2023-08-04 291 瀏覽
想食泰國菜,就碰上生氣的事,呢度食物好,但環境差,服務仲差,我諗係我食過最差的一間,樓面全部冇禮貌,咩都唔識,落單問野叫飲品全部都唔識,態度極差,失敗,經理更加差,我嚟俾錢好似得罪佢咁,其實佢咁唔想做生意,可以唔做吖,仲要俾個經理發脾氣,最差係個老闆衰到一個點,咩都唔識就少出餐面啦
2023-08-02
2023-06-12 261 瀏覽
尋日朋友話想食泰國菜,一行5人晚上6:30亞箂嘜嘜,朋友住香港島,因我住元朗,所以常嚟食飯,味道確係好唔錯,但服務態度和質素就好差,但喺幾個月前開始嚟返食飯,就真真確確嚟左個男經理,經理的服務態度其它員工應該要學習,我好喜歡呢度啲食物,但絕對接受不到餐廳其它的服務,冇禮貌,問野又晤識答,往後我每次嚟食飯都感覺到服務有進步,但星期日同朋友食飯時,不見這位男經理,可能轉左工,所以我同朋友都覺得服務又差到不想再嚟,做野經常錯,仲要好冇禮貌,差到一個點,我意見是盡快揾返嗰位男經理返嚟,餐廳先有救
2023-06-09 154 瀏覽
本月26號夜晚同家人嚟食飯,當日餐廳好忙,冇枱,但好彩我一早Book 左枱,一入餐廳真係唔高興,有一個姐姐問幾多位,我咪話我有Booking啦,但嗰位姐姐好似咩都唔知咁叫我等,後來佢叫左個著黑恤衫應該係主任的姐姐嚟,嘩佢完全冇禮貌到好似我嚟Book枱食飯係我錯咁,就講book枱都要等等,冇禮貌到吖,我肯定會投訴,之後姐姐話有枱,帶左我上二樓,仲話有vip Room,當我一睇真係唔掂,我地情願等,好彩有大枱走,好彩二樓的同事好快幫我地執枱,由於我地到餐廳時,嗰兩位员工真係令到我好失望,想立即點菜,快啲食完快啲走,本身二樓環境唔太好,但好彩二樓的員工同一樓的好太多,尊業得多,可能係經理啦,著白色恤衫的男士,原全唔同,講解菜色,服務質數,專業的對答,我叫左珍多冰,好甜好甜,經理聽到,主動話如果太甜,我再整一杯啦,我話唔好意思的,但經理都同我換,仲要糖水另上,因為咁,我爸爸都好高興,經理真係唔同啲,一樓嗰位,肥肥的姐姐,同另外黑恤衫的姐姐冇得比。食物都好滿意不過嗰位男經理,服務,招呼都好好,下次去食大家記住揾返呢位經理,希望餐廳其它員工可向這位高高的男經理學習
2023-05-26
2023-06-09 266 瀏覽
呢度如果多過四個人去開餐嘅地方因為有幾張大枱👍🏻我哋今日崇拜完畢,有六個人lunch呢度呀扮靚妹話好抵食佢推介豬手拼海南雞,加埋底盤D菜好似有四個菜一樣,扺呀🤭🤭🤭而我今日就嗌咗檬粉因為平時都食開豬手拼海南雞👍🏻正嘅今次嗌咗豬扒,豬扒雖然炸得都好似幾勁不過都好味道,佢個檬粉仲有豆卜同埋蘿蔔,仲有啲生蒜,都唔錯㗎而我想試好耐嘅泰式奶茶,卒子都試到不過比起我返鄉下飲個杯泰式奶茶都係爭啲🤭Anyway都係好飲嘅
呢度如果多過四個人去開餐嘅地方
因為有幾張大枱👍🏻
我哋今日崇拜完畢,有六個人lunch
呢度呀扮靚妹話好抵食

