屋,採用開放式設計,所以好適合同寵物一齊用餐!🐶主菜、小食、飲品、甚至甜品選擇豐富,而且價錢合理,weekend呢度嘆番個下午茶都真係幾chill!👍🏻🪭💁🏻‍♀️以下三款係重點推介🪭🔅Egg Benedict with Salmon $118Weekend breakfast 其中必食之選,因為對於Hollandaise sauce 有種莫明嘅偏愛,用叉吉串令蛋漿流出時特別療癒!呢份Benedict 底部有個煙靭嘅包,蛋漿加埋煙三文魚一齊味道好豐富,十分滿足!🔅Tomato Bruschetta $78呢個係意大利蕃茄多士,多士烤得好香脆而且充滿牛油香,有驚喜🔅Linguine with smoked salmon $108煙三文魚配青醬菠菜忌廉汁扁意粉,醬汁濃稠程度適中,食到最後都冇多餘醬汁剩低,精華完全被意粉吸收!麵條亦都有al den
幸福森林咖啡館 (元朗)
📍元朗新田下新圍村福興里23號

🪭💁🏻‍♀️以下三款係重點推介🪭

🔅Tomato Bruschetta $78
呢個係意大利蕃茄多士,多士烤得好香脆而且充滿牛油香,有驚喜

煙三文魚配青醬菠菜忌廉汁扁意粉,醬汁濃稠程度適中,食到最後都冇多餘醬汁剩低,精華完全被意粉吸收!麵條亦都有al dente 嘅效果,呢個價錢好抵食!
2023-11-25
2024-04-19 60 瀏覽
隱世咖啡室,本身想試咗好耐,咁啱男朋友放假揸車入去,元朗市中心去到嗰度大概車程10分鐘,有車位泊車。去到人比較多,可能因為假日好多預留咗枱如果想坐indoor,我諗要提早預約,外邊小小熱,不過,見好多朋友仔會狗狗嚟呢度一齊食嘢。氣氛都唔錯環境清幽。Orange Americano上層係Americano,下層係香甜嘅橙汁,先飲上層咖啡嘅香甜味,攪勻左之後,橙汁變成主調,但個底又仲會飲到淡淡嘅咖啡,無淨係飲橙汁咁甜,都幾得意,飲落好fresh好清新。仲嗌咗漢堡包同意粉添~材料好新鮮。下次會再嚟。

Orange Americano
仲嗌咗漢堡包同意粉添~材料好新鮮。下次會再嚟。
  • 香橙美式咖啡
  • Orange Americano
2024-01-10 52 瀏覽
去到巳經4點 所有蛋糕都賣哂 唯有淨係叫咗2杯野飲😋🫖接骨木花伯爵茶 配蘆薈 $45本身接骨木花伯爵茶都好有茶味,加埋啲蘆薈,好味😋冰滴咖啡 $85咖啡味好香好濃,加埋d冰夠哂凍😋重點係佢裝嘅咖啡係用玻璃樽裝,好特別😆
去到巳經4點 所有蛋糕都賣哂 唯有淨係叫咗2杯野飲😋

🫖接骨木花伯爵茶 配蘆薈 $45
本身接骨木花伯爵茶都好有茶味,加埋啲蘆薈,好味😋

冰滴咖啡 $85
咖啡味好香好濃,加埋d冰夠哂凍😋
重點係佢裝嘅咖啡係用玻璃樽裝,好特別😆
2024-01-03
2024-01-05 89 瀏覽
放假就係想時時刻刻陪住主子,盡量想同佢去多啲地方,留好多好多嘅倩影☺️ 再次到訪呢間係新田嘅cafe,今次有經驗預先WhatsApp訂位,到達後即刻安排入座💯最鍾意就係個辣味蕃茄醬雞胸長通粉2.0,蕃茄加辣味本身係一個天作之合嘅組合,再加埋芝士,食起上嚟啖啖都有芝士拉絲,幸福滿滿。主子都聞到鼻仔郁郁🥰另外仲叫左黑椒牛肉配車打芝士三文治同牛油果炸雞漢堡配薯條,Pizza就貪心啲叫左Half/Half,可以一次過試新口味墨汁鰻魚薄餅同All time favorite黑松露野菌薄餅

