2023-10-30 36 瀏覽
幸福森林咖啡館地址:元朗新田下圍村福興里23號尼間幸福森林咖啡館環境好優美,重點係pet friendly🐶添!我見都好多人有帶寵物過黎同主人一齊享受☺️係一個好適合俾人同寵物打卡影相嘅好地方!店舖入面有一串串嘅綠葉裝飾,綠色植物點綴,好似身處森林甘啊,仲有溫暖嘅木質裝潢同一個可以拎書睇嘅木質書架,成個感覺好休閒放鬆😎Egg Benedict 班尼迪蛋 $118可以配巴馬火腿或煙三文魚,自己選擇🙆🏻‍♀️我試左招牌班尼迪蛋,食物底層係麵包,中問係流心嘅班尼迪蛋加醬和沙律菜,面層係巴馬火腿。成個食落去都幾煙靭香口,蛋切落去係流心架!個蛋好嫩滑,而且調味吾會好濃非常清新。除左班尼迪蛋,旁邊配有新鮮芒果同新鮮沙律菜,芒果份量多,意外地超級甜!配埋沙律酸酸甜甜幾開胃,又健康。Cafe latte 鮮奶咖啡 (套餐加配)叫左我最鍾意飲嘅鮮奶咖啡,香氣十足,口感十分柔軟絲滑,配埋主餐一齊食,毫無違和感😋檸檬蛋白撻$58檸檬餡部分偏酸,配搭鬆脆的撻皮同上層嘅蛋白霜,都幾夾,吾中意食好甜嘅甜口可以試下尼個,幾開胃架。
幸福森林咖啡館
地址:元朗新田下圍村福興里23號

Egg Benedict 班尼迪蛋 $118
可以配巴馬火腿或煙三文魚,自己選擇🙆🏻‍♀️

Cafe latte 鮮奶咖啡 (套餐加配)

檸檬蛋白撻$58
【元朗隱世休閑寵物cafe🐾 幸福森林咖啡館🌳】-今日要介紹嘅係元朗新田嘅一間隱世cafe 🌳幸福森林咖啡館🌳餐廳唔係市區,令人有種去郊遊嘅感覺,心情都放鬆曬😌幾啱放假黎,超寫意~-雖然餐廳唔係市中心,但可以係元朗搭76k巴士🚌落車行2分鐘就到👍🏻揸車就仲方便🚗可以泊係餐廳嘅停車場🅿️餐廳係由兩間咖啡小木屋組成🛖一邊係咖啡店,而另一邊係餐廳。餐廳係寵物友善🐶唔少主人都會帶埋狗仔坐喺戶外位置,邊食嘢邊享受陽光☀️-😋Egg Benedict with Parma Ham🍳$118+1呢個好好味😳個水波蛋勁流心,而且蛋味香濃🤩比超酸種麪包小編更喜歡呢個外脆內軟嘅鬆包🍞加埋啲蛋漿一齊食😝perfect! Parma ham 鹹香十足加埋甜甜酸酸嘅芒果一齊食🥭味道恰到好處🥰沙律菜落咗黑醋好開胃😛唔錯唔錯👍🏻好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-😋黑松露忌廉野菌寬義大利闊條麵🍝 $108+1呢碟意粉充滿濃濃嘅忌廉同埋黑松露香味😍闊條麵幾有咬口,相當掛汁😗入邊仲有啲野菌🤣不過有少少膩,適合同朋友share~好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘-😋熱鮮奶焙茶🍵$35+1焙茶有個心型拉花😝飲落茶味香濃,呢杯係無糖😗不過小編覺得有啲甜味會
【元朗隱世休閑寵物cafe🐾 幸福森林咖啡館🌳】

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

😋黑松露忌廉野菌寬義大利闊條麵🍝 $108+1

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

😋熱鮮奶焙茶🍵$35+1
焙茶有個心型拉花😝飲落茶味香濃,呢杯係無糖😗不過小編覺得有啲甜味會好味啲~

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑

😋熱焦糖咖啡☕️$35+1
呢杯有天鵝拉花🦢聞落咖啡味香醇☕️入口醇厚帶點烤核果嘅微妙香氣😍幾好飲

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

😋黑芝麻芝士蛋糕🍰$62+1
甜品點咗個比較特別嘅芝士蛋糕🖤賣相幾靚,灰白相間,有兩層黑芝麻,中間白色夾心係白朱古力味,最底仲有層餅底🍪食落口感似乳酪凍餅,比較輕盈😝帶點芝麻香~

