台灣地道好滋味 荃灣找到了「你妳 you you」主打人見人愛的手作芋泥亦會不時推出不一樣的創意菜式 令人耳目一新.《肉鬆芋泥吐司》🥪💟爆餡的肉鬆芋泥吐司吐司烤得外脆內軟帶有牛油香咬下去盡是啖啖軟滑的芋泥鹹鹹甜甜好好食.《手作紫芋牛奶》紫芋乃紫薯泥➕芋泥💜深淺紫交疊 顏色很夢幻紫薯泥口感滑順而啜下去又會吃到粒粒芋頭 非常飽肚.《仙草2號》仙草、紅豆、三色芋圓、小丸子、包餡芋圓好少可食到有芋泥餡的芋圓 口感Q彈內餡保留芋頭的香甜及綿密口感配埋嫩滑的仙草 悶氣全消.《我不是薯條-甜不辣》這個不是薯條的小食絕對騙得下人將甜不辣切成一條條 炸得酥脆灑上椒鹽粉 咬下去煙煙韌韌有口感仲好食過真正既薯條.《魯肉飯》香噴噴的滷肉飯 半肥瘦的肉末蓋上米飯甘香的油脂浸透著粒粒的珍珠米每一口都嘗到醬肉的香甜.《夜市鹽酥拼盤》拼盤有齊台灣夜市名物鹽酥雞🐔 花枝丸🦑鮮蝦卷🦐四季豆最愛花枝丸 超彈牙‼️內裏有粒粒花枝肉比一般的墨魚丸好食太多

台灣地道好滋味 荃灣找到了

深淺紫交疊 顏色很夢幻
紫薯泥口感滑順
而啜下去又會吃到粒粒芋頭 非常飽肚

《仙草2號》
仙草、紅豆、三色芋圓、小丸子、包餡芋圓
好少可食到有芋泥餡的芋圓 口感Q彈

最愛花枝丸 超彈牙‼️
內裏有粒粒花枝肉
比一般的墨魚丸好食太多
2021-07-15 22 瀏覽
台灣野真係唔會食到厭但係疫情期間真係已經好耐冇再去台灣所以呢就真係令人非常之咁懷念咁岩見到附近有呢間台灣野所以就即管入去試一試見到咁多戶縣嘅產品就真係令我已經帶流晒口水因為一向都非常之咁鍾意呢款甜品一開始就叫咗一個戶縣得飲貪佢裏邊又有珍珠又有戶縣仲有一啲僱員製造出嚟嘅豬豬非常之咁好飲而且又唔會太甜夏天嘅時候非常之咁解渴之後我就叫咗一個便當就係花枝丸便當花枝丸有四粒但係佢嘅份量都非常之咁好食我就叫咗呢個滷肉飯滷肉嘅味道都非常之咁台灣唔單止有少少肥肉仲有好香濃嘅醬汁味道再配合埋個糖心蛋非常之咁好食最後我就叫多在一個髯鬚雞拼盤裏面嘅選擇非常之咁多當然有主角髯鬚雞仲有渣嘅四季豆仲有甜不辣仲有蝦餅蝦餅配合起上嚟非常之咁好食可能因為新鮮炸起嘅關係非常之咁脆薄博令人一食上癮最後再叫多咗一個紫薯鹹蛋芋頭吐司裏面嘅非常之咁多層次而且顏色非常之咁靚淨係望一望都已經令人大流口水非常之咁開心過癮而且味道唔會更加甜但係就比較有啲飽我哋兩個人都食唔晒最後就外賣左返屋企繼續食

