每次嚟大角咀都會食呢間小店因為好鍾意佢嘅餃子❤️今次嚟到就試埋佢其他嘅菜式都好有東北風味好高質😛 特別餡餅好有特色其他地方食唔到😋餃子一如既往地高質每樣都好推薦🏮⭐️ 鮮肉白菜餃 🥬⭐️ 墨魚荸薺餃 🦑兩款餃子嘅皮好薄份量都好飽滿比例岩岩好👍🏼鮮肉白菜餃有傳統溫暖家庭嘅味道🏠墨魚餃充滿鮮味口感好豐富🐙⭐️ 炸豬扒雙拼手撕雞菜飯 🥩豬扒大大份好香口好酥脆🍖呢度嘅手撕雞帶獨特嘅香料味道入口好高質🍗⭐️ 山東大拉皮 🫓粉皮配上麻醬入口好滑溜😛加上青瓜紅蘿蔔同洋蔥絲配搭好清爽🥕⭐️ 醉雞 🐔雞肉唔太肥保持了嫩度🤗 酒味香濃融入到雞肉裡面🥂⭐️ 鮮肉韭菜餡餅 🥙呢個真係必食即叫即整熱辣辣🔥一打開滿滿嘅肉汁爆出來🤤 配上韭菜整體口味唔會太重但係火候好正⭐️ 豆沙餡餅 🫘煙煙韌韌甜味適中🍨 作為飯後甜品非常不錯🩷⭐️ 豆漿 🍼⭐️ 桂圓紅棗茶 🌹兩杯嘢飲可以中和返食物既澱粉質🤣 桂圓茶充滿清甜感覺秋冬好滋潤🍂

⭐️ 鮮肉白菜餃 🥬

山東大拉皮
醉雞
桂圓紅棗茶
2024-02-03 63 瀏覽
我嚟到嗌外賣,中途吹咗好多次。佢哋都係完全係敷衍,係唔理我啦。話跟進緊啦,但係我足足等咗30分鐘都未到。我淨係嗌咗八隻餃子。我唔知有咩咁困難係要咁耐😅。餐廳係完全唔忙碌,得幾位客人嘅啫。係觀察到廚房係無所事事,有人喺度拖地,做緊其他嘢,我唔係好見到成個廚房囉,但係總之我就隻煎餃25到30分鐘時間。多次催促亦都係態度好差。買返去食完都覺得味道唔及呢30分鐘同埋咁態度差嘅服務。佢有寫明話新鮮製作要10到15分鐘,但係已遠遠超過。我相信30分鐘,呢個時間都已經好長,仲要配合埋啲咁差嘅態度。仲要見到廚房係有人得閒。吃個好差嘅體驗。八隻煎餃帶杯豆漿,$51。正常價錢但係味道話好平,竟然要遭受呢啲服務態度同埋等候時間。😅😅😅😅😅😅屋企路程大概5分鐘已經到返到去啲餃子係熱嘅,即係可能係我吹咗唔知幾耐之後佢先開始製作。嗌嘅係京蔥羊肉餃,都尚算可以有少少臊味,但係可以接受,但係完全及唔上我等待嘅時間同埋態度。

2024-02-03
27 分鐘 (外賣自取)
2023-12-11 174 瀏覽
山東小城專做山東餃子🥟 人手搓皮好煙韌 而且好新鮮😝 除咗太子店,仲有大角咀分店!墨魚荸薺餃 拼鮮肉韭菜餃: 最招牌一定係墨魚荸薺餃😚 黑色餃皮好獨特 餡料係墨魚爽口;荸薺口感清脆,兩者配搭好正😍 鮮肉韭菜餃 足料豐富 比例剛好!!酸菜魚米線: 酸菜魚片幾嫩滑 酸菜好夠味,辣度剛好 可接受~ 米線夠滑唔淋👍🏼雞絲粉皮: 粉皮嫩滑 花生醬夠濃,配雞絲食到舔舔脷😆黑糖黑醋排骨: 黑醋排骨用黑糖代替白糖 焦糖效果好明顯👍🏼 酸甜味道平衡得好😋 自家製山楂茶熟桂圓紅棗茶