辣味蕃茄醬雞胸長通粉2.0
墨汁鰻魚薄餅與黑松露野菌薄餅
牛油果炸雞漢堡配薯條
黑椒牛肉配車打芝士三文治
2023-12-20 75 瀏覽
🐶.在元朗原來有一個隱世寵物友善咖啡店,除了有好喝的咖啡之外,他們也提供了好多不同種類的食物,你還可以享受遠離繁囂的市區小時光.🍳Egg Benedict 班尼迪蛋 $118配 巴馬火腿微甜的鬆軟英式鬆餅與鹹香巴馬火腿形成很好的對比,濕潤的水煮蛋與荷蘭醬的濃郁順滑提升整體口感跟層次,整體而言是令人愉悅的口感響宴.🍔 !!NEW!! Spicy Crispy Chicken Burger with Avocado and Fries 牛油果脆辣雞堡配薯條 $98新鮮的牛油果配香脆辣雞非常滋味,另外脆辣雞非常多肉汁,麵包也烤的很脆。薯條上灑上辣椒粉,不用點任何醬汁也好好吃,不過餐廳亦提供了茄醬及牛油果醬供客人點用.🧆!!NEW!! Italian meatballs with Mashed Potato 意式肉丸配薯蓉 $88本身以為份量不會很多,但意外的是這份餐點的份量比我預期中多很多。這一份小食非常好吃,擺設及點綴,能看出廚師有設計過。味道上亦非常好吃,肉丸亦不會太硬或肉太老,薯蓉亦都非常新鮮.🫕是日餐湯 (跟配+$15).☕️熱泡沫咖啡 (跟餐+$30)泡沫頂層輕盈順滑,帶有微微的甜味
🐶
🍳Egg Benedict 班尼迪蛋 $118
配 巴馬火腿

🫕是日餐湯 (跟配+$15)
☕️熱泡沫咖啡 (跟餐+$30)
泡沫頂層輕盈順滑,帶有微微的甜味,咖啡濃郁的苦味與香氣,兩者結合形成很好的平衡
☕️Flat White $40
餐廳所使用的是玻璃杯,並非我們常用的瓦杯,可能食用當天天氣寒冷,抱住一杯熱騰騰的平白咖啡,總是覺得特別好喝
非常推薦元朗事物可以到這間隱世餐廳食飯,享用他們的餐點也可以到咖啡部點一杯咖啡,然後坐下來,跟職員話在場的狗狗聊天及玩耍。另外最好的一項東西就是他們旁邊有免費停車場供食客泊車。

🌟推薦🌟

Max 5️⃣🐽
味道 🐽🐽🐽🐽🐽
環境 🐽🐽🐽🐽
服務 🐽🐽🐽🐽🐽
衛生 🐽🐽🐽🐽🐽
抵食 🐽🐽🐽🐽🐽

💰有加一服務費
📍幸福森林咖啡館 (元朗)
元朗新田下新圍村福興里23號

2023-12-17
咖啡館位於新圍村入面,地理位置雖然比較隱蔽,但勝在遠離塵囂,外形就好似童話故事🌳森林入面既小木屋。Cafe以開放式設計,職員服務態度好好,對小朋友非常友好,會主動提供紙筆畫畫,而且設有兒童餐,好適合帶小朋友黎。————————————♥———————————- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -♥️ 蕃茄大蝦扁意粉 $128 必點之選👍🏻賣相好吸引,有兩隻貨真價實既大蝦,餐廳好細心已經將蝦殼分離,蝦肉新鮮彈牙,意粉可以揀正常份量或者少份量,整體味道層次豐富,酸甜開胃。♥️ 凍朱古力 跟餐價$33味道唔係好重甜味既朱古力,A先生就好鍾意,覺得夠哂濃郁。♥️ 班尼迪蛋 $118早午餐食返個Benedict,心情即刻靚晒☺️,兩隻水波蛋流心都恰到好處,再配英式鬆餅、荷蘭醬、巴馬火腿、新鮮芒果,味道相當唔錯。♥️ 冰凍水果梳打 跟餐價$40有幾款生果選擇,小編揀左蘋果味配蘆薈,甜度適中,熱辣辣飲都幾爽。♥️ 柚子芝士蛋糕 $62甜品就嗌左個清新口味既Cheese Cake,淡黃色外表,最底層係餅底,食到好濃郁柚子味同埋淡淡芝士香,

