之前去過呢間山東餃子店旺角店,覺得食物質素唔錯,價錢合理!今次去大角咀店,叫咗唔同食物,終於食到羊肉餡餅,真係幾有驚喜,值得試吓~~🔸京蔥羊肉餡餅 $30上次想食但無晒~ 今次終於食到啦!餡餅即叫即整要等一陣,都幾大個,上枱已經切開一半~外皮煎到脆脆地又有啲咬口,裡面嘅羊肉餡超多,仲要係勁爆汁,非常juicy😍 有羊肉味又唔會有羶味,一路食一路滴汁,一定要試吓!之前食過佢哋嘅韭菜餅都好味~🔸招牌墨魚餃擔擔麵 $62晚市套餐嚟,送一杯自家製豆漿或山楂茶~ 馬蹄墨魚餃係呢度嘅招牌餃子,味道幾好幾特別,其他地方食唔到~ 今次加落擔擔麵度一齊食,都幾夾喎,多咗花生香味!擔擔麵麵質唔會太腍,有啲口感,湯底濃淡適中,完全唔辣~🔸鮮肉菠菜餃配蝦皮紫菜蛋花湯 $40之前食過煎餃同灼餃,今次試埋湯餃~ 揀咗鮮肉菠菜餃,大大隻餡料幾飽滿,菠菜比例多,更加健康!餃子皮厚薄適中唔易爛,紫菜湯簡單純粹,味道唔會話好有驚喜,但就有啲家嘅味道~🔸老醋海蜇頭 $18晚餐追加小食幾抵!海蜇頭幾爽口開胃!🔸自製山楂茶🔸熱桂圓紅棗蜜 $10山楂茶跟餐送,酸酸甜甜夠開胃~ 桂圓紅棗茶唔會太甜幾好飲,都幾大杯!

🔸京蔥羊肉餡餅 $30

🔸招牌墨魚餃擔擔麵 $62

🔸鮮肉菠菜餃配蝦皮紫菜蛋花湯 $40

🔸老醋海蜇頭 $18
晚餐追加小食幾抵!海蜇頭幾爽口開胃!

🔸自製山楂茶
🔸熱桂圓紅棗蜜 $10

• 墨魚荸薺餃
  • 京蔥羊肉餡餅
2024-04-05 101 瀏覽
Bookmark咗呢間好耐 終於都真系去食🤪早就聽聞過呢間嘅墨魚餃同餡餅好出色史努比滿心期待😚到最後…你估下有冇失望?😳.眼闊肚窄咁嗌咗好多嘢食樣樣都好吸引 嚟到就想即刻食好驚影相影耐咗會凍咗😂平時影相影得耐細佬👦🏻會發脾4(今日細佬唔喺度🤣)不過史努比今次好乖好快手咁影完就開餐😎👍🏿京蔥羊肉餡餅 $30即叫即整嘅關係 店家話要等15-20分鐘嚟到嘅時候熱辣辣😛爭啲焫親個嘴🤭餅皮外面煎到微微香脆 厚薄適中 帶少少麵包軟熟嘅質感羊肉超大件好足料😳食落有羊味但唔羶👍🏿抵讚配搭京蔥為呢個肉肉嘅包增添爽脆口感有助降低羊肉嘅油膩最impress到史努比嘅系佢超超超juicy🤤啲汁多到bit晒出嚟~如果你睇到現場爆汁個畫面就會明史努比講咩🤭唯一挑剔嘅系佢稍為偏油咗啲🫣雖然系咁 但overall都真系幾好食😂味道: 8.5/10性價比: 8/10水餃雙拼都唔使加錢🥰於是乎史努比就揀唔最人氣嘅墨魚餃同西洋菜👍🏿墨魚茡薺餃 $58聽人講話餃皮有墨魚汁嘅味道 但史努比又唔多覺🤔只系食到煙煙韌韌 口感唔錯🤭餡料幾足👍🏿食到粒粒墨魚 帶少少鮮甜味另外加咗馬蹄爽脆清甜呢個combination幾特別 估唔到都幾
Bookmark咗呢間好耐 終於都真系去食🤪
早就聽聞過呢間嘅墨魚餃同餡餅好出色
史努比滿心期待😚
到最後…你估下有冇失望?😳
眼闊肚窄咁嗌咗好多嘢食
樣樣都好吸引 嚟到就想即刻食
好驚影相影耐咗會凍咗😂
平時影相影得耐細佬👦🏻會發脾4
(今日細佬唔喺度🤣)
不過史努比今次好乖好快手咁影完就開餐😎