墨魚荸薺餃 拼鮮肉韭菜餃

酸菜魚米線

雞絲粉皮
: 粉皮嫩滑 花生醬夠濃,配雞絲食到舔舔脷😆

黑糖黑醋排骨

自家製山楂茶
熟桂圓紅棗茶
餃子我真係成日食 勁中意😆一星期總有1-2餐 大家有邊區好味餃子都可以介紹我!之前同事朋友帶我去食哩間 喺太子 今次黎開大角咀 再黎試總店🥰鮮肉粟米香菇餃(蝦皮紫菜蛋花湯) $38 紫菜蛋花湯底好味🤤 而且好特別!鮮肉粟米香菇餃新鮮 皮薄多肉汁 下次再食番哩個味先👍🏻鮮肉西洋菜煎餃 $28 鮮肉西洋菜煎餃點自家蒜泥醬(應該係咁叫🤣) 勁惹味💖💖 菜脯都要試👍🏻砂鍋雲吞雞 $90砂鍋酸菜魚 $75砂鍋雲吞雞同砂鍋酸菜魚熱辣辣上枱 雲吞大大隻好多餡料 酸菜魚係桂花魚好滑呀 而且價錢好抵食😍👏🏻麻辣魚皮 $38 酸辣湯 $34麻辣魚皮 爽脆 唔算超麻果隻 我唔食得辣食到🙌🏻 酸辣湯勁足料!!可以再酸d💪🏻

鮮肉粟米香菇餃(蝦皮紫菜蛋花湯) $38

鮮肉西洋菜煎餃 $28

砂鍋雲吞雞 $90
砂鍋酸菜魚 $75

麻辣魚皮 $38

酸辣湯 $34

• 鮮肉粟米香菇餃(蝦皮紫菜蛋花湯)
  • 砂鍋酸菜魚
2023-11-25 99 瀏覽
本身朋友嚟過食覺得幾好食,今次一班人嚟食,可以試多少少自己本身鍾意食雞,所以點咗個砂鍋雲吞雞食落去新鮮彈牙,湯底鮮甜幾好味之後我哋仲點咗麻辣魚皮,鮮肉煎餃,鮮肉粟米香菇餃配蝦皮紫菜蛋花湯,砂鍋酸菜魚,酸辣湯除咗佢哋嘅招牌餃子之外特別一讚個酸菜魚,覺得個價錢幾抵食,魚質肉嫩冇骨 好味酸辣湯大大碗好抵食,唔會太辣 👍🏻佢哋嘅煎餃煎到夠晒香口脆,無論湯餃同煎餃都係大大粒,配埋佢哋嘅自家製麻辣菜譜 超級好味,完全會再encore嘅節奏
本身朋友嚟過食覺得幾好食,今次一班人嚟食,可以試多少少

自己本身鍾意食雞,所以點咗個砂鍋雲吞雞
食落去新鮮彈牙,湯底鮮甜幾好味

酸辣湯大大碗好抵食,唔會太辣 👍🏻

2023-11-22 67 瀏覽
放工又唔算太餓經過見到呢間餃子店就入去試下🥢墨魚荸薺餃(水餃10隻)好特別 入面真係有墨魚肉好有口感🥢京蔥羊肉煎餃(煎餃5隻)煎餃超好味煎得岩岩好 好香口而且鎖住左D肉汁一咬係爆汁既🥢山東手撕雞同出面手撕雞唔一樣因為比起出面既大舊好多似係人手撕 好有誠意🥢紅燒牛肋肉家常小菜FEEL煮得好腍 亦都好入味岩哂食肉獸店員好有禮貌 食物質素唔錯大家都可以黎支持一下大角咀既小店

