2021-08-01 24 瀏覽
對芋泥吐司情有獨鍾💕朋友介紹我一定要去主打芋泥吐司既「你妳」潮聖.《芋見紫薯吐司》吐司帶有牛油香而且外脆內軟滿滿嘅芋泥同紫薯泥紫薯味比芋泥更搶fo 一啖咬落去好滋味.《我不是薯條 - 地瓜條》地瓜條熱辣辣新鮮炸起條條都好厚身 炸到外脆內軟椒鹽味好惹味 好食到停唔到口.《精選炸物籃》花枝丸、鮮蝦卷、香芋海鮮蝦餅即使係跟餐小吃份量都唔失禮花枝丸大大粒口感彈牙最特別係香芋海鮮蝦餅聞落好香香芋味食落口感Q彈帶少少咸香味.《黑糖甜湯芋圓》三色芋圓.包餡芋圓.珍珠.紅豆芋圓好大粒口感Q彈黑糖甜湯底唔會太甜湯底溫暖唔係熱辣辣食落有一種養生嘅感覺
對芋泥吐司情有獨鍾💕

地瓜條熱辣辣新鮮炸起
條條都好厚身 炸到外脆內軟
椒鹽味好惹味 好食到停唔到口

《精選炸物籃》
花枝丸、鮮蝦卷、香芋海鮮蝦餅
即使係跟餐小吃份量都唔失禮

黑糖甜湯底唔會太甜
湯底溫暖唔係熱辣辣
食落有一種養生嘅感覺

• 芋見紫薯吐司
放假去咗荃灣行街,行完見肚餓又想食台灣野,就去咗「你妳You You」呢間頗具人氣的台灣菜餐廳~店內樓底頗高,空間感十足餐牌上主打各式各樣台式食品,有小吃炸物、台式便當飯麵、特飲等等Super Mix 台灣甜不辣X地瓜番薯條甜不辣有三種酥脆度可以選擇,也有六種不同味粉可供選擇~原味椒鹽粉鹹香滋味,沾滿每條番薯條同甜不辣,兩者都炸到酥脆可口,好好食哦芋泥白兔糖麻糬吐司店舖主打食品之一係手工芋泥吐司,最近仲新推出咗全新口味「白兔糖鮮奶麻糬系列」,賣相好吸引!麵包吐司微微烘至金黃酥脆,中間夾心層都幾爆餡,係滿滿的芋泥,口感棉滑,充滿奶香,帶陣陣天然芋頭甜味😍白兔糖麻糬偏軟身,有微微奶香便當A - 台式滷水雞扒便當可以選配滷肉飯或乾拌麵~麵條Q彈有嚼勁,同半肥瘦嘅台式滷肉味道好match!滷水雞扒頗嫩滑,啖啖肉,都幾入味~配上糖心蛋半隻及自家酸菜,夠哂豐富紅茶牛奶熱騰騰的牛奶紅茶微微甜,好好飲

Super Mix 台灣甜不辣X地瓜番薯條

芋泥白兔糖麻糬吐司

便當A - 台式滷水雞扒

紅茶牛奶

熱騰騰的牛奶紅茶微微甜,好好飲
「你妳」手作芋泥·台灣美食手作紫芋牛奶(芋泥+紫薯泥)「每位最低消費$45」係我入到黎之後聽得最多個句👂🏻所以我要再提下大家不論0歲👶🏻定99歲👴🏻💁🏻‍♀️「每位最低消費$45」*我入去前表明只想飲呢杯野,所以係門口已被溫馨提示左3次☺️👏🏻.入返正題🙌🏻我係呢3年先開始落芋泥奶既坑🕳所以見到有芋泥奶就會忍唔住叫一杯😛然後我無諗過竟然可以係呢間經常排長龍既超人氣打卡店「你妳」飲到一杯無芋頭味既芋泥牛奶令我十分懷疑人生🤨到底係點做先做到呢個味出黎?芋泥好實,點搞都搞唔散🙈無法溶入,而且味道唔香唔濃🙁紫薯狂搞係可以溶入既👏🏻但搞左入去之後紫薯僅有嘅味道都被「糖漿味」蓋住左😭我諗起好多年前珍珠奶茶店都未係香港普及前係飲過呢個味🤔但個杯係用糖醬溝出黎無任何類既芋頭奶🥲就因為呢個味令我好抗拒芋頭..😔當然呢個味我有朋友鐘意既,所以我個時先有機會試到啖🤣但近呢3年我都無飲過一杯係呢個味😅唔知有冇人知我講緊係咩味呢?呢刻我發現原來珍煮丹真係好好飲✨所以我跟住就即刻去珍煮單買咗杯飲😊
「你妳」手作芋泥·台灣美食
手作紫芋牛奶(芋泥+紫薯泥)