之後我就叫咗一個便當就係花枝丸便當
花枝丸有四粒
但係佢嘅份量都非常之咁好食我就叫咗呢個
非常之咁好食
最後我就叫多在一個髯鬚雞拼盤裏面嘅選擇非常之

可能因為新鮮炸起嘅關係非常之咁脆薄博令人一食上癮

一望都已經令人大流口水非常之咁開心過癮
2021-07-15 15 瀏覽
太耐冇去台灣真係想懷念下台灣嘅光景而且我仲係勁鍾意食台灣嘢同事知道咗之後今日就帶呢間食台灣嘅小食因為佢亦都好鍾意食護院知道呢度有戶縣嘅甜品所以大家都嚟試一試不過話晒呢度都係晚餐時候所以我哋都叫返啲鹹嘢就叫咗一個便當就係滷水三層肉便當雖然個名非常之咁邪惡但係其實就唔會太過肥只不過係有少少肥嘅係中間但係滷水嘅味道非常之咁重再加上個擺盤非常之咁靚直情好似去咗台灣嘅火車便當咁有滷水蛋鹹酸菜仲有主打嘅紅肉我選擇咗干貝面所以佢哋嘅面就類似係烏冬不過冇烏冬咁爽口但係就非常之咁索汁之後朋友就叫咗一款黃金鹹蛋黃吐司呢個樣非常之咁靚脆卜卜嘅外表吐司裏面夾住鹹蛋黃污泥仲有紫薯一次過滿足晒所有願望唔單止食咗戶縣嘅味道仲更加有最鍾意嘅紫薯仲有佢哋嘅鹹蛋黃仲係非常之咁突出唔會一鹹一甜令到非常突兀另外再叫多咗個小食就係鹽酥雞拼盤裏邊唔單只係髯鬚雞仲有甜不辣仲有四季豆炒得非常之咁趣卜卜
太耐冇去台灣真係想懷念下台灣嘅光景而且我仲係勁鍾意食台灣嘢

雖然個名非常之咁邪惡

之後朋友就叫咗一款黃金鹹蛋黃吐司

呢個樣非常之咁靚脆卜卜嘅外表吐司裏面夾住鹹蛋黃污泥仲有紫薯

會再試,下次好食俾返好評😊秘製豬扒+肉鬆+美奶滋 走青瓜($45)••••••係自選客製化嘅組合,有啲出事😂大大份係好吸引,睇見都係開心嘅😚原來本身就跟煎蛋,好彩無再嗌😛同時已包括生菜蕃茄肉鬆搶哂味,好出,甚至係太出,肉鬆+濕潤嘅蕃茄 存在感最強美奶滋味好薄弱,下次要試多醬只係感覺食左好大啖野入口,好複雜,太豐富嘅內餡,反而令所有食材變得平凡,無重點豬扒亦食唔出有幾秘製,咬落係會知有舊肉,不過唔知乜味咁解😅吐司麵包質地較實淨較硬,鬆軟啲就好😌加上唔似港式多士咁脆,比較乾身,食落無乜烤過咁A餐 甜不辣 拼地瓜薯條 配汽水($20)••••••炸物必須捆綁式咁買,無散叫,可惜啲畢竟唔係每一次都想食一大份吐司,加店買套餐真係食唔哂😩去到拎食物嘅時候先見到收銀處有張小貼士,就係話,如果想食煙韌口感,甜不辣應該嗌3分脆🥲因為電話落單關係,無特別嗌到,全脆硬身甜不辣唔係小編杯茶,甜不辣係應該食煙糯口感,下次要記住嗌3分脆先得😜仙草一號($38)••••••配料的確好食🤤紅豆夠香甜夠粉水晶口感得意Q彈充滿咬口仙草香氣十足 甘香煙韌唯獨芋圓一粒都食唔到😓😂因為小編係下晝買完,夜晚先食原來芋圓好似珍珠咁
會再試,下次好食俾返好評😊