————————————♥———————————

♥️ 蕃茄大蝦扁意粉 $128 必點之選👍🏻

♥️ 凍朱古力 跟餐價$33
味道唔係好重甜味既朱古力,A先生就好鍾意,覺得夠哂濃郁。

♥️ 班尼迪蛋 $118

♥️ 冰凍水果梳打 跟餐價$40

♥️ 柚子芝士蛋糕 $62
甜品就嗌左個清新口味既Cheese Cake,淡黃色外表,最底層係餅底,食到好濃郁柚子味同埋淡淡芝士香,食晒成嚿都唔會好膩。

————————————♥———————————
2023-12-14 33 瀏覽
⏩️班尼迪蛋Egg Benedict柔軟既班尼迪蛋一劃開即刻睇到完美流出既蛋黃液,配上濃濃既荷蘭醬,令人食欲全開。酥脆既英式鬆餅上面仲有豐富嘅三文魚,口感十足!⏩️煙三文魚配青醬菠菜忌廉汁扁意粉 Linguine with Smoked salmon in Basil Pesto and Spinach cream sauce煙三文魚份量好豐富,加上濃郁既青醬菠菜忌廉汁,令人食唔停口。意粉煮得剛好,爽口彈牙。⏩️熱香餅配蜂蜜 Pancake with Honey呢個熱香餅真係讓人欲罷不能: 軟熟焦香,食得出濃濃蛋香,切落去唔會太鬆散,厚度亦適中。再淋上少少蜂蜜,簡直係絕配。⏩️凍鮮奶咖啡Cafe LatteCafe店對面有個獨立沖咖啡既舖面,好有格調。店員送上latte時咖啡同鮮奶層次分明,輕輕一攪拌就完美結合變成順滑完美latte。⏩️熱鮮奶焙茶Hojicha Latte呢杯latte好成功帶出焙茶既獨特風味,係好出色既hojicha飲品。

⏩️班尼迪蛋Egg Benedict

• Pancake  with  Honey
  • 煙三文魚配青醬菠菜忌廉汁扁意粉
  • Latte
2023-11-28 44 瀏覽
相約朋友一齊去放狗真係好多餐廳好多餐廳都未必可以, 我地今次就襯天氣開始轉凍, 去間元朗隠世文青cafe餐廳, 可以坐得舒服又可以享受放假下午悠閒既時光!🙂店內有各種書籍, 令人更有台灣小店既感覺!而店員都中意狗狗令我地食得更自在!👍🏾我地就叫左兩個餐:1/ 四重芝士薄餅🍕 $148脆薄既pizza底配上四重芝士混合, 味道濃厚, 好似食緊多士咁🥖配香蕉凍朱古力🍫濃郁既朱古力奶再有陣陣香蕉混合其中, 令朱古力變得不一樣😋2/ 煙三文魚配青醬菠菜忌廉汁扁意粉 $146意粉比想像中多但配菜一啲都唔少, 香濃既菠菜忌廉汁加上意粉彈牙而入味👍🏾推介!配焙茶鮮奶焙茶香仲有的茶粉增加咬口, 配上忌廉意粉中和兩者😁

