2024-03-30 707 瀏覽
呢個 #復活節 長假期,#小秘書 選擇咗留港消費🐣 未夠10:30已經嚟到 #元朗 嘅我哋,正好趕到切上車🚌 車程大概廿分鐘左右,終於嚟到 #新田下新圍村,我哋嘅目的地 Bendito Cafe hk 幸福森林咖啡館 ☕️ 以 #小木屋 🏡 作造型嘅 #BenditoCafe,裝飾得非常別緻♥️木造嘅傢俬配上牆邊嘅小書架,加埋窗邊掛滿燈飾嘅樹桿,簡直就為我呢個「文青」度身訂做🤭餐牌上嘅食物同飲品選擇都幾多😅 正當我哋煩惱緊食咩嘅時候,服務員推介我哋可以試吓佢哋嘅 #是日精選 #薑汁魷魚 配 #水牛芝士 #蕃茄 串… 好 就信佢一次🤭 而我哋就另外加咗件 #牛油果烤雞胸三文治 做 #主食🤤 #魷魚 肉質好爽口,配埋啲 #配菜 同 #紅黃椒絲 🫑 一齊食,特別有風味🤤 三文治嘅外觀亦非常吸睛👀 不過份量就比我預期中少咗啲😅 好在啲 #牛油果 🥑 夠晒熟,整個口感軟綿綿,唔錯唔錯!食飽飽就梗係要整杯 #回魂啡 先夠醒神😉 我見隔離枱嗰杯 #凍橙美式咖啡 似乎幾養眼,就冒一次險試一試🤭 味道比較甜,雖然都有咖啡味,但係就似食緊甜品多啲… 不過用嚟打卡就認真一流嘅🤭🤭餐廳嘅食物同服務整體都唔錯,只可

餐廳嘅食物同服務整體都唔錯,只可惜因為假日嘅關係,我哋無緣試到佢哋嘅精美早餐😅 唯有搵機會下次再嚟朝聖啦☕️

📍Bendito Cafe 幸福森林咖啡館 (元朗)新田下新圍村福興里23號
2024-03-29
其他