放工又唔算太餓
經過見到呢間餃子店就入去試下
🥢墨魚荸薺餃(水餃10隻)
好特別 入面真係有墨魚肉
好有口感
🥢京蔥羊肉煎餃(煎餃5隻)
煎餃超好味

岩哂食肉獸

店員好有禮貌 食物質素唔錯
大家都可以黎支持一下大角咀既小店
2023-11-21 64 瀏覽
間唔時都會搭車過黎食,經常黎食佢地既水餃👍今次同幾個朋友黎可以叫多d野,砂鍋雲吞雞,砂鍋酸菜魚,煎餃,仲有新菜式麻辣魚皮等等第一次試呢到既雲吞雞,成鍋熱辣辣上枱香噴噴,雞肉質鮮嫩,菜底份量多👍湯底清甜酸菜魚 口感嫩滑 湯底好味, 好大鍋抵食,薯粉份量足夠,一個人食無可能食得哂仲有點左鮮肉西洋菜煎餃 大大粒 夠哂香脆👍見佢有新野 麻辣魚皮,最近好鍾意食,點左黎食,$38勁大份抵食, 夠哂麻辣爽口水準keep到👍抵食
間唔時都會搭車過黎食,經常黎食佢地既水餃👍

仲有點左鮮肉西洋菜煎餃 大大粒 夠哂香脆👍

水準keep到👍抵食

2023-11-13 600 瀏覽
🙋🏻‍♂️餓底探員今日去咗大角咀調查呢間餃子店,一嚐佢嘅全港首創墨魚荸薺餃,除咗湯餃同煎餃,佢仲有多款湯麵同菜飯供應🥟墨魚荸薺餃 $43📸表示個墨魚餃烏卒卒咁好特別,一碗有7隻,放咗喺個鯊魚骨濃雞湯入面,個湯供應有限,送完即止🙋🏻‍♂️表示個墨魚餃外皮加咗墨魚汁,入面包住墨魚膠,豬肉同馬蹄粒,咬落去充滿墨魚汁鮮味,口感彈牙,加上爽脆嘅馬蹄粒,食落層次感豐富🐓手撕雞 $50📸表示個手撕雞份量多,全部去晒皮,好貼心,配上麻辣醬汁🙋🏻‍♂️表示個手撕雞食落啖啖肉,點埋個麻辣醬汁食落好惹味,如果啲雞肉可以撕得幼細啲就更加好🍜豬扒擔擔麵 $54📸表示個擔擔麵一上枱就香味撲鼻,面頭灑上花生粒同蔥花,配上厚厚嘅炸豬扒,睇見好吸引🙋🏻‍♂️表示個擔擔麵口感爽彈,湯底嘅花生醬味非常濃厚,每啖都好似食梗花生醬咁,豬扒炸得香口,食落好鬆軟,充滿肉汁,呢個豬扒擔擔麵真心推介👍🏻🍛紅燒牛肋肉菜飯 $50📸表示個菜飯啲菜嘅比例都多,牛肋肉份量好多,用個碗分開放,避免個汁淋晒上個菜飯度,方便食客自己落個汁🙋🏻‍♂️表示個飯吸收咗菜嘅味道食落清甜,牛肋肉口感軟腍,牛味香濃,加啲汁落個菜飯一齊食更加惹味📈吃貨指數😋好味度 8/1

🥟墨魚荸薺餃 $43
🐓手撕雞 $50
📸表示個手撕雞份量多,全部去晒皮,好貼心,配上麻辣醬汁

🍜豬扒擔擔麵 $54

燒牛肋肉菜飯
手撕雞
燒牛肋肉菜飯
2023-10-28 102 瀏覽
入到鋪叫外賣 見到個店員找完錢 執完台 唔洗手就直接包餃子 仲要係啲客面前包,個外賣極難食等左咁耐都煮唔熟,見完佢咁污糟包餃子,真係食唔落🤮無咩事唔好食呢間野,我都係第一次食 無諗過咁唔衛生,連手套都唔戴又唔洗手