我地就叫左兩個餐:
1/ 四重芝士薄餅🍕 $148

配香蕉凍朱古力🍫
濃郁既朱古力奶再有陣陣香蕉混合其中, 令朱古力變得不一樣😋

2/ 煙三文魚配青醬菠菜忌廉汁扁意粉 $146

配焙茶鮮奶
焙茶香仲有的茶粉增加咬口, 配上忌廉意粉中和兩者😁
元朗超高水準的森林系舒適cafe✨🎉🦥🥳😎大家記得要預約!星期日早上人流也非常多!小店於村屋的地舖,森林系為佈置,配以木的餐桌,令人感到非常舒適。這間小店位於元朗近錦綉花園附近,巴士小巴也在附近有站,駕車人士更是非常方便,小店外面有空位供泊車。餐廳以班尼迪蛋最為人氣之菜式!!👍🏻《Egg Benedict 班尼迪蛋》$128小店最出色的班尼迪蛋,賣相絕對是無得輸!很精美的擺盤,而且味道非常好吃!荷蘭醬的惹味配上水波蛋,自選煙三文魚,加上墊底的自家製英式鬆餅,超好食!!!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻✨✨✨✨必點!《Bendito Desayuno全日早餐》$133除了班尼迪蛋,全日早餐的賣相同樣地是很精緻!南瓜芝士薯餅,加是日餐湯,食材非常豐富!滿載而歸!👍🏻👍🏻👍🏻《凍美式梳朾咖啡》$45《熱榛子牛奶咖啡》$35飲品方面,當然必點咖啡,有多款不同種類的咖啡選擇,更有其他特飲,讓你感受舒適的一個休閒時間。《黑芝麻芝士蛋糕》$62更有甜品的選擇,有幾款蛋糕,這款芝麻味的蛋糕,美味的芝麻香味融入芝士蛋糕之中。
元朗超高水準的森林系舒適cafe✨🎉🦥🥳😎

大家記得要預約!星期日早上人流也非常多!

餐廳以班尼迪蛋最為人氣之菜式!!👍🏻

《Egg Benedict 班尼迪蛋》$128

《Bendito Desayuno全日早餐》$133
除了班尼迪蛋,全日早餐的賣相同樣地是很精緻!

《凍美式梳朾咖啡》$45
《熱榛子牛奶咖啡》$35

《黑芝麻芝士蛋糕》$62

🥯 班尼迪蛋配煙三文魚 $118全店嘅signature🌟🌟🌟賣相好精緻吸睛之餘😍水波蛋切開仲有流心嘅效果🥳 加埋特別嘅醬汁甜甜地又幾清新🌱中間夾住煙三文魚 口感豐富🤪最底嗰層係好鬆軟嘅包🍞淋埋蛋漿一齊食perfect match🤩隔離仲有好甜嘅芒果伴碟🥭食完都唔怕滯🙈-🍅 辣味蕃茄醬雞胸長通粉 $108係有驚喜嘅pasta‼️✨好香濃嘅蕃茄醬帶有微微嘅辣味🌶️開胃得嚟又好惹味👍🏻裏面仲有熱溶嘅拉絲芝士🧀️長通粉好掛汁 啖啖都係滿滿嘅醬🥫作為多醬派嘅我覺得好滿意😋-🥗 水蜜桃鴨胸波椒沙律 $88水蜜桃好甜好多汁🍑加落沙律到更加fresh🌿鴨胸肉肉質比較紥實而且好多🍖 誠意十足🤤份量好大份 兩個人share都好夠🤰 - 🫕 黑松露野菌忌廉湯 $35應該係我飲過最濃味嘅蘑菇湯🥹🫶🏻黑松露味未算好出🧐 但係整體嚟講好濃郁😚飲落去細膩得嚟又好滑💕-🐷 小小總結呢間cafe地理位置距離市中心比較遠😌適合假日想遠離繁囂chill下嘅你哋🥳仲有得免費泊車🚗 非常方便🅿️餐廳環境係田園風嘅vibe🌱播住好chill嘅playlist🎶😆而且係寵物friendly🐶可以同毛孩坐喺出面享受寧靜同舒適嘅環境😚而且+
🥯 班尼迪蛋配煙三文魚 $118
回頭度:🐽🐽🐽🐽🐽
價錢:🐽🐽🐽🐽
💰人均消費:$100-$200
📍元朗新田下新圍村福興里23號
🗺️ G/F, 23 Fuk Hing Lei San Wai Village, Sin Tin, Yuen Long
2023-11-15 86 瀏覽
如果唔係男朋友有車,真係未必會特登入去🙈但有車入就幾方便嘅,隔離就有停車場🅿️見佢一直都話想試理間,就星期六去左試下佢啦💪🏻舖頭唔算好大,但都幾骨子,坐位都舒服我地叫左一個paster, 一份fish & chip, Americano & mocha lattePaster 分量俾想像中都多,一份係好飽的,理個有少少辣,中意食辣的可以試下👍🏻幾好食個Fish & chip相對地就一般🙈同埋果日佢地推廣follow左社交平台就送蜜糖雞翼好重蜜糖,我中意😋😋雞翼都炸得好香脆,放耐左都好好食
如果唔係男朋友有車,真係未必會特登入去🙈
但有車入就幾方便嘅,隔離就有停車場🅿️