秘製豬扒+肉鬆+美奶滋 走青瓜($45)
••••••
係自選客製化嘅組合,有啲出事😂

大大份係好吸引,睇見都係開心嘅😚
原來本身就跟煎蛋,好彩無再嗌😛同時已包括生菜蕃茄

肉鬆搶哂味,好出,甚至係太出,肉鬆+濕潤嘅蕃茄 存在感最強
美奶滋味好薄弱,下次要試多醬
豬扒亦食唔出有幾秘製,咬落係會知有舊肉,不過唔知乜味咁解😅

A餐 甜不辣 拼地瓜薯條 配汽水($20)
••••••
炸物必須捆綁式咁買,無散叫,可惜啲
畢竟唔係每一次都想食一大份吐司,加店買套餐真係食唔哂😩

仙草一號($38)
配料的確好食🤤
紅豆夠香甜夠粉
水晶口感得意Q彈充滿咬口
仙草香氣十足 甘香煙韌

唯獨芋圓一粒都食唔到😓😂
因為小編係下晝買完,夜晚先食
原來芋圓好似珍珠咁,唔可以放咁耐,浸得耐個心會硬哂
呢一點,希望店員將來會提一提客人😇

再講,黑糖糖水真係太甜,太太甜,好努力秘走糖水,食到一半喉嚨都投降
甜度又個人口味,只可以講唔適合自己
外賣自取
2021-07-13 16 瀏覽
Staycation 第二天中午,途經這間常常隊長龍的小店,今日見到等位的人較少,就去隊排。小店雖然坐位有限,但食客好似自動波,食完便離開,等了一會就有位。我們先點咗兩份午餐,另加芋泥肉鬆吐司與我不是薯條, 飲品,真係包晒。午市套餐:(台灣牛肉麵滷水Q彈三層控肉併台南鮮蝦卷)加錢轉咗牛肉麵,麵條彈牙,牛腩容易咬開又入味,還有半隻流心蛋,湯頭有濃香牛肉味,三層控肉如五花腩肉,一件夾雜肥同瘦,微硬有咬口,蝦卷酥酥彈牙。M飲品轉了(芋泥珍珠小芋圓),飲落係食到芋茸,又有小芋圓同珍珠,好似食緊甜品,好味。(滷肉飯配鹽酥雞花枝丸)一個午餐,嚐到台灣幾款特色食品,滷肉飯肉粒細小甘香帶微甜,鹽酥雞脆身雞肉滑,花枝丸Q彈有咬口,這份自選組合無選錯,好味。飲品轉了(抹茶紅豆小芋圓)-半價,小芋圓加埋紅豆粒,好似食緊甜品,多點紅豆更滿足。我們還點了(台灣甜不辣-我不是薯條系列)本來點混合版,加埋地瓜條,可惜賣晒,齋食甜不辣都ok,因為佢係炸魚肉,未炸透的有魚肉味,炸透帶(冬瓜茶)消暑解熱。最後出場(芋泥肉鬆吐司)芋茸少甜,夾著鹹肉鬆,軟綿微暖,加埋多士,已經食飽晒。店舖雖小,今次食物味道同招呼都高分,下次

午市套餐:

[I
M

點紅豆更滿足。

(冬瓜茶)消暑解熱。

店舖雖小,今次食物味道同招呼都高分,下次再見。
2021-06-27
  • 芋泥肉鬆吐司
  • 芋泥珍珠小芋圓
  • 台灣牛肉湯麵
經過幾次,今日終於有時間坐低試一下。*黃金蛋黃地瓜肉鬆($48)因為朋友愛吃蛋黃味,即管一試;幸好蛋黃只是點綴一下,不會過多;主角都是甜甜的地瓜和鹹鹹的肉鬆味;配上剛烘得熱脆脆的吐司。*Super mix ($42)是shake shake 版本的甜不辣和地瓜番薯條;而shake shake 粉的味道比較特別;我們點了酸甜甘梅粉,不過今日師傅重手了少少,所以偏咸酸味;如果粉可以自行決定加多少就更好了,始終人人口味都不一樣。*招牌牛三寶湯麵($75)牛三寶有牛筋、牛肋和牛腱,每一種都煮得非常入味,肉質非常淋;麵條較為普通,如果可以選擇其他台式麵就更好了;溏心蛋都很出色。
經過幾次,今日終於有時間坐低試一下。

*黃金蛋黃地瓜肉鬆($48)
因為朋友愛吃蛋黃味,即管一試;
幸好蛋黃只是點綴一下,不會過多;
主角都是甜甜的地瓜和鹹鹹的肉鬆味;
配上剛烘得熱脆脆的吐司。

*Super mix ($42)
是shake shake 版本的甜不辣和地瓜番薯條;
而shake shake 粉的味道比較特別;
我們點了酸甜甘梅粉,不過今日師傅重手了少少,所以偏咸酸味;
如果粉可以自行決定加多少就更好了,始終人人口味都不一樣。