食落有羊味但唔羶👍🏿抵讚
配搭京蔥為呢個肉肉嘅包增添爽脆口感
有助降低羊肉嘅油膩
最impress到史努比嘅系佢超超超juicy🤤
啲汁多到bit晒出嚟~
如果你睇到現場爆汁個畫面就會明史努比講咩🤭

性價比: 7.5/10

👍🏿豬扒擔擔麵 $54
史努比想講 大家嘅focus都去咗餃子同餡餅度
忽略咗個擔擔麵😳
但其實佢個擔擔麵好出色!
麵條爽彈 帶煙韌口感 軟硬度啱啱好
湯底帶微微辛辣 襯托出濃郁嘅花生香
花生味稍為出啲 真系好濃稠😛
同花生醬有得揮😂
麵條掛湯程度亦啱啱好 抵讚~
媽媽👩🏻好快就清晒啲麵🤭

所以史努比去到邊都好有就會嗌😂
魚皮份量都唔少
食落都幾爽脆🤪
但食過咁多間有對比之下史努比略嫌佢唔夠爽🤣
調味方面就啱啱好嘅~
鹹味適中帶少少酸
加上有大量青瓜同蘿蔔絲 清爽開胃😚
味道: 7/10
涼拌魚皮

👍🏿麻辣菜脯 $0
問店員要就有🤪
呢個麻辣菜脯真心正!!
菜脯超級脆 咬落去 “索索” 聲架😳

媽媽👩🏻話佢甜得嚟唔系死甜👍🏿

*不設加一服務費*

我哋兩個人食到飽一飽都系$190
抵食又好食👍🏿
店家亦好nice 即使唔收加一服務都唔錯~
系間絕對值得支持嘅良心小店🤭

回頭率: 7/10
京蔥羊肉餡餅
麻辣菜脯
2023-11-13 597 瀏覽
🙋🏻‍♂️餓底探員今日去咗大角咀調查呢間餃子店,一嚐佢嘅全港首創墨魚荸薺餃,除咗湯餃同煎餃,佢仲有多款湯麵同菜飯供應🥟墨魚荸薺餃 $43📸表示個墨魚餃烏卒卒咁好特別,一碗有7隻,放咗喺個鯊魚骨濃雞湯入面,個湯供應有限,送完即止🙋🏻‍♂️表示個墨魚餃外皮加咗墨魚汁,入面包住墨魚膠,豬肉同馬蹄粒,咬落去充滿墨魚汁鮮味,口感彈牙,加上爽脆嘅馬蹄粒,食落層次感豐富🐓手撕雞 $50📸表示個手撕雞份量多,全部去晒皮,好貼心,配上麻辣醬汁🙋🏻‍♂️表示個手撕雞食落啖啖肉,點埋個麻辣醬汁食落好惹味,如果啲雞肉可以撕得幼細啲就更加好🍜豬扒擔擔麵 $54📸表示個擔擔麵一上枱就香味撲鼻,面頭灑上花生粒同蔥花,配上厚厚嘅炸豬扒,睇見好吸引🙋🏻‍♂️表示個擔擔麵口感爽彈,湯底嘅花生醬味非常濃厚,每啖都好似食梗花生醬咁,豬扒炸得香口,食落好鬆軟,充滿肉汁,呢個豬扒擔擔麵真心推介👍🏻🍛紅燒牛肋肉菜飯 $50📸表示個菜飯啲菜嘅比例都多,牛肋肉份量好多,用個碗分開放,避免個汁淋晒上個菜飯度,方便食客自己落個汁🙋🏻‍♂️表示個飯吸收咗菜嘅味道食落清甜,牛肋肉口感軟腍,牛味香濃,加啲汁落個菜飯一齊食更加惹味📈吃貨指數😋好味度 8/1