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

雖然餐廳唔算好就腳,但係勝在環境舒服嘢食好味😌係到食下野飲杯咖啡睇吓書📖,度過一個休閑嘅周未🥰so chill~

📍幸福森林咖啡館 (元朗)
元朗新田下新圍村福興里23號
💸人均消費:$200
2023-10-29 319 瀏覽
秋天最啱郊遊,吸收大自然嘅靈氣,第一站先去朋友極力推薦嘅「幸福森林咖啡館」,餐廳位於元朗新田,一間充滿文青和自然風格嘅咖啡廳。 第一眼嘅感覺就好似去了日本輕井澤嘅隱世cafe ,可以輕鬆享受喝咖啡嘅悠閒時光。餐廳有室內和室外座位,還設有一間獨立小屋專售咖啡和芝士蛋糕嘅。除此之外,還有售賣自家製麵包。再加上服務員嘅殷勤招呼,令你有度假嘅感覺。 黑松露惹菌忌廉湯湯嘅賣相一流,黑松露味道濃郁,有着一粒粒蘑菇碎,口感一流,用料十足,呢個價錢來講,性價比超高。班尼迪蛋配煙燻三文魚整體感覺十分健康,除了有主角班尼蛋之外,還有一大片香甜嘅芒果和新鮮嘅田園蔬菜。一切開班尼蛋,香濃嘅蛋汁就慢慢流出來,跟煙燻三文魚和自家製嘅麵包混為一體,味道十分匹配。白酒忌廉藍青口首先試吓個醬汁,白酒和忌廉嘅份量恰到好,絕對令你渴完一口又一口。青口夠新鮮,啖啖肉,而且份量也不少。喜歡食青口嘅朋友,必點。香辣蕃茄鴨胸闊條麵闊條麵軟硬度適中,而且用料豐富,有煙燻鴨胸、紅椒、菜苗和清甜嘅蕃茄等等,配上濃郁微辣嘅醬汁和芝士粉,超開胃。桂花味咖啡桂花味夠突出,但沒有搶走咖啡嘅味道,十分清新,令你有融入大自然嘅感覺,絕對值得一試。

黑松露惹菌忌廉湯

班尼迪蛋配煙燻三文魚

白酒忌廉藍青口

香辣蕃茄鴨胸闊條麵

桂花味咖啡

2023-10-25 27 瀏覽
A Gastronomic Retreat with Scenic Views and Delectable Delights! If you’re seeking a short travel trip away from the bustling city, this restaurant is the perfect destination. Located in a serene environment, it offers a unique dining experience that combines delicious food, free parking and a chill atmosphere.🍳 Egg BenedictPicture this: perfectly poached eggs with luscious, golden yolks resting on a bed of toasted English muffins.The flavors and textures come together to create a heavenly break

🍳 Egg Benedict
Picture this: perfectly poached eggs with luscious, golden yolks resting on a bed of toasted English muffins.The flavors and textures come together to create a heavenly breakfast experience that will leave you craving more.

🍕 Pizza:
Each bite reveals a burst of flavors, from the tangy tomato sauce to the melty cheese and the delightful toppings.

☕ Osmanthus Latte:
This unique drink combines the subtle floral notes of osmanthus flowers with the creamy richness of a latte. The fragrant aroma wafts through the air, creating a serene and calming atmosphere.

☕ Hand Drip Coffee - Ethiopia Bench Geisha Natural:
Coffee aficionados will be pleased with Bentido Cafe's selection of hand drip coffee. One standout option is the Hand Drip Coffee - Ethiopia Bench Geisha Natural. This single-origin coffee boasts a remarkable flavor profile, featuring notes of peach, lime, chocolate, berries, and earl grey tea.