而我今日就嗌咗檬粉
因為平時都食開豬手拼海南雞👍🏻正嘅
今次嗌咗豬扒,豬扒雖然炸得都好似幾勁
不過都好味道,佢個檬粉仲有豆卜同埋
蘿蔔,仲有啲生蒜,都唔錯㗎
而我想試好耐嘅泰式奶茶,卒子都試到
不過比起我返鄉下飲個杯泰式奶茶都係爭啲🤭
Anyway都係好飲嘅
2023-06-04
2023-04-16 370 瀏覽
今日星期日,家人午餐想食亞萊嘜嘜,就用外賣平台點餐自取。家人一向都鐘意食火車頭金邊粉,堂食個份量太多,通常都食唔晒,而外賣就啱啱好,而且配料都算豐富。我就鐘意泰式乾炒河,配料有牛肉及芥蘭,同埋又唔會太油。
今日星期日,家人午餐想食亞萊嘜嘜,就用外賣平台點餐自取。

我就鐘意泰式乾炒河,配料有牛肉及芥蘭,同埋又唔會太油。
2023-04-16
外賣自取
  • 泰式乾炒河
  • 火車頭金邊粉
2023-04-05 332 瀏覽
3人份量既午市一人揀一個主食然後再加優惠價揀咗一個泰式豬頸肉柚子沙律 三飯一加餸3個人食埋單大約200蚊人均 70蚊左右就食到4樣野炭燒豬頸肉 青咖喱豬肉飯 海南雞拼豬手 泰式炒飯 大滿足 午市抵食

3人份量既午市

海南雞拼豬手
泰式炒飯

大滿足 午市抵食
2023-03-16 202 瀏覽
亞萊嘜嘜 係我心目中都算係元朗區內數一數二嘅泰式餐廳極抵食午餐 呢個係午市優惠 得中午先有好抵食60蚊一個set 連飲品泰式豬頸肉飯- 係我既最愛泰式肉碎炒飯晚市嚟講價錢就比較高檔 就會有更多菜式選擇
亞萊嘜嘜 係我心目中都算係元朗區內

晚市嚟講價錢就比較高檔

就會有更多菜式選擇
  • 泰式豬頸肉
2023-01-20 511 瀏覽
9:30 諗住去買個串燒諗住外賣 點知話截咗單 唔比買 我個時 10點都未夠 佢明明關11:00我只係外賣 唔係堂食 真係再好食都唔會再食無服務 無禮貌 又唔係平 可以既話元朗大把嘢食 無下次
9:30 諗住去買個串燒
諗住外賣 點知話截咗單 唔比買
我個時 10點都未夠 佢明明關11:00
我只係外賣 唔係堂食 真係再好食都唔會再食
無服務 無禮貌 又唔係平 可以既話元朗大把嘢食 無下次
外賣自取
2023-01-12 401 瀏覽
依度好多特式泰式食物,十分適合多人聚會但普通的炒飯/咖喱都好好味今日午餐去食lunch set雞肉炒河好有鑊氣又唔會好乾身咖喱雞飯個咖喱好香,不過幾多椒午餐的價錢唔貴,又唔會等太內時間
依度好多特式泰式食物,十分適合多人聚會
但普通的炒飯/咖喱都好好味
今日午餐去食lunch set
雞肉炒河好有鑊氣又唔會好乾身
咖喱雞飯個咖喱好香,不過幾多椒
午餐的價錢唔貴,又唔會等太內時間
2022-10-27 511 瀏覽
想食到成肚氣既就黎食啦!呢間餐廳係用電話落單,一開始就落生菜包,備註「bb辣」,黎到點知一食好似中辣咁,勁多辣椒籽,辣到食唔到。之後同樓面哥仔講,點知佢聽完就走左。我都呆左!之後咪再同樓面阿姐講,佢好囂張拎張落單紙比我睇,我地有備註「少辣」架,就走左!但我地係「bb辣」,如果無呢種辣度係咪應該話聲我地知呢?之後再叫肉碎炒飯,佢有得選擇轉金邊粉,點知落完阿姐又走黎「無得轉呀!得炒飯!」咁咪算囉。成餐飯都食到成肚氣,無下次了!
好多辣椒籽既生菜包
有得簡無得轉既炒飯
2022-10-10
2022-10-19 394 瀏覽
《泰式料理》有名氣的泰式小吃店,店面不大,卻不管外帶、內用都擠滿著人。【鹹蛋黃炒泡麵】分量很多,炒得也很香,不過鹹蛋黃味道沒有很濃郁。【冬蔭酸辣海鮮湯】裡面最喜歡的一道,很道地,酸味很足,鮮濃,配上豐富的海鮮和河粉,冬天吃真的覺得很幸福。其他像是打拋豬或辣炒嫩牛,都炒得很棒。喜歡泰式真的要去試一下。🔸打拋豬飯白飯使用的是長米,口感相當軟Q,沒有長米的乾硬感,打拋豬味道是以突顯豬肉味道的方式呈現,吃起來偏溫和,與一般常見的魚露鮮鹹強烈調味不太相同,配菜的部分蝦醬高麗菜味道非常不錯,炸蛋口感也不差,小缺點大概就是抹醬是酸的;整體上來說是個人相當喜愛的口味,好吃。🔸泰式炸雞外皮脆硬,雞肉香軟多汁,但奇妙的是入口只吃得到香料味而沒有雞汁鮮味,建議搭配醬汁一起入口味道會好很多。
《泰式料理》
有名氣的泰式小吃店,店面不大,卻不管外帶、內用都擠滿著人。