外賣自取
2023-09-08 154 瀏覽
happy friday突然想食餃子,附近得山東小城有餃子食,叫左個特別墨魚餃子,出面好少有,餃子都算多餡,加左馬蹄,食落爽口,餃子皮好煙韌,lunch食晒成碟已經好飽好滿足。
2023-08-25 176 瀏覽
🥟呢間小店性價比高✅絕對係「餃子控」嘅福音:呀🥳如果你同我一樣都係咁鍾意食餃子嘅話👅一定要試吓呢間餃子店嚕🥳餃子口味選擇夠多💯不論放湯🥟或者煎嘅餃子一樣咁出色✅一定搵到一款啱你口味嘅餃子🥳😍餐廳佈局裝修親民✅整體餐廳環境整齊乾淨💯今晚我去到嘅時候都等咗一陣位🪑證明佢真係好抵食又好食呢啲🤤🥟鮮肉芹菜餃麵$48 🌈呢個鮮肉芹菜餃餡料豐富調味啱啱👍餃子皮夠曬薄✅而且裡面嘅芹菜仲有好香添👅估唔到佢地講連麵嘅質唔錯👍份量適中💯唔錯呢個🥳🥟墨魚荸薺餃麵$55🌈好推介墨魚荸薺餃👍因為有墨汁👅所以佢個皮係充滿神秘感嘅黑色😍裡面裝滿彈牙嘅墨魚同埋荸薺👍荸薺就好似食緊爽口嘅馬蹄💯超鍾意呢個食入口勁爽口嘅口感呀✅我個人覺得呢個係必食item呀🥳🥟鮮肉西洋菜煎餃$28🌈佢哋除咗湯嘅餃子出色之外👅佢哋煎嘅餃子亦都非常之唔錯✅佢哋煎嘅餃子同樣係皮薄餡靚💯而且每隻餃子煎完出嚟仲係好脹卜卜🔥餡料豐富添😍強烈推介食完湯餃子之後再加多份煎餃子🥟咁就perfect喇🥳🧇豆沙餡餅 $15🌈佢哋嘅豆沙餡餅絕對係值得耐心等候嘅甜品🧇餡餅即叫即什🔥上枱個餡餅表面仲係軟軟嫩嫩、煙煙韌韌又帶啲人脆卜卜嘅口感👍加埋裡面有好多豆沙💯超正呀

🥟鮮肉芹菜餃麵$48

🥟墨魚荸薺餃麵$55

🥟鮮肉西洋菜煎餃$28

🧇豆沙餡餅 $15

🌈佢哋嘅豆沙餡餅絕對係值得耐心等候嘅甜品🧇餡餅即叫即什🔥上枱個餡餅表面仲係軟軟嫩嫩、煙煙韌韌又帶啲人脆卜卜嘅口感👍加埋裡面有好多豆沙💯超正呀🥳

🫘自製豆漿$8

🌈欣賞佢哋自家製嘅豆漿💯口感夠濃又充滿原是材料嘅🫘香味👅重點是唔會好甜👍

🐝熱蜂蜜柑桔露$10

🌈呢個熱蜂蜜柑桔露🐝味道正正常常✅唔想飲凍嘢🧊又想飲番杯熱飲☕️呢個都係唔錯嘅選擇喔🥳

2023-08-25 153 瀏覽
-_-呢間嘢真係伏到震之前睇到好多人推好多人介紹好似好特別好好食真係唔會有下次囉墨魚荸薺餃好普通手撕雞芝麻醬冷麵真係…呀店長你有冇食下?成兜野又鞋又冇味唉豆沙餡餅最好食呢個手掌✋唔計手指,再細三份一左右收$15蚊NO NEXT TIME!!
-_-

呢間嘢真係伏到震
之前睇到好多人推好多人介紹好似好特別好好食
真係唔會有下次囉

好普通

手撕雞芝麻醬冷麵
真係…呀店長你有冇食下?
成兜野又鞋
又冇味

最好食呢個
手掌✋唔計手指,再細三份一左右
收$15蚊

NO NEXT TIME!!
2023-08-08 168 瀏覽
是日出旺角睇完醫生,就想到附近餐廳座低醫醫肚。由於天氣酷熱,想簡單食少少野就算,所以就入咗呢間小店試試佢哋既餃子。首次到店就點咗份雙拼餃子(芹菜餃拼韭菜餃各5隻)試試味先~餃子送到時,見到有幾隻餃子外皮已經穿咗,呢方面當然要扣分啦,相信餐廳無掌握好煮水餃既基本秘訣!而餃子味道,真的非常一般,兩款餃子味道差唔多,肉餡食不出大分別。而用餐其間除見到有蚊滋飛過,眼見有最少五隻蚊滋停留牆上,可想而知餐廳衛生情況麻麻。