「每位最低消費$45」
係我入到黎之後聽得最多個句👂🏻
所以我要再提下大家不論0歲👶🏻定99歲👴🏻
💁🏻‍♀️「每位最低消費$45」
入返正題🙌🏻
我係呢3年先開始落芋泥奶既坑🕳
所以見到有芋泥奶就會忍唔住叫一杯😛
然後我無諗過竟然可以係呢間
經常排長龍既超人氣打卡店「你妳」
飲到一杯無芋頭味既芋泥牛奶令我十分懷疑人生🤨
到底係點做先做到呢個味出黎?

芋泥好實,點搞都搞唔散🙈無法溶入,而且味道唔香唔濃🙁
紫薯狂搞係可以溶入既👏🏻
但搞左入去之後
紫薯僅有嘅味道都被「糖漿味」蓋住左😭

我諗起好多年前珍珠奶茶店都未係香港普及前係飲過呢個味🤔
當然呢個味我有朋友鐘意既,所以我個時先有機會試到啖🤣
但近呢3年我都無飲過一杯係呢個味😅
唔知有冇人知我講緊係咩味呢?

呢刻我發現原來珍煮丹真係好好飲✨
所以我跟住就即刻去珍煮單買咗杯飲😊
2021-07-17
2021-07-29 35 瀏覽
由於價錢親民,而且食物味道夠地道,所以已經嚟過幾次呢間台灣小食店開餐的…🥰😍❤️🔹紫薯白兔糖麻糬三文治今次就試咗最近新出嘅白兔糖味道,估唔到佢同紫薯都夾到,味道又唔會話太甜,煙煙韌韌幾有口感的!夠創新!👍🏻👍🏻👍🏻🔸我不是薯條 Super Mix係由番薯及甜不辣造成薯條造型再加入埋自選嘅酸甜甘梅粉及輕量辛辣粉所炸成出嚟的,番薯味道濃口感較厚實,而甜不辣就夠香口同煙煙韌韌,比一般薯條仲要好食!😍😍😍🔹夜市鹽酥拼盤有四種炸物包括花枝丸、鹽酥雞、蝦卷同四季豆所組成的!呢個非常香口超有台灣傳統小食風味!❤️❤️🔸仙草三號甜品方面當然要試吓台灣最出名嘅芋圓啦!仲有仙草、布丁同水晶,非常之足料豐富!而且仲好好食添!🥰🥰😋🔹炭培烏龍珍珠奶茶及炭培可可珍珠奶茶食台灣野又點少得杯珍珠奶茶呢?!香港人對台灣美食都有一份情意結的!間唔使食返一餐台灣野真係非常之滿足!💛💛💛

🔹紫薯白兔糖麻糬三文治

🔸我不是薯條 Super Mix

🔹夜市鹽酥拼盤

🔸仙草三號

🔹炭培烏龍珍珠奶茶及炭培可可珍珠奶茶
食台灣野又點少得杯珍珠奶茶呢?!