【鹹蛋黃炒泡麵】
分量很多,炒得也很香,不過鹹蛋黃味道沒有很濃郁。

【冬蔭酸辣海鮮湯】

🔸打拋豬飯

🔸泰式炸雞
2022-09-29 385 瀏覽
🌟奶油雞肝抹醬麵包我真的真的很愛這道,是我的必點!!!雞肝醬真的很好吃🥹我一個人就可以直接清盤!!!🍛 Tom Yum鮮蝦歐姆蛋飯一定要點🥹裡面的飯是泰式炒飯搭上滑嫩的歐姆蛋,每一口都是絕讚的美味!
🌟奶油雞肝抹醬麵包
我真的真的很愛這道,
是我的必點!!!
雞肝醬真的很好吃🥹
我一個人就可以直接清盤!!!
🍛 Tom Yum鮮蝦歐姆蛋飯
一定要點🥹
裡面的飯是泰式炒飯搭上滑嫩的歐姆蛋,
每一口都是絕讚的美味!
2022-08-28 401 瀏覽
食物質素正常 地方夠大但係中午去食飯 佢啲冷氣好似無咁 則邊幾枱人都食到出汗 服務態度差 同侍應反映佢我地講係咁 🥵🥵唔會再去 單單坐到出汗都唔會再想光顧 大家如果唔想出汗 就唔好去 講真出街食都係想舒服 無理由比錢買難受
食物質素正常 地方夠大
2022-08-09 423 瀏覽
中午餐幾抵食五十幾蚊有埋野飲豬手飯好足料,豬手好好食😋海南雞飯係油飯,仲有好多酸蘿蔔,食落一定唔會濟。好推介呢間餐廳,又近元朗西鐵站,就算樓下坐滿晒都仲有仲樓上。
中午餐幾抵食
五十幾蚊有埋野飲
豬手飯好足料,豬手好好食😋

2022-07-19 432 瀏覽
嚟到元朗咁就試下呢間亞萊嘜嘜海南雞飯啦,咁當然點咗個無骨海南雞飯呀,同埋個泰式炒牛河粉,其實味道都可以嘅,只係個海南雞飯啲飯比較淋咗啲,冇乜椰汁味;最差都係竟然有骨仲要都幾多骨呀,因為佢畀隻雞中翼,加埋雞翼尖,乜唔係無骨海南雞飯咩?個湯就真係普普通通,個炒河粉都仲可以叫做不過不失嘅,只係油多咗啲,冇乜泰國風味,同乾炒牛河冇乜分別;餐廳環境就唔錯,坐得都幾舒服闊落,服務態度都幾好!呢餐真係普通過普通;希望佢會改良一下啲食物質素啦!
無骨海南雞飯

勁多骨嘅無骨海南雞飯

個湯就真係普普通通,
跟海南雞飯個湯和泰式炒河粉

2022-07-16