🥟墨魚荸薺餃 $43
🐓手撕雞 $50
📸表示個手撕雞份量多,全部去晒皮,好貼心,配上麻辣醬汁

🍜豬扒擔擔麵 $54
🍛紅燒牛肋肉菜飯 $50

📈吃貨指數
😋好味度 8/10
🔙返啅度 8/10
燒牛肋肉菜飯
手撕雞
燒牛肋肉菜飯
平時好少過嚟大角咀,今次就嚟到埃華街一間唔係幾起眼嘅小店🫣舖頭主要食餃子同埋擔擔麵,亦都有多款唔同嘅小食🥟京蔥羊肉餃拼墨魚荸薺餃 $58呢度嘅餃子都可以雙拼,default係灼餃,亦都可以揀湯餃或者煎餃😌墨魚餃嘅外皮都加入咗墨汁,所以黑炆炆咁😛咬落去外皮比較煙靭,入面嘅餡料就係墨魚肉同埋馬蹄粒🦑京蔥羊肉餃嘅羊肉羶味唔會好重🐐咬落去仲會爆汁,五十零蚊有十隻都幾抵食😋招牌墨魚餃擔擔麵 $62呢度嘅擔擔麵有好多款唔同嘅配搭🤓我哋同樣都係揀咗佢招牌嘅墨魚餃,擔擔麵嘅湯底幾重花生味🥜帶微微辣,麵量都好多😆雞絲粉皮 $50啲麻醬多到好似瀑布咁🤣每條粉皮都掛滿晒汁,粉皮嘅質地好滑,又夠晒冰凍😎雞絲嘅份量都好慷慨,似一塊塊嘅雞肉多過似雞絲🐔千層醬豬耳 $48出面比較少見呢款小食,將豬耳整到一層層咁,係心機之作🤓入口幾重麻油香,配埋啲芫荽一齊食,芫荽控表示好滿足😝自製豆漿 $8豆漿係自家製,幾有驚喜🤓豆味幾香濃,唔會覺得好甜🥛

京蔥羊肉餃拼墨魚荸薺餃 $58

招牌墨魚餃擔擔麵 $62

雞絲粉皮 $50

千層醬豬耳 $48

自製豆漿 $8
豆漿係自家製,幾有驚喜🤓豆味幾香濃,唔會覺得好甜🥛
同朋友經過見到有羊肉餃子就想試吓餐牌食物款式多元化,小食都好多款🔸雞絲粉皮都好食👍🏼 粉皮彈牙🔸京蔥羊肉餡餅熱辣辣爆汁😋即叫即整需時大約20分鐘🔸四色雲吞(一碗滿足四個願望😆)鮮肉韭菜雲吞、鮮肉粟米雲吞、鮮肉紫菜雲吞、鮮肉麻辣菜甫雲吞 (四款每款2粒)配豬骨雞湯,想飽肚就加$10可配上海麵或米線鮮雲吞每日新鮮製造👍🏼皮薄餡正最鐘意鮮肉麻辣菜甫雲吞🌶️ 麻辣菜甫咬落爽口惹味🔸 京蔥羊肉煎餃🥟7隻煎餃配足料靚湯蝦皮紫菜蛋花湯💜煎餃外皮脆,羊肉餡料好juicy重羊味,鍾意食羊的朋友吾好錯過呀!每日新鮮製造,大家都可以訂購生餃回家自己煮🔸自家製山楂茶、蜂蜜柑桔🍊清甜解渴😃好岩夏天飲☀️