*招牌牛三寶湯麵($75)
麵條較為普通,如果可以選擇其他台式麵就更好了;
溏心蛋都很出色。

2021-07-08
現在天期好熱,想喝個珍珠奶茶,吃個小甜點chill住過weekend,平常經過的這家台式特色toast店今天終于有機會試試啦!餐牌上每一樣都好像好好吃,不知到何從入手呢!鋪面雖然不大,但裝修好簡潔乾淨,鋪面用粉紅色為主色,好可愛!今日lunch hour仲要無人排隊,即刻衝入去試! 台灣甜不辣,味道分別有:原為椒鹽味//酸甜甘梅味//限定草莓味//瘋狂10級辣味//輕嚐辛辣味//香濃咖喱味,我和朋有勇於試新味道,一於挑戰酸甜甘梅味!甜不辣炸前切成薯條size,配埋酸酸甜甜嘅甘梅粉,一條食完接住食一條!好有驚喜!香脆外皮咬開立面QQ彈彈,超好味~好開胃呢!紫薯白兔糖麻糬吐司,一見到餐牌的照片,就好似一粒放大版嘅白兔糖禁樣,超吸睛,加上見到吐司配麻糬這個配搭夠creative,就和朋友點了!麻糬食落唔會太甜漏,有啲似仙草,牛奶味道濃,白兔糖味其實更加似鍊奶味道,配埋香脆牛油toast同埋軟糯紫薯滿分啊!大大大推介!!打卡都一流!!肉鬆芋泥吐,芋泥的澎湃程度很誇張!芋泥配上鹹香鬆化柔鬆很好味不太甜~~配上香脆牛油烘過的麵包好正啊!號足料好抵抵食!2個人一人食一份超滿足!午餐set我們選了大魯

好開胃呢!

打卡都一流!!

午餐set我們選了
大魯肉飯//一口鹽酥雞併澎湖花枝丸,肉燥都好夠味好香,

鹽酥雞同花枝丸都好好味,滿滿台式風味啊!

古早冬瓜茶消暑又清甜,滿滿的古早自家製味道~~

自從發現了小芋圓的存在,真的愛不釋手了,芋泥珍珠小芋圓裡面的小芋圓入口後還能吃到淡淡的芋頭、蕃薯味道,吃起來 Q 彈有嚼勁,以大甲芋頭鮮奶為基底~芋泥製成綿密泥狀!多層次的口感一次到位!大推介啊!

這次無意中發現的精心小店很用心啊,食完已經好掛住個白兔糖麻糬吐司!!一定會再光臨~!!

🥪店名:你妳
🧋地址:荃灣運通街6號運通洋樓地下K號舖
  • 紫薯白兔糖麻糬吐司
  • 肉鬆芋泥
最鍾意食台灣菜,去開呢度,又見到餐廳名「You You 你 妳」好搞笑,所以試吓。夜晚都好多人排,多後生仔女女,我哋都等咗差唔多15至20分鐘。餐廳雖然小,但都有分區。叫咗好多小食:1. 肉鬆芋泥吐司,好厚身多料,每一啖都充滿肉鬆,正!!2. 第一次食「甜不辣」,原來類似炸咗嘅”monchi”粉團,又幾得意特別。3. 士林香腸,鹽酥雞,好有台灣夜市風味,冇得飛,食下呢啲都好回味。叫咗個便當D餐 - 炸澎湖花枝丸,大大份,有埋糖心蛋,唔洗特登加錢嗌;仲有涼伴木耳,好開胃,啱晒夏天食。佢碗飯好多魯肉,唔會好似其他地方唔夠送飯。d魯肉好入味,好味,推介抵食!!唔少得,要飲埋珍珠奶茶,咁先叫好完滿嘅台式晚餐。

叫咗好多小食:

1. 肉鬆芋泥吐司,好厚身多料,每一啖都充滿肉鬆,正!!

