之前去過呢間山東餃子店旺角店,覺得食物質素唔錯,價錢合理!今次去大角咀店,叫咗唔同食物,終於食到羊肉餡餅,真係幾有驚喜,值得試吓~~🔸京蔥羊肉餡餅 $30上次想食但無晒~ 今次終於食到啦!餡餅即叫即整要等一陣,都幾大個,上枱已經切開一半~外皮煎到脆脆地又有啲咬口,裡面嘅羊肉餡超多,仲要係勁爆汁,非常juicy😍 有羊肉味又唔會有羶味,一路食一路滴汁,一定要試吓!之前食過佢哋嘅韭菜餅都好味~🔸招牌墨魚餃擔擔麵 $62晚市套餐嚟,送一杯自家製豆漿或山楂茶~ 馬蹄墨魚餃係呢度嘅招牌餃子,味道幾好幾特別,其他地方食唔到~ 今次加落擔擔麵度一齊食,都幾夾喎,多咗花生香味!擔擔麵麵質唔會太腍,有啲口感,湯底濃淡適中,完全唔辣~🔸鮮肉菠菜餃配蝦皮紫菜蛋花湯 $40之前食過煎餃同灼餃,今次試埋湯餃~ 揀咗鮮肉菠菜餃,大大隻餡料幾飽滿,菠菜比例多,更加健康!餃子皮厚薄適中唔易爛,紫菜湯簡單純粹,味道唔會話好有驚喜,但就有啲家嘅味道~🔸老醋海蜇頭 $18晚餐追加小食幾抵!海蜇頭幾爽口開胃!🔸自製山楂茶🔸熱桂圓紅棗蜜 $10山楂茶跟餐送,酸酸甜甜夠開胃~ 桂圓紅棗茶唔會太甜幾好飲,都幾大杯!

🔸京蔥羊肉餡餅 $30

🔸招牌墨魚餃擔擔麵 $62

🔸鮮肉菠菜餃配蝦皮紫菜蛋花湯 $40

🔸老醋海蜇頭 $18
晚餐追加小食幾抵!海蜇頭幾爽口開胃!

🔸自製山楂茶
🔸熱桂圓紅棗蜜 $10