2021-07-29 38 瀏覽
朝早同朋友游完水返到荃灣,啱啱好到下午茶時間。就黎咗路德圍呢邊醫肚。呢頭小食/輕食店林立,真係幾花多眼亂。偏偏就俾呢度嘅爆餡吐司吸引眼球,一於打個卡醫醫肚。我不是薯條- Supper Mix (地瓜條+甜不辣)。甜不辣揀咗5分脆度,配上原味椒鹽香口又惹味。顧名思義用咗地瓜代替薯仔,酥脆口感食落更香甜。雖然係油炸食物但蕃薯本身高纖又高營養,食多啲都無咁大罪惡感。肉鬆芋泥吐司。呢度嘅打卡名物,勁多芋泥餡同肉鬆。芋泥口感滑順軟綿,味道微甜所以食落唔會覺得太漏,香口肉鬆令到層次更豐富。如果方包可以再烤乾身啲會仲好。爆餡芋泥同肉鬆由頭食到尾都KEEP住有,真係好滿足。下次一定再ENCORE。午餐A+B+C揀咗乾伴麵,配一口鹽酥雞併澎湖花枝丸及古早冬瓜茶。乾伴麵份量都幾多,粗麵質地軟硬適中。肉燥味道偏甜啱晒夏天熱到口淡淡,食返啲濃味嘢提下神。鹽酥雞同花枝丸剛剛炸起熱辣辣,香脆雞粒夠晒乾身,腌得唔會過咸。而花枝丸就夠彈牙,兩款小食質素都唔錯。兩杯冬瓜茶及桂圓紅棗茶夠晒冰凍消暑。玩完水再食個地道台式輕食,簡簡單單就當去咗個台灣短TRIP,回味一下地道台灣味道。
SUPER MIX (我不是薯條)
肉鬆芋泥吐司
午餐A+B+C (乾伴麵)
一口鹽酥雞
澎湖花枝丸
古早冬瓜茶
兩杯冬瓜茶及桂圓紅棗茶夠晒冰凍消暑。
2021-07-11
SUPER MIX (我不是薯條)
肉鬆芋泥吐司
午餐A+B+C (乾伴麵)
一口鹽酥雞
澎湖花枝丸
古早冬瓜茶
  • 乾伴麵
2021-07-27 13 瀏覽
今晚去左荃灣間你妳食晚飯,餐廳新開,環境乾淨企理,叫左滷肉飯,糖心蛋,地瓜肉鬆吐司,夜市鹽酥拼盤,台灣士林香腸,甜不辣,飲品叫咗冬瓜茶同芋泥珍珠小芋圓,食到肚滿腸肥。重點攻擊 - 甜不辣係我地今晚最鍾意食既,一共食咗3客,完全食到停唔到口,甜不辣有3款酥脆度,分別係3,5,7分,另有6款口味選擇,包括椒鹽粉,甘梅粉,限定草莓粉,十級辣粉,咖哩粉,辛辣粉,由於我地唔食辣,所以無選辣既味道同普通既椒鹽味,我地食左兩客甘梅味配3分同5分酥脆度,3分同5分酥度分別唔算太大,3分就比較煙韌,5分就比較脆卜卜。另一客食左限定草莓味,呢款會跟一大碟草莓醬,呢個組合既感覺好新鮮。總括來講,甘梅粉配甜不辣係超正,好有台灣風味,酥脆度就3分最好食。仲要係有加配飲品餐,真係好抵食。去唔到台灣,可以係到回味下台灣既味道,記得台灣坐火車前都叫買過。夜市鹽酥拼盤 鹽酥雞鬆脆又夠入味,蝦卷味道都好好,店家將甜不辣轉做花枝丸,熱辣辣好大粒又彈牙,反而最驚喜既係四季豆,炸過之後非常好味滷肉飯  飯好大碗,配半隻糖心蛋,整體味道唔錯,好抵食,一個飯都飽左。糖心蛋控係會再叫糖心蛋,超正。黃金蛋黃地瓜肉鬆吐司 好足料,好大份

重點攻擊 - 甜不辣

夜市鹽酥拼盤

滷肉飯

黃金蛋黃地瓜肉鬆吐司

好足料,好大份,地瓜同對上較為乾,如果濕潤少少會更好味,可能白兔糖鮮奶麻糬系列配撘會更好食,見到好多人叫。

台灣士林香腸配香濃蒜蓉醬
非常惹味,都係台灣既味道
冬瓜茶甜度適中,配炸物一流
芋泥珍珠小芋圓,材料豐富,有黑珍珠,小芋圓,仲有大大塊芋頭配鮮奶,好好飲,如果鮮奶再濃少少就更好。

賣單又唔洗加一,真係同係台灣食咁平。
2021-07-05
  • 甜不辣
2021-07-26 30 瀏覽
餐廳在荃灣美食街路德圍,主打台式美食,裝修簡潔明亮, 以粉嫩的顏色作主調, 充滿少女風。大鲁肉飯+台式滷水雞扒+炸澎湖花豬丸+凍古早冬瓜茶(午餐) $65午餐用上木盒便當盛上, 份外精緻, 白飯上面鋪滿滋味的滷肉,先拌匀滷肉和白飯一起吃, 美味的下飯菜。 鹵水雞扒鹵得入味, 雞肉保持滑溜。 熱燙燙剛炸起的花枝丸, 紮實、彈牙而鮮味, 配上金黃的溏心蛋, 十分滿足。 跟配的凍冬瓜茶, 甜度適中,消暑又解渴。乾拌麵+鹵水Q彈三層控肉+台南鮮蝦卷+凍冬瓜茶$65先將乾拌麵與肉燥拌勻, 煙韌的麵條掛滿肉燥後, 變得油潤香口, 十分惹味。 Q彈三層 控肉, 一層肥肉隔著一層瘦肉 , 口感Q彈, 肥而不膩。 台南鮮蝦卷, 鮮香而富彈性。仙草3號$46仙草芋圓餡料十分豐富, 尤其是三色芋圓, 漂亮吸引, 口感好煙韌, 還有滑嘟嘟的雞蛋 布丁、QQ 透明水晶及冰冰涼涼的仙草, 滿滿台式風味, 一試難忘的甜品。