同朋友經過見到有羊肉餃子就想試吓
餐牌食物款式多元化,小食都好多款
🔸雞絲粉皮都好食👍🏼 粉皮彈牙

🔸京蔥羊肉餡餅熱辣辣爆汁😋即叫即整需時大約20分鐘

🔸四色雲吞(一碗滿足四個願望😆)
配豬骨雞湯,想飽肚就加$10可配上海麵或米線
鮮雲吞每日新鮮製造👍🏼皮薄餡正
最鐘意鮮肉麻辣菜甫雲吞🌶️ 麻辣菜甫咬落爽口惹味

🔸 京蔥羊肉煎餃🥟
7隻煎餃配足料靚湯蝦皮紫菜蛋花湯💜
每日新鮮製造,大家都可以訂購生餃回家自己煮

🔸自家製山楂茶、蜂蜜柑桔🍊
清甜解渴😃好岩夏天飲☀️

2024-05-01 0 瀏覽
今日出開大角咀上堂,附近都好多特式小店,我揀左埃華街山東小城食午餐店內坐位吾坐,坐滿食客,外賣都有好多捧場客,價錢亦吾貴,性價比高香辣口水雞菜飯菜飯大大碟份量非常足夠,雞肉都夠幼嫩,麻辣味香濃,送飯一流酸辣湯墨荸薺餃麵餃子皮薄餡料足,黑魚味濃配爽口馬蹄,味道不錯,配上酸辣湯麵,湯底濃郁惹味 值得推介老醋海蜇頭個人好喜歡呢款老醋海蜇頭,海蜇頭非常爽脆,配上青瓜、老醋 非常惹味開胃紅燒牛肋肉紅燒牛肋肉肉質夠腍,非常入味自家製豆漿豆腐豆味吾錯,略嫌偏甜

香辣口水雞菜飯
菜飯大大碟份量非常足夠,雞肉都夠幼嫩,麻辣味香濃,送飯一流

酸辣湯墨荸薺餃麵

老醋海蜇頭

紅燒牛肋肉
紅燒牛肋肉肉質夠腍,非常入味

自家製豆漿
豆腐豆味吾錯,略嫌偏甜

2024-04-30
2024-04-26 0 瀏覽
大角嘴呢邊真係好多好食,餃子之冠就非山東小城莫屬😋 除左墨魚餃,我最鍾意羊肉同白菜😋😋不得不提個菜脯 麻辣世一🌶 買樽放係office會安全感up up(•̀ᴗ•́)و 另外佢地個擔擔麵都好出色🍜 唔夠肚...留啲伏筆
大角嘴呢邊真係好多好食,餃子之冠就非山東小城莫屬😋

除左墨魚餃,我最鍾意羊肉同白菜😋😋

不得不提個菜脯 麻辣世一🌶
買樽放係office會安全感up up(•̀ᴗ•́)و

另外佢地個擔擔麵都好出色🍜 唔夠肚...留啲伏筆
2024-04-26
2024-04-24 0 瀏覽
我同朋友仔超級喜歡食餃子🥟放工約埋去佢屋企附近開餐👅🐏京蔥羊肉餃麵 $50🌈好鍾意食餃子❤️但係好少食羊肉餃子🥟出邊亦都好少見到有人做嘅餃子😋所以今次就叫呢個京蔥羊肉餃麵試吓先✅我覺得羊肉嘅餃子味道比起牛肉或者豬肉更加甜👍餃子個餡牛肉口一樣係咁多餡料同埋咁多汁😍好正🥳🦑墨魚荸薺餃麵 $55🌈呢個墨魚荸薺餃真係有好多餡架👍咬入口超級彈牙🐙好結實👍呢個真係好好味呀🥳🐣山東手撕雞 $50🌈呢度嘅山東手撕雞同我哋平時食嘅手撕雞好唔同😍同我地平時食開嘅手撕雞嘅雞絲一絲一絲有分別✅佢呢度呢係好大舊仲係好滑嘅鷄肉🐥啖啖肉🐤食得辣可以倒晒啲辣汁落去更加惹味喔🥳🐖黑糖黑醋排骨 $50🌈呢個黑糖黑醋排骨好有驚喜呀❤️炆得好腍✅我好鍾意食呢啲甜甜地嘅排骨😋而且份量都唔少呢💯咬落口有啲似豬軟骨✨好有咬口噃🥳☕️熱龍眼冬瓜茶 +$5🌈味道唔會好甜嘅熱龍眼冬瓜茶☕️清熱祛又益氣補虛😍入邊仲有幾粒龍眼肉添✅啱晒我嘅口味🥳🐝熱蜂蜜百香果蜜 +$5🌈呢個蜂蜜百香果蜜好潤喉✅味道亦都唔會係太甜👍好啱呢個時候飲🥳
我同朋友仔超級喜歡食餃子🥟放工約埋去佢屋企附近開餐👅