𓆝𓆟𓆜𓆞𓆝𓆟𓆜
🍴 Bendito Cafe📍 G/F, 23 Fuk Hing Lei San Wai Village, Sin Tin, Yuen Long

✨𝓖𝓾𝓽𝓮𝓷 𝓐𝓹𝓹𝓮𝓽𝓲𝓽 : 𝓨𝓪𝓶𝓶𝓲

#HKFoodieFinds #hongkong #foodie #香港好去處#ahmoontt_food
🌟餐廳:幸福森林咖啡館📍地址:元朗新田下新圍村福興里23號💰價位:$101-200⏰營業時間:星期一08:00 - 17:30/星期二全日休息/星期三至日08:00 - 17:30📱電話:97052824放假最爽就係訓到自然醒,跟住再慢慢整野換衫出門口💗今日去位於元朗新田既幸福森林咖啡館🌟朋友之前去過幾次,大力推介我試吓,好彩佢好貼心一早BOOK咗位🤪12點LUNCH TIME全場滿座,仲有唔少人等緊位🙆🏻‍♀️———————————————————🔹Egg Benedict 班尼迪蛋可選配巴馬火腿/煙三文魚賣相擺盤100分,超吸晴😍英式厚鬆餅咬落相當鬆軟,荷蘭醬濃稠滑順,帶點酸香味,開胃又惹味~水波蛋一切開即流出軟嫩蛋黃,再配以甘甜芳香又柔軟既巴馬火腿,層次豐富!伴碟仲有淋上意大利黑醋既新鮮沙律菜, 以及金黃香甜既芒果片~———————————————————升級套餐揀咗是日餐湯🔹栗子南瓜湯,口感綿密滑順,帶點奶香味,相當CREAMY。———————————————————🔹煙三文魚配青醬菠菜忌廉汁扁意粉扁意粉口感厚實有嚼勁,掛汁一流~煙三文魚嫩滑甘香,帶點煙薰味,青醬菠菜忌廉汁香氣十
🌟餐廳:幸福森林咖啡館
📍地址:元朗新田下新圍村福興里23號
💰價位:$101-200
📱電話:97052824

放假最爽就係訓到自然醒,
跟住再慢慢整野換衫出門口💗

今日去位於元朗新田既幸福森林咖啡館🌟
朋友之前去過幾次,大力推介我試吓,
好彩佢好貼心一早BOOK咗位🤪

🔹Egg Benedict 班尼迪蛋
可選配巴馬火腿/煙三文魚

賣相擺盤100分,超吸晴😍
英式厚鬆餅咬落相當鬆軟,
荷蘭醬濃稠滑順,帶點酸香味,開胃又惹味~
水波蛋一切開即流出軟嫩蛋黃,
再配以甘甜芳香又柔軟既巴馬火腿,層次豐富!
伴碟仲有淋上意大利黑醋既新鮮沙律菜,
以及金黃香甜既芒果片~

———————————————————
升級套餐揀咗是日餐湯🔹栗子南瓜湯,
口感綿密滑順,帶點奶香味,相當CREAMY。

🔹煙三文魚配青醬菠菜忌廉汁扁意粉
扁意粉口感厚實有嚼勁,掛汁一流~
煙三文魚嫩滑甘香,帶點煙薰味,
青醬菠菜忌廉汁香氣十足,濃滑清新!