乾拌麵+鹵水Q彈三層控肉+台南鮮蝦卷+凍冬瓜茶$65

仙草3號$46

2021-07-26 15 瀏覽
門口見有一款新式吐司,於是入內一試!店內不算太大,但整齊、光線充足。先來黃金蛋黃芋泥紫薯吐司,份量超足,三層餡料!紫薯蓉、蛋黃蓉及芋泥超多,紫薯連同蛋黃蓉一齊食口感豐富,芋泥甜度是我喜歡的,不太甜,餡味食到底層都仲見有😆腩肉滷肉便當:另一是大便當,份量比想像中大,飯上面淋上好多特制既滷肉汁,好多肉粒,香、滑!好惹味!另有兩大腩肉!肉既肥與肉比較各半,好軟滑,入味。另有一花枝卷,外脆內嫩,最喜歡半熟蛋,香、滑。
門口見有一款新式吐司,於是入內一試!
店內不算太大,但整齊、光線充足。

腩肉滷肉便當:
2021-07-03
2021-07-26 40 瀏覽
最近發現荃灣開了不少台灣餐廳這晚特意過來試試看,IG打卡名物肉鬆芋泥吐司餡料很多,麵包有烘過,淡淡牛油香芋泥吃起來不會很甜麵包較厚身,絕對建議大家SHARE來吃不然一份就飽了我不是薯條(甜不辣) 要了最傳統的椒鹽味把甜不辣切條再去炸,炸度也有分,點了五分脆,入口脆身,裡面煙煙韌韌,很好吃招牌牛三寶湯麵有牛筋,牛腱,牛肋條,糖心蛋半隻湯底清甜,牛三寶較淋又入味,麵條粗身帶點硬跟餐加$3的蜂蜜綠茶味道不錯,很解喝
最近發現荃灣開了不少台灣餐廳
這晚特意過來試試看,IG打卡名物

肉鬆芋泥吐司

餡料很多,麵包有烘過,淡淡牛油香
芋泥吃起來不會很甜
麵包較厚身,絕對建議大家SHARE來吃
不然一份就飽了

我不是薯條(甜不辣)
要了最傳統的椒鹽味

招牌牛三寶湯麵

有牛筋,牛腱,牛肋條,糖心蛋半隻
湯底清甜,牛三寶較淋又入味,麵條粗身帶點硬

跟餐加$3的蜂蜜綠茶
味道不錯,很解喝

某一日番工買既外賣,第一次試呢間野。簡左個自選午餐,另外仲叫左個吐司同甜品同同事share😃➼ 自選午餐 | ᴴᴷᴰ65佢有吾同既野可以比你自由組合,可以簡一款主菜、一款小食、一款飲品。我就簡左乾拌麵、台式滷水雞扒拼炸花枝丸,再加冬瓜茶。乾拌麵既滷肉份量都算多,可以撈得好均勻,啖啖都有滷肉汁🤩 一開頭食覺得咸度岩岩好,但食到後尾覺得愈食愈咸🥲另外幾中意佢個麵既質感,系粗麵黎,幾有咬口,吾會話淋到一pat野咁。雞扒個味都OK,肉質吾會好鞋。另外個溏心蛋都幾好食😉花枝丸始終系炸野,可能因為拎到番黎都凍晒既關係,口感無咁好🥲 但味道系可以既。冬瓜茶就正常發揮啦😃➼ 肉鬆芋泥吐司 | ᴴᴷᴰ42呢個又系拎到番黎就變得無咁好食🥲芋泥好綿滑,系天然既味道❤️加埋d肉鬆香噴噴😗但個包已經吾脆同有d難咬,好考牙力啊🥲希望下次可以堂食再試真d🥺➼ 仙草三號 | ᴴᴷᴰ46 (加小丸子ᴴᴷᴰ6)甜品我就真心覺得麻麻地..好甜..好似食緊糖漿咁…另外d芋圓一d都吾煙韌,食落系實的的..好似食緊一舊粉咁😔吾推介大家食❌
某一日番工買既外賣,第一次試呢間野。
簡左個自選午餐,另外仲叫左個吐司同甜品同同事share😃