唔少得,要飲埋珍珠奶茶,咁先叫好完滿嘅台式晚餐。
2021-05-08
  • 魯肉飯
  • 炸澎湖花枝丸
  • 士林香腸
上次食佢嘅吐司同芋圓3號芋圓3號係唔錯嘅 👍🏻芋圓夠chewy鮮草好fresh吐司都可以接受但唔知點解層包好韌🙈今次叫咗個set勁!失!望!比咗$92,貴都算!等外賣等叫半個鐘☠️☠️☠️都算!真係唔好食!🙄牛肉麵勁淡個麵又淋雖然佢細心地分咗湯但係個麵本身個質地已經唔好做咩都救唔番😵炸花枝算ok但個炸雞d粉厚到痴晒線👿👿👿杯嘢飲d珍珠偏硬如果口渴嘅話 都好飲嘅🙃真係搞唔掂🤧🤧🤧
上次食佢嘅吐司同芋圓3號
芋圓3號係唔錯嘅 👍🏻
芋圓夠chewy
鮮草好fresh
吐司都可以接受
但唔知點解層包好韌🙈

今次叫咗個set
勁!失!望!
比咗$92,貴都算!
等外賣等叫半個鐘☠️☠️☠️
杯嘢飲d珍珠偏硬
如果口渴嘅話 都好飲嘅🙃
真係搞唔掂🤧🤧🤧

2021-07-10
30 分鐘 (外賣自取)
2021-07-05 26 瀏覽
招牌手作芋泥吐司最近推出咗兩個新系列,其中一個就係白兔糖鮮奶麻糬,係童年回憶呀😍芋泥白兔糖麻糬吐司($48)白兔糖麻糬加入咗北海道3.6鮮牛乳,微甜唔膩,口感軟綿幼滑,麵包有烘過微脆,芋泥綿密順滑,同麻糬非常夾👍🏻,而且餡料十足,白兔糖同麻糬迷必點❗️新出品仲有「我不是薯條」,將甜不辣整到好似shake shake薯條咁有唔同味粉配搭😈台灣甜不辣x地瓜番薯條($42)甜不辣口感煙韌,完全冇油味,番薯條外脆內軟,層次分明,仲可以自選酥脆度同味粉,口味有成6款咁多,我地叫咗甘梅粉,酸酸甜甜勁開胃🤤,另外仲有椒鹽、草莓、咖喱、輕嘗辛辣味同十級辣🔥,口味仲會不定期更新㗎😍招牌牛三寶湯麵($75)牛三寶包括牛筋、牛肋同牛腱,牛筋軟滑有彈性,牛肋條帶少少肉筋,牛腱有嚼勁,三款肉都好入味,自家製酸菜口感爽脆,而且令牛肉湯頭更加有層次同冇咁油膩,牛肉麵仲有半隻溏心蛋,非常豐富😆芋泥珍珠小芋圓(+$19)芋泥份量都幾多下,叫呢個可以當半個甜品😂古早冬瓜茶(+$3)甜度適中,唔會太甜😙

芋泥白兔糖麻糬吐司($48)

台灣甜不辣x地瓜番薯條($42)

招牌牛三寶湯麵($75)

芋泥珍珠小芋圓(+$19)
芋泥份量都幾多下,叫呢個可以當半個甜品😂
古早冬瓜茶(+$3)
甜度適中,唔會太甜😙
2021-07-04 28 瀏覽
伏!飲品淡而無味用料過小,牛肉麵偏甜,雞扒偏乾,鹽酥雞沒有味道,花資源一般如平常一樣,只有吐司有創意,吐司味道不錯,環境適合情侶去打卡,但我一家四口決定下次唔去。
平時見要排隊, 今次見排隊人唔多所以決定排下, 終於食到了魯肉飯好好味, 非常好送飯, 尤其個粒豆卜超好食, 原本想encore 但最後真係太飽所以留返下次先Encore招牌牛三寶湯麵牛肉軟林而且好入味, 餸嘅份量亦好足, 配有酸菜亦好夾,麵條煙韌好好食, 湯汁亦值得讚! 食過一定返尋味!紫薯肉鬆吐司個人感覺得這樣配搭麻麻地,試左四份一嚿, 食落又幾好食, 紫薯香甜吐司夠鬆脆,不過有少少漏,建議2人or 4人share。古早味炸雞望落好脆以為雞肉會乾爭爭, 但事實肉汁仍然保存到蝦餅係唯一覺得一般般嘅食物, 因為其他食物都比較出色……梅甘地瓜條炸得好香脆,梅味好足, 食佢一定要柯打一杯飲品仙草紅豆芋圓及仙草布丁芋圓芋圓煙煙韌韌,黑糖味道剛剛好, 如果可以凍啲就更加好食...飲品正正常常食完之後四個人都覺得應該好快會再嚟Encore ,超推介!
平時見要排隊, 今次見排隊人唔多所以決定排下, 終於食到了

魯肉飯
好好味

招牌牛三寶湯麵
牛肉軟林而且好入味, 餸嘅份量亦好足, 配有酸菜亦好夾
,麵條煙韌好好食, 湯汁亦值得讚! 食過一定返尋味!