🐏京蔥羊肉餃麵 $50

🦑墨魚荸薺餃麵 $55

🐣山東手撕雞 $50

🐖黑糖黑醋排骨 $50

☕️熱龍眼冬瓜茶 +$5

🐝熱蜂蜜百香果蜜 +$5

2024-04-18 9 瀏覽
📍山東小城今日嚟到大角咀覓食,經過呢間舖頭嗰陣聞到啲好香嘅餃子味,即刻勾起咗我鋪餃子癮😋酸辣湯鮮肉粟米香菇餃🥟 $54酸辣湯夠濃稠唔會太水,餃子大隻爆餡😍兩樣嘢嘅味道都好天然同偏清淡,啱晒我呢啲食唔到重口味嘅人,如果嫌唔夠鹹,側邊都有啲醬料比你落。口水雞菜飯🥬 $52係雞髀肉嘅位置👅雞件好嫩滑,口水汁辣得過癮,最特別係竟然有得揀菜飯,成件事即刻好健康😹京蔥羊肉餡餅🐐 $30因為係即叫即整,所以要等一陣,裏面係超級爆餡!肉多過菜勁多,一咬仲識爆汁添,而且個皮又薄又脆,同朋友share啱啱好!
📍山東小城

酸辣湯鮮肉粟米香菇餃🥟 $54

口水雞菜飯🥬 $52

京蔥羊肉餡餅🐐 $30
2024-04-15 8 瀏覽
呢間小店係主打自家製餃子,主打正宗山東口味,調味較北方,我自己幾鐘意呢種簡易調味。平日收工時間7點打後就開始多人,唔想排隊記得早小小去。墨魚荸薺煎餃 (5隻) 💰$38呢個都可以講係佢地舖頭幾signature既一款餃子。餃子皮係加左新鮮墨魚汁,幾有噱頭。荸薺即係馬蹄,加左入餃子個口感係幾好,但我以為會有馬蹄既清甜點知唔係好出就有小小可惜。😟墨魚都彈牙既,但調味有小小單一。整體而言係好食既,但就唔係好大驚喜。京蔥羊肉煎餃 (5隻) 💰$34 呢個相反我就好鐘意。我本身都係一個好驚羶既人,又唔鐘意食蔥驚個草青味,點知呢兩樣結合左我會OK !🤩平時我都無食開羊,除左羊肉串加左好多香料外,其他基本上係煮既我都唔得。以前有試過回教果種羊肉餃子羶到呀媽都唔認得,之後我都幾抗拒羊肉餃子,因為好難做得好~但呢間真係要讚下,佢羊肉一D都唔羶,又好多汁好JUICE,蔥無草青味,覺得佢係點晴出羊肉既肉香。如果唔係抗拒食羊,純粹驚羶而唔食既人,真係推薦可以試下!~鮮肉韮菜餃 配湯 (7隻) 💰$46煮餃佢有2款,10隻果個係無湯既,因為北方食餃子係真係就咁清水煮餃,乾食。我叫呢款就7隻,係湯入面,可以飲埋個

墨魚荸薺煎餃 (5隻) 💰$38
墨魚都彈牙既,但調味有小小單一。
整體而言係好食既,但就唔係好大驚喜。

京蔥羊肉煎餃 (5隻) 💰$34
如果唔係抗拒食羊,純粹驚羶而唔食既人,真係推薦可以試下!~

鮮肉韮菜餃 配湯 (7隻) 💰$46
我叫呢款就7隻,係湯入面,可以飲埋個湯。
個湯唔係好濃味果種,飲到淡淡類似鯊魚豬骨湯既味,唔算鮮甜但都唔差。
反而個餃我就麻麻地,薑汁味太重,唔係好食到韮菜既香味。