➼ 自選午餐 | ᴴᴷᴰ65
自選午餐

佢有吾同既野可以比你自由組合,
可以簡一款主菜、一款小食、一款飲品。
我就簡左乾拌麵、台式滷水雞扒拼炸花枝丸,再加冬瓜茶。

另外幾中意佢個麵既質感,系粗麵黎,
幾有咬口,吾會話淋到一pat野咁。

雞扒個味都OK,肉質吾會好鞋。
另外個溏心蛋都幾好食😉
花枝丸始終系炸野,
可能因為拎到番黎都凍晒既關係,
口感無咁好🥲 但味道系可以既。
冬瓜茶就正常發揮啦😃

➼ 肉鬆芋泥吐司 | ᴴᴷᴰ42
呢個又系拎到番黎就變得無咁好食🥲
芋泥好綿滑,系天然既味道❤️
加埋d肉鬆香噴噴😗
但個包已經吾脆同有d難咬,好考牙力啊🥲
希望下次可以堂食再試真d🥺

➼ 仙草三號 | ᴴᴷᴰ46 (加小丸子ᴴᴷᴰ6)
仙草3號
甜品我就真心覺得麻麻地..好甜..
好似食緊糖漿咁…
另外d芋圓一d都吾煙韌,
食落系實的的..好似食緊一舊粉咁😔
吾推介大家食❌
外賣自取
自選午餐
2021-07-25 10 瀏覽
My friend and I were craving for TW food recently, therefore we decided to come here and give it a tryThe restaurant is not that big in size, so it's better to come earlier than lateThe restaurant's been filled up completely when we arrived at 1830  for dinner todayThey provide quite a great variety of dishes and drinks hereTaro and purple potato toast ($45)This one's should be their best-selling items coz literally every table ordered at least one of this lol This toast is HUGE in size, I think

This toast is HUGE in size, I think this order could feed me full for 2 meals lol, it's better to order if you have friends coming along with you, otherwise there will not be much room left for other delights
The taro and purple potato paste tasted awesome. Its flavours were natural, slightly sweet.  We were most surprised of the GIGANTIC amount of paste enclosed in the toast.

Tempura x Sweet Potato fries ($42)
There are a total of 5 kinds of seasoning available and we chose 2, Salt and pepper and also curry flavour seasoning as we have ordered the MAX size of this dish.

The fries were awesome, my friend and I were both very satisfied of the sweet potato fries.
It was thickly-cut, got a cripsy texture and it was super sweet, tasted natural inside

No.3 Grass Jelly ($46)Stuffed with grass jelly, taro balls, pudding and seaweed jelly
The size of this dessert's also HUGE, one could already fill up two tummies

Pineapple Green Tea (Set price $10)

Overall, the dishes has high CP value and it's worth trying, especially its toasts and fries
2021-07-08
2021-07-23 16 瀏覽
小編一嚟到荃灣,一諗唔到食咩,就一定會來食呢間餐廳,所以我已經嚟過好多次㗎啦。不過今次嚟食lunch,同埋試吓佢個甜不辣。🍜招牌牛三寶湯麵 - $75有牛展、牛筋同牛肋條。每個部份都非常之淋軟,一咬即爛,而且入味,感受到正宗嘅台灣麵。🧋嘆陪烏龍珍珠奶茶 - 跟餐加$10🍟台灣甜不辣 - $35揀咗椒鹽味,煙煙銀銀,趁熱食。🥚糖心蛋 - $13🥪肉鬆芋泥吐司 - $42吐司有誠意,拎上手個包皮係熱辣辣而且係脆卜卜的。芋泥微甜,配搭香鹹的肉鬆,真係好好味。