紫薯肉鬆吐司
個人感覺得這樣配搭麻麻地,試左四份一嚿, 食落又幾好食

古早味炸雞
望落好脆以為雞肉會乾爭爭, 但事實肉汁仍然保存到

蝦餅
係唯一覺得一般般嘅食物, 因為其他食物都比較出色……

梅甘地瓜條
炸得好香脆,梅味好足, 食佢一定要柯打一杯飲品

仙草紅豆芋圓及仙草布丁芋圓
芋圓煙煙韌韌,黑糖味道剛剛好, 如果可以凍啲就更加好食
...

飲品
正正常常

食完之後四個人都覺得應該好快會再嚟Encore ,超推介!

2021-06-20
  • 肉鬆芋泥吐司
  • 台灣牛肉湯麵
  • 魯肉飯
  • 古早味炸雞卷
📍你妳🇹🇼🧋💛#黃豆食黃店💛 #黃豆之絕對無下次💔-主打手作芋泥吐司嘅台式小店😚滿心歡喜去試點知失望而回伏味濃😢不論係吐司定主食都有待改善🥺🍜台灣牛肉麵 (微辣) $68🤤個湯底唔錯幾鮮甜 🤤好少好少辣 怕辣都食到🤤粒溏心蛋幾好食🥲牛肉唔係一片片 太韌多筋好鞋 好似咬香口膠咁 唔太入味好似白烚咁🤦🏻‍♀️🍱滷水三層控肉便當(配魯肉飯) $65🤤五花腩面頭啲蒜片脆脆好香口🥲五花腩得兩塊略嫌有啲少🥲魯肉飯濕咗少少🍞手作芋泥肉鬆吐司 $40🤤就咁食芋泥 好滑 味道唔太甜 無咩粒粒🥲吐司烘到好硬好乾 比較難入口🥲因為係凍芋泥嘅關係 食落有少少好似同成個吐司分開咗嘅感覺🥲凍芋泥入口比肉鬆搶晒啲味 唔太食到芋頭味 唔太做到咸甜咸甜嘅效果😢芋泥如果有番少少一粒粒嘅口感更好-💬總結: 可能為咗個芋泥吐司而去食 食落唔特別又唔太好食 所以同想像嘅有大段落差🥲感覺唔太值得特登去食🧐其他菜式比起坊間嘅台灣菜餐廳差咗啲 有待改善🥺-⏳等候時間:唔洗等 入座時5成滿 (入座時間為星期日中午12:30左右 離座時9成滿)
📍你妳🇹🇼🧋💛

🥲吐司烘到好硬好乾 比較難入口
🥲因為係凍芋泥嘅關係 食落有少少好似同成個吐司分開咗嘅感覺
😢芋泥如果有番少少一粒粒嘅口感更好
2021-06-30 45 瀏覽
呢間小店D紫薯吐司出晒名朋友係重度紫薯控,今日就帶佢黎見識下芋見紫薯吐司首先當然係呢到最出名既招牌菜!勁厚勁多芋泥同紫薯,勁誇張成份野幾本書咁厚,食完真係超滿足味道方面亦好厚,不過係濃厚個厚不論芋泥同紫薯味道都好濃厚,唔會過甜之餘你會食到食材本身清甜既香味而且兩樣都打得好幼滑配埋烘到少少脆脆地既多士成個口感同味道都係一絕Super Mix 甜不辣+蕃薯條 (酸甜甘梅粉、輕嘗辛辣味)呢到既炸物有兩款,一款係蕃薯條,一款係台式甜不辣仲可以叫mix,岩晒我呢d三心兩意既選擇困難症患者同埋呢到最特別係可以揀炸到幾透想食脆d既可以叫佢炸七分想食多d食材原味既就可以叫佢炸三分兩樣都想既話就可以叫五分連呢一點都考慮埋,真係好有心既一間小店台式甜不辣炸得好香脆之餘唔會過硬而且食到陣陣鮮味蕃薯條炸得岩岩好可以食到蕃薯既口感之餘,可以感受到外層既香脆仲有啖啖蕃薯既清甜招牌牛三寶湯麵(牛筋、牛肋、牛腱)果然係招牌菜牛筋牛肋又淋又入味牛腱肉味香濃唔會鞋口糖心蛋幼滑creamy有蛋香湯底同麵質都不錯一口鹽酥雞炸得金黃香脆,而且外脆內嫩台灣士林香腸台灣腸既一貫好味道特別之處係佢會配大量蒜蓉,食落更惹味!葡萄柚綠茶
呢間小店D紫薯吐司出晒名
朋友係重度紫薯控,今日就帶佢黎見識下