見佢一直都話想試理間,就星期六去左試下佢啦💪🏻
舖頭唔算好大,但都幾骨子,坐位都舒服

個Fish & chip相對地就一般🙈

同埋果日佢地推廣follow左社交平台就送蜜糖雞翼
好重蜜糖,我中意😋😋雞翼都炸得好香脆,放耐左都好好食

今次為大家介紹哩間好隱世既𝚌𝚊𝚏𝚎🥳哩度歡迎好靚同埋係𝚙𝚎𝚝 𝚏𝚛𝚒𝚎𝚗𝚍𝚕𝚢🐶係一個好適合俾人同寵物打卡影相嘅好地方📷店鋪好多綠色植物點綴🪴好似身處森林咁🥰仲有木系裝修🪵成個感覺好体閒放鬆✨🍳全日早餐 $𝟷𝟺𝟾有南瓜芝士薯餅、炒蛋、包、火腿、哈密瓜、沙律,全部食材都好用心絕不馬虎💕值得一讚哈密瓜好甜好新鮮🥰推薦~🥗水牛芝士蕃茄沙律 $𝟷𝟸𝟼好得意有得揀少份量🤣小編係揀正常份量,擺盤比想像中用心✨分量都多~🍵凍鮮奶焙茶 (+$𝟹𝟾)好飲💕係冇咩甜味既個種,茶味濃郁,唔錯👍🏻☕️熱朱古力(+$𝟹𝟶)冇霖到𝚌𝚑𝚘𝚌𝚘𝚕𝚊𝚝𝚎都有拉花😝仲要好靚💕都係冇咩甜味既個種,好啱小編口味🥰味道濃郁🍰焦糖朱古力芝士蛋糕$𝟼𝟸

🍳全日早餐 $𝟷𝟺𝟾

🥗水牛芝士蕃茄沙律 $𝟷𝟸𝟼

🍵凍鮮奶焙茶 (+$𝟹𝟾)
好飲💕係冇咩甜味既個種,茶味濃郁,唔錯👍🏻

☕️熱朱古力(+$𝟹𝟶)

🍰焦糖朱古力芝士蛋糕$𝟼𝟸
🔷🔹〚🌳錦田|🪵隱世木屋咖啡店🌴☕️〛🔹🔷📍地址: 元朗新田下新圍村福興里23號✿😋味道😋:4/5✿🏙️環境🏙️:4/5✿🤵🏻服務🤵🏻‍♂️:4/5✿👀賣相👀:3/5✿💰價位💰:3/5↠⏰時段:Lunch 13:00 ↞ ✦✧「幸福森林咖啡館」喺新圍村入面,地理位置比較隱蔽,不過就遠離繁囂,小店以深木色小屋🛖搭配木系嘅傢俬,配埋植物作為裝飾,以森林為主題;另外仲有室外座位,以木系傢俬同埋草地配搭;而且免費泊車同埋pet friendly。✧✦ 呢間餐廳係自助落單,但係店員嘅服務態度都超級好,而且性價比都OK,不過如果想食埋佢啲蛋糕就要早啲落單,好快就會冇晒;另外餐廳仲有少少麵包同埋曲奇餅賣。—————————————————————🍽️❝Bendito Desayuno 全日早餐❞ $118☞ 呢個全日早餐重點配咗南瓜芝士薯餅,其他餐廳比較少有,而且真係出奇地好食,另外佢係有Parma Ham同埋哈蜜瓜🍈配搭,加埋沙律菜同埋炒蛋;相對其他全日早餐有少少特色。—————————————————————🐥❝Caramelized Deep Fried Chicken Wings 焦糖脆香單骨難翼❞
🔷🔹〚🌳錦田|🪵隱世木屋咖啡店🌴☕️〛🔹🔷

✿💰價位💰:3/5

↠⏰時段:Lunch 13:00 ↞

全日早餐

—————————————————————

☞ 呢個單骨雞翼係餐廳送嘅,當日只要follow 社交平台,就直接會送呢一碟雞翼,而呢個雞翼係單骨嘅,上面係有啲蜜糖,但係相對味道比較淡。

焦糖脆香單骨難翼

🥛☕️❝Flat White❞ $40

☞ 呢杯Flat white拉花還好,咖啡豆嘅味道唔算好出,入口都順滑,整體都還好。

Flat  white
全日早餐