不過今次嚟食lunch,同埋試吓佢個甜不辣。

🍜招牌牛三寶湯麵 - $75

🧋嘆陪烏龍珍珠奶茶 - 跟餐加$10

🍟台灣甜不辣 - $35
揀咗椒鹽味,煙煙銀銀,趁熱食。

🥚糖心蛋 - $13

🥪肉鬆芋泥吐司 - $42
吐司有誠意,拎上手個包皮係熱辣辣而且係脆卜卜的。
芋泥微甜,配搭香鹹的肉鬆,真係好好味。

2021-07-21 14 瀏覽
芋見紫薯吐司吐司烤得鬆軟,隔左一陣先食,仍然覺得外層脆卜卜。芋泥綿密香滑,不會太膩。不過一份吐司最好唔好自己一個食晒,會太飽。白桃烏龍茶比較一般。下次會試其他野飲。仙草2號仙草2號,芋圓Q彈Q彈,份量都好多,我同細佬兩個人分先食得晒!
芋見紫薯吐司

白桃烏龍茶

比較一般。下次會試其他野飲。

仙草2號

• 芋見紫薯吐司
2021-07-20 24 瀏覽
上星期日要去荃灣買口罩,就順道去 你妳 吃午餐!!今次又多了新食物,我不是薯條,到底是什麼?原來是炸甜不辣及地瓜蕃薯條,還有好多味粉選擇,可以試吓。午餐有主菜+小食+飲品,價錢好經濟,而且沒有加一。吐司、飲品也有新口味上次品嚐過肉鬆芋泥,今次就試黃金蛋黃芋泥紫薯 $48,鹹蛋黃確實幾邪惡。層層分明,賣相滿分,另外也有大白兔糖吐司賣相都美美的。這個咬下是軟滑的芋頭蓉、香濃而不膩的鹹蛋黃蓉及有清香的紫薯,除了打卡一流外,味道也很不錯!地瓜條套餐另加 $19 飲 抹茶奶綠珍珠,份量確實大大杯,抹茶甜中帶茶味,不會太甜,珍珠煙韌QQ。我是地瓜蕃薯條 $36 選擇了原味椒鹽粉,鹹鹹地好香脆,幾惹味,還有濃郁的蕃薯甜味。午餐 A 乾拌麵 + B 台式滷水雞扒+炸澎湖花枝丸 + C 蜂蜜綠茶以盒上賣相又是很吸引~~雞扒好嫩滑,花枝丸也好彈牙,滿足而乾拌麵份量也很多,麵條彈牙、溏心蛋美味。
上星期日要去荃灣買口罩,就順道去 你妳 吃午餐!!
今次又多了新食物,我不是薯條,到底是什麼?

原來是炸甜不辣及地瓜蕃薯條,還有好多味粉選擇,可以試吓。

午餐有主菜+小食+飲品,價錢好經濟,而且沒有加一。

吐司、飲品也有新口味

我是地瓜蕃薯條 $36

以盒上賣相又是很吸引~~

雞扒好嫩滑,花枝丸也好彈牙,滿足

而乾拌麵份量也很多,麵條彈牙、溏心蛋美味。

2021-07-19 26 瀏覽
有時候我們吃的不是食物,而是情懷。我對台灣是有情意結的,也許是回憶瀘鏡使然,寶島在我印象總是人情味滿滿,吃的什麼都份外美味。你妳算得上荃灣一帶網紅店,第一次光顧沒吃人味芋泥吐司,淺嚐了幾款小吃:甜不辣X地瓜條、4號芋圖和一杯抹茶紅豆小芋圓。甜不辣X地瓜條: 本名「我不是薯條」,一開始被名字吸引,上桌一看果然是傻傻分不清,要仔細看才發現甜不辣比較乾扁,蕃薯條就方方正正,比較油潤。甜不辣口感煙韌,個人很喜歡;蕃薯條甜甜的,外脆內軟,更討喜。4號芋圓:普通芋圓(口感煙韌適中)、包餡芋圓(無咩味)、珍珠(正常)、荔枝爆珠(好重荔枝味, 夏天食都幾清新, 但個人覺得同芋圓唔係好夾)抹茶紅豆小芋圓:由於我叫少甜,可能影響了味道,但抹茶極淡,紅豆好普通,不是蜜豆,但小芋圖出奇地依然保持到口感煙韌適中,可惜沒什麼味道,而且份量超多,比較「頂胃」三樣食物,只有一樣算得上好吃,其餘合格,不過店員人超好,讓我仿佛一下回到人情味滿滿的寶島,下次經過還會再來,試試大熱的白兔糖吐司,又一情懷力作
有時候我們吃的不是食物,而是情懷。

2021-07-03
  • 我不是薯條