京蔥羊肉餡餅 (件) 💰$30
呢個其實係京蔥羊肉煎餃既放大版。餐牌已經一早講明需時20分鐘,所以如果想試最好就一開始叫埋,唔係就有排等。
平時食完餃子等多陣就上呢個餡餅,好貼心一上就對半切開左。
雖然切開左,但食既時候都要小心D,因為佢真係爆汁!D汁多到好似食小籠包咁。外皮煎到好香脆~🤤
個餡應該係同羊肉餃子一樣既,睇大家鐘意食餃子版定餡餅版。
我覺得最大分別係個滿足度同口感,如果想試小小可以食左餃子先~

雞絲粉皮 💰$50
對於鐘意食雞絲粉皮既人,每個人心中都有自己鐘意既醬,我自己鐘意上海菜系既,有花生醬果種咸咸甜甜。
之前所講,因為佢係北方口味,個醬就係用麻醬做,比較稀,食到芝麻香味。個雞都撕得幾大條,可以話係雞柳。
我鐘意食個皮多過雞。

麻辣魚皮 💰$38
呢個係menu到唔見,但我見到有張貼紙係牆到,好似幾正又唔貴就試下。個魚皮好爽口同脆身,一D都唔腥。
麻辣味就似出面買既麻辣辣椒油果種,小小麻辣味但唔算好辣。但就嫌D魚皮有D碎,小小難夾。
2024-04-05 22 瀏覽
·͜· 鮮肉白菜餃 $36點了十隻的鮮肉白菜餃🥟人手包裹的水餃也能做到一致性的大小👏🏻肉餡的份量也是異常的多😳充滿溫暖的味道 難怪那麼多街坊光顧🥰Ordered a 10 pieces of meaty filling wrapped with pleasant thinner skin, Chinese Pork Dumplings with Cabbage were absolutely warm and tasty🤍評分: 7/10🌟·͜· 鮮肉韭菜餡餅 $28鮮肉韭菜餡餅絕對是全晚的重點😚香濃多汁的鮮肉韭菜餡料份量十足🔥煙韌的外皮為整體的層次更為分明🤎Pan-fried pork bun here was literally the highlight of the night✨ Loved the juicy and succulent pork and chives fillings inside, yet with chewy wrapper outside😋😋😋評分: 8.5/10🌟·͜· 黑糖黑醋排骨擔擔麵 $54黑糖黑醋排骨香甜軟淋🐷擔擔麵的湯底非常濃厚😻😻也帶香濃的花生
·͜· 鮮肉白菜餃 $36

黑糖黑醋排骨香甜軟淋🐷
擔擔麵的湯底非常濃厚😻😻
也帶香濃的花生香味🥜
雖然拉麵的掛湯能力不賴 但麵質偏淋身較為可惜😟
Braised Spare Ribs in Black Vinegar Sauce with Dan Dan Noddles was quite good🤣 Spare ribs were sweet and sour, and the broth was super duper rich😍 Noddles however were a bit disappointing as it’s quite soggy🥹
評分: 6/10🌟

·͜·上湯菜心 $20 / 自家製豆漿/山楂茶 $8
上湯菜心份量十足 而且挺新鮮的🌱
配上香甜的自家製豆漿和酸酸甜甜有助消化的山楂茶非常合適👍🏻
Chinese flower cabbage in soup was fresh and healthy😽 Paired with sweet Soy milk and Hawthorn Tea which is good for digestion was great🤩
評分: 8/10🌟
————————————————————————————
山東小城 (埃華街) (大角咀)
大角咀埃華街101號大衛樓地下A1號舖