🔹伯爵茶咖啡
伯爵茶清雅帶點佛手柑香,完美融入咖啡,
口感圓潤醇厚,飲落細膩清爽。

🔹凍美式梳打咖啡
香醇美式咖啡加入梳打水,清爽易入口。

🔹焙茶芝士蛋糕
芝士蛋糕綿滑保持濕潤感,
與甘香焙茶平衡得剛好,
口感綿密,入口回甘~

😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
2023-10-21
幸福森林咖啡館 (元朗)📍 元朗新田下新圍村福興里23號🐾 Pawson 係玩緊食字(Pun),同狗仔歌手將有關😜呢間隱世咖啡店環境令到我哋好似置身於外地,無密集嘅高樓大廈,店員同顧客嘅關係好好,好似朋友咁! 咖啡同食物嘅質素都好好! 而且佢喺寵物友善㗎! 難得可以同Silver出街街! 佢個户外區都算開揚,雖然座位唔多,但都有空間畀狗狗走動探索☺️🐶Cafe嘅咖啡好高質⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️香橙美式咖啡 🍊呢杯真係好有驚喜!本身都擔心會唔會好奇怪。不過,咖啡本身香氣非常濃郁,而加入咗香橙嘅元素後,香橙嘅酸甜同咖啡嘅苦澀完美地結合。每一口啖都有咖啡和香橙嘅清新,兩者之間互相融合,有一種獨特的口感,香橙哪微酸中和咖啡嘅苦味,令整個口味更加平衡。焦糖牛奶咖啡呢個係套餐升級嘅飲品。飲一啖,你會先感受到咖啡嘅濃郁味道,有啲微苦嘅餘韻,然後焦糖牛奶嘅甜味漸漸在口中散開,而有一種柔滑嘅口感。焦糖牛奶嘅香甜同咖啡嘅苦澀形成咗一個絕妙嘅對比,好滿意。辣蕃茄雞胸長通粉2.0 🍝 2.0原來喺改良版咁解!首先,通粉煮得恰到好處,keep住彈牙嘅口感,同蕃茄醬完美配搭,蕃茄醬嘅味道酸甜之間帶有一抹辣味,通粉喺醬汁入面,吸
幸福森林咖啡館 (元朗)
📍 元朗新田下新圍村福興里23號

🐾 Pawson 係玩緊食字(Pun),同狗仔歌手將有關😜

Cafe嘅咖啡好高質⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
香橙美式咖啡 🍊

焦糖牛奶咖啡

辣蕃茄雞胸長通粉2.0 🍝
2.0原來喺改良版咁解!首先,通粉煮得恰到好處,keep住彈牙嘅口感,同蕃茄醬完美配搭,蕃茄醬嘅味道酸甜之間帶有一抹辣味,通粉喺醬汁入面,吸收咗醬汁嘅香氣,每一口都帶嚟滿滿嘅滿足感。雞胸肉炮製得恰到好處,同蕃茄醬嘅味道,夾得非常順口。個分量仲非常多!

焦糖脆香單骨雞翼🍗
雞翼表面呈現金黃色,外脆內嫩,而醬汁滲入肉中,帶嚟口感上嘅提升。焦糖醬喺個亮點之一,有濃郁甜味,但又唔會過於甜膩。雞翼呢烹調技巧都好到位,烤焗後,雞翼外層皮脆,裏面保持嫩滑多汁肉質,推薦!

班尼迪蛋配煙三文魚🍳
班尼迪蛋蛋白滑嫩,蛋黃做到流心,入口即化。佢嘅濃郁蛋香同鮮味,同煙三文魚一齊食,真係絕配!煙三文魚有淡淡嘅煙熏味,
,每一口都好滿足。配菜仲有新鮮芒果同沙律菜,咁就唔使怕食到好膩,平衡返成個菜式,果然係招牌菜!

2023-10-20 23 瀏覽
放假去左錦繡花園搵朋友聚舊,佢帶我去左附近一間幾隱蔽既cafe。一間小木屋,入面有幾張枱,有咖啡師負責沖咖啡,環境幾舒適,系呢度食野好relax!炸魚薯條 $108炸魚表面好薄好脆口,表面夾雜左啲香草一齊去炸,魚肉厚身軟嫩,size長過手掌,配特製香草沙律醬。粗薯條份量亦都多,炸得乾身吾油膩。蕃茄大蝦扁意粉 $128貌相100分,有2大隻虎蝦,蕃茄味酸甜度控制得好好,配搭左紅椒、黃椒、蕃茄仔等配料,令味道同口感都昇華。黑松露野菌忌廉湯 $35貌相高質,黑松露味好香濃,口感creamy,飲落會有菇菌碎,旁邊仲配有一塊烤牛油多士。黑芝麻芝士蛋糕 $62甜品系cafe每日新鮮製造,所以每日既款式同數量都吾多。呢款芝士蛋糕質感幾滑但較為實正,食落無膩感,芝麻味幾香,吾會食到芝麻碎。Cappuccino $40由咖啡師拉花出黎既Cappuccino,拉左好多層次,睇得出有啲功力!一放上枱已經聞到好香濃既咖啡味,不過較為細杯。Chocolate $40無諗到普通一杯hot chocolate 都會有拉花,有驚喜!朱古力味同一般差吾多。