2023-07-29
2023-07-07 259 瀏覽
叫了一個酸辣湯墨魚馬蹄餃麵,餃子很腥,面煮到很淋,酸辣湯很淡,不夠酸不辣,另外叫了一個芝麻醬雞絲冷面,雞肉硬,麻醬淡而無味,另再叫了老醋海蜇頭及千層醬猪耳叫做正常小小。真係想知道佢出品的食物廚師有無試過落單後坐了20分鐘,佢地先發現唔記得落得,整體評價唔得,不會再來。
落單後坐了20分鐘,佢地先發現唔記得落得,整體評價唔得
,不會再來。
全港首創黑蚊蚊墨魚水餃🖤今日同朋友行開大角咀,決定試吓除咗水餃,仲有多款餸菜上海麵、菜飯、小食,相當吸引!▶️ 拌青瓜 ($35)先來個小食,份量唔少除咗青瓜仲有紅蘿蔔絲、洋蔥絲青瓜非常爽脆🥒應該落咗蒜蓉同醋,味道酸酸甜甜,好開胃精粹係芫荽,唔知點解自己好似越嚟越鍾意芫荽🫣口味變了▶️ 酸辣湯墨魚荸薺餃麵 ($62)附有四隻墨魚荸薺餃🥟Size未至於巨型,但望落飽滿餃子皮係自家製,混入墨魚汁令佢變成黑色,好型格,不過味道上食唔出分別餡料係墨魚滑同荸薺 (原來係馬蹄別名🤣),特別在不含豬肉,比較彈牙同爽口,但係冇乜墨魚味餃子皮某部份煙韌,有啲位就淋,整體偏厚咗少少🤏🏻酸辣湯質感好似碗仔翅,入面有冬菇、豆腐、荀絲,非常足料平時甚少食酸辣菜,試咗少少,覺得佢好夠濃味,酸辣比例差唔多 嚴唔夠辣可以問店員攞自家製嘅麻辣菜甫🌶️▶️ 手撕雞麵 ($48)湯底清淡但入味,食得出唔係味精湯,個人覺得有少少似稀版雞白湯添手撕雞有驚喜,用無骨無皮嘅雞髀肉,非常新鮮嫩滑而唔係柴柴乾乾😍份量亦唔少上海麵口感就比較失色,淋得濟,如果硬啲煙韌啲會好食🍜-食物味道ok,墨魚餃子的確特別,但未至於好食到回頭或特登嚟食大家亦唔
全港首創黑蚊蚊墨魚水餃🖤
今日同朋友行開大角咀,決定試吓
除咗水餃,仲有多款餸菜上海麵、菜飯、小食,相當吸引!

▶️ 拌青瓜 ($35)
先來個小食,份量唔少
除咗青瓜仲有紅蘿蔔絲、洋蔥絲
青瓜非常爽脆🥒
應該落咗蒜蓉同醋,味道酸酸甜甜,好開胃
精粹係芫荽,唔知點解自己好似越嚟越鍾意芫荽🫣口味變了
拌青瓜

▶️ 酸辣湯墨魚荸薺餃麵 ($62)
附有四隻墨魚荸薺餃🥟
Size未至於巨型,但望落飽滿

餃子皮某部份煙韌,有啲位就淋,整體偏厚咗少少🤏🏻

酸辣湯質感好似碗仔翅,入面有冬菇、豆腐、荀絲,非常足料
平時甚少食酸辣菜,試咗少少,覺得佢好夠濃味,酸辣比例差唔多
嚴唔夠辣可以問店員攞自家製嘅麻辣菜甫🌶️

▶️ 手撕雞麵 ($48)

上海麵口感就比較失色,淋得濟,如果硬啲煙韌啲會好食🍜
手撕雞麵

大家亦唔好抱太大期望黎試
酸辣湯墨魚荸薺餃麵

舖頭唔係好多位,星期日晚嚟都坐滿,好多人買外賣

服務就麻麻哋,女店員有啲面色,而且上菜速度慢,可能因為做外賣先
價錢算親民,雖然份量唔算大,每人一個麵加啲小食先差唔多
拌青瓜
酸辣湯墨魚荸薺餃麵