芋見紫薯吐司
首先當然係呢到最出名既招牌菜!
勁厚勁多芋泥同紫薯,勁誇張
成份野幾本書咁厚,食完真係超滿足
味道方面亦好厚,不過係濃厚個厚
而且兩樣都打得好幼滑
配埋烘到少少脆脆地既多士
成個口感同味道都係一絕
呢到既炸物有兩款,一款係蕃薯條,一款係台式甜不辣
仲可以叫mix,岩晒我呢d三心兩意既選擇困難症患者
同埋呢到最特別係可以揀炸到幾透
想食脆d既可以叫佢炸七分
想食多d食材原味既就可以叫佢炸三分
兩樣都想既話就可以叫五分
連呢一點都考慮埋,真係好有心既一間小店
台式甜不辣
炸得好香脆之餘唔會過硬
而且食到陣陣鮮味
蕃薯條
炸得岩岩好
可以食到蕃薯既口感之餘,可以感受到外層既香脆
仲有啖啖蕃薯既清甜
招牌牛三寶湯麵(牛筋、牛肋、牛腱)
果然係招牌菜

牛筋牛肋又淋又入味
牛腱肉味香濃唔會鞋口
糖心蛋幼滑creamy有蛋香
湯底同麵質都不錯
一口鹽酥雞
炸得金黃香脆,而且外脆內嫩
台灣士林香腸
台灣腸既一貫好味道
特別之處係佢會配大量蒜蓉,食落更惹味!

葡萄柚綠茶、白桃綠茶
食台灣野梗係要叫埋台式飲品
兩樣都唔錯幾足料
🙆🏻‍♀️你妳🙋🏻‍♀️今次就去左呢間糖水舖💛💜芋見紫薯吐司🍞雖然我影得冇人哋影嘅咁靚🙈但呢個吐司依然好味🥰芋頭味仍然好濃 好香牛奶味🍼食得出冇咩添加 好接近平時食到嘅芋頭味🥛而紫薯亦好香 佢揀左啲好甜嘅紫薯💟所以整個吐司食完會有少少膩😋但整體係幾滿足嘅~💰$45.🖤仙草4號(三色芋圓 包餡芋圓 珍珠 荔枝爆珠)呢款糖水食落唔算好甜👍🏻每一樣嘅份量都有唔少😆每一粒嘅芋圓都好煙銀🤤而且都幾濃味 好有咬口😙令我最深刻就係荔枝爆珠🤍佢嘅荔枝味唔假 會有種清甜味🍇咬落去 爆果下好爽🤯而且都有好多粒 我食得好過癮😂💰$46.回頭率💫: 🌕🌕🌕🌕🌑
🙆🏻‍♀️你妳🙋🏻‍♀️
芋頭味仍然好濃 好香牛奶味🍼
食得出冇咩添加 好接近平時食到嘅芋頭味🥛
而紫薯亦好香 佢揀左啲好甜嘅紫薯💟
所以整個吐司食完會有少少膩😋
但整體係幾滿足嘅~
💰$45
🖤仙草4號(三色芋圓 包餡芋圓 珍珠 荔枝爆珠)
呢款糖水食落唔算好甜👍🏻
每一樣嘅份量都有唔少😆