炸魚薯條 $108

蕃茄大蝦扁意粉 $128

黑松露野菌忌廉湯 $35

黑芝麻芝士蛋糕 $62

Cappuccino $40

Chocolate $40

2023-10-12 35 瀏覽
放假梗係要去遠d玩下食下野啦!今次去左呢間幸福森林咖啡館,位於元朗新田,外觀係一間木屋仔咁,如果當日好天氣一定可以影到靚相。主人們都可以帶埋寵物去,有專屬泊車位🐶 室內的採光度都十足,享受著陽光食野心情特別好。-✅車厘茄濃湯。好少見咁濃的🍅湯…飲落好似汁咁,感覺到好多茄蓉,同小小茄肉。味道酸酸甜甜,偏酸的濃湯配一片法包啱啱好。mix埋小小cream口感更順滑。-✅黑松露蘑菇pizza。pizza批底係薄個d,好似食緊薯片餅乾咁脆👅 上面鋪滿芝士,同松露醬,加啲蘑菇粒,焗完仲係咁juicy! 呢個雖然係素菜式但都好好食😋-✅炸魚薯條。炸魚有2大舊,夠脆,入面的魚肉都好大🤓外皮唔會太厚,鬆化。魚肉小小軟但啖啖肉,加🍋汁去除油膩感!🍟係粗薯,新鮮炸起。

2023-10-11 23 瀏覽
平日都好少去元朗,但今次朋友有車就帶我地去到元朗下新圍村食一間cafe,位置相當隱蔽,不過環境感覺幾chill~店內仲有一些麵包買,可以食完野揀返一兩個試下.黑魚籽吞拿魚沙律好豐富沙律🥗色彩繽紛,鬆脆的魚籽帶濃郁的鹽味,熱量唔會好高,仲有蛋、番茄、麵包粒手打漢堡包漢堡好juicy🤤雖然肉厚但煎得岩岩好,唔會過老,中間夾番茄青瓜紫洋蔥,配菜有薯條🍟加左少少辣粉更加惹味 三文魚墨汁蟹肉意粉蟹肉份量一d都唔惹少,三文魚籽同樣大方,味道側重海鮮的鮮鹹味,墨汁意粉唔係得個樣,墨汁味幾濃郁🍝
黑魚籽吞拿魚沙律

手打漢堡包

三文魚墨汁蟹肉意粉
2023-09-11
2023-10-10 33 瀏覽
二訪。上次同閨蜜冬天去完又再encore,佢地鋪頭環境舒服食物質素高,款式特別💓迷你手打漢堡🍔配薯條🍟其實個漢堡吾迷你,正常size入邊漢堡5成熟,滿滿肉汁香濃牛味,我地仲加左芝士🧀粗薯條熱辣辣,脆卜卜上面本身有特色調味粉已經夠曬味😋😋💓意式蕃茄多士🍅美美既擺盤,多士好香脆上面有滿滿新鮮既車厘茄好健康既前菜~~💓香辣蕃茄鴨胸闊條麵🍝少少辣,好香口,變得好惹味加埋蕃茄,酸酸辣辣食到停吾到口,闊條麵份量勁多會一條都掛上醬汁,鴨胸都有勁多條份量十足,足料又好食🤤💓檸檬蛋白撻🍰必試既甜點~(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)檸檬🍋味濃,少少酸食飽可以幫忙消化😍餅底超正,好好味💓凍焦糖牛奶咖啡☕️如點了主食,飲品一律都可以用優惠價換焦糖吾會太甜,香濃咖啡味道好喜歡😍~~💓熱鮮奶焙茶🫖鮮奶帶來了濃郁既質地同豐富口感,飲落更加滑順,帶來一種奶香既味道,茶葉既香氣同鮮奶相互融合,形成一種獨特既組合。
二訪。上次同閨蜜冬天去完
又再encore,佢地鋪頭環境舒服
食物質素高,款式特別

💓迷你手打漢堡🍔配薯條🍟
其實個漢堡吾迷你,正常size
入邊漢堡5成熟,滿滿肉汁
香濃牛味,我地仲加左芝士🧀
粗薯條熱辣辣,脆卜卜
上面本身有特色調味粉
已經夠曬味😋😋