𓍼 #foodietiffhk
𓍼 #foodietiff大角咀

#dumplings #hongkong #taikoktsui #hongkongtravel #hkcafe #hongkongcafe #hkfood #hongkongfood #hkfoodlover #foodaholichk #hkfoodie #cafehopping #山東小城 #地道美食 #美食攝影 #大角咀美食 #香港好去處 #다방 #홍콩 #홍콩맛집 #홍콩일상생활베지
黑糖黑醋排骨擔擔麵
鮮肉韭菜餡餅
鮮肉白菜餃
自家製豆漿/山楂茶
2024-04-04 17 瀏覽
因為我好鐘意食餃子🥟所以在奧運行完街,朋友就介紹大角咀呢間小店的人氣餃子,帶我去食午餐~ 我點了鮮肉粟米香菇餃子雞湯麵,朋友仔點了京蔥羊肉餃酸辣麵,我地都+4轉煎餃!午餐仲可以加錢配搭了一碟菜和蒽油餅!果然最驚喜是餃子!炸到脆卜卜!得知他們是傳統用心機時間人手搓皮,做到皮薄餡靚有肉汁!蔥油餅和酸辣湯麵都唔錯!本來見在場好多食客點了饀餅,好似好好味亦好想試,但個麵量好多🤣 結果仲食淨左⋯ 免得浪費,唯有下次點啦!

2024-03-11 58 瀏覽
成日行過都坐滿人!今日有位,但要分開坐!一於入去食咗先😘墨魚馬蹄餃蝦皮紫菜蛋花湯底墨魚餃餡內馬蹄大大粒,好爽口👍紫菜湯好飲👍酸辣湯羊肉餃好香羊肉味道!酸辣湯料好足👍手撕雞擔擔麵一般般!麻辣魚皮忘記要少辣😳真係好辣山渣茶、豆槳
成日行過都坐滿人!今日有位,但要分開坐!一於入去食咗先😘

墨魚馬蹄餃
蝦皮紫菜蛋花湯底

墨魚餃餡內馬蹄大大粒,好爽口👍
紫菜湯好飲👍

酸辣湯羊肉餃
好香羊肉味道!酸辣湯料好足👍

手撕雞擔擔麵
一般般!

忘記要少辣😳真係好辣

山渣茶、豆槳

店面細細嘅街坊小店,估唔到食物種類特別之餘,質素亦稍有驚喜,尤其係佢地嘅墨魚荸薺餃😋餃子皮薄而且裡面嘅餡料足料結實,墨魚味鮮濃,加埋爽口嘅荸薺 (馬蹄) 真係絕配👍🏻 再點埋佢地自家製嘅蒜蓉醬,味道又有另一層次,好滋味,推介😋另一樣令我留下深刻印象嘅係麻辣魚皮,魚皮非常爽脆❣️其麻辣味道嘅後勁,同佢地自家製嘅麻辣菜甫一樣,相當凌厲而且維持好耐😆麻辣嗜好者必試🤭涼拌白菜心嘅醋汁調較得恰到好處,係一碟開胃而且富有纖維嘅前菜☺️見餐牌上有其他食肆比較少有嘅砂鍋酸菜汆白肉,所以叫來試試。足料之餘白肉都幾腍,附上嘅薯粉索晒湯汁嘅味道😋 食完暖晒😆店員服務有禮親切,而且好多熟客,感覺係一間著重質素而且重人情味嘅小店,值得支持☺️

麻辣魚皮

豆漿、山揸茶、自家製辣菜甫

涼拌白菜心

砂鍋酸菜汆白肉

手撕雞擔擔麵

2024-02-20 63 瀏覽
山東小城.小店主打山東餃子同時有飯餐同其他小食~好多人都叫佢既生炸豬扒!.墨魚荸薺餃麵食剩指數:0/100黑色既餃子皮厚薄適中手工製作餡料好多墨魚滑+馬蹄好爽口食落好鮮甜怕飽可以單點餃子今次就要左麵底麵質都好滑有彈性.生炸豬扒食剩指數:0/100炸到金黃色好香口豬扒唔會醃過火外皮香口肉質軟腍配埋佢個特製蒜蓉醬好香.黑糖黑醋排骨菜飯食剩指數:0/100排骨入味撈飯一流菜飯既菜軟硬適中整體份量好夠.麻辣魚皮食剩指數:0/100調味唔會太辣配料有青瓜蘿蔔絲等魚皮唔腥幾有彈性
[大角咀]山東小城
小店主打山東餃子
同時有飯餐同其他小食~
好多人都叫佢既生炸豬扒!
墨魚荸薺餃麵
黑色既餃子皮厚薄適中