💓意式蕃茄多士🍅
美美既擺盤,多士好香脆
上面有滿滿新鮮既車厘茄
好健康既前菜~~

💓香辣蕃茄鴨胸闊條麵🍝
少少辣,好香口,變得好惹味
加埋蕃茄,酸酸辣辣
食到停吾到口,闊條麵份量勁多
會一條都掛上醬汁,鴨胸都有勁多條
份量十足,足料又好食🤤

💓檸檬蛋白撻🍰
必試既甜點~(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
檸檬🍋味濃,少少酸
食飽可以幫忙消化😍
餅底超正,好好味

💓凍焦糖牛奶咖啡☕️
如點了主食,飲品一律都可以用優惠價換
焦糖吾會太甜,香濃咖啡味道
好喜歡😍~~

💓熱鮮奶焙茶🫖
鮮奶帶來了濃郁既質地同豐富口感,
飲落更加滑順,帶來一種奶香既味道,
茶葉既香氣同鮮奶相互融合,形成一種獨特既組合。
2023-10-07
2023-10-09 24 瀏覽
🍳班尼迪蛋配煙三文魚($118)Egg Benedict個蛋係流心嘅,而且質地好滑☺️配上煙三文魚同埋一口嘅小面包一齊食味道好夾😍 而煙三文文魚味道都好新鮮,有啖啖嘅煙熏味,但又唔會過咸或者啖,恰到好處👍🏻除咗主菜egg bendict之外,佢亦配上沙津菜同幾片芒果🥭 沙津菜上面有小小黑醋做點綴,好refreshing☺️而啲芒果亦都好甜,一啲都唔酸!🦐蕃茄大蝦扁意粉($128)意粉有兩隻大蝦,亦都有好多粒嘅蕃茄仔,好足料🥰大蝦都煮得好彈牙,肉質一啲都唔會鞋口👍🏻而意粉雖然有好多粒蕃茄仔,但都唔會過甜,味道剛剛好☺️☕️意大利芝士蛋糕咖啡(跟餐加$40)呢杯咖啡大推👍🏻 佢係有著好香嘅Tiramisu味,飲落真係好似食緊流質版嘅Tiramisu咁🥹飲落嘅質感都好厚身,咖啡味都好濃郁☕️🍊香橙美式咖啡(跟餐加$45)我加左extra shot (加$5),味道都唔會過濃!佢係做鮮燈果汁做底之後加上咖啡,飲落仲有一絲絲嘅橙汁絲😍飲落好refreshing亦都唔會話好酸☺️🍋檸檬蛋白撻($58)檸檬撻上面鋪左一層蛋白霜,好似泡泡咁☺️而食落係酸酸甜甜咁,而個撻餅都好脆,好似一層厚身嘅餅乾咁😋評分:⭐️⭐️⭐️⭐️
🍳班尼迪蛋配煙三文魚($118)

🦐蕃茄大蝦扁意粉($128)

☕️意大利芝士蛋糕咖啡(跟餐加$40)

🍊香橙美式咖啡(跟餐加$45)

🍋檸檬蛋白撻($58)

評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

跟朋友們一起去探秘,去左間位於元朗入少少既cafe, 鄰近錦綉花園,點了三文魚籽墨汁蟹肉意粉,意粉幾彈,蟹肉份量頗多,將所有餡料拌勻吃,意粉又唔乾身,好味呀每個餐$35以下的飲料是免費,貴過$35 補差價就可以好鐘意呢杯凍香橙美式咖啡,顏色分明,打卡最岩🤗撈勻底下沉澱嘅橙汁,將偏苦嘅咖啡調和左Egg Benedict 班尼迪蛋 這可配巴馬火腿 / 煙三文魚班尼迪蛋切下去係流心的,蛋下面放有煙三文魚再,底層的麵包食落幾煙靭碟旁邊配有時令的水仙芒果及黑醋汁沙律菜,芒果好甜,沙律夠曬開胃又健康這個餐配凍髒髒咖啡(dirty ),呢個咖啡幾啱女仔飲,咖啡香氣濃配有牛奶味食完正餐都想試下甜點🔸檸檬蛋白撻 $58 檸檬餡部分偏酸,底層嘅消化餅同檸檬部份咬落去會分離左🟡 蔓越莓橙皮朱古力蛋糕 $58 即Brownies ,質地略嫌有點硬,味道係比較甜,裏面有蔓越莓,感覺健康左整體來講,主食真係好味呀,係甜品部分有待改進,食物&coffee選擇多,coffee 種類比出面多如果客人有揸車,任何消費都可以免費泊車🚗家裡有毛孩都可以一同帶來餐廳門外有外賣咖啡店

每個餐$35以下的飲料是免費,貴過$35 補差價就可以
好鐘意呢杯凍香橙美式咖啡,顏色分明,打卡最岩🤗
撈勻底下沉澱嘅橙汁,將偏苦嘅咖啡調和左

Egg Benedict 班尼迪蛋
這可配巴馬火腿 / 煙三文魚

食完正餐都想試下甜點
🔸檸檬蛋白撻 $58
檸檬餡部分偏酸,底層嘅消化餅同檸檬部份咬落去會分離左

🟡 蔓越莓橙皮朱古力蛋糕 $58

如果客人有揸車,任何消費都可以免費泊車🚗
家裡有毛孩都可以一同帶來
餐廳門外有外賣咖啡店
2023-09-23
  • 香橙美式咖啡
  • 三文魚籽墨汁蟹肉意粉
2023-10-07 33 瀏覽
捱左一個星期,終於放假假,想悠閑下食個飯,嘆個tea,搵左呢間幸福森林cafe,雖然要揸車車過黎,但都好多人黎食,冇訂枱就真係要等下。好,坐低睇下有咩好食先。甘筍南瓜湯,套餐跟湯都好有誠意,個甘筍南瓜,湯都唔單調,忌廉、豆苗仔,顏色繽紛既pattern,仲有餐包和沙律菜。四重芝士,墨汁鰻魚薄餅,叫左半半,四重芝士激香,濃厚芝士配薄批,超正!最估唔到鰻魚都可以做pizza,好日式和風,食落都冇違和感。煙三文魚配青醬菠菜忌廉汁扁意粉,個忌廉醬汁掛滿扁意粉,見到都流口水。蕃茄、菠菜、三文魚,成個dish好豐富。薄荷朱古力,清新薄荷加香濃朱古力,唔會覺得膩。焙茶芝士蛋糕,焙茶味濃郁,芝士蛋糕好實淨,兩個人share剛剛好。

好,坐低睇下有咩好食先。

蕃茄、菠菜、三文魚,成個dish好豐富。

薄荷朱古力,清新薄荷加香濃朱古力,唔會覺得膩。

2023-10-05 18 瀏覽
有朋友住錦繡花園,推介附近有間唔錯嘅cafe☕️ Cafe 以小木屋設計,有室內同室外坐位,仲可以免費泊車,好岩假日帶埋毛孩黎chill下🐶📌黑松露蘑菇湯🍄一上枱已經聞到好香嘅黑松露味,蘑菇湯飲落非常Creamy,仲食到有細細粒嘅磨菇碎😋📌黑魚籽吞拿魚沙律🥗有沙律菜、蕃茄、雞蛋、麵包粒、吞拿魚同埋黑魚籽,食落口感豐富,好fresh,好健康🤩📌煙三文魚忌廉芝士三文治🥯Bagel 軟熟得黎帶少少煙靭,煙三文魚好大塊,唔會太咸,配埋cream cheese 食好夾😍推介指數:😈😈😈😈(5😈為滿分)

📌黑松露蘑菇湯🍄

📌黑魚籽吞拿魚沙律🥗

📌煙三文魚忌廉芝士三文治🥯

推介指數:😈😈😈😈(5😈為滿分)
2023-10-05 45 瀏覽
朋友住在附近的村屋所以順道來一試下車後步行至珈啡店感覺有點像世外桃園木系小屋加上陽光真的好美設有室內和室外座位文青風格的擺設 打卡一流還提供每日新鮮製造的麵包這次點了小店推薦的香橙美式咖啡我沒有打珈啡和橙汁攪勻所以每一口的味道都不一樣 很特別 有新鮮感朋友則點了熱鮮奶焙茶即點即製的辣肉腸薄餅餅皮很薄很香脆 辣肉腸和芝士配搭上新鮮的蕃茜 很好吃甜品方面點了蔓越莓橙皮朱古力蛋糕是一款近似布朗尼口感 比較結實的蛋糕香濃的朱古力味 配上蔓越莓果乾和橙皮整體不會太甜
朋友住在附近的村屋